Dodaj do ulubionych

Musa Arafat

08.09.05, 21:51
Być może wspominał już ktoś o tym więc jeśli to repost to sorry.
Musa Arafat, bratanek Jasera doczekał się wczoraj w nocy smutnego końca.
Kilkudziesięciu (mówi się o 80 do 100) niezidentyfikowanych oprawców
zaatakowało jego dom. Najpierw zablokowali ulicę przy, której mieszkał,
ostrzelali gruntownie dobrze chroniony budynek używając RPG, granatów i
karabinów po czym wtargęli do środka wywlekli gościa na ulicę postawili pod
sianą i strzelili kilka razy w głowę. Porwali syna i znknęli.
Słuchałem wczoraj rano wywiadu z palestyńskim Ministrem Do Spraw Więźniów w
Izraelu (to oficjalna nazwa ministerstwa) - potwierdził taki przebieg wydarzeń
i odmówił podzielenia się swoimi podejrzeniami co do tożsamości sprawców.
Dodał, że Musa Arafat był dla Palestyńczyków wręcz symbolem... korupcji.
Nie było w Gazie jak twierdził człowieka, z którym bratanek raisa nie byłby
w konflikcie. Był także oficjalnym doradcą Abu Mazena do spraw wojskowych a
porwany syn jest oficerem wywiadu.
Nie miałem czasu uaktualnić tych wiadomości bo cały dzień byłem bardzo zajęty
więc może są już przestarzałe. Jeśli tak to proszę o wybaczenie.
Obserwuj wątek
    • oscar62 Re: Musa Arafat 08.09.05, 23:50
      negevmc napisał:

> Być może wspominał już ktoś o tym więc jeśli to repost to sorry.
      > Musa Arafat, bratanek Jasera doczekał się wczoraj w nocy smutnego końca.
      > Kilkudziesięciu (mówi się o 80 do 100) niezidentyfikowanych oprawców
      > zaatakowało jego dom. Najpierw zablokowali ulicę przy, której mieszkał,
      > ostrzelali gruntownie dobrze chroniony budynek używając RPG, granatów i
      > karabinów po czym wtargęli do środka wywlekli gościa na ulicę postawili pod
      > sianą i strzelili kilka razy w głowę. Porwali syna i znknęli.
      > Słuchałem wczoraj rano wywiadu z palestyńskim Ministrem Do Spraw Więźniów w
      > Izraelu (to oficjalna nazwa ministerstwa) - potwierdził taki przebieg wydarzeń
      > i odmówił podzielenia się swoimi podejrzeniami co do tożsamości sprawców.
      > Dodał, że Musa Arafat był dla Palestyńczyków wręcz symbolem... korupcji.
      > Nie było w Gazie jak twierdził człowieka, z którym bratanek raisa nie byłby
      > w konflikcie. Był także oficjalnym doradcą Abu Mazena do spraw wojskowych a
      > porwany syn jest oficerem wywiadu.
      > Nie miałem czasu uaktualnić tych wiadomości bo cały dzień byłem bardzo zajęty
      > więc może są już przestarzałe. Jeśli tak to proszę o wybaczenie.

ZA KORUPCJE W GAZIE SIE NIE ZABIJA. TO PO PROSTU SZUKANIE ALIBI DLA ANARCHII
      KTORA TAM PANUJE. ABU MAZEN MOWI OTWARCIE, ZE W OGOLE NIE MA ZAMIARU ODEBRAC
      BRONI Z RAK HAMASU, DZIHADU I INNYCH ORGANIZACJI TERRORYSTYCZNYCH. CI OSTATNI
      TO PRZYJMUJA JAKO BEZWLADNOSC ZE STRONY WLADZ AUTONOMII I POKAZUJA KTO DOPRAWDY
      DAJE TON W STREFIE GAZY. MOZNA CZEKAC NA INNE MORDY JESLI KTOS SIE ODWAZY
      STANAC IM NA DRODZE.

DZISIAJ NAJWYZSZY SAD DAL WOLNA REKE DO ZBURZENIA WSZYSTKICH SYNAGOG (31) W
      BYLYCH OSIEDLACH ZYDOWSKICH STREFY GAZY. TO BYLA CIEZKA DECYZJA, JAK PODAL SAM
      SAD, ALE ALTERNATYWA ZOSTAWIC ICH NA PASTWE PALESTYNSKIEGO MOTLOCHU BYLA O
      WIELE GORSZA. KAZDY WIE CO ZROBILI Z GROBEM JOZEFA W SZCHEM. BESZCZESZCZENIE
      POZOSTALYCH TAM SYNAGOG BYLOBY NIE DO UIKNIECIA. W GAZIE JEST NIETKNIETY
      CMENTARZ POLEGLYCH ZOLNIERZY BRYTYJSKICH W PIERWSZEJ WOJNIE SWIATOWEJ. GDYBY TO
      BYL CMENTARZ ZYDOWSKI NIE ZOSTALBY TAM KAMIEN NA KAMIENIU I DLATEGO WLASNIE
      ZOSTALY WSZYSTKIE GROBY I MACEWOT Z CENTRALNEGO CMENTARZA W NEWE DEKALIM
      PRZIENIESIONE NA TERYTORIUM IZRAELA. SMUTNE ALE PRAWDZIWE.

POZDROWIENIA.
    • ben_shaprut Smutna prawda, Negev - jak przy moich znajomych 08.09.05, 23:55
      Palestyńczykach mówię o "koledze Musa", to szlag ich trafia (przyjaźnię się
      jedynie z uczciwymi ludźmi). Nie wiem, kto go wykończył, ale to nie była
      polityka, a rozgrywki przestępcze...
      • dana33 Re: Smutna prawda, Negev - jak przy moich znajomy 09.09.05, 00:08
        hahahaha, wqrwielszczak.... ale ty rozumiesz co sie tu dzieje....
        syna tymczasem podobno tez zlikwidowali....
        taaak, ty sie przyjaznisz z uczciwymi ludzmi.... z takimi, co popieraja
        organizacje terrorystyczne..... nu, give me a break, wqrwielszczak, przestan
        pisac idiotyzmy....
        • ben_shaprut Idź Danuś założyć forum nieuczciwych ekstremistów 09.09.05, 00:12
          nawet nie zelotów, bo nimi idea powodowała. Ja masz coś merytorycznego do
          powiedzenia, powiedz, jak chcesz bić zaściankowa pianę, rób to w zaciszu
          kradzionego domu...
      • oscar62 Re: Smutna prawda, Negev - jak przy moich znajomy 09.09.05, 00:08
        WQRWIELSKI, ZAGLADNIJ DO SWOJEJ SKRZYNKI.
        • ben_shaprut Na takie hasła nie reaguję - nie zamierzam 09.09.05, 00:13
          zaglądać do skrzynki na twoje szczeknięcie...
          • dana33 Re: Na takie hasła nie reaguję - nie zamierzam 09.09.05, 00:20
            oto odpowiedz uprzejmego czlowieka, ktory tu jeszcze pare dni temu zapewnial
            forum, ze wogole na forum to on rzadko juz, bo woli prywatne maile....

wiedzialam, ze tobie wierzyc nie wolno, bo u ciebie to wszystko klamstwo i
            kretactwo.
            • ben_shaprut A skoro prywatnych nie ma, to mam milczeć? 09.09.05, 00:25
              Nie odpowiedziałaś mi, gdzie ja Talmudem manipulowałem... A nie robiłem tego, bo
              to świętość i zakaz... czy wy, lewacy, rozumiecie to?
        • dana33 Re: Smutna prawda, Negev - jak przy moich znajomy 09.09.05, 00:21
          oskar, olewaj chama..... zapewnial tutaj ze woli prowadzic prywatne rozmowy, a
          tu dal tego dowod ta odpowiedzia. juz raz zapewnial ze on "uczciwie" sie pyta,
          no i wiadomo, dokad jego "uczciwosc" doszla.... klamie gosc bez przerwy, ma to
          w genach....
          laila tov, haver.... :)))
          • ben_shaprut A odpowiedziałaś? Boisz się? Prawdy? 09.09.05, 00:26
        • ben_shaprut Re: Smutna prawda, Negev - jak przy moich znajomy 09.09.05, 00:22
          Ciekawość zwyciężyła - zajrzałem. Nie pisz: "wqrwielski", bo dalsza dyskusja
          powróci do standardow uprzedzeń Dany - ja ci epitetów nie wymyślam. Pisz na:
          "ben_shaprut@gazeta.pl". Jak chcesz, poczytaj, kto to był Yahya ben Shaprut -
          ceniłem go za komentarze do Arystotelesa...
          • oscar62 Re: Smutna prawda, Negev - jak przy moich znajomy 09.09.05, 00:33
            ben_shaprut napisał:

> Ciekawość zwyciężyła - zajrzałem. Nie pisz: "wqrwielski", bo dalsza dyskusja
            > powróci do standardow uprzedzeń Dany - ja ci epitetów nie wymyślam. Pisz na:
            > "ben_shaprut@gazeta.pl". Jak chcesz, poczytaj, kto to był Yahya ben Shaprut -
            > ceniłem go za komentarze do Arystotelesa...

CZLOWIEKU, TY SIE NIE RUMIENISZ? PRZECIEZ PISALES DO MNIE DO SKRZYNKI JAKO
            WQRWIELSKI2 I DOSTALES ODPOWIEDZ JAKO TAKI.
            • ben_shaprut Pisałem jako ben_shaprut - nawet Dana zaświadczy 09.09.05, 00:37
              że oficjalnie ogłosiłem zmianę nicka...
              Oj Oscar, Oscar...
              • oscar62 Re: Pisałem jako ben_shaprut - nawet Dana zaświad 09.09.05, 00:43
                ben_shaprut napisał:

> że oficjalnie ogłosiłem zmianę nicka...
                > Oj Oscar, Oscar...

OJ BEN_SHAPRUT-WQRWIELSKI... DO MNIE PISALES JAKO WQRWIELSKI NR.2. TO JEST
                NAPISANE CZARNO NA BIALYM W MOJEJ SKRZYNCE. PO CO CI TA DZIWNA POZA?
    • krystian71 Re: Musa Arafat 09.09.05, 00:39
      kogo obchodzi jakas Musa
      zwlaszcza jezeli juz sie nie rusa
    • wojo1111 Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I WS ! 09.09.05, 07:33
      Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I WS !

Nie maja zadnych hamulcow , dziennikarzy morduja groby beszczeszcza .

Arabowie palestynscy niszcza groby zolnierzy angielskich na
      cmentarzu w Gazie ! Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli
      w czsaie I WOJNY SWIATOWEJ .

Swastyki na grobach w Gazie
      2004-05-10 17:57:57

Nieznani sprawcy dokonali profanacji brytyjskiego cmentarza wojskowego w
      Gazie.

Zbeszczeszczono 33 groby brytyjskich żołnierzy poległych w czasie I wojny
      światowej. Część nagrobków została przewrócona lub rozbita, na innych zostały
      naklejone plakaty ukazujące znęcanie się brytyjskich żołnierzy nad jeńcami w
      Iraku. Na wielu nagrobkach namalowano swastykę i hasła zapowiadające odwet za
      udział Wielkiej Brytanii w operacji irackiej.

Świadkiem profanacji był arabski opiekun cmentarza. Powiedział, że na
      cmentarz wtargnęła wczoraj wieczorem grupa uzbrojonych mężczyzn, którzy
      systematycznie niszczyli i profanowali kolejne groby.

Rozmiar zniszczeń na cmentarzu oceniali dziś przedstawiciele brytyjskiego
      konsulatu, którzy stwierdzili, że do profanacji grobów doszło po raz
      pierwszy. Ambasada brytyjska w Tel Awiwie domaga się od palestyńskiej policji
      przeprowadzenia dochodzenia w tej sprawie. Na cmentarzu wojskowym w Gazie
      znajduje się prawie trzy i pół tysiąca grobów żołnierzy angielskich i innych
      krajów Wspólnoty Brytyjskiej.

• oscar62 Re: Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I 09.09.05, 11:20
        DOTAD NIE PROFANOWALI BRYTYJSKI CMENTARZ WOJENNY W GAZIE Z 1 WOJNY SWIATOWEJ I
        DALEM PRZYKLAD ZE PALESTYNCZYCY SA POD TYM WZGLEDEM SELEKTYWNI. OSTATNIA
        WIADOMOSC O BESZCZECZENIU TEGO CMENTARZA WSKAZUJE NA TO, ZE NIE DAJA SPOKOJNIE
        SPOCZAC NIKOMU KTO NIE JEST ARABEM. DOBRE SASIADSTWO, NIE MA CO MOWIC.
        • z_daleka Re: Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I 09.09.05, 11:52
          Maja w koncu wladze...i robia z nia co chca.
          • krystian71 Re: Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I 09.09.05, 12:08
            a robia? bo artykul woja taki troszki przeterminowany jest, tak jakby sprzed
            1,5 roku :))))))
            • z_daleka Re: Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I 09.09.05, 12:21
              Rozdaja bezplatnie olow , nie przecze, ze to tez jast jakas forma wladzy...
              Gdybym byl cyniczny, postulowalbym tani eksport tego towaru do autonomii...
              • krystian71 Re: Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I 09.09.05, 12:49
                ja nie o tym.Skup sie OK?
                Wojo napisal,ze bezczeszcza, oskar sie bardzo zatroskal, bo dawniej nie
                bezczescili, ty twierdzisz,ze to przez to , ze maja swoja wladze.
                Tylko ze ja zwrocilem uwage, ze artykul woja o bezsczeszczeniu jet b.stary, a
                wiec jeszcze sprzed wladzy.Teraz jakis olow.
                Wiesz co , z ddaleka, pogadajcie sobie sami, uscislijcie,albo i nie , co mnie
                to wlasciwie obchodzi, jakas musa co sie nie rusa, czy newsy sprzed dwoch lat.
                Tyle ciekawch rzeczy dzieje sie na swiecie, co nie?
                Milego szabatu
                • zbik Re: Arabska zemsta na zolnierzach co zgineli w I 09.09.05, 22:42
                  krystian71 napisała:

> ja nie o tym.Skup sie OK?
                  > Wojo napisal,ze bezczeszcza, oskar sie bardzo zatroskal, bo dawniej nie
                  > bezczescili, ty twierdzisz,ze to przez to , ze maja swoja wladze.
                  > Tylko ze ja zwrocilem uwage, ze artykul woja o bezsczeszczeniu jet b.stary, a
                  > wiec jeszcze sprzed wladzy.Teraz jakis olow.
                  > Wiesz co , z ddaleka, pogadajcie sobie sami, uscislijcie,albo i nie , co mnie
                  > to wlasciwie obchodzi, jakas musa co sie nie rusa, czy newsy sprzed dwoch lat.
                  > Tyle ciekawch rzeczy dzieje sie na swiecie, co nie?
                  > Milego szabatu

Ahmedziak ! Stara wiadomosc ale prawda !
                  Twoje arabuski to dzikusy i mordercy i ludziom i cmentarzom nie przepuszcza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka