Dodaj do ulubionych

hallo, antysemicka ferajna!!!!!

11.09.05, 21:02
pare razy tutaj na forum strasznie nas zydow potepialiscie za ta barbarzynska
tradycje brit mila, czyli obrzezanie.... wg was to prosta droga do impotencji
(nie wiem dlaczego nigdy nie mysleliscie o tym, ze rowniez arabowie maja tez
taki zwyczaj), ze okaleczamy naszych mezczyzn itd itd itd.
nu, a dzisiaj w yedioth przeczytalam wiadomosc, ze wlasnie miesiac temu i
rowniez tydzien temu ogloszono (nie w israelu) wyniki dwoch roznych badan,
ktore mowia o tym, ze wlasni obrzezani mezczyzni duzo rzadziej zarazaja sie
aids.....
nu, co wy na to? rozlupaniec!!!! stoisz juz w kolejce do mohela????
Obserwuj wątek
    • wojciech_filozof Re: hallo, antysemicka ferajna!!!!! 11.09.05, 21:06
      Kozucho
      tym chata bogata co ukradnie tata
      • dana33 Re: hallo, antysemicka ferajna!!!!! 11.09.05, 21:43
        hihihihi...... to tak a propos, nie wojtus????
    • samsone Widac,ze zapomniano Arafata obrzezac. 11.09.05, 21:08
      albo mu napleqwek odrosl razem z jego fatszywym aktem urodzenia.
      • dana33 Re: Widac,ze zapomniano Arafata obrzezac. 11.09.05, 21:44
        rozlupaniec sie nie odzywa.... pewnie stoi w kolejce... :))))
        • aaki chcecie to się rzezajcie 11.09.05, 21:46
          są pewniejsze sposoby uniknięcia aids
          • dana33 Re: chcecie to się rzezajcie 11.09.05, 21:59
            najlepszy aki, to wstrzemiezliwosc..... nu, to ja widze was juz.... :)))))
            • aaki Re: chcecie to się rzezajcie 11.09.05, 22:01
              jak do tej pory aidsa nie złapałem.więc jakies sposoby widać na to mam
              • dana33 Re: chcecie to się rzezajcie 11.09.05, 22:45
                opatentuj aki, bedziesz slawny i jeszcze forse zbijesz, ze rothschild przy
                tobie to pestka bedzie... :))))
        • explicit Re: Widac,ze zapomniano Arafata obrzezac. 11.09.05, 22:10
          Nie odzywam sie bo AIDS mi lata , nie interesuja "kopiejki" i ich wlasciciele ,
          tudziez "blow job" w wykonaniu zaplutego pingwina z wirusem ,...

www.conspiracyplanet.com/channel.cfm?channelid=98&contentid=2643
          przysiady

==============================================================================

rozlupaniec sie nie odzywa.... pewnie stoi w kolejce... :))))
        • marysia57 Re: Widac,ze zapomniano Arafata obrzezac. 12.09.05, 06:40
          Danusia, strasznie chamska sie robisz.
    • polski_hydraulik Samo zdrowie i estetyka 11.09.05, 21:51
      "Probe comes in wake of death of baby that may have contracted herpes from mohel
      who circumcised him."

"New York City officials are planning to carry out a health study of the rite of
      metzizah b'peh, in which a mohel (ritual circumciser) uses his mouth to suck
      blood from the circumcision wound during the practice of brit milah(...)".

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3127786,00.html
      • polski_hydraulik Talmud zaleca 11.09.05, 21:54
        www.jewishjournal.com/home/print.php?id=13676
        • samsone Re: Talmud zaleca, wlasnie zaleca 11.09.05, 22:04
          a nie rozkazuje jak twoj Koran....chyba widzisz roznice.
          • polski_hydraulik Re: Talmud zaleca, wlasnie zaleca 11.09.05, 22:16
            Nie widzę, bo jak raz zacząłem czytać K. (nazwę ukryłem pod inicjałem, bo
            wyśmiewanie się z cudzej religii jest karalne), to uznałem to za bełkot idioty i
            nie dałem rady skończyć. T. przeczytałem więcej, bo przynajmniej czyta się
            wesoło te drobiazgowe zalecenia, dające wgląd w paranoiczną psyche Ż.,
            wychowanego do ich przestrzegania.
            • samsone Re: Talmud zaleca, wlasnie zaleca 11.09.05, 22:30
              Zaczoles czytac, to znaczy ze poprzednio go recytowales, nic nie rozumiejac...gratuluje....prawdziwy polski islamski neofita.
              • polski_hydraulik Re: Talmud zaleca, wlasnie zaleca 11.09.05, 22:36
                Pisze się "zacząłeś". Po polsku już zapomniał, hebrajskiego jeszcze się nie nauczył?
          • polski_hydraulik "Mój Koran" 11.09.05, 22:23
            Daj sobie na wstrzymanie z tym przypisywaniem arabstwa. W końcu fundamentem
            żydowskiej świadomości narodowej jest pogląd, że antysemityzm jest wszechobecny,
            tak w krainie wielbłądów, jak i w Patagonii czy wśród Eskimosów (jak uda się
            kiedyś znaleźć zielonych ludzików, to bez wątpienia ADL przeprowadzi studia nad
            antysemityzmem w ich społeczeństwie).
            • samsone Re: "Mój Koran" 11.09.05, 22:30
              a waszym swiatopogladem jest ze caly swiat to dar el islam...
              • polski_hydraulik Re: "Mój Koran" 11.09.05, 22:34
                To nie mój naród przezwał się "wybranym".
      • dana33 Re: Samo zdrowie i estetyka 11.09.05, 22:01
        hydrauliku...... nu....... to tylko w pewnych kregach ultra ultra orthodox....
        ja mowie o zwyklym ogole.....
        • polski_hydraulik Re: Samo zdrowie i estetyka 11.09.05, 22:04
          Przyznasz jednak, że dzicz. Trudno mi wskazać podobnie niehigieniczny i
          odrażający rytuał praktykowany przez ultraortodoksyjnych katolików. Choćby nawej
          ultra do kwadratu.
          • dana33 Re: Samo zdrowie i estetyka 11.09.05, 22:39
            dzicz? presadzasz lekko.....
            dzicz to ci, co robia obrzezanie u kobiet.
            • polski_hydraulik Re: Samo zdrowie i estetyka 11.09.05, 22:41
              Tak, to też dzicz.
        • marysia57 Re: Samo zdrowie i estetyka 12.09.05, 06:46
          Pan Bog stworzyl czlowieka nie obrzezanego i napewno sie dziwi co to przyszlo
          do glowy zwyrodnialcom jakims co perfekcje jaka ON stworzyl "udoskonalac" chca
          za pomocom obrzezin. Czy wy sie Boga nie boicie?
          • dana33 Re: Samo zdrowie i estetyka 12.09.05, 07:16
            nie, marysiu, nie boimy sie. on jeden z naszych.... :))))
            • marysia57 Re: Samo zdrowie i estetyka 13.09.05, 07:45
              A powinniscie sie bac, bo nawet jak Bog jest jak to napisalas " jednym z
              naszych" to od was wymaga najwiekszego posluszenstwa.Tak jak ojciec w rodzinie
              oczekuje respektu od swoich dzieci dla swojej pracy tak samo Bog jezeli jest
              jednym z was oczekuje abyscie respektowali jego dzielo jakim bylo stworzenie
              czlowieka nieobrzezanego.
              • snajper55 Re: Samo zdrowie i estetyka 13.09.05, 19:41
                marysia57 napisała:

> A powinniscie sie bac, bo nawet jak Bog jest jak to napisalas " jednym z
                > naszych" to od was wymaga najwiekszego posluszenstwa.Tak jak ojciec w rodzinie
                > oczekuje respektu od swoich dzieci dla swojej pracy tak samo Bog jezeli jest
                > jednym z was oczekuje abyscie respektowali jego dzielo jakim bylo stworzenie
                > czlowieka nieobrzezanego.

Oraz niepiśmiennego. A Ty piszesz. Czy Ty się Boga nie boisz ???

S.
                • dritte_dame Re: Samo zdrowie i estetyka 13.09.05, 20:34
                  snajper55 napisał:

> stworzenie
                  > > czlowieka nieobrzezanego.
                  >
                  > Oraz niepiśmiennego. A Ty piszesz. Czy Ty się Boga nie boisz ???

Nie wiemy czy Adam byl niepismienny.

Ale Mojzesz przeciez czytac potrafil.
                  I Bog nie mial nic przeciwko temu.
                  • snajper55 Re: Samo zdrowie i estetyka 14.09.05, 00:02
                    dritte_dame napisała:

> Nie wiemy czy Adam byl niepismienny.

Nie wiemy też, czy nie był obrzezany.

> Ale Mojzesz przeciez czytac potrafil.
                    > I Bog nie mial nic przeciwko temu.

Nie miał tez jak dotąd nic przeciwko obrzezywaniu. Chyba, że masz od Niego
                    jakies inne informacje.

S.
          • snajper55 Re: Samo zdrowie i estetyka 13.09.05, 19:40
            marysia57 napisała:

> Pan Bog stworzyl czlowieka nie obrzezanego i napewno sie dziwi co to przyszlo
            > do glowy zwyrodnialcom jakims co perfekcje jaka ON stworzyl "udoskonalac"
            > chca za pomocom obrzezin. Czy wy sie Boga nie boicie?

Bóg stworzył człowieka nieubranego, Ewa się nie malowała a Adam nie golił. A
            może w raju były kosmetyki Max Factor i maszynki Gilette ?

S.
            • marysia57 Re: Samo zdrowie i estetyka 14.09.05, 05:44
              Musisz byc nie za bardzo myslacym jezeli nie widzisz roznicy miedzy obrzezaniem
              a ubraniem czy tez kosmetykami.Te ostatnie bardzo czesto sie zmieniaja,
              natomiast czlowiek w dalszym ciagu rodzi sie w wersji oryginalnej -
              nieobrzezany,tak jak Bog go stworzyl.
              • snajper55 Re: Samo zdrowie i estetyka 14.09.05, 22:54
                marysia57 napisała:

> Musisz byc nie za bardzo myslacym jezeli nie widzisz roznicy miedzy obrzeza
                > niem a ubraniem czy tez kosmetykami.Te ostatnie bardzo czesto sie zmieniaja,
                > natomiast czlowiek w dalszym ciagu rodzi sie w wersji oryginalnej -
                > nieobrzezany,tak jak Bog go stworzyl.

Został stworzony nagi i nieobrzezany. Jednak takim zostać nie chciał. No i
                teraz chodzi ubrany, a nie którzy są obrzezani. Nikt wersji oryginalnej nie
                zachowuje.

S.
                • marysia57 Re: Samo zdrowie i estetyka 15.09.05, 06:33

> Został stworzony nagi i nieobrzezany. Jednak takim zostać nie chciał. No i
                  > teraz chodzi ubrany, a nie którzy są obrzezani. Nikt wersji oryginalnej nie
                  > zachowuje.
                  >
                  > S.-----------------------------------------------------------------------
                  • snajper55 Re: Samo zdrowie i estetyka 15.09.05, 07:57
                    marysia57 napisała:

> Co ma cialo do ubrania?

To, że i obrzezanie, i ubranie zmienia wersję sworzoną przez Boga.

> Czlowieka (NIEOBRZEZANEGO) stworzyl Bog, natomiast tworca ubrania jest
                    > czlowiek.

Człowieka (NAGIEGO) stworzył Bóg, natomiast twórcą obrzezania jest człowiek.

> Skoro w dalszym ciagu chlopcy rodza sie nieobrzezani wyglada na to ze Bog do
                    > tej pory nie zmienil zdania i uwaza ze nieobrzezany czlowiek jest doskonalos
                    > cia.

Skoro w dalszym ciągu ludzie rodzą się nadzy wygląda na to, że Bóg do tej pory
                    nie zmienił zdania i uważa, że nagi człowiek jest doskonałością.

> Czlowiek - tworca ubrania w
                    > zaleznosci od potrzeb i wymagan zmienia fason ubran frekwentnie.Chodzenie w
                    > ubraniu jest koniecznoscia, obrzezanie natomiast jest proba " udoskonalania"
                    > doskonalosci, a te czesto zle sie koncza.

Ale malowanie sie kobiet już koniecznością nie jest. Za to najwyraźniej jest
                    próbą "udoskonalania" doskonałości. Malujesz się ?

S.
    • grzegorz1948 Re: Hallo biedna malpeczko! 11.09.05, 21:54
      Juz dawno napisalem tu na tym forum ze wielkich roznic miedzy Zydami a
      Moslemami nie ma.Nawet szanowne damy nosza nakrycia glowy a nowoczesne Zydowki
      zeby sie czym roznic od Moslemek gola sobie glowy i nakladaja peruki.Przeciez
      gdzies przed rokiem tez dyskutowalas na tym forum o przypadku mlodej Zydowki
      w Londynie.
      • dana33 Re: Hallo biedna malpeczko! 11.09.05, 22:03
        grzesiu, durniu forumowy...... pewnie ze pisalam. i pisalam tez ze to
        ultraorthodoksi. nowoczesne zydowki nie gola glowy i nie nosza peruki,
        blaznie...
        • grzegorz1948 Re: Hallo biedna malpeczko! 11.09.05, 23:34
          Jakbys Danusiu swoja glacata glowke przykrywala to by ci sloneczko rozumu nie
          wysuszylo.Z nowoczesnoscia masz z pewnoscia tyle wspolnego ze caly czas
          siedzisz na komputerze a rodzince podajesz jedzenie z puszki.
          Cos dla ciebie Rostschildowawww.moszna-zamek.pl/pol/leczenie/leczenie.htm
    • polski_hydraulik Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma rację 11.09.05, 22:02
      Nie przypadkiem też pada hasło impotencji. Impotencja to za mocno powiedziane,
      faktem jest jednak, że skóra w wiadomym miejscu, pozbawionym ochrony tego, co
      wycięte, robi się grubsza, mniej wrażliwa, i okaleczony delikwent ma mniej
      przyjemności (a mniej przyjemności, to i mniej motywacji). Grubsza skóra to
      zarazem lepsza ochrona przed wnikaniem wirusa. To czynnik biologiczny. Czynnik
      społeczny, to taki, że obrzezanie jest rytuałem religijnym, charakterystycznym
      dla środowisk nieco bardziej konserwatywnych, niż przeciętna. A te potępiają
      homoseksualizm (główny czynnik ryzyka zarażenia HIV, przynajmniej w USA).
      • samsone A w koncu ten arafat byl obrzezany albo tez nie. 11.09.05, 22:05
        Moze nie byl i byl sovieckim agentem, z ktorego araba KGB zrobil.
        • aaki Re: A w koncu ten arafat byl obrzezany albo tez n 11.09.05, 22:24
          a ty jesteś?
          • samsone Re: A w koncu ten arafat byl obrzezany albo tez n 11.09.05, 22:28
            Czy ja taki wazny jak arafat jestem? gdy taki wazny bede to ci odpowiem.
      • dana33 Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 11.09.05, 22:06
        drogi hydrauliku..... cusik masz niedokladne informacje... przede wszystkim
        nikt tu nie jest delikwentem, po drugie nie okaleczonym, po trzecie skad masz
        te rewelacje, ze ma mniej przyjemnosci? nie ma nic mniej.... a partnerka
        natomiast duzo wiecej niz z takim "nieokaleczonym"...... (czy to nie powinno
        isc na forum sex?????)
        • wojciech_filozof Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 11.09.05, 22:10
          Kozucho
          nie taka kobieta straszna jak sie umaluje
          • samsone Bo jak ty droga mnie Dana to doskonale 11.09.05, 22:12
            wiesz, Araby w ich zacieciu w obrzezywaniu, tez ich kobietom lechtaczke obrzezuja,( bo u nich kobieta , chlopowi rowna jest) aby obostronna przyjemniosc wyrownac.
            • snajper55 Re: Bo jak ty droga mnie Dana to doskonale 12.09.05, 14:48
              samsone napisał:

> wiesz, Araby w ich zacieciu w obrzezywaniu, tez ich kobietom lechtaczke obrze
              > zuja,( bo u nich kobieta , chlopowi rowna jest) aby obostronna przyjemniosc
              > wyrownac.

Nie Arabowie, tylko niektóre plemiona Afrykańskie.

S.
          • dana33 Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 11.09.05, 22:41
            wojtus, ja wiem ze ty filozoficznie, ale tu mowa o was, chlopach, a nie o nas,
            babach... :)))))
            • wojciech_filozof Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 11.09.05, 22:53
              dana33 napisała:
              a nie o nas, babach... :)))))
              • dana33 Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 12.09.05, 07:17
                :))))
        • polski_hydraulik Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 11.09.05, 22:17
          "Delikwent" to mój prywatny punkt widzenia.
          "Okaleczenie" to z definicji usunięcie części ciała, którą normalnie się ma.
          Co do rewelacji "mniej czy więcej przyjemności", to rzeczywiście lepiej to
          dyskutować na innym forum. :)
          • snajper55 Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 12.09.05, 14:47
            polski_hydraulik napisał:

> "Okaleczenie" to z definicji usunięcie części ciała, którą normalnie się ma.

Czy obcięcie paznokci, włosów, face lifting (usunięcie skóry), odessanie
            tłuszczu, usunięcie wyrostka robaczkowego to też okaleczenie ?

S.
            • polski_hydraulik Re: Co do meritum jednak, to oczywiście, dana ma 12.09.05, 18:33
              Paznokcie, włosy, nie są żywą tkanką, ponadto odrastają. Co do reszty, jeśli
              tego nie robisz z ważnych przyczyn medycznych (zapalenie wyrostka, na przykład),
              to jest to, oczywiście, okaleczenie.
    • sempiasty przykro mi ale to nieprawda 11.09.05, 22:40
      badania przeprowadzały renomowane ośrodki
      i nie znaleziono żadnych statystycznie istotnych różnic
      w zachorowaniach na AIDS i inne choroby
      pomiędzy obrzezanymi i nieobrzezanymi

to mit

więc pozwolę sobie nadal
      uważać obrzezanie niemowląt
      za trudne do zaakceptowania

• dana33 Re: przykro mi ale to nieprawda 11.09.05, 22:48
        sempek, to byly badania zrobione nie w israelu....
        w usa prawie kazdego chlopca obrzezywaja ze wzgledow higienicznych.
        u arabow robia to w wieku lat 10 i wtedy to rzeczywiscie nieprzyjemnach historia
        ale u zydow robia to 8 dnia po urodzeniu, dziecko nic nie czuje... no i nie ma
        watpliwosci, ze higienicznej.
        • snajper55 Re: przykro mi ale to nieprawda 12.09.05, 14:43
          dana33 napisała:

> ale u zydow robia to 8 dnia po urodzeniu, dziecko nic nie czuje... no i nie ma
          > watpliwosci, ze higienicznej.

Może i higieniczniej, ale skąd to przeświadczenie, że dziecko nic nie czuje ? A
          kiedy zaczyna czuć ? Jak ma 18 lat ? To może takim małym dzieciom można
          wszystkie operacje bez znieczulenia robić ? Tylko dlaczego tak się drą, jak się
          odparzą czy skaleczą ? Pewnie dlatego, że nic nie czują ? ;))))

S.
          • dana33 Re: przykro mi ale to nieprawda 12.09.05, 14:51
            snajper drogi, po osmiu dniach od urodzenia nie ma tam jeszcze rozwinietych
            nerwow i nie boli. a dzieciak sie drze bo nagle zabieraja go z ramion matki,
            jakis brodaty i wasiaty w kapeluszu na twarzy go trzyma, mamy nie widac nigdzie
            (bo przewaznie nie chce byc przy tym), tate zajety gosciami, to co? pewnie ze
            wrzeszczy. ze strachu....

miliony zydowskich chlopcow przechodzi brit mila. dzien w dzien przez tysiace
            lat. ty idziesz mi powiedziec, snajper, ze robilibysmy to, jesli rzeczywiscie
            prowadziloby to do chorob i impotencji? we are certified meshugge, snajper, but
            not certified idiots... :))))
            • dritte_dame Re: przykro mi ale to nieprawda 12.09.05, 20:06
              dana33 napisała:

> po osmiu dniach od urodzenia nie ma tam jeszcze rozwinietych
              > nerwow i nie boli.

Mysle ze nie masz racji.
              Dlaczego akurat _tam_ mialo by nie byc rozwinietych nerwow?
              I czy tylko tam?

Jaka jeszcze czesc ciala (poza wlosami i paznokciami) meskiego noworodka mozna
              bezbolesnie odciac?
              I do ktorego dnia zycia?

To ze dzieciak pozniej nie pamieta bolu
              nie znaczy ze go nie boli.

> mamy nie widac nigdzie
              > (bo przewaznie nie chce byc przy tym)

Dlaczego mama przewaznie nie chce byc przy tym?

> miliony zydowskich chlopcow przechodzi brit mila. dzien w dzien przez tysiace
              > lat. ty idziesz mi powiedziec, snajper, ze robilibysmy to, jesli rzeczywiscie
              > prowadziloby to do chorob i impotencji?

Moim zdaniem we wspolczesnych warunkach higienicznych ten zabieg jest dla
              zdrowia zupelnie obojetny.
              • dritte_dame to znaczy 12.09.05, 20:08
                dritte_dame napisała:

> Moim zdaniem we wspolczesnych warunkach higienicznych ten zabieg jest dla
                > zdrowia zupelnie obojetny.

To znaczy - ani nie szkodzi ani nie pomaga na nic.

Dla zdrowia jest najzupelniej zbedny.
              • dana33 do damy 12.09.05, 21:10
                droga damo. nie jestem lekarzem. to wyjasnienie dostalam dawno temu, jak
                przyszlo do brit mojego syna. i dostalam je w przychodni dla dziecka i matki.
                nie widze do dzisiaj zadnego powodu nie wierzyc im.

niemowle nic nie pamieta. ale matka pamieta. boli dopiero pozniej, jak na
                otwarta ranke robi sie siusiu. ale tego tez dzieciak nie pamieta. oprocz tego,
                jesli masz syna, damo, to pewnie pamietasz, ze to naprawde kawaleczek ciupenki
                skory.

nu, dlaczego mama nie chce przy tym byc? a ty bys chciala ogladac jak ktos
                przecina skalpelem skore twojego dziecka? nawet przy operacji pod pelna narkoza
                nie chcialabys byc, prawda?

hmmm, z ta higiena dzisiajsza nawet w pewnych czesciach swiata jest roznie.
                a u zydow to przede wszystkim tradycja, brit mila to przymierze z bogiem.
                • dritte_dame Re: do damy 13.09.05, 05:42
                  dana33 napisała:

> to naprawde kawaleczek ciupenki
                  > skory.

> a u zydow to przede wszystkim tradycja, brit mila to przymierze z bogiem.

Tego rodzaju przymierze powinien zawierac, jesli zechce,
                  mezczyzna w pelni dojrzaly,
                  ktory moze juz osobiscie decydowac o swoim ciele.

Ani rodzice meskiego noworodka ani religijna starszyzna nie maja prawa
                  decydowac za niego o zawarciu przymierza w takiej formie.

To nie ich INTERES.

Ksiega Genesis mowi o obrzezaniu w osmym dniu
                  ale mowi tez ze Abraham obrzezal se w wieku 99 lat
                  i wielu z jego plemienia takze w wieku nastoletnim lub doroslym
                  wiec obrzezanie dzieci to nie jest nakaz kategoryczny.

Rytualne okaleczanie meskich noworodkow to procedura o tej samej
                  pra-historycznej (znacznie starszej niz tekst Biblii) genezie
                  co rzeznicko/krawieckie przerobki afrykanskich dziewczynek.

Jedynie jej wspolczesne ideologiczne opakowanie jest bardziej dekoracyjne
                  a sama procedura technicznie mniej drastyczna dzieki prostszej konstrukcji
                  meskiego "obiektu".

I nie ma znaczenia jak ciupenkiego kawalka ciala ona dotyczy.

W nowoczesnym spoleczenstwie kazdemu czlowiekowi od momentu urodzenia
                  nalezy sie absolutna cielesna nietykalnosc.

Czyli: gwarancja nienaruszania calosci ciala bez swiadomej i niewymuszonej
                  zgody jego wlasciciela; poza przypadkami interwencji medycznej koniecznej dla
                  zaradzenia rzeczywistemu i juz istniejacemu problemowi zdrowotnemu u dziecka
                  lub u osoby nieprzytomnej w sytuacji zagrozenia jej zycia.

Tak jak juz zaprzestano skladania calopalnych ofiar ze zwierzat
                  na swiatynnych oltarzach, tak i teraz czas juz najwyzszy aby
                  porzucic ta szcatkowa forme skladania ofiary z ludzi.
                  • snajper55 Re: do damy 13.09.05, 15:13
                    dritte_dame napisała:

> W nowoczesnym spoleczenstwie kazdemu czlowiekowi od momentu urodzenia
                    > nalezy sie absolutna cielesna nietykalnosc.
                    >
                    > Czyli: gwarancja nienaruszania calosci ciala bez swiadomej i niewymuszonej
                    > zgody jego wlasciciela; poza przypadkami interwencji medycznej koniecznej dla
                    > zaradzenia rzeczywistemu i juz istniejacemu problemowi zdrowotnemu u dziecka
                    > lub u osoby nieprzytomnej w sytuacji zagrozenia jej zycia.

Nie jest to prawda. Owszem, każdy decyduje o swoim ciele i na przykład na każdą
                    operację wymagana jest zgoda pacjenta. Jednak w przypadku dzieci taką zgodę
                    wyrażają rodzice. To oni decydują o tym, jakie zabiegi będą wykonane. Także akt
                    obrzezania jest także zabiegiem wykonywanym za zgodą, a dokładniej na życzenie
                    rodziców.

S.
                    • dritte_dame Re: do damy 13.09.05, 16:25
                      snajper55 napisał:

> dritte_dame napisała:
                      >
                      > > W nowoczesnym spoleczenstwie kazdemu czlowiekowi od momentu urodzenia
                      > > nalezy sie absolutna cielesna nietykalnosc.
                      > >
                      > > Czyli: gwarancja nienaruszania calosci ciala bez swiadomej i niewymuszone
                      > j
                      > > zgody jego wlasciciela; poza przypadkami interwencji medycznej koniecznej
                      > dla
                      > > zaradzenia rzeczywistemu i juz istniejacemu problemowi zdrowotnemu u dzie
                      > cka
                      > > lub u osoby nieprzytomnej w sytuacji zagrozenia jej zycia.

> na każdą operację wymagana jest zgoda pacjenta. Jednak w przypadku dzieci
                      taką zgodę
                      > wyrażają rodzice. To oni decydują o tym, jakie zabiegi będą wykonane.

To sie w pelni zgadza z tym co powyzej napisalam:
                      "poza przypadkami interwencji medycznej koniecznej dla zaradzenia rzeczywistemu
                      i juz istniejacemu problemowi zdrowotnemu u dziecka"

> Także akt
                      > obrzezania jest także zabiegiem wykonywanym za zgodą, a dokładniej na
                      życzenie rodziców.

Obrzezanie nie jest interwencja medyczna konieczna dla zaradzenia rzeczywistemu
                      i juz istniejacemu problemowi zdrowotnemu u dziecka.

Nie jest ono w ogole aktem interwencji medycznej - nawet prewencyjnej i
                      profilaktycznej.

Obrzezanie jest aktem rytualnego okaleczenia
                      wykonywanym za zgoda rodzicow noworodka
                      na zyczenie przywodcow religijnej wspolnoty, do ktorej naleza rodzice.

Osobiscie uwazam ze poza innymi funkcjami rytualnymi
                      obrzezanie dzieci jest dla przywodcow religijnych biezacym testem kontroli
                      jaka sprawuja nad osobistym zyciem wspolwyznawcow.

Dopoki budzacy instynktowne opory nieracjonalny nakaz jest wypelniany
                      powszechnie i bez szemrania
                      dopoty wszystko we wspolnocie jest ulozone tak jak im to odpowiada:

Kobiety/matki mimo obaw i emocjonalnego bolesnego przezycia
                      podporzadkowuja sie wbrew swoim instynktom decyzjom mezczyzn/ojcow
                      a mezczyzni/ojcowie poslusznie odstepuja na rzecz wspolnotowych przywodcow
                      czesc przynaleznego jedynie rodzicom prawa do decydowania o tym w jaki sposob
                      zapewnic wlasnemu dziecku przyszly dobrobyt i szczescie.
                      • snajper55 Re: do damy 13.09.05, 18:10
                        dritte_dame napisała:

> Obrzezanie nie jest interwencja medyczna konieczna dla zaradzenia rzeczywiste
                        > mu i juz istniejacemu problemowi zdrowotnemu u dziecka.
                        >
                        > Nie jest ono w ogole aktem interwencji medycznej - nawet prewencyjnej i
                        > profilaktycznej.

No ale co z tego niby ma wynikać ? Każdy ma prawo do decyzji dotyczących jego
                        osoby a w przypadku dzieci to prawo mają rodzice.

> Obrzezanie jest aktem rytualnego okaleczenia
                        > wykonywanym za zgoda rodzicow noworodka
                        > na zyczenie przywodcow religijnej wspolnoty, do ktorej naleza rodzice.

Nie na życzenie przywódców religijnych, tylko za życzenie rodziców.

> Osobiscie uwazam ze poza innymi funkcjami rytualnymi
                        > obrzezanie dzieci jest dla przywodcow religijnych biezacym testem kontroli
                        > jaka sprawuja nad osobistym zyciem wspolwyznawcow.

Chyba oczywiste, że tak obrzezanie dziecka jak i chrzest dziecka wynika z
                        przynależności do wspólnoty religijnej. Coć w przypadku obrzezania tak do
                        końca, gdyż obrzezanie nie jest związane z jedną religią.

> Dopoki budzacy instynktowne opory nieracjonalny nakaz jest wypelniany
                        > powszechnie i bez szemrania dopoty wszystko we wspolnocie jest ulozone tak
                        > jak im to odpowiada:

U Ciebie wzbudza, u innych nie wzbudza. Dlatego Ty syna obrzezaniu nie poddasz,
                        a inni - tak.

> Kobiety/matki mimo obaw i emocjonalnego bolesnego przezycia
                        > podporzadkowuja sie wbrew swoim instynktom decyzjom mezczyzn/ojcow
                        > a mezczyzni/ojcowie poslusznie odstepuja na rzecz wspolnotowych przywodcow
                        > czesc przynaleznego jedynie rodzicom prawa do decydowania o tym w jaki sposob
                        > zapewnic wlasnemu dziecku przyszly dobrobyt i szczescie.

Wymyslasz nieprawdziwe teorie. To rodzice decydują o obrzezaniu syna czy
                        chrzcie dziecka. To jest decyzja rodziców, a jakichś przywódców religijnych.

S.
                        • dritte_dame Re: do damy 13.09.05, 20:26
                          snajper55 napisał:

> Każdy ma prawo do decyzji dotyczących jego
                          > osoby

Fakt.

> a w przypadku dzieci to prawo mają rodzice.

Nie "to prawo".

Nie to samo i nie takie samo prawo
                          jak osobiste prawo czlowieka do decydowania o calosci wlasnego ciala.

Jaki jest zakres tego rodzicielskiego prawa do decydowania o ciele dziecka,
                          juz powyzej pisalam.
                          W nowoczesnych spoleczenstwach jest on skrajnie ograniczony w porownaniu do
                          osobistego prawa nosiciela ciala.

> > Obrzezanie jest aktem rytualnego okaleczenia
                          > > wykonywanym za zgoda rodzicow noworodka
                          > > na zyczenie przywodcow religijnej wspolnoty, do ktorej naleza rodzice.
                          >
                          > Nie na życzenie przywódców religijnych, tylko za życzenie rodziców.

Zwroc uwage na istotne pojecie *roli*,
                          w ktorej wystepuje kazdy dzialajacy czlowiek.

Jesli rodzic sam stworzy nowa religie
                          sam okresli jej reguly
                          i stanie sie pierwszym przywodca nowej religijnej wspolnoty
                          to na upartego mozna powiedziec ze poddajac nowemu rytualowi
                          swoje wlasne dziecko
                          postepuje na zyczenie rodzica (czyli - na swoje wlasne zyczenie)
                          choc faktycznie zalecajac odbycie rytualu
                          wystepuje on *w roli* przywodcy religijnego a nie w roli rodzica
                          wiec takze i w tym przypadku rytualna procedura jest inicjowana
                          na zyczenie przywodcy religijnego.

W kazdym innym przypadku, rodzic-czlonek wspolnoty religijnej
                          dowiaduje sie kiedys po raz pierwszy
                          od swoich przywodcow/przewodnikow religijnych
                          (poczatkowo najczesciej - od wlasnych rodzicow)
                          ze nalezy do okreslonego wyznania, jakie sa reguly jego wiary,
                          jaka jest ich interpretacja i wyniakajace stad zakazy/nakazy.

Tak wiec - jego dzieci sa poddawane rytualom jego wiary
                          za jego zgoda
                          ale nie na jego (w szerokim sensie) zyczenie
                          gdyz zyczenie to jest wyrazone w zasadach wiary
                          ktorych autorem nie jest ten rodzic.

Mozna jedynie mowic o tym ze rytual odbywa sie
                          *w waskim tego slowa znaczeniu* na zyczenie rodzica
                          czyli w wyniku jego dobrowolnego zgloszenia sie do przywodcow religijnych
                          z prosba odbycia rytualu wedlug przepisanych regul.

Ale nie o takie waskie znaczenie slowa "zyczenie" chodzilo mi powyzej.

O wynikajacym ze swietych tekstow nakazie poddania sie rytualowi
                          dowiadujemy sie od przywodcow religijnych
                          i takze w mocy przywodcow lezy szczegolowe okreslenie w jakiej dokladnie formie
                          tenze rytual ma byc wypelniony:
                          czy najzupelniej doslownie, czy tez mniej lub bardziej symbolicznie
                          oraz do jakiego stopnia symbolicznie.

Prosty przyklad roznych mozliwych interpretacji to chociazby
                          rozna forma przyjmowania komunii w chrescijanskiej ortodoksji i w katolicyzmie.

> > budzacy instynktowne opory nieracjonalny nakaz

> U Ciebie wzbudza, u innych nie wzbudza.

Chodzi o odczucia znakomitej wiekszosci przecietnych czlonkow wspolnoty.
                          Odczucia jakie wzbudza ten nakaz u prawie wszystkich matek meskich noworodkow
                          opisala juz dokladnie Dana powyzej.
                          • snajper55 Re: do damy 14.09.05, 00:12
                            dritte_dame napisała:

> Jaki jest zakres tego rodzicielskiego prawa do decydowania o ciele dziecka,
                            > juz powyzej pisalam.
                            > W nowoczesnych spoleczenstwach jest on skrajnie ograniczony w porownaniu do
                            > osobistego prawa nosiciela ciala.

Otóż nie jest. Dorosłego przez zabiegiem pytają się o zgodę. W przypadku
                            dziecka - pytają się rodziców.

> Zwroc uwage na istotne pojecie *roli*,
                            > w ktorej wystepuje kazdy dzialajacy czlowiek.
                            >
                            > Jesli rodzic sam stworzy nowa religie
                            > sam okresli jej reguly
                            > i stanie sie pierwszym przywodca nowej religijnej wspolnoty
                            > to na upartego mozna powiedziec ze poddajac nowemu rytualowi
                            > swoje wlasne dziecko
                            > postepuje na zyczenie rodzica (czyli - na swoje wlasne zyczenie)
                            > choc faktycznie zalecajac odbycie rytualu
                            > wystepuje on *w roli* przywodcy religijnego a nie w roli rodzica
                            > wiec takze i w tym przypadku rytualna procedura jest inicjowana
                            > na zyczenie przywodcy religijnego.
                            >
                            > W kazdym innym przypadku, rodzic-czlonek wspolnoty religijnej
                            > dowiaduje sie kiedys po raz pierwszy
                            > od swoich przywodcow/przewodnikow religijnych
                            > (poczatkowo najczesciej - od wlasnych rodzicow)
                            > ze nalezy do okreslonego wyznania, jakie sa reguly jego wiary,
                            > jaka jest ich interpretacja i wyniakajace stad zakazy/nakazy.
                            >
                            > Tak wiec - jego dzieci sa poddawane rytualom jego wiary
                            > za jego zgoda
                            > ale nie na jego (w szerokim sensie) zyczenie
                            > gdyz zyczenie to jest wyrazone w zasadach wiary
                            > ktorych autorem nie jest ten rodzic.
                            >
                            > Mozna jedynie mowic o tym ze rytual odbywa sie
                            > *w waskim tego slowa znaczeniu* na zyczenie rodzica
                            > czyli w wyniku jego dobrowolnego zgloszenia sie do przywodcow religijnych
                            > z prosba odbycia rytualu wedlug przepisanych regul.
                            >
                            > Ale nie o takie waskie znaczenie slowa "zyczenie" chodzilo mi powyzej.
                            >
                            > O wynikajacym ze swietych tekstow nakazie poddania sie rytualowi
                            > dowiadujemy sie od przywodcow religijnych
                            > i takze w mocy przywodcow lezy szczegolowe okreslenie w jakiej dokladnie
                            > formie tenze rytual ma byc wypelniony:
                            > czy najzupelniej doslownie, czy tez mniej lub bardziej symbolicznie
                            > oraz do jakiego stopnia symbolicznie.
                            >
                            > Prosty przyklad roznych mozliwych interpretacji to chociazby
                            > rozna forma przyjmowania komunii w chrescijanskiej ortodoksji i w katolicyz
                            > mie.

Każdy, no większość członków religijne wspólnoty wie jakie są rytuały tej
                            religii. Jednak nawet ci wiedzący nie zawsze stosują się do tych reguł. Dlatego
                            twierdzenie, że sama wiedza zastępuje decyzję jest całkowiicie błędne. To
                            rodzice decydują czy stosować się do danego rytuału i to na ich życzenie taki
                            czy inny rytuał się odbywa. Rola kapłana jest ściśle usługodawcza. On jedynie
                            wypełnia życzenia rodziców.

> Chodzi o odczucia znakomitej wiekszosci przecietnych czlonkow wspolnoty.
                            > Odczucia jakie wzbudza ten nakaz u prawie wszystkich matek meskich noworodkow
                            > opisala juz dokladnie Dana powyzej.

Ja bym radził Ci nie wypowiadać się w imieniu znakomitej większości
                            przeciętnych członków wsplnoty. Ja tam nie widze w obrzezaniu nic co by mój
                            opór budziło. Podobno nawet ma ono dobry wpływ na życie seksualne zwiększając
                            czas stosunku.

S.
            • snajper55 Re: przykro mi ale to nieprawda 13.09.05, 15:16
              dana33 napisała:

> snajper drogi, po osmiu dniach od urodzenia nie ma tam jeszcze rozwinietych
              > nerwow i nie boli.

To jest mit. Dziecko układ nerwowy ma rozwinięty na długo przed porodem. Po
              urodzeniu słyszy, widzi i czuje. Czuje zimno, ciepło i ból. Krzyczy, gdy mu się
              na głowę wyleje zimną wodę przy chrzcie, krzyczy gdy mu się co nieco obcina
              przy obrzezaniu.

S.
    • polski_hydraulik Chcącym się nawrócić na islam/judaizm 11.09.05, 22:41
      Ku przestrodze:
      www.noharmm.org/bju.htm
      Może lepiej pozostać przy chrześcijaństwie - nic sobie nie trzeba obcinać. :)
      • dana33 Re: Chcącym się nawrócić na islam/judaizm 11.09.05, 22:49
        :)))))))

• samsone Po pierwsze medrcu na Islam sie nie mozna nawroci 11.09.05, 22:53
        bo Islam nie mozna opuscic...kazdy muslmanim ma obowiazek odszczepienca zabic.A jak dlugo Judaism staor zakonna religia przez chrzescijan nazywany jest si sie z juìdaismu wywodzi kazdy Chrzescijanin moze do Judaismu powrocic, duzo zycie sie mu nie zmieni.
    • aaki nieprawda 11.09.05, 22:45
      www.cirp.org/library/disease/HIV/vanhowe4/
      • dana33 Re: nieprawda 12.09.05, 07:20
        aki, ja piszed o badaniach jakie ogloszono miesiac i tydzien temu. a ty mi
        podsylasz artykul o badaniach z 1999..... nu.....
    • w_ojciech pytanie do Dany 11.09.05, 23:38
      Ale Ty jesteś w całości.
      Tobie nie brakuje żadnej szczegóły?

Uspokój mnie.
      • dana33 Re: pytanie do Dany 12.09.05, 07:20
        wojtus, jestes kretynsko filozoficzny,.....
    • tees1 polecam rowniez dezauryzacje 12.09.05, 14:11
      Dezauryzacja to popularne, zwlaszcza w USA, pozbawianie sie niepotrzebnych
      malzowin usznych. Poniewaz caly aparat sluchowy jest w glowie, zas wystajaca
      malzowina
      a) jest czesto nieestetyczna,
      b) latwo sie brudzi, co powoduje klopoty z utrzymaniem higieny,
      c) powoduje nadmierna koncentracje dzwiekow, co przy dzisiejszym halasie bywa
      szkodliwe,
      d) jej braj ulatwia rywalizacje w wielu sportach (np. plywanie, boks), wiec jest
      najczesciej stosowana przez sportowcow, co podchwytuje mlodziez.

Polecam w sieci www.desaurisation-for-health.com (strona jest b. trendy i
      czesto zbyt oblegana by sie od razu polaczyc - trzeba probowac)

Badania wykazuja, ze dezauryzacja pomaga takze uniknac wielu chorob, zwlaszcza
      wywadzacych sie ze slabej higieny (jest po prostu mniej do mycia).

PS:
      Naprawde w Izraelu robi sie dzieciom obrzezanie??? W Europie organizacje kobiece
      bardzo obrzezanie krytykuja.
      • snajper55 Re: polecam rowniez dezauryzacje 12.09.05, 14:40
        tees1 napisał:

> Dezauryzacja to popularne, zwlaszcza w USA, pozbawianie sie niepotrzebnych
        > malzowin usznych. Poniewaz caly aparat sluchowy jest w glowie, zas wystajaca
        > malzowina
        > a) jest czesto nieestetyczna,
        > b) latwo sie brudzi, co powoduje klopoty z utrzymaniem higieny,
        > c) powoduje nadmierna koncentracje dzwiekow, co przy dzisiejszym halasie bywa
        > szkodliwe,
        > d) jej braj ulatwia rywalizacje w wielu sportach (np. plywanie, boks), wiec
        > jest najczesciej stosowana przez sportowcow, co podchwytuje mlodziez.

A jak po takim zabiegu nosi się okulary ?

S.
        • dana33 Re: polecam rowniez dezauryzacje 12.09.05, 14:52
          niezle, snajper..... :))))
        • tees1 nosza szkla kontaktowe (wynalazek!) 12.09.05, 15:01
          • sempiasty to i nos ci niepotrzebny 12.09.05, 18:38
            chyba ze masz wyjatkowo estetyczny...
          • snajper55 Przeciwsłoneczne też ? _____nt 12.09.05, 23:56

• polski_hydraulik Re: polecam rowniez dezauryzacje 12.09.05, 19:28
          > A jak po takim zabiegu nosi się okulary ?
          >
          > S.

1. przechodzisz na pince-nez, albo,
          2. mocujesz zauszniki do skóry przy pomocy uniwersalnej pomocy każdego
          majsterklepki: duck tape.
          • rattler Re: polecam rowniez dezauryzacje 12.09.05, 20:15
            Cholera , musze juz spadac - Widze temat na osobny post , cos w tym rodzaju :
            "Niezastapiony duck tape" , zdziwisz sie w jakich sytuacjach sie przydal:)

narazie

------------------------------------------

2. mocujesz zauszniki do skóry przy pomocy uniwersalnej każdego majsterklepki:
            duck tape.
            • dana33 do damy i snajpera 13.09.05, 22:26
              nie bylo mnie caly dzien w jerozolimie, dopiero niedawno wrocilam.....

przeczytalam uwaznie, co pisaliscie i..... trudno mi odpowiedziec wam, a to
              dlatego, ze:
              1. wogole nie zaliczam was to tej ferajny, zeby to bylo jasne .... :))))
              2. for the sake of discussion to kazdy z was ma gdzies troche racji.
              3. ale nie mysle, ze sprawa obrzezania u zydow wogole jest tematem do dyskusji.
              u religijnych zydow to jest sprawa absolutnie jasna i zrozumiala. u nie
              religijnych to jest tradycja. nie znam ani jednego zyda, ktory uwazalby
              obrzezanie za "okaleczenie", na odwrot. moj syn urodzil sie jako wczesniak, i
              to taki dwumiesieczny wczesniak, wazyl przy urodeniu 1500 g i nie wolno bylo
              zrobi mu brit dopoki nie osiagnie 2500 g. trwalo to 2 miesiace, zanim osiagnal
              odpowiednia wage. chodzilam z nim oczywiscie w tym czasie do tej przychodni dla
              dziecka i matki, i za kazdym, doslownie, za kazdym razem pielegniarka pytala
              sie, kiedy w koncu bedzie brit. nie obrzezanie wsrod zydow jest uwazane
              za "brak".
              czy to rodzice decyduja? oczywiscie. ale przeciez chrzczac dziecko rowniez
              rodzice decyduja o jego przynaleznosci do religii, prawda?
              w kazdym razie, oprocz paru wypadkow, gdzie mohel (rzezak) nie byl
              wykwalifikowany i rzeczywiscie okaleczyl dziecko, nie slyszymy o nagminnym
              inwalidztwie, impotencji i innych "strasznosci" opisywanych tutaj na forum
              przez nasza nadworna swite antysemitow.
              pozdrawiam najserdeczniej i dame i snajpera... :))))
              • dritte_dame Re: do damy i snajpera 13.09.05, 23:19
                dana33 napisała:

> u religijnych zydow to jest sprawa absolutnie jasna i zrozumiala. u nie
                > religijnych to jest tradycja.

Wlasnie :)

www.geocities.com/Broadway/Balcony/5705/Fiddler.html

> czy to rodzice decyduja? oczywiscie. ale przeciez chrzczac dziecko rowniez
                > rodzice decyduja o jego przynaleznosci do religii, prawda?

Przyznasz jednak ze zmienic wiare jest w wieku doroslym latwiej
                niz odtworzyc to co bez pytania wlasciciela o zgode
                ucieto.

A niektorzy dorosli jednak woleli by aby im
                nie ucinano:

www.norm.org/

> pozdrawiam najserdeczniej i dame i snajpera... :))))

Dzieki za wyrozumialosc :))
                • dana33 Re: do damy i snajpera 13.09.05, 23:46
                  hmmm..... nie spotkalam dotychczas doroslego, ktory by zalowal... :))))
                  moze kiedys sie spotkamy damo, to tak sobie utniemy na ten temat pogawedke,
                  wiesz... taka "miedzy nami kobietami... " :))))
                  • dritte_dame Re: do damy i snajpera 14.09.05, 05:24
                    dana33 napisała:

> moze kiedys sie spotkamy damo, to tak sobie utniemy
                    > na ten temat pogawedke,

Moze, moze, .. :))

Ale poki co, utrzymuj solidna wage gdyz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27669545&a=27678098

;)
                    • dana33 Re: do damy i snajpera 14.09.05, 08:39
                      staram sie... :)))))
              • polski_hydraulik paranoja 14.09.05, 00:03
                > (...) nie slyszymy o nagminnym
                > inwalidztwie, impotencji i innych "strasznosci" opisywanych tutaj na forum
                > przez nasza nadworna swite antysemitow.

Wiesz, dana, Tobie, tak samo, jak temu erotomanowi z dowcipu z d..ą, wszystko
                się musi kojarzyć z antysemityzmem. Masz artykuł, poczytaj sobie o okaleczeniu,
                zwanym obrzezaniem (z argumentami podobnymi do tego, co i ja pisałem) i znajdź
                mi tam antysemicką motywację. www.fathermag.com/health/circ/gmas/
                • dana33 Re: paranoja 14.09.05, 08:35
                  drogi hydrauliku, nie wszystko kojarzy mi sie z antysemityzmem. obrzezanie tez
                  nie. krytyka tradycji obrzezania tez nie, jak widzisz ani damy ani snajpera nie
                  zaliczam do antysemitow... :))) wszystko zalezy od tonu i slow uzywanych przez
                  krytykujacego no i od jego argumentow. krytyka nie rowna krytyce.
              • snajper55 Re: do damy i snajpera 14.09.05, 00:16
                dana33 napisała:

> nie bylo mnie caly dzien w jerozolimie, dopiero niedawno wrocilam.....
                >
                > przeczytalam uwaznie, co pisaliscie i..... trudno mi odpowiedziec wam, a to
                > dlatego, ze:
                > 1. wogole nie zaliczam was to tej ferajny, zeby to bylo jasne .... :))))

Mam nadzieję. ;)))

> 2. for the sake of discussion to kazdy z was ma gdzies troche racji.
                > 3. ale nie mysle, ze sprawa obrzezania u zydow wogole jest tematem do dyskusji
                > religijnych to jest tradycja. nie znam ani jednego zyda, ktory uwazalby
                > obrzezanie za "okaleczenie", na odwrot. moj syn urodzil sie jako wczesniak, i
                > to taki dwumiesieczny wczesniak, wazyl przy urodeniu 1500 g i nie wolno bylo
                > zrobi mu brit dopoki nie osiagnie 2500 g. trwalo to 2 miesiace, zanim osiagnal
                > odpowiednia wage. chodzilam z nim oczywiscie w tym czasie do tej przychodni
                > dla dziecka i matki, i za kazdym, doslownie, za kazdym razem pielegniarka pyta
                > la sie, kiedy w koncu bedzie brit. nie obrzezanie wsrod zydow jest uwazane
                > za "brak".
                > czy to rodzice decyduja? oczywiscie. ale przeciez chrzczac dziecko rowniez
                > rodzice decyduja o jego przynaleznosci do religii, prawda?
                > w kazdym razie, oprocz paru wypadkow, gdzie mohel (rzezak) nie byl
                > wykwalifikowany i rzeczywiscie okaleczyl dziecko, nie slyszymy o nagminnym
                > inwalidztwie, impotencji i innych "strasznosci" opisywanych tutaj na forum
                > przez nasza nadworna swite antysemitow.

A od polewania wodą głowy dziecko może dostać zapalenia płuc i wodogłowia. ;)))

> pozdrawiam najserdeczniej i dame i snajpera... :))))

Wzajemnie, najserdeczniej. :))

S.
              • dritte_dame Re: do damy i snajpera 14.09.05, 04:16
                dana33 napisała:

> nie mysle, ze sprawa obrzezania u zydow wogole jest tematem do dyskusji.
                > religijnych to jest tradycja. nie znam ani jednego zyda, ktory uwazalby
                > obrzezanie za "okaleczenie"

www.jewsagainstcircumcision.com/
                • dana33 Re: do damy i snajpera 14.09.05, 08:37
                  droga damo, zastanow sie nad pierwsza czescia wypowiedzi maimonidesa....
                  zapytaj sie rowniez meza, co on o tym mysli... :))))

co do drugiej czesci, to nie mysle, ze to ma jakis wplyw na masturbacje...
    • mamzerek Re: hallo, antysemicka ferajna!!!!! 14.09.05, 16:23
      Zydzi rzadko zarazaja sie AIDS, bo ten wirus zostal stworzony w laboratoriach
      Izraela w celu rozprzestrzenienia go wsrod Palestynczykow. Zydzi sa odporni na
      ten wirus i tyle!
    • t_kocio Re: hallo, antysemicka ferajna!!!!! 15.09.05, 08:56
      Obrzezanie stosuje się w wielu krajach i nie oznacza to że to właśnie Żydzi lub
      Arabowie tego dokonują.
      Przypominam, że obrzezanie, tak jak oblucje przed modlitwą weszły do różnych
      religi nie dlatego że jakiś palant to sobie wymyślił tylko jest to pewien
      nacisk na społeczeństwo by się stosować do wymogów higieny w tym rejonie.
      Obrzezanie nie tylko zmniejsza ryzyko Aids. Obrzezane dzieci nie cierpią na
      przypadłości typu stulejka czy zapalenie napletka i rak żołądzi. Poza tym, na
      skutek systematycznego kontaktu ze światem część receptorów się "wyciera" i
      meżczyźni obrzezani są po prostu lepsi w łóżku......
      • dana33 Re: hallo, antysemicka ferajna!!!!! 15.09.05, 09:01
        :)))))
      • dritte_dame ??? 15.09.05, 14:32
        t_kocio napisał:

> meżczyźni obrzezani są po prostu lepsi w łóżku......

Z tego powodu (lub tez - dzieki temu) maja byc "lepsi"??
        Toz juz przeciez piernik do wiatraka ma wiecej.

Jaki jest najwazniejszy organ seksualny czlowieka?
        • dana33 Re: ??? 15.09.05, 14:36
          nu, damo....... powiedzialam ci, ze sobie pogadamy tak od serca, znaczy sie od
          kobiety do kobiety.... :))))
          • dritte_dame Re: ??? 15.09.05, 15:03
            dana33 napisała:

> nu, damo....... powiedzialam ci, ze sobie pogadamy tak od serca, znaczy sie
            od
            > kobiety do kobiety.... :))))

I am looking forward to it :))
      • tees1 oj bo poskaze Ministrze Srodzie 15.09.05, 14:43

t_kocio napisał:

> część receptorów się "wyciera" i

No cos takiego. Niby to lepiej jak nie maja czucia? Czyli obrzezanie kobiet,
        gdzie czesc receptorow sie wycina, powinno byc tak samo chwalone.

Jeszcze mniej receptorow ma elektryczny sprzet AGD. Ale pozbawianie mezczyzn
        czucia dla zabawki kobiet to uprzedmiotowienie czlowieka. Dzieki ministrze
        Srodzie w Polsce cos takiego by nie przeszlo.

Robienie uzytkowych eunuchow sie skonczylo, ale struganie wariatow ciagle trwa
        na swiecie.
        • dritte_dame Re: oj bo poskaze Ministrze Srodzie 15.09.05, 15:04
          tees1 napisał:

> struganie

:))
      • dritte_dame Jakosc w lozku 15.09.05, 15:16
        t_kocio napisał:

Fakt ze chlopcy nadal rodza sie z pokaznymi napletkami
        ewidentnie obala powyzsze twierdzenie.

Fak ten swiadczy o tym ze albo posiadanie napletka nie jest znaczaco istotne
        dla seksualnej atrakcyjnosci samca
        albo ze jest dla tej atrakcyjnosci korzystne.

Gdyby bylo inaczej to ewolucyjny dobor naturalny juz dawno wyeliminowal by
        ten fragment skory u hominidow gdyz samce z mniejszymi napletkami lub
        calkowicie (w wyniku genetycznej mutacji) ich pozbawione
        bedace "lepszymi" dla partnerek pozostawialy by po sobie wiecej niz inni
        podobnych do siebie synow. (Czyli: synow malo- lub bez-napletkowych).

Skoro tak sie nie stalo to jest to dowodem na to ze
        napletek jest dla seksualnej atrakcyjnosci i rozrodczego sukcesu
        albo obojetny
        albo korzystny.
        • dana33 Re: Jakosc w lozku 15.09.05, 15:48
          damo, nie mowimy tu o rozrodczosci tylko o pryjemnosci. jedno niekoniecznie
          musi miec cos wspolnego z drugim.... :)))
          oprocz tego damo, zaczynam sie czerwienic...
          • dritte_dame Hi, hi, ... 15.09.05, 17:15
            dana33 napisała:

> damo, nie mowimy tu o rozrodczosci tylko o pryjemnosci. jedno niekoniecznie
            > musi miec cos wspolnego z drugim.... :)))

www.slownik-online.pl/kopalinski/883FEF17DBB6D58A412565B60061F578.php

> oprocz tego damo, zaczynam sie czerwienic...

No nieeeeeee :)
            KOBIETA WYZWOLONA?
            • dana33 Re: Hi, hi, ... 15.09.05, 19:56
              ganc wyzwolona, ale jak sie zaczniemy tu na forum publicznie wyzwalac, to
              kropka dostanie zawalu, a ze ja lubie, to nie chce... :))))
              (wojtus tez filozoficznie moze zareagowac, a tego to ja juz nie przezyje... )
          • gosc88 Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego aktem 15.09.05, 19:49
            przymierza z Bogiem bierze sie z tad, ze rodzice dziecka wierza w odbyte kiedys
            tam pewnego rodzaju negocjacje z Bogiem i obrzezanie bedace ich przedmiotem ??

Jesli TAK, to dlaczego Bog zaaprobowal:
            1. okaleczenie ciala dziecka w ogole ??
            2. okaleczenie ciala dziecka w tym a nie innym miejscu ??

Jesli NIE to kto i kiedy zostal autorem idei tego religijnego obrzezania ??
            • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 15.09.05, 20:19
              drogi gosciu. zadalam sobie trud zadzwonic do kuzyna, religijnego, zeby mogla
              dac ci porzadna odpowiedz, bo i zapytales sie normalnie....
              wiec tak, w w czesci tory zwanej be reshit, czyli na poczatku, w rozdziale 17,
              jest dokladny opis jak doszlo do obrzezania. nie bede tu cytowac wszystkiego,
              bo i dlugie i tlumaczyc to z hebrajskiego jakim jest napisane zajeloby mi pare
              godzin. ale w skrocie bog powiedzial do abrahama, ze na znaj przymierza z
              bogiem abraham i jego ludzie na wieki wiekow beda odcinac wlasnie napletek.
              jak to tlumacza zydzi, bog wybral taka czesc ciala, ktora nie jest konieczna do
              zycia, nie zazadal przeciez od abrahama uciecia reki czy nogi.
              tak ze "autorem" tego zwyczaju jest sam bog. oczywiscie dla tych, ktorzy wierza
              w boga. dla takich jak ja, to jest tradycja zydowska.
              impotentem sie nie zostaje, kaleka tez nie. dzieci sie ma. sex life kwitnie. i
              tak naprawde, to zaden zyd nie robi z tego problemu i nie mysli o tym dzien i
              noc... :))))
              • gosc88 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 15.09.05, 20:38
                Niestety, w to spotkanie abrahama z bogiem i rozmowe miedzy nimi mozna wierzyc
                lub nie o ile sie w ogole wierzy w boga.

Dla tych co nie wierza w to spotkanie to absurdem moze sie wydawac, ze bog mogl
                zarzadac jakiegokolwiek okaleczania sie jako warunku przymierza miedzy nim a
                czlowiekiem.

P.S. Dano, dziekuje za fatyge i odpowiedz.
                • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 15.09.05, 20:51
                  no wlasnie. napisalam ci to samo. ja jako nie wierzaca widze to jako tradycje.
                  a ze rzeczywiscie napletek nie jest potrzebny do zycia, wiec nie mam z tym
                  zadnego problemu. wyrostek robaczkowy tez nie jest potrzebny do zycia i duzo
                  ludzi pozbywa sie tego, zanim np dojdzie do zapalenia, nie? :)))
                  p.s. cala przyjemnosc po mojej stronie, gosciu...
                  • gosc88 Ok, Dana. Nawiasem mowiac nie wiedzielem, ze 15.09.05, 21:25
                    ty jestes nie wierzaca (ja mam ciagle problem z samookresleniem sie).
                    Czy nie wiesz przypadkiem, czy dla kobiety robi to jakas roznice w czasie
                    stosunku, czy facet jest obrzezany czy tez nie ???

P.S. Czy piszesz moze z Izraela ?? Czy tam wszyscy lub prawie wszyscy faceci sa
                    obrzezani ??
                    • dana33 Re: Ok, Dana. Nawiasem mowiac nie wiedzielem, ze 16.09.05, 08:07
                      pozwolisz gosciu, ze nie bede sie wdawac w szczegoly zycia seksualnego kobiet w
                      israelu, ok?
                      owszem, pisze z israela. mysle, ze 99% israelczykow jest obrzezanych.
                      • gosc88 Oczywsiscie dano, ze nie musisz sie wdawac ...... 16.09.05, 16:49
                        w te szczegoly sexu kobiet izraelskich - pelne tu zrozumienie z moojej strony.
                        Ale tak z drugiej strony to gdybys miala jakas wiedze w tym temacie to co cie
                        tak naprade powstrzymuje by tu jakies slowko baknac w tej pikantnej kwestii ??
                        Przeciez prowadzimy tu swobodna, anonimowa (i chcialoby sie nieskrepowana
                        niczym) rozmowe .... wiec .... nie powinno byc problemu. No, ale - z pelnym
                        szcunkiem - nic na sile ... jesli nie to nie. Nie ma problemu.
                        • dana33 Re: Oczywsiscie dano, ze nie musisz sie wdawac .. 16.09.05, 17:03
                          nu, gosciu, anonimowo jak anonimowo, ja akurat tutaj ganc nie anonimowa...
                          ale powiedzmy, ze z rozmow pt miedzy nami dziewczynami, to nigdy jeszcze
                          zadnych skarg nie slyszalam... :))))
                          dlaczego uwazasz ze to pikantna kwestia? calkiem normalna nie?
                          widzisz, po prostu jest tu paru na forum, ktorzy zaczna wulgaryzowac i potem
                          beda cie cytowac do u.....nej smierci... :))))
              • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 16.09.05, 05:30
                Odpowiadasz na :
                dana33 napisała:
                ....... dla takich jak ja, to jest tradycja zydowska.
                > impotentem sie nie zostaje, kaleka tez nie. dzieci sie ma. sex life kwitnie.
                i
                > tak naprawde, to zaden zyd nie robi z tego problemu i nie mysli o tym dzien i
                > noc... :))))
                -------------------------------------------------------------------------------
                Danusiu , czyzbys zapomniala ze TO TY ten watek na temat obrzezania
                rozpoczelas, a teraz probujesz nam wmowic ze zaden ZYD nie mysli o tym.Stara,
                wyprobowana, metoda podpuscic Polakow, podrzegac aby na Zydow nadawali a potem
                skrzetnie wybrac z postw cokolwiek co by anty-semityzmem zapachnialo i z
                dowodami w reku na skarge do Ameryki.Jacy ci Polacy ANTYSEMICI.
                • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 16.09.05, 08:10
                  marysiu, jestem szalenie zainteresowana pod jakim nikiem pisalas/es lub jeszcze
                  piszesz na forum, strasznie mi przypominasz tutaj kogos...

jasne, ze rozpoczelam..... jako ze czesc forumowiczow walkowala tutaj pare razy
                  ten temat, to czytajac najnowsze wiadomosci postanowilam wam to tutaj rzucic,
                  zebyscie moze mogli w ostatniej chwili uratowac wlasne zycie.... widzisz jak
                  sie o was troszcze?
                  • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 16.09.05, 19:48
                    Prosze Danusiu , zostaw nas w spokoju. Malo masz tematow na forach Izraelskich?
                    Macie duzo wiecej problemow i wrogow od nas. Troszczyc sie o nas nie muszisz,
                    ani ratowac nam zycia jakos sobie radzimy. Jak 1000 lat historii pokazalo ta
                    wasza "troska" o Polske nie zawsze na dobre nam wychodzila i wychodzi.Macie
                    swoj kraj upragniony i powiem ze zasluzony, zyjcie wiec sobie i rozwijajcie
                    sie. A my prosimy tyklo o jedno , za tysiac lat goscinnosci ktorej wam
                    uzyczylismy i dzieki ktorej przetrwaliscie miejcie troche godnosci i
                    przestancie pluc na Polske i Polakow na forach i na arenie swiatowj.Do
                    opluwania macie wielu innych co na to zasluzyli. I nie zapomnij opluc tez
                    SWOICH co innym krzywdy wyrzadzali i wyrzadzaja.Aby zaspokoic twoja ciekawosc
                    pisze tylko pod jednym "nikiem" i wcalej mojej historii na forum tylko raz
                    zmienilam gdy rozpoczeto proces " logowania" sie.
                    • snajper55 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 00:15
                      marysia57 napisała:

> A my prosimy tyklo o jedno, za tysiac lat goscinnosci ktorej wam uzyczylismy

To Wy, Marysiu, strasznie wiekowa musicie być, skoro o tysiącleciu piszecie.
                      Kto by się spodziewał, że taka wiekowa osoba jeszcze opanowała posługiwanie się
                      internetem.

> i dzieki ktorej przetrwaliscie miejcie troche godnosci i
                      > przestancie pluc na Polske i Polakow na forach i na arenie swiatowj.

To ciekawe, bo ja jakoś cały czas spotykam się z Polakami plującymi na Żydów, a
                      jakoś nigdy nie spotkałem się z Żydem plującym na Polaka.

S.
                      • dritte_dame spotkania 17.09.05, 00:41
                        snajper55 napisał:

> jakoś nigdy nie spotkałem się

To nie jest mocny argument.

Do stwierdzenia ze jakas cecha wystepuje *w ogole* w zbiorze
                        wystarczy znalezc jeden element posiadajacy ta ceche.

Ale do stwierdzenia ze jakas cecha NIE wystepuje w zbiorze
                        trzeba zbadac wszystkie elementy zbioru.

Dlatego na podstwie osobistego doswiadczenia zazwyczaj znacznie wiarygodniej
                        stwierdzamy: ISTNIEJE i DLA NIEKTORYCH niz NIE ISTNIEJE lub DLA WSZYSTKICH.
                        • snajper55 Re: spotkania 17.09.05, 11:10
                          dritte_dame napisała:

> To nie jest mocny argument.
                          >
                          > Do stwierdzenia ze jakas cecha wystepuje *w ogole* w zbiorze
                          > wystarczy znalezc jeden element posiadajacy ta ceche.

Dlatego też nie napisałem, iż takie zjawisko nie występuje, a jedynie - że się
                          z nim nie spotkałem.

S.
                      • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 07:20
                        snajper55 napisał:
                        To ciekawe, bo ja jakoś cały czas spotykam się z Polakami plującymi na Żydów, a
                        jakoś nigdy nie spotkałem się z Żydem plującym na Polaka.-----------------------
                        ----O BOZE JAKI SWIAT BYLBY PIEKNY GDYBY TWOJE STWIERDZENIE COCIAZ W 10% BYLO
                        PRAWDA. ALE TY CHBA NA MARSIE ZYJESZ?
                        • snajper55 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 11:12
                          marysia57 napisała:

> snajper55 napisał:
                          > To ciekawe, bo ja jakoś cały czas spotykam się z Polakami plującymi na Żydów,
                          > a jakoś nigdy nie spotkałem się z Żydem plującym na Polaka.--------------
                          > -
                          > ----O BOZE JAKI SWIAT BYLBY PIEKNY GDYBY TWOJE STWIERDZENIE COCIAZ W 10% BYLO
                          > PRAWDA. ALE TY CHBA NA MARSIE ZYJESZ?

Moje stwierdzenie jest w 100% prawdziwe. Chyba nie oskarżasz mnie o kłamstwo ?
                          Skoro piszę, że się nie spotkałem, to znaczy, że się ni spotkałem. A żyję w
                          Warszawie.

S.
                          • dritte_dame plucie 17.09.05, 14:54
                            snajper55 napisał:

> > snajper55 napisał:
                            > > To ciekawe, bo ja jakoś cały czas spotykam się z Polakami plującymi na Ży
                            > dów,
                            > > a jakoś nigdy nie spotkałem się z Żydem plującym na Polaka.--------------
                            >

> Moje stwierdzenie jest w 100% prawdziwe. Chyba nie oskarżasz mnie o
                            kłamstwo ?
                            > Skoro piszę, że się nie spotkałem, to znaczy, że się ni spotkałem. A żyję w
                            > Warszawie.
                            >
                            > S.

Drogi Kolego,

(Mysle ze moge Cie tak nazwac gdyz popieram sprawe, w ktorej starasz sie tutaj
                            dzialac. Czyli: popieram tepienie na FS ewidentnych przypadkow opluwania
                            wszelkich narodowosci ze szczegolnym uwzglednieniem narodu od dawna szczegolnie
                            wybranego przez innych na cel tego plucia.)

Otoz, zauwazylam ze dzialaniem w miare skutecznym (i to niestety tez nieczesto)
                            moze byc wylacznie odpor indywidualny. Czyli: demaskowanie i krytykowanie
                            motywow, tresci i formy pisania *konkretnych* dyskutantow.

Powolywanie sie na chrakterystyczne zachowania grupowe bez scislego okreslenia
                            granic tej grupy (jak: podanie listy osob, podanie ze to czytelnicy okreslonego
                            czasopisma, czlonkowie okreslonej partii, itp.) konczy sie tutaj ZAWSZE
                            wielodniowa pyskowka na poziomie przedszkolnej klotni:

"A zrobiles! A nie! A zrobiles! A nie! A zrobiles! A nie! A zrobiles! A nie! A
                            zrobiles! A nie! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A
                            nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A
                            nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A nie!! A tak!! A
                            nie!! A tak!! A nie!! Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!"

Dany "ferajna" to jest takie niefortunne odniesienie do niedostatecznie
                            okreslonej grupy.

Jest ono dobrze czytelne dla dlugoletnich forumowych nalogowcow
                            ale dla innych i w szczegolnosci dla nowych czytelnikow
                            moze byc ze zrozumialych wzgledow zaskakujace i drazliwe.

Dla skutecznego dyskutowania w okreslonym celu trzeba uzywac argumentow, z
                            ktorych wynikaja popierane przez nas wnioski, i to *przede wszystkim* takie
                            wnioski.

W przypadku Twojego argumentu powyzej, Twoim adwersarzom latwo bedzie
                            sie "przyczepic" z twierdzeniem ze jest on praktycznie nieuzyteczny dla
                            poparcia Twego stanowiska.

Wystarczy im wskazac ze jeszcze mniejsza szanse spotkania Żyda plującego na
                            Polaka mialbys mieszkajac dajmy na to w Iqaluit.

www.city.iqaluit.nu.ca/
                    • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 00:44
                      bardzo mi przykro, marysiu, ze nie moge wypelnic twojej ach ach jak uprzejmie
                      napisanej prosby. nie mam najmniejszego zamiaru zostawic was w spokoju....
                      szalenie podoba mi sie twoja wersje tysiacletniej historii polski, jako i tez
                      wszelkie wersje innych forumowiczow co do historii zydow polskich i zydow w
                      ogole. nie tylko jest to szalenie interesujace, ale rowniez bardzo pouczajace.
                      taaaak, o tej goscinnosci ktorej nam uzyczyliscie to juz slyszalam bardzo duzo.
                      chce odwzajemnic twoja uprzejmosci i rownie uprzejmie zwracam ci uwage, ze nie
                      plulam jeszcze nigdy na polske i polakow, natomiast wy plujecie na zydow i
                      israel bez przerwy.
                      a co do krzywd ktore my wyrzadzalismy innym, to rownie uprzejmie radze ci
                      zaznajomic sie z krzywdami, jakie wy wyrzadzaliscie zydom.
                      czy piszesz pod jednym czy pod wieloma nikami, zupelnie mnie to marysiu nie
                      intersuje. interesuje mnie tylko i wylacznie CO piszesz. a prawde mowiac, to
                      duzo tego nie jest.
                      • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 07:15
                        Odpowiadasz na :
                        dana33 napisał
                        >

>nie plulam jeszcze nigdy na polske i polakow, natomiast wy plujecie na zydow i
                        > israel bez przerwy. --------------------------------------------------------
                        Danusia ,masz racje nie plujesz tylko zygasz,albo twoje wyrachowanie nie zna
                        granic albo ty chyba nic poza wyborcza nie czytasz. W obu przypadkach proponuje
                        ci zamiast spedzac tyle czsu na polskich forach poczytaj co o nas pisza bracia
                        Zydzi w angielskim jezyku np.w zydowsko- amerykanskich wydaniach.Wlosy od tego
                        sie jeza. ----------------------------------------------------------------------
                        ---
                        > a co do krzywd ktore my wyrzadzalismy innym, to rownie uprzejmie radze ci
                        > zaznajomic sie z krzywdami, jakie wy wyrzadzaliscie zydom.--------------------
                        ------Danusiu juz ci kiedys napisalam" WIECEJ POLAKOW ZGINELO Z RAK ZYDOW NIZ
                        ZYDOW Z RAK POLAKOW" Szkoda tylko ze o krzywdach Zydowskich z rak Polakow
                        (zapewniam cie ze doskonale jestem z tym tematem zapoznana) caly swiat az do
                        zudzenia bebni, natomiast o krzywdach Polakow mowienie czy tez pisanie jest
                        niedopuszczalne-POLITYCZNIE NIEPOPRAWNE.----------------------------------------
                        ----------------
                        • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 13:48
                          droga marysiu, bede ci wdzieczna za podanie mi linku, chociaz jednego, gdzie to
                          ja rzygam (pisze sie przez rz, a nie przez z) na polske i polakow.

ty mozesz pisac, droga marysiu, nie wiem jak duzymi literami, ze wiecej polakow
                          zginelo z rak zydow niz zydow z rak polakow, nie zmieni to jednak faktu, ze
                          bylo odwrotnie. smiem watpic, ze jestes z tym tematem wogole zapoznana, nie
                          mowic juz o "doskonale".

moj tatus nie pracowal w wydziale propagandy komitetu centralnego. nie bede sie
                          pytac, gdzie pracowal twoj, bo nie jest mi to takie wazne. natomiast widze, ze
                          tatus musial byc niezlym antysemita i przekazal ten antysemityzm swoim dzieciom.
                          • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 18.09.05, 06:02
                            ." On his eightieth birthday Wiesenthal said: "I know what kind of role Jewish
                            communists played in Poland after the war. And just as I, as a Jew, do not want
                            to shoulder responsibility for the Jewish communists, I cannot blame 36 million
                            Poles for those thousands of [wartime] extortionists (szmalcownicy) [who were
                            common criminals].

• marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 20.09.05, 06:46
                            Danusia, tylko z rak Zyda Jakuba Bermana zginelo 30 tysiuecy Polakow po 45
                            roku. Jak dodasz Wolinska, Morela, i innych aparatcztkow liczba dochodzi do
                            200.000. Na rozkaz i pod okiem tych szmaciarzy w "WOLNEJ OJCZYZNIE" wymordowano
                            miedzy innymi bohaterow ktorzy walczyli o wolnosc Polski.Byly to mordy masowe.
                            Prokuratorem, sedzia , adwokatem byli Zydzi.Czy slyszalas kiedy o jakims Zydzie
                            ktory by sie przeciwstawil temu co robili lub uratowal Polaka od smierci?? Bo
                            ja nie.Jezeli chodzi o udzial Polakow w zabijaniu Zydow, byly to wystepki
                            marginesu spolecznego, wiekszosc spoleczenstwa jak mogla pomagala, mimo ze kara
                            smierci byla za jakakolwiek pomoc Zydom.Polski Rzad w Londynie , AK i inne
                            organizacje surowo w odezwach do narodu potepiali zbrodnie przeciowko Zydom i
                            wzywali o pomoc dla ludnosci Zydowskiej.I kiedy Polacy probowali z narazeniem
                            wlasnego zycia przemycac wiadomosci o tragedii Zydow na zachod wasi
                            reprezentancji w USA szczekali ze JEDNA KROWA W PALESTYNIE JEST WIECEJ WARTA
                            NIZ WSZYSCY ZYDZI W POLSCE.Dalas mi do zrozumienia ze nie interesuje cie co
                            robil moj tata , uwazam jednak ze powinnam ci powiedziec to , moze to pozwoli
                            ci wyzwolic sie z nienawisci jaka masz do Polakow. Moj ojciec byl zolnierzem
                            Batalionow Chlopskich, jego siostry sanitariuszkami w oddzialach partyzanckich,
                            czesto dokarmiali ukrywajacych sie Zydow.W 1944 roku siostry i szwagier ojca
                            zostali rostrzelani na cmentarzu w Lacku przez Niemcow.Ojciec przezyl wojne
                            tylko po to aby byc na rozkaz Zyda Bermana byc uwiezionym , torturowanym i
                            glodzonym przez 3 miesice.Zmarl kilka lat po wojnie. Zawsze mial wspolczucie do
                            losow Zydow a tym ZYDOM co go torturowali po wojnie wybaczyl, bo rozumial ze
                            wojna wyzwolila w ludziach najdziksze instynkty.Tego mnie tez nauczyl. DANUSIA
                            SWIAT BYLBY DUZO LEPSZY jak rowniez STOSUNKI POLSKO - ZYDOWSKIE gdyby OFIARY
                            NIE ATAKOWALY OFIAR i Zydzi przestali patrzec na Polakow jako oprawcow sami
                            zapominajac ze czesto oni oprawcami byli.
                            • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 20.09.05, 08:03
                              droga marysiu. czytalam z podziwem o bohaterstwie twojego ojca i jego rodziny.
                              to bohaterstwo nie zmienia jednak faktu, ze ty jestes poprostu infantylna.
                • i-love-2-bike Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 16.09.05, 16:57
                  marysia57 napisała:

> Odpowiadasz na :
                  > dana33 napisała:
                  > ....... dla takich jak ja, to jest tradycja zydowska.
                  > > impotentem sie nie zostaje, kaleka tez nie. dzieci sie ma. sex life kwitn
                  > ie.
                  > i
                  > > tak naprawde, to zaden zyd nie robi z tego problemu i nie mysli o tym dzi
                  > en i
                  > > noc... :))))
                  > -------------------------------------------------------------------------------
                  > Danusiu , czyzbys zapomniala ze TO TY ten watek na temat obrzezania
                  > rozpoczelas, a teraz probujesz nam wmowic ze zaden ZYD nie mysli o tym.Stara,
                  > wyprobowana, metoda podpuscic Polakow, podrzegac aby na Zydow nadawali a potem
                  > skrzetnie wybrac z postw cokolwiek co by anty-semityzmem zapachnialo i z
                  > dowodami w reku na skarge do Ameryki.Jacy ci Polacy ANTYSEMICI.

marysiu dam ci dobra rade,poniewaz dana zawsze odwraca kota ogonem i dyskusja z
                  nia odbywa sie na zasadzie wrzucania kamieni w puste wiadro,po to aby sprawdzic
                  jak brzecza,radze ci ja odpuscic. poniewaz jestes kobieta,ja tez,dancia tak czy
                  tak mysli,ze my to jedna osoba. ona lubi miec mniemanie,ze wszycy uwielbiaja
                  cwierkac o czymkolwiek z ta 1 dama izraela,z tym,ze rozmowa z ta dama zwykle ma
                  ten sam skrypt,ba nawet te same wyzwiska. dobra rada nie rozmawiac:))pozdr
                  • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 16.09.05, 20:14
                    Z jednej strony masz racje ze Dane i jej podobnych powinnam sobie odpuscic.
                    Zdrugiej strony za dlugo odpuszczalismy im wszystkie obelgi i oszczerstwa
                    wymierzone w Polske. Ich zasada jest ATAKOWAC ZANIM NAS ZAATAKUJA,gdybysmy ta
                    zasade tez stosowali nie doszloby do tego ze zrobiono z nas najwiekszych
                    ANTYSEMITOW na swiecie, kolaborantow Hitlera i glupkow.Przez lata propagandy
                    wkuwano i wkuwa sie im nienawisc do Polakow, uwazam ze nalezy z tym walczyc.
                    • i-love-2-bike Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 16.09.05, 20:22
                      marysia57 napisała:

> Z jednej strony masz racje ze Dane i jej podobnych powinnam sobie odpuscic.
                      > Zdrugiej strony za dlugo odpuszczalismy im wszystkie obelgi i oszczerstwa
                      > wymierzone w Polske. Ich zasada jest ATAKOWAC ZANIM NAS ZAATAKUJA,gdybysmy ta
                      > zasade tez stosowali nie doszloby do tego ze zrobiono z nas najwiekszych
                      > ANTYSEMITOW na swiecie, kolaborantow Hitlera i glupkow.Przez lata propagandy
                      > wkuwano i wkuwa sie im nienawisc do Polakow, uwazam ze nalezy z tym walczyc.

masz racje,ale nie z glupimi platnymi od zdania i podjudzania, propagandystami
                      na tym forum. ja to robie kolo siebie,ale nie marnuje oddechu na kogos kto jest
                      tu tylko po to,zeby ciebie ponizac. z kims takim nie ma absolutnie sensu
                      rozmawiac,bo rozmowa to jeden stek wulgaryzmow,ktore ta osobniczka ma w swoim
                      repertuarze lub glupie ,tandetne chwyty ponizej pasa i ciagle te same. na to na
                      prawde szkoda oddechu i tak czy tak nic na tym nie zyskasz,bo nikogo tutaj o
                      niczym nie przekonasz. czesto rozmowa sie wlasnie ucina kiedy nie ma widowni,bo
                      samemu cwierkac do siebie te same glupoty jest nudnawo.
                      • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 08:06
                        Odpowiadasz na :
                        i-love-2-bike napisała:

> masz racje,ale nie z glupimi platnymi od zdania i podjudzania, propagandystami
                        > na tym forum. ja to robie kolo siebie,ale nie marnuje oddechu na kogos kto
                        jest
                        > tu tylko po to,zeby ciebie ponizac. z kims takim nie ma absolutnie sensu
                        > rozmawiac,bo rozmowa to jeden stek wulgaryzmow,ktore ta osobniczka ma w swoim
                        > repertuarze lub glupie ,tandetne chwyty ponizej pasa i ciagle te same. na to
                        na
                        > prawde szkoda oddechu i tak czy tak nic na tym nie zyskasz,bo nikogo tutaj o
                        > niczym nie przekonasz. czesto rozmowa sie wlasnie ucina kiedy nie ma
                        widowni,bo
                        > samemu cwierkac do siebie te same glupoty jest nudnawo------------------------
                        -----
                        • krystian71 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 15:24
                          bardzo dobrze Marysiu, tak trzymac.A prawda musi zwyciezyc.
                          Nie wiem , czy wszyscy Zydzi,ale na pewno ci piszacy na forum ,nie
                          zauwazyli ,ze od 16 -tu lat cos sie w Polsce zmienilo, ze nareszcie mozemy
                          mowic wlasnym glosem i nie ma juz zadnych tematow tabu narzuconych przez
                          komunistyczny rezim.Kto posluguje sie klamstwem, twierdzi,ze to Polacy
                          wymordowali Zydow w czasie wojny,nie przyjmuje do wiadomosci wspoluczestnictwa
                          Zydow w sowieckiej exterminacji polskich kresow, a i pozniej po wojnie polskiej
                          mlodziezy patriotycznej, Kosciola,inteligencji , ten musi poniesc kare.Za duzo
                          juz sie tych krzywd i tego klamstwa nawarstwilo.
                          pozdrawiam
                    • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 00:49
                      droga marysiu. nikt z was antysemitow nie robi. sami to robicie z siebie. i to
                      z wyraznym sukcesem.
                      chyba nie myslisz, ze caly swiat sie myli, prawda?
                      • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 06:25
                        Odpowiadasz na :
                        dana33 napisała:

> droga marysiu. nikt z was antysemitow nie robi. sami to robicie z siebie. i
                        to
                        > z wyraznym sukcesem.
                        > chyba nie myslisz, ze caly swiat sie myli, prawda?
                        ------------------------------------------------------------------------------

Danusiu perfidia twoja nie zna granic, czyzbys zapomniala jak zatytulowalas
                        swoj post? Z przykroscia ci oswiadczam ze jako Polka nie moge przyjac kredytu
                        robienia z Polakow antysemitow.Sukces ten nalezy do was i jest owocem waszej
                        zmudnej, wieloletniej pracy.Dla przypomnienia podaje tytul twojego postu-------
                        -----------------------------------------------------

hallo, antysemicka ferajna!!!!!
                        Autor: dana33
                        Data: 11.09.05, 21:02-----------------------------------------------------------
                        ----Kochana.O jakim swiecie mowisz? "Politycznie poprawnym"? Ten napewno
                        sie "nie myli".
                        • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 17.09.05, 13:33
                          droga marysiu. rozumiem ze trzeba ci wyjasniac slowo po slowie. zatytulowalam
                          ten watek tak jak zatytulowalam po ponad 3-letnich doswiadczeniach na tym forum.
                          jest tu grupa, dosc duza, antysemitow, ktorych nazywam po imieniu. nie ja z
                          nich zrobilam antysemitow, oni juz tacy byli, zanim weszlam na forum. teraz ty
                          farsztejst? git.
                          • grzegorz1948 Re: Danus 17.09.05, 17:49
                            TY babsztylu ciagle chcesz aby ci ktos szukal linki ,bawet z wypowiedziami tej
                            glupiej Dany 33.Ty sama plujesz na prawo i lewo bez podania linku! Oj
                            przewpraszam czasami podajesz link z tego waszego szmatlawca,jak on sie tam
                            nazywa????????????Linku nie posylam ci tez ale w nastepnym tygodniuw"Realu"
                            jest promocja na liny takie holownicze moze to cie usatysfakcjonuje? Drzewko
                            jednak musisz sobie znalezc sama!
                          • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 20.09.05, 06:00
                            TO nie zadni anysemici tylko ludzie co maja dosyc antypolonizmu, pol prawd i
                            klamstw.A swoja droga to NIE BYLO BY ANTYSEMITYZMU ( mam na mysli prawdziwego)
                            BEZ ANTYPOLONIZMU.
                            • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 20.09.05, 08:01
                              antysemityzm marysiu istnieje w polsce od zawsze. o antypolonizmie mowi sie
                              dopiero w ostatnich latach.
                              • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 20.09.05, 21:45
                                Odpowiadasz na :
                                dana33 napisała:

> antysemityzm marysiu istnieje w polsce od zawsze. o antypolonizmie mowi sie
                                > dopiero w ostatnich latach. -------------------------------------------------
                                W "POLSCE" powinnas napisac z duzej litery chocby ze wzgledu na fakt ze przez
                                lata POLSKI CHLEB jadlas.O historii ANTYPOLMIZMU nie masz jak widze pojecia.
                                Antypolonizm jest zjawiskiwem znanym od 10 wieku. Najslinieszy byl w okresie
                                zaborow, okresie miedzywojennym i po 1968 az do tej pory. Tworcami w wiekszosci
                                wypadkow byli zaborcy w osobach Niemiec i Rosji. Najwscieklejsza forma byl i
                                jest produkcji Zydowskiej.Oto jeden ze skromnych przykladow.

Komentarz: Irene Zdziarski, Chairperson of the Holocaust Committee of the
                                Polish Historical Society.
                                Publikacja Stycz.30.1998 Newsgroups: soc.culture.polish
                                Tlumaczenia z angielskiego.
                                W czasie ostatnich lat I Wojny Swiatowej polscy Zydzi walczyli zdecydowanie o
                                stworzenie niezaleznego panstwa zydowskiego (Judeo-Polonia) w regionie Lublina
                                i przeciwko odrodzeniu Polski. Nie posiadajac militarnej opcji polscy,
                                ukrainscy i litewscy Zydzi uzywali silnego oreza antypolskiej propagandy. Bylo
                                to latwe poniewaz dominowali w przemysle linotypowego druku zarowno w Polsce
                                jak i w Ameryce.
                                W listopadzie 1993 Polish Histoical Saciety (USA) odkrylo, ze w czasie I Wojny
                                Swiatowej New York Times publikowal fikcyjne artykuly o tym jak to Polacy
                                palili zywcem tysiace Zydow w synagogach ktore, de facto, nigdy nie byly
                                spalone. Takze, ze amerykanskim Zydom udalo sie przekonac politykow z
                                wschodniej czesci Stanow, miedzy innymi Gubernatora Stanu Nowy York Hon.Martin
                                Glynn azeby pisac i mowic o zagladzie 6 milionow Zydow i 800 dzieci zydowskich
                                w Polsce. Wedlug Martina Glynn, pierwszy holokaust Zydow byl spowodowany "the
                                bigoted lust for Jewish blood" zadza zydowskiej krwi w Polsce i na Ukrainie.
                                (American Hebrew magazine, pazdziernik 1919.)
                                • dana33 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 20.09.05, 21:47
                                  infantylna do kwadratu.
                                  • marysia57 Re: Czy rytual regilijnego obrzezania bedacego ak 20.09.05, 22:54
                                    Odpowiadasz na :
                                    dana33 napisała:

> infantylna do kwadratu.

Hej Danusia zachowujesz sie jak dziecko zlapane na oszustwie , zamiast sie
                                    przyznac jezyk pokazuje i wyzwa. Uzyj tej twojej " wrodzonej inteligencji
                                    narodu wyzszego" i napisz co sadzisz o zbrodnich Rozanskiego , Breii, Bermana ,
                                    Wolinskiej , Morela i innych ich rodzaju.A moze tez jestes jedna z tych co
                                    podzielaja zdanie Ze Zycie Zyda jest wiecej warte niz Polaka i o katach Polakow
                                    nie warto wspominac? Wracajac do ANTYPOLONIZMU, chcesz wiecej przykladow? A
                                    najlepiej Danusiu to pmysl nad tym jak zwalczac ANTYPOLONIZM bo jak ci
                                    wczesniej napisalam NIE BYLO BY ANTYSEMITYZMU WSROD POLAKOW BEZ ANTYPOLONIZMU
                                    WSROD ZYDOW. MY narod pokorny, wybaczc umiemy , zapomniec potrafimy,
                                    przepraszac tez. Chcemy tylko sprawiedliwej oceny stosunkow POLSKO -
                                    ZYDOWSKICH, a nie falszu i zaklamania.Zapewniam cie rowniez wrazie jakby
                                    sumienie u was sie otworzylo i przeproslilbyscie Polakow , tak jak my to
                                    zrobilismy , odszkodowan zadac nie bedziemy.
        • nosterdamoos BLYSZCZACA CZERWONA KULKA 15.09.05, 20:50
          wyslizgana w plastikowych majtkach obrzezanca to ma byc cel prawdziwego faceta.
          Ten kawalek skorki jest potrzebny by zabezpieczyc te bardzo delikatna czesc pracia.
          A zsuwamy ja tylko przy stosunku z kochana osoba i AIDASA nie mamy.
        • dritte_dame Re: Jakosc w lozku 17.09.05, 00:15
          dritte_dame napisała:

> ewolucyjny dobor naturalny juz dawno wyeliminowal by
          > ten fragment skory u hominidow gdyz samce z mniejszymi napletkami lub
          > calkowicie (w wyniku genetycznej mutacji) ich pozbawione
          > bedace "lepszymi" dla partnerek pozostawialy by po sobie wiecej niz inni
          > podobnych do siebie synow. (Czyli: synow malo- lub bez-napletkowych).

Powyzej powinno byc: ewolucyjny dobor seksualny.

To inny rodzaj doboru niz dobor naturalny.

"naturalny" zachodzi w wyniku presji srodowiska naturalnego poza wlasnym
          gatunkiem i powoduje utrwalanie sie cech zwiekszajacych szanse przezycia:
          grubsze futro zwierzat polarnych, ciemniejsza skora ludzi w tropikach,
          ostrzejszy wzrok ptakow drapieznych, szybszy bieg tak antylop jak i lwow, itp.

"seksualny" zachodzi wewnatrzgatunkowo: w wyniku preferowania przez samice
          pewnych cech u samcow w sposob skadinad nieracjonalny: moze sie zdarzyc ze
          wybrana cecha obiektywnie zmniejsza szanse przezycia: wielkie rogi jelenie co
          roku odtwarzane znacznym kosztem pozywienia, jaskrawy i zawadzajacy w ucieczce
          ogon pawia, ...

Preferowanie takiej dobrze widocznej "handicapowej" cechy pozwala samicom
          wybrac wsrod wielu zalotnikow - czesto starajacych sie symulowac zdrowie i
          sprawnosc - tego naprawde najsprawniejszego, ktory potrafil przezyc mimo
          najwiekszego "uposledzenia".

Istnieje teoria (dla mnie przekonujaca) ze takze bezsensownie wielki (z punktu
          widzenia potrzeb przezycia) mozg ludzki powstal w wyniku ewolucyjnego doboru
          seksualnego. Wielki mozg wymaga wiele tlenu i weglowodanow do funkcjonowania a
          dopoki nie wyksztalci sie naprawde spory - a w szczegolnosci: swiadomy - to nie
          daje wyraznych korzysci w "walce o byt" (czyli: w doborze naturalnym). Gdyby
          bylo inaczej to wielki mozg powinien wystepowac bardziej powszechnie wsrod
          zwierzat.

Czyli: mozg ludzki ewolucyjnie rosl
          poniewaz juz od bardzo dawna nasze pra, pra, pra, ... matki wolaly zalotnikow
          inteligentniejszych, dowcipniejszych, rozmowniejszych, subtelniejszych w
          uczuciach i tak dalej.

Tak wiec, tacy wlasnie mieli wiecej potomstwa, *pomimo* tego ze wiekszy mozg to
          poza tym: zawadzajacy w ucieczce przed drapieznikiem ciezar, delikatny,
          wzglednie slabo chroniony i narazony na latwe a bardzo czesto smiertelne
          uszkodzenie organ, energetyczny zarlok i ogolnie na wczesnym etapie ewolucji -
          dziwadlo i problem.

I taka kobieca preferencja trwa nadal!
          Czyz nie jest typowa taka ocena chlopaka przez nastolatke:
          "Oh, he is sooo wonderful! I FEEL GOOD with him. He MAKES ME LAUGH all the
          time."

MOZG jest naszym najwazniejszym organem seksualnym.
          No i oczywiscie: SIZE MATTERS ale *nie tego*,
          o czym sie zwykle w tym kontekscie mysli :))

Bardzo ciekawa czytanka na miedzy innymi ten temat:

www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0140245480/002-4290156-2722452?v=glance

pespmc1.vub.ac.be/REDQUEEN.html
    • tad9 badania 15.09.05, 20:41
      dana33 napisała:

> dzisiaj w yedioth przeczytalam wiadomosc, ze wlasnie miesiac temu i
      > rowniez tydzien temu ogloszono (nie w israelu) wyniki dwoch roznych badan,
      > ktore mowia o tym, ze wlasni obrzezani mezczyzni duzo rzadziej zarazaja sie
      > aids.....
      > nu, co wy na to?

Cóż - myślę, że kastraci mają tu jeszcze lepsze wyniki.
      • dana33 Re: badania 15.09.05, 20:52
        ?????????
        • tad9 Re: badania 15.09.05, 20:55
          dana33 napisała:

> ?????????

Jak to "?????"? Po prostu - sądzę, że kastraci zapadają na AIDS jeszcze
          rzadziej niż obrzezani. Nawiasem mówiąc - w jaki sposób to obrzezanie chroni
          przed AIDS?
          • nosterdamoos Re: badania 15.09.05, 21:00
            tad9 napisał:

> dana33 napisała:
            >
            > > ?????????
            >
            > Jak to "?????"? Po prostu - sądzę, że kastraci zapadają na AIDS jeszcze
            > rzadziej niż obrzezani. Nawiasem mówiąc - w jaki sposób to obrzezanie chroni
            > przed AIDS?

Gosc ma taka gruba skore na blyszczacej glowce jak ja na piecie i go nic nie rusza.
            Kulka wyslizgana w plastikowych majtach zabezpieczy przed wszystkim nawet przed
            udanym seksem.
          • dana33 Re: badania 15.09.05, 21:08
            nie mam pojecia. w wiadomosciach mowili o research, 2 roznych, nie podawali
            szzegolow... :))))
            • tad9 Re: badania 15.09.05, 21:30
              dana33 napisała:

> nie mam pojecia. w wiadomosciach mowili o research, 2 roznych, nie podawali
              > szzegolow... :))))

A powinni.
              • tabooo Re: badania 15.09.05, 23:02
                Nie wiem jak z HIV ale raka piersi to kazda kobieta pochodzenia zydowskiego
                dostaje. Czy tez obrzezanie by pomoglo?
                • mustapha_mond Re: badania 15.09.05, 23:06
                  tabooo napisała:

> Nie wiem jak z HIV ale raka piersi to kazda kobieta pochodzenia zydowskiego
                  > dostaje. Czy tez obrzezanie by pomoglo?

Piersi powinno sie obcinac, najpozniej po menopauzie.
                  Nie sa juz wtedy potrzebne do zycia.

• tabooo Re: badania 15.09.05, 23:17
                    dla dziecka moze juz nie potrzebne ale czym tatus bedzie sie bawil?
                    swoim fjutkiem?
                    • snajper55 Re: badania 16.09.05, 00:10
                      tabooo napisała:

> dla dziecka moze juz nie potrzebne ale czym tatus bedzie sie bawil?
                      > swoim fjutkiem?

Fjutka też się obetnie.

S.
    • w_ojciech ostrugani wystąp!!! 16.09.05, 19:53
      I po co Wam to było?
      • dana33 Re: ostrugani wystąp!!! 17.09.05, 00:47
        eeee, wojtus..... widzisz, nam ostrugano cos, co nie jest koniecznie potrzebne
        do zycia, tobie natomiast niezle ostrugano mozg.... a to juz jest konieczne do
        zycia. normalnego.
        • dzenko Re: ostrugani wystąp!!! 17.09.05, 10:51
          dana33 napisala:
          > eeee, wojtus..... widzisz, nam ostrugano cos, co nie jest koniecznie potrzebne
          > do zycia

dana33, czy ty dokladnie znasz funkcje penisa czy to z serca mowisz?:))) czy
          moze danek masz na imie :)
          • dana33 Re: ostrugani wystąp!!! 17.09.05, 13:51
            mysle dzenko, ze nie znam funkcji penisa. natomiast znam funkcje szarych
            komorek. niezle, jak sie je uzywa od czasu do czasu, zeby sie nie zastaly...
            • tabooo Re: ostrugani wystąp!!! 18.09.05, 08:29
              dana33 napisała:

> mysle dzenko, ze nie znam funkcji penisa. natomiast znam funkcje szarych
              > komorek. niezle, jak sie je uzywa od czasu do czasu, zeby sie nie zastaly...

Nie tylko szarych komorek u ciebie nie widac dana33 ale wogole nie masz komorek
              mozgowych. No...moze jedna co kontroluje ruchem palcow na klawiatorze albo tam,
              no wiesz?
    • w_ojciech rozwiązanie finalne w sprawie fujary 20.09.05, 23:06
      Po co się spierać strugać nie strugać?
      Uciąć w całości.

I po sprawie.
      • dritte_dame Re: rozwiązanie finalne w sprawie fujary 20.09.05, 23:24
        Widzę że lubisz "ostateczne rozwiązania".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka