wojcd 26.07.05, 23:40 Czy ktoś rozumie zbitkę słów "globalna walka przeciw wrogom wolności" ja nie. Może Felusiak to objaśni. To jest wyższa szkoła jazdy. wiadomosci.onet.pl/1136369,12,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojcd Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 26.07.05, 23:47 Cały tekst jest krótki, więc go zamieszczam. USA: Termin "wojna z terroryzmem" wychodzi z użycia W publicznych wypowiedziach kierownictwo administracji USA stopniowo zastępuje ostatnio "wojnę z terroryzmem" terminem "globalna walka z ekstremizmem przemocy" - zauważył wtorkowy "New York Times". Ma to podkreślać, że walka z islamskimi terrorystami nie może być prowadzona środkami wyłącznie militarnymi, lecz także z użyciem metod dyplomacji, narzędzi ekonomicznych i propagowania demokracji. Przewodniczący kolegium szefów sztabów sił zbrojnych USA, generał Richard Myers, powiedział niedawno, że zawsze "miał zastrzeżenia do terminu +wojna z terroryzmem+, ponieważ jeśli nazywa się to wojną, myśli się o wojsku jako jedynym rozwiązaniu problemu". Przemawiając w poniedziałek w waszyngtońskim Krajowym Klubie Prasy generał zaznaczył, że w walce z terroryzmem w przyszłości należy wykorzystać wszystkie instrumenty naszej narodowej potęgi". Szef Pentagonu Donald Rumsfeld powiedział w piątek w Annapolis, że USA "prowadzą globalną walkę przeciw wrogom wolności i wrogom cywilizacji". Doradca prezydenta George'a W. Busha ds. bezpieczeństwa narodowego Stephen Hadley oświadczył: "To coś więcej niż tylko militarna wojna z terrorem. To globalna walka z ekstremizmem. Musimy zaoferować jakąś pozytywna alternatywę". Zmiana frazeologii byłaby zgodna z postulatami niektórych europejskich sojuszników USA, którzy nalegają, aby kłaść nacisk na głębsze, społeczne, ekonomiczne i kulturowe przyczyny islamskiego terroryzmu. Ich zdaniem, należy przede wszystkim starać się zmienić kontekst społeczny sprzyjający rekrutacji do "świętej wojny" w krajach Trzeciego Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski To bardzo precyzyjne sformułowanie 27.07.05, 11:49 wojcd napisał: > USA > "prowadzą globalną walkę przeciw wrogom wolności i wrogom cywilizacji". Chodzi o obronę cywilizacji wolnego świata przed mordercami, którzy chcieliby mieć władzę na całym światem. Dawniej siłom zła przewodzili Rosjanie, teraz przewodzą mordercom muzułmańscy duchowni. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: To bardzo precyzyjne sformułowanie 27.07.05, 11:52 Oj Doku, Doku a Ty jak zwykle swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 00:00 wojcd napisał: > Czy ktoś rozumie zbitkę słów > "globalna walka przeciw wrogom wolności" > ja nie. Może Felusiak to objaśni. > > To jest wyższa szkoła jazdy. > wiadomosci.onet.pl/1136369,12,1,0,120,686,item.html to mniej wieej tyle co "maslo maslane" Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Public Relations wojtku, tylko tyle./nt 27.07.05, 00:11 wojcd napisał: > Czy ktoś rozumie zbitkę słów > "globalna walka przeciw wrogom wolności" > ja nie. Może Felusiak to objaśni. > > To jest wyższa szkoła jazdy. > wiadomosci.onet.pl/1136369,12,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
dragger Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 01:15 > Czy ktoś rozumie zbitkę słów > "globalna walka przeciw wrogom wolności" > ja nie. Może Felusiak to objaśni. a ktorego z tych 5 slow nie rozumiesz? globalna - toczona na calym swiecie walka - dzialanie majace na celu usuniecie/obezwladnienie przeciwnika przeciw - :-) wrog - przeciwnik, nieprzyjaciel wolnosc - mozliwosc robienia wszystkiego, co nie ogranicza wolnosci innych wrog wolnosci - osoba/kraj/organizacja przyczyniajaca sie do ograniczenia wolnosci innych lub uniemozliwiajaca zniewolonym uzyskanie wolnosci. Co tutaj jest trudne do zrozumienia? Co tutaj jest maslem maslanym? Czytanie ze zrozumieniem sprawia trudnosci jakowes? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 No nic nie rozumiesz dragger 27.07.05, 01:34 Chodzi o to, ze amerykanska administracja pieprzac glodne kawalki o wolnosci sama zabrala ja afganczykom i irakijczykom. Moze nie pamietasz ze mieszkancy tych podbitych przez busza krajow cieszyli sie niskrepowanymi swobodami obywatelskimi zanim nie dosiegla ich zdradziecka reka amerykanskiej okupacji. Nawet jest o tym w dokumentalnym filmie Moore'a. Powinienes obejrzec ten wybitny film. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: No nic nie rozumiesz dragger 27.07.05, 02:10 No i widzisz Felusiak bidulku jeden? Jest to fraza kuriozalna jak rzadko kiedy, ale dla Was ten słowotok bez ładu i składu jest oczywisty. Kilka godzin temu dalibyście się pokroić za to, że tak samo jasną i klarowną frazą jest "wojna z terroryzmem". Ale czego oczekiwać od rządu zajmującego 4-te miejsce w światowym rankingu głupoty. I czego oczekiwać od Was "myśliciele". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26843806&a=26870829 Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 co to sie narobilo 27.07.05, 02:19 wojtulek zajmij sie czyms pozytecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: co to sie narobilo 27.07.05, 02:23 felusiak1 napisała: > wojtulek zajmij sie czyms pozytecznym. --------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany : co to sie narobilo 27.07.05, 02:28 Tylko kto dzisiaj tlumi wolnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: No nic nie rozumiesz dragger 27.07.05, 04:55 wkrotce bedziemy swietowac 4 rocznice "wyzwolenia" afganistnu. opor Afganow rosnie wyglada na to "demokracja" zrzucana z samolotow nie zapusci korzeni. wszyscy najezcy w tym kraju koncza tak samo "When you're wounded and left, On Afghanistan's plains, And the women come out, To cut up your remains, Just roll on your rifle, And blow out your brains, And go to your Gawd, Like a soldier." -Rudyard Kipling Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 On nie ma pojecia co to "wolnosc" 27.07.05, 03:56 dragger napisał: > wolnosc - mozliwosc robienia wszystkiego, co nie ogranicza wolnosci innych > wrog wolnosci - osoba/kraj/organizacja przyczyniajaca sie do ograniczenia wolnosci innych lub uniemozliwiajaca zniewolonym uzyskanie wolnosci. Mirmat: przez 45 lat komuna probowala z nie najlepszym skutkiem, wychowac sobie spoleczenstwo na modle jaka w swojej noweli Rok 1964 opisal Orwell. Produktem ubocznym tych wysilkow jest margines dla ktorego "wolnosc" w niedawnej rzeczywistosci to rostrzeliwanie kobiet na stadionie w Kabulu za "niemoralne" prowadzenie czy masakrowanie Kurdow czy Szyitow w Iraku. Jak pokazuja mlodzi janczarzy i janczarki SLD taka mentalnosc przenosi sie czasami na nowe pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bengal janczarzy 27.07.05, 17:44 > Mirmat: przez 45 lat komuna probowala z nie najlepszym skutkiem, wychowac sobie > > spoleczenstwo na modle jaka w swojej noweli Rok 1964 opisal Orwell. Produktem > ubocznym tych wysilkow jest margines dla ktorego "wolnosc" w niedawnej > rzeczywistosci to rostrzeliwanie kobiet na stadionie w Kabulu za "niemoralne" > prowadzenie czy masakrowanie Kurdow czy Szyitow w Iraku. Jak pokazuja mlodzi > janczarzy i janczarki SLD taka mentalnosc przenosi sie czasami na nowe > pokolenia. masz na mysli mlode janczarki czy janczarow z LPRu taka mila organizacja odmozdzonych zajadlych sqrwielkow jak by mogli to tez by kamienowali na smierc zaczeli by od gejow i feministek a skonczyli na bezdzietnych rodzinach i kobietach pracujacych Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 MW walczy z politycznie poprawnym zamordyzmem 27.07.05, 18:14 bengal napisał: masz na mysli mlode janczarki czy janczarow z LPRu > taka mila organizacja odmozdzonych zajadlych sqrwielkow > jak by mogli to tez by kamienowali na smierc > zaczeli by od gejow i feministek a skonczyli na bezdzietnych rodzinach i > kobietach pracujacych Mirlat: nie jestem milosnikiem LPR ale to z powodu kretynskiej anty- amerykanskiej i pro kremlowskiej polityki wierchuszki tej partii. Co do poczynan Mlodzierzy Wszechpolskiej to ich opozycja do politycznie poprawnego zamordyzmu moze budzic u normalnych ludzi tylko sympatie. Imputowanie tym mlodym ludziom zamiarow jakie wykazuja codziennie na zachodzie bojowki Greenpiss czy innej lewackiej choloty jest zalosne. Moze z szeregol MW polecialy w kierunku zboczencow jajka (ktorych gejom pewnie brakuje) ale nawet podporzadkowana SLD policja nie mogla potwierdzic idiotycznych oskarzen homoseksualistow. A o tym do czego doprowadzic moze zamordyzm lewicy pokazuje przykladToronta gdzie z placu przed ratuszem lewackie wladze przepedzily zaproszona przez Tajladczykow Miss Univers panne Glebowa za to, ze wygrywajac konkurs pieknosci ublizyla "godnosci kobiety"!!!Miss Univers, ktora jest tez Kanadyjka, ktora udziela sie tez walce z AIDS w Tajlandii: www.canada.com/national/nationalpost/news/story.html?id=c24e4299-4b4e-4dc5-b38d- d72b0004f50a To samo lewactwo rzadzace Torontem zafundowalo z kasy miejskiej Parade Zboczencow. Na czele tej parady szedl burmistrz Miller z szefem Torontonskiej policji: www.chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2005/pride/img_0817.htm www.chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2005/boyz/img_0818.htm www.chadzboyz.com/gaypride/galleries/pride2005/boyz/img_0768.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bengal MW walczy o jedyny poprawny zamordyzm 27.07.05, 18:24 a totalnie pro-amerykanska polityka jest tak samo kretynska jak pro-kremlowska Odpowiedz Link Zgłoś
enger Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 02:34 wojcd napisał: > Czy ktoś rozumie zbitkę słów > "globalna walka przeciw wrogom wolności" > ja nie. Może Felusiak to objaśni. > "globalna walka przeciw wrogom wolności" = "globalna walka przeciw wrogom socjializmu/komunizmu", czyz nie to wtlaczali nam wszystkim do glow w szkole? Oczywiscie jesli ktos mial przyjemnosc uczeszczania do szkoly w czasach gdzie jezyk rosyjski byl obowiazujacym jezykiem, powiedzmy to miedzynarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd a może totalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 02:43 co nam to przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: a może totalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 04:46 PEACE WILL BE THE FRUIT OF JUSTICE (Isaiah 32:17). Pokoj bedzie owocem sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lamignatt Re: a może totalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 04:50 To tylko wspolczesna odmiana "rewolucyjnej czujnosci w walce z wrogami ludu pracujacego miast i wsi"... :-(( Swoja droga, nie ma sie czemu dziwic tej retoryce, skoro tworza ja SSyjonziole-neoconsiarze, a wiec "wczorajsi" bolszewicy... Pozdr., lamignatt (Kokosz przed zabanowaniem) :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
lamignatt PS No wlasnie... 27.07.05, 04:56 "You will be happy to learn that the former head of the KGB, General Yevgeni Primakov, has been hired as a consultant by the US Department of Homeland Security..." www.impeach-bush-now.org/Articles/Americans/USSA.htm a i sam rebbe Chertoff, jaki on podobny do Lenina... ;-)) www.jewwatch.com/lenchert.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aaki = proletariusze wszystkich krajów łączcie się 27.07.05, 15:35 nowa wersja starego sloganu Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 15:57 Nie rozumiesz, wcale sie temu nie dziwie, idz do twojego Imana, on ci to wytlumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 16:09 wojcd napisał: > Czy ktoś rozumie zbitkę słów > "globalna walka przeciw wrogom wolności" > ja nie. Może Felusiak to objaśni. > > To jest wyższa szkoła jazdy. > wiadomosci.onet.pl/1136369,12,1,0,120,686,item.html tzn. wojtku,ze masaje sa z nami przeciwko wrogom ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 17:30 i-love-2-bike napisała: > tzn. wojtku,ze masaje sa z nami przeciwko wrogom ludu. -------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 17:36 wojcd napisał: > i-love-2-bike napisała: > > tzn. wojtku,ze masaje sa z nami przeciwko wrogom ludu. > -------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:39 A jezeli ktos tego babsztyla nie rozumie-tu juz nic nie pomoze. Ona siebie nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:42 1ja napisał: > A jezeli ktos tego babsztyla nie rozumie-tu juz nic nie pomoze. > Ona siebie nie rozumie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26979925&a=27012561 Ha, ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:45 biedronka24 napisała: > 1ja napisał: > > > A jezeli ktos tego babsztyla nie rozumie-tu juz nic nie pomoze. > > Ona siebie nie rozumie. > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26979925&a=27012561 > > Ha, ha, ha, ha. biedronko z tego typu tytanem intelektu najlepiej nie rozmawiac. on pare dni temu zadal pytanie,na ktore sam do dzis nie umie znalesc odpowiedzi. to chyba samo za siebie mowi co to za einstein. siedzi toto do 3 nad ranem piszac glupoty po to by juz o 9 rano przy kawce tworzyc nowe. miej litosc dla gamoni,Pan Bog musial ich kochac bo stworzyl ich wiele:)) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:47 Bo ten babsztyl,nawet,po polsku czytac nie umie. Podejzewam,ze to nie babsztyl-slaba plec taka przyglupawa byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:52 1ja napisał: > Bo ten babsztyl,nawet,po polsku czytac nie umie. > Podejzewam,ze to nie babsztyl-slaba plec taka przyglupawa byc nie moze. Zew krwi. Malinowe dzwoneczki. Roze na wieszaku, hi,hi. Maleszka podejrzewa....Do 3 ciej nad ranem? :) No, no. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:59 biedronka24 napisała: > 1ja napisał: > > > Bo ten babsztyl,nawet,po polsku czytac nie umie. > > Podejzewam,ze to nie babsztyl-slaba plec taka przyglupawa byc nie moze. > > Zew krwi. Malinowe dzwoneczki. Roze na wieszaku, hi,hi. > Maleszka podejrzewa....Do 3 ciej nad ranem? :) No, no. ta pewnie ma zapisane gdzies w notesiku malinowe twe usteczka wdzieczny usmiech twoj cala jestes z cukiereczka anioleczku moj tylko wiesz jak poezja wychodzi w ustach chlopa,ktory nie bardzo kumaty,ale siem stara robic za jenteligenta,i to wybranego jenteligenta psia mac,nie siorbac mi tu. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 jakby z notesika to jeszcze pol biedy 27.07.05, 18:25 nie wszyscy musza miec iskre. Mnie oslabia improwizacja w znieczuleniu :) To cos jak operacja na omdlalym ze strachu. Nigdy nie wiesz kiedy sie obudzi i dostanie zawalu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a wczesniej jeszcze zabije pielegniarke 27.07.05, 18:29 w panice.....swoim kiepskim dowcipem. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 ech chyba odpuszcze masz racje :) 27.07.05, 17:56 a ja lubie jak mowisz o muzyce. Nawet bardziej niz o tym sporcie. ´Glosny huk spadajacej maliny´ hi, hi. Poeta chyba jeszcze z meszkiem ;) Mam na mysli ten niemowlecy.... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: ech chyba odpuszcze masz racje :) 27.07.05, 18:03 biedronka24 napisała: > a ja lubie jak mowisz o muzyce. Nawet bardziej niz o tym sporcie. > ´Glosny huk spadajacej maliny´ hi, hi. > Poeta chyba jeszcze z meszkiem ;) Mam na mysli ten niemowlecy.... no na te upaly dobry jest jazz. slucham na okraglo Louisa,Duke and the Big band chlopakow jak ladnie improwizuja spiewajac "What a wonderful world",czy "it don't mean a thing if it ain't got that swing":)))dobrze,ze moje dzieciaki kochaja muzyke,przyjemnie sluchac jak oni graja,kazdy co innegi,ale pieknie,ja sie do nich nie umywam,chyba,ze spiewam wtedy ich bije:))) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Pogratulowac. Ja moje probuje rozpalac 27.07.05, 18:11 ale do prawdziwej muzyki to sama strasznie pozno doroslam. Wogole do jazzu koncertowego i klasyki dojrzewalam dlugo. Za duzo mieszkalismy w krajach, w ktorych zamiast sali koncertowej masz Hiltona z blachy. A tym sie nie da zarazic inaczej niz na zywca. Legendy Tyrmandowe o plytach moga byc prawdziwe ale tylko wtedy gdy ktos zasmakowal na zywo. Ale zyskalam sluchaniem tego co ludzie produkuja na zywo. I rytmow. Dlatego zaden spec mnie dzis nie moze przekonac do innych klawiszy niz tych z dolaczonym duzym pudlem rezonansowym :). Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Pogratulowac. Ja moje probuje rozpalac 27.07.05, 18:13 biedronka24 napisała: > ale do prawdziwej muzyki to sama strasznie pozno doroslam. Wogole do jazzu > koncertowego i klasyki dojrzewalam dlugo. Za duzo mieszkalismy w krajach, w > ktorych zamiast sali koncertowej masz Hiltona z blachy. A tym sie nie da zarazi > c > inaczej niz na zywca. Legendy Tyrmandowe o plytach moga byc prawdziwe ale tylko > wtedy gdy ktos zasmakowal na zywo. Ale zyskalam sluchaniem tego co ludzie > produkuja na zywo. I rytmow. Dlatego zaden spec mnie dzis nie moze przekonac do > innych klawiszy niz tych z dolaczonym duzym pudlem rezonansowym :). musze przyznac,ze to zaczelo sie w szkole. w 4 klasie zaczeli grac w orkiestrze,a w 6 przylaczyli sie do malych zespolow,jeden do zespolu flecistow grajacych glownie muzyke klasyczna,a drugi do jazz bandu i tak juz zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:45 Jak sie ciesze,jak kobitki sie smieja. Szczegolnie-biedroneczka. Jak dzwoneczki o dzwieku malinowym. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:48 1ja napisał: > Jak sie ciesze,jak kobitki sie smieja. > Szczegolnie-biedroneczka. > Jak dzwoneczki o dzwieku malinowym. malinowy moze byc kolor,albo smak, dzwiek moze brzmiec pusto,ale wtedy mamy do czynienia z twoja glowa a nie z biedronkowym smiechem.mozna tez rechotac ale wtedy mamy dane. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:52 Poeci maja duzo wolnosci w wyborze slowek i pojec,przenosni. Przyznaj sie-zrozumiala! . Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 moga miec tez pustke 27.07.05, 17:53 jak nie maja nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ?+ 27.07.05, 18:00 Znam lepszego poete. Niekrasow! O kobiecie: "Посмотрит-рублем подарит" Na tym forum wielu jest,co nic do powiedzenia nie maja. A mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Tia 27.07.05, 18:03 i mam to moze skomentowac? Co wypowiedz to bardziej sie pograzasz. Wozu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:57 1ja napisał: > > Poeci maja duzo wolnosci w wyborze slowek i pojec,przenosni. > Przyznaj sie-zrozumiala! > . no to sobie poprzenosimy jestes piekny jak tylek zebry,a oddech masz iscie hipopotamowo-bagienny.inetelkt hm... padalca gorskiego,wdziek rezusa,powab sempa slowem otworz prywatne ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 18:01 No nie mowilem,ze babsztyl? Dodam:Sprosny! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 17:51 i-love-2-bike napisała: > no wojtku gdzie tobie do tych tytanow umyslu forumowego jak felusiak, ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 17:54 wojcd napisał: > i-love-2-bike napisała: > > no wojtku gdzie tobie do tych tytanow umyslu forumowego jak felusiak, > ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności 27.07.05, 18:03 i-love-2-bike napisała: > tia o malo z krzesla nie spadlam. szczegolnie po jego dlugawych wpisach na temat swego ukladu wydalniczego,ktory opisywal dlugo i szczegolowo. widac chlop ma klopoty z czynnosciami fizjologicznymi, a te wyraznie stymuluja jego intelekt. ----------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 18:04 Jak,kto na dwoch rowerkach bez siodelka jezdzi nie ma prawa spasc. Moze byc katastrofa,jak na jednym bez siodelka sie zatrzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Globalna walka przeciw wrogom wolności+ 27.07.05, 17:38 Если кто-то не понимает какого-то набора польских слов,то должен записаться на курсы польского языка. Желаю успеха,дорогие товарищи! Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re:te smarkaty uspokój siem + 27.07.05, 17:56 wojcd,dziadku! Ktoredy ci trociny wylaza? Chodzisz jeszcze,czy tylko juz lezysz? Odpowiedz Link Zgłoś
bengal dyplomacja, ekonomia, demokracja 27.07.05, 18:02 wojcd napisał: > Czy ktoś rozumie zbitkę słów > "globalna walka przeciw wrogom wolności" "Ma to podkreślać, że walka z islamskimi terrorystami nie może być prowadzona środkami wyłącznie militarnymi, lecz także z użyciem metod dyplomacji, narzędzi ekonomicznych i propagowania demokracji." wrog wolnosci- kazda jednostka, organizacja, panstwo przeciwstawiajace sie rozwojowi amerykanskich korporacji przynoszacych pokoj i demokracje na swiecie plus paru terrorytow, coby nie bylo tez; walka globalna- jesli nie ustanowisz korzystnych kontratkow do wydobycia ropy, drewna etc. z amerykanska firma (lub nie daj Boze masz znacjonalizowany przemysl) naslane na cie zostane sily koalicyjne w celu propagowania demokracji i prywatyzacji Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: dyplomacja, ekonomia, demokracja+ 27.07.05, 18:07 Видно,что товарищ зачет получил у товарища Логи-Совинского. Spiewa jak z nut. Prawdziwa nowomowa. Slowka,jak dzwonecki. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: dyplomacja, ekonomia, demokracja+ 27.07.05, 18:09 1ja napisał: > Видно,что тов > арищ зачет по > лучил у товар > ища Логи-Сови > нского. > Spiewa jak z nut. > Prawdziwa nowomowa. > Slowka,jak dzwonecki. slowka jak dzwonecki a nasz przyglup jest w KROPECKI Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: dyplomacja, ekonomia, demokracja+ 27.07.05, 18:12 Masz cos przeciwko biedroneczki? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: dyplomacja, ekonomia, demokracja+ 27.07.05, 18:15 1ja napisał: > Masz cos przeciwko biedroneczki? fice,ze coraz latniej mufisz po polskiemu. masz ciekafy slang,jakby zza buga?posluchaj Benny Goodmana "don't be that way",moze sobie mysli rozjasnisz kropecko. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: dyplomacja, ekonomia, demokracja+ 27.07.05, 18:18 Bug tu,Bog tam. A ty po swojemu slangasz. Nie dziwota,ze polskiego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: dyplomacja, ekonomia, demokracja+ 27.07.05, 18:21 1ja napisał: > Bug tu,Bog tam. > A ty po swojemu slangasz. > Nie dziwota,ze polskiego nie rozumiesz. w twoim slangu nie nadaje,to fakt a wiec rozlacz sie kropecko,ty dobrze nie jazzujesz to widac,nie wyczuwasz rytmu,ani taktu i zaczynasz w zlej skali spiewac. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: dyplomacja, ekonomia, demokracja+ 27.07.05, 18:25 Jestes dzis na fali muzycznej? Zaloz na rurke siodelkop,bo spasc mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 kreujesz humor medialny:(? 27.07.05, 18:28 bo jesli takie sa twoje ambicje to jestes nieco zapozniony... To z siodelkami to bylo z epoki estetyki socrealnej. I tam sie wplasowujesz mniej wiecej ze swoja poezja... Czyjez to zyczliwe skrzydelka przyjely cie pod swoja ciepla czelusc? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: kreujesz humor medialny:(?+ 27.07.05, 18:39 Biedroneczko,w kropeczki. Ja jestem poetem podworkowym. Prztoczylem tobie Niekrasowa,to sie obrazilas. Ty "cienkosci" przestajesz rozumiec. Ot do czego prowadzi obcowanie z babsztylem dworowerkowym,co o szostej rano nasiodelkach siedzi i serenady slucha. Wyczucia wiecej biedroneczko. Wiecej kobiecosci w mowie. A ty o socjalizmie irealnosci. Estetyka jeszcze ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: kreujesz humor medialny:(?+ 27.07.05, 18:43 1ja napisał: > Biedroneczko,w kropeczki. > Ja jestem poetem podworkowym. > Prztoczylem tobie Niekrasowa,to sie obrazilas. > Ty "cienkosci" przestajesz rozumiec. > Ot do czego prowadzi obcowanie z babsztylem dworowerkowym,co o szostej rano > nasiodelkach siedzi i serenady slucha. > Wyczucia wiecej biedroneczko. > Wiecej kobiecosci w mowie. > A ty o socjalizmie irealnosci. > Estetyka jeszcze ujdzie. ty nie udawaj tu Lermontowa,bo poeta z ciebie taki sam jak marzyciel rowerowy. jak widac ciebie ani na siodelko nie stac,ani na Playboya,to masz marzenia za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: kreujesz humor medialny:(?+ 27.07.05, 19:12 Powiedzialem,ze jestem podworkowy. Ciesze sie za ciebie,ze stac cie na dwa rowerki bez siodelek. Widocznie jednym sie nie zadowolisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Tak się to robi :) 27.07.05, 19:11 img184.echo.cx/img184/4333/bushdavinci0dw.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mars_99 nowe haslo-stara tresc 27.07.05, 19:35 buszewiki szukaja nowych catch frases coby utrzymac mocno zachwiana wiare amerikan pipol w dziejowa misje hameryki: humanitarnych napadow w celach rabunkowych.. Odpowiedz Link Zgłoś