Dodaj do ulubionych

mam dosyc remkka i jego kolesiow...

25.10.05, 12:51
Trzeba jeszcze zadbac o to żeby cały świat poznał cała prawde o perfidii
polakow w stosunkach polsko- żydowskich oraz o ich nierozliczonych zbrodniach
na zydach.
Dzis jest to trudne - ale przyjdzie moment , ze wystawimy im rachuneczek
i przyjdzie odpowiedni moment na to żeby uświadomic ludzi na całym świecie co
do ich prawdziwego oblicza .
Na razie wydruki z tego forum z wypowiedziami polskich kolesi rozpowszechniam
wśród zydow i pozwalam sobie zaapelowac do ciebie o to samo .
Obserwuj wątek
    • kropka Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 12:56
      wpisz ich do "Mojego forum". Nie będziesz widzieć ich postów i watków
      • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 13:00
        tu nie chodzi o mnie, kropko. wyjasnilam juz na moderacji. chodzi o to, ze
        widza to inni, czytaja inni i wyrabiaja sobie zdanie o zydach inni. moje zdanie
        o remkku & co jest juz dawno wyrobione.

wyjasnilam tez, ze to jak on pisze jest sprzeczne z prawem polskim.
        a redakcja gazety razem z adminami pieknie popieraja to bezprawie.

zdaje sie, ze mialam racje, jak kiedys lekcewazaco pisalam o prawie polskim....
        • pndzelek sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 13:02
          polani fredziow itd. itp.
          ale tych nie zauwazasz te sa dla ciebie bardzo zabawne
          kali kradnie krowe co dzien
          • dana33 Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 13:04
            masz wolna reke protestowac do adminow na polani.
            • pndzelek Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 13:05
              a tobie lamanie polskiej konstytucji tymi osobnikami nie przeszkadza co wiecej
              uznajesz ze sa mili i zabawni
              mentalnosc kalego, taka nazwa istnieje
              • dana33 Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 13:10
                polani nie podlega polskiemu prawu. jesli bedzie tak pisal w israelu, bedzie
                podlegal prawu israelskiemu, ktore jest dokladnie takie samo jak polskie w tym
                wypadku.
                • pndzelek Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 13:13
                  na polskim portalu nie moga byc rzeczy sprzeczne z polskim prawem danuska
                  a ladnie omijasz swoja milosc i sympatie do osobnika szerzacego nienawisc
                  rasowa i religijna
                  • snajper55 Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 13:24
                    pndzelek napisał:

> na polskim portalu nie moga byc rzeczy sprzeczne z polskim prawem

Otóż jak widzisz - mogą. Antysemityzm jest sprzeczny z polskim prawem, a
                    niektóre fora aż nim ociekają.

S.
                    • pndzelek Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 13:25
                      wzywanie do nienawisci przeciwko muzulmanom i arabom jest zgodne z polskim
                      prawem ?
                      nie zauwazylem zadnego protestu przeciwko takim postom ani ze strony danusi /a
                      ta nawet napisala ze ich posty ja smiesza/ ani z twojej
                      jesli sie myle podaj mi jakis link
                      • snajper55 Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 14:41
                        pndzelek napisał:

> wzywanie do nienawisci przeciwko muzulmanom i arabom jest zgodne z polskim
                        > prawem ?

Też nie jest. Też jest jej sporo. Co tylko potwierdza moją tezę.

> nie zauwazylem zadnego protestu przeciwko takim postom ani ze strony danusi/a
                        > ta nawet napisala ze ich posty ja smiesza/ ani z twojej
                        > jesli sie myle podaj mi jakis link

Moje byś znalazł, ale nie będę ich szukać.

S.
                        • pndzelek Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 14:44
                          moge cie zapewnic ze pare razy potepilem antysemitow ale tez mi sie to nie chce
                          szukac
                • kropka Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 15:20
                  nie podlega polskiemu prawu, więc może je łamać?
                  Ciekawe :)
                  • goldbaum nu.. to jest pyszne! :-) 25.10.05, 15:43
                    "jak (remekk) pisze jest sprzeczne z prawem polskim"

"polani nie podlega polskiemu prawu"

No to wiesz wreszcie admin, jak masz postepowac i kogo scigac?
                    :-)
                    • dana33 Re: nu.. to jest pyszne! :-) 25.10.05, 17:53
                      no i co drzewiecki znow manipulujesz, wyciagajac z kontekstu jedno zdanie?
                      • goldbaum Re: nu.. to jest pyszne! :-) 25.10.05, 17:55
                        nie wiesz co to znaczy "zacytowac"? Szkoda....
                  • dana33 Re: sprzeczne z prawem sa i posty twoich kolego 25.10.05, 17:54
                    nie, nie moze go lamac. a raczej nie powinien. zabanuj go tez, jesli sa
                    protesty kogos, kto uwaza, ze polani nawoluje do nienawisci do polakow.
                  • dritte_dame Podleglosc prawu 25.10.05, 20:02
                    kropka napisała:

> nie podlega polskiemu prawu, więc może je łamać?
                    > Ciekawe :)

To jest oczywiscie niefortunny skrot myslowy.

Kto prawu nie podlega - ten nie moze go lamac.
                    "nie moze" w sensie: "nie jest w stanie" - niezaleznie od tego czy robi czy tez
                    nie robi cos wbrew prawu, ktoremu nie podlega.

W naszym konkretnym przypadku nie natychmiast oczywiste (dla czytelnikow FS)
                    czy polskiemu prawu podlega anonimowy autor tekstu.

Jest natomiast raczej oczywiste ze polskiemu prawu podlega dysponent srodkow
                    technicznych wykorzystanych do publikacji na FS tresci lamiacych polskie prawo.

Tenze dysponent serwerow FS ma (jak sadze) w swietle polskiego prawa obowiazek
                    dbac o to aby jego urzadzenia nie stawaly sie narzedziem przestepstwa w rekach
                    ludzi korzystajacych z nich za jego zgoda.
                    (Przy czym - publiczne udostepnienie oznacza wydanie swiadomej zgody na
                    korzystanie dla wszystkich, z wyjatkiem tych jawnie wykluczonych wlasciwymi
                    zabiegami techniczno/administracyjnymi).

Zaniedbanie tego obowiazku powinno pociagac odpowiedzialnosc dysponenta/wydawcy
                    za swiadome rozpowszechnianie tresci karalnych.

Odpowiedzialnosc calkowicie niezalezna od mozliwej odpowiedzialnosci
                    faktycznych autorow prozpowszechnianych tekstow.
                    • amhu Re: Podleglosc prawu 26.10.05, 08:59
                      I w tym rzecz. Przychodzi mi do glowy, byc moze brzydkie, podejrzenie, iz GW w
                      pogoni za czytelnikiem od jakiegos czasu toleruje wszystkich i wszystko. Nawet
                      to co plugawe. Bo powszechne, a co za tym idzie napedzajace potencjalnych
                      reklamodawcow.
                • tees1 albo albo 25.10.05, 16:16
                  albo Zydzi, ktorzy zostali wyrzuceni przez komunistow z dokumentami podrozy
                  stracili obywatelstwo polskie i nie podlegaja polskiemu prawu, albo nie stracili
                  obywatelstwa polskiego i podlegaja polskiemu prawu
                  • mirmilek Re: albo albo 25.10.05, 16:21
                    tu chyba raczej chodzi o to, ze piszesz na polskim forum. jak ostatnio lecialem
                    klm-em to raczono nas poinformowac, ze palenie w toalecie jest sprzeczne z
                    holenderskim prawem, a przeciez ja nie jestem holendrem i wlasciwie to wtedy
                    bylismy nad francja!
                  • rattler Re: albo albo 25.10.05, 16:21
                    Bez pol banki nie rozbierzesz :)

narazie

-------------------------------------------

albo Zydzi, ktorzy zostali wyrzuceni przez komunistow z dokumentami podrozy
                    stracili obywatelstwo polskie i nie podlegaja polskiemu prawu, albo nie stracili
                    obywatelstwa polskiego i podlegaja polskiemu prawu
                  • krystian71 kochany 25.10.05, 16:33
                    polskiemu prawu podlega bialoruski kierowca TIR-a tranzytem przez Polske
                    walacy,i kolorowy pasazer na gape wyciagniety z zenzy na srodku Oceanu,a opiero
                    mowic o quasi polskojezycznym indywiduum udzielajacym sie na polskim forum
                    polskiego dziennika
                    • goldbaum alez alez.... wszyscy tego nie rozumiecie! 25.10.05, 16:57
                      Wypowiedzi antysemitow na tym forum sa sprzeczne z polskim prawem, dlatego
                      powinny byc scigane, karane i eliminowane!

Fredzia & Co. nie podlega polskiemu prawu dlatego wolno jej pisac, co jej sie
                      tylko podoba!

Czy az ak trudno to zrozumiec?
                      • krystian71 Re: alez alez.... wszyscy tego nie rozumiecie! 25.10.05, 17:06
                        ale ale ,to ty z dana nie rozumiesz :)
                        Fredzia piszac na polskim forum polskiej gazety podlega takiemu samemu
                        polskiemu prawu jak ja ty abe z NZ ,czy za przeporoszeniam 1ja ze Szwecji.
                        • goldbaum Re: alez alez.... wszyscy tego nie rozumiecie! 25.10.05, 17:11
                          no przeciez wiem :-)
                          Chcialem tylko choc raz nie byc antysemita i jakos wesprzec Rozencwajgowa i jej
                          nieco pokretna argumentacje dla ubogich.

Musisz wszystko zawsze psuc?
                          • krystian71 Re: alez alez.... wszyscy tego nie rozumiecie! 25.10.05, 17:19
                            hi,hi,hi to wszysto przez Rachelcie , a raczej jej brak.
                            Po przeczytaniu jeszcze raz twojego wpisu,przyznaje sie,ze
                            rzeczywiscie zrobilem sie mulowaty :)
        • marianna.rokita Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 13:02
          jasne,ze jest sprzeczne.Negowanie holocaustu, nienawisc arsowa, czy etniczna to
          cos za co sie idzie do pierdla, przynajmniej majac za podstawe Kodeks Karny....

Wiec jak?Nawolywanie do pzrestepstwa jest tolerowane na GW?Kropko?No no?
      • marianna.rokita Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 13:00
        To jest zamiatanie smieci pod dywan, i to dosc nieudolne, bo ja ich widziec nie
        bede ale inni tak...Fajny wizerunek GW....Nie ma co.

Polecam lekture watku i ponizszych....
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=30916597&a=30938480
      • snajper55 Dziwna rada. 25.10.05, 13:22
        kropka napisała:

> wpisz ich do "Mojego forum". Nie będziesz widzieć ich postów i watków

Czy chodzi o to, aby zamykać oczy i nie widzieć ???

S.
    • genom3 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 13:04
      ŚWIAT DOSKONALE WIE KIM JEST POLAK
      zapytaj w niemczech, anglii, ameryce, francji, holandii i gdzie chcesz, już
      zdążyli sobie sami wystawić markę.

Poza tym, co to za ludzie, którzy oceniają, kto ma prawo do własnego państwa,
      kto ma prawo do walki o istnienie a kto tego prawa nie ma.

ci sami siedza w iraku ciul wie po co i strzelają do niewinnych ludzi, którym
      się wpierdzieli ni z gruchy ni z pietruchy...po rope pojechali a wszystkich
      upominają żeby się opamiętali:)

widzieć w żydowskim żołnierzu czy obywatelu Izraela morderce a w palestyńcu czy
      hamasowcu akowca:))))))

uczył marcin marcina a sam głupi jak trzcina
    • tees1 znow idiotycznie lub perfidnie uogolniasz 25.10.05, 13:15
      dana33 napisała:

> Trzeba jeszcze zadbac o to żeby cały świat poznał cała prawde o perfidii
      > polakow w stosunkach polsko- żydowskich oraz o ich nierozliczonych zbrodniach
      > na zydach.

Co niby ma znaczyc to zdanie???? O kim piszesz???
      Ci "polacy" to remekk z kolegami? Oni popelnili jakies nierozliczone zbrodnie na
      zydach? I wydruki z tego forum maja byc dowodem?
      A jesli nie o nich piszesz, to o kim?

• marianna.rokita Danus spoko, ja zarchiwizowalam 25.10.05, 13:26
        i mam zamowienie na konkretny text. I chrzanie sympatie....do portalu,bo moja
        cierpliwosc sie wyczerpala...
        • dana33 [...] 25.10.05, 17:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • genom3 Re: znow idiotycznie lub perfidnie uogolniasz 25.10.05, 13:26
        zawsze byliśmy sami, nawet wtedy gdy otaczało nas wielu, świat patrzył na nasze
        tragedie i na naszą zagłade, polacy przez okno.
        Czas zrozumieć, że nie możemy liczyć na nikogo tylko na siebie, czyli zadna
        nowość. Szukać zrozumienia u antysemitów to nieporozumienie, z nimi to możemy
        sobie jedynie w 'piłkę pograć' dla zabawy. I tak te spotkania trzeba traktować

> Co niby ma znaczyc to zdanie???? O kim piszesz???
        > Ci "polacy" to remekk z kolegami? Oni popelnili jakies nierozliczone zbrodnie
        n
        > a
        > zydach? I wydruki z tego forum maja byc dowodem?
        > A jesli nie o nich piszesz, to o kim?

ja pisząc swoje posty kieruje je do antysemitów, nawet jeśli są święcie
        przekonani że nimi nie są, gra słów mnie nie zwiedzie:)))))))
        jeśli chodzi o niezliczone zbrodnie na żydach to jeśli takie remki ich nie
        popełniają to nie dlatego, że to dobre ludzie są
        a dlatego, ze nie mają ku temu okazji
        gdyby taka okazja się nadażyła, zrobili by to bez wahania
        a tak pozostało im tylko podpuszczać i podrzegać do nienawiści do żydów

działania ludzkie są ograniczone, każdy więc robi ile może, oni mogą tyle
        i tyle robią, czyli co mogą:)
      • dana33 Re: znow idiotycznie lub perfidnie uogolniasz 25.10.05, 13:51
        to jest dokladny cytat postu remkkowego, tees:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30004417&a=30052648

zmienilam tylko zydow na polakow...
        • tees1 jestem pod wrazeniem 25.10.05, 14:09
          zwracam honor i ciesze sie, ze to nie twoj tekst

naprawde piekny manewr! i dowcipny : ))) (wiem, troche gorzki humor)

ale jesli widzisz malo protestow przeciw watkom antyzydowskim, to nie dlatego,
          ze milczacy je popieraja - olwaja idiotyzmy, moze klikaja kosz, a admin niech
          sprzata

na forach izraelskich tez bywaja antypolonizmy - jak zobacze to protestuje, bo
          izraelczycy-czytelnicy sami to maja gdzies - pewnie na podobnej zasadzie jak
          tutejsi czytelnicy antysemityzmy tu
          • dana33 Re: jestem pod wrazeniem 25.10.05, 14:15
            powinienes wiedziec lepiej tess....
            zgadza sie, jest malo protestow przeciwko fredziowi i arapowi. ale zwroc uwage
            na pare rzeczy:
            1. i arap i fredzio oddaja po prostu pieknym za nadobne. jak im za duzo watkow
            o zydach na raz, to otwieraja cos przeciwko polakom jako odpowiedz, albo w
            srodku jakiegos watku oddaja spowrotem to, co dostaja od takich remkkow.
            2. sprawdz przez pare dni tylko na pierwszej stronie, ile jest watkow
            szkalujacych polske i polakow, a ile zydow i israel.
            3. sprawdz ilu jest fredziow i arapow a ilu remkkow
            4. owszem, kilkakrotnie prosilismy i arapa i fredzia o zmiane tonu. wiecej jak
            prosic nie mozemy.
            5. co by arap i fredzio nie pisali, nie ma to zadnego porownania z tym, co
            pisze remekk w kazdym bez wyjatku swoim poscie.
            • arap1 Re: odpowiadam bez wstydu 25.10.05, 14:38
              na chamskie watki obrazajace zydowstwo i wysmiewajace nejwieksza tragedje
              narodowa ZYDOW...remkii, krystjany splity rottwalery rachelki ich satelity
              polako-muslim polskojezycznym arabom..zalezy na rozpowszechnianiu
              antysymityzmu,zaciemnianie niebespieczenstwa ze strony MUZULMANSTWA grozacym
              narodom,ich barbarzynskie prowadzenie walki w imie ALLAHA...WYSMIEWANIE
              HOLOKOSTU i ICH OFIAR..(wielu tez zabitych POLAKOW w krematorjach jak i
              niewinych ludzi) jest NAJWYZSZA ZDEGRADOWANIE TYCH OSOBNIKOW WYZEJ WYMIENIONYCH.
    • antek_cukierman Nieudolność i stronniczość tutejszego admina 25.10.05, 13:22
      jest bijąca w oczy. Dotyczy to wątków antyżydowskich, antyarabskich i
      antypolskich (choć te są w zdecydowanej mniejszości). Kilka dni temu na 50
      wątków wiszących na stronie tytułowej 37 było o Żydach i Izraelu. Treść
      wewnątrz - wiadomo jaka.

Jak wcześniej pisałem, antypolskie dla mnie są wątki tutejszego mentalnego
      dewianta remkka, który pisząc to, co pisze, urabia Polakom opinię antysemitów.
      Już za to powinien zostać zabanowany.

Ponieważ administracja portalu w zasadzie proponuje to samo, co cenzor
      społeczny - czyli "wygaś se wroga", wobec powyższego napisałem do
      konkurencyjnego dziennika z opisem na co sie tu przyzwala i jakie panują tu
      reguły (a właściwie ich brak).
      • marianna.rokita Re: Nieudolność i stronniczość tutejszego admina 25.10.05, 13:27
        Anetek - wyslij mi kopie.I przeczytaj tekst powyzej.W 2001 rku obsmarowalam GW
        w Dos Jidisze Wort, pod tym samym panowaniem niejakiej Kropki,no to teraz
        doloze do pieca.Mam dosc.
        • antek_cukierman Ok. Prześlę. Ja też mam dość 25.10.05, 13:31
          przyzwalania tego cenzora na to, co się tu dzieje.
          • marianna.rokita Re: Ok. Prześlę. Ja też mam dość 25.10.05, 13:33
            Przeslij kopie na tebe@gazeta.pl
            i jabbur@gazeta.pl

ja sie podpisze.Mysle,ze Dana,t0g i wiele, wiele innych tez.
      • genom3 a propos admina - do antka 25.10.05, 13:39
        Antuś, ty czegoś nie rozumiesz, widać admin ma silne poczucie 'bycia polakiem'
        to klasyczne niezrozumienie pewnej zasady towrzyszacej człowiekowi od jego
        powstania,
        polakiem sie bywa...
        ...a rodzisz sie człowiekiem
        nie kazde homo spiens jest w stanie to pojąć, ale czy to jest nasz problem?
        my tu tylko goście są:)))))))w końcu tylko goście, doczekaliśmy się własnego
        domu, chrońmy go więc, czytając takie fora, dopiero widzimy czym jest własny
        dom:)
        dzieki bozi

• negevmc Moja Dano. 25.10.05, 13:50

Przekonałaś się, że administracja jest niekompetentna.
      Zezwala na antysemityzm, antyislamizm, antypolonizm w najgorszym stylu
      tłumaczac się prawem do wobodnej wypowiedzi i w d. mając wymysloną przez siebie
      netykietę.
      Ile razy dziennie sie o tym przekonujesz ?
      Gorąco doradzałbym ostracyzm choć ten wymaga trudnej do utrzymania żelaznej
      konsekwencji. Zapewinam Cię, że gnojków bardziej boli gdy sie do nich nie
      odzywasz niż gdy zakładasz wątki jak ten - im o to chodzi Dana. Dajesz się
      prowokować, tańczysz jak Ci zagrają a wydaje Ci się, że walczysz z nimi.
      Gdyby fredzio zamknał buźkę i pisał o swojej ukochanej Natanii też by im
      bardziej w pięty poszło.
      Wszystko to mówię w obliczu kropkowej impotencji a nie dlatego, ze uważam, iz
      tak powinno być.
      • dana33 Re: Moja Dano. 25.10.05, 14:01
        z remkiem nie wymieniam prawie zdan, prawie nigdy nawet nie otwieram watka,
        jesli on jest jego autorem. tu nie chodzi o mnie, negev. jest bardzo, bardzo
        duzo ludzi, ktorzy nie pisza na tym forum, ale je czytaja. i czytaja te
        klamstwa i swinstwa, jakie on tu wypisuje o zydach i israelu. mozna to
        oczywiscie "nie zauwazac". ale ja z tych, ktorzy protestuja. protestuje, jak
        widze ze ktos pisze o polskich obozach zaglady i protestuje, jak taki remek
        nawoluje do nienawisci przeciwko zydom. oczywiscie, ze moge milczec. ale wtedy
        bede tez milczec w sprawie polskich obozow zaglady, negev. a wg mnie milczenie,
        to aprobata. mam zaaprobowac nazwe polskie obozy zaglady?
        • negevmc Re: Moja Dano. 25.10.05, 14:13
          dana33 napisała:

> protestuje, jak widze ze ktos pisze o polskich obozach zaglady i protestuje,
          > jak taki remek nawoluje do nienawisci przeciwko zydom. oczywiscie, ze moge
          > milczec. ale wtedy bede tez milczec w sprawie polskich obozow zaglady,
          > negev. a wg mnie milczenie,to aprobata. mam zaaprobowac nazwe polskie obozy
          > zaglady?

Źle mnie zrozumiałaś. Napisałem wyraźnie, że piszę to w obliczu impotencji
          administracji a nie dlatego, że uważam iż tak powinno być.
          Chodzi mi o znalezinie najlepszego narzędzia do likwidacji tego rodzaju postów.
          Kosz, protesty, krzyk, nic nie pomagają jak dotąd radzę więc spróbować innej
          metody. Nie nawołuję do przymykania oczu tylko do walki niewypróbowanym jeszcze
          sposobem.
          Ja też nie otwieram remkowych wątków. Przestałem prawie odpowidać Splitowi,
          Krystianowi, Rachelce i wielu innym - nawet ich nie czytam. Po prostu normalne
          słowa i argumenty do nich nie docierają a forum jest po to aby dyskutować a nie
          powtarzać w kółko te same utarte frazesy i obrzucać się g.
          Jeszcze raz powtarzam Dana - dajesz się manipulować, podpuszczać i prowokować.
          • dana33 Re: Moja Dano. 25.10.05, 14:17
            nie, mylisz sie. nie daje sie manipulowac.
            rachelki juz nie ma, tymczasem przynajmniej, i wszyscy widza zmiane w
            atmosferze na forum. admini powinni wyciagnac z tego wniosek.
            inna metode? nu, to co zrobilam to moja metoda pokazania, co sie tutaj dzieje.
          • mirmilek Re: Moja Dano. 25.10.05, 14:34
            moim zdaniem zamiast napisac "dajesz sie manipulowac, podpuszczas i prowokowac",
            powinienes byl napisac "manipulujesz, podpuszczasz i prowokujesz".
            • genom3 hehe wiadome było ze za tym stoi mirmil-cichociemn 25.10.05, 15:03
              i jak zawsze wie kiedy sie wlaczyc w dyspute:))))

---------------
              hamas pod sad, dzihadzisci na szubienice, palestynczycy-zakaz pracowania w
              Izraelu i korzystania z zasobow izraelskich, po wode, po prad do sasiadow....,
              braci, nie bedziemy za nich placic a oni nas wysadzac......do syrii wont:)))
            • krystan71 Re: Moja Dano. 26.10.05, 14:30
              Masz racje. Dana czytala nas tak dlugo, ze wreszcie sie czegos nauczyla, czyli
              manipulacji, podpuszczania i prowokowania. Jestes dobrym nauczycielem. Chyba
              Cie poprosze, abys pomagal moim synom. Oni uwielbiaja czytac Koran, ale
              niestety w tlumaczeniu polskich Tatarow.
              mirmilek napisał:

> moim zdaniem zamiast napisac "dajesz sie manipulowac, podpuszczas i
              prowokowac"
              > ,
              > powinienes byl napisac "manipulujesz, podpuszczasz i prowokujesz".
              >
    • tees1 prowokacja gliwicka 25.10.05, 13:50
      dana33 napisała:

> Na razie wydruki z tego forum z wypowiedziami polskich kolesi rozpowszechniam
      > wśród zydow i pozwalam sobie zaapelowac do ciebie o to samo.

To rozpowszechnianie wyrabia zla opinie o remkku, o GW czy o Polakach?

Przechodzenie z podejrzanych tekstow jakiegos anonimowego remkka do wnioskow o
      stosunkach polsko-zydowskich, nierozliczonych zbrodni, wystawiania rachunkow i -
      jesli to prawda - dzialalnosci antypolskiej wsrod zydow (bo przeciez nie
      anty-remkkowej?), czyli podzegania do nienawisci etnicznej, to jest bardzo zle.
      Albo to jest z niedostatku myslenia i nadmiaru emocji, albo z zimnego wyrachowania.
      • dana33 Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 14:03
        tees, jeszcze raz. to byl cytat remkowego postu z malymi zmianami. zamieszczony
        przez remkka w originale nie wywolal nawet jednego protestu ze strony innych
        forumowiczow. twojego tez nie.
        • thannatos Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 16:30
          dana33 napisała:

> tees, jeszcze raz. to byl cytat remkowego postu z malymi zmianami. zamieszczony
          >
          > przez remkka w originale nie wywolal nawet jednego protestu ze strony innych
          > forumowiczow.

Mojego nie wywolal, bo go nie czytam. Nawet nie musze go wygaszac - wyrobil mi
          sie odruch widzenia bialego ekranu zamiast tekstu po zobaczeniu jego i jeszcze
          kilku innych nickow.

A do dany33 - nie przychodzi Ci na mysl, ze ten czlowiek moze byc prowokatorem?
          Jak wielu nacjom zalezy na kreowaniu wyobrazenia "polaka-antysemity". To, ze
          remekk posluguje sie jezykiem polskim wcale nie czyni jeszcze z niego Polaka -
          Ty sie poslugujesz, a uwazasz sie za Polke?
          • snajper55 Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 17:17
            thannatos napisał:

> A do dany33 - nie przychodzi Ci na mysl,ze ten czlowiek moze byc prowokatorem?

Tak, tak. Wszystkie te niby antysemity to żydowskie prowokatory. Za to
            antypolacy to autentyczne żydowskie szuje. W ten sposób czy antysemita, czy
            antypolak, to i tak zawsze Żyd.

S.
            • explicit Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 17:24
              Niekoniecznie , tez mi to przeszlo przez mysl niedawno ,...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30807351&a=30819970
              uklony

=============================================================================

Tak, tak. Wszystkie te niby antysemity to żydowskie prowokatory. Za to
              antypolacy to autentyczne żydowskie szuje. W ten sposób czy antysemita, czy
              antypolak, to i tak zawsze Żyd.

• thannatos Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 17:28
              snajper55 napisał:

> Tak, tak. Wszystkie te niby antysemity to żydowskie prowokatory.

Hmm, zastanawiajace... Dlaczego uwazasz, ze to "ZYDOWSKIE prowokatory"? Ja nic
              takiego nie napisalem. Czy przypadkiem nie dokonujesz NADINTERPRETACJI? A moze
              Ty wiesz cos czego ja nie wiem?... :)
              • snajper55 Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 17:31
                thannatos napisał:

> Hmm, zastanawiajace... Dlaczego uwazasz, ze to "ZYDOWSKIE prowokatory"? Ja nic
                > takiego nie napisalem. Czy przypadkiem nie dokonujesz NADINTERPRETACJI? A moze
                > Ty wiesz cos czego ja nie wiem?... :)

Zbyt często na tym i innych forach spotykałem się z takim tłumaczniem, abym nie
                miał go teraz przytoczyć.

S.
          • dana33 Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 18:12
            ja sie uwazam, thannatos, za polska zydowke. i nie oczerniam ani polski ani
            polakow.
            • thannatos Re: prowokacja gliwicka 25.10.05, 18:48
              dana33 napisała:

> ja sie uwazam, thannatos, za polska zydowke. i nie oczerniam ani polski ani
              > polakow.

widzisz, a remekk moze sie uwazac za "polskiego" (tu sobie wpisz jakas
              narodowosc) i moze uwazac, ze Polakom przyda sie na swiecie troche "reklamy" :))))))
    • marcus_crassus jezeli ktokolwiek narusza prawo RP na forum 25.10.05, 13:51
      nalezy oddac sprawe wlasciwym organom. negowanie holocaustu i rozpowszechnianie nienawisci na tle narodowosciowym (czyli bluganie na osoby narodowosci zydowskiej) jest w prawie polskim karane.

jesli ktokolwiek zlamal polskie prawo wlasciwe organy po odpowiednim zawiadomieniu zajma sie sprawa.

jesli zas jest to tylko kwestia czyichs subiektywnych opinii to na razie Polska jest wolnym krajem.

nie rozumiem - jesli zlamano prawo RP dlaczego jeszcze nikt nie podjal odpowiednich krokow przed wlasciwymi organami?
      • goldbaum piekna definicja :-) 25.10.05, 13:54
        marcus_crassus napisał:

> rozpowszechnianie nienawisci na tle narodowosciowym (czyli bluganie na osoby
        > narodowosci zydowskiej)

:-)
        • mirmilek Re: piekna definicja :-) 25.10.05, 15:13
          prawo dany-kally'ego...
    • tees1 pytanie w kwestii formalnej 25.10.05, 13:55
      Widze, Dana, ze masz ustawione polskie czcionki na klawiaturze swojego
      komputera. Dlaczego tak rzadko ich uzywasz?
      • dana33 Re: pytanie w kwestii formalnej 25.10.05, 14:09
        nie mam ustawionych polskich czcionek, tees, zacytowalam, znaczy sie
        skopiowalam post remkka, wiec wyszly polskie czcionki.
    • polski_francuz Perfidia 25.10.05, 13:56
      Uwazam, ze perfidia jest rozpowszechnianie takich "przegietych" postow wsrod
      osob trzecich.

Bez podania kontekstu ani tego, ze sa i inne glosy.

To sie nazywa wraza propaganda

PF
    • polarab_polpolak [...] 25.10.05, 15:43
      • mirmilek Re: Od kiedy my Araby( Buraki) Polakami jestesmy 25.10.05, 15:47
        ile ty, jareczku, masz nickow na tym forum?
        • genom3 [...] 25.10.05, 17:01
        • krystian71 Re: Od kiedy my Araby( Buraki) Polakami jestesmy 25.10.05, 17:07
          zeby choc pod jednym nickiem , raz na miesiac napisal cos do rzeczy...
    • mmkkll Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 16:47
      No dobra, przeczytałem, że to prowokacja i kopia innego postu z zamienionymi kilkoma słowami. Ja ta się do jego wątków już nie wpisuję. Jest w nich zresztą ciągle to samo. Jak spojrzysz na wpisy, to zuważysz, że jest tam niewiele osób.
      Więc:
      -możesz namówić remkkowych oponentów, aby z nim nie dyskutowali.
      -jeśli zauważysz przypadek złamania prawa, to możesz zgłosić to do administracji i będziesz miała od niego na pewien czas spokój.
      Link pomocniczy:
      www.kodeks.wirt.pl/kk/index.htm
      • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 20:17
        napisalam na forum o moderacji i nic, jak widzisz. tylko rozpetala sie burza.
        link zanotowalam, dziekuje.
        • mmkkll Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 20:28
          Aby podwyższyć skuteczność podawaj konkretne przypadki oraz napisz, czemu są
          niezgodne z prawem i/lub regulaminem. Możesz też napisać coś w stylu:

"Proszę jednocześnie o unikanie odpowiedzi w stylu "napisz na
          forum.abuse@gazeta.pl ", gdyż nie rozwiązuje to problemu"

Bo rzeczywiście otrzymanie odpowiedzi stamtąd zdarza się rzadko.
          Swoją drogą wczoraj mnie przyblokowano("blokada antyspamowa" ,choć nie wiem za
          co). Co prawda już odblokowali, ale odpowiedzi nie otrzymałem. Po prostu pisałem
          przez proxy.
          • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 20:36
            dzieki, mmkkll..
    • dan34bratdany33 Dana ty wiesz tyle o prawie i demokracji co nic 25.10.05, 17:19
      Zadne tu prawo nie zostalo zlamane ani nie nawoluje do nienawisci rasowej.Nie
      jest tez antysemickie.Remekk ma prawo krytykowac posuniecia rzadu
      zydowskiego w Izraelu.Ma prawo uwazac ze przyczyna zabijania sie nawzajem jest
      niezgodliwa nieprzejednana polityka syjonistyczna.Ty masz prawo mu mowic ze to
      nie prawda.Ma prawo uwazac ze Morel jest przestepca i morderca i ma prawo to
      pokazywac publicznie.Jezeli uwazasz ze Morel nie jest przestepca i morderca
      mozesz remkka odnalezc uzywajac do tego srodkow legalnych okreslonych prawem-
      polskim tez.Masz jak najbardziej prawo byc adwokatem Morela i mozesz w sadzie
      zadac od remkka rechabilitacji dla Morela po jak wiesz uprzednim przesluchaniu
      swiadkow i sprawdzeniu prawd z obu stron co lezy w gesti prawa i lawnikow.
      Gdyby remekk nawolywal do zabicia konkretenej osoby publicznie-nawet Morela
      powiedzmy to wtedy lamie prawo poiewaz nazwal konkretnie osobe fizyczna.
      Paniala?Git.
      dana33 napisała:

> na zydach.
      > Dzis jest to trudne - ale przyjdzie moment , ze wystawimy im rachuneczek
      > i przyjdzie odpowiedni moment na to żeby uświadomic ludzi na całym świecie co
      > do ich prawdziwego oblicza .
      > wśród zydow i pozwalam sobie zaapelowac do ciebie o to samo .
      • genom3 [...] 25.10.05, 17:35
    • antek_cukierman Do Dany konkretna propozycja 25.10.05, 17:42
      działania.

1. Oficjalnie (grupa osób) powiadomić admnistrację portalu

forum@gazeta.pl; jabbur@gazeta.pl, tebe@gazeta.pl

o przypadkach łamania prawa na tym forum jak również o tym, że AES nie daje
      sobie z tym rady. Myślę, że można rónież oficjalnie przesłać treść takiego
      maila do tzw. "opiekuna" tego forum.

2. Zawiadomić Prokuraturę Rejonową Warszawa - Mokotów o dokonaniu przestępstwa
      nawoływania do nienawiści rasowej (to mi przychodzi na gorąco do głowy) przez
      forumowicza o nicku remekk. To jest ścigane z urzędu.

3.Powiadomić właścicieli GW czyli Zarzad Agora SA o:
      - sytuacji na FS,
      - indolencji i niekompetencji admina społecznego i administratorów
      zawodowych polegających na przyzwalaniu na zamieszczanie postów o tresciach
      nawołujacych do nienawisci rasowej,

4. Nagłośnić tę sprawę w innych mediach

--------------

Do działania w tym celu potrzebni są chętni ludzie. Ja w to wchodze i będę tę
      sprawę sygnować swym imieniem i nazwiskiem, a w miarę potrzeby w Warszawie
      pójdę gdzie trzeba. Proponuję, by zebrać chętnych do działania - ale
      skontaktowac się jednorazowo na adresy GW i później poprzez e-maile komercyjne.
      Licho nie śpi, jak widać dewiantów tu moc.

Jestem do dyspozycji, proszę o kontakt, dalej ustalimy szczegóły działania
      i treść korespondencji oraz zawiadomienia (tu potrzebny prawnik).

Pozdrawiam,

• aaki to jest myśl :-)))))))))))))))))))))))))))))))))) 25.10.05, 17:46
      • goldbaum Re: Do Dany konkretna propozycja 25.10.05, 17:51
        mozna jeszcze ponadto:

5. skontaktowac mecenasa Gugiela, ktory posiada duze doswiadczenie na polu
        rozpowszechniania nienawisci na tle narodowosciowym (czyli blugania na osoby
        narodowosci zydowskiej)

6. sprobowac zlikwidowac remkka "na miejscu" za pomoca "kuli w leb",

7. jesli to okaze sie niemozliwe wysterylizowac remka z powietrza.
        • krystian71 Re: Do Dany konkretna propozycja 25.10.05, 17:54
          w sprawie punktu 7, proponuje ze skorzystania z wspolnych doswiadczen i
          pomyslow niejakiego Lema, ktore forumowiczce danie wydaly sie godnymi
          zainteresowania i wcielenia w zycie,a przynajmniej wyprobowania na arabskiej
          populacji.
          • goldbaum Re: Do Dany konkretna propozycja 25.10.05, 17:58
            krystian71 napisała:

> ktore forumowiczce danie wydaly sie godnymi zainteresowania i wcielenia w
            > zycie,a przynajmniej wyprobowania na arabskiej populacji.

nie tyle "godne zainteresowania" co doslownie "GENIALNE"!
      • dana33 Re: Do Dany konkretna propozycja 25.10.05, 18:30
        ok, ja za tym. zajrzyj pozniej do skrzynki.
    • chaynik Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 18:39
      dana33 napisała:

> na zydach.

To co napisalas Dano jest obrzydliwe. Obrazasz rowniez tych Polakow co
      przyplacili smiercia ratowanie Zydow. To jest przejaw skrajnego antypolonizmu.
      • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 18:53
        po raz 3 lub 4, chaynik, to cytat postu remekka, z moimi niewielkimi zmianami:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30004417&a=30052648
      • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 25.10.05, 18:55
        zgadzam sie z toba chaynik. jak czytam orginal, to tez uwazam, ze to przejaw
        skrajnego antysemityzmu. i o to jest dzisiaj wojna.

a dlaczego nie zaprotestowales wtedy na watku remekka??? antysemityzm ok,
        antypolonizm juz nie?
        • chaynik masz racje ja tez mam dosc 25.10.05, 19:28
          dana33 napisała:

>
          > a dlaczego nie zaprotestowales wtedy na watku remekka??? antysemityzm ok,
          > antypolonizm juz nie?

Przepraszam ale nie jestem non stop na portalu i dlatego nie moge przeczytac
          wszystkiego. Zajrzalem do twojego watku po znajomosci i przyznam sie ze mnie
          zaszokowalo. Dziekuje za wyjasnienie i pozwolilem sobie ocenic remkka.
          Jestem tak samo przeciw antysemityzmowi jak i antypolonizmowi.
          pozdrawiam :-)
          • dana33 Re: masz racje ja tez mam dosc 25.10.05, 19:36
            :))

zajrzyj pozniej wieczorem do skrzynki, chaynik, ok? dzieki.
      • krystian71 niby dlaczego sie nagle obruszasz 25.10.05, 18:56
        Przew.Sw.Kongresu Zydow, rabin Singer glosil DOKLADNIE to samo.
        Od oskarzen do roszczen majatkowych , i o tym, ze bedzie upokarzal Polske na
        forum swiatowym w kazdym miejscu , gdzie bedzie to tylko mozliwe.
        Dane z Fredziem oddelegowano na Forum Swiat, ot i cala tajemnica
    • dumna_polka Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 08:21
      cywia przeszkadzaja mi! ale patrzysz na inwektywy polakow a dlaczego nie
      dostrzegasz chamskiego jezyka Zydow a moze ciebie taka odpowiedz zadowoli
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29415616&a=30837197 post marysi
      57 pod którym podpisuje się obydwiema rękami
      • cywia_l Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:01
        dumna_polka napisała:

> cywia przeszkadzaja mi! ale patrzysz na inwektywy polakow a dlaczego nie
        > dostrzegasz chamskiego jezyka Zydow a moze ciebie taka odpowiedz zadowoli
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29415616&a=30837197
        post marysi
        > 57 pod którym podpisuje się obydwiema rękami

dumna_polska odpowiada na mój post, który został skasowany. Dlaczego??? Czy na
        tym forum kasuje sie posty według swego widzimisię?
        c_l
        • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:31
          cywia_l napisała:

> Czy na
          > tym forum kasuje sie posty według swego widzimisię?

Bingo!
          • krystian71 to znaczy co? 26.10.05, 20:24
            bingo,ze zostal skasowany.
            Bingo,ze jednak dumna polka odpowiada?
            Czy bingo dlatego,ze swoim zwyczajem,antos zukierman merytorycznie do tresci
            sie nie odniosl?
    • dumna_polka Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 09:11
      > po pierwsze nie jestem klonem > po drugie znikam ,ponieważ jak widac
      dyskusja skończyla się na niewyżytym seksualnie "lechu" ktoremu jedno w
      głowie! niepowodzenia życzę
      • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 11:45
        jezuuuuuuu, alescie obciachali ten watek, drodzy opiekuni..... chyba polowe
        wycieliscie.... :)))))
        nagle mozna??? nu, git....
        • msd7 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 12:33
          dana33 napisała:

> jezuuuuuuu...

Co, ksiądz cię pokropił jak spałaś?
          • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 13:21
            nie, bylam calkiem trzezwa.
        • dritte_dame Hi, hi, ... 26.10.05, 14:34
          dana33 napisała:

> jezuuuuuuu, alescie obciachali ten watek, drodzy opiekuni..... chyba polowe
          > wycieliscie.... :)))))

Hi, hi, hi, ...
          Nawet "Serenity prayer" szlag trafil !

Swiat znowy stal sie nieco mniej logiczny :))
      • anna521 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 28.10.05, 01:52
        dumna_polko,
        Ktos na tym forum uwaza, ze Ty to ja.
        Zgadzam sie z tym forumowiczem, ze mamy podobny sposob wyslawiania sie. Ciekawa
        jestem Twoich korzeni. Ja mam swoje we Wroclawiu (dwunaste liceum i UWr miedzy
        koncowka lat 1970. i poczatkiem lat 1980.) Czy jestes moja krajanka albo
        chociaz kolezanka w wieku? Rozmowa na forum jest w porzadku ze mna, ale nie mam
        tez nic przeciwko przejsciu na e-mail.
    • goldbaum szkoda ze tak hurtowo.... polecialy te posty 26.10.05, 11:59
      miedzy innymi dosyc wymowne i rzeczowe posty o nawolywaniu do nienawisci na tle
      narodowym.
      Bo czym jak nieprzejawem krancowej i patologicznej nienawisci jest postulowanie
      sterylizacji calej ludnosci arabskiej i likwidacji "na miejscu" 80%
      Palestynczykow bez wzgledu na wiek i plec?

• wtracalski Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 14:01
      Pod powierzchnią ziemi, wszędzie, nawet na pustyni, kryją sie różne żmije. Gdy
      wychodzą na powierzchnię można je karmić, opluwać, drażnić, straszyć, tępić -
      wszystko w miarę ideologii i istniejących możliwości.
      Nie uważam, że banowanie czy wygaszanie forumowych żmij jest celowe. Gdy
      wyłażą, wiemy że istnieją. Każdy może z tego faktu wyciągnąć właściwe wnioski.
      Kto uważa za stosowne i ma odpowiednie możliwości, może je tępić. Jeśli nie są
      tępione – również i z tego można wyciągnąć pouczające wnioski.
      Nie przeszkadzają mi ani Remkki ani jemu podobne Krystiany, Goldbaumy, czy
      Zbalansowani. Mam tę nad nimi przewagę, że w każdej sekundzie mogę się od nich
      oderwać , na cały dzień, na miesiąc i na całe życie, wedle własnego
      nieprzymuszonego wyboru. Żaden z nich nie wpływa na mój obraz Polski i Polaków -
      jest on wyrobiony na solidnych podstawach.
      Jednym słowem – niech żmije wyłażą.
      wtr.
      P.S.
      Nie posiadam akcji GW i nie moja sprawa jakie sobie wyrabia oblicze.
      • goldbaum a ten "zmije" sobie wymyslil... 26.10.05, 15:37
        Dlaczego nie od razu szczury albo karaluchy?
        Jakies nieprzyjemne skojarzenia albo wspomnienia?
    • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 15:39
      dana33 napisała:

Czy zdradzisz mi co chcesz tym "rozpowszechnianiem" osiagnac ?
      • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 17:29
        schlagbaum napisał:

> dana33 napisała:
        >
        > > Na razie wydruki z tego forum z wypowiedziami polskich kolesi rozpowszech
        > niam
        > > wśród zydow i pozwalam sobie zaapelowac do ciebie o to samo .
        >
        >
        > Czy zdradzisz mi co chcesz tym "rozpowszechnianiem" osiagnac ?
        >
        >

Pytasz niewlasciwa osobe.
        • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 17:33
          dritte_dame napisała:

> Pytasz niewlasciwa osobe.

Zapewne te kilka dni wsrod "dzikich Muzulmanow" odebralo mi jasnosc spojrzenia.
          Kto jest wlasciwa osoba ?
          • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 17:42
            schlagbaum napisał:

> dritte_dame napisała:
            >
            >
            > > Pytasz niewlasciwa osobe.
            >
            > Zapewne te kilka dni wsrod "dzikich Muzulmanow" odebralo mi jasnosc
            spojrzenia.
            > Kto jest wlasciwa osoba ?
            >
            >

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30958604
            • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 17:47
              dritte_dame napisała:

> >
              >
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30958604
              >
              >

"Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana"
              ale dpmyslam sie juz , ze Dana33 dokonala znowu "manipulacji"
              Ona bez tego zyc nie moze. :-))))
              • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:00
                nu, schlagbaum, tylko pokazalam, jak jakis watek wisi na forum dniami bez
                zadnej reakcji ze strony forumowiczow i opiekunow. i jak ten sam watek, ze
                zmiana 3 slow, wywoluje fale oburzenia, ponad 150 wpisow, natychmiastowego
                oskarzenia mnie o polakozerstwo i konsekwencje: masowe wycinanie postow. z
                tego, ktory mial ponad 150 wpisow, zostalo 90. nie pamietam takiej czystki na
                forum....
                • goldbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:09
                  dana33 napisała:

> nu, nie pamietam takiej czystki na forum....

nu ale ja pamietam.
                  Ilekroc cytuje twoje, fredziowe & Co. recepty na "arabow" i w mmiejsce "arabow"
                  wstawiam "zydow" to caly watek znika w tempie blyskawicznym.
                • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:10
                  dana33 napisała:

> nu, schlagbaum, tylko pokazalam, jak jakis watek wisi na forum dniami bez
                  > zadnej reakcji ze strony forumowiczow i opiekunow. i jak ten sam watek, ze
                  > zmiana 3 slow, wywoluje fale oburzenia, ponad 150 wpisow, natychmiastowego
                  > oskarzenia mnie o polakozerstwo i konsekwencje

Tak mi sie jakos przypomnialo.
                  Pamietasz i ty ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9720947&a=9782155
                  • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:44
                    drogi schlagbaumie. cudownie, jak masz wszystko pod reka, ja to bym tego
                    szukala conajmniej dwa dni... sprzed dwoch lat.... niezle, niezle....
                    widzisz schlagbaumie, jest mala roznica, ktorej zdaje sie nie zauwazyles.
                    wlasciwie dwie. ja "zmanipulowalam" ten post dopiero po tym, jak dostalam
                    dziwna odpowiedz z administracji, ze mam po prostu wygasic nika. wiec
                    zapowiedzialam tam, ze wlasnie zmienie pare slow w tym watku i zamieszcze go na
                    forum. tak ze bylo o tym wiadome. eulola zrobila to za plecami. ja zmienilam
                    slowo polak na zyd. jerzy pisal o pacyfistach, a pacyfisci to i polacy, i
                    zydzi, i francuzi, i amerykanie, i anglicy i cala reszta swiata ma swoich
                    pacyfistow. eulola nie zmienila slowa pacyfista na podzegacz wojenny, ona
                    zamienila slowo pacyfista na zyd. jestem pewna, ze rozumiesz roznice. i mozesz
                    byc pewien, ze gdyby zamienila na podzegacz wojenny, nie bylabym tak oburzona.
                    zreszta wyjasnilam to dalej, prawda?
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9720947&a=9783408
                • manny_ramirez Cholerka jasna 26.10.05, 18:40
                  najpierw wrzeczysz ze nie tna a teraz ze tna. Zdecyduj sie kobieto!!!!!!!
                  • dritte_dame Re: Cholerka jasna 26.10.05, 18:47
                    manny_ramirez napisał:

> najpierw wrzeczysz ze nie tna a teraz ze tna. Zdecyduj sie kobieto!!!!!!!

Rzecz w tym ze Administracja powinna ciac w pore, kompletnie i scisle wedlug
                    siebie okreslonych i znanyh uczestnikom regul.

A nie od tak po prostu od czasu do czasu dac malpie brzytwe.
              • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:28
                schlagbaum napisał:

> dritte_dame napisała:
                >
                > > >
                > >
                > >
                > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30958604
                > >
                > >
                >
                > "Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana"
                > ale dpmyslam sie juz , ze Dana33 dokonala znowu "manipulacji"
                > Ona bez tego zyc nie moze. :-))))

Oryginalna wiadomosc wisiala sobie spokojnie dosc dlugo nie wadzac wowczas w
                najmniejszym stopniu spolecznym cenzorom.

Dopiero gdy Dana zacytowala ja verbatim - jedynie zamieniajac miejscami
                narodowosci - to oryginal nagle zniknal.
                (Podobnie jak wyciete na oslep okolo 60 innych postow w tym watku - w
                wiekszosci dosc niewinnych.)

Zniknal wiec wraz z tym obiektywny dowod na to ze tekst Dany to proba pokazania
                na rzeczywistym przykladzie nie jej autorstwa jak "hate propaganda" tutaj
                publikowana jest odbierana przez jej zamierzonych adresatow i przez wielu
                postronnych przypadkowych czytelnikow.

Zatem - skutecznie pozbawiono Dane mozliwosci wiarygodnej obrony przed
                przyszlymi zarzutami osobistego siania nienawisci.

Pamietaj ze na tym forum dostep do najsilniejszych narzedzi manipulacji ma jego
                Administracja.
                • goldbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:35
                  no to ja tez tak zrobie :-)

80% Zydow to bandyci. Nie dlatego, ze ja tak uwazam, tylko ze oni "sami siebie"
                  uznali za bandytow. Wobec bandytow powinno obowiazywac tylko jedno prawo -
                  likwidacja "na miejscu".

Jak wam sie to podoba?

Powyzszy tekst to nic innego jak oryginalne wypowiedzi istniejace na forum,
                  w ktorych zamienionione sa tylko narodowosci.

Cale szczescie, ze to nie jest szerzenie nienawisci i nawolywanie do mordu :-)
                  • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:49
                    drzewiecki zlotko. jesli okaze sie, ze 80% israelczykow popiera terror, pomaga
                    terrorystom w ich zamachach na arabow, ze z tych 80% israelczykow wychodza ci,
                    ktorzy wysadzaja w powietrze arabskie autobusy, arabskie kawiarnie, arabskie
                    dyskoteki, ktorzy wysadzaja sie w powietrze na arabskich rynkach, arabskich
                    stacjach autobusowych, to wtedy pierwsza przyznam ci racje, ze 80% israelskich
                    zydow to bandyci.

dzisiaj w zamachu w hederze na rynku, zginelo conajmniej 5 osob i conajmneij 30
                    jest rannych, w tym 1 w stanie beznadziejnym. 80% populacji palestynskiej
                    popiera takie zamachy.
                    • goldbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:58
                      dana33 napisała:

> drzewiecki zlotko. jesli okaze sie, ze 80% israelczykow popiera terror, pomaga
                      > terrorystom w ich zamachach na arabow, ze z tych 80% israelczykow wychodza ci,
                      > ktorzy wysadzaja w powietrze arabskie autobusy, arabskie kawiarnie, arabskie
                      > dyskoteki,

Czyzby 80% izraelczykow nie popieralo terroru dokonywanego na ziemiach
                      okupowanych? Czyzby nie wspieralo swojej terrorystycznej armii, ktora dokonuje
                      zamachow na arabach, wysadza w powietrze palestynskie domy, i morduje
                      palestynskie dzieci???? Powaznie?

> 80% populacji zydowskiej popiera takie zamachy.

nu sama widzisz rozencwajgowa!
                • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:38
                  dritte_dame napisała:

> schlagbaum napisał:
                  >
                  > > dritte_dame napisała:
                  > >
                  > > > >
                  > > >
                  > > >
                  > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30958604
                  > > >
                  > > >
                  > >
                  > > "Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana"
                  > > ale dpmyslam sie juz , ze Dana33 dokonala znowu "manipulacji"
                  > > Ona bez tego zyc nie moze. :-))))
                  >
                  >
                  > Oryginalna wiadomosc wisiala sobie spokojnie dosc dlugo nie wadzac wowczas w
                  > najmniejszym stopniu spolecznym cenzorom.
                  >
                  > Dopiero gdy Dana zacytowala ja verbatim - jedynie zamieniajac miejscami
                  > narodowosci - to oryginal nagle zniknal.

Ktos kiedys napisal:

""Ten sam tekst" nie jest nigdy "tym samym" tekstem jesli wyrwie sie z niego
                  oryginalny podmiot a wstawi inny - nawet jesli ten inny podmiot jest
                  zasadniczo bardzo podobnej natury jak poprzedni."

Nie chce jednak brnac dalej, bo nie znam sprawy i wole nie poznawac.
                  • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:58
                    schlagbaum napisał:

> Ktos kiedys napisal:
                    >
                    > ""Ten sam tekst" nie jest nigdy "tym samym" tekstem jesli wyrwie sie z niego
                    > oryginalny podmiot a wstawi inny - nawet jesli ten inny podmiot jest
                    > zasadniczo bardzo podobnej natury jak poprzedni."

No i widzisz tu kolejne tego potwierdzenie - jak roznie moga tu byc traktowane
                    oryginaly i mutacje pewnego rodzaju tekstow.

• schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 20:31
                      dritte_dame napisała:

>
                      > No i widzisz tu kolejne tego potwierdzenie - jak roznie moga tu byc
                      traktowane
                      > oryginaly i mutacje pewnego rodzaju tekstow.

Moze dasz sie namowic na zgadywanke.
                      Jak sadzisz, jak dlugo tolerowno by kogos piszacego jak fredzio i spolka o
                      Polakach i Polsce gdyby w podobny sposob pisal o Izraelczykach i Izraelu na
                      forum izraelskim ?

Nie czytam tego talatajstwa juz od dawna ale widze, ze funkcjonuja tu juz od
                      lat a nie powinni przetrwac ani tygodnia.
                      Bez glupawych prowokatorow byloby tu z pewnoscia spokojniej ale widac nikomu na
                      tym nie zalezy.
                      Mi juz tez nie.
                      >
                      • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 21:00
                        schlagbaum napisał:

> Moze dasz sie namowic na zgadywanke.

Wchodze.

> Jak sadzisz, jak dlugo tolerowno by kogos piszacego jak fredzio i spolka o
                        > Polakach i Polsce gdyby w podobny sposob pisal o Izraelczykach i Izraelu na
                        > forum izraelskim ?

Sadze ze bardzo niedlugo.

A Ty jak sadzisz, jak dlugo tolerowno by kogos piszacego jak fredzio i spolka o
                        Polakach i Polsce na forum izraelskim ?

> widze, ze funkcjonuja tu juz od
                        > lat a nie powinni przetrwac ani tygodnia.

Kto ma obowiazek dbac o to aby nie przetrwali ani tygodnia?

> Bez glupawych prowokatorow byloby tu z pewnoscia spokojniej ale widac nikomu
                        na tym nie zalezy.

Moim zdaniem po pierwsze nie zalezy na tym temu kto jest prawnie zobowiazany do
                        tego aby mu zalezalo.

Ale sa jeszce inni, ktorym wciaz zalezy, z powodow moralnych a nie formalnych.

> Mi juz tez nie.

Domyslam sie ze nie tyle nie zalezy Ci aby nie bylo tu glupawych prowokatorow
                        (gdy na tym zawsze zalezy kazdemu przyzwoitemu czlowiekowi), ile odczuwasz
                        rezygnacje bioraca sie z przekonania ze tego stanu rzeczy nie mozesz zmienic
                        zadnym swoim dzialaniem.
                        • dritte_dame The Serenity Prayer 26.10.05, 21:05
                          dritte_dame napisała:

> schlagbaum napisał:

> > Bez glupawych prowokatorow byloby tu z pewnoscia spokojniej ale widac
                          nikomu na tym nie zalezy. Mi juz tez nie.

> Domyslam sie ze ... odczuwasz rezygnacje bioraca sie z przekonania ze tego
                          stanu rzeczy nie mozesz zmienic zadnym swoim dzialaniem.

www.cptryon.org/prayer/special/serenity.html

"... and wisdom to know the difference."

• schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 21:31
                          dritte_dame napisała:

>
                          > Sadze ze bardzo niedlugo.
                          >
                          > A Ty jak sadzisz, jak dlugo tolerowno by kogos piszacego jak fredzio i spolka
                          o Polakach i Polsce na forum izraelskim ?

Sadzac po reakcjach kolezanek i kolegow Izraelczykow na ich "wspaniale i
                          dowcipne" posty- w nieskonczonosc.

>
                          >
                          > > widze, ze funkcjonuja tu juz od
                          > > lat a nie powinni przetrwac ani tygodnia.
                          >
                          > Kto ma obowiazek dbac o to aby nie przetrwali ani tygodnia?

Ty wiesz a ja sie domyslam.

>
                          >
                          > > Bez glupawych prowokatorow byloby tu z pewnoscia spokojniej ale widac nik
                          > omu
                          > na tym nie zalezy.
                          >
                          > Moim zdaniem po pierwsze nie zalezy na tym temu kto jest prawnie zobowiazany
                          do tego aby mu zalezalo.

Nie jestem pewny, ze jest prawnie zobowiazany ale moze masz racje.
                          >
                          > Ale sa jeszce inni, ktorym wciaz zalezy, z powodow moralnych a nie formalnych.
                          > Domyslam sie ze nie tyle nie zalezy Ci aby nie bylo tu glupawych prowokatorow
                          > (gdy na tym zawsze zalezy kazdemu przyzwoitemu czlowiekowi), ile odczuwasz
                          > rezygnacje bioraca sie z przekonania ze tego stanu rzeczy nie mozesz zmienic
                          > zadnym swoim dzialaniem.
                          >
                          Wlasciwie chcialem sie od tego tematu trzymac z daleka i znowu robie cos wbrew
                          rozsadkowi.
                          Byla tu pewna grupa forumowiczow, ktorzy reagowali na rozne antysemickie
                          wyskoki . NIGDY nie doczekali sie by zareagowano na prowokacyjne antypolskie
                          posty fredziopodobnych.
                          To zniecheca. Czesc sie wycofala lub zobojetniala bo to gra do jednej bramki.
                          W taka gre ja rowniez nie mam ochoty grac.
                          • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 05:36
                            schlagbaum napisał:

> dritte_dame napisała:
                            >
                            > > A Ty jak sadzisz, jak dlugo tolerowno by kogos piszacego jak fredzio i sp
                            > > olka o Polakach i Polsce na forum izraelskim ?
                            >
                            > Sadzac po reakcjach kolezanek i kolegow Izraelczykow na ich "wspaniale i
                            > dowcipne" posty- w nieskonczonosc.

Mysle ze po uczciwym przemysleniu sprawy
                            Twoje rzeczywiste przypuszczenia co do mozliwej sytuacji na internetowym forum
                            jakiegos najwiekszego i najbardziej wplywowego dziennika w Izraelu
                            sa faktycznie, podobnie jak moje, inne.

Dopoki konkretne i widoczne dowody nie wykaza inaczej.

> > > Bez glupawych prowokatorow byloby tu z pewnoscia spokojniej ale wid
                            > > > ac nikomu na tym nie zalezy.
                            > >
                            > > Moim zdaniem po pierwsze nie zalezy na tym temu kto jest prawnie zobowiaz
                            > > any do tego aby mu zalezalo.
                            >
                            > Nie jestem pewny, ze jest prawnie zobowiazany ale moze masz racje.

Mam racje.

Znane sa w swiecie przypadki skutecznego zastosowania prawa
                            przeciwko internetowym dystrybutorom nienawistnej propagandy
                            w krajach gdzie prawo zakazujace jej szerzenia
                            jest co do znaczenia swojej tresci praktycznie takie samo jak w Polsce.

Przy czym "dystrybutor" niekoniecznie musi byc takze autorem nielegalnej tresci.

> Byla tu pewna grupa forumowiczow, ktorzy reagowali na rozne antysemickie
                            > wyskoki . NIGDY nie doczekali sie by zareagowano na prowokacyjne antypolskie
                            > posty fredziopodobnych.

TO NIE JEST NASZE ZADANIE.

My, jako uzytkownicy Forum nie powinnismy czuc potrzeby
                            reagowania na publikowane tutaj nienawistne ataki
                            przeciwko *wszelkim* grupom, do ktorych ludzie naleza z przypadku urodzenia.

A potrzeby takiej nie bedziemy odczuwac gdy wszystkie takie wyskoki
                            beda sie spotkac z rychla, spojna i konsekwentna, prawem przewidziana reakcja
                            ze strony osob, ktore takie dzialanie maja w zakresie swoich obowiazkow
                            zawodowych, i ktore w celu takiego dzialania wyposazono w skuteczne metody i
                            wlasciwe srodki.

My (uzytkownicy) nie mamy po temu ani wlasciwych srodkow
                            ani tez nasze (uzytkownikow) reagowanie na wyskoki nie jest metoda skuteczna.

Nasze reagowanie jest w tym przypadku wrecz szkodliwe dla naszych celow
                            gdyz z powodow natury technicznej zwieksza i przedluza ono widocznosc
                            tresci wzbudzajacych nasz sprzeciw.

Prawo istnieje miedzy innymi po to
                            aby odciazyc ogol obywateli od koniecznosci osobistego angazowania sie
                            w zwalczanie kazdego kolejnego nowego przypadku nieprawosci.

Aby ukarac zlodzieja i pasera nie trzeba po kazdej nastepnej kradziezy
                            zbierac od nowa podpisow pod petycjami i organizowac marszy protestacyjnych.

Nie zadowolimy sie takze taka rada ze strony policji:
                            "Jesli ci przeszkadza swiadomosc dziejacego sie zlodziejstwa,
                            to odwroc sie i nie patrz
                            gdy kradna."

(Innymi slowy: "wygas sobie nicka")

Tak wiec - zwalczanie nienawistnych durniow to nie jest nasze zadanie.

A ten, kogo to zadanie z mocy prawa obciaza
                            nie moze sie tlumaczyc brakiem skutecznej metody.

Jesli nie chce on lub nie potrafi zaprojektowac i wdrozyc dzialan
                            skutecznie eliminujacych w rozsadnym czasie tresci nielegalne
                            z ogolu publikacji rozpowszechnianych przy pomocy kontrolowanych przez niego
                            srodkow to wobec takiego dystrybutora prawo powinno zastosowac
                            niewatpliwie skuteczna metode:
                            "Gdy nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz."
                            • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 13:40
                              dritte_dame napisała:

> Mysle ze po uczciwym przemysleniu sprawy
                              > Twoje rzeczywiste przypuszczenia co do mozliwej sytuacji na internetowym
                              >forum jakiegos najwiekszego i najbardziej wplywowego dziennika w Izraelu
                              > sa faktycznie, podobnie jak moje, inne.
                              >
                              > Dopoki konkretne i widoczne dowody nie wykaza inaczej.

Jak dlugo konkretne dowody nie wykaza inaczej mamy prawo korzystajac z
                              logicznego myslenia, wlasnych doswiadczen i intuicji zalozyc wersje ktora
                              wydaje nam sie najbardziej prawdopodobna. To wlasnie czynie nie zapominajac, ze
                              to tylko zalozenie, ktore moze zyc tylko tak dlugo jak dlugo nie zostanie mi
                              wykazane, ze sie myle.

> Moim zdaniem po pierwsze nie zalezy na tym temu kto jest prawnie zobowiazany
                              >do tego aby mu zalezalo.

> > Nie jestem pewny, ze jest prawnie zobowiazany ale moze masz racje.
                              >
                              > Mam racje.
                              > Znane sa w swiecie przypadki skutecznego zastosowania prawa
                              > przeciwko internetowym dystrybutorom nienawistnej propagandy
                              > w krajach gdzie prawo zakazujace jej szerzenia
                              > jest co do znaczenia swojej tresci praktycznie takie samo jak w Polsce.
                              > Przy czym "dystrybutor" niekoniecznie musi byc takze autorem nielegalnej
                              tresci

Nie wydaje mi sie, ze to takie oczywiste.
                              Nie wiem o jakich konkretnie tresciach piszesz ale zdecydowana wiekszsc tych ,
                              o ktore sie tu kopie kruszy mimo, ze nie podoba sie raz jednym a raz drugim nie
                              jest lamaniem prawa.
                              Gdzie chcesz jako niefachowiec zakreslic granice miedzy wolnoscia wyrazania
                              wlasnej opinii a zakazem szerzenia "nienawistnej propagandy"
                              W moim odczuciu niejaki jerzy przekracza te granice notorycznie ale do
                              prokuratury z tym nie bede wystepowal.
                              Pewnym grupom forumowiczow to jednak nie przeszkadza ale podnosza raban gdy sie
                              jego teksty sparafrazuje.
                              Zabawne, ze robia sami dokladnie to samo i nie widza w tym nic zlego.
                              Przyklad podalem wyzej.

Kiedys Piotrek Szwedzkie Oko napisal z zalem:

"Najwieksza tragedia Zydow jest nie to, ze ich antysemita nienawidzi, ale to,
                              ze lagodni i dobrzy ludzie mowia "Porzadny czlowiek, chociaz Zyd."
                              (Ludwik Hirszfeld)

Wlasnie taki rodzaj antysemityzmu wydaje mi sie szczegolnie niebezpieczny,
                              glownie dlatego, ze trudno z nim walczyc. Jest on silnie zakorzeniony i, co
                              najgorsze, wielu ludzi nie widzi w nim nic zlego. "Ja nie mam nic przeciw tym
                              Zydkom", mowia. Czesto nie uwazaja sie nawet za antysemitow.
                              To nie ten zajadly, fanatyczny, przez co marginalny, antysemityzm jest
                              grozny. Dzis nalezy rozpoczac walke przede wszystkim z
                              antysemityzmem "zwyczajnym", "swojskim", tym ktory pobrzmiewa w
                              slowach "Zydek", "Zydki."

Podam Ci pierwszy z brzegu przyklad:

Dana, ty sie chyba wczoraj urodzilas...
                              Caly swiat wie ze Polacy to wrodzeni antysemici, a Ciebie raza posty na tym
                              forum!?!?
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=31056354
                              Czy sformuowanie: "Caly swiat wie ze Polacy to wrodzeni antysemici" nie jest
                              tej samej kategorii antypolonizmem.
                              Podobne sformuowania powtarzane sa bardzo czesto i prawie przez
                              wszystkich "syjamistow".

Co powiesz zatem na zdanie:

Dzis nalezy rozpoczac walke przede wszystkim z
                              antypolonizmem "zwyczajnym", "swojskim", tym ktory pobrzmiewa w
                              slowach "swiat wie ze Polacy to wrodzeni antysemici"

> > Byla tu pewna grupa forumowiczow, ktorzy reagowali na rozne antysemickie
                              > > wyskoki . NIGDY nie doczekali sie by zareagowano na prowokacyjne antypols
                              > kie
                              > > posty fredziopodobnych.
                              >
                              >
                              > TO NIE JEST NASZE ZADANIE.

To jest nasze zadanie.
                              Jestesmy tu w wiekszosci dorosli i zagladamy z wlasnej woli.
                              Nikt nas nie zmusza, by tu bywac.
                              Jezeli chcemy ze soba porozmawiac to nie powinnismy czekac az ktos nam te
                              rozmowe zorganizuje i poprowadzi.
                              Tych, ktorzy przeszkadzaja powinnismy sami wyeliminowac i nie czekac az zrobi
                              to cenzura.
                              Do tego potrzeba jednak elementarnej uczciwosci, ktora nie pozwoli nam puszczac
                              oka do lobuzow tylko dlatego, ze pisza bzdury, ktore sa woda na nasz mlyn.
                              Odciecie sie jednak od lobuzow nie moze byc jednostronne a niestety sa tacy,
                              ktorzy usmiechac sie beda do najgorszych szubrawcow, bo "swoj"

> My, jako uzytkownicy Forum nie powinnismy czuc potrzeby
                              > reagowania na publikowane tutaj nienawistne ataki
                              > przeciwko *wszelkim* grupom, do ktorych ludzie naleza z przypadku urodzenia.
                              > A potrzeby takiej nie bedziemy odczuwac gdy wszystkie takie wyskoki
                              > beda sie spotkac z rychla, spojna i konsekwentna, prawem przewidziana reakcja
                              > ze strony osob, ktore takie dzialanie maja w zakresie swoich obowiazkow
                              > zawodowych, i ktore w celu takiego dzialania wyposazono w skuteczne metody i
                              > wlasciwe srodki.

Spotkasz sie natychmiast z zarzutem ograniczania wolnosci wypowiedzi.
                              Sam jestem rowniez zdecydowanym przeciwnikiem cenzury.
                              Jak wyzej napisalem, wystarczy lobuzow izolowac i nie puszczac do nich oka.

>
                              > My (uzytkownicy) nie mamy po temu ani wlasciwych srodkow
                              > ani tez nasze (uzytkownikow) reagowanie na wyskoki nie jest metoda skuteczna.

Mamy, mamy.
                              Wystarczy ich nie wspierac i nie obsypywac usmiechami. :-)))
                              Niektorzy robia to bardzo chetnie i przy byle okazji.

>
                              > Nasze reagowanie jest w tym przypadku wrecz szkodliwe dla naszych celow
                              > gdyz z powodow natury technicznej zwieksza i przedluza ono widocznosc
                              > tresci wzbudzajacych nasz sprzeciw.
                              >
                              > Prawo istnieje miedzy innymi po to
                              > aby odciazyc ogol obywateli od koniecznosci osobistego angazowania sie
                              > w zwalczanie kazdego kolejnego nowego przypadku nieprawosci.

To uwazasz, ze powinnismy sie tu wszyscy o wszystko skarzyc ?
                              To ja za takie forum dziekuje.
                              Sadze, ze lepiej bedzie jak sie niktorzy zdecyduja przelamac i przestana
                              udzielac poparcia szubrawcom nawet jak czasem przychodzi to trudno.

>
                              > Aby ukarac zlodzieja i pasera nie trzeba po kazdej nastepnej kradziezy
                              > zbierac od nowa podpisow pod petycjami i organizowac marszy protestacyjnych.
                              >
                              > Nie zadowolimy sie takze taka rada ze strony policji:
                              > "Jesli ci przeszkadza swiadomosc dziejacego sie zlodziejstwa,
                              > to odwroc sie i nie patrz
                              > gdy kradna."
                              >
                              > (Innymi slowy: "wygas sobie nicka")
                              >
                              > Tak wiec - zwalczanie nienawistnych durniow to nie jest nasze zadanie.
                              >
                              > A ten, kogo to zadanie z mocy prawa obciaza
                              > nie moze sie tlumaczyc brakiem skutecznej metody.
                              >
                              > Jesli nie chce on lub nie potrafi zaprojektowac i wdrozyc dzialan
                              > skutecznie eliminujacych w rozsadnym czasie tresci nielegalne
                              > z ogolu publikacji rozpowszechnianych przy pomocy kontrolowanych przez niego
                              > srodkow to wobec takiego dystrybutora prawo powinno zastosowac
                              > niewatpliwie skuteczna metode:
                              > "Gdy nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz."
                              >
                              >
                              • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 15:08
                                schlagbaum napisał:

> dritte_dame napisała:
                                >
                                > > Mysle ze po uczciwym przemysleniu sprawy
                                > > Twoje rzeczywiste przypuszczenia co do mozliwej sytuacji na internetowym
                                > >forum jakiegos najwiekszego i najbardziej wplywowego dziennika w Izraelu
                                > > sa faktycznie, podobnie jak moje, inne.
                                > >
                                > > Dopoki konkretne i widoczne dowody nie wykaza inaczej.
                                >
                                > Jak dlugo konkretne dowody nie wykaza inaczej mamy prawo korzystajac z
                                > logicznego myslenia, wlasnych doswiadczen i intuicji zalozyc wersje ktora
                                > wydaje nam sie najbardziej prawdopodobna. To wlasnie czynie nie zapominajac,
                                ze
                                >
                                > to tylko zalozenie, ktore moze zyc tylko tak dlugo jak dlugo nie zostanie mi
                                > wykazane, ze sie myle.

To mi wyglada na domniemywanie winy w braku dowodow niewinnosci.

Na podstawie wlasnych doswiadczen na polskim forum masz prawo zalecac
                                ostroznosc w domniemaniu niewinnosci forum izraelskiego ale nie powinienes
                                twierdzic ze istnienie calkowicie analogicznej winy tamze jest najbardziej
                                prawdopodobna wersja rzeczywistosci.

Dziekuje za rzeczowe "podzielenie sie roznica zdan" ponizej i ocene tych
                                naszych roznych zdan pozostawie odtad juz innym, jesli zechca.

Pozdrawiam.
                                • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 15:21
                                  dritte_dame napisała:

> To mi wyglada na domniemywanie winy w braku dowodow niewinnosci.
                                  >
                                  Wina ? Co jest "Wina" ?
                                  W zaleznosci od tego czy za "Wine" uznamy pozostawienie czy usuniecie watku z
                                  forum, latwo mozna Twoja argumentacje odwrocic.

> Pozdrawiam.

Wyrazy szacunku.
                                  • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 16:31
                                    schlagbaum napisał:

> Wina ? Co jest "Wina" ?

> W zaleznosci od tego czy za "Wine" uznamy pozostawienie czy usuniecie watku z
                                    > forum, latwo mozna Twoja argumentacje odwrocic.

"Wina" to w naszym przypadku jest swiadome rozpowszechnianie nienawistnej
                                    propagandy.

Za *usuniecie* jakiejkolwiek tresci nie mozna wiec usuwajacego nazwac winnym
                                    tego co powyzej - jedynie za kontynuacje rozpowszechniania tresci nielegalnej
                                    (obojetne, czy kontynuacje celowa czy w wyniku zaniedbania obowiazkow lub
                                    nieuniejetnosci ich wypelnienia).

Usuwanie tresci nielegalnych to nie jest to "cenzura" (w domysle: represyjna).

Podobnie jak policyjny poscig za przylapanym na goracym uczynku zlodziejem nie
                                    jest "przesladowaniem" i "ograniczaniem wolnosci" zlodzieja.

Argumenty krewnych i przyjaciol zlodzieja ze nielegalnosc zlodziejstwa jest
                                    dyskusyjna poniewaz im osobiscie ono nie przeszkadza an nawet sie podoba gdyz
                                    bywa dla nich korzystne oraz ze przeciez dorosli ludzie z wlasnej woli chodza
                                    ulicami, na ktorych padaja ofiarami rozboju
                                    rowniez nie sa przekonujace.
                                    • schlagbaum Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 23:28
                                      dritte_dame napisała:

> schlagbaum napisał:
                                      >
                                      > > Wina ? Co jest "Wina" ?
                                      >
                                      > > W zaleznosci od tego czy za "Wine" uznamy pozostawienie czy usuniecie wat
                                      > ku z
                                      > > forum, latwo mozna Twoja argumentacje odwrocic.
                                      >
                                      >
                                      > "Wina" to w naszym przypadku jest swiadome rozpowszechnianie nienawistnej
                                      > propagandy.
                                      >

Oj te Damy !!
                                      Zawsze musza miec ostatnie slowo.
                                      Niech juz tak bedzie.
                                      Poddaje sie bez zalu. :-))

Pozdrowionka
                                • krystian71 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 15:37
                                  To mi wyglada na domniemywanie winy w braku dowodow niewinnosci.

Niewinnosc nie potrzebuje dowodow, udowodnic(a wiec dowodami,jak sama nazwa
                                  wskazuje) nalezy wine
                              • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 28.10.05, 00:47
                                szanowny schlagbaumie..... poswiecasz tyle czasu na forum.... poswiec jeszcze
                                troche i sprawdz, na jakie posty fredzia posylalam usmiechy i posylalam oko...

zawsze sie widzi to i tylko to, co sie chce widziec....
                • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:45
                  nic nie zginelo, damo, mam to skopiowane.
                  • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:51
                    dana33 napisała:

> nic nie zginelo, damo, mam to skopiowane.

Wiem, ale to za malo.

Dopoki oryginal nie wroci do systemu nie masz mozliwosci udowodnic ze sama nie
                    napisalas tego co masz skopiowane.
                    • dana33 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 18:58
                      zamkna forum? :)))))))
                      • dritte_dame Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 26.10.05, 19:06
                        dana33 napisała:

> zamkna forum? :)))))))

Wydawca dbajacy o swoja reputacje powinien tak zrobic.
                        Dopoki nie jest w stanie zapewnic ze publikacje rozpowszechniane za pomoca jego
                        srodkow nie naruszaja "law of the land", w ktorym on dziala.

W innym przypadku pozostaje uznac ze racje ma ten Kolega:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30954754&a=30999183
                    • antek_cukierman Pozwolę sobie się nie zgodzić, 26.10.05, 19:01
                      w sprawie "przeciw" (obojętne - karnej czy cywilnej) zapis postów może być
                      złożony jako wniosek dowodowy. Dla celów procesowych administracja ma obowiązek
                      udostępnić usuniętą treść.
                      Bo przecież (nawet gdyby posty były zachowane) linkowanie na forum
                      udowadniających daną rzecz fragmentów i tak nie ma najmniejszego znaczenia.
                      Tu się wie swoje.
                      • dritte_dame Re: Pozwolę sobie się nie zgodzić, 26.10.05, 19:17
                        antek_cukierman napisał:

> w sprawie "przeciw" (obojętne - karnej czy cywilnej) zapis postów może być
                        > złożony jako wniosek dowodowy.

> Dla celów procesowych administracja ma obowiązek
                        > udostępnić usuniętą treść.

Zdaje sobie z tego sprawe.

Moze jednak zaistniec sytuacja ze mimo obowiazku nie bedzie to mozliwe gdyz
                        tresc zostala fizycznie zniszczona (przez pociecie na drobne confetti
                        archiwalnych nosnikow danych).

Wowczas dziala domniemanie niewinnosci w braku dowodow.

Czy wiemy jakie sa reguly przechowywania tresci usunietych z Forum?
                        Czy wszystkie sa archiwizowane?
                        Na jak dlugo sa archiwizowane?
                        Kto jest odpowiedzialny za ich bezpieczenstwo w okresie, w ktorym powinny byc
                        przechowywane?

• antek_cukierman "Get data back" 26.10.05, 19:22
                          to program dostępny dla amatorów, a odzyskuje z dysku wszystko, niezależnie od
                          ilości formatowań czy likwidowania danych programem np. "kill data".
                          Co mówić o specjalistach, używających programów do wyłapania
                          ..."i czasopisma"...

Niemniej, wybiegamy chyba mocno w przyszłość.

• dan34bratdany33 mam dosyc dany mojej siostry 26.10.05, 18:46
      dana33 napisała:

Dana a nie lepiej bylo zapytac remkka o jakie zbrodnie mu chodzi?.Podyskutowac
      z nim moglas swymi argumentami i dowodami oraz zaprzeczeniami ze to zbrodnie
      nie sa lub ze to wszystko fikcja w tworczosci pana remkka.Bylabys wtedy
      bardziej wiarygodna i powazna a o taki status ci tutaj chodzi-nieprawda?Ty
      jednak wybralas "znizanie" sie do poziomu remkka ktory tak religijnie uwazasz
      za dno.Ale ty nigdy nie sluchalas moich dobrych rad tylko pochopnie reagowalas
      na wszystko co jest nie prodanusiowe.Uwazasz sie za madra a jak ci wiadomo ale
      chyba nie ze trzeba na taka opinie sobie zapracowac jak sie z nia nie
      urodzilas.Praca nie hanbi.

> na zydach.
    • mamzerek Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 02:46
      Dana, ty sie chyba wczoraj urodzilas...
      Caly swiat wie ze Polacy to wrodzeni antysemici, a Ciebie raza posty na tym
      forum!?!?

Niech zyje zbalansowany!
      Brawo explicit!
      WIWA krystian!
      Atta girl Rachelka!
      Gdzie jestes Gaal?

Syjamisci do Syjamu!
      • oscar62 Re: mam dosyc remkka i jego kolesiow... 27.10.05, 15:57
        mamzerek napisał:

> Dana, ty sie chyba wczoraj urodzilas...
        > Caly swiat wie ze Polacy to wrodzeni antysemici, a Ciebie raza posty na tym
        > forum!?!?
        >
        > Niech zyje zbalansowany!
        > Brawo explicit!
        > WIWA krystian!
        > Atta girl Rachelka!
        > Gdzie jestes Gaal?
        >
        > Syjamisci do Syjamu!

A CO Z TYTUSEM FLAVIUSEM? WCZORAJ BY SWIETOWAL I DEKLAROWAL: "DZIS MAM DOBRY
        HUMOR. PIEC OKUPANTOW MNIEJ". A MOZE BY POWIEDZIAL "CZTERECH OKUPANTOW MNIEJ"
        BO JEDEN Z ZAMORDOWANYCH TO IZRAELSKI ARAB...
    • remekk Zbanowali a nastepnie usuneli mój post - kilka raz 27.10.05, 12:52
      wraz z dyskusja pod tym postem ... .
      A post ten był odpowiedzia na "misterną" intryge niejakiej dany z erec
      Israel , która przerobiła mój post wyrwany z kontekstu .
      Ja oczywiście mógłbym tak samo wyrwać z kontekstu ich ob zyd liwy post -
      jakich na tym forum wiele - jak choćby ten z pzrzed kilku godzin

polani napisał:

> wiesz polak antyseita jest brudas golodupy golobosy woli nie parcowac chalc
      i
      > zone bic i nie jest wstaniu sie poprwaic potrzebuie zyda jako ofiare bo mu
      sie
      > nie udalo.
      > My w Izraelu niepotrzebuiemy Polakow i zujemy dosic dobrze bez takich jak ty

i przerobic . Ale nie chcę zniżac sie do ich "poziomu" ... .
      Kolejnej porcji materiału badawczego dostarczył nie tylko wspomniany
      wcześneij post dany ale równeiż dyskusja pod tym postem .
      Ich "oskarżenia" o "kłamstwo oświęcimskie" - to typowy dla nich sposób na
      prowadzenie "dyskusji" . Znany jest - sczególnie Polakom ich "wyjątkowy"
      stosunek do prawdy - jednak żeby "negowania holokaustu" dopatrzyc się w moich
      postach to już napradwe musieli się nieźle czegos naspawać . Podobno w armii
      izraelskiej rekrutom niepotrafiacym zniesc udziału w pacyfikacji ludnosci
      cywilnej zaleca się marichuanę . Być moze , ze ta ich ob zyd liwa postwa na
      tym forum równiez jest dla niektórych nie do zniesienie podczas
      nagłego "ataku" wyrzutów "sumienia" ... .
      Albo - co bardziej prawdopodobne - to przykłąd jak to oni pogrywaja tragedią
      II wojny dla bardzo doraźnych i pzryziemnych celów .
      Oskarżenia o "sianie nienawiści rasowej" wysuwane przez tych , którzy co
      chwila namawiają nas abyśmy nasladowali ich w zdziczałych zbrodniach na
      Arabach są pzrejwaem nie tylko niespotykanej wsód innych nacji permanentnej
      bezczelności ale równiez hołdowaniem jednemu z podstawowych wyróżników
      cywilizacyjnych ich patologicznej cywilizacji a mianowicie podwójnej "etyce".
      Ale jak to juz wczesniej napusałem - oni juz atcy sa - nie zrozumieja tego iz
      plugawy antypolonizm jest co najmniej noiestosowny - sczególnie w ydaniu
      potomków oprawców narodu polskiego dopóki ktos nie podejmie z nimi dyskusji -
      nie na tak plugawym "poziomie" jak oni - ale czasem w wydaniu podobnym .
      I jeszce to mnożenie nicków - ja takze mógłbym spróbowac tak "misternej"
      intrygi jka np "dyskusja" dany z czajnikiem - chi chi chi , jednak ja zawsze
      używam tylko jednego nicku - jak juz wcześniej zaznaczyłem nie zamierzam
      zniżać się do ich "poziomu".
      Rowneiż to ich osozłomiaste pomysły o "zaskarżanie" do prokuratury
      o "kłamstwo ośwęcimskie" są dla mnie tak zenujące , ze nie zmaierzam tego
      kopiowac - jednak pomysł dot zainteresowania szereszego grona niż do tej
      pory - tylko moi znajomi ich "dziełami" wart jest skopiowania ... .
      • oscar62 Re: Zbanowali a nastepnie usuneli mój post - kilk 27.10.05, 15:47

JAK TY SIE POWTARZASZ, WOLNO TEZ INNYM:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30129961&a=31085947
    • genom3 ZNIKAJACE POSTY BRAWA DLA ADMINISTRACJI, HOL!!! 27.10.05, 22:22
      • grzegorz1948 Re: ZNIKAJACE POSTY BRAWA DLA ADMINISTRACJI, HOL! 28.10.05, 00:37
        Wiaderko wazeliny 20 Euro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka