mnieczypor 08.08.05, 10:22 Za jakie grzechy mamy takich sąsiadów...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koopa A za jakie grzechy mamy taką hołotę na ulicach 08.08.05, 10:25 miast, gotową zabić przypadkowego człowieka dla paru groszy? Może wytłumaczą mi to obrońcy praw bandziora, specjaliści od "niskiej szkodliwości społecznej". Odpowiedz Link Zgłoś
geostachu Re: A za jakie grzechy mamy taką hołotę na ulicac 08.08.05, 10:52 Ciekawe czy nasz Prezydent zarząda oficjalnych przeprosin władz (czytaj Putina). Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger [...] 08.08.05, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasco82 Re: ROSJA KOLEJNY RAZ UDOWODNIŁA ŻE JEST DZICZĄ 08.08.05, 11:42 Poczekaj az znowu cos wywina Polacy, pobija znowu jakis w odwecie. Wtedy bedziesz mogl powiedziec to samo o Polsce. > Polska, dziki kraj którego mentalność nie zmieniła się od setek lat. Nie sadzcie po jednym incydencie... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Nie pierwszy raz, nie ostatni 08.08.05, 11:48 i dzicza pozostana na wieki, rosjanie to prosty lud wiec nie wymagajcie od nich zbyt wiele Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Taak - lud prosty. Ale w Europie sie Rosjan i... 08.08.05, 12:32 RUSKIE DYPLOMY jakos wyzej ceni nizli te polskie: w UK, przykladowo, rosyjskie magisterium odpowiada brytyjskiemu, a polski mgr to raptem "bakalarz" - spytajcie w NARIC :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Taak - lud prosty. Ale w Europie sie Rosjan i 08.08.05, 13:14 A w Niemczech polskie mgr inż. to MSc, więc? No chyba że UK to UE; możliwe zresztą, wszak tylko jedna literka różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger OTO SKASOWANY PRZEZ CENZURĘ GW TEKST 09.08.05, 11:20 OTO SKASOWANY PRZEZ CENZURĘ GW TEKST. KONKURS - GDZIE TU "ZŁAMANO PRAWO LUB REGULAMIN" ? -- ROSJA KOLEJNY RAZ UDOWODNIŁA ŻE JEST AZJATYCKĄ DZICZĄ. Na szczęście dla Polski pomimo 45 lat sowieckiej okupacji jesteśmy jednak bliżej cywilizowanej Europy niż w strefie wpływów tej nieucywilizowanej formy jaką jest Rosja, Rosja której mentalność nie zmieniła się od setek lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: OTO SKASOWANY PRZEZ CENZURĘ GW TEKST 09.08.05, 11:47 już kurna jesteś szczęśliwy??? już się wypróżniłeś? puścili co? szczęśliwy? trochę mniej sraczki umysłowej w główce. jakoś tak luźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: OTO SKASOWANY PRZEZ CENZURĘ GW TEKST 09.08.05, 15:26 Wracaj do klatki półmózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
freddie Re: OTO SKASOWANY PRZEZ CENZURĘ GW TEKST 09.08.05, 16:42 Poczuj wiatr w przenicy, radość, jaką dają ciepłe rogaliki i kawa podana przez kochające ręce. Zapomnij o świecie lęku. Powiedz przyjazne słowa, a wilki zamienią się w ludzi albo rozpłyną w łagodnym niebycie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Straszna propagande tu rozsiewasz 08.08.05, 13:32 I to taka rosyjsko-podobna, znaczy klamliwa. Sam mialem przyjemnosc robic doktorat na jednej z uczelni zachodnich i wiem jak strasznie sie mylisz z tym magistrem. Odpowiedz Link Zgłoś
wazari_kwantyzator Pracownik SPITY !!! ??? 08.08.05, 15:17 heh, wlasnie uslyszalem w tvn24, ze rosyjska strona (konkretnie milicja) utrzymuje, ze pobity pracownik byl pod wplywem alkoholu, konkretnie mial kilka promili we krwi. co ciekawe, badanie krwi wykonano ponad 24 godziny po incydencie. czy ktos jeszcze chce napisac jakis bzdurny post o polskiej propagandzie? proponuje zaczac od odroznienia co jest propaganda a co przekazywaniem informacji o faktach. ponadto proponuje przypomnienie sobie, jak szeroko bylo informowane polskie spoleczenstwo o akcie wandalizmu (bo uwazam ze tym wlasnie bylo pobicie dzieci rosyjskich dyplomatow, jesli nie aktem zorganizowanym przez samych rosjan) w polsce, a jak nie-informowane jest spoleczenstwo rosyjskie. nie ma prawie zadnych informacji o tym, ze rosjanie tez bija na ulicach. heh zalosne to wszystko. nie chce mi sie wiecej pisac. jeszcze tylko krotko: rosjan jako pojedyncze jednostki- szanuje. zwykli ludzie. czesto sympatyczni. nic do nich nie mam. nawet czasem mi ich zal. zwlaszcza tych opetanych ideologia mocarstwa (jakiego mocarstwa? glodu i biedy to z pewnoscia) ludzie zadzacy rosja- banda, granda, mafia, sluzby specjalne, o moralnosci porownywalnej z wielokrotnym gwalcicielem morderca. zero poszanowania czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Pracownik SPITY !!! ??? 10.08.05, 00:27 wazari_kwantyzator napisał: > heh, wlasnie uslyszalem w tvn24, ze rosyjska strona (konkretnie milicja) > utrzymuje, ze pobity pracownik byl pod wplywem alkoholu, konkretnie mial kilka > promili we krwi. co ciekawe, badanie krwi wykonano ponad 24 godziny po incydenc > ie. no to niezle sobie dal w beret,jezeli 24h po fakcie mial kilka promili!chyba ze w szpitalu na kaca walnal sete.Tylko nie tlumacz ze to jablka fermentuja,lub jakies lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
annaagata kto to pisze? 08.08.05, 11:52 mam niejasne wrażenie (czytając niektore komentarze), że ambasada sąsiadów zainwestowała i zatrudniła kogoś do przegladania internetu i wprowadzania "właściwego" tonu - he, he, he taaaaaa świeta rosja i podli jej sąsiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A POLSKA SWOJ PRYMITYWIZM WYKAZALA TYDZIEN 08.08.05, 12:30 wczesniej - mowa o pobiciu dzieciakow pracownikow ambasady rosyjskiej w Polsce :)))))))))))))) A poza tym znacie miejsce lokalizacji Ambasady Polskiej w Moskwie? Teren dobrze ogrodzony etc., ale miejsce - niestety - "kierpicza prosit": mala uliczka, z dala od glownych arterii, malo ludzi, sporo podejrzanych blokow, strach chodzic tam i w bialy dzien... Az sie dziwie, ze dopiero teraz ktos z tych lepiej ubranych etc. z Ambasady po pysku dostal! Odpowiedz Link Zgłoś
nimod Re: A POLSKA SWOJ PRYMITYWIZM WYKAZALA TYDZIEN 08.08.05, 12:47 kropekuk napisał: > :)))))))))))))) bez komentarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A CO mozesz komentowac? Polska manie przesladowcza 08.08.05, 12:54 Caly swiat sie na was, idealna nacje, uwzial? Od USA (bo bez wiz wjechac nie daja) po Bialorus (bo 20 Bialorusom polskiego pochodzenia rzadzic tym krajem nie nadaja). Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: A POLSKA SWOJ PRYMITYWIZM WYKAZALA TYDZIEN 08.08.05, 14:46 Co ty nie powiesz?! Dosc prestizowa dzielnica w centrum miasta. W Warszawie bym porownal do Solca.Chociaz, co do zabudowy, wole Solec. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannaniedziela POLSKA JEST KATOLICKĄ DZICZĄ 08.08.05, 14:49 a róznica sprowadza siętylko do poziomu hipokryzji. Pobito dzieci rosyjskich dyuplomatów w Warszawie, MSZ stanął okoniem, prasa puściła ponownie rusofobiczny jad, to czego sie spodzewaliście? Dzicz dodpowaida dziczy? Oczekujecie, że co? Że z Polakami ktoś bedzie się specjalnie obchodził? Urodziłam się w Polsce, ale patrząc troche z perspektyw, to obie strony są winne. Żaden naród nie lubi jak go się poniża, a Polska próbuje wywijac takie orzełki. Jak zwykle w naszym stylu, nie mamy takiego potencjalu jak przeciwnik, ale barzo lubimy gesty. Mnie ta odpowiedź rosyjska nie dziwi. Chociaz oczywiscie nie cieszy. Ale tak sam owinni są rosyjscy sprawcy i ich mocodawcy, jak i polskie media. Tygodnik "Wprost", Wildstein, Rybicki z Rzeczpospolitej. To są anatgonisci, którzy w dupie mają pobiytego człowieka, zalezy im by tlic wzajemną nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger OTO JAK DZIAŁAJĄ CENZORZY W GW 09.08.05, 11:18 SAM ZGŁASZAM TEN POST DO SKASOWANIA. PRZECZYTAJCIE GO SOBIE CENZORZY GAZETY WALCZĄCEJ O "WOLNOŚĆ SŁOWA". OTO JAK DZIAŁAJĄ CENZORZY - PO PROFESJONALNYM POBICIU POLSKIEGO PRACOWNIKA POLSKIEJ AMBASADY NAPISAŁEM ŻE ROSJA JEST DZICZĄ, TE SAME DZIKIE I AZJATYCKIE METODY DZIAŁANIA OD LAT. I TEN KOMENTARZ CENZURA GW ZDEJMUJE (GDZIE ZŁAMAŁEM PRAWO LUB REGULAMIN ???). A ODPOWIEDŹ NA TO ŻE POLSKA JEST KATOLICKĄ DZICZĄ, OBRAŻAJĄCĄ KATOLIKÓW NIE MAJĄCYCH Z POBICIAMI NIC WSPÓLNEGO GW ZOSTAWIA. OTO JAK NISKI JEST POZIOM GW. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: OTO JAK DZIAŁAJĄ CENZORZY W GW 09.08.05, 11:48 kupy rano nie było. prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A za jakie grzechy mamy taką hołotę na ulicac 08.08.05, 12:34 > Ciekawe czy nasz Prezydent zarząda oficjalnych przeprosin władz (czytaj Putina) W żadnym wypadku!!! Po pierwsze: skoro Polska uważa (słusznie zresztą), że w takich sytuacjach przepraszać nie ależy, nie powinniśmy oczekiwać przeprosin od Rosji - trzeba być po prostu konsekwentnym. Po drugie: żądanie przeprosin w takiej sytuacji to byłby wielki prezent dla Putina i jego aparatu propagandy, podejrzewam że oni o niczym innym nie marzą. Odpowiedz Link Zgłoś
sikoragrzes Re: A za jakie grzechy mamy taką hołotę na ulicac 08.08.05, 10:52 u nas to była zwykła dziesiona, może z lekkim zabarwieniem narodowościowym, choć to czebało by najpierw złapać tamtych łośków, a ten w Moskwie dostał za język polski, też kiedyś na Litwie dostałem za polski , choć raczej chodziło raczej o język słowiański , a media rosyjskie milczą hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maddrake @@@ 08.08.05, 10:51 Ciekawe czemu Kwaśniewski milczy? Prezydent wszystkich Polaków... pożal się Boże Odpowiedz Link Zgłoś
sikoragrzes Re: @@@ 08.08.05, 10:54 i bardzo dobrze , bo co ma mówić ? ma pajacować jak Putin albo Łukaszenko ? daj spokój.. chopaki z całymi TIRami w Rosji giną a ty chcesz reakcji za jedno mordobicie, poco sie odzywać ? żeby udowodnić że nasze władze mają takie same trociny w głowie jak nasi wschodni sąsiedzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Własnie niech siedzi cicho!!! 08.08.05, 11:41 Putinokio odezwał się jak pajac tydzień temu i zrobił z siebie idiotę. Pobicie człowieka odrażające, ale to nie jest sprawa dla prezydenta. Mam nadzieję, że pokłady rosyjskiego absurdu zostały już wyczerpane i nie dowiemy się, że pobicie pracownika ambasady to polska prowokacja, i że pracownik pobił się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: @@@ 08.08.05, 12:35 > Ciekawe czemu Kwaśniewski milczy? Bo to sprawa dla MSZ a nie dla Prezydenta. Putin bardzo chciał się powygłupiać i się powygłupiał. Mam nadzieję że Kwaśniewski ma więcej oleju w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To prezydent ma lapac chuliganow? Najpierw tych 08.08.05, 12:58 w Warszawie, co "skroili" dzieciaki z ruskiej ambasady? A potem tych w Moskwie? Od tego w obu krajach jest policja. I to raptem lokalna :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 11:23 Białoruś to tylko przygrywka do znacznie grubszej prowokacji. Widać to wyraźnie na przykładzie tych zaczzepek. Tu nie wystarczą zdecydowane kroki polityków "z jajami". Trzeba ruszyć głową i mieć rzeczywiste poparcie. Prezydent, co by nie mówić o jego wpadkach, właśnie teraz jest Prezydentem wszystkich Polaków. Dajcie mu teraz spokój, trzeba go teraz wspierać. Zabrakło JPII, nie ma Kuriera z Warszawy. Ruscy teraz ten trudny dla nas moment to wykorzystać. Nie bądźmy głupi nie dajmy się złapać! www.atwork.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 12:45 > Białoruś to tylko przygrywka do znacznie grubszej prowokacji. > Widać to wyraźnie na przykładzie tych zaczzepek. Trudno powiedzieć czy istnieją jakieś związki (tzn. czy to wszytsko to jakaś grubsza zaplanowana akcja), ale w jednym się zgodzę - nie lubią nas ani na Kremlu ani w Mińsku. > Tu nie wystarczą zdecydowane kroki polityków "z jajami". Przede wszystkim czytając choćby forum GW to mam wrażenie że te "zdecydowane kroki" to słynne "wymachiwanie szabelkami" czyli de facto pajacowanie godne Wołodii Putina. Zarówno Łukaszenko jak i Prezio Zgredek oraz jego technolodzy prowadzą politykę zagraniczną na poziomie karczemnych bijatyk i naprawdę nie ma _najmniejszego_ powodu byśmy zachowywali się tak samo. > Prezydent, co by nie mówić o jego wpadkach, właśnie teraz jest Prezydentem > wszystkich Polaków. Prezydent nie powinien się tym w ogóle zajmować, bo jest to problem niegodny urzędu prezydenta! To drugo- (a może i trzecio-) rzędny incydent, w sam raz na poziomie średniego urzędnika MSZ czy może ambasadora (co najwyżej). Kto jak kto ale Prezydent powinien szanować powagę swej funkcji i nie pakować jej w tego typu żałosne przepychanki. A skoro Putin tego nie rozumie to tym lepiej dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 11:52 Kropekuk gdzie jesteś? Jeszcze o tej porze leniuchujesz? Dlaczego jeszcze nie napisałeś swojej wersyjki? Czy Putana ci nie zapłacił jeszcze, czy masz rozrzedzony mózg po ćpaniu? Coraz bardziej jest widoczna chęć Putina-Putany do konfrontacji na wszelkie sposoby. Swołocz to swołocz, a jest jej tam w tym państewku swołoczy chyba z 90 % . Do władzy od kiedy taki twór istnieje zawsze dorywała się największa Swołocz dla której nikt i nic nie było święte. Bezmózgowcy panujący w tym państwie uznawali i uznają tylko kłamstwa, bezduszność, morderstwa, wszelkiego rodzaju zastraszanie, wszystko co tylko jest najgorsze na tej ziemi. To sa tylko takie bezmózgowce które nie stać na nic innego. To jest coraz bardziej widoczne dążenie do siłowej konfrontacji. I jest bardzo prawdopodobne, że to co się obecnie dzieje na linii Moskwa - Warszawa to na dużą skale zakrojona akcja. To tak samo jak i to, że jakiś agent ruski za ileś tam pieniędzy podpuścił tych gó..arzy warszawskich, którzy sprawili łomot gó..arzom moskiewskim. Nic się nie dzieje bez przyczyny, ot tak saobie. To jest jakaś długoplanowa akcja Moskwicina i z cała pewnością jeszcze wyskoczą inne akcje ze strony Putany. Rzecz w tym aby nie dać się sprowokować. A to, że tam o przypadku pobicia pracowników polskiej ambasady się milczy i nie robi się się szumu jak w przypadku tych dzieci to jest tam normalka, to taki ich standard propagandowy w stylu Gebelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
imw rosyjskie informacje nt. pobicia 08.08.05, 12:10 www.strana.ru/stories/01/12/17/2213/256008.html Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Re: rosyjskie informacje nt. pobicia 08.08.05, 12:22 R: karzeł, słabeusz, chorągiewka, lachociąg P: prymityw,bandyta despota R: oj nie darujeee , co za chamstwo - pobicie, TO WOJNA! przepraszać na kolanach! P: eee, sorka to przypadkiem , chuligani.. nie ma o czym mówić R: nie ma? chuligani? to prosze - u nas też są chuligani! i w ryja! :) i teraz nie ma o czym mówić P: o nieee, wy specjalnie R: my specjalnie? nieeee no co wy - przypadek czysty .... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: rosyjskie informacje nt. pobicia 08.08.05, 12:47 Może ktoś przybliżyć sens tego tekstu? Specjalnie dla tych, którzy urodzili się późno by uczyć się języka bratniego narodu rosyjskiego? Z góry dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron Re: rosyjskie informacje nt. pobicia 08.08.05, 14:46 Może skupię się na różnicach w stosunku do informacji podanej przez GW 1. "strana.ru" podaje pełne nazwisko ofiary: Andrzej Uriadko (w retransliteracji) 2. czas zajścia: "strana.ru" pisze, ze napad miał miejsce o g. 23.40, podczas gdy "GW" podała 11.30. Informacja "strany.ru" jest z całą pewnością nieprawdziwa. O zajściu wiadomo było już po południu czasu polskiego - np informacja w niniejszym portalu ukazała się nie później niż o 18.10 - w Moskwie była wtedy 20.10 Nieco odmienny jest też ton cytowanych komentarzy przedstawicieli ambasady polskiej (ale to może być kwestia faktycznie innych wypowiedzi udzielonych polskim i rosyjskim dziennikarzom). Odpowiedz Link Zgłoś
fartur78 Re: rosyjskie informacje nt. pobicia 08.08.05, 13:31 hehe a dlaczego do tego artykułu nie była dołączona fotka niemieckich neonazistów ja to miało miejsce gdy pisano o pobiciu rosjan? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 12:37 Kompleksy, kompleksy ... Wszyscy nasi sąsiedzi to barahło, tylko MY POLACY jestesmy wielcy. Rosja to azjatycka dzicz, a Czesi to smieszne "Pepiki" itd, itd. Siedzimy w swoim bagnie wybieramy Leppera, Cimosza czy innego Kaczora na prezydenta i robimy - pozal się boze - "rewokucje moralne". Polacy, to (zdaniem Norwida) "brylanty zlepione gównem". Tylko gdzie te brylanty !? Poza śp. Małachowskim, Stommą, Karskim, Giedoiciem dziś nie ma jednego Polaka, o którym moznaby pomyśleć z szacunkiem. A "Świat" zapie.. i na nas się nie ogląda. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Masz racje, ale DO KOGO TO DOTRZE? I dlatego 08.08.05, 12:44 wlasnie Polska jest takim bagnem, jakim jest - OSTATNIE miejsce wsrod nowych w Unii !!! To sami Polacy - dzieki "przymiotom" swego narodowego charakterku - taki gnoj we wlasnym kraju sobie zalatwili. A pocieszanie sie poprzez ponizanie innych? Coz, ostatnia ucieczka skonczonych losers:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Wybacz pytanie... 08.08.05, 12:59 ale czy Ty masz może jakieś kompleksy? Bo tak od mniej więcej tygodnia wyliczasz wszystkie polskie wady (może i słusznie), ukazujesz siebie jako oświeconego i wyedukowanego poprzez kontakt z zachodnią prasą (przy czym nie przypominam sobie byś choć raz wkleił linki do źródeł swojej wiedzy) a styl Twoich postów zdradza typowo polskie ponoć zachowania jak bezinteresowna niechęć (zwłaszcza wobec Polaków), postawę "Ja wiem, Wy nie wiecie, ale ja i tak Wam nie powiem" i pozerstwo. Pocieszanie się przez poniżanie innych? Cóż, podobno ucieczka skończonych loosers - ale to nie ja to powiedziałem pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek2 Re: Masz racje, ale DO KOGO TO DOTRZE? I dlatego 08.08.05, 20:22 kropekuk napisał: > wlasnie Polska jest takim bagnem, jakim jest - OSTATNIE miejsce wsrod nowych w > Unii !!! To sami Polacy - dzieki "przymiotom" swego narodowego charakterku - > taki gnoj we wlasnym kraju sobie zalatwili. > A pocieszanie sie poprzez ponizanie innych? Coz, ostatnia ucieczka skonczonych > losers:))))) >To co cie trzyma w tym bagnie -waliska, dworzec, mauzoleum lenina - daswiedania kacapie kurdupel putin potrzebuje takich jak ty ruski pomazancu. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Małachowski i brylantem ??? 09.08.05, 11:25 jerzy.kosecki napisał: > Tylko gdzie te brylanty !? Poza śp. Małachowskim, Stommą, > Karskim, Giedoiciem dziś nie ma jednego Polaka, o którym > moznaby pomyśleć z szacunkiem. No no, niezłe "autorytety". Zapomniałeś wymieniś jeszcze plujących na swój własny naród Miłosza i Urbana. Pardon - Urban, kumpel Michnika od kieliszka jeszcze żyje, ostatni żywy "o którym moznaby pomyśleć z szacunkiem", prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: Małachowski i brylantem ??? 09.08.05, 12:20 dopisz jeszcze Olisadebe. Polak, a czarny. Toż to bluźnierstwo Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 12:37 Od paru lat grupa prawicowych idiotów, przy aktywnym udziale pismaków, rozpętuje antyrosyjską histerię. Nie przynosi nam to ani chwały ani żadnych korzyści. Przypomina raczej kundelka obszczekującego niedźwiedzia. A cierpią na tym tylko niewinni ludzie po obu stronach. Taka polityka prowadzi donikąd i trzeba być skończonym cymbałem lub sabotażystą, aby tego nie rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Spokojnie... 08.08.05, 13:05 Nie ma co rozdmuchiwać całej tej sprawy. Bez względu na to czy był to "pożałowania godny incyndent", czy robota FSB to nic z tym nie zrobimy. To co natomiast Polska może uczynić - a właściwie może nie uczynić - to zachować się spokojnie, zgodnie z cywilizowanymi normami. Tak jakbyśmy chcieli by wobec postąpili inni - wyrazy ubolewania, deklaracja ukarania winnych, być może nawet wzmocnienia ochrony ambasady i po tym całą sprawę będzie należało uznać za zamkniętą. Nie wolno się wygłupiać i tworzyć w ten sposób Putinowi okazji do kolejnej propagandowej ofensywy. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Wlasnie. A dzielnica, w ktorej miesci sie polska 08.08.05, 13:38 ambasada NIGDY nie byla bezpieczna - lazenia na piechote w tej okolicy (zwlaszcza w dobrych ciuchach i z reklamowkami ze szpanerskich sklepow) naprawde nalezy unikac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
philipp_k Re: Spokojnie... 08.08.05, 13:51 Mi jako Rosjaninowi jest bardzo przykro ze doszlo do czegos takiego. Zycze temu czlowiekowi jak najszybszej poprawy zdrowia. Mam tez nadzieje ze sprawcy beda znalezieni i ukarani. Ostatnio o stosunkach polsko-rosyjskich decyduja chuligani na ulicach. Oby nasi politycy (polscy i rosyjscy) na reszcie zrozumieli to i zaczeli pracowac nad poprawieniem stosunkow miedzypanstwowych zamiast realizowac swoje glupie ambicje. Filip Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: Spokojnie... 09.08.05, 11:45 philipp_k napisał coś rozsądnego, ale jakoś nikt nie odpowiedział, nikt nie nawiązał! Bo przecież głos rozsądku na forum nie jest mile widziany. Nie o to tu chodzi, by napisać coś sensownego, by pojawiło się jakieś myślenie. Chodzi przecież tylko by wylać żółć, by się napierd... z dawno ustalonymi przeciwnikami, stałymi bywalcami forum. W tym swoim własnym sosie nienawiści, animozji, symaptii ... Aż się chce z kina wyjść :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron Re: Spokojnie... 09.08.05, 12:29 Post rosyjskiego gościa faktycznie był spokojny i kulturalny, co na tym forum jest cenne samo przez się. Ale mnie o tyle było trudno do niego nawiązać, że ja - w przeciwieństwie do p. Filipa i naszego MSZ - nie mam jasności co do faktycznego tła ostatnich "dyplomatycznych" wydarzeń w Warszawie i Moskwie. P.S. Czy jest pan lekarzem gastrologiem, panie de Zoo? Odpowiedz Link Zgłoś
philipp_k Re: Spokojnie... 09.08.05, 14:45 Dzieki ze "uslyszeliscie". Watek i prawda jest taki sobie. Ale to sie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Gruba nicią szyte ,jak to w sowieckim stylu 08.08.05, 13:06 50 m od placówki dyplomatycznej teren jest pod całkowita kontrola tzw "służb" i tylko wyrażny rozkaz w tej sprawie umożliwia nagła "slepotę" !! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Znasz ty lokalizacje Ambasady? Nie wiemy, GDZIE 08.08.05, 13:42 ten pobity byl - ja bym w tej okolicy na piechote nie lazil (znam ten teren). Z budki policyjnej przy bramie widac w lewo ulice tylko do konca parkanu ambasadu, tj. do rogu; ludzie moga skracac sobie droge przed dojsc podejrzane podworka dojsc podejzanych blokow naprzeciwko ambasady etc. Ja bym w tej okolicy na piechote sie nie szwedal ! Odpowiedz Link Zgłoś
philipp_k Re: Znasz ty lokalizacje Ambasady? Nie wiemy, GDZ 08.08.05, 13:56 Kropekuk! Mieszkam pare krokow od ambasady (Malaja Gruzinskaja jesli kojarzysz) i nie powiedzialbym ze teren jest az tak niebezpieczny. Chodze tam codziennie w tym pozno wieczorem i jak na razie wszystko bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
paraklet Kropeluk- jesteś klasycznym "volkswagendeutschem" 08.08.05, 13:53 czyli prymitywnym człowiekiem odreagowującym swoje kompleksy w nowym kraju między innymi poprzez pogardliwe wyrażanie się o byłych rodakach (byłych, bo za Polaka ani Ty się nie uważasz, ani Ciebie my nie uważamy-jesteś, jak napisałem zwykłym "volkswagendeutschem",czyli osobnikiem,dla którego najwyższą wartością jest "szmal" i "kasa".A,że nie wyszło... Ein Volk,ein Reich,und,naturlich, nur ein Kropeluk! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 he he...ja też im takie rzyczenia skladam od dawna 08.08.05, 13:40 żeby ich Żólć zalala...tylko, że my wtedy też bedziemy gadać po chińsku !! niestety, polożenia geograficznego nie zmienimy ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Re Putinowka-Rosja 08.08.05, 13:48 Mam dość poprawności politycznej w wypowiedziach o Rusi (np. Wlk. Ks. moskiewskie). Odpowiedz Link Zgłoś
paraklet Kropeluk- jesteś klasycznym "volkswagendeutschem" 08.08.05, 14:00 czyli prymitywnym człowiekiem odreagowującym swoje kompleksy w nowym kraju między innymi poprzez pogardliwe wyrażanie się o byłych rodakach (byłych, bo za Polaka ani Ty się nie uważasz, ani Ciebie my nie uważamy-jesteś, jak napisałem zwykłym "volkswagendeutschem",czyli osobnikiem,dla którego najwyższą wartością jest "szmal" i "kasa".A,że nie wyszło... Ein Volk,ein Reich,und,naturlich, nur ein Kropeluk! Odpowiedz Link Zgłoś
arri435 Re: Zaczynaj...mocny w gebie! Oj, polaczki, polac 08.08.05, 13:52 zawsze mnie śmieszy jak ktoś pisze 'polaczki, polaczki'. rozumiem że ma to być obraźliwe? fajnie tak samego siebie obrażać? to jakieś twoje hobby? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Moskwa: ?+ 08.08.05, 14:00 >>>>>>>>>>>>>>>> ROSJA KOLEJNY RAZ UDOWODNIŁA ŻE JEST DZICZĄ Przeczytaj komentowany artyku dan3iger 08.08.2005 11:38 + odpowiedz ROSJA KOLEJNY RAZ UDOWODNIŁA ŻE JEST AZJATYCKĄ DZICZĄ. Na szczęście dla Polski pomimo 45 lat sowieckiej okupacji jesteśmy jednak bliżej cywilizowanej Europy niż w strefie wpływów tej nieucywilizowanej formy jaką jest Rosja, dziki kraj którego mentalność nie zmieniła się od setek lat.>>>>>>>>>> Nie wchodzac w meritum sprawy. Czy Azja - to jest dzicz+ Ty,przedstawicielu cywilizowanej Europy-Wojny,morderstwa i tp. Tylek w ubikacji przynajmniej wycierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
paraklet Świetnie 1ja, od razu widać,że Twój ulubiony temat 08.08.05, 14:06 to akt defekcji.Gratulacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Świetnie 1ja, od razu widać,że Twój ulubiony 08.08.05, 15:49 Jesteś psychol, a jeśli już chcesz wyrazić się "uczenie" to: "defekacji" Odpowiedz Link Zgłoś
kosama Moja teoria MILCZENIE KWACHA - pije i ma 150 kg 08.08.05, 14:15 chowają go gdzieś, żeby nie wyszlo na jaw. dlatego milczy - inaczej przemadrzalek by sobie nie odpuscil - i odwiedzin bialorusi, i przeprosin najlepszego kumpla, putina. pojechalby do moskwy, zeby go cmoknac w kamasze za warszawskich chuliganow a pracownika ambasady dyscyplnanie by zwolnil, za to, ze dal sie pobic. nic to, ze kupy sie nie trzyma moja teoria. jest dzieki temu tak bardzo zbiezna z polityką dyplomatyczna naszego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tbgmbx Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 14:22 Przesada, że w Moskwie nic się nie pisze o pobiciu pracownika technicznego polskiej ambasady. Wejdźcie na stronę www.strana.ru, jest tam dużo na temat ostatnich wypadków w stosunkach polsko-rosyjskich. Warto też poczytać dyskusję internautów - nie ma tam takich emocjonalnych i pełnych epitetów wypowiedzi jak u nas! Odpowiedz Link Zgłoś
kwako1234 Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 14:24 rosjanie mają moralność kalego Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Bandycki postępek Rosji powinien zostać ukarany! 08.08.05, 14:35 Niestety poprzedni wątek Forum, gdzie wypowiadałem się na temat państwowego rosyjskiego bandytyzmu został przez Gazetę dziwnie szybko skasowany (było tam dużo interesujących wypowiedzi)! Jest oczywistym, że w Moskwie nikt "pod nosem" obcej placówki dyplomatycznej nie może ot tak sobie bestialsko pobić obywatela obcego państwa! Na ten bandycki akt, musiało byc przyzwolenie rosyjskich władz. Śmiem twierdzić, że został on nawet przez władzie rosyjskie starannie zaplanowany i wykonany! Jeżeli możmna mordować w majestacie prawa i międzynarodowego przyzwolenia cały naród czeczeński, to co tam jakiś pracownik ambasady RP w Moskwie? Zresztą i tak ten okropny prezydent RP w dyplomatyczny sposób przejdzie nad tym aktem bandytyzmu do porządku w imię nie drażnienia niedźwiedzia! Ponieważ Moskwa uznaje tylko argumenty siły, to oczywiście należy zareagować bardzo zdecydowanie. Zmasakrowanie Polaka w biały dzień, nie może być w żaden sposób porównywane z wybrykiem paru młodzieńców w Warszawie. Polskiego pracownika ambasady nieonal zabito. Dziwi mnie ten brak wrażliwości władz polskich, a prezydent RP bije wręcz rekordy braku charakteru ,honoru, godności i zdecydowania. Nikt, kto taz zachowywał się w stosunkach z Moskwą dobrze na tym nie wychodził. Granice obrażania państwa i narodu polskiego dawno już przez Moskali zostsały przekroczone. Jako zwykły obywatel Polski, mogę tylko wyrazić temu zbrodniczenu państwu moją najwyższą pogardę! Jak długo jeszcze będziemy znosić "humory Moskwy" ora obelgi i upokorzenia? Nam Moskale naprawdę nie są do niczego potrzebni. Układajmy sobie w Europie cywilizowane stosunku z cywilizowanymi państwami. Moskali trzymajmy na dystans i zachowujmy do nich dystans i krańcową nieufność!!! Jedyną karą za taki bandytyzm, może byż zamrożenie naszych stosunków dyplomatycznych z Rosją. Słabość i ugogowość nas nie uratuje a raczej pogrązy i zwiększy eskalację nienawiści Moskwy do Polski i Polaków. Moskwa, Rosja i Rosjanie, to nasze największe narodowe, państwowe i cywilizacyjne zagrożenie! Dobrze jest o tym pamiętać! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Bandycki postępek Rosji powinien zostać ukara 08.08.05, 15:54 juz po określeniu "wybryk paru młodzienców" widać jak jesteś obiektywny. Poza tym twoje rozwazania na temat polsko-rosyjskich stosunków sa bardziej niż delikatnie mówiąc "dyletanckie" Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: Bandycki postępek Rosji powinien zostać ukara 09.08.05, 11:57 > Moskwa, Rosja i Rosjanie, to nasze największe narodowe, państwowe i > cywilizacyjne zagrożenie! Dobrze jest o tym pamiętać! A ja uważam, że największym naszym cywilizacyjnym zagrożniem jest to, że każde kolejne pokolenie jest coraz bardziej niedouczone, głupsze i niestety coraz bardziej przekonane o swojej wartości. Edukacja upada i produkuje coraz większe ilości kretynów, którzy korzystając z osiągnięć techniczych publikują swoje myśli na rozmaitych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: To już było między Niemcami i Polską w 1939 r 08.08.05, 14:38 Problemy z mniejszościami narodowymi dają się łatwo manipulować. Tylko ofiarą tych konfliktów sterowanych zdalnie padają zazwyczaj słabsze strony konfilktu. Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Komu w Polsce zależało na tym Białoruskim konflikcie w okresie kiedy w Berlinie potwierdzili chęć budowania Centrum Wypędzonych ? Polska przez własnych "cwaniaków" skazuje się na izolację. Odpowiedz Link Zgłoś
czereprubaszny Dlaczego Polska prowadzi samobójczą politykę 08.08.05, 14:46 zagraniczną? Idiotyczna próba "wprowadzenia demokracji" na Bialorusi za pomocą polskiej mniejszości (z góry skazana na niepowodzenie, ze względu na duże poparcie społeczne dla dyktatora Łukaszenki i skojarzenia z "polskimi panami"), napad na dzieci rosyjskich dyplomatów w sytuacji gdy stosunki z Rosją są bardzo napięte, a teraz sprawa Centrum Wypędzonych w Niemczech. No pozostało nam jedynie skłocić się z Czechami, Słowacją. Ciekawe jak długo potrwają w ostatnio nieco lepsze stosunki z Ukrainą. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorsamsa Re: Dlaczego Polska prowadzi samobójczą politykę 08.08.05, 14:57 "> napad na dzieci rosyjskich dyplomatów w sytuacji gdy stosunki z Rosją są bardzo > napięte," Mam nadzieje, ze te skiny, ktore to zrobily, przeczytaja twoj post i zrozumieja, ze ich polityka zagraniczna jest samobojcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ancona2 Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 14:53 Rosja juz od dawna nie jest cesrastwem, a masz rzad pozwala jej caly czas na zachowanie jak cesarstwa. W rzadzie polskim sa same slugusy rosji i innych silniejszych panstw. Boja sie zaprotestowac. Lepiej im jest wysmarowac wazelina dupsko i wystawic je do rznie........ silniejszym, niz stanowczo powiedziec DOSC, ale co sie dziwic tej banda cwe......li, bez honoru. I to ma byc polityka HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
gurak Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 08.08.05, 16:05 Dlaczego Rotfeld siedzi cicho i nie protestuje? Przecierz to już trzeci zamach na ambasadę dokonany po chamsku i bez ceregeli jak przystało na kacapskie psy. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.de.zoo Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 09.08.05, 11:53 > Rosja juz od dawna nie jest cesrastwem masz zatwardzenie? czy sraczkę umysłową? bo jakoś tak nawiązujesz do tego co ci najbardziej potrzeba. Idź się wypróżnij, albo wycesraj jak wolisz. Ulży ci. Pójdź na spacer, ochłoń, posłuchaj śpiewu ptaków. I pamiętaj: złośćm piękności szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kanama16 Re: Moskwa: sytuacja po pobiciu Polaka 10.08.05, 12:53 Ciekawostka, jak bija ruskich, to jest to incydent polityczny, pobicie kolejnego Polaka , pracownika ambasady, to tylko chuligański wybryk! No cóz punkt widzenia... Tylko czym zajmuja sie Panowie z naszego MZS, czyżby zasłużone wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś