Dodaj do ulubionych

BRAWO, ANGLIA !!!!!

07.08.05, 09:35
nareszcie zaczynaja dzialac!!! wczorajsze ogloszenie blair'a, ze naklada
restrykcje na wjazd podejrzanych osobnikow do anglii, na zamykanie meczetow w
ktorych nawoluje sie do nienawisci i zamachow, a nawet zabranie podejrzanym o
dzialanosc terrorystyczna obywatelstwa angielskiego, jest pierwszym krokiem do
zachamowania rozszerzajacego sie terroru w europie. mam nadzieje, ze za
blair'em pojda nastepne kraje europejskie.
Obserwuj wątek
    • mmkkll Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 09:46
      dana33 napisała:

> nareszcie zaczynaja dzialac!!! wczorajsze ogloszenie blair'a, ze naklada
      > restrykcje na wjazd podejrzanych osobnikow do anglii,

Przecież największym problemem jest to, że oni już tam są.

na zamykanie meczetow w
      > ktorych nawoluje sie do nienawisci i zamachow,

No to sobie zorganizują nielegalne miejsce spotkań.

a nawet zabranie podejrzanym o
      > dzialanosc terrorystyczna obywatelstwa angielskiego,

Tym którzy je nabyli rodząc się w Zjednoczonym Królestwie także?
      • dana33 Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 10:05
        ci napewno beda pod specjalnym nadzorem, ale duzym problemem sa ci, ktorzy
        przyjezdzaja i dostarczaja materialow roznego rodzaju.

nu, nie bedzie tak latwo a nawet niemozliwe, zorganizowac nielegalne miejsce
        spotkan wielkosci meczetu.

blair nie wdawal sie w detale. ale jak nam wiadomo, dla chcacego nie ma nic
        niemozliwego.

dlaczego jestes taki pesymista? ja wlasnie uwazam to za bardzo pozytywny krok.
        jesli inne panstwa wezma przyklad, to dzialalnosc terrorystow bedzie bardzo
        utrudniona. blair powiedzial wyraznie: nie moga tu przyjezdzac, nie moga tutaj
        zyc, zmieniajac tryb naszego zycia, zmieniajac nasze wartosci. przykro mi, ale
        tak wyglada sytuacja.
        no i ma racje. przychodzisz do kogos i chcesz u niego zostac, musisz sie
        podporzadkowac to jego regul. proste.
        • mmkkll Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 10:22
          > przyjezdzaja i dostarczaja materialow roznego rodzaju.

W dobie internetu nie trzeba niczego fizycznie dostarczać.
          Materiały nawołujące do różnorakiej nienawiści i/lub przestępstw można bardzo
          łatwo znaleść.

Nie twierdzę, że to zły krok, bo to krok w dobrą stronę, ale problem jest nieco
          poważniejszy i trochę inny, niż u was(muru sobie nie zbudują).

> no i ma racje. przychodzisz do kogos i chcesz u niego zostac, musisz sie
          > podporzadkowac to jego regul. proste.

Pisałem o tych, którzy już się tam urodzili i nie muszą wcale przychodzić, a
          pomimo tego wyznają fanatyczną wersję islamu. To jest poważniejsza sprawa Jak
          wg. ciebie miałaby wyglądać ich "reedukacja"? Bo palenie meczetów jest
          oczywiście drogą donikąd.
          • dana33 Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 10:28
            nie, mmkkll, nie wszystko mozna dostarczyc przez internet, nie wszystko co
            mozna, jest bezpiecznie przekazac przez internet.
            blair nic nie mowil o paleniu meczetow, mmkkll, nie badz demagogiem. wyraznie
            powiedzial o zamykaniu meczetow. i mysle, ze zanim dal ten statement, to
            sprawdzil co mozna a co nie. wait and see... :)))
            • mmkkll Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 10:31
              Nie napisałem o paleniu meczetów w związku z decyzjami Blaira.
              Miałem raczej na myśli nie tak dawne wydarzenia w Holandii.

> nie, mmkkll, nie wszystko mozna dostarczyc przez internet, nie wszystko co
              > mozna, jest bezpiecznie przekazac przez internet.

Oczywiście. Bronii np. nie. Ale ideologię- jak najbardziej.
              • dana33 Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 10:46
                nie broni, nie pieniedzy, a z ideologia tez nie musi byc latwo: mozna takie
                sites zdaje sie zabanowac. a jesli nie, to mozesz byc pewny, cz co innego slowo
                pisane, a co innego powiedziane, i to z odpowiednia tonacja.
                • mmkkll Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 10:50
                  > nie broni, nie pieniedzy, a z ideologia tez nie musi byc latwo: mozna takie
                  > sites zdaje sie zabanowac. a jesli nie, to mozesz byc pewny, cz co innego slowo
                  >
                  > pisane, a co innego powiedziane, i to z odpowiednia tonacja.

Podrążę jeszcze trochę temat.
                  Są w końcu również programy p2p(wykorzystywane zresztą od dłuższego czasu w celu
                  rozpowszechniania tego typu propagandy w różnych formach), a w przypadku
                  niektórych z nich zabanowanie zawartości nie jest praktycznie możliwe.
                  • dana33 Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 11:03
                    nie mowilam o zabanowaniu zawartosci strony, tylko cala strone. oczywiscie, ze
                    odpowiedzialni w internecie musza chciec zabanowac.... ale jesli protestowac
                    bedzie dostatecznie duzo panstw, to nie mysle, ze to niemozliwe...
                    oprocz tego nie zapominaj, ze londyn to napewno nie byl ostatni zamach.... im
                    wiecej takich zamachow na niewinnych ludzi w krajach, ktore nie maja nic
                    wspolnego z konfliktem israelsko-arabskim, tym wiecej bedzie protestow, tym
                    mniej zrozumienia dla terrorystow przenoszacych ich "walke" na swiat.

p.s. mmkkll...... to "Podrążę jeszcze trochę temat" strasznie mi przypomina
                    cepka.... :))))
                    • mmkkll Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 11:09
                      > nie mowilam o zabanowaniu zawartosci strony, tylko cala strone. oczywiscie, ze
                      > odpowiedzialni w internecie musza chciec zabanowac

Pisałem o tym, że nie znam możliwości, aby usunąć materiały rozpowszechniane za
                      pomocą niektórych programów p2p(np. emule).

im
                      > wiecej takich zamachow na niewinnych ludzi w krajach, ktore nie maja nic
                      > wspolnego z konfliktem israelsko-arabskim, tym wiecej bedzie protestow, tym
                      > mniej zrozumienia dla terrorystow przenoszacych ich "walke" na swiat.

Jakoś mi się jednak nie za bardzo podoba izraelski pogląd na dochodzenie przez
                      Europejczyków do prawdy na temat fanatyzmu islamskiego. Może w związku z tym
                      rzeczywiście trzeba się cieszyć, że jakieś działania zostały wreszcie podjęte.

> p.s. mmkkll...... to "Podrążę jeszcze trochę temat" strasznie mi przypomina
                      > cepka.... :))))

Wyszukiwarka mówi co innego ;).
                      • dana33 Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 11:24
                        nu, ja ciebie rozumiem, mnie sie tez nie podoba, ale tak to wyglada. wiesz
                        przeciez, ze miesiacami israelczycy na forum ostrzegali, pisali na ten temat i
                        wszystko co dostali spowrotem, to bylo albo wysmianie albo bluzgi. a my po
                        prostu znamy ich metode dzialania, bo to wszystko juz mamy za soba i zadnych
                        zludzen wiecej. no i to moze israelski poglad, ale napewno nie israelska metoda.
                        a ta ich metoda to jak widac dziala, nie?

chcesz mi powiedziec, ze jak wejde w wyszukiwarke, wpisze mmkkll to dostane
                        odpowiedz "mmkkll nie jest cepem"?? :))))
                        • mmkkll Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 11:32
                          Ale i tak niczego takiego nie prognozuję w przeciągu b. długiego czsu w Polsce.
                          I obym się nie mylił.

> chcesz mi powiedziec, ze jak wejde w wyszukiwarke, wpisze mmkkll to dostane
                          > odpowiedz "mmkkll nie jest cepem"?? :))))

Nie. Po prostu w tym wypadku sprawdziłem słowo "podrążyć"(bez polskich liter
                          również). Liczba wyników: 0 :).
                          • dana33 Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 11:38
                            :)))))
          • sempiasty jesteś w błędzie 07.08.05, 11:47
            internet to za mało
            nic nie zastąpi bezpośredniego kontaaktu
            jeżeli chce się w kimś zaszczepić fanatyzm,
            indoktrynować go
            lub zrobić mu przysłowiowe "pranie mózgu"

przywódcy duchowi tych fanatyków-samobójców
            przez internet niewiele zwojują
            musza imj patrzec w oczy
            kłamiąc o czekającej ich nagrodzie
            w niebie
            • mmkkll Re: jesteś w błędzie(może) 07.08.05, 11:56
              Można wziąć też pod uwagę możliwość wycieczek do krajów, gdzie w robieniu prania
              mózgu nikt nie przeszkadza. Tego się tak łatwo nie zabroni. Jest trochę możliwości.

Póki co, to tyle w temacie.
              • kropekuk Mozliwosci sa zawsze, ale TAAD wie od tym lepiej 07.08.05, 11:58
                od..mmkkll :)))))))))
      • kropekuk Takze. A jesli sad odmowi , to SB bedzie im non 07.08.05, 10:20
        stop na karku siedziec - o to sie nie martw, dzialania beda skuteczne, to -
        szczesliwie - nie wasza rozmamlana Polska :)))))
        • mmkkll Czyli co? Status bezpaństwowca czy odesłanie do 07.08.05, 10:25
          kraju przodków? A Polska jest bezpieczniejszym krajem i szczerze w to wierzę.
          • dana33 Re: Czyli co? Status bezpaństwowca czy odesłanie 07.08.05, 10:30
            mysle, ze odeslanie do kraju przodka. pamietam, jak my wydalilismy z kraju
            kilku takich zbrodniarzy, i trwalo tygodnie, zanim znalazl sie kraj, ktory byl
            gotow ich przyjac.... i co za ironia.... byla to hiszpania.... pieknie im
            zaplacili za goscine, musze powiedziec...
            • mmkkll I pewnie jest to jakieś rozwiązanie. 07.08.05, 10:37
              Szczególnie przy różnicach w prawie karnym.
              Nikt chyba nie powie, że tego typu oskarżeni należą do przeciwników kary
              śmierci(a jeśli dobrze wiem, to w Izraelu oficjalnie* wykonano ją tylko raz)
              oraz niskich kar więzienia.

*nie wliczam działań wywiadu
              • dana33 Re: I pewnie jest to jakieś rozwiązanie. 07.08.05, 10:52
                zgadza sie... :))) ale w isrelu sytuacja tez jest inna. my ich zamykamy, a
                potem, po jakims czasie, kiedy chcemy odzyskjac naszych zolnierzy znajdujacych
                sie u nich w niewoli, zywych czy martwych, to dochodzi do "wymiany"..... tak
                jak to bylo osatnim razem.... 400 terrorystow na 1 zywego i 3 ciala... oni
                wiedza o tym dobrze... anglia nie ma takiego dylematu. rowniez nie holandia ani
                dania ani szwecja ani niemcy.
                nie zapominaj tez o tym, ze jesli np europejskie kraje pojda za przykladem
                anglii, to juz ogranicza u siebie ilosc muzulmanow... bo tam to tak dziala, ze
                pryjezdza jeden, potem prowadza zone i dzieci, a jak juz sa mniej wiecej
                urzadzeni, to sprowadza jednego brata z rodzina, drugiego, trzeciego itd itd.
                i to sa wielodzietne rodziny, wiesz, po 15-16 osob...
                to co mnie zawsze zastanawia, ze jada za lepszym zyciem do jakiegos kraju, a
                potem chca to lepsze zycie zniszczyc. jak chca zyc tak jak w krajach
                islamskich, to po co jada do europy?
                • mmkkll Re: I pewnie jest to jakieś rozwiązanie. 07.08.05, 11:01
                  > anglii, to juz ogranicza u siebie ilosc muzulmanow

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie znasz statystyk demograficznych, żyjąc
                  koło obszaru o najwyższym na świecie przyroście naturalnym.

> to co mnie zawsze zastanawia, ze jada za lepszym zyciem do jakiegos kraju, a
                  > potem chca to lepsze zycie zniszczyc. jak chca zyc tak jak w krajach
                  > islamskich, to po co jada do europy?

Coś wcześniej pisano o rozpowszechnianiu religii, o czym zresztą mówią radykalni
                  muzułmańscy duchowni. Tyczy się to oczywiście tylko fanatyków, ale warto się nad
                  tym zastanowić.
                  • dana33 Re: I pewnie jest to jakieś rozwiązanie. 07.08.05, 11:09
                    co znaczy nie znam statystyk demograficznych? co ma przyrost naturalny do
                    ograniczenia wjazdu do danego kraju? ci co juz sa, beda miec po 15 dzieci
                    dalej, albo moze mniej, a ci, ktorzy nie zostana wpuszczeni, beda swoje dzieci
                    miec gdzie indziej. wiec juz bedzie ich mniejw np anglii, nie?

wszystko jedno co mowili, oni zabijaja niewinnych w imie allaha i dostosowuja
                    swoja religie do obecnych potrzeb. nu, przeciez obieglo swiat wystapienie
                    jednego z nich, wiec wszystko jasne.
                    • mmkkll Re: I pewnie jest to jakieś rozwiązanie. 07.08.05, 11:17
                      > co znaczy nie znam statystyk demograficznych? co ma przyrost naturalny do
                      > ograniczenia wjazdu do danego kraju?

Pisałaś o ograniczeniu liczby muzułmanów, co jest technicznie niemożliwe.
                      Ograniczenie imigracji nowych to co innego, ale po prostu wrzostu ich liczby nie
                      zatrzyma. Np. we Francji mają wg. prognoz stanowić połowę ludności za jakieś 50
                      lat(sprawdzę to jeszcze).
                      A Wielka Brytania już wcześniej podjęła odpowiednie kroki, zaostrzając prawo
                      azylowe, co spowodowało znaczny spadek liczby uchodźców. Też krok w dobrą
                      stronę. Więcej takich i sytuacja rzeczywiście może się poprawić.
                      • dana33 Re: I pewnie jest to jakieś rozwiązanie. 07.08.05, 11:26
                        nu, napisalam przeciez: ci co juz sa, to nic nie mozesz zrobic, ale przyrost
                        naturalny bedzie duzo mniejszy, niz jesliby anglia dalej bezograniczenia
                        wpuszczala wszystkich bez wyjatku...
                      • niewybrany sprawdz. przesadziles. 07.08.05, 11:26
                        Np. we Francji mają wg. prognoz stanowić połowę ludności za jakieś 50
                        > lat(sprawdzę to jeszcze).

z dziecinna latwoscia, kazdy demograf Ci udowodni, ze to nieprawda.
                        ze o politykach nie wspomne.
                        • mmkkll Dlatego napisałem, że należy to sprawdzić. Możesz 07.08.05, 11:28
                          podać bliższe prawdzie prognozy?
                          • dana33 Re: Dlatego napisałem, że należy to sprawdzić. Mo 07.08.05, 11:40
                            gdzies czytalam, ze jest ich dzisiaj we francji 5 milionow... ale jak wiem,
                            tamci francuzcy maja mniej niz 15 dzieci...
                            • mmkkll Re: Dlatego napisałem, że należy to sprawdzić. Mo 07.08.05, 11:45
                              Podobno jest ich więcej. Z umiarkowanych szacunków wynika, że 6 mln.
                              A w 2025 ma być 15 mln.
                              Może jednak się nie myliłem?
                              W każdym razie poszukam.
                          • niewybrany moge podac pewne paralele... 07.08.05, 11:43
                            mmkkll napisał:

> podać bliższe prawdzie prognozy?<

czytalem prognozy demograficzne dla USA.
                            obecnie ludnosc latynoska stanowi tam 10 % mieszkancow USA.
                            za lat 50 (wedlug tych prognoz) bedzie stanowic 20 %.
                            • dana33 Re: moge podac pewne paralele... 07.08.05, 11:48
                              nu, bylo milo pogadac, wiedze, ze tylko nasza trojka jest zaniepokojona tym, co
                              sie dzieje w europie, ale musze was pozegnac, bo stoja i czekaja na mnie, za 3
                              dni znow bede na stanowisku.... :)))
                            • mmkkll Re: moge podac pewne paralele... 07.08.05, 11:50
                              Wątpię, by zestawienie to było właściwe.
                              Przyrost naturalny u muzułmanów jest sporo wyższy.
                            • tomek606 niewybrany, paralela jest zla 07.08.05, 18:45
                              w USA przyrost ludnosci bialej jest ciagle pozytywny, dlatego zajmie
                              zdecydowanie dluzej , przy obecnych tendencjach, Latynosom aby powiekszyli swoj
                              procentowy udzial w skladzie ludnosciowym

W Europie jest negatywny przyrost. Dlatego wszelkie statystki wskazuja ze przy
                              OBECNYCh tendencjach we Francji w roku 2050 muzulmanie beda stanowic wiekszosc
                • kropekuk Dana, to nie UK - pociotkow bez liku, ale rodziny, 07.08.05, 11:56
                  glownie pakistanskie i z Bangladeszu, maja zwykle 2-3 dzieci, a wiec mniej
                  wiecej europejska norma :)))))))))) Nb. kultura Polwyspu Indyjskiego od wiekow
                  etycznie dopuszcza aborcje i...dzieciobojstwo, moze to stad sie bierze.
            • kropekuk Teraz to zapewne bedzie POLSKA :kraj zbisurmaniony 07.08.05, 11:53
              na amen, w ktorym terrorystow porownuje sie do bohaterow narodowych (a za to w
              UK bedzie sie siedziec; vide: Blair o gloryfikacji terroryzmu).
              • mmkkll A gdzie to niby widzisz? Chyba coś za dużo czasu 07.08.05, 12:03
                spędzasz na forum, skoro formułujesz takie wnioski.
                W Polsce jest póki co mało muzułmanów(kiepski socjal, zarobki, a i z drugiej
                strony warunki do biznesu nie są rewelacyjne).
                A Polska nie jest krajem liczącym się w świecie, co w tym wypadku jest plusem.
                • kropekuk Zbisurmanie widac na tym forum oraz w STATYSTYKACH 07.08.05, 18:49
                  ZWIAZKOW MUZULMANSKICH W POLSCE - z 20.000 o ktore zwiekszyla sie ilosc
                  wiernych gros to biali konwertyci - chyba nie sadzisz, ze to Czesi sie w Polsce
                  na islam nawrocili?
                  A muzulmanie nie przybeda do Polski jako klienci socjalu - przybywaja juz, tak
                  jak i do Czech i na Wegry - jako INWESTORZY, krotko mowiac:
                  kamienicznicy :)))))))))))) Dotyczy to zamozniejszych (ale dalekich od
                  bogactwa - maja za malo na podobne inwestycje na Zachodzie) muzulmanow UK,
                  Holandii, Niemiec, Skandynawii...
                  • mmkkll Re: Zbisurmanie widac na tym forum oraz w STATYST 07.08.05, 19:13
                    > wiernych gros to biali konwertyci - chyba nie sadzisz, ze to Czesi sie w Polsce
                    >
                    > na islam nawrocili?

To nie jest tylko polski problem. Na zachodzie Europy i w USA występuje to w
                    podobnym stopniu.
              • bam_buko zbisurmaniony to ty kropekuk jestes 07.08.05, 12:03
                od Polski sie odper.. pisz na temat albo zamknij dziub
                • mmkkll Różne głupoty się gada nie widząc, co się dzieje 07.08.05, 12:11
                  obok siebie.
                  • bam_buko Re: Różne głupoty się gada nie widząc, co się dzi 07.08.05, 12:23
                    przegina durna/en pale
                    jak nie wie co napisac a pisze 24 godz na dobe to wciska jakis antypolski post
                    • kropekuk To ty nie wiesz, CO sie we wlasnym twym kraju 07.08.05, 18:52
                      dzieje - wyzej wyjasniam mmkkll, ze imigracja islamistow do Polski ma inny
                      charakter, ze sztampa zachodnia tu (i w Czechach, i na Wegrzech) nie dziala -
                      przejedzcie sie do Pragi, to zaczniecie spiewac o polskich ulicach, arabskich
                      kamienicach :))))))))))
    • grzegorz1948 Re: Oj Danus 07.08.05, 12:45
      Najpierw sa winni Moslemy,a moze tez Zydzi i juz mamy powtorke histori.
      Tys sie Danus niczego w zyciu nauczyla.
    • abigeil4 to zydowstwo lubi zycie w takich warunkach 07.08.05, 19:04
      ja sie tym brzydze i nigdy bym sie z tego nie cieszyla, bo cala Europa wie,ze
      to wlasnie zydowstwo ja do tego stanu doprowadzilo.
      Przeciez wystarczy ostatnie wyniki przytoczyc."Kto jest najwiekszym zagrozeniem
      dla pokoju swiatowego".
      I tylko glupi nie potrafi tegoodczytac, i nie wie z kim normalny Europejczyk
      takie restrykcje kojarzy.I jak dlugo jeszcze zechce zyc w cieniu i pod dyktando
      Azjatow
      • sempiasty ta abigeil4 to nowe wcielenie rowerzystki? 07.08.05, 22:01
        bo bełkot identyczny ...
      • samsone Re: to zydowstwo lubi zycie w takich warunkach 07.08.05, 22:28
        i dlatego sprowokowala w roku 632 agresje arabska na Palestyne, nie mowiac juz
        ze sprowokowali w roku 1939 Hitlera, aby na Polske najechal, tak dalej medrcu
        arabski....
    • nowymail Tylko deportacja 07.08.05, 19:09
      Wszystkich arabusów, pakistanów i innych brudasów powinni wsadzić na statki i

odesłać do ich g...nych krajów. Turków zresztą też. Te pastuchy nie pasują do

Europy, bo ich "kultura" zatrzymała się na poziomie średniowiecza. W dodatku

smierdzą.
      • krystian71 Re: Tylko deportacja 07.08.05, 19:32
        czosnkiem i brudem zmywanym raz w roku w okolicy paschy.
        A Qrde do Paschy daleko!!!
        • nowymail Re: Tylko deportacja 07.08.05, 19:56
          Raczej g..wnem, bo nie używają papieru toaletowego i kozami, które ruch..ą
      • samsone Europa zawsze najopierw potrzebuje ofiara 08.08.05, 09:16
        jakies musulmanskiej zerzi byc aby sie obudzila, w roku 731 "bohaterscy"
        wyznawcy tego znanego P---a z Mekki, dostrzetnie Narbone zniszczyli( bo miasto
        nie chcialo sie poddac), ocalili tylko kobiety, aby je potem seksualnie uzywac,
        Franki sie obudzili, i juz rok pozniej, ta naziislamska bande pod Paryzem pobili.
        Tak samo bylo z Cyprem i Lepanto. w latach 1572-73
    • samsone Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 07.08.05, 22:27
      A policja wloska terrorystow szukajac, pozbawila Arabow ich ulubionego handlu(
      narkotykami).....
      • de_oakville Re: BRAWO, ANGLIA !!!!! 08.08.05, 04:10
        BRAWO, ANGLIA !!!!!
        dana33 napisala:

>mam nadzieje, ze za blair'em pojda nastepne kraje europejskie.

Przede wszystkim Holandia.
    • samsone To jeszcze nic, popatrz na BRD. 08.08.05, 08:47
      uzywajac stare prawo o cudzoziemcach( nie nazistowskie, jak zaraz nasi
      islamoneofiti zaczna wrzeszczec) odbiera sie tez obywatelstwo i bylego obywatela
      sie wydala.
      Posle ci fotokopie z Der Spiegel numer 23 z 06.06.2005 ( przed zamachem w
      Londynie) od strony 50 do 53, jezeli go nie masz.
      We Wloszech tez zaczeto prawo stosowac , juz 13 Imanow wydalono i tak obocznie,
      zlapano 231 Arabskich handlarzy narkotykami.
      • wrocek2015 Za to kocham Ameryke !!!!!!!! 08.08.05, 18:01
        Ze spieszy z pomoca -nawet wrogowi
        Brawo Angole brawo USA !!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka