Dodaj do ulubionych

INFANTYLIZM na forum

10.08.05, 02:33
Czytam te produkty inrelektu i nie moge oprzec sie wrazeniu, ze znakomita
wiekszosc piszacych to mlodziez. Piszacy glownie opieraja sie na wlasnych,
subiektywnych odczuciach obiektywnej rzeczywistosci i daja temu wyraz
potokiem niesamowitej nowomowy. Przewage tu ma skrajna lewica a glownie
antysci, czyli ci ktory sa przeciwko czemukolwiek, nie wazne czemu. Zwykle
wypisuje niesamowite bzdury. Nie ustepuja im prawicowcy. Ich opinie moze sa
nieco mniej krzykliwe ale nie mniej merytorycznie infantylne. Jest jeszcze
grupa tych, ktorzy pisza nie majac absolutnie nic do powiedzenia a przewodzi
im grupa kryptykow to znaczy tych, ktorych tworczosc ogranicza sie do jednego.
"podchwytliwego" pytania o glebokim podtekscie filozoficzno-motalnym z
naciskiem na etyke.
Prosze nie dopisywac nic w tym watku gdyz to bedzie dowodem, ze mam calkowita
racje.
Dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: INFANTYLIZM na forum 10.08.05, 02:35
      subiektywnych odczuciach obiektywnej rzeczywistosci

doktor a czto eto i jesli mozesz to nie barokiem?
      • gabrielle_casey Bo ten medrzec wynalazl UCZUCIA OBIEKTYWNE. 10.08.05, 02:54
        Tak, tak rachelko moja ty zielona - tacy dojrzali mezusiowie, jak wyzej
        podpisany, to nawet uczucia tak czysto obiektywnie mierza - metrowka i
        suwmiarka :))))))
        • wojcd Re: Bo ten medrzec wynalazl UCZUCIA OBIEKTYWNE. 10.08.05, 03:01
          Czy u was też taki upał?
          • gabrielle_casey Parno...Zbiera sie na burze, wojteczku, milosci ty 10.08.05, 03:04
            moja :)))))))
            • wojcd Re: Parno...Zbiera sie na burze, wojteczku, milos 10.08.05, 03:05
              gabrielle_casey napisała:
              > moja :)))))))
              --------------------------
              • gabrielle_casey Jak dla kogo - temperatura rzecz wzgledna. Masz tu 10.08.05, 03:10
                prognoze na Oxbridge i okolice - "Humidity: 82%; Wind: N/5 km/h ", parno,
                wiatru nie ma, nie ma czym oddychac. I jak na te pore w UK to raczej cieplo.
                uk.weather.yahoo.com/UKXX/UKXX0106/index_c.html
                • wojcd Re: Jak dla kogo - temperatura rzecz wzgledna. Ma 10.08.05, 03:13
                  Tylko patrz na skalę Celsjusza.
                  • gabrielle_casey Oficjalne info juz tylko w miarach kontynentalnych 10.08.05, 03:18
                    Nawet sklepikarz moze kare zaplacic sprzedajac marchewke na funty, nie na
                    kilogramy :)))))))))
                    Zobacz ze na obrazku masz tez KILOMETRY na godzine, nie zas imperialne MILE:(
                    • wojcd Re: Oficjalne info juz tylko w miarach kontynenta 10.08.05, 03:23
                      gabrielle_casey napisała:
                      > Nawet sklepikarz moze kare zaplacic sprzedajac marchewke na funty, nie na
                      > kilogramy :)))))))))
                      > Zobacz ze na obrazku masz tez KILOMETRY na godzine, nie zas imperialne MILE:
                      ---------------------------------------------------
                      • felusiak1 Re: Oficjalne info juz tylko w miarach kontynenta 10.08.05, 04:27
                        www.weather.com/activities/other/other/weather/fcst-hrly.html?locid=10041&from=36hr_topnav_undeclared
                        A nam nie przeszkadza w galonach, milach, stopach, funtach i stopniach
                        fahrenheita. czlowiek przyzwyczaja sie.
                        • wojcd Felusiak zlituj siem 10.08.05, 04:34
                          Nie o tym mowa. Wyrwałeś się jak Filip z konopi.
                          Spójrz w ten link:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27538469&a=27538764

Upał przy 12 stopniach C i do tego udar mózgu???
                          • felusiak1 Re: Felusiak zlituj siem 10.08.05, 05:25
                            Najmocniej przepraszam, nie chcialem wtracac sie w osobiste porachunki osob
                            trzecich. Jeszcze raz przepraszam.
                    • wojcd Re: Oficjalne info juz tylko w miarach kontynenta 11.08.05, 00:47
                      Gabciu
                      paradujesz teraz w stringach?
                      Powiedz?
                      • i-love-2-bike Re: Oficjalne info juz tylko w miarach kontynenta 11.08.05, 02:24
                        wojcd napisał:

> Gabciu
                        > paradujesz teraz w stringach?
                        > Powiedz?
                        >

oh lala wojtus tylko czekac kiedy antos sie obudzi z amoku i cosik doda,moze
                        wierszem waligorskiego:)))
    • felusiak1 Nie posluchali - smy 10.08.05, 03:23
      Podkreslam, ze nie bylem pierwszy i za to nalezy mi sie nagroda, a te powinna
      ufundowac rachel, ktora nie wytrzymala i byla jak zwykle pierwsza. Nie jest
      istotne, ze nie miala nic do powiedzenia wazne, ze pierwsza. Przyjme to tanie
      wino obiecane jeszcze kiedy byl snieg. Rachel badz przynajmniej honorowa.
      Niestety doktor ma racje. Podejrzewam, ze wojtulek jest kryptykiem wedlug
      definicji. Rachel nigdy o filozofie sie nie otarla.
      Rachelciu ty moja subiektywne odczucie obiektywnej rzeczywistosci polega na tym,
      ze morderca i jego ofiara znajdujac sie w obiektywnej rzeczywistosci maj
      calkowicie rozne subiektywne odczucia, przy czym ofiara odczuwa nieco krocej.
      • wojcd Re: Nie posluchali - smy 10.08.05, 03:35
        > "Podejrzewam, ze wojtulek jest kryptykiem wedlug definicji."
    • hayamo Ty się lepiej sam pozdrów... 10.08.05, 03:26
      Albo dłuzszy sen ci powinien pomóc.... Potrzebna ci też głęboka wiara w swoją
      normalność. Wiara przenosi góry - więc wierzę w twoje cudowne ozdrowienie.
      • abigeil4 a ja stosuje znacznie bardziej przejrzysty podzial 10.08.05, 09:17
        na tych z normalnej strefy czasowej i tych nocnych markow porabanych,
        I jeszcze jeden , jako dodatkowe krysterium:na islamistyczne materace i kibucne
        cienkie karimaty.
        I to mi calkowicie wystarcza.
        tez dziekuje za uwage.
        • smoku_wawelski =] 10.08.05, 11:54

lol to chyba widzimy wplyw fredzia na twoje postrzeganie swiata :]
          ____
          Tobie Polsko!
          • abigeil4 Re: =] 10.08.05, 12:15
            Fredzio, to moze miec co najwyzej wplyw na niskie zuzycie mydla w Natanii...
    • smoku_wawelski Re: INFANTYLIZM na forum 10.08.05, 12:41
      doktor_pogotowia napisał:

> Czytam te produkty inrelektu i nie moge oprzec sie wrazeniu, ze znakomita
      > wiekszosc piszacych to mlodziez.

Pierwsza diagnoza jest nieprawdziwa Panie doktorze pogotowia. Towarzystwo jest
      mieszane.

>Piszacy glownie opieraja sie na wlasnych,
      > subiektywnych odczuciach obiektywnej rzeczywistosci

Jak juz gabrielle zwróciła uwagę , ze nie istnieje nic takiego jak obiektywne
      odczucie, wiec sformułowanie subiektywne odczucie jest błędem językowym. Jest to
      szczegónie zabawne ,gdyż w tym samym zdaniu zarzuca nam Pan nowomowę.
      > i daja temu wyraz
      > potokiem niesamowitej nowomowy.

Chciałem zwrócić uwagę, że nowomowa odnosi się do wypowiedzi oficjeli ustrojów
      totalitarnych, w których znaczenie słów często było wypaczane. Tutaj możemy
      mówic najwyżej o słowotwórstwie, które jest istotnym procesem świadczącym o
      żywotności języka. Ludzie nim się posługują wymyślając nowe słowa , a nie
      bezmyślnie zapożyczając z innych języków. Według Pana słowo czołg wymyślone w XX
      wieku też jest pewnie nowomową. Wszak wszyscy przyjęli słowo tank na określenie
      tego pojazdu. Pańska suwmiarka widocznie jest kiepska i jeszcze nie zmieniana od
      czasów PRLu, w ktorym słuchało się śmiesznych staruszkow bełkoczących coś na
      "tematy kulturalne".

> Przewage tu ma skrajna lewica a glownie
      > antysci, czyli ci ktory sa przeciwko czemukolwiek, nie wazne czemu. Zwykle
      > wypisuje niesamowite bzdury.
      Tu się z panem zgadzam. Lewica sama siebie przeskoczyła w pościgu za absurdem.

> Nie ustepuja im prawicowcy. Ich opinie moze sa
      > nieco mniej krzykliwe ale nie mniej merytorycznie infantylne.

Wypadałoby posłużyc się jakimś przykładem, bo ogólniki mają to do siebie ze sa
      nieprawdziwe. Już w szkole uczą by cytować wypowiedzi, na ktorych sie opieramy.
      Inaczej jest to tzw. "lanie wody".

> Jest jeszcze
      > grupa tych, ktorzy pisza nie majac absolutnie nic do powiedzenia a przewodzi
      > im grupa kryptykow to znaczy tych, ktorych tworczosc ogranicza sie do jednego.
      > "podchwytliwego" pytania o glebokim podtekscie filozoficzno-motalnym z
      > naciskiem na etyke.

Widzę, że Pana zaskoczono nie jednym pytaniem skoro używa Pan cudzysłowia.
      Proszę się nie przejmować i nie brać do siebie każdemu zdarza się powiedzieć
      bzdurę. Wyszukany język jest zmianą formy, ale przez to nie jest się ani
      bardziej inteligentym ani mądrzejszym.

> Prosze nie dopisywac nic w tym watku gdyz to bedzie dowodem, ze mam calkowita
      > racje.
      > Dziekuje i pozdrawiam.
      Nie dopisywanie jest zgodą i przyzwoleniem na zarzuty, które Pan raczył
      postawić. Dowodząc zatem "nie wprost" (przez zaprzeczenie) udowadniam, że Pan
      się myli.
      Idac Pańskim tokiem myślenia dopisywanie postów będzie przejawem aktywności
      widocznej na forum. Jednak ogranicza Pan apriori możliwość repliki, co oznacza
      albo nieprzygotowanie Pana na kontrargumenty albo ograniczenie w postrzeganiu
      świata.

Dziękuję za uwagę

____
      Tobie Polsko!
    • smoku_wawelski MOJA REPLIKA. CIACH! 10.08.05, 12:51
      Pozwolę sobie odpowiedzieć na Pańskie zarzuty szanowny doktorze pogotowia.

> Czytam te produkty inrelektu i nie moge oprzec sie wrazeniu, ze znakomita
      > wiekszosc piszacych to mlodziez.

Pierwsza diagnoza jest nieprawdziwa Panie doktorze pogotowia. Towarzystwo jest
      mieszane.

>Piszacy glownie opieraja sie na wlasnych,
      > subiektywnych odczuciach obiektywnej rzeczywistosci

Jak juz gabrielle zwróciła uwagę , ze nie istnieje nic takiego jak obiektywne
      odczucie, wiec sformułowanie subiektywne odczucie jest błędem językowym. Jest to
      szczegónie zabawne ,gdyż w tym samym zdaniu zarzuca nam Pan nowomowę.
      > i daja temu wyraz
      > potokiem niesamowitej nowomowy.

Chciałem zwrócić uwagę, że nowomowa odnosi się do wypowiedzi oficjeli ustrojów
      totalitarnych, w których znaczenie słów często było wypaczane. Tutaj możemy
      mówic najwyżej o słowotwórstwie, które jest istotnym procesem świadczącym o
      żywotności języka. Ludzie nim się posługują wymyślając nowe słowa , a nie
      bezmyślnie zapożyczając z innych języków. Według Pana słowo czołg wymyślone w XX
      wieku też jest pewnie nowomową. Wszak wszyscy przyjęli słowo tank na określenie
      tego pojazdu. Pańska suwmiarka widocznie jest kiepska i jeszcze nie zmieniana od
      czasów PRLu, w ktorym słuchało się śmiesznych staruszkow bełkoczących coś na
      "tematy kulturalne".

> Przewage tu ma skrajna lewica a glownie
      > antysci, czyli ci ktory sa przeciwko czemukolwiek, nie wazne czemu. Zwykle
      > wypisuje niesamowite bzdury.
      Tu się z panem zgadzam. Lewica sama siebie przeskoczyła w pościgu za absurdem.

> Nie ustepuja im prawicowcy. Ich opinie moze sa
      > nieco mniej krzykliwe ale nie mniej merytorycznie infantylne.

Wypadałoby posłużyc się jakimś przykładem, bo ogólniki mają to do siebie ze sa
      nieprawdziwe. Już w szkole uczą by cytować wypowiedzi, na ktorych sie opieramy.
      Inaczej jest to tzw. "lanie wody".

> Jest jeszcze
      > grupa tych, ktorzy pisza nie majac absolutnie nic do powiedzenia a przewodzi
      > im grupa kryptykow to znaczy tych, ktorych tworczosc ogranicza sie do jednego.
      > "podchwytliwego" pytania o glebokim podtekscie filozoficzno-motalnym z
      > naciskiem na etyke.

Widzę, że Pana zaskoczono nie jednym pytaniem skoro używa Pan cudzysłowia.
      Proszę się nie przejmować i nie brać do siebie każdemu zdarza się powiedzieć
      zdanie absurdalne, nazywane też bzdurą. Wyszukany język jest zmianą formy, ale
      przez to nie jest się ani
      bardziej inteligentym ani mądrzejszym. Pana diagnozy są tymbardziej błędne , ze
      mnie na przykłąd należałoby zaliczyć do wszystkich trzech grup, co uniemożliwia
      skuteczne wyleczenie. Dla niewtajemniczonych wyjaśniam , ze zostalem przez grupe
      oszolomionych forumowiczow niesprawiedliwie wlaczony ostatnio do grupy
      "czerwonych mordercow i zlodziei". Serdecznie zapraszam do odbycia stażu w
      łódzkim pogotowiu, tam z pewnością nabierze Pan doświadczenia w tworzeniu
      trafnych diagnoz.

> Prosze nie dopisywac nic w tym watku gdyz to bedzie dowodem, ze mam calkowita
      > racje.
      > Dziekuje i pozdrawiam.
      Nie dopisywanie jest zgodą i przyzwoleniem na zarzuty, które Pan raczył
      postawić. Dowodząc zatem "nie wprost" (przez zaprzeczenie) udowadniam, że Pan
      się myli.
      Idąc Pańskim tokiem myślenia dopisywanie postów będzie przejawem aktywności
      widocznej na forum. Jednak ogranicza Pan apriori możliwość repliki, co oznacza
      albo nieprzygotowanie Pana na kontrargumenty albo ograniczenie w postrzeganiu
      świata.

Pozdrawiam z wybiorczego pogotowia

____
      Tobie Polsko!
      • doktor_pogotowia Re: MOJA REPLIKA. CIACH! 10.08.05, 16:55
        Mily panie s. wawelski, zarzuca mi pan falszywosc pierwszej diagnozy co
        niewatpliwie oznacza, ze przeczytal pan uwaznie lecz bezmyslnie. Ja nie
        postawilem diagnozy lecz podzielilem sie wrazeniami. To tak jakbym powiedzial do
        pielegniarki spogladajac na oczekujacych na mnie pacjentow: "Pani Lilko cos ich
        duzo dzisiaj".
        Pomine w tym miejscu ustep traktujacy o subiektywnych odczuciach obiektywnej
        rzeczywistosci gdyz musialbym robic wyklad z filizofii a tego pragne uniknac.
        Jestem doktorem a nie profesorem.
        Dalej, zgadza sie pan bez zastrzezen z moim zdaniem wzgledem lewicowcow ale
        poddaje pan w watpliwosc moja ocene prawicowcow zadajac przykladow.
        Zapewne jest pan na prawo od centrum. Panska sytuacja jest zatem tragiczna.
        Jest pan systematycznie i bezlitosnie mieszany z blotem, obrzucany inwektywami
        i oskarzany przez lewicowych interlokutorow a prawicowcy pana nie bronia.
        Zalecam panu olanie przeciwnikow i niewdawanie sie w dyskusje z nimi.
        • i-love-2-bike Re: MOJA REPLIKA. CIACH! 10.08.05, 16:59

> Mily panie s. wawelski, zarzuca mi pan falszywosc pierwszej diagnozy co
          > niewatpliwie oznacza, ze przeczytal pan uwaznie lecz bezmyslnie. Ja nie
          > postawilem diagnozy lecz podzielilem sie wrazeniami. To tak jakbym powiedzial d
          > o
          > pielegniarki spogladajac na oczekujacych na mnie pacjentow: "Pani Lilko cos ich
          > duzo dzisiaj".
          > Pomine w tym miejscu ustep traktujacy o subiektywnych odczuciach obiektywnej
          > rzeczywistosci gdyz musialbym robic wyklad z filizofii a tego pragne uniknac.
          > Jestem doktorem a nie profesorem.
          > Dalej, zgadza sie pan bez zastrzezen z moim zdaniem wzgledem lewicowcow ale
          > poddaje pan w watpliwosc moja ocene prawicowcow zadajac przykladow.
          > Zapewne jest pan na prawo od centrum. Panska sytuacja jest zatem tragiczna.
          > Jest pan systematycznie i bezlitosnie mieszany z blotem, obrzucany inwektywami
          > i oskarzany przez lewicowych interlokutorow a prawicowcy pana nie bronia.
          > Zalecam panu olanie przeciwnikow i niewdawanie sie w dyskusje z nimi.

jako doktor powinien pan sluchac,aby postawic diagnoze a tu zachowujesz sie wasc
          jak filozof,ktory zalewa potokiem nonsensow kazdego kto z wasci polemizuje.
          czasem krotka odpowiedz jest lepsza od barokowych zdan,tych nikt nie czyta bo i
          po co. ja ma sie ochote zmoknac to lepiej wyjsc na deszcz niz siedziec przy kompie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka