i-love-2-bike 16.10.05, 21:25 powinien go dostac kwasniewski,tylko za co? PZPR niech zyje,miala jak widac dobrych dzialaczy. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2970500.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki dobry żart tynfa wart 16.10.05, 21:40 :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: dobry żart tynfa wart 16.10.05, 21:44 aaki napisała: > :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) nu kwach chyba sie nie smieje tylko obmysla jakby tu do onz wskoczyc. moze jolka mu pomoze,ona ma niezle nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: dobry żart tynfa wart 16.10.05, 21:48 aaki napisała: > rosja i chiny go zawetują a ukraina,ponoc tak im pomogl? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: dobry żart tynfa wart 16.10.05, 21:53 prawo weta w stosunku do kandydatury na sekretarza gen UN nalezy chyba tylko do stałych członków rady bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: dobry żart tynfa wart 16.10.05, 21:54 aaki napisała: > prawo weta w stosunku do kandydatury na sekretarza gen UN nalezy chyba tylko do > stałych członków rady bezpieczeństwa ty mosz recht Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: komu nobla? 16.10.05, 21:51 Kwach by dostal Nobla tylko komitet noblowski nie wiedzial jak napisac na dyplömmie mgr Kwasniewski czy Stolzman i dlatego wybral innego. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 21:54 grzegorz1948 napisał: > Kwach by dostal Nobla tylko komitet noblowski nie wiedzial jak napisac na > dyplömmie mgr Kwasniewski czy Stolzman i dlatego wybral innego. jako stolzman by dostal,ale jak widac wstydzi sie korzeni, to stracil. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: komu nobla? 16.10.05, 21:57 ty to zwsze cos wygrzebiesz,zeby nie bylo smutno A Kwach sie na cos zalapie,nie boj zaby,swiezo po liftingu Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 22:00 krystian71 napisała: > ty to zwsze cos wygrzebiesz,zeby nie bylo smutno > A Kwach sie na cos zalapie,nie boj zaby,swiezo po liftingu no byli czasy,ze go wozono w bagazniku,a teraz lifting? widac,ze buzke ma jak baby cheeks:)) ps. ja wyciagam wazne antysemickie tematy do rozmow,po to by oskarek sie na mnie gniewal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: komu nobla? 16.10.05, 22:04 o tooto Rachelciu, "polskie pieklo" w pigulce. Zaraz tu wpadnie dancia, bo ona przepada za twoimi watkami i ci udowodni,zes zlosliwa z zawisci,bo nie mialas szans zalapac sie nigdy na pierwszego sekretarza Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 22:07 krystian71 napisała: > o tooto Rachelciu, "polskie pieklo" w pigulce. > Zaraz tu wpadnie dancia, bo ona przepada za twoimi watkami i ci udowodni,zes > zlosliwa z zawisci,bo nie mialas szans zalapac sie nigdy na pierwszego > sekretarza ona ma stereotypowe wpisy na moich watkach,zawsze nie na temat,zawsze z jakimis kwiatkami. co innego bidulce zostalo,przeciez to nie jej dzialka:))) ps.polskie piekielko jest fajne,bo to nasze swojskie,gdzie indziej mozna takie jarmarczne cudaki zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: komu nobla? 16.10.05, 21:58 On nie Nobla powinien dostać a Leninowską Nagrodę Pokoju za zasługi na polu światowego internacjonalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 22:01 yann17 napisał: > On nie Nobla powinien dostać a Leninowską Nagrodę Pokoju za zasługi na polu > światowego internacjonalizmu o to to,byly takie ladne czerwone,moze jeszcze ktos je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:08 aaki napisała: > matka teresa no to czas na kwacha,on jest rownie dobry,do komunii chodzi co tydzien a do spowiedzi pewnie raz na rok,to wystarcza do nagrody lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:13 i Pablo Neruda też Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:15 yann17 napisał: > i Pablo Neruda też e tam to raczej Maruda Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:24 schodzi ten Nobel na psy, kto jeszcze jakiegos Nerude pamieta,albo za przeproszeniem czyta. Eh, drzewiej lepiej bywalo... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:28 krystian71 napisała: > schodzi ten Nobel na psy, kto jeszcze jakiegos Nerude pamieta,albo za > przeproszeniem czyta. > Eh, drzewiej lepiej bywalo... powinni dac ja kochanowskiemu,temu chociaz rymy wychodzily,a taka pani jelinek,to chyba zupelne dno.nerude pamietam,ale czytac tego sie nie da. kiedys w australii natknelam sie na opowiadania henry lawsona,ten tez nobla dostal. byly ciekawe dlatego,ze akurat tam mieszkalam i rozumialam ten styl ,ale w europie tego tez nikt by nie przeczytal. nobel schodzi na psy w roznych dziedzinach,wiadomo czemu,to juz nie ten sam prestiz i zasady,ktore dawniej obowiazywaly,teraz to prznaleznosc rasowa i poprawnosc polityczna decyduje o jej przyznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:31 a kto czyta pozostałych noblistów bądżmy szczerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:37 aaki napisała: > a kto czyta pozostałych noblistów bądżmy szczerzy... cep i ty:)) ja czytam hemingwaya jak mi cos odbije:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:50 hmmm, Faulknera,Hemingwaya,Camusa,Szolochowa,jesli to on napisal,churchila,Rabintranata tagore, tak tylko z pamieci wymieniam, na pewno sie da. Juz nie mowiac o takiej powiesci,cozaczyna sie: "rok 1647 byl to bardzodziwny rok,wszystkie znaki na niebie i ziemi..." To sie nawet czyta srednio raz na trzy lata :))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: nobla i leninowską nagrode pokoju dostała 16.10.05, 22:53 krystian71 napisała: > hmmm, Faulknera,Hemingwaya,Camusa,Szolochowa,jesli to on > napisal,churchila,Rabintranata tagore, tak tylko z pamieci wymieniam, na pewno > sie da. > Juz nie mowiac o takiej powiesci,cozaczyna sie: > "rok 1647 byl to bardzodziwny rok,wszystkie znaki na niebie i ziemi..." > To sie nawet czyta srednio raz na trzy lata :))) no,no masz racje,ale faulkner tez ciezki,jak i ten fitzgerald i inne hamerykaskie salonowce,ze o Joysie nie wspomne,bo ten chyba pisal ulissesa dla innych pisarzy,nie dla normalnych czytelnikow. a trylogie to sie czyta,jak cie grypa bierze i w samolocie,jak skonczymy prasowke i zostalo nam jeszcze 12 godzin lotu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:19 a nie za ogniem i mieczem.zresztą przypuszczam iż na swiecie nie jest znany Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:23 aaki napisała: > a nie za ogniem i mieczem.zresztą przypuszczam iż na swiecie nie jest znany ale my nie o tym,my o sienkiewiczu,a nie jego noblu,zalap sie na tekst:)) ps.nawet w naszej szkole jest q.v,a wiec dotarl za morze,tyle ,ze go nie czytaja:(( Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:26 hasło sienkiewicz padło w kontekstcie nagrody nobla załap się na wątek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:28 aaki napisała: > hasło sienkiewicz padło w kontekstcie nagrody nobla > załap się na wątek :)) ale my mamy pare podwatkow na watku,zalap sie na nie bo cie wyzwiemy jak dana:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:37 a co mi tam,ze na swiecie nie czytaja,a ja to pies? I co z tego,ze za qv jak trylogia lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:40 obawiam się ze już nawet w polsce tolkien jest bardziej znany od henryka s. takie czasy:( Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:48 aaki napisała: > obawiam się ze już nawet w polsce tolkien jest bardziej znany od henryka s. > takie czasy:( tolkien jest calkiem fajny,nie mozesz mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:56 krystian71, Im czesciej przegladam Trylogie tym czesciej mysle ze masz racje. Qou Vadis to troche papierowe sytuacje kiedy Trylogia to papierowi bohaterzy stojacy wobec skomplikowanych, rzeczywistych sytuacji. W stulecie (blisko w jedna lub druga strone) nobla dla Sienkiewicza, glosuje za noblem dla niego za Trylogie a nie za "dokad idziesz Panie?". Bez wzgledu na temat, glosuje za Noblem dla Sienkiewicza za jego umiejetnosci pisarskie. Fantastyczny autor, nawet z perspektywy 21. wieku (choc narzedzia nie te). Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 16.10.05, 23:58 anna521 napisała: > krystian71, > Im czesciej przegladam Trylogie tym czesciej mysle ze masz racje. Qou Vadis to > troche papierowe sytuacje kiedy Trylogia to papierowi bohaterzy stojacy wobec > skomplikowanych, rzeczywistych sytuacji. W stulecie (blisko w jedna lub druga > strone) nobla dla Sienkiewicza, glosuje za noblem dla niego za Trylogie a nie > za "dokad idziesz Panie?". Bez wzgledu na temat, glosuje za Noblem dla > Sienkiewicza za jego umiejetnosci pisarskie. Fantastyczny autor, nawet z > perspektywy 21. wieku (choc narzedzia nie te). no a wpustyni i w puszczy tez bylo swietne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 17.10.05, 00:12 i-love-2-bike napisała: "no a wpustyni i w puszczy tez bylo swietne:))" To byla moja pierwsza samodzielnie przeczytana ksiazka (podam Ci rok: 1964). Uwielbiam ja do tej pory ale od czasow emigracji do Stanow patrze na te ksiazke w troche innym swietle. Wciaz podoba mi sie pisarstwo Sienkiewicza, ale przestala mi sie podobac jego afirmacja brytyjskiego kolonializmu, przebijajaca przez te ksiazke. Za to mysle, ze postacie Stasia i Nell sa duzo mniej papierowe niz postacie Heleny lub Olenki. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 17.10.05, 00:22 anna521 napisała: > i-love-2-bike napisała: "no a wpustyni i w puszczy tez bylo swietne:))" > > To byla moja pierwsza samodzielnie przeczytana ksiazka (podam Ci rok: 1964). > Uwielbiam ja do tej pory ale od czasow emigracji do Stanow patrze na te ksiazke > > w troche innym swietle. Wciaz podoba mi sie pisarstwo Sienkiewicza, ale > przestala mi sie podobac jego afirmacja brytyjskiego kolonializmu, przebijajaca > > przez te ksiazke. Za to mysle, ze postacie Stasia i Nell sa duzo mniej > papierowe niz postacie Heleny lub Olenki. no ja ja czytalam troche pozniej,ale dalej mi sie podoba,a co do afirmacji brytyjskiego kolonializmu to on tak samo mi pasowal,mimo swojej brutalnosci, jak to co go zastapilo w dawnych ich koloniach. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 17.10.05, 00:22 Pamietajmy o tym ze Trylogie Sienkiewicz napisal" Dla pokrzepienia serc" W kazdym razie watki patriotyczne byly wzorcem wielu pokolen,nie co teraz beznarodosciowa walka np" Matrix"czy te kukielki ktore strzelaja do siebie i zawsze zyja.Takie wzorce doprowadzaja do tego ze ktos chce miec w rece strzelajace zelazo i on moze wszystkich zabijac a sam jest niesmiertelny. Z checia zobaczylbym znow stare wydanie" Nedznikow"czy tez stary czarno -bialy film"Twarze na sprzedaz" Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: sienkiewicz nobla dostał za q.vadis 17.10.05, 00:32 grzegorz1948 napisał: > Pamietajmy o tym ze Trylogie Sienkiewicz napisal" Dla pokrzepienia serc" > W kazdym razie watki patriotyczne byly wzorcem wielu pokolen,nie co teraz > beznarodosciowa walka np" Matrix"czy te kukielki ktore strzelaja do siebie i > zawsze zyja.Takie wzorce doprowadzaja do tego ze ktos chce miec w rece > strzelajace zelazo i on moze wszystkich zabijac a sam jest niesmiertelny. > Z checia zobaczylbym znow stare wydanie" Nedznikow"czy tez stary czarno -bialy > film"Twarze na sprzedaz" a ja Dr.Zivago:))) Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: komu nobla? 16.10.05, 22:42 yann17 napisał: "On nie Nobla powinien dostać a Leninowską Nagrodę Pokoju za zasługi na polu światowego internacjonalizmu" W krzewieniu alkoholizmu i lenistwa? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 22:44 anna521 napisała: > yann17 napisał: "On nie Nobla powinien dostać a Leninowską Nagrodę Pokoju za > zasługi na polu światowego internacjonalizmu" > > W krzewieniu alkoholizmu i lenistwa? no,ale nie mozesz go posadzic o antysemityzm:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: komu nobla? 16.10.05, 23:46 -love-2-bike napisała: "nie mozesz go [Kwasniewskiego] posadzic o antysemityzm:))" Ty mnie tu podpuszczasz a Dany nie ma aby mnie wyprostowala. Powaznie, masz racje, ten sku..el w imieniu calego narodu podpisal sie pod ksiazka, ktora nie wytrzymala nawet pobieznej ewaluacji akademickiej. Wstyd, panie alkoholiku prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 23:50 anna521 napisała: > -love-2-bike napisała: "nie mozesz go [Kwasniewskiego] posadzic o > antysemityzm:))" > > Ty mnie tu podpuszczasz a Dany nie ma aby mnie wyprostowala. > > Powaznie, masz racje, ten sku..el w imieniu calego narodu podpisal sie pod > ksiazka, ktora nie wytrzymala nawet pobieznej ewaluacji akademickiej. Wstyd, > panie alkoholiku prezydencie. z dana poczekamy do rana,ona nas tak lubi,ze nas nigdy nie opuszcza na dluzej niz 24 godziny,bez podsuniecia nam jakis bluzgietek prosto z piekarni syjamskiej:))pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
anna521 Re: komu nobla? 17.10.05, 00:02 i-love-2-bike napisała: "z dana poczekamy do rana" Tyle ze mnie tu juz wtedy nie bedzie. Ot, moja szkoda. Pozdrowienia, Rowerzystko. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 17.10.05, 00:09 anna521 napisała: > i-love-2-bike napisała: "z dana poczekamy do rana" > > Tyle ze mnie tu juz wtedy nie bedzie. Ot, moja szkoda. > > Pozdrowienia, Rowerzystko. co sie odwlecze to od dany nie uciecze:)) pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: komu nobla? 16.10.05, 23:12 anna521 napisała: > yann17 napisał: "On nie Nobla powinien dostać a Leninowską Nagrodę Pokoju za > zasługi na polu światowego internacjonalizmu" > > W krzewieniu alkoholizmu i lenistwa? --------------------------------------- dodałbym jeszcze mistrzostwo świata w bełkocie i hipokryzji Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: komu nobla? 16.10.05, 22:38 No a szarik?On taki pokojowy bo moglby wyzabijac wszystkich palestynczykow do nogi.Za to ze ma litosc i tego nie robi to jest co najmniej humanitarnym rzeznikiem. Kwach?to cienki bolekchoc by stoltzmanem chcial sie podeprzec. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 22:41 dan34bratdany33 napisał: > No a szarik?On taki pokojowy bo moglby wyzabijac wszystkich palestynczykow do > nogi.Za to ze ma litosc i tego nie robi to jest co najmniej humanitarnym > rzeznikiem. > Kwach?to cienki bolekchoc by stoltzmanem chcial sie podeprzec. znowu tu rodzenstwo przyszlo,gdzie siostre zgubiles:)))))) ps.nieprzyznanie nobla arikowi uwazam za straszny objaw antysemityzmu globalnego,jak widac nagroda ta sie zupelnie zdeklasowala. ps.nasz papiez tez nie byl jej wart,w koncu on nie byl ani arafatem ani innym waznym bojownikiem o pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: komu nobla? 16.10.05, 23:50 i-love-2-bike napisała: > dan34bratdany33 napisał: > > > No a szarik?On taki pokojowy bo moglby wyzabijac wszystkich palestynczyko > w do > > nogi.Za to ze ma litosc i tego nie robi to jest co najmniej humanitarnym > > rzeznikiem. > > Kwach?to cienki bolekchoc by stoltzmanem chcial sie podeprzec. > > znowu tu rodzenstwo przyszlo,gdzie siostre zgubiles:)))))) > ps.nieprzyznanie nobla arikowi uwazam za straszny objaw antysemityzmu > globalnego,jak widac nagroda ta sie zupelnie zdeklasowala. > ps.nasz papiez tez nie byl jej wart,w koncu on nie byl ani arafatem ani innym > waznym bojownikiem o pokoj. Dana moja marnotrawna siostra jest na sabacie nabiera nowych kalori do kopania antysemitow.Arafat dostal a szarik nie-to jest cos nie tak z ta komisja noblowska. Ale moze dostanie jak ufunduja nagrody dla najwiekszych rzeznikow tego swiata. Moze razem buszem sie podziela. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 23:52 dan34bratdany33 napisał: > > Ale moze dostanie jak ufunduja nagrody dla najwiekszych rzeznikow tego swiata. > Moze razem buszem sie podziela. oj ty bracie chyba sie rodzince wyrodziles,czy dana cie zanadto nie bila w domu,nu wiesz ona jakas taka agresywna ostatnio? a co do busza to tez dobra kandydatura,to taki sam maz stanu jak arik,tylko w lepszej formie fizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: komu nobla? 16.10.05, 23:02 franjo6 napisał: > Nobel dla Krystyny Kurczab-Redlich nie znam to pewnie nie dostanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 nobla ? tam gdzie Go dali /// jobla ? magistrowi 16.10.05, 23:16 i wszystko jest na swoim miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder mgr Kwachu w nagraode, ze Nobla nie dostal.. 16.10.05, 23:56 zostanie sekretarzem (chlopak ma doswiadczenie w sekretarzowaniu) generalnym ONz. Tyle, ze zmienia sie wowczas preferencje gastronomiczne, bo zdaje sie, ze Kwachu nie lubi Kofi, ale jak krolewna angielska Ela II uwielbia tea:)) Odpowiedz Link Zgłoś