wj_2000 01.11.05, 10:35 Obserwatorzy z boku dostrzegają sedno problemu. Strach PO, że ludzie z nią związani ( a może nawet sami politycy PO), o nieczystych rękach, zostaną bezlitośnie zdemaskowani. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wj_2000 Strach PO? 01.11.05, 10:35 Obserwatorzy z boku dostrzegają sedno problemu. Strach PO, że ludzie z nią związani ( a może nawet sami politycy PO), o nieczystych rękach, zostaną bezlitośnie zdemaskowani. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Umiesz czytac ze zrozumieniem? 01.11.05, 10:42 Komentarz wskazuje na wtornego analfabete. Tutaj masz link do artykulu: news.ft.com/cms/s/cf81f8a6-4a3e-11da-b8b1-0000779e2340.html Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: Umiesz czytac ze zrozumieniem? 01.11.05, 10:53 news.ft.com/cms/s/c6bced74-4a7b-11da-b8b1-0000779e2340.html Odpowiedz Link Zgłoś
mihau2000 Umiesz czytac ze zrozumieniem?!! 01.11.05, 13:33 Z tego artykułu nic takiego nie wynika...! Jeśli PO nie wejdzie to rządu to może liczyć na "prześwietlenie". WNIOSEK: gdyby PO bało się "prześwietlania" to by dążyli do koalicji bez względu na Leppppera. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:POPARLI LEPPERA, Lepper podleje! 01.11.05, 15:49 POPARLI LEPPERA, Lepper podleje! Podleje, podleje ale PiS! Lepper zasadził buraki, ale ta ozimina zimy nie przetrzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Okropny, niesympatyczny kraj ! 01.11.05, 20:26 Nie wiem, ale Polska zrobila sie taka niesympatyczna... brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Umiesz czytac ze zrozumieniem?!! 01.11.05, 14:18 mihau2000 napisał: > WNIOSEK: > gdyby PO bało się "prześwietlania" to by dążyli do koalicji bez względu na > Leppppera. Co im by dało wejście do koalicji, gdy wszystkie resorty siłowe przed nimi zakryte? A tak to grają na NIEZAISTNIENIE tego rządu. Na brak votum zaufania, i nowe wybory, gdzie mają nadzieję się odegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Nie wchodzi się w koalicje z ludzmi nieuczciwymi. 01.11.05, 14:36 Ani z kryminalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 JAK MOŻE KACZYNSKI UKLADAC SIE Z PRZESTĘPCĄ?????? 01.11.05, 19:09 LEPPER jest przestępcą wielokrotnie występującym przeciw prawu, pokazującym gdzie ma prawo i normy obowiązujące normalnych polityków!! Skoro partia, która ma w nazwie PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ w nazwie układa się z przestępcami pokroju LEPPERA to co to za PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚC?????? A PO DRUGIE: Jak mżona było w tak okrutny sposób postąpić z partią, z którą do czasu wyborów było się w porozumieniu????????????? To przeczy zdrowemu rozsądkowi!! Patrzę na to wszystko i się po prostu boję, ludzie też się boją, a Zachód to już w ogóle trzęsie gaciami. Jestem studentem, byłem szczęśliwy, że tacy ludzie jak TUSK i KACZYŃSCY ostatecznie pokonali ewidentne zło jakim było SLD - pewna epoka się skońćzyła. ALE NA MOICH OCZACH ZACZYNA SIĘ DZIAĆ COŚ ZNACZNIE GORSZEGO. CZUJĘ SIĘ JAKO POLAK OSZUKANY I BEZRADNY. A ŻE NIE WIDZĘ SIĘ W KRAJU RZĄDZONYM PRZEZ LEPPERA I LUDZI, KTÓRZY SIĘ Z NIM UKŁADAJĄ 'TAKTYCZNIE' PO PROSTU WYJADĘ Z MOJĄ DZIEWCZYNĄ I NASZYM DZIECKIEM. DROGI PIS'ie! OPRZYTOMNIEJ! ZACZNIJCIE ROZMAWIAĆ Z PO!!! W sPOSÓB STRASZNY WBILIŚCIE IM NÓŻ W PLECY ZABIERAJĄC CAŁĄ WŁADZĘ. POSLAK I ŚWIAT TO WIDZI, NIE MYŚLCIE ŻE ROBICIE DOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Co za problem???? 01.11.05, 20:35 O ile wiem Prezydent ma prawo do tzw. zatarcia, czyli w ramach prawa łaski może wymazać z akt wpisy o tym że ktoś kiedyś miał wyrok (prosiłbym jakiegoś prawnika o doprecyzowanie). Zastosuje się toto wobec Leppera i Endrju będzie czyściutki jak łza. Odpowiedz Link Zgłoś
slawwek Re: JAK MOŻE KACZYNSKI UKLADAC SIE Z PRZESTĘPCĄ?? 02.11.05, 01:20 Z całym szacunkiem ale chyba zbyt idealistycznie do tego wszystkiego podchodzisz. Cechą nieodłączną polityki jest chyba jej wątpliwa przejrzystość, wątpliwa dbałość honor i to w dojrzalszych od naszej raczkującej demokracjach Odpowiedz Link Zgłoś
slawwek Re: JAK MOŻE KACZYNSKI UKLADAC SIE Z PRZESTĘPCĄ?? 02.11.05, 01:22 jakubowska100 napisała: >(...) > sPOSÓB STRASZNY WBILIŚCIE IM NÓŻ W PLECY ZABIERAJĄC CAŁĄ WŁADZĘ. POSLAK I ŚWIAT > TO WIDZI, NIE MYŚLCIE ŻE ROBICIE DOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
slawwek Re: JAK MOŻE KACZYNSKI UKLADAC SIE Z PRZESTĘPCĄ?? 02.11.05, 01:23 Pozatym władzy się nie dostaje od tak, władzę daje lud. (Nie głosowałem na PiS ani nie popieram sposobu prowadzenia kampanii przez Lecha!!) Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Umiesz czytac ze zrozumieniem?!! 01.11.05, 16:04 > Co im by dało wejście do koalicji, gdy wszystkie resorty siłowe przed nimi > zakryte? Po rosyjsku mówi się zakryte, ale po polsku niedostępne. Jeszcze trochę musisz poćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 JAK MOŻE KACZYNSKI UKLADAC SIE Z PRZESTĘPCĄ??????? 01.11.05, 19:08 LEPPER jest przestępcą wielokrotnie występującym przeciw prawu, pokazującym gdzie ma prawo i normy obowiązujące normalnych polityków!! Skoro partia, która ma w nazwie PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ w nazwie układa się z przestępcami pokroju LEPPERA to co to za PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚC?????? A PO DRUGIE: Jak mżona było w tak okrutny sposób postąpić z partią, z którą do czasu wyborów było się w porozumieniu????????????? To przeczy zdrowemu rozsądkowi!! Patrzę na to wszystko i się po prostu boję, ludzie też się boją, a Zachód to już w ogóle trzęsie gaciami. Jestem studentem, byłem szczęśliwy, że tacy ludzie jak TUSK i KACZYŃSCY ostatecznie pokonali ewidentne zło jakim było SLD - pewna epoka się skońćzyła. ALE NA MOICH OCZACH ZACZYNA SIĘ DZIAĆ COŚ ZNACZNIE GORSZEGO. CZUJĘ SIĘ JAKO POLAK OSZUKANY I BEZRADNY. A ŻE NIE WIDZĘ SIĘ W KRAJU RZĄDZONYM PRZEZ LEPPERA I LUDZI, KTÓRZY SIĘ Z NIM UKŁADAJĄ 'TAKTYCZNIE' PO PROSTU WYJADĘ Z MOJĄ DZIEWCZYNĄ I NASZYM DZIECKIEM. DROGI PIS'ie! OPRZYTOMNIEJ! ZACZNIJCIE ROZMAWIAĆ Z PO!!! W sPOSÓB STRASZNY WBILIŚCIE IM NÓŻ W PLECY ZABIERAJĄC CAŁĄ WŁADZĘ. POSLAK I ŚWIAT TO WIDZI, NIE MYŚLCIE ŻE ROBICIE DOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
plusk_tusk_plusk9 TUSK + KWACH + SLD JADĄ NA TEJ SAMEJ PLATFORMIE !! 01.11.05, 16:55 TUSK + KWACH + SLD JADĄ NA TEJ SAMEJ PLATFORMIE !!!!!!! bo boją się rozliczenia za afery !! Odpowiedz Link Zgłoś
plusk_tusk_plusk9 Re: TUSK + KWACH + SLD JADĄ NA TEJ SAMEJ PLATFORM 01.11.05, 16:57 plusk_tusk_plusk9 napisała: > TUSK + KWACH + SLD JADĄ NA TEJ SAMEJ PLATFORMIE !!!!!!! > > bo boją się rozliczenia za afery !! w ilosci aferzstow (piskorski,lewandowski itp) platforma nie ustepuje sld ! Odpowiedz Link Zgłoś
peter1 Re: TUSK + KWACH + SLD JADĄ NA TEJ SAMEJ PLATFORM 01.11.05, 18:49 > TUSK + KWACH + SLD JADĄ NA TEJ SAMEJ PLATFORMIE !!!!!!! > > bo boją się rozliczenia za afery !! Niech lepiej Kaczory rozliczą swoją spółkę Telegraf z Tuderkiem (był ostatnio w Samoobronie). Zatem nie tylko Lepper jest bliskim przyjacielem Kaczorów. peter Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Umiesz czytac ze zrozumieniem? 01.11.05, 10:54 Byc moze, fakty jednak mowia same za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Gdyby PO się bała, to weszłaby do koalicji 01.11.05, 13:48 Przecież nie wchodząc bardziej wystawia się na odstrzał za pomocą służb specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Strach PO? 01.11.05, 10:46 wj_2000 napisał: > Obserwatorzy z boku dostrzegają sedno problemu. Strach PO, że ludzie z nią > związani ( a może nawet sami politycy PO), o nieczystych rękach, zostaną > bezlitośnie zdemaskowani. hmmmm powiadasz - dostrzegają.... Gdzie to dokładnie wyczytałeś?? Bo nie widze... Wróć się analfabeto do podstawówki - tam zdaje się uczą czytania ze zrozumieniem. PO nie musi się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:02 Niestety powinna! Mozna zawsze wrocic do dzialalnosci Tuska w Gdansku na poczatku lat dziewiedziesiatych. Jego rozwiazani liberalowie, jak mowia fakty, byli co najmniej rownie skorumpowani jak pozniej SLD. Tusk nie mogl o tym nie wiedziec. Za rzadu Mazowieckiego Rokita byl szefem resoru, ktory nie tylko bezprawne inwigilowal Kaczynskich ale tez przygotowal prowokacje z afera FOZZ. Teraz Rokita moze sie obawiac ujawniwnia dokumentow ze sledztwa. Osobiscie nie wierze, ze mial w tej aferze czynny udzial, glowy jednak bym nie dal. Sa poza tym jeszcze inne liczne sprawy dotyczace czasow bardziej wspolczesnych i dotyczace osob z PO albo z nia zwiazanych. Nie mozna zaczynac procesu uzdrawiania panstwa w tym samym momencie, w ktorym wybacza sie takie grzechy za cene sojuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Strach PiS? 01.11.05, 11:15 Typowa pisowska mentalnosc - same pomówienia, od razu przyznaje, ze nie mozna nawet o nic oskarzyc, ale i tak winny. Zapomniales dziadka w Wehrmachcie, czy juz wasz Goebbels wykasowal go z wykazu jako nieaktualnego? Partia prawa i sprawiedliwosci, co szuka poparcia kryminalistów i kryminalistów wsadza na panstwowe stanowiska. A nawet kradnie wlasny kodeks etyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PiS? 01.11.05, 11:45 Dziadek w Wehrmachcie zarobil wiele glosow dla Tuska, dlatego mozecie za to tylko podziekowac Kurskiemu! Moi o b y d w a j dziadkowie byli w Wehrmachcie, podobnie jak dziadkoweie P o l a k o w mieszkajacych pod zaborem pruskim! Informacja ta miala dla mnie i mi podobnych z e r o w e przdwyborcze znaczenie. Fakty, ktore wspomnialem powyzej sa tylko, i az, faktami! Sprawdz stare gazety, ktorych pewnie nie czytales, albo masz slaba "Wybiorcza" pamiec. Kryminalistow na stanowiska panstwowe "wsadzili" wyborcy! Co wiecej, uczynili z nich trzecia sile w Rzeczpopspoliej. Odpowiedz Link Zgłoś
nocosty Re: Strach PiS? 01.11.05, 11:47 No! Toś pojechał. Królewny z PO nadają się jedynie do wzdychania, a nie rządzenia krajem. Potrzebne były jedynie do tego by rząd był większościowy. Za swoje marne usługi PO mogła dostać "ochłap" w postaci paru resortów, ale królewny uznały, że to policzek. To trzeba być niezłym bufonem i gigantyczną łajzą by się jeszcze sadzić. Ha, ha. I jeszcze za wicemarszałka przepraszać? Gdybyście pieprzone POłgłówki nie zadzierali nosa to byłaby przyzwoita koalicja, sprawny rząd, a Lepper w swojej dziurze. Na złość wam wy gnidy będę głosować w powtórnych wyborach na LEPPERA. Odpowiedz Link Zgłoś
oszuwar Re: Strach PiS? 01.11.05, 11:54 Na złość wam wy gnidy będę głosować w > powtórnych wyborach na LEPPERA. i to jest typowy Polak, nie głosuje dla siebie tylko na złosc innym debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
nocosty Re: Strach PiS? 01.11.05, 12:08 oszuwar napisał: > i to jest typowy Polak, nie głosuje dla siebie tylko na złosc innym > debilizm Spokojnie. To tylko prowokacja. Gościa, który na plakacie wyborczym wygląda tak jak by chciał mi strzelić minetę mam akurat w części zadniej. A tak na poważnie to Lepper jest tragedią Polski, ale ta tragedia się powiększa - między innymi za sprawą królewien z POłgłówkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Strach PiS? Kto poparl PiS 01.11.05, 19:13 Oto wyniki glosowania na prezydenta Polski w niektorych zakladach karnych. ZK Ilawa glosujacych: 697 glosow waznych: 684 D. Tusk: 658 96,2% L. Kaczynski: 26 3,8% Areszt Sledczy Ostroda glosujacych: 101 glosow waznych: 101 D. Tusk: 99 98,0% L. Kaczynski: 2 2,0% ZK Barczewo glosujacych: 504 glosow waznych: 493 D. Tusk: 476 96,6% L. Kaczynski: 17 3,4% Areszt Sledczy Olsztyn glosujacych: 199 glosow waznych: 188 D. Tusk: 176 93,6% L. Kaczynski: 12 6,4% ZK Braniewo glosujacych: 126 glosow waznych: 126 D. Tusk: 123 97,6% L. Kaczynski: 3 2,4% Areszt Sledczy Bartoszyce glosujacych: 144 glosow waznych: 140 D. Tusk: 126 90,0% L. Kaczynski: 14 10,0% ZK Kamińsk glosujacych: 722 glosow waznych: 715 D. Tusk: 685 95,8% L. Kaczynski: 30 4,2% ZK Łęczyca glosujacych: 239 glosow waznych: 238 D. Tusk: 233 97,9% L. Kaczynski: 5 2,1% Podsumowanie: D. Tusk: 2550 95,9% L. Kaczynski: 109 4,1% Odpowiedz Link Zgłoś
boorack Re: Strach PiS? 01.11.05, 20:22 Chwileczke. To nie ludzie z PO dzwonili do Czarneckiego (Samoobrona) z prośbą o poparcie w II turze wyborów prezydenckich. To nie PO zaciągnęła w ten sposób dług u Leppera tylko twój genialny i nieskazitelny wódz Jarosław 'kaczka' Kaczyński. To nie PO poprarła Leppera jako marszałka sejmu tylko twoje genialne ugrupowanie PiS. To nie Platforma pierwsza złamała obietnice i umowy koalicyjne tylko PiS, kiedy Kaczyński wycofał się ze stanowiska premiera (żeby było śmieszniej, ten sam Kaczyński w ramach tych samych umów chciał później na siłę wsadzić Tuska na stanowisko marszałka sejmu - oczywiście pod warunkiem zawarcia koalicji i wzięcia odpowiedzialności za durne pomysły i kiełbasę wyborczą PiS'u). Jak można ufać PiSuarom, którzy zachowują się jak gnidy, żeby nie powiedzieć skończone k..wy. Brak koalicji zawdzięczamy głupocie, agresji, mściwości i hipokryzji Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nocosty Re: Strach PiS? 01.11.05, 22:23 A co psiakrew mieli robić? Poprosić PO o poparcie? Skarżysz się za złamanie umów? A chamskie numery PO z pieniędzmi unijnymi dla Warszawy i numery z hospicjami to nic? To betka? To miał być atak na PiS? Naszym kosztem? I jeszcze to oskarżenie o brak starań o budżet! To jest poza wszelkimi granicami tolerancji. Miałam głosować na Tuska, ale ta jego drużyna i ten cały Komorowski to gnojowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PiS? 01.11.05, 11:55 Glosuja na Leppera zrobisz na zlosc wylacznie sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh na złość mamie niech mi uszy zmarzną. 01.11.05, 14:20 wracaj do przedszkola. musisz dokończyć edukację. Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: Strach PiS? 01.11.05, 19:01 no że będziesz głosował i tym ewidentnie dajesz dowód temu kto tu jesteś królewną. Możesz tu bajdurzyć o królewnach z PO jednak PiS wygrał z PO tylko minimalnie i gdyby była to normalna partia to koalicja by powastała. Problem w tym że kaczyńskim włądza udeżyła do głowy i uważają że mogą wszystko. Dziś chcą wybierac sobie ludzi z PO którzy im pasują, jutro będą decydować kiedy Ci wolno jeść marchewkę. Nie wspomnę już o tym żę cały PiS so sprzedajna partia na usługach Solidarności, Leppera i Rydzyka co już samo w sobie napawa mnie odrazą. Odpowiedz Link Zgłoś
boorack Re: Strach PiS? 01.11.05, 20:28 Poczytaj sobie jeszcze to: biznes.onet.pl/0,1188089,wiadomosci.html I pomyśl czy twoje bajeczki mają jakiekolwiek uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Strach PO przed reformami: PO z SLD i LPR bedzie 01.11.05, 14:17 wszystkie reformy blokowac, poniewaz chce zapedzic PiS w slepy kat. Prawo poslowie PO: oto bedzieicie z najbardziej faszyzujacymi partiami w Polsce, mianowicie komunistami (to sa przemalowanie faszysci) SLD i LPR niszczyc i hamowac rozwoj ekonomiczny Polski. To sie nazywa wedlug PO *** ponosic odopowiedzialnosc za Polske *** Aby dorwac sie do koryta i bronic interesow waszej klienteli, klienteli bylej KL-D, partii aferalnej, jestescie gotowi poswiecic przyszlosc Polski. Wyborcy wybrali was do sejmu, abyscie reprezentowali mozliwie dobrze ich interesy a nie garstki wplywowych zlodzieji reprezentowanych wlasnie przez Tuska i paru innych osob z zarzadu. Tak, doprawdy jestem ciekawy, jak bedziecie sie czuc po odrzuceniu ktorejs tam reformy gospodarczej, oczekiwanej przez firmy, przemysl, rzemioslo. To bedzie wspaniale uczucie, naprawde, szczegolnie w czasie golenie sie... kiedy bedziecie musieli sobie samym patrzec w twarz, w twarz paskudnego a nieodpowiedzialnego faceta oszukujacego swoich wyborcow i dzialajacego w pelni swiadomie na jego niekorzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Frajer. 01.11.05, 17:05 Bo widzisz, PO pracuje dla swoich wyborców a nie dla frajerów, którzy głosowali na narodowych socjalistów z PIS. I jasne, mogłaby pewnie robić to lepiej, ale w sejmie zdominowanym przez populistów nie ma żadnej możliwości manewru. Z PISowcami nie ma się co układać, bo oni przy pierwszej ważnej dla PO ustawie dogadają się z Lepperem (tak jak przy wyborze marszałka) i ustawę uwalą. I trzeba będzie wychodzić z koalicji. Z Lepperem czy LPR wogóle nie ma co gadać a z SLD nie ma o czym. Ewentualne poparcie PSL do niczego nie wystarczy. No to niech zrobią gabinet cieni i będą twardą opozycją. Nikt rozsądny niczego innego od nich nie oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO przed reformami: PO z SLD i LPR bed 01.11.05, 18:52 fritku, przestan pieprzyc jak potluczony, czy ty naprawde jestes taki glipi, czy talko na takiego sie zgrywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
darekte Re: Strach PiS? 01.11.05, 20:56 jankbh napisał: > Typowa pisowska mentalnosc - same pomówienia, od razu przyznaje, ze nie mozna > nawet o nic oskarzyc, ale i tak winny. Zapomniales dziadka w Wehrmachcie, czy > juz wasz Goebbels wykasowal go z wykazu jako nieaktualnego? Partia prawa i > sprawiedliwosci, co szuka poparcia kryminalistów i kryminalistów wsadza na > panstwowe stanowiska. A nawet kradnie wlasny kodeks etyczny. Wspolczuje Ci, Rysiu. Jak sobie wyobrazasz rzadzenie krajem bez uzyskania poparcia dla swoich przedsiewziec? PiS deklaruje jednoznacznie, ze Samoobrona nie bedzie jego (pIs-u) koalicjantem. A TY swoje. Jesli Platforma ma w nosie wspolrzwdzenie, to PiS musi sie z kims "taktycznie" dogadywac. Musi. Latwiej byloby z Platforma. Ale oni - nie wiedziec czemu - nie chca. No, sie rokity, tuski i komoprowskie wziely i poobrazaly. Na mnie tez sie kolega donald obrazil pewnie. I na jeszcze pare osob. Oni sa tacy subtelni, ze im sie jakos nie wydaje, zeby Polska miala jakies znaczenie. Kurcze, jak mi sie ten donald podoba. No, nie chce mu sie rzadzic i mowi to otwarcie. To sie glasnost nazywa, czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Darekte - nie powtarzaj do znudzenia tanich 01.11.05, 21:53 kawałków. Napisałeś: > Jesli Platforma ma w nosie wspolrzwdzenie, to PiS musi sie z kims "taktycznie" dogadywac. Musi. Latwiej byloby z Platforma. Ale oni - nie wiedziec czemu - nie chca. No, sie rokity, tuski i komoprowskie wziely i poobrazaly. < A Ty pewnie należysz do tych co jak mu naplują to powie że deszcz pada. Jeżeli w kwestii zasad nie ma zasad - to co za przyszłość dla takiej koalicji? PiS pokazał na co go stać. Teraz Sejm pokaże co dalej. Jeżeli endriu i koń który mówi poprze rząd to znaczy że na złość PO powołali rząd mniejszościowy udzielając awansem poparcia PiSowi. I błąd - nic awansem i na kredyt w polityce. Zagłosujcie przeciw - przecież wasze poparcie teraz jest szczególnie ważne. Jeżeli nie wygracie duzo teraz to wcale. Za chwilę zjednoczone siły nowej władzy pozamykają przeciwników i tyle bedzie z waszej demokracji i siły głosu. To nieprzewidywalność jest siłą Samoobrony i Lepru. Choć chluby wam ona nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
darekte Re: Darekte - nie powtarzaj do znudzenia tanich 01.11.05, 22:38 > A Ty pewnie należysz do tych co jak mu naplują to powie że deszcz pada. > Jeżeli w kwestii zasad nie ma zasad - to co za przyszłość dla takiej koalicji? > PiS pokazał na co go stać. Teraz Sejm pokaże co dalej. Jeżeli endriu i koń > który mówi poprze rząd to znaczy że na złość PO powołali rząd mniejszościowy > udzielając awansem poparcia PiSowi. I błąd - nic awansem i na kredyt w > polityce. Zagłosujcie przeciw - przecież wasze poparcie teraz jest szczególnie > ważne. Jeżeli nie wygracie duzo teraz to wcale. Za chwilę zjednoczone siły > nowej władzy pozamykają przeciwników i tyle bedzie z waszej demokracji i siły > głosu. To nieprzewidywalność jest siłą Samoobrony i Lepru. Choć chluby wam ona > nie przynosi. > Ja Cie, przyznaje, nie zrozumielem. Moze ja jakis jestem niedouczony, ale nie rozumiem, co chciales powiedziec. Z tym pluciem, to sie uniosles nieco. Dlaczego zwracasz sie do mnie per "Wy"? - to po pierwsze. Po drugie - absolutnie przyznaje Ci racje, ze Andrzej, to bydle- to dla jasnosci. Po trzecie - z uwagi na to, ze wlasciwie nie wiem, o co Ci chodzi - musze przyznac, ze ten nieco lekki ton mojej wypowiedzi bierze sie z frustracji. Ja nie rozumiem: Jesli ktos uwaznie sledzil wypowiedzi publiczne komorowskiego, to musi przyznac, ze ciezko jest rozmawiac z kims, kto autentycznie i z przekonaniem twierdzi, ze PiS, to nic nie warta kupa wariatow. No, chyba to przyznasz. To tak, jakbym przed slubem slyszal, jak moja narzeczona opowiada przy wigilijnym stole, ze jestem zloczynca, damskim bokserem, zbokiem i jeszcze nie wiem kim, a potem spodziewala sie, ze ja poprosze o reke. Nie chce mi sie dalej pisac, bo sie irytuje na to, co widze. Mam kupe kasy ugotowanej w akcjach, a WID20 przez debili z Platformy ma szanse pojechac na 1800 pkt. Ot, co! Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Re: Darekte - sory jeżeli pojechałem za ostro 02.11.05, 00:08 napisałeś: >Ja Cie, przyznaje, nie zrozumielem. Moze ja jakis jestem niedouczony, ale nie rozumiem, co chciales powiedziec. < Sam się czasami nie rozumie. Ale powaznie. Frustracje mam taką samą ale staram sie patrzeć z perspektywą i racjonalnie. Co do oceny graczy z "przymusowej koalicji" jesteśmy zgodni. To co napisałem dotyczyło projekcji tego co oni zrobią w kwestii poparcia rządu Marcinkiewicza. Z jednej strony PiS jest skazany na poparcie większości no chyba że wiekszość opozycji wstrzyma się od głosowania - taki rząd mniejszościowy z niejaką póki co opozycją. Taki opozycyjny mandat zaufania. Jednakże z punktu widzenia politycznego - a w tym wzgledzie sam pan Jarosław Kaczyński wyraził sie ostatnio dobitnie - jeżeli Samoobrona i Lpr teraz nic nie uzyskaja to za chwile ich pozycja "przymusowej koalicji" może niewiele pomóc. A więc teraz co najmniej raz winne one w celu podbicia swojej wartości zagłosować przeciw. To bedzie test dojrzałości politycznej (w rozumieniu Kaczyńskiego) Endriu i Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:39 Hhehehee A PIS nie powinno się bać? Dlaczego PIS tak bardzo chce mieć wszystkie resorty siłowe? Czy myślisz, że ludzie z PIS są takimi aniołkami o czystych rączkach??? Znam PIS-owców trochę (prywatnie) i zapewniam Ciebie, że święci nie są! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:47 PiS chce resortow po to zeby udala sie naprawa RP. Bez tego sie nie uda tego przeprowadzic. Resorty sa obecnie obsadzone m.inn. ludzmi, ktorzy ta RP zrobili tak skorumpowana. Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:50 Wiedz powiedz mi ... tak z imienia i nazwiska... no może przynajmniej działami! ktorzy to osobnicy są tacy skorumpowani?? A! i podaj jeszcze podstawe - jakiś dowód! Ja też sobie mogę sypać oskarzeniami na prawo i lewo... mogę nawet stwierdzić że Ty jesteś skorumpowany - ot tak. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:52 Nazwiska zostana podane w swoim czasie. Dowody rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:54 niech tylko nie zaponą też podać SWOICH PISOWSKICH nazwisk... Bo znam przypadki ludzi z PIS co robią przekręty - i to na samej miedialnej wierchuszce. I nie mam ochoty by takie pacany oskarżały innych. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:57 Jezeli sa tacy w PiS-ie, to na pewno sa tam do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:01 Nie sądze by do tego doszło. Pan J.K bardzo lubi te osoby... buuu... typowe zakłamanie u niego u innych widzi drzazgę a u siebie belki w oku nie. Zresztą Panowie K nie lubią się przyznawać do błędów. ps. Wladza lubi zmieniać zdanie i swoje opinie Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:11 Władza Korumpuje.... a niezrównoważony człowiek łatwiej się temu poddaje... uważam, że panowie K są już skorumpowani rządzą władzy... buuu Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:15 Kaczynscy s a zrownowazeni! Zdecydowanie bardziej niz panowie Tusk i Rokita! To zas, czy dadza sie skorumpowac wladzy, to juz jest inna sprawa. Wierze, ze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:18 Człowieku... ZNASZ ICH OSOBIŚCIE??? Pewnie nie... ja niestety TAK. I moja wiedza upoważnie mnie do takiej opinii (nie mówie tego w kategori wrariat czy czub - ale do normy społeczeństwa też nie należą) I są opanowani ządzą władzy - jak prawie wszyscy zawodowi politycy - to taka ich choroba zawodowa. buuu Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:25 Nie znam ich osobiscie. Moge jednak oceniac (i to robie) ich prace. Wydaje mi sie, a nawet jestem przekonany, ze maja zadatki na wybitnych politykow a moze nawet na prawdziwych mezow stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:53 Nasze "spotkanie" moze byc pewnie ciekawe. Nie chwalac sie, przewidzialem, ze wybory parlamentarne wygra PiS i przewidzialem, ze prezydentem bedzie Kaczynski. Sprawdz moje stare posty, jezeli sie da, a zobaczysz, ze pisalem: "doprowadzicie do tego, ze jeden Kaczynski bedzie premierem (nie jest, bo nie chcial), drugi Kaczynski prezydentem, a Ziobro ministrem sprawiedliwosci". Mam nadzieje, ze sie nie myle tez tym razem, uwazajac, ze Kaczynscy maja zadatki na politykow wybitnych, a moze nawet na mezow stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Strach PO? 01.11.05, 12:53 mezowie stanu.... buchachachachacha.... jak z pieniacza zrobic meza stanu? socjotechnicy potrafia, ale to tylko image. Pieniaczem sie zostanie do konca. Patrz Lepper :) Z buraka rasowy polityk, ale dalej burak. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Strach PO? 01.11.05, 13:01 bo co? prawda w oczy kole? socjotechnicy z braci K. i z Leppera z rownym powodzeniem zrobili "mezow stanu". A tak naprawde to marne "ludki" z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Strach PO? 01.11.05, 13:15 argumenty kolego argumenty, na tym polega dyskusja. Twierdzisz, ze przed wyborami bracia K. byli tacy sami w zachowaniu jak w trakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 14:20 Jaki czas masz na mysli piszac: "przed wyborami"? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 19:41 amdrzej11 napisała: > Nie porownuj Kaczynskich z Lepperem! Nikt nie musi tego robic, oni sie sami z nim porownuja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 19:36 amdrzej11 napisała: > Nie znam ich osobiscie. Moge jednak oceniac (i to robie) ich prace. Wydaje mi > sie, a nawet jestem przekonany, ze maja zadatki na wybitnych politykow a moze > nawet na prawdziwych mezow stanu! Zadatki a raczej zadki, to oni maj kacze:))) Nigdy nie beda dobrymi politykami ani nigdy nie beda mezami stanu, udowadnia ci to fakt z jaka gorycza i niepokojem, swiat przyja do widomosci ich podwojna wygrana:((( Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Strach PO? 01.11.05, 20:26 Kralik ty palańcie co mie obchodzi świat!!! Wy jesteście POpieprzeni.Cały czas straszycie społeczeństwo !!! Przez 45 lat straszyliście imperializmem kapitalistów,teraz straszycie plewami z zachodnich gazet.Ja wam powiem idźcie się leczyć na nogi bo na głowę już nie czas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 21:13 rerana napisał: > Kralik ty palańcie co mie obchodzi świat!!! > Wy jesteście POpieprzeni.Cały czas straszycie społeczeństwo !!! Przez 45 lat > straszyliście imperializmem kapitalistów,teraz straszycie plewami z zachodnich > gazet.Ja wam powiem idźcie się leczyć na nogi bo na głowę już nie czas!!! Ja wiem rerana! Ciebie swiat nic nie interesuje i tylez samo wiesz o swiecie! Ale Polska czy chcesz czy nie, lezy w swiecie i jest od niego uzalezniona!!! I nikt cie niczym nie straszy, osoby ktore strasza spoleczenstwo to bracia Kaczynscy i partia PiS!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to,ze ludzie twojego pokroju, ktorzy nie wiedza kto przez 45 lat straszyl ludzi imperializmem, (poniewaz sa az tak umyslowo ograniczeni) z czystej glupoty ufaja populistom i kolejny raz marnuja szanse calego narodu na normalna Polske!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Strach PO? 01.11.05, 19:36 Jakich kur.a mężów stanu? Te wypierdki, zakopleksione i szukające wszędzie spisków, potępieńcze mąciwody i zadymiarze. Błazny. Do historii to przejdą, jak Lepper,czy inny Giertych. ►►►►►► Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 19:28 amdrzej11 napisała: > Kaczynscy s a zrownowazeni! Zdecydowanie bardziej niz panowie Tusk i Rokita! > To zas, czy dadza sie skorumpowac wladzy, to juz jest inna sprawa. Wierze, ze > nie! Zrownowazeni Kaczynscy krzyczysz? A powiedz mmi, czy czlowiek zrownowazony oklamuje dziesiatki milionow ludzi, obiecujac im 3 mln mmieszkan? obiecuje zmniejszenie bezrobocia poprzez obnizenie kosztow placy a jednoczesnie je podnosi nakladajac obowiazkowy podatak od bezrobocia? No i co najwaznniejsze, ci dwaj zrownowazeni, dokonali tego czego komunistom nie udalo sie dokonac przez 50 lat, a mianowicie skutecznie podzielic spoleczenstwo. Na dowod tego ostatniego jest to forum, poczytaj troche co maja do powiedzenia ludzie z PiS (pisze ludzie PiS, poniewaz wiekszosc tych piszacych na forum w imeniu PiS, sa poprostu wynagradzani za to)a przekonasz sie,ze mowie prawde, no chyba ze nie chcesz tego wszystkiego widziec,bo z jakigos powodu ci taki stan rzeczy odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 19:10 amdrzej11 napisała: > Jezeli sa tacy w PiS-ie, to na pewno sa tam do czasu. Ty, co ty jestes, Dorn,Ziobro, czy ktorys Kwaczek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
oszuwar Re: Strach PO? 01.11.05, 11:56 amdrzej11 napisała: > Nazwiska zostana podane w swoim czasie. Dowody rowniez. musimy miec troche czasu zeby je wymyslec -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:02 TAk :D Potrzebuja czasu by wymyśleć i sfabrykować :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
nocosty Re: Strach PO? 01.11.05, 12:17 Tu akurat nie trzeba nic fabrykować. CENTRALA SKOK-ów. To trzeba wreszcie rozpieprzyć bo wyjdzie na to, że POłgłówki mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Coś bredzicie?Centrala SKOK to akurat ciemne gesze 01.11.05, 19:02 fty PiSu. Oni forsowali przepisy korzystne dla SKOK, to jest ich zaplecze finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nocosty Re: Coś bredzicie?Centrala SKOK to akurat ciemne 01.11.05, 22:26 Właśnie o tym pisałam. To Kaczyńscy MUSZĄ przerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 19:08 amdrzej11 napisała: > Nazwiska zostana podane w swoim czasie. Dowody rowniez. Tylko nie mow ze ty je przedstawisz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:52 Nie sztuką jest oskarżyć, sztuką jest udowodnić - ale tym nie powinni się zajmować politycy - a Pis dąży do tego właśnie by bylo to jak najbardziej polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:54 Politycy byc moze nie powinni sie tym zajmowac, ale w skorumpowanych krajach politycy powinni stworzyc program to umozliwiajacy! Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:58 Polska jest tak samo skorumpowana jak niemcy, francja, anglia, stany. Nie różnimy się od nich tak bardzo. Pojedz sobie polaczku na białoruś, do rosji, azji, afryki czy ameryki południowej i zobacz co tak naprawde jast korupcją - U NAS TAK NIE MA!!! Ale przy Kaczorach i Leperze jest na to duża szansa :) Spełnioą się wtedy Twoje marzenia - nie będziesz w końcu pleść głupot i bedziesz mówić samą prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:03 To, ze Polska jest tak skorumpowana (ja uwaza, ze troche bardziej) jak kraje zachodnie, ktore znam z autopji, wcale nie znaczy, ze jest dobrze! Ja chcialbym, zeby politycy i zwykli ludzie w tych krajach mowili, ze chcieliby, zeby i c h kraje byly tak m a l o skorumpowane jak Polska i Finlandia czy Nowa Zelandia. Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:14 Utopistą jesteś... A od szukania korupcji powinnybyć niezależne organy, a politycy tacy ja Barcia Kaczyńscy nie są dobrzy by stworzyć OBIEKTYWNE!!! takie organy. Nie są do tego zdolni. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:17 Zaden "organ" nie bdzie szukal bata na siebie, a taka jest sytuacja w Polsce. Politycy m u s z a dac impuls do tego. Maly impuls dal Kalisz, i chwala mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:24 Kontrola spoza światka politykierstwa i zmiana świadomości społecznej - to jest najlepsza kontrola. Ale jak widze Faceta który jest związany bliżej lub dalej z tym gó...m i siedzi w parti która ma zrobić tak zwaną odnowe moralną to mnie zkręca na widok ich ZAKŁAMANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:30 Zmiana swiadomosci spoleczenstwa (impuls do tego) moze przyjsc za gory albo z dolu. Obiektywnie nie ma znaczenia skad przyjdzie! Dla mnie i moich dzieci oraz dla Polski i Polakow, obojetnym jest czy impuls nosi nazwisko Kaczynskiego, Kalisza, Urbana czy o. Rydzyka. Ja nie mam uprzedzen. Chce tylko widziec efekty za mojego zycia! Tylko tyle i az tyle! Ludzie nie sa ingdzie idealni. Szwedzi, Norwedzy czy Finowie, jezeli system tylko pozwoli, tez beda korumpowac i pozwola sie skorumpowac! Odpowiedz Link Zgłoś
sternsternhard Re: Strach PO? 01.11.05, 17:28 amdrzej11 napisała: > jezeli system > tylko pozwoli, tez beda korumpowac i pozwola sie skorumpowac! więc dlaczego Kaczyńscy nie chcą zmieniać systemu? Przecież odnowa proponowana przez PiS w resortach siłowych nie ma polegać na tym, że tworzymy niezależne służby (prokuratura czy służby specjalne), które mają czuwać nad przestrzeganiem prawa, ale na tym, że to Kaczyński i Co. będzie decydował, kogo i za co ścigać. Głośno teraz na świecie, że w USA któryś doradca prezydenta idzie na odstrzał. Pytanie: Czy taka sama sytuacja jest możliwa w Polsce? Tak. Kolejne pytanie: Czy istnieją prawne możliwości zastopowania tego typu działań, przez rząd? Tak. Ponieważ Minister Sprawiedliwości jest szefem prokuratury. A tenże szef już zapowiedział, że będzie wydawał polecenia co do prowadzonych postępowań. I to jest niepokojące, bo ja tu nie widzę próby reformy, tylko TKM w czystej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 19:49 paskuda99 napisała: > Polska jest tak samo skorumpowana jak niemcy, francja, anglia, stany. Nie > różnimy się od nich tak bardzo. Pojedz sobie polaczku na białoruś, do rosji, > azji, afryki czy ameryki południowej i zobacz co tak naprawde jast korupcją - U > NAS TAK NIE MA!!! Ale przy Kaczorach i Leperze jest na to duża szansa :) > Spełnioą się wtedy Twoje marzenia - nie będziesz w końcu pleść głupot i bedzies > z > mówić samą prawde. W jakim swiecie ty zyjesz? I kto ci nawciskal ty pierdul do glowy? i nie mow, ze sam to wszystko wymysliles :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 19:48 amdrzej11 napisała: > Politycy byc moze nie powinni sie tym zajmowac, ale w skorumpowanych krajach > politycy powinni stworzyc program to umozliwiajacy! Takim programem w rozwinietych krajach jest jaknajmniejsza ingerecja panstwa w wolny rynek i sadownictwo, to chciala wprowadzic PO ale z jakis niezrozumialych powodow dla calego PiS to bylo nie do przegryzienia, jak myslisz dlaczego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:54 amdrzej11 napisała: > PiS chce resortow po to zeby udala sie naprawa RP. Bez tego sie nie uda tego > przeprowadzic. Resorty sa obecnie obsadzone m.inn. ludzmi, ktorzy ta RP zrobili > > tak skorumpowana. Gadasz jak stary bolszewik. Wszędzie spisek, wszystcy nieuczciwi (i same powinienia bez dowodow). A my, Pis, jedyna sluszna sila - zrobimy porządek. Czysty LENINIZM. Niestety PRL jest w mozgach, stamtąd ciezko go wyciągnąc, a w wielu przypadkach obawiam się ze to nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 11:58 Widze, ze juz trzech nikow uzywasz! Rzodwojenie jazni, czy stara prawda z zydowskiego powiedzenia: "co trzech to nie jeden". Odpowiedz Link Zgłoś
poltergeist5 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:02 Coraz lepiej. Ale niestety tego można się było spodziewać. Argumenty schodzą do poziomu żydo-masonerii i pieprzonych pederastów. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:06 Zacytowalem tylko stare i m a d r e powiedzenie! To, ze zydowskie nie ma zadnego zwiazku z tematem, podobnie zreszta jak sprawa dziadka w Wehrmachcie nie ma zwiazku z przegrana Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Strach PO? 01.11.05, 12:06 uzywam tylko jednego.... te twoje opinie o czystkach są identyczne jak w swoim czasie Stalina, Hitlera czy pozniej Bieruta, choc chyba wlasciwa nazwa to KACZYZM. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Strach PO? 01.11.05, 12:59 swietny argument :) brawo... ale faktem jest to ze w programie PiS jest mnostwo PRL'u ;p A wszedzie widziane przez braci K. spiski, prowokacje sa najlepsza zapowiedzia tego co nadciaga :/ Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 13:05 "Widzenia" Kaczynskich sa przede wszystkim widzeniami beneficjatow wywodzacych sie z PRL-u i PZPR-u, jak rowniez z jakiegos powodu GW, ktora najpierw, wbrew swej woli, obalila rzad SLD, a teraz probuje zrobic to sami z rzadem PiS-u, i to zanim ten zdazyl zaprezentowac sklad rady ministrow i swoj program! Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Strach PO? 01.11.05, 13:09 "GW obala wbrew swej woli rzad SLD, a teraz robi to z PiS"?!? czlowieku te wizje spiskowe to nawet Tobie sie udzielaja! Poza tym gdzies w ogole sens tej wypowiedzi sie zgubil... Jak GW robi cos wbrew swej woli? Wyjasnij prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 01.11.05, 14:18 Przeciez piszac, ze GW obalila rzad SLD w b r e w swojej woli, z logicznego punktu widzenia przecze tymi slowami teorii spiskowej!!!!!! Napisalem "wbrew", dlatego, bo nie sadze, zeby Adam Michnik ze swoja Gazeta, dajac oficjalny poczatek aferze Rywina, mial na celu obalenie rzadu SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Strach PO? 01.11.05, 20:05 amdrzej11 napisała: > Przeciez piszac, ze GW obalila rzad SLD w b r e w swojej woli, z logicznego > punktu widzenia przecze tymi slowami teorii spiskowej!!!!!! Napisalem "wbrew", > dlatego, bo nie sadze, zeby Adam Michnik ze swoja Gazeta, dajac oficjalny > poczatek aferze Rywina, mial na celu obalenie rzadu SLD. Przepraszam ze tak sie wtrace w dyskusje, ale czy ty Andrzej11 byles kiedys w PZPR,UB czy ORMO? Pytam dlatego, ze twoje wypowiedzi, przypominaja do zludzenia ideologie tamtych lat. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Strach PO? 02.11.05, 11:13 Bylem tylko w harcerstwie (krotko), ZSP i Solidarnosci, w ktorej, o ile wiem, formalnie jestem do tej pory! Byc moze to wyjasnia dlaczego nie podobaja sie Tobie moje poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Strach PO? 01.11.05, 20:38 koniectegodobrego napisał: > "GW obala wbrew swej woli rzad SLD, a teraz robi to z PiS"?!? czlowieku te wizj > e spiskowe to nawet Tobie sie udzielaja! Poza tym gdzies w ogole sens tej wypow > iedzi sie zgubil... Jak GW robi cos wbrew swej woli? Wyjasnij prosze... > jak GW robi wbrew swojej woli??? A to stąd że Adaśku chce być tym,który obalił komune!!! >Szpicel zawsze będzie szpiclem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Strach PO? 01.11.05, 12:47 a Ziobro jest gejem i co? i zostaje ministrem sprawiedliwosci partii homofobow. na Lepperze ciaz wielokrotne wyroki sadowe i co? i zostaje marszalkiem sejmu. Wskaz mi tu drogi kolego gdzie tu jest prawo i sprawiedliwosc :) Poza tym snujesz w swoim wywodzie mgliste przypuszczenia. Na takiej podstawie moge rownie dobrze sadzic, ze skoro Kaczynski zyl w okresie komunizmu to jest komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
pfg Re: Strach PO? 01.11.05, 12:54 > Za rzadu Mazowieckiego Rokita byl szefem resoru, ktory nie tylko > bezprawne inwigilowal Kaczynskich ale tez przygotowal prowokacje z afera > FOZZ. Co ty bredzisz? Za rządu Mazowieckiego ani Rokita nie kierował żadnym resortem, ani też nie mówiło się o inwigilacji prawicy. Oskarżenia o coś takiego dotyczą rządu Suchockiej, gdzie Rokita kierował URMem - ale ani URM, ani Rokita nie byli nigdy o inwigilację Kaczyńskich oskarżani. A z tym FOZZem to nawet nie domyślam się co mogłeś mieć na myśli. > Nie mozna zaczynac procesu > uzdrawiania panstwa w tym samym momencie, w ktorym wybacza sie takie grzechy > za cene sojuszu. Święte słowa. Jak rozumiem, grzechów Leppera i licznych innych posłów Samoobrony one jednak nie dotyczą? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Strach PO? 01.11.05, 20:40 > Nie mozna zaczynac procesu uzdrawiania panstwa w tym samym momencie, w ktorym > wybacza sie takie grzechy za cene sojuszu. Szkoda że PiS sobie nie wziął tego do serca gdy wybierał Andrzeja L. na wicemarszałka Sejmu V Kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Strach PO? 01.11.05, 14:22 wqrwiony1 napisał: > hmmmm powiadasz - dostrzegają.... Gdzie to dokładnie wyczytałeś?? Dziennik podkreśla też, że kluczową kwestią sporną stały się nalegania PO dotyczące Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. Partia ta - jak przypomina "FT" - chciała objąć to ministerstwo, by PiS NIE miał kontroli nad wszystkimi tzw. resortami siłowymi Odpowiedz Link Zgłoś
joee2 I dlatego oddają PiS-owi całą władzę? 01.11.05, 14:49 dziwna ta twoja logika Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Strach PO? 01.11.05, 15:13 Kaczynscy robia sobie zarty z Polakow,jedyny prawdziwy minister to minister spraw zagranicznych reszta to stonka ziemniaczana i ciemnogrod tak mi dopomoz BOG. Odpowiedz Link Zgłoś
panbox Re: Strach PO? 01.11.05, 16:28 Nie tylko obserwatorzy z boku dostrzegaja sedno problemu, ktorego ty nie widzisz, a da sie ono zdefiniowac tak: z politycznego punktu widzenia Kaczynscy popelnili OSZUSTWO WYBORCZE !!! Ludzie glosujacy i na PO i na PiS robli to z mysla o ich koalicji i realizacji wspolnego programu naprawy panstwa, naprawy gospodarki. Wyborcy PO i PiS nie glosowali za spolka Kaczynskich z Lepperem i Giertychem, . "Rewolucja moralna" Kaczynskich z Lepperem i Giertychem (i Rydzykiem w tle) to kpina z prawa, sprawiedliwosci i moralnosci. A przede wszystkim z wyborcow. Dowod na to, ze PiS oszukal wyborcow jest ewidentny: PiS nie zgodzil sie po wyborach, by PO mial STATUS KOALICJANTA, a wiec kontrole nad procesem przebudowy panstwa i gospodarki. Gwarancja tego statusu byla obecnosc Rokity w MSWiA i Laska Marszalkowska dla kandydata PO ( a nie Kaczynskich). Koalicja PiS z PO sluzyla by Polsce. Koalicja PiS z LPR i Samoobrona sluzy Kaczynskim. I to cala prawda o polskich wyborach AD 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Do "panbox"a: słuszna i klarowna analiza 01.11.05, 17:12 Tak, dokładnie: uczciwa koalicja PiS-PO, w której istniałaby pewna równowaga, miała najlepsze szanse na uzdrowienie sytuacji w Polsce, rozsądną politykę gospodarczą i skuteczną politykę zagraniczną. Dlaczego PiS "skrewiła"? Można przypuścić, że winę za to ponosi Jarosław Kaczyński z jego ambicją "wzięcia całej władzy". Widocznie wykalkulował, że PO weźmie "ochłapy", bo jeżeli nie weźmie, to da się ją rozbić, a Leppera będzie się i tak można kiedyś pozbyć. Ale przywódcy PO słusznie "ochłapów" nie wzięli, poczuli się oszukani i według wszelkiego prawdopodobieństwa przejdą do ostrej opozycji. Oby. A także: oby utrzymali jedność swojej partii i obecne przywództwo, a przede wszystkim Tusk- Rokita. Jeżeli tak się stanie, to kalkulacja Kaczyńskiego może się obrócić przeciw PiS: miałeś chamie złoty róg...ostał Ci się tylko... Lepper. Który w jakimś momencie Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Strach PO? 01.11.05, 20:43 panbox napisał: > Nie tylko obserwatorzy z boku dostrzegaja sedno problemu, ktorego ty nie > widzisz, a da sie ono zdefiniowac tak: z politycznego punktu widzenia Kaczynscy > > popelnili OSZUSTWO WYBORCZE !!! Ludzie glosujacy i na PO i na PiS robli to z > mysla o ich koalicji i realizacji wspolnego programu naprawy panstwa, naprawy > gospodarki. Wyborcy PO i PiS nie glosowali za spolka Kaczynskich z Lepperem i > Giertychem, . "Rewolucja moralna" Kaczynskich z Lepperem i Giertychem (i > Rydzykiem w tle) to kpina z prawa, sprawiedliwosci i moralnosci. A przede > wszystkim z wyborcow. > Dowod na to, ze PiS oszukal wyborcow jest ewidentny: PiS nie zgodzil sie po > wyborach, by PO mial STATUS KOALICJANTA, a wiec kontrole nad procesem > przebudowy panstwa i gospodarki. Gwarancja tego statusu byla obecnosc Rokity w > MSWiA i Laska Marszalkowska dla kandydata PO ( a nie Kaczynskich). > Koalicja PiS z PO sluzyla by Polsce. Koalicja PiS z LPR i Samoobrona sluzy > Kaczynskim. I to cala prawda o polskich wyborach AD 2005. > To Tusio wmawiał że koalicja PO i PiS.Jestem ciekaw jak by było gdyby wybory wygralo POOOOpieprzeni??? Odpowiedz Link Zgłoś
zachelmie Re: Strach PO? 01.11.05, 20:06 "By Jan Cienski in Warsaw" tak sie podpisuje autor i nie bardzo to dla mnie brzmi jak obserwator z boku... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Europa juz wie,ze zwyciezyl populizm,nie reformy.. 01.11.05, 10:36 Europa juz wie,ze zwyciezyl w Polsce populizm,a zapowiedzi glebokiej reformy trzeba schowac pod stol.Teraz trzeba glebokiej reformy mozgow kaczorow i planow IV PRL,aby narod mogl sie poczuc w Europie,a nie w sowieckim bantustanie... Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Europa juz wie,ze zwyciezyl populizm,nie refo 01.11.05, 11:03 Chrzanisz jak zwykle! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Europa juz wie,ze zwyciezyl populizm,nie refo 01.11.05, 20:13 amdrzej11 napisała: > Chrzanisz jak zwykle! Zastanawiam sie, dlaczego jestes tak swiecie przekonany ze przedmowca bredzi a ty nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Czasem odnosi sie wrazenie, ze zajadlosc atakow 01.11.05, 11:13 na Kaczynskich musi miec bardziej materialna niz ideologiczna podstawe. "aby narod mogl sie poczuc w Europie" przede wszystkim musimy miec europejskie a nie afrykanskie czy poludniowaoamerykanskie (Kolumbia) standarty w korupcji, wymiar sprawiedliwosci musi przestac byc MAFIA, rynek z panstwowego musi stac sie wolnym tak by "byznes" nie oznaczal okradania panstwa. I nic tu nie pomoga placze tych co przewiduja pogorszene ich sytuacji na skutek zmian wytyczanych przez Kaczynskich, nie pomoga wyzwiska. Reforme mozgow beda musieli przeprowadzic nie Kaczynscy tylko ci co im sie wydawalo ze najgorsze maja juz za soba dzieki "grubej kresce" 15-leciu samowoli. Mieli czas by pokazac na co ich stac. Przyszedl czas rozliczen juz nie za PRL ale za te ostatnie 15 lat, w czasie ktorych korzystajac ze slabosci struktur panstwowych odziedziczonych po PRL-u doprowadzili kraj do obecnej sytuacji. "bantustanem sowieckim" jestesmy obecnie dzieki katastrofalnej prezydenturze LW i oportunistycznemu samozdowaleniu AK. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: Frajer z ciebie. 01.11.05, 17:17 Frajer z ciebie, jeśli liczysz, że PIS cokolwiek uczciwie rozliczy. Mieli rozliczyć Leppera, ucywilizować scenę polityczną. I co? Zrobili dokładnie to samo, o co oskarżali SLD. I teraz sądzisz, że trzech oficerów politycznych z PIS (szuja, jakobin i idiota) zrobią uczciwą lustrację służb i urzędów? Skoro odpuścili sobie z Lepperem, tam gdzie wszystko jest na widoku to tym bardziej odpuszczą sobie tam, gdzie nikt ich nie sprawdzi. Jak myślisz, czemu nie chcieli dać PO żadnych resortów siłowych? Bali się, że im w czymś przeszkodzą? Bzdura. Mając tylko MSWIA w działaniu nic by im PO nie mogło przeszkodzić. Ale PISowcy bali się, że ktoś im będzie patrzył na ręce. Teraz mają nieskrępowany dostęp do archiwów i mogą sobie segregować do woli - kto jest dobry, bo lubi PIS a kto jest zły bo kiedyś kaczyńskim nabruździł. I kto to będzie wiedział, dlaczego wywalili jednego a innego zostawili? A Frajerzy, którzy na nich głosowali będą szczęśliwi, że się zrobiło uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Lepper jest nieistotna plotka: ma swoj klub, 01.11.05, 18:21 swoich wyborcow, ktorych liczba bedzie raczej spadac niz wzrastac. Przeciwnicy PiS w wiekszosci rzeczywiscie przestraszeni perpektywami rozliczania uzywaja Leppera jako "straszaka", jako przyklad by podwazyc zaufanie do Kaczynskich. I tym wlasnie utwierdzaja tych mniej przekonanych, ze mozna Kaczynskim ufac. Obecna zajadlosc atakow na Kaczynskich (przeciez oni jeszcze nic nie zrobili i nie zasluzyli sobie na zadne inne oceny jak te, ktore wynikaja ze sposobu prowadzenia walki politycznej) dowodzi bardziej, ze jest podbudowana strachem przed nieuniknionymi osobistymi konsekwencjami rzadow Kaczynskich. Tym bardziej przekonuje tych, ktorzy mieli watpliwosci co do Kaczynskich. I zadne epitety i inwektywy tych, ktorym to nie pasuje nic tu nie pomoga. Obecne przezorne proby zaslaniania sie domniemanym manipulowaniem teczek i antypatiami Kaczynskich na wszelki wypadek rowniez nic nie pomoga . Utwierdzaja bardziej zaufanie do Kaczynskich niz cokolwiek innego! Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Lepper jest nieistotna plotka: ma swoj klub, 01.11.05, 20:50 Bo tym POOOOOOOOOOOOpowcom chozdi o destrukcje państwa!!!Klną na Lepera ! to dlaczego w ordynacji wyborczej nie zastrzegli że karany nie może startować do wyborów????A to dla tego że kolesie Tusmenów we wszystkich mediach wmawiali że POOOOpowcy mają 1 miejsce i Tusio wygra w cuglach!! a tu kich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 10:37 tylko czekac az sie beda z polski za granica smiac, nie popatrza na nas nawet przy mniej istotnych decyzjach(nie mowiac o tych waznych), inwestorzy sie przestrasza, ruscy z niemcami zrobia sobie 10 rurociagow omijajacych polske. nie uzyskamy juz na zachodzi nic, bedziemy malo znaczacym, prowincjonalnym kraikiem. ale za to bedziemy miec "sprawiedliwosc" spoleczna (kto mniej pracuje ten mniej traci) oraz wylapiemy aferzystow (nie wiem ktorzy z nich beda tacy glupi by dac sie zlapac skoro narazie byli tacy madrzy i tyle nakradli). bedziemy tez katoliccy i antyaborcyjni i to nam zapewni przychylnosc niebios i z nieba zaczna spadac ruble. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:03 Tez chrzanisz bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:04 Człowieku to Ty gadasz bez sensu... Podawaj fakty a nie swoje subiektywne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:09 A gdzie sa Twoje fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
paskuda99 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:28 Ja swoje podaje... ty nie... moje opinie nie są oparte na gazetach etc... znam tych ludzi i to jest najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:34 Ja ich osobiscie nie znam i byc moze to jest dobre, bo moge sie im uwaznie przygladac z dystansu. W kontaktach osobistych istnieje cos takiego jak "osobista chemia". Wystarczy, ze fermony nie odpowiadaja, i w skrajnych przypdkach, czlowieka sie nie lubi od pierwszego wejrzenia. Bywa tez na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 17:53 może przestań się chwalić, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:05 jaby komus bylo na reke zeby w Polsce zwyciezyli populisci i idioci... putin i czyrak zacieraja rece. mam nadzieje ze zarowno Belka jak i Kwasniewski zajma planowane stanowiska - bedzie to bardzo dobre dla Polski, szczegolnie ze czekaja nas teraz ciezkie czasy. Nienawistni ludzie, ktorzy obarczaja wina za swoje nieudacznictwo kogo popadnie - moze przez najblizsze 4 lata zrozumieja, ze wszystko tak na prawde zalezy przede wszystkim od nich samych, od ICH uczciwosci, przychylnosci, serdecznosci wzajemnej - nie wazne jakie sa prawa spisane w ustawach, wazne kto i z jaka wola je realizuje... jednakze szkoda ze nasza konstytucja przewiduje mozliwosc ukonstytuowania rzadu mniejszosciowego - ze wszystkimi tego skutkami... Odpowiedz Link Zgłoś
planeta123 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:00 MASZ SWIETA RACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yaloo "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 10:37 eeee myślałem że to FT to France Telecom... :) A tak poważnie to fajnie przeczytać jakieś rozsądne podsumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_uszatek Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 10:49 Po pierwsze w "Financial Times" nie ma żadnej krytyki PiSu- nie wynika to ani z cytowań w "Gazecie", ani ze źródła- odsyłam do tego numeru "FT". Po drugie uwązny czytelnik, czytający ze zrozumieniem- to warunek, dowiaduje się, że przyczyną fiaska koalicji jest nieugięta postawa PO stawiającej populistyczne żadania zerwani układu z Samoobroną. To był jakiś układ? Gdzie dokument? Wreszcie po trzecie to właśnie PiS jest formacją, która jest najbardziej uprawomocniona by nazwać ją spadkobiercą polityki marsz. Piłsudskiego (dlatego może on najwyżej kopnąć w tyłek- jak to ktoś sugerował- liderów PO, z zacietrzewionym Rokitą na czele, aż mu kapelusz spadnie z "kolana"). I po czwarte wreszcie, zorientowany nieco czytelnik-europejczyk, zauważy, że o tak zwanym populiźmie PiSu i jego chęci robienia oczyszczania na górze, rozpisuje się w alarmistycznym, by nie powiedzieć histerycznym, tonie prasa lewicowa Europy. Tak jak wiadomo popiera wszelkiego rodzaju patologie polityczne i społeczne- z marszami ulicznymi roznegliżowanych homoseksualistów na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Kiedy czytam Twoje plwociny 01.11.05, 10:57 dochodzę do wniosku, że Trybuna Ludu jest wiecznie żywa. Człowieku nie wiem czym Ty się w życiu zajmujesz, ale nie podałbym Tobie ręki jak również żadnego banknotu do zamiany. Z oszustami trzeba postępować w prosty i nieskomplikowany. Anatema. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Kiedy czytam Twoje plwociny 01.11.05, 11:13 Stuknij sie w glowe! Nikt nie chce sciskac Twojej reki ani nie bedzie rozmienial Twoich pieniedzy bez wyrazniego przymusu, a i wtedy tez nie wiadomo! Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Spieprzaj dziadu albo RAUS:) 01.11.05, 11:15 Nie do Ciebie zwracałem się zafajdany bolszewiku. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Spieprzaj dziadu albo RAUS:) 01.11.05, 11:51 Posrednio do mnie tez! Nie moge milczec gdy czytam wypowiedzi ludzi glupich jak stodola. Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:11 misiu_uszatek napisał: > Po pierwsze w "Financial Times" nie ma żadnej krytyki PiSu- nie wynika to ani z > cytowań w "Gazecie", ani ze źródła- odsyłam do tego numeru "FT". Po drugie > uwązny czytelnik, czytający ze zrozumieniem- to warunek, dowiaduje się, że > przyczyną fiaska koalicji jest nieugięta postawa PO stawiającej populistyczne > żadania zerwani układu z Samoobroną. To był jakiś układ? Gdzie dokument? > Wreszcie po trzecie to właśnie PiS jest formacją, która jest najbardziej > uprawomocniona by nazwać ją spadkobiercą polityki marsz. Piłsudskiego (dlatego > może on najwyżej kopnąć w tyłek- jak to ktoś sugerował- liderów PO, z > zacietrzewionym Rokitą na czele, aż mu kapelusz spadnie z "kolana"). > I po czwarte wreszcie, zorientowany nieco czytelnik-europejczyk, zauważy, że o > tak zwanym populiźmie PiSu i jego chęci robienia oczyszczania na górze, > rozpisuje się w alarmistycznym, by nie powiedzieć histerycznym, tonie prasa > lewicowa Europy. Tak jak wiadomo popiera wszelkiego rodzaju patologie polityczn > e > i społeczne- z marszami ulicznymi roznegliżowanych homoseksualistów na czele. a to ciekawe co piszesz. wyglada na to, ze ty niczego nie zrozumiales - wskaz mi prosze np. w ktorym miejscu jest stwierdzenie:"przyczyną fiaska koalicji jest nieugięta postawa PO stawiającej populistyczne > żadania zerwani układu z Samoobroną" ? szczegolnie owe "populistyczne zadania" - czekam Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:14 Jedno sie zgadza: "zal, ze Rzeczpospolita przegrala"! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_uszatek Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 17:23 Brlink, mam Ci przysłać "FT", który czytałem? Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 02.11.05, 14:32 misiu_uszatek napisał: > Brlink, mam Ci przysłać "FT", który czytałem? nie musisz - wyzej sama wrzucalam poprawny link do odpowiedniej strony FT... proponuje skorzystac uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:11 Dzieki! Pierwszy sensowny post w tej glupiej paplaninie! Niestety, GW zamiast wykazac wiecej profesjonalnej wstrzemiezliwosci w ocenie nowego rzadu, krytykuje go w czambul zanim zaczal rzadzic! Zaklinanie rzeczywistosci przy pomocy polprawdziwych sondazy opinii publicznej nie pomoglo PO w wyborach, to teraz robi sie zla reklame PiS-owi w kraju i za granica przy pomocy polprawdziwych komentarzy i odpowiednio dobieranych cytatow z prasy zagranicznej. Czyzby redaktorzy Gazety bali sie Kaczynskich tak jak Tusk i Rokita? Przeciez Kaczory obiecaly, ze u c z c i w i ludzie moga spac spokojnie, nawet jezeli stoja na przeciwnym biegunie niz Kaczyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:17 Popatrz sobie na notowania polskich akcji, polskiego długu i złotego w ubiegłym tygodniu to może zrozumiesz o co chodzi w tym tekście. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:13 Notowania sie niewiele zmienily! Czesto sprawdzam ile dostane za moje korony i szwajcarskie franki, gdy przyjade do kraju na Swieta! Pol roku temu dostalbym za korone 41 groszy. Tyle samo dostane teraz i zapewne w grudniu! Podobnie wyglada sprawa z frankami! Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:38 Rokita z pewnością ma się czego bać, hahaha. PiS by go przyjął z pocałowaniem ręki. Osobiście uważam, że gdyby usunąć Tuska to kompromis byłby możliwy, jednak pytanie (patrząc na to ze strony PO) pozostaje - po co? Dlaczego przyjmować na siebieczyjeś zobowiązania? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:45 Tez mysle, ze z Rokita kompromis bylby mozliwy. Jezeli chodzi o zobowiazania, to padaly one przed wyborami zarowno z ust PiS-owcow, jak i PO. "Drodzy przyjaciele" mieli w s p o l n i e budowac dobro RP. Okazalo sie jednak, ze po niespodziewanie przegranuych wyborach, PO chce budowac wylacznie dobro swojej partii, no i... Tuska. Pewnie lepiej dla wszystkich, ze PO pokazala swoje prawdziwe nadete oblicze tak szybko. Mimo wszystko, szkoda..... Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Widze, ze kolega aktywny. Szkoda ze tu jest logowa 01.11.05, 15:51 nie. Na onecie bys walnal 100 komentarzy z róznych nickow, marudząc, że komunistyczny onet Ci wszytkich nie puszcza:) Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Widze, ze kolega aktywny. Szkoda ze tu jest l 01.11.05, 16:24 Pomimo logpowania GW tez nie wszystkie posty puszcza. W tej dyskusji zdjeto dwa istotne watki (nie tylko moje posty!) bez zadnej informacji dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 20:51 > Osobiście uważam, że gdyby usunąć Tuska to kompromis byłby możliwy, Wątpię. PiS wybierając Leppera na wicemarszałka skompromitował się kompletnie i o to głównie się awanturuje PO. PO nigdy nie pójdzie na jakiekolwiek akceptowanie Andrzejka w polskiej polityce. > Dlaczego przyjmować na siebie czyjeś zobowiązania? Otóż to. Zwłaszcza, że PiS zmienia swoje poglądy jak rękawiczki (vide wybór Leppera do Prezydium Sejmu i zwrot o 180 stopni w sprawie służby zdrowia). Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:40 amdrzej11 napisała: Czyzby redaktorzy Gazety bali sie Kaczynskich tak jak Tusk > i Rokita? Przeciez Kaczory obiecaly, ze u c z c i w i ludzie moga spac > spokojnie, nawet jezeli stoja na przeciwnym biegunie niz Kaczyscy! Uczciwym ludziom strach sen zabiera nie dlatego, ze nie sa oni uczciwi, tylko dlatego, ze Kaczory beda decydowac, którzy uczciwi sa uczciwymi. Na razie na uczciwego zalapal sie Lepper. Cos mi przypominasz ta mlada lekarke z dwójka, co sie potem okazalo, ze dopiero do matury sie przygotowuje: te same fantazje, ten sam brak poczucia rzeczywistosci, no i oczywiscie wiara w swiat, który czeka na takich jak ty. Ten, kto wlasna praca zarabia 1500000 sek nie ma czasu na czytanie wszystkich bzdetów w prasie swiatowej ani na wypisywanie bzdur na gazetowym forum. Ale marzenia masz piekne, nie wyzbywaj sie ich - przydadza sie w kolejce po darmowa zupe-kaczorówke Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi Racja. 01.11.05, 18:52 Ten monopol władzy wygląda na niebezpieczny. Ministrowie też chyba niezbyt dobrze dobrani - jeden (Minister Skarbu) jest na przykład łapownikiem. Ale wiesz - z zagranicy to wszystko bardzo prosto wygląda. Wisi tam człowiek w innym kraju, w innych realiach i wydaje mu się że on już wszystko wie, bo liznął innej kultury, zobaczył inny świat. Wydaje mu się też, że na podstawie np. narzekania swoich krewnych z Koziej Wólki albo ludzi z forum gazety + jakichś czarnych PR-owców i zwykłych paranoików tworzących jakieś odezwy, demaskujące artykuły a nawet całe strony internetowe na zagranicznych serwerach - wyrobił sobie obiektywną opinię na naszą rzeczywistość. Ale tak naprawdę nic o niej nie wie. Nad takimi Polonusami trzeba się pochylić z troską, pogłaskać po głowie i odesłać do domu. Howgh. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 13:21 wlasnie najwiekszy problem z Kaczorem to fakt iz sadzi iz jest kolejnym pilsudskim. Usiluje zbudowac cos na wzor zlepka IIRP oraz PRL. Co masz do rozneglizowanych ludzi na ulicach? Jak sa ladni to oko milo zawiesic :) Jak nie to powinni sie wstydzic. Mam nadzieje ze nigdy nie bedzie mi dane zobaczyc Kaczynskiego w szortach <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: POPARLI LEPPERA, Lepper podleje! 01.11.05, 16:20 POPARLI LEPPERA, Lepper podleje! Ty podlejesz! Podleje, podleje, ale PiS! Lepper zasadził buraki, ale ta ozimina zimy nie przetrzyma! Upodlony Kraj, umiłowany Kraj, RM radio w każdej chacie i wiosce... PiS rydzykowofundamentalny, PiS socjalny, PiS liberalny, PiS uniwersalny, PiS da wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 16:57 Nie miałem ochoty brać udziału w tej dyskusji, bo w przeciwieństwie do większości piszących nie mam kryształowej kuli i nie wiem , co będzie za 4 lata. Ale gdy jeden z dyskutantów stwierdził: "to właśnie PiS jest formacją, która jest najbardziej uprawomocniona by nazwać ją spadkobiercą polityki marsz. Piłsudskiego", to przyznaję , trochę mnie poniosło. Człowieku nie grzesz, gdzie dzisiaj znajdziesz polityka, który dla Polski potrafiłby zrezygnować z realizowania własnych, często idiotycznych koncepcji? Gdzie ludzie , którzy wysiedliby z tramwaju własnych poglądów na przystanku dobra państwa ( Piłsudzki wysiadłem z tramwaju socjalizmu na przystanku niepodległości)? Gdzie polityk, który potrafiłby powiedzieć posłom, że są "związkiem zawodowym ludzi chorych na fajdantis poslinis, a Polakom, że "są narodem idiotów". Nasza rzeczywistość to małe gierki, przymilamnie się polityków do "Polski socjalnej". Więc więcej pokory człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
sternsternhard Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 17:31 > Gdzie polityk, > który potrafiłby powiedzieć posłom, że są "związkiem zawodowym ludzi chorych na > > fajdantis poslinis, a Polakom, że "są narodem idiotów". gwoli ścisłości to u Korwina coś podobnego widziałem. A Tusk zająknął się o politycznej klasie próżniaczej. Więc źle nie jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 18:01 żałosne podsumowanie, a im nic do nas, szkoda, że nic nie piszecie o poparciu FT dla Kulczyka, ale małe piwo, Lepper, to jest problem; żeby to był ich tekst, niechby, ale to grubymi nićmi szyta realizacja zamówienia...; co godzinę (średnio) pojawia się w Internecie tekst (z obcej prasy) zatroskany naszymi losami;Czy to nie dziwne? W Niemczech się wali, a poważne gazety martwią się brakiem Tuska w polityce..., Lepperem; Brednie i brednie, tylko cienki Bolek nie wie dlaczego, kto inspiruje, w jakim celu powstają te "troskliwe" teksty Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:30 "Zaprzysiężony w poniedziałek polski rząd mniejszościowy, bez poparcia Platformy Obywatelskiej, będzie musiał polegać na populistycznych partiach - pisze wtorkowy "Financial Times"." A czym do cholery jest PiS jak nie największą populistyczną partią? "Brytyjski dziennik przypomina, że mniejszościowy rząd Prawa i Sprawiedliwości jest efektem nieudanej próby zbudowania centroprawicowej koalicji z PO." Cetroprawicowa??? Centroprawicowe to jest PSL albo Demokraci.PL. PO i PiS to prawica pełnym ryjem. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:36 PiS partia populistyczna a Demokraci centroprawica? Stuknij sie w glowe! Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 11:41 Jeśli chodzi o program gospodarczy to jak najbardziej tak. Dużo bliżej jest PeDekom do wolnego rynku niż PISowi. PIS co rzadko spotykane prezentuje lewicę, tyle, że o konserwatywno_narodowym charakterze. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson PiS to typowo populistyczna faszystowska prawica. 01.11.05, 11:49 Typowy dla takiej prawicy kult siły, zapędy totalitarne, odwołania do nacjonalizmu i religijnych zabobonów. A tzw. socjalny program PiSu to tylko populistyczne kłamstwo by przyciągnąć lewicowy elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: PiS to typowo populistyczna faszystowska praw 01.11.05, 11:54 Najgorsze, że mylisz się w drugiej części swojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Chciałbym... 01.11.05, 11:59 mindhardcore napisał: > Najgorsze, że mylisz się w drugiej części swojej wypowiedzi. A ty, jak rozumiem z tego zdania, wolisz faszystowski zamordyzm od ustroju sprawiedliwości społecznej i szacunku dla gorzej sytuowanych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Chciałbym... 01.11.05, 12:04 Wręcz przeciwnie, niemniej jednak wiem, że skuteczność działań państwa w długim okresie jest coraz słabsza. jestem za tym, żeby stwarzać ludziom szansę do rozwoju albo do pracy, ale nie promować nieróbstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Chciałbym... 01.11.05, 12:07 hej, admin kasztanie gdzie są moje poprzednie posty? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Za pracę należy ludziom płacić, należy stwarzać 01.11.05, 14:14 ludziom warunki do ciągłego rozwoju i podnoszenia swych kwalifikacji, a liberałowie w Polsce, zgodnie z zaleceniami zachodnich koncernów, chcą by ludzie zapieprzali po 60 i więcej godzin na tydzien, bez wolnych sobód, góra tydzien urlopu, za 600-800zł, chcą najbardziej i jak najmniejszym kosztem wyeksploatować pracownika, nie dając mu żadnych szans na dalsze kształcenie i podnoszenie kwalifikacji by przykuć go do niskopłatnego stanowiska. Należy dawać równe sznase startu wszystkim dzieciom i tym bogatym i tym biednym,a liberałowie są za dzieciczeniem biedy i bogactwa, są za oddzielnym kształceniem dzieci bogatych i biednych rodzin, są za płatnymi studiami. Liberałowie pod płaszczykiem wolności gospodarczej chcą zafundować ludziom zamordyzm ekonomoiczny, najgorsze co może być. Tak to mniej więcej wygląda. Państwo musi być silne i pilnować by prywatny interes właścicieli wielkich korporacji nie kolidował z interesem społeczeństwa, by ludzi w pracy traktować godnie a nie jak niewolników, by ludzie którzy przegrają wyścig szczurów żyli powyżej jakiegoś minimum socjalnego a nie na granicy egzystencji. A jak się cholernym liberałom nie podoba struktura państwa to niech spadają do jakiejś jungli i tam mogą wprowadzać w życie swoje chore ideologie, bez wtrącania się państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sternsternhard Jak ktoś nie rozumie podstaw ... 01.11.05, 18:09 Bardzo ciekawa wypowiedź, szkoda tylko, że nieprawdziwa, ale po kolei. tornson napisał: > ludziom warunki do ciągłego rozwoju i podnoszenia swych kwalifikacji, a > liberałowie w Polsce, zgodnie z zaleceniami zachodnich koncernów, chcą by > ludzie zapieprzali po 60 i więcej godzin na tydzien, bez wolnych sobód, góra > tydzien urlopu, za 600-800zł, chcą najbardziej i jak najmniejszym kosztem > wyeksploatować pracownika, nie dając mu żadnych szans na dalsze kształcenie i > podnoszenie kwalifikacji by przykuć go do niskopłatnego stanowiska. Użycie w tym zdaniu słowa liberał jest co najmniej niewłaściwe, ale przejdźmy do rzeczy. To o czym piszesz nie wynika z "liberalizmu" czy "socjalizmu", ale z najnormalniejszej w świecie chęci zysku. Jeżeli pracodawca ma możliwość takiego eksploatawania pracowników, to bedzie to robił. Pamiętajmy jednak, ze niewolnictwa ani przymusu pracy już nie ma, a zatem pracodawca będzie mógł tak eksploatowac ludzi, jeśli znajdzie chętnych do pracy na takich warunkach. Jeśli tacy sa, to po co proponować im więcej? Mam firmę chcę zarabiać i to jak najwięcej, jeżeli mam pracowników za 600 zł, to niby dlaczego mam im płacić 2.000? Jeżeli jednak rynek pracy wygląda tak, że łatwo jest o pracę, to nikt się nie zgodzi pracować za 600 zł, bo gdzie indziej znajdzie pracę za wyższa pensję. A zatem, jeżeli pracownicy nie zgadzaliby się pracować za 600, pracodawca musiałby podnieść pensje, żeby w ogóle znaleźc kogokolwiek do pracy. Kluczem jest obniżenie bezrobocia, ale nie przez nakazy i zakazy, ani tym bardziej poprzez uszczelnianie kodeksu pracy czy inne proponowane przez Kaczyńskiego bzdury. Wbrew pozorom, im łatwiej zwolnić pracownika, tym chętniej się go przyjmuje do pracy (innej). W tej chwili zwolnienie z pracy w firmie zatrudniającej ponad 20 osób wiąże się z koniecznością wypłacenia odprawy i do tego trzeba bardzo ładnie umotywować to zwolnienie, bo pracownik może iśc do sądu i dostać odszkodowanie na osłodę, bo pracodawca nieprecyzyjnie napisał, dlaczego zwalnia. Albo: pracownik leń czy pijak, dostaje jedno ostrzeżenie, drugie, nie pomaga, więc się go zwalnia. A w sądzie dostaje odszkodowanie bo sąd nie widział tych "ostrzeżeń" na piśmie i uznaje że ich nie było i że zły pracodawca gnębi biednego proletariusza. Z przeciwieństwa: jeżeli łatwo mi kogoś zwolnić, to krócej się będe zastanawiał czy go przyjąć. Jeśłi wiem, że, jeśli coś nie wyjdzie to się po prostu pożegnamy, mogę mieć motywację: "może zatrudnienie zwiększy mi dodatkowo obroty, więc warto zaryzykować". Tyle że musze wiedzieć, że jeśli nie zwiększy, to mogę pracownika zwolnić, a nie martwić się skąd wziąć na jego półroczną pensję płatną za karę, że mi nie wyszedł biznes. Problem polega na tym, że sporo ludzi (w tym jak się zdaje Kaczyńscy) uważają, że przedsiebiorcy mogliby zatrudniać ludzi ile chcą, a nie zatrudniają bo nie chcą. Taki szczegół jak zyskowność przedsiębiorstwa, jakoś im umyka. A niestety firma to nie budżet państwa i nie możńa sobie zadłużać i wypuszczać obligacji, bo w pewnym momencie skończą się chętni na zakup. No i jeszcze jedno. Coś czego zdaje się nasi kochani socjaliści nie mogą zrozumieć, to to, ze pracownicy są naprawdę wazni w każdej firmie, bo to oni generują zyski. I że pracodawca zrobi wiele, żeby dobrego pracownika zatrzymać, nie dac podkupić konkurencji etc. I wbrew pozorom, nie dotyczy to tylko wysokokwalifikowanej kadry lecz wszystkich. Bo przysłowiowy pan Kazio - stróż, jeśli reaguje na potencjalne zagrożenia i dba o dobro firmy, jest też częścią zespołu. > Należy dawać równe sznase startu wszystkim dzieciom i tym bogatym i tym > biednym,a liberałowie są za dzieciczeniem biedy i bogactwa, są za oddzielnym > kształceniem dzieci bogatych i biednych rodzin, są za płatnymi studiami. To już jest kłamstwo. Studia w tej chwili też są płatne, tyle że płacą za nie wszyscy. I biedna mama, co zarabia 600 zł i samotnie wychowuje dziecko też finansuje studia dzieciom bogatych ze swoich podatków. Więc łaskawie nie pisz idiotyzmów. > Liberałowie pod płaszczykiem wolności gospodarczej chcą zafundować ludziom > zamordyzm ekonomoiczny, najgorsze co może być. > Tak to mniej więcej wygląda. Tak to mniej więcej nie wygląda. :) > Państwo musi być silne i pilnować by prywatny interes właścicieli wielkich > korporacji nie kolidował z interesem społeczeństwa, by ludzi w pracy traktować > godnie a nie jak niewolników, by ludzie którzy przegrają wyścig szczurów żyli > powyżej jakiegoś minimum socjalnego a nie na granicy egzystencji. na drugą częśc odpowiedziałem, więc zajmijmy się pierwszą. Co oznacza silne państwo? Silne struktury siłowe, sporo urzędników do kontroli zapewne itd. itd. Państwo oczywiście musi skądś brać na to pieniądze. W znacznej mierze pańśtwo ma pieniądze z podatków. Załóżmy zatem, że istnieje duża firma w branży powiedzmy olejarskiej, której przychody wynosza miliardy złotych. Do budżetu wpłaca 10% całości tego budżetu. I ta firma zamierza wejść na rynek budek z hot-dogami, otworzyć sieć w polsce, itd. itd. Jak wiadomo, zmorą każdej firmy jest konkurencja, bo budek z hot-dogami ci u nas dostatek. Prezes udaje się zatem do odpowiedniego ministra i mówi: "panie ministrze. dla dobra społeczeństwa, chcemy handlować hot-dogami. u nas będzie to produkt pożywny i zdrowy, potrzebny dla ludu pracującego, no i zatrudnimy 100 osób. Ale jestesmy zdania, że obecna sytuacja jest zła. Budek jest za dużo, konkurują ceną i obniżają warunki sprzedaży. Nalezy wprowadzić rozporzadzenie, jakie warunki powinna spełniać budka z hot-dogami." I przedstawiają listę wyposażenia. Koszt 20.000 zł. Minister dla dobra społeczeństwa się zgadza, bo jak tu nie ulec prośbie takiego dobroczyńcy budżetu, cyzli pańśtwa, czyli wszystkich. Efekt. Firma otwiera swoje budki na wysokim poziomie i zatrudnia 100 osób. Jednocześnie zostaje zamknietych 200 innych budek, bo dochody właścicieli nie pozwalają na zakup wyposażenia. Rynek się ładnie monopolizuje, a firma spokojnie podnosi ceny, bo konkurencja jest wycięta. Podoba się? A to wszystko dla dobra społeczeństwa, bo zwolennicy silnego państwa uważają, że ogól społeczeństwa to idioci, którzy nie potrafią ocenić, co jest dla nich dobre i trzeba decydować za nich. > A jak się > cholernym liberałom nie podoba struktura państwa to niech spadają do jakiejś > jungli i tam mogą wprowadzać w życie swoje chore ideologie, bez wtrącania się > państwa. Problem polega na tym, że liberałowie uważają, że ludzie sami potrafią o sobie decydować, zaś władza korumpuje. Problem z korumpowaniem i słabością ludzką, został zresztą podniesiony już w ewangeliach (cytował nie będę, ale fragmentów o słabości ludzkiej jest mnóstwo). W związku z tym ci wstrętni liberałowie uważają, że oddawanie ludziom zbyt dużej władzy, obraca się przeciwko innym ludziom, ponieważ ci co władzę mają zaczną ją wykorzystywać. Jak się zdaje zwolennicy Kaczyńskiego & co uważają, że "w PiSie są uczciwi ludzie i naprawią zło". Za kazdym razem gdy to słyszałem i widziałem umizgi PiSu do kościoła, przypominało mi się ewangeliczne: "kto mówi, że jest bez grzechu - kłamie". Zgodzę się częściowo z jednym. Potrzebne sa mechanizmy, któ¶e będą zapobiegać powstawaniu monopoli, bo do tego niestety prowadzi całkowicie wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Chciałbym... 01.11.05, 14:56 > mindhardcore napisał: > > > Najgorsze, że mylisz się w drugiej części swojej wypowiedzi. > A ty, jak rozumiem z tego zdania, wolisz faszystowski zamordyzm od ustroju > sprawiedliwości społecznej i szacunku dla gorzej sytuowanych obywateli. Ktory to manifest cytujesz? - Kominternu, Lipcowy, czy tez najswiezszy Olejniczaka? Studiujesz historie komuny, czy tez cie odmrozili? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 20:54 > A czym do cholery jest PiS jak nie największą populistyczną partią? Zgadzam się z Tobą. Po raz pierwszy w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Prezentujesz, tak jak PiS, myslenie faszystowskie. 01.11.05, 11:46 Co to za prymitywne myślenie, że skoro Platforma sprzeciwia się NIEZDROWEJ I PODEJRZANEJ monopolizacji władzy, to, że niby w celu ochrony kogokolwiek... Coż za bezczelny prymityw! Przecież gdyby Rokita został szefem MSWiA to jego zastępcą byłby niewątpliwie ktoś z PiS. Poza tym Ministerstwo Sprawiedliwości i Prokurator Generalny zostałoby w rękach PiS. Komuś z PiS wyraxnie zależy na uczycnieniu z urzędów państwowych narzędzia do jego prywatnych rozgrywek, PiS chce wszystko sobie podporządkować, tłumacząc, że TYLKO PiS ma pomysł na naprawę państwa. TO JEST MYŚLENIE I POSTĘPOWANIE FASZYSTOWSKIE!!!!!!!!!! Nie wierzę ludziom stosującym podwójne standarty. Z jednej strony Prawo z drugiej Lepper, z jednej Sprawiedliwość, z drugiej Rydzyk... A teraz odnajdźcie mnie i aresztujcie za głoszenie takich jak powyższe poglądów. Czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Prezentujesz, tak jak PiS, myslenie faszystow 01.11.05, 12:09 Masz swieta racje Travel_Wawa. Jestem ciekaw, czy WaSSerman az tak rozbuduje specsluzby i da im takie uprawnienia, ze i mnie za "niepoprawne", antykacze poglady beda scigac w Holandii. Dobre 20 tat temu musialem uciekac z Polski przed komuchami. Nie chcialbym na starosc ukrywac sie w Holandii przed Kaczorami. Pozdrawiam - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Prezentujesz, tak jak PiS, myslenie faszystow 01.11.05, 12:58 Zalezy za co musiales uciekac! Slowik myslal, ze tez mu sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
koniectegodobrego Re: Prezentujesz, tak jak PiS, myslenie faszystow 01.11.05, 13:33 no prosze... jak kolega zarzutami i oskarzeniami sieje na prawo i lewo... Co Ci kaczory11 uczynily? jak gosc uciekal przed totalitarnym systemem za granice to zle zrobil? od razu musisz mu przypisywac niecne intencje? Nawet jak zrobil cos niedobrego to jest niewinny az do udowodnienia winy. Wiec swoje poglady, o ile je masz, na jego temat zostaw tylko dla siebie. Jeszcze to porownanie do Slowika. Koles ty wszedzie widzisz przestepcow i jakies spiski... Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Prezentujesz, tak jak PiS, myslenie faszystow 01.11.05, 14:51 :-OOOO Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Prezentujesz, tak jak PiS, myslenie faszystow 01.11.05, 14:39 travel_wawa napisał: > Platforma Obywatelska nie przegrała tych wyborów. Tia, ona je wygrała INACZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 PIS POWINIEN BEZWZGLEDNIE WYKORZYSTAC WLADZE 01.11.05, 12:00 W celu przeprowadzenia swoich reform ! Nie ogladac sie na innych ,nie miec litosci w stosunku do PO. Maja wladze,maja sile, maja warunki do utworzenia IV RP ! Odpowiedz Link Zgłoś
robbie_williams Re: PIS POWINIEN BEZWZGLEDNIE WYKORZYSTAC WLADZE 01.11.05, 12:26 A ty dlaczeg nie jesteś bezwzględnie na grobach? Marzy ci sie inkwizycja? a na czym ma niby polegac 4 rp? na handlowaniu z andrew ? Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 czy pamiętasz o tabletkach Katoliku???? 01.11.05, 13:29 Sytuacja Polski, nigdy w ciągu ostatniedgo 15- lecia nie byla tak zla jak obecnie.Pisuar wziąl calą wladzę nie po, to aby "udrowić" Polskę, ale po to, aby przygotować sobie grunt na wprowadzenie czarnej dyktatury tutaj. Symptomy owego wrowadzania porządku czarnych już obserwujemy, np. zawlaszczenie rosortów "Silowych" a to dopiero preludium do tego, co w kraju tak biednym i z "Wojtylizowanym" się stanie.Flirt Pisuaru z partiami populistycznymi popycha ten nieszczęsny kraj ku wojnie domowej,a przestępcy, zwyklemu oszustowi, manipulatorowi, Rydzykowi będzie to jak najbardziej na rękę.W obecnmej sytuacji nie wolno "Platformie" prwadzić żadnych rozmów z rozmodlonymi faszystami,ten rząd musi jak najszybciej upaśc!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: czy pamiętasz o tabletkach Katoliku???? 01.11.05, 13:43 Ty masz calkowita racje ! Dlatego my popieramy ten rzad i walczymy ,zeby mogl swoj program wypelnic do ostatniej joty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: czy pamiętasz o tabletkach Katoliku???? 01.11.05, 14:23 Czesc matole! Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 coż mam odpowiedzieć zakompleksionemu 01.11.05, 15:17 polaczkowi to do amdrzej11 Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: coż mam odpowiedzieć zakompleksionemu 01.11.05, 16:20 Myslisz, ze twoje kompleksy projektuja sie na twoich adwersarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: czy pamiętasz o tabletkach Katoliku???? 01.11.05, 14:26 Juz ci kiedys pisalem zebys sie martwil o swoja teczowa bielizne, martwienie sie o Polske zostaw innym! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: kolejny nieudacznik z rydzykowego nadania!1 01.11.05, 16:21 No to sprawa jasna. Czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: kolejny nieudacznik z rydzykowego nadania!1 01.11.05, 17:24 Bardzo wysoki poziom dyskusji politycznej. Chłopcy, piszecie spod remizy? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: kolejny nieudacznik z rydzykowego nadania!1 02.11.05, 11:15 Odkrywczy komentarz. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Katoliku czy liczysz na funkcję KAPO w obozie?? 01.11.05, 14:03 w obozie dla wszystkiego co nie kacze i nie rydzyko-katolickie. A może chcesz być od razu lotnym prokuratorem ludowym? Im więcej klepiesz o potędze, planach i możliwościach zakompleksionych kurdupli tym jest im gorzej. Dziś jest 1 listopada ( to takie Święto, niekoniecznie katolickie ) i choć wczoraj było Twoje to właśnie dziś zapal kaganek w intencji ginącej Polski. Na pewno złej i zepsutej ale demokratycznej. Dzisiaj masz oprócz tabletek dodatkowy zastrzyk i elektrowstrząsy Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: PIS POWINIEN BEZWZGLEDNIE WYKORZYSTAC WLADZE 01.11.05, 17:33 Ja bardzo proszę, ty nie czytaj tak często archiwalnych numerów "Trybuny Ludu", bo naprawdę robi sie straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: PIS POWINIEN BEZWZGLEDNIE WYKORZYSTAC WLADZE 01.11.05, 18:02 Ot to to, katpolu: to są właśnie te faszystowskie zapędy niektórych przynajmniej PiSowców, a Ty je powtarzasz z emfazą. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Zal Polski 01.11.05, 12:04 Zal sie przyznac, ale Polska "przerznela" dzieki PiS-owi i Blizniakom Burzycielom. "FT" ma calkowita racje. Czekam, co napisza Holendrzy. Oni juz po wyborze Lecha Kaczynskiego drapali sie ze zdumienia w glowe. Polska miala "dobra prase" w Holandii. Czy tak bedzie dale ?? Obawiam sie, ze watpie.... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Zal Polski 01.11.05, 12:09 Poddaj sie eutanazji ! Z tego zalu oczywiscie ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Zal Polski 01.11.05, 12:45 Kosciol chyba tego zabrania . Co z Ciebie za katolik ? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: Zal Polski 01.11.05, 12:47 Kiedy czytam niektóre - pełne nienawistnego ( katolickiego ?) zacietrzewienia - posty, to myślę o eutanazji cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Ludzie Tuska chcieli służb specjalnych 01.11.05, 12:10 Nie dostali - więc wypieli się na Prawo i Sprawiedliwość. Czy "opieka" PO nad specsłużbami miała być wyrazem wdzięczności i zapewnieniem bezpieczeństwa wobec "starego" układu? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx islam blog kicz blog Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Ludzie Tuska chcieli służb specjalnych 01.11.05, 12:44 wypieli sie bo inaczej nie mozna . Do poparrancow z pisu pasuje co najwyzej giertych i lepper . Po prostu pis nie dorosl do po . Odpowiedz Link Zgłoś
qfc A zobaczysz koles ilu tych twoich swiatlych... 01.11.05, 12:55 ...POpaprancow przejdzie do PiS. I to wkrotce. Kaczory beda mialy rzad wiekszosciowy. POpaprancy ciagna do koryta wszyscy. Szturmem. A Kaczory beda sobie wsrod nich przebierac, kogo wezma, a kogo nie. I tak PiS bedzie zdyscyplinowana partia wiekszosciowa w parlamencie. Banalne to, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: A zobaczysz koles ilu tych twoich swiatlych.. 01.11.05, 13:00 Banalne i niestety prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A zobaczysz koles ilu tych twoich swiatlych.. 01.11.05, 15:13 Biedacy , plujecie na PO , ale bez nich jestescie niczym . Kaczynsxy sami nie potrafia zawiazywac butow . Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: A zobaczysz koles ilu tych twoich swiatlych.. 01.11.05, 16:31 Potrafia! Przekonasz sie o tym i Ty i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A zobaczysz koles ilu tych twoich swiatlych.. 01.11.05, 21:04 > POpaprancy ciagna do koryta wszyscy. Szturmem. A Kaczory beda sobie wsrod nich > przebierac, kogo wezma, a kogo nie. I tak PiS bedzie zdyscyplinowana partia > wiekszosciowa w parlamencie. > > Banalne to, nieprawdaz? Tylko co to da krajowi? PZPR też była partią zdyscyplinowaną i większościową... A w rzeczywistości UE i otwarcia rynków może się nagle okazać że polskie firmy nie tworzą PKB Polsce ale Litwie i Słowacji a polskie mózgi rozwijają technologie nie w Warszawie ale w Londynie. I kto wtedy da kasę na "Polskę solidarną"? Chyba tylko tow. Putin - czy tego chcieli "prawdziwie polscy patrioci"? Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Ten Jan Cienski co to pisze dla FT, to tuba... 01.11.05, 12:20 ...propagandowa PO. Siedzi w Warszawie caly czas. Niech opowie z kim utrzymuje towarzyskie kontakty? Pisze bzdury propagandowe pod PO, a potem to drukuja w FT i to niby jest opinia w Wielkiej Brytanii o Polsce. A to jest opinia PO, wydrukowana w FT przez Cienskiego. (To taki przyczynek do obiektywizmu prasy w Wielkiej Bru=ytanii.) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Ten Jan Cienski co to pisze dla FT, to tuba.. 01.11.05, 12:42 Podobne opinie sa w calej zachodniej prasie . No , ale zachod to same lewaki i zydokomuna . Tylko pis jest dobry . Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: Ten Jan Cienski co to pisze dla FT, to tuba.. 01.11.05, 12:49 Masz tu numer do Jana Cienskiego: w W-wie: 827 3082 lub 0604 994 850. Zadzwon, umow sie i pogadaj z kim on w tej Warszawie przestaje. Wtedy sie dowiesz czy ma cos wspolnego z PO czy nie. Jak sprawy nie wiesz, to nie pieprz na zasadzie jakiego uogolnienia. (Ja tego nigdy nie robie, bo trzeba byc idiota zeby taki argument uzywac.) Co do innych dziennikarzy to napisz, o ktorych Ci chodzi. To pewnie tez bede Ci w stanie powiedziec cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Re: Ten Jan Cienski co to pisze dla FT, to tuba.. 01.11.05, 13:06 Za to zabawne jest to, ze na pierwszy miejscu jest prasa niemiecka, ktora pieprzy duby smalone. I to do tego pisza to goscie, w ktorych kraju panuje totalna komuna, ludziom nie chce sie pracowac i oni nie moga sie z tym "najlepszym na swiecie" modelem gospodarczym rozstac Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Re: Ten Jan Cienski co to pisze dla FT, to tuba.. 01.11.05, 13:04 JA bym nie przesadzal, komentarze FT sa dosc stonowane i wcale nie sprzyjajace PO, czytuje te gazete codziennie. Najzabawniejsze jest to, ze wyborcza nie zajaknela sie w sprawie tego zdanka: "Mr Marcinkiewicz yesterday named little known technocrats to head most of the ministries that had been expected to go to Civic Platform in a coalition, as he continued to hold out the hope that a coalition could still be formed. Mr Marcinkiewicz is on the economically liberal wing of the party and has promised to run low budget deficits and adopt economic reforms." Ani tez: "However, Mr Tusk made clear his pro-business party would not support the government unless it repudiated what he called its "tactical alliance" with the populist Self-Defence party and Andrzej Lepper, its inflammatory leader." Jak ktos ma pojecie o wspolczesnej ekonomii albo czyta czyta regularnie te gazete, to rozumie roznice miedzy liberlanymi reformami gospodarczymi (w stylu brytjskim), a partia probiznesowa, ktora proponuje rozwiazani sprzyjajace biznesowi, a nie zwiekszeniu konkurencji. No ale to widac wyborczej nie pasowalo Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Teraz moze i tak. Bo FT nie chce wchodzic w 01.11.05, 13:17 konflikt z zadna wladza. Ale poczytaj artykul Cienskiego o Kurski (re: dziadek Tuska). Facet klamal i pieprzyl glupoty. (Po pierwsze Kurski nie twierdzil na poczatku, ze dziadek Tuska byl w Wehrmachcie - prosil o wyjasnienie. Nawet jak taka prosba moze byc sugestywna, to nie jest to twierdzenie. Po drugie Cienski twierdzil, ze dziadek Tuska byl wcielony sila do Wehrmachtu: poki co okolicznosci wstapienia czy wcielenia dziadka Tuska do Wehrmachtu sa nadal niejasne.) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Re: Teraz moze i tak. Bo FT nie chce wchodzic w 01.11.05, 14:32 No moze i tak, chcociaz ja tego nie zauwazylem, co wcale nie znaczy, ze tak nie bylo. Tyle, ze to troche wina samych pisowcow, o ile udalo im sie dotrzec do czesci mediow w Polsce - vide TVN, ktory komentowal wybory w miare uczciwie, nie trzymajac zbyt silnie strony zadnej z partii - to z zagranicznymi sie nie spisali. Wsytarczylo przeciez umowic sie na kawe z paroma komentatorami wytlumaczyc im niunase. Ale i tak zwazywszy te smieszna proeuropejskosc (proeuropejski kandydat nie zna jezykow europy chle, chle) PO, wyszlo nienajgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Re: Teraz moze i tak. Bo FT nie chce wchodzic w 01.11.05, 14:39 A oto cytat z Cienskiego: "Last week, one of Mr Kaczynski's lieutenants, Jacek Kurski, said one of Mr Tusk's grandfathers had volunteered for the German army during the second world war - which, though irrelevant, could have damaged Mr Tusk. It turned out that Mr Tusk's grandfather was first imprisoned in a concentration camp before being forcibly drafted into the Wehrmacht, from which he fled to join Polish forces in the west. Mr Kurski was tossed out of his party." FT - 18.10.2005 Czyste klamstwo i debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 12:26 ...to dzieki mediom popierajacym tuska i bolszewikow...ich oszolomostwo poszlo w swiat...to te tzw polskie media sa winne takiego wizerunky polski na swiecie...robia w wlasne gniazdo...a ...FT...powtarza po nich jak papuga...))) Odpowiedz Link Zgłoś
robbie_williams Re: NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 12:28 potraficie sie jedynie kłocić i pieklić - 4 rp to swary i pieniactwo do potegi enter! slepa rzadza wladzy po trupach i chocby reka w reke z andrew, ktory z prawem ma malo wspolnego z glosami "sprawiedliwych" zostal vcemarszalkiem WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 12:39 To odpad , nie dyskutuj z nim . Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 12:42 robbie_williams napisał: > potraficie sie jedynie kłocić i pieklić - 4 rp to swary i pieniactwo do potegi > enter! slepa rzadza wladzy po trupach i chocby reka w reke z andrew, ktory z > prawem ma malo wspolnego z glosami "sprawiedliwych" zostal vcemarszalkiem WSTYD ...masz racje...tusk nienawidzi...wielu polskich wyborcow...i te tuska oszolomstwo promuja poprawnie politycznie niektore tzw polskie media...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 12:52 me-e napisał: > robbie_williams napisał: > > > potraficie sie jedynie kłocić i pieklić - 4 rp to swary i pieniactwo do > potegi > > enter! slepa rzadza wladzy po trupach i chocby reka w reke z andrew, ktor > y z > > prawem ma malo wspolnego z glosami "sprawiedliwych" zostal vcemarszalkiem > > WSTYD > > > ...masz racje...tusk nienawidzi...wielu polskich wyborcow...i te tuska > oszolomstwo promuja poprawnie politycznie niektore tzw polskie media...-))) Tak masz rację, nienawidzi ich i z tej nienawiści kandydował na Prezydenta i chciał uczciwej koalicji. Z tej nienawiści PO wywaliła cięzki szmal na wybory. Zmień nick na "meeeeeeee." będzie wiadomo z kim mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 12:56 ...masz racje...tusk nienawidzil tez rzadu olszewskiego co ujawnil niedawno publicznie...dlatego z bolszewikami i bolkami go obalil...dla dobra polski ma sie rozumiec...-))) jedrek63 napisał: ... Tak masz rację, nienawidzi ich i z tej nienawiści kandydował na Prezydenta i > chciał uczciwej koalicji. Z tej nienawiści PO wywaliła cięzki szmal na wybory. > Zmień nick na "meeeeeeee." będzie wiadomo z kim mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 13:05 Myślę że w naszej sutuacji gospodarzczej obalenie każdego rządu który za cel nr 1 ma grzebanie w teczkach, jest świętą powinnością Liberałów (mam na myśli ludzi o poglądach liberalnych z każdej partii), taki sam był rząd Olszewskiego. Rozliczenie i to bezwzględne i uczciwe jest oczywiście koniecznością, ale nie może przecież być celem rządu kraju który ma 240 mld długu i 30 mld deficytu budżetowego. Jak mówić o rozliczeniu majć w nieformalnej koalocji p Lepera, Łyżwińskich, Begerową. Wojtero , Slek...wszyscy z prwomocnymi wyrokami. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: NIEZLY WIZERUNEK POLSKI... "FT" 01.11.05, 13:11 jedrek63 napisał: > Myślę że w naszej sutuacji gospodarzczej obalenie każdego rządu który za cel nr > 1 ma grzebanie w teczkach, jest świętą powinnością Liberałów (mam na myśli ludz > i > o poglądach liberalnych z każdej partii), taki sam był rząd Olszewskiego. > Rozliczenie i to bezwzględne i uczciwe jest oczywiście koniecznością, ale nie > może przecież być celem rządu kraju który ma 240 mld długu i 30 mld deficytu > budżetowego. Jak mówić o rozliczeniu majć w nieformalnej koalocji p Lepera, > Łyżwińskich, Begerową. Wojtero , Slek...wszyscy z prwomocnymi wyrokami. ...wiec po co wybory...gazeta...dajmy nato niech wybiera rzad i prezydenta...bedziesz i ty i tusk i bolek ...zadowoly...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 to jakas tajemnica 01.11.05, 13:22 zachodze w glowe, ktory to z nastepnych jego glupich doradcowod PR i tych piszacych mu przemowienia, doradzil mu, by temat rzadu Olszewskiego poruszac. Starsi ludzie pamietaja, a ci co maja krotka pamiec, dostali ostatnio szanse dzieki filmowi Kurskiego przypomniec sobie jaka byla rola Tuska i Rokity w obaleniu tego rzadu.Przypomniec mu konszachty z Wachowskim i zapewnienia , ze lewica Olka Kwasniewskiego zaglosuje razem z nimi . Obawiam sie,ze Tusk powoli traci poczucie rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
me-e POLSKA bedzie PIEKNA... 01.11.05, 13:37 ...i czy to sie bolszeikom i PO ...podoba czy nie...nawet jak obalicie ten rzad obecny macierewicza...i tak przegracie z kretesem...no chyba ,ze sfalszujecie wybory ...tak jak to robiliscie z gora piedziesiat lat w prl-u...za samo to lsd nie powinna sie znalesc na poslskiej scenie politycznej a jej slugusy i wierne tuski zreszta...tez...wyborco do dziela jak zajdzie taka koniecznosc...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi wiesz co, baranku, 01.11.05, 19:09 nie powinieneś odstawiać leków - język ci się wtedy plącze i pleciesz byle co... Odpowiedz Link Zgłoś
fifura Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:52 Ta cała procedura powołania nowego rządu świadczy tylko o tym że Polska to Dziki kraj. Nie po to chodziłem i głosowałem, aby teraz mniejszość sejmowa rządziła./ Wydaje mnie sie (chyba sie nie mylę) że w normalnym kraju najpierw zdobywa sie większośc w parlamencie - poprzez głosowanie , a dopiero po tym prezydent powołuje ministrów i wtedy można dostąpić zaszczytu bycia przy korycie.(przez pewien okres czasu) A u nas odwrotnie . Najpierw do koryta a potem próba zdobycia większości w sejmie. Czy tak jesy wszędzie, czy tylko u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 12:55 Nie przesadzaj! Wszystko co jest zgodne z prawem i konstytucja, jest cywilizowane, niezaleznie od tego czy sie to nam podoba, czy nie! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Im się udało 01.11.05, 13:01 -Ty, jakby nam się udało; ale byśmy byli bogaci! -No. I nie musielibyśmy nic robić. -I tak nic nie robimy. - No tak, ale wtedy wogóle nic byśmy nie robili. Starsi pamiętają kto to powiedział, młodszym podpowiem. Jacek i Placek! Tak, to bracia Kaczyńscy. Tak im zapadła w pamięć ta rola (a już na pewno ten fragment), że dążą do celu od ponad czterdziestu lat. Chyba im się udało. Hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Brak koalicji PIS-u i PO to najlepsza wiadomosc 01.11.05, 13:06 ubieglego tygodnia Tak naprawde zachodzilem w glowe, jak by sie miala udac ta naprawa i ta IV Rzeczpospolita reka w reke z aferalami, ktorzy z malymi przerwami rzadza Polska od 16 lat.Coz, cuda sie zdarzaja, i pare tygodni temu ludzilem sie ze wsrod chlopakow z PO jakis cien przyzwoitosci sie narodzil. Teraz juz wszystko jasne, bo wszystko trafilo w stara koleine i widac czego aferaly sie najbardziej obawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: Brak koalicji PIS-u i PO to najlepsza wiadomo 01.11.05, 13:24 krystian71 napisała: > ubieglego tygodnia > Tak naprawde zachodzilem w glowe, jak by sie miala udac ta naprawa i ta IV > Rzeczpospolita reka w reke z aferalami, ktorzy z malymi przerwami rzadza Polska > > od 16 lat.Coz, cuda sie zdarzaja, i pare tygodni temu ludzilem sie ze wsrod > chlopakow z PO jakis cien przyzwoitosci sie narodzil. > Teraz juz wszystko jasne, bo wszystko trafilo w stara koleine i widac czego > aferaly sie najbardziej obawiaja Fakt mamy teraz w klubie PO 133 aferałów, na przeciwko kryształowo czystą koalicję Ludowo-Narodową Ludzi o czystych rękach ( i brudnym sumieniu). Już mnie też nudzi tłumaczenie prawd oczywistych - nie da się naprawiać Państwa z kryminalistami ( prawomocne wyroki !!!!!, i nie poltyczne tylko za np wyłudzanie kredytów...). O ile wiem nikt z PO nie ma żadnego wyroku. Skoro to takie aferały to czmu p.Kaczyński kiedy był min. sprawiedliwości nie postawił żadnego oskarżenia , o wyroku nie wspominając. Myślę że moje argumenty i tak na nic bo niektórzy i tak wolą prawdy objawione (o. Rydzyk) zamiast logiki. No cuż za tych można się tylko pomodlić: Daj im Panie Boże zdrowie, bo na rozum za późno Odpowiedz Link Zgłoś
tomja01 Wszyscy to widzą tylko nie "wyborcy" Samoobr...upp 01.11.05, 13:29 Wszyscy inteligentni obserwatorzy naszej sceny politycznej, czy to w Polsce czy za granicą widzą co się stało i kto jest winny temu, że nie doszło do koalicji PO-PIS. Tylko radykalni, zaślepieni i zadufani w sobie wyborcy samoobrony...upss...przepraszam PIS-u...ale to chyba żadna różnica, zatem tylko oni tego nie widzą. Podobnie było w hitlerowskich niemczech...ci co chcieli to widzieli w Hitlerze zagrożenie, ale zawsze znajdzie sie masa debili, którzy uwierzą we wszystko co się im powie, nieważna jest bowiem dla nich treść tylko osoba mówiącego. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: Wszyscy to widzą tylko nie "wyborcy" Samoobr. 01.11.05, 13:33 tomja01 napisał: > Wszyscy inteligentni obserwatorzy naszej sceny politycznej, czy to w Polsce czy > za granicą widzą co się stało i kto jest winny temu, że nie doszło do koalicji > PO-PIS. Tylko radykalni, zaślepieni i zadufani w sobie wyborcy > samoobrony...upss...przepraszam PIS-u...ale to chyba żadna różnica, zatem tylko > oni tego nie widzą. Podobnie było w hitlerowskich niemczech...ci co chcieli to > widzieli w Hitlerze zagrożenie, ale zawsze znajdzie sie masa debili, którzy > uwierzą we wszystko co się im powie, nieważna jest bowiem dla nich treść tylko > osoba mówiącego. Racja ale treść też jest ważna, pod warunkiem dużej ilości obietnic. Po co myśleć, przeciez wystarczy wymagć od obiecującego. To dużo łatwijsze niż wymagać od siebie - na początek myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Wszyscy to widzą tylko nie "wyborcy" Samoobr. 01.11.05, 13:51 Szkoda, że FT nie napisał jak w Polsce przerzuca się odpowiedzialność na "wszystkich" innych i szuka kozła ofiarnego. A ja chciałabym się dowiedzieć dlaczego media w Polsce nie pytają PiSu o odpowiedzialność za rzeczywistość, którą tworzą. Wiecznie słyszę tylko pytania o plany i wizje(ja rozumiem, że ktoś się czegoś boi i chce się zabezpieczyć przed oskarżeniem), ale nie ma pytań o odpowiedzialność za te wizje.Ja się pytam braci K.:czy w państwie głoszącym równość wobec prawa mogę liczyć na podobnie łagodne traktowanie jak A.Lepper?Bo gdy np. ukradnę z biedy masło w sklepie jako okoliczność łagodzącą podam, że przecież głosowałam na L.Kaczńskiego i popieram rząd PiS... Poza tym ja rozumiem te tęsknoty Polaków za rządami silnej ręki, ale ja nie jestem homo sovieticusem, a wolną obywatelką mojego kraju(sorry za patos)i nie potrzebuję pomocy państwa, tak w biedzie jak i bogactwie. Oddaję Bogu co boskie, a cesarzowi co cesarskie, a nawet zostaje dla potrzebujących. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Wszyscy to widzą tylko nie "wyborcy" Samoobr. 01.11.05, 14:51 Daj szanse PiS-owi! Przeciez oni nawet nie zdazyli przedstawic skladu calego rzadu! Dlaczego nie pozwolisz im pokazac co potrafia? Czepiasz sie tak samo jak GW, PO, SLD i im podobni! Czy tak postepuja n a p r a w d e wolni obywatele wolnego kraju? Przeciez PiS zostal wybrany w wolnych wyborach przez wolnych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
sternsternhard Re: Wszyscy to widzą tylko nie "wyborcy" Samoobr. 01.11.05, 18:28 amdrzej11 napisała: > Daj szanse PiS-owi! Przeciez oni nawet nie zdazyli przedstawic skladu calego > rzadu! Dlaczego nie pozwolisz im pokazac co potrafia? Czepiasz sie tak samo jak > GW, PO, SLD i im podobni! Czy tak postepuja n a p r a w d e wolni obywatele > wolnego kraju? Przeciez PiS zostal wybrany w wolnych wyborach przez wolnych > ludzi! i w wolny spośób wybrali Leppera na wicemarszałka. Człowieka skazanego przez niezawisły sąd. a brat Kaczyński powiedział: "oni nie zaproponowaliby nikogo innego". Czy zatem partia odnowy nie powinna powiedzieć: "przestępca nie będzie marszałkiem. Albo wskażecie posła, który nie został skazany, albo nie będziecie mieć marszałka?" Co gorsza z dotychczasowych wypowiedzi PiSu wynika (dotyczących Komorowskiego i Niesiołowskiego), że skazanie nie jest problemem, problemem jest krytyka PiSu. Przyznasz, że to może rodzić obawy. Moich przyjaciół cenię za to, że potrafią mi wygarnąć, jeśli coś im się nie podoba. Kaczyńscy zdają się premiować pochlebców. I to też budzi moje obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Wszyscy to widzą tylko nie "wyborcy" Samoobr. 02.11.05, 11:37 Zgadzam sie co do tego, ze Lepper powinien siedziec w wiezieniu, a nie na lawie poselskiej, ale z drugiej strony nie sami PiS-owcy go na to stanowisko wybierali. To po pierwsze. Po drugie, rodzi sie pytanie, dlaczego czlowiek prawomocnie skazany za przestepstwa chodzil i nadal chodzi wolno? Czyzby to tez byla wina Kaczynskich? Poza tym, do sejmu zostalo wybranych wielu poslow, ktorzy wprawdzie nie maja prawomocnych wyrokow, ale co do ktorych, wkrotce bedzie sie prawdopodobnie toczylo dochodzenie. Niestety sa to osoby z PO. Uwazam, ze wszyscy wobec prawa powinni byc rowni. Jezeli chodzi o Komorowskiego, to jest kilka przyczyn oporu Kaczynskich, i wcale jego krytyczne do nich nastawienie nie jest najwazniejsze, zwlaszcza, ze ci sami Kaczynscy byli gotowi zaakceptowac jego osobe na ministra obrony narodowej. Chodzi o to, ze na stanowisku marszalka Sejmu moglby utracic w zasadzie kazda ustawe wysunieta przez PiS, uniemozliwiajac w rzadzenie krajem. Jezeli chodzi o Niesiolowskiego to sprawa jest inna: jezeli PiS weszla by do koalicji, to mysle, ze PiS przelknal by ta zabe. PO jednak chcialo marszalka Senatu p r z e d wejsciem do koalicji! Wbrew wczesniejszym umowom! Odpowiedz Link Zgłoś
nina.dark Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 14:01 Polaku-wiesniaku! Ale sobie wybrales: i rzad, i prezydenta. Wstyd!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rumacz Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 14:11 Wchodze na strone ft.com i nie moge znalezc tego artykułu. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 PiS jest partia populistyczna czyli lewicowa 01.11.05, 14:12 W zwiazku z czym rzad, niezaleznie od tego, czy jest tam PO czy nie i tak bedzie musial polegac na partiach populistycznych. PiS jest partia populistyczna, gloszaca glupkowate socjalistyczne slogany i jako taka jest skazana na los AWS-u i SLD. Ale PiSowcy sie nie przejmuja - wiedza, ze Polacy sa wyjatkowo odporni na nauke i za 4 lata zaglosuja na SLD (tudziez nowa partie, ale z czlonkami SLD) a za 8 na ludzi z PiSu (prawdopodobnie tez pod innym szyldem). Jak to mawial Lloyd George: dac Polakom niepodleglosc to tak jak dac malpie zegarek. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: PiS jest partia populistyczna czyli lewicowa 01.11.05, 14:22 Ktore slogany masz na mysli? P.S. Powolujac sie na slowa Loyda Georga, powolujesz sie wypowiedz polityka bardzo miernego! Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Ach, bo Ty Andrzejku jesteś 01.11.05, 14:36 Tą intelektualną i polityczną elitą? No prawie się wzruszyłam, a jak powtórzysz to jeszcze 1000x sam w to uwierzysz. Tylko wiesz, że to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Ach, bo Ty Andrzejku jesteś 01.11.05, 14:40 Przepraszam, ale nie zrozumialem co jest nieprawda. Moglbys mnie oswiecic? Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Ach, bo Ty Andrzejku jesteś 01.11.05, 15:22 Nie odpowiadaj takim pokurczom intelektualnym szkoda prądu i compa!! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Ach, bo Ty Andrzejku jesteś 01.11.05, 16:19 Uwieraja cie teczowe stringi? Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: PiS jest partia populistyczna czyli lewicowa 01.11.05, 15:21 "Powolujac sie na slowa Loyda Georga, powolujesz sie wypowiedz polityka bardzo miernego"! bo nie lubil Polaków?? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: PiS jest partia populistyczna czyli lewicowa 01.11.05, 16:27 Nie! Bo byl miernym politykiem! Gdyby byl dobrym, to byc moze nie doszlo by do wybuchu II Wojny Swiatowej! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 14:34 Lepper ma duże poparcie i ogromna liczba osób głosowała na Samoobronę. Politycy szanujący procedury demokratyczne nie mogą pogardliwie wyrażać się o przeciwnikach politycznych. Platforma okazała się luźną grupą arogantów. W sprawie jej klęski wypowiadają się tylko przywódcy tej partii. Nikt nie pyta szeregowych członków o zdanie na temat arogancji kilku polityków Platformy przeżywających ciężki szok po klęsce. Nawet taka reakcja dowodzi , że nie nadawali się do rządów RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zap44 Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 14:40 SO powinna miec wicemarszalka bo jest trzecia partia w Sejmie, ale nie czlowieka z szeregiem wyrokow. To miala byc naprawa RP a nie przewalka. Jeszcze troche i znowu uslyszymy "Andrzej pomoz" ZAP Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 14:43 Ależ pyta, pyta.Zechciej posłuchać wypowiedzi B.Komorowskiego, A.Szejnfelda, R.Antczaka, S.Niesiołowskiego, P.Śpiewaka. W demokratycznym państwie nie ma obowiązku wchodzenia w koalicje. Kaczyńscy nie lubią demokracji, bo zwyczajnie sobie z nią nie radzą (dowód:A.Lepper). PiS czeka na podziały w PO, ale myślę, że narazie się nie doczeka.Jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 14:54 1/ Casus Lepper jest najlepszym dowodem, ze Kaczynscy rozumieja zasady obowiazujace w demokratycznym panstwie. Casus Lepper pokazuje, ze tych zasad nie rozumie Tusk. 2/ Podzialy w PO byly zawsze, sa i beda! Zobaczysz na wiosne! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 15:16 Podczas nowych wyborow ? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 16:18 Niekoniecznie! Rzad PiS-u moze rzadzic bez wiekszosci w Sejmie. Wystarczy wsparcie prezydenta i marszalka sejmu. Moga rzadzic dekretami nawet przez cztery lata. A wszystko zgodnie z prawem i Konstytucja RP! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 18:57 Az do pierwszego votum . Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 20:26 amdrzej11 napisała: > 1/ Casus Lepper jest najlepszym dowodem, ze Kaczynscy rozumieja zasady > obowiazujace w demokratycznym panstwie. Casus Lepper pokazuje, ze tych zasad > nie rozumie Tusk. > 2/ Podzialy w PO byly zawsze, sa i beda! Zobaczysz na wiosne! Jestes prawdziwym romantykiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 21:25 > 1/ Casus Lepper jest najlepszym dowodem, ze Kaczynscy rozumieja zasady > obowiazujace w demokratycznym panstwie. Casus Lepper pokazuje, ze tych zasad > nie rozumie Tusk. Nie rozumieją tego właśnie Kaczory. Fundamentem państwa demokratycznego jest prawo a nie ślepy pęd do władzy. Kto jak kto, ale partia o nazwie "Prawo i Sprawiedliwość" mająca we władzach sporo prawników i szermująca hasłami "odnowy moralnej" takie rzeczy powinna wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Zgoda. 01.11.05, 15:01 Tylko jeden problem. Czy Samoobrona szanuje i przestrzega zasad demokratycznych? Czy wysypywanie zboża (cudza własność) to kanon demokracji? Czy blokowanie publicznych dróg to demokracja? Samoobrana i LPR to zaprzeczenie demokracji. Te partie wykorystują demokrację gdzie im wygodnie mając zasady demokracji za nic. Przypomina mi to NSDAP. Oni też demokratycznie przejęli władzę. Czy ktoś przy zdrowych zmysłach nazwie tę partię demokratyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Zgoda na co? 01.11.05, 15:17 ws21 napisał: > Tylko jeden problem. Czy Samoobrona szanuje i przestrzega zasad demokratycznych > ? > Czy wysypywanie zboża (cudza własność) to kanon demokracji? Czy blokowanie > publicznych dróg to demokracja? Samoobrana i LPR to zaprzeczenie demokracji. Te partie wykorystują demokrację gdzie im wygodnie mając zasady demokracji za nic. > Przypomina mi to NSDAP. Oni też demokratycznie przejęli władzę. Czy ktoś przy > zdrowych zmysłach nazwie tę partię demokratyczną? Tak mi sie wydaje, ze chodziles na lekcje historii w co drugi albo trzeci wtorek, stad tez pewne luki w znajomosci jednych zagadnien, przy jednoczesnym eksponowaniu innych. Nic ci " nie przypomina" metod, jakich partia komunistyczna uzyla w przejeciu wladzy w Polsce? Po co siegac do historii Niemiec, wystarczy znac troche lepiej historie Polski i to te niezbyt odlegla, nawet 1989 w Magdalence, jesli ci wiek na to pozwala. Po co uzywac straszaka przedwojennej partii niemieckiej- komunisci zatlukli te szkape na smierc, straszac nia nawet przedszkolakow. Postudiuj dzieje pzpr i jej corki sld. Partie LPR i Samoobrona sa krysztalem greckich zasad w porownaniu do pzpr i sld i nie strasz ludzi urojonymi chocholami- zostaw to czerwonym. Chyba, ze sam jestes... sposrod nich. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Zgoda na co? 01.11.05, 15:21 slepiec nawet w gownie widzi krysztal . Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 I kto tu jest niedouczony? 01.11.05, 15:36 PPR nie twierdziła, że objęła władzę w sposób demokratyczny. Wręcz przeciwnie - dyktatura proletariatu to ich metoda do szczęściowści społecznej. Natomiat historia twierdzi, że NSDAP zdobywa w Niemczech władzę w wyniku demokratycznych wyborów. W Polsce "socjalistycznej" co najwyzej pod koniec tej epoki, w czasach Gierka mówiło się o "demokratyczacji", nigdy o demokracji. Dlatego przykład niemiecki jest bardzej adekwatny do zilustrowania działania partii niedemokratycznych, posługujących się demokracją dla swoich celów. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: I kto tu jest niedouczony? 01.11.05, 15:49 ws21 napisał: > PPR nie twierdziła, że objęła władzę w sposób demokratyczny. Wręcz przeciwnie - dyktatura proletariatu to ich metoda do szczęściowści społecznej. > Natomiat historia twierdzi, że NSDAP zdobywa w Niemczech władzę w wyniku > demokratycznych wyborów. W Polsce "socjalistycznej" co najwyzej pod koniec tej epoki, w czasach Gierka mówiło się o "demokratyczacji", nigdy o demokracji. > Dlatego przykład niemiecki jest bardzej adekwatny do zilustrowania działania > partii niedemokratycznych, posługujących się demokracją dla swoich celów. Zaraz, zaraz a 1947 w Polsce? 3xtak i inne przekrety? Kazde kolejne "wybory", czym byly jesli nie wmawianiem ludziom na sile, ze w Polsce panuje system "demokracji ludowej" i ludzie wybieraja swych przedstawicieli do "wladz". A glosy to juz sami liczyli. Czym byly te "wybory" do Sejmu, jesli nie teatrem w demokracje w wykonaniu czerwonych? Oni "dyktature proletariatu" pogrzebali wraz z zamordowanymi czlonkami wladz KPP. Przeciez od samego 1944-go wmawiali , ze w Polsce jest demokracja. Przeciez "caly oboz" nazywali krajami demokracji ludowej. Nie przekrecaj historii. A juz mialem nadzieje, ze tego typu sztuczki tez przeszly do historii. Jednak mylilem sie. Zniszczenia psychiki obywateli, jakich dokonala komuna sa istotnie zbyt wielkie, by sie ich wyzbyc w jednym pokoleniu. Nie porownuj NSDAP do Samoobrony, bo to swiadczy o Twoim braku wiedzy albo w najlepszym przypadku probie manipulacji "niedouczonymi" wynikajaca z jawnej niecheci do tych drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Oj, chyba jesteś bardzo młody. 01.11.05, 16:02 I kompletnie nie rozumiesz tamtych czasów. Czy jedno referendum na ponad 40 lat, w założeniach demokratyczne (być może sfałszowane) pozwala stwierdzić że państwo jest demokratyczne? Sam piszesz, że nasze władze mówiły o "demokracji ludowej". I ten drugi człon wyróżniał "naszą" demokracją od tej zgniłej zachodniej. Dyktarura proletariatu nigdy nie była i nie chciała być demokracją. Bo następne etapy - socjalizm i komunizm też doktrynalnie z demokracją nie mają nic wspólnego. Ale socjalizm zbudował tylko ZSRR , co ogłosił Breżniew no a komunizm - KRLD. Czy nadal tak twierdzą nie wiem, ale tak kiedyś głosiło Radio Tirana. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Oj, chyba jesteś bardzo młody. 01.11.05, 16:41 ws21 napisał: > I kompletnie nie rozumiesz tamtych czasów. Czy jedno referendum na ponad 40 > lat, w założeniach demokratyczne (być może sfałszowane) pozwala stwierdzić że > państwo jest demokratyczne? Ja wcale tego nie mowilem i nie mowie, ze 1947 bylo papierem lakmusowym "demokracji" w Polsce. Wrecz przeciwnie, moje argumenty sluzyly do tego azeby pokazac iz komunisci byli artystami kamuflazu w wykorzystywaniu instytucji demokratycznych dla uwiarygadniania sie. Przymiotniki " ludowy, socjalistyczny" sluzyly im do wyindywidualizowania sie sposrod tego "zgnilego" systemu wartosci demokracji, sprawiedliwosci i wolnosci. I nie powinienes miec watpliwosci, czy referendum w 1947 bylo sfalszowane, czy nie, jesli mam Cie traktowac za partnera w dyskusji. To nie jest moj dyktat tylko przypomnienie udokumentowanych faktow. Sam piszesz, że nasze władze mówiły o "demokracji > ludowej". I ten drugi człon wyróżniał "naszą" demokracją od tej zgniłej > zachodniej. Mam nadzieje, ze terminu "zgnilej zachodniej" uzyles nie w pelni przekonania. lecz jako przycinek do tworcow tego terminu. Dyktarura proletariatu nigdy nie była i nie chciała być demokracją. > Bo następne etapy - socjalizm i komunizm też doktrynalnie z demokracją nie mają nic wspólnego. Oni, tworcy tego systemu to wiedzieli ale ludziom mowili co innego. Ale socjalizm zbudował tylko ZSRR , co ogłosił Breżniew no a > komunizm - KRLD. Czy nadal tak twierdzą nie wiem, ale tak kiedyś głosiło Radio > Tirana. Faktycznie, Brezniev twierdzil tak, podobnie, jak Chruszczow, ze przegonia USA w rozwojuz. I to nalezaloby uzyc, jako dowod ich "geniuszu politycznego". Wmawiac ludzom na sile to, w co sie samemu nie wierzy. Jesli pamietasz transmisje pogrzebu Brezniewa, to byc moze nie umknal Ci uwadze maly szczegolik, gdy zona Breznieva probowala wlozyc mu do trumny modlitewnik. Tirany nigdy nie sluchalem - Wolna Europe, gdy tylko moglem. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A wracjąc do meritum. 01.11.05, 17:50 Nadal twierdzę, więcej, jestem pewien, że Samoobrona i LPR z demokracją nie mają nic wspólnego. Są rakiem toczącym tkankę demokracji. A ludzie którzy tego nie rozumieją są głupcami. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: A wracjąc do meritum. 01.11.05, 18:33 OK, jeśli wszyscy poza PO, to ponad 90% Polaków są głupkami, niezły rachunek... (lepperowcy, hołota, berety i pisuary czyli tylko jakieś 35 milionów) Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 PO? PiS to dżuma. PO cholera. 01.11.05, 18:49 Oj, i PO ma swoje grzeszki. Nie jestem zwolennikiem tej partii. Dla mnie wzorem demokraty jest np. Korwin-Mike. Nie podzielam w pełni jego poglądów, ale on walczy zgodnie z regułami. Nie słyszałem aby np. posługiwał się pułkownikami do dyskredytacji przeciwników politycznych. Można przytoczyć więcej nazwisk z naszej sceny. Np. w miarę poprawny jest PSL. Mają niepohamowany ciąg do stołków ale reguł przestrzegają. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Zgoda na co? 01.11.05, 15:37 Ano na to że członkowie Samoobrony to Polacy. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Zgoda na co? 01.11.05, 15:53 ws21 napisał: > Ano na to że członkowie Samoobrony to Polacy. I tyle. I w tym sie calkowiecie z Toba zgadzam. Umiejetnosc zobaczenia w drugim, ze jest tak samo Polakiem,mimo roznicy zdan, to temat lekcji# 1 kompromisu i gratuluje Ci ws21 zdania klasowki z tego rozdzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Zgoda na co? 01.11.05, 20:37 fromwindsor napisał: > ws21 napisał: > > > Ano na to że członkowie Samoobrony to Polacy. I tyle. > > I w tym sie calkowiecie z Toba zgadzam. > Umiejetnosc zobaczenia w drugim, ze jest tak samo Polakiem,mimo roznicy zdan, > to temat lekcji# 1 kompromisu i gratuluje Ci ws21 zdania klasowki z tego > rozdzialu. Nie rozumie tu czegos, jak to wkoncu jest, ze przed wyborami czlonkowie samoobrony nie byli zauwazani przez PiS i braci Kaczynskich jako Polacy i demokraci a teraz sa prtnerami ??? Mozesz mi to wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Czy elektorat Leppera to nie są Polacy ? 01.11.05, 20:25 wojtek2784 napisał: > Lepper ma duże poparcie i ogromna liczba osób głosowała na Samoobronę. Politycy > > szanujący procedury demokratyczne nie mogą pogardliwie wyrażać się o > przeciwnikach politycznych. Platforma okazała się luźną grupą arogantów. W > sprawie jej klęski wypowiadają się tylko przywódcy tej partii. Nikt nie pyta > szeregowych członków o zdanie na temat arogancji kilku polityków Platformy > przeżywających ciężki szok po klęsce. Nawet taka reakcja dowodzi , że nie > nadawali się do rządów RP. A ja myslalem, ze PO mialo wieksze popacie niz samoobrona, dlaczego wiec o wyborcach PO wyrazacie sie tek pogardliwie? A co do mniemanej arogancjii PO, to jak okreslil bys zachowanie twoje i PiS z Kaczynskimi na czlele? Odpowiedz Link Zgłoś
herbski1 to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 14:54 to chyba juz koalicja PO-PiS-Samoobrona, Kaczory niezle wymyslily do jednych pomyslow zaangazuja PO do innych SO , a gdy elektorat bedzie mial o cos pretensje to winne sa PO lub SO ( bo sie nie potrafia porozumiec ) toz to nawet Pilsudski by nie wymyslil :) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 15:07 herbski1 napisał: > to chyba juz koalicja PO-PiS-Samoobrona, Kaczory niezle wymyslily do jednych > pomyslow zaangazuja PO do innych SO , a gdy elektorat bedzie mial o cos > pretensje to winne sa PO lub SO ( bo sie nie potrafia porozumiec ) toz to nawet Pilsudski by nie wymyslil :) Masz cos przeciwko Pilsudskiemu? Wielkosc politykow mierzy sie ich skutecznoscia w tworzeniu koalicji w oparciu o sztuke kompromisu. Tusk i Rokita sa na poziomie przedszkola jesli chodzi o te umiejetnosc. Kaczynscy natomiast pokazuja , ze opanowali te sztuke calkiem niezle i w tym widze nadzieje na utrzymanie sie tego rzadu i spelnienie przynajmniej czesci obietnic przedwyborczych. I niekoniecznie bedzie to oznaczalo sprzedanie wszystkiego populistom. Wole zreszta to, niz sprzedanie wszystkiego ( za darmo) post-komunistom. I nie prorokuj w czarnych kolorach. To tez byla przyczyna upadku "koalicji" PiS - PO. Tusk nie potrafil wyjsc z kregu "Lepper- woodoo". On ma na tle AL kompleks, ktory nabiera ksztaltow niebezpiecznej dla PO obsesji. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 15:15 Pis jest rzeczywiscie zdolny do kompromisow - na zasadzie : program partii , programem narodu . Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 15:16 Kompromis kończy się tam gdzie zaczyna się zdrada własnych ideałów, poglądów. Ciekawe co o cichej koalicji Narodowo-Ludowej sądzą wyborcy PIS-u którzy gósowali z nadzieją za POPIS-ową koalicję? Nikt nie zarzuca Kaczyńskim braku skuteczności, o nie wręcz przeciwnie. Wielkie postaci z historii też były skuteczne (Napoleon, Hitler, Stalin, Pol-pot). Nie zgadzam się z poglądem że koalicja z Leperem była dowodem umiejętnosci zawierania kompromisów, chba że przyjmiemy że mistrzem zawierania kompromisów jest prostytutka - pracę ma , dobrze płatną, itp .. więc o co chodzi ? No właśnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 15:35 jedrek63 napisał: > Kompromis kończy się tam gdzie zaczyna się zdrada własnych ideałów, poglądów. Mylisz kompromis ze sprzedwstwem. Kompromis na tym polega, ze nie zdradzajac wlasnych idealow, potrafimy przyblizyc sie do idealow naszych partnerow w kompromisie.I tego zabraklo Tuskowi i Rokicie. Celowo wymieniam tych dwoch liderow, bo jestem przekonany, ze nie odzwierciedlaja swa postawa przekonan wiekszosci w swej partii. > Ciekawe co o cichej koalicji Narodowo-Ludowej sądzą wyborcy PIS-u którzy > gósowali z nadzieją za POPIS-ową koalicję? To samo pytanie mozna skierowac do elektoratu PO. Panowie Tusk i Rokita, swa nieumiejetnoscia kompromisu doprowadzili - posrednio - do takiej a nie innej faktycznej, czy urojonej koalicji. > Nikt nie zarzuca Kaczyńskim braku skuteczności, o nie wręcz przeciwnie. > Wielkie postaci z historii też były skuteczne (Napoleon, Hitler, Stalin, > Pol-pot). Cytujesz jakby z jednej czesci podrecznika historii politycznej. Nalezaloby dodac Churchilla, Reagana, Thacher, deGaulla, Adenauera, Echrharda i oczywiscie Pilsudskiego ( to ten co doprowadzil do zmartwychwstania Polski, a ktoremu czerwoni pamietaja tylko Bereze. Nie zgadzam się z poglądem że koalicja z Leperem była dowodem > umiejętnosci zawierania kompromisów, chba że przyjmiemy że mistrzem zawierania > kompromisów jest prostytutka - pracę ma , dobrze płatną, itp .. więc o co chodzi ? Masz oczywiscie prawo nie zgadzac sie z tym, co napisalem. Piekne to czasy, bo jeszcze 25 lat temu nnie byloby mowy o takim otwartym dyskutowaniu przyszlosci kraju. Nie wiem co pragniesz osiagnac trywializujac w ten sposob temat dyskusji. Kompromis, to byc moze na pierwszy rzut oka pachnie zgnilizna ale jest to "czysciec", gdy stajemy przed wyborem piekla a jednoczesnie nie majac szans na niebo. > No właśnie !!! No wlasnie, no wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 15:52 Mylisz kompromis ze sprzedwstwem. Kompromis na tym polega, ze nie zdradzajac > wlasnych idealow, potrafimy przyblizyc sie do idealow naszych partnerow w > kompromisie.I tego zabraklo Tuskowi i Rokicie. Celowo wymieniam tych dwoch > liderow, bo jestem przekonany, ze nie odzwierciedlaja swa postawa przekonan > wiekszosci w swej partii. To znaczy że PIS po drodze z LPR i SO, a nie z PO, myślałem że jest odwrotnie. Dlaczego winisz za rozpad koalicji tylko PO, jak mówią wina zwykle leży po środku. Po to nie zgraja baranów ślepo podążajaca za przewodnikiem, Tusk i Rokita tylko wyartykuowali opinię wększości platformersów, gdyby było inaczej media nie przpuściły by takiej gratki. Nalezaloby dodac Churchilla, Reagana, Thacher, deGaulla, Adenauera, Echrharda i > > oczywiscie Pilsudskiego ( to ten co doprowadzil do zmartwychwstania Polski, a > ktoremu czerwoni pamietaja tylko Bereze. Ależ proszę bardzo, można dodać jeszcze wielu skutecznych tylko wiekszośc skończyła tak samo - Poza Adenauerem i Reganem. Skuteczności nie stawiam jako zarzut, nawet ja podziwiam, jeżeli na jej ołtarzu nie poświęca sie Ideałów, lub nie służy do zdobycia władzy samej w sobie - jak to moim skromnym zdaniem_ ma miejsce w przypadku braci K Kompromis, to byc moze na pierwszy rzut oka pachnie zgnilizna ale jest > to "czysciec", gdy stajemy przed wyborem piekla a jednoczesnie nie majac szans > na niebo. Czyściec zgoda, jżeli prowadzi do celu ( nieba) to masz rację. A co jeżeli na końcu czyśca jest piekiełko nie zaspokojonych obietnic, zaprzedanie się za władze, i sojusz z siłami których ideologi i sposobu działania nie możesz zaakceptować ? Czy to dalej jest kompromis czy już zdrada własnych przekonań ? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 16:25 jedrek63 napisał: > Mylisz kompromis ze sprzedwstwem. Kompromis na tym polega, ze nie zdradzajac > > wlasnych idealow, potrafimy przyblizyc sie do idealow naszych partnerow w > > kompromisie.I tego zabraklo Tuskowi i Rokicie. Celowo wymieniam tych dwoc > h > > liderow, bo jestem przekonany, ze nie odzwierciedlaja swa postawa przekon > an > > wiekszosci w swej partii. > > To znaczy że PIS po drodze z LPR i SO, a nie z PO, myślałem że jest odwrotnie. > Dlaczego winisz za rozpad koalicji tylko PO, jak mówią wina zwykle leży po środ > ku. > Po to nie zgraja baranów ślepo podążajaca za przewodnikiem, Tusk i Rokita tylko > wyartykuowali opinię wększości platformersów, gdyby było inaczej media nie > przpuściły by takiej gratki. > > Nalezaloby dodac Churchilla, Reagana, Thacher, deGaulla, Adenauera, Echrharda > i > > > > oczywiscie Pilsudskiego ( to ten co doprowadzil do zmartwychwstania Polsk > i, a > > ktoremu czerwoni pamietaja tylko Bereze. > > Ależ proszę bardzo, można dodać jeszcze wielu skutecznych tylko wiekszośc > skończyła tak samo - Poza Adenauerem i Reganem. Skuteczności nie stawiam jako > zarzut, nawet ja podziwiam, jeżeli na jej ołtarzu nie poświęca sie Ideałów, lub > nie służy do zdobycia władzy samej w sobie - jak to moim skromnym zdaniem_ ma > miejsce w przypadku braci K > > Kompromis, to byc moze na pierwszy rzut oka pachnie zgnilizna ale jest > > to "czysciec", gdy stajemy przed wyborem piekla a jednoczesnie nie majac > szans > > na niebo. > > Czyściec zgoda, jżeli prowadzi do celu ( nieba) to masz rację. A co jeżeli na > końcu czyśca jest piekiełko nie zaspokojonych obietnic, zaprzedanie się za > władze, i sojusz z siłami których ideologi i sposobu działania nie możesz > zaakceptować ? > Czy to dalej jest kompromis czy już zdrada własnych przekonań ? jedrek63. Lubie to imie, bo tak nazywam mojego syna. Widze tez, ze mamy wiele punktow stycznych w naszych pogladach wiec pierwsze co nalezaloby zrobic to je jeszcze bardziej przyblizyc i umocnic. A wiec w sytuacjach politycznych wyborow tak skomplikowanych, jak ta, "wina ale tez i zasluga" leza po srodku - zgoda. Co do funkcji kompromisu, jako "czyscca w drodze do nieba" tez zgoda. Niestety nie mamy krysztalowej kuli azeby przewidziec, czy ta droga faktycznie nas tam zaprowadzi, stad tez roznica miedzy polityka teoretyczna a analityczna. Ta druga zawsze ma racje, bo ocenia to , co sie juz stalo. Dlatego tez przepis na kompromis zawiera jeszcze jeden istotny skladnik - zaufanie. Ja akurat mam zaufanie do braci Kaczynskich, bo analizujac ich droge zyciowa, droge ich wyborow "na skrzyzowaniach" widze ich, jako osoby przejzyste. Nie bedzie niespodzianek i cotygodniowych zmian pogladow. To jest ten kosciec dobrego fundamentu na skuteczny i dlugotrwaly kompromis. Dlatego tez nie chce wydawac zbyt pochopnych ocen tak ich zamiarow, jak i ewentualnych rezultatow ich decyzji. Dajmy im szanse jedrek. Ja im wierze, nie dlatego, ze teraz , gdy odwaga jest tania- sa odwazni. Ja ich cenie za to, ze byli odwazni wtedy, gdy stawiali swe zycie naprzeciw "700 pound gorilla". Wiec, byc moze , jak powiedziales znajda sie wsrod wiekszosci tych "skutecznych" politykow z mojej listy, ktorzy, jak zauwazyles w wiekszosci skonczyli, jak skonczyli. To jest zycie jedrek, i bedac tak wielkimi a konczac "troche nizej", udowodnili, ze nie byli "superludzmi", bo za takich sie uwazali ci, ktorych wczesniej ktos wymienil- panowie N,S,H,P-P. Dajmy im wiec szanse, bo to jest jednoczesnie szansa, ktora moze sie juz na dluzej nie pojawic, jesli jestes o pro-prawicowych pogladach. I " PiS nie jest najpierw po drodze z SO i LPR a nie z PO", jak napisales ale Kaczynscy stojac pod murem ustawionym przez Tuska i Rokite nie mieli innego wyjscia. Kompromis, i jeszcze raz ten "zgnily" kompromis. I wcale nie kierowany zadza wladzy, jak staraja sie to przedstawic zle zyczacy Kaczynskim i PiS. Czy Tusk i Rokita wypowiadaja zyczenia elektoratu PO okaze sie po krajowej konferencji tej partii. Nie chce wiec wybiegac przed orkiestre, twierdzeniem, ze tak. Zgoda na kompromis? Staralem sie w moim przydlugim, jak na forum wywodzie, uzyskac kilka z Toba. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 16:53 Widzę że mamy wiele punktów wspólnych. Co do p Kaczyńskich mam dzisiaj mieszane uczucia. Popoerałem ich za bunt przeciw Wałęsie i jgo grubej kresce( + p Mazowiecki). Też sadziłem że "kreska skończy się wymiganiem komunistów od odpowiedzalności i pozwli im zakotwiczyc się w biznesie. I czas pokazał że mieli rację. Miałem wiele szacunku do PIS-u, choć jestem zadeklarowanym Liberałem od zawsze. Też sam z soba zawierałaem kompromisy głosując an KDL choć fkatycznie zupełnie kryształowi nie byli. Ale ja wierzę że z Polskiego bagienka wyrwie nas tylko wzrost gospodarczy = wzrost PK= zmniejszenie bezrobocia = ....oczywiście upraszczam, ale wiesz o co mi chodzi. W programie PIS-u nie podobało miśię rozłożenie akcentów. Więcej było o rozliczniu niż o gospodarce, wiecej o "socjalu" niż o reformie podatków. Pomyślałem że dobrze będzie po wyborach, PO trochę pochamuje ich Socjalne zpędy, liberalizujac gospodarkę, a PIS niech naprawia Państwo. Parę procet w tę czy we wte, nie ma znaczenia, ważny jest program koalicji powyborczej.( Uogólniam razem kampanię). Potem usłyszałem polityków PIS w Radyju i TV Trwam i tam został mój dla nich szacunek. Ni zgadzam się ze wszelkie metody sa dobre żeby zabiegać o elektorat. Potem długi zaciągniete w kampani trzeba spłacać. A jak płacic dług zaciągnięty Radyju i SO ? Jak przy takich zobowiazaniach ( układy PIS Czarneskim) budować koalicję z PO ? Potem poszło na "ostro" wybór Jurka, zablokowanie, Niesiołowskiego . Wygląda na to że PIS trochę przecholowało. Nie jestem zacietrzewionym wrogiem PIS, ale teraz im nie ufam, i nie potrafię przewidzieć o będzie dalej- rząd mniejszościowy z poparciem SO,LPR i PSL bardzo mi nie odpowiada, siłą rzeczy ciągnia PIS w stonę populizmu. Im wiecej głosowań wygra z ich poparciem tym rachunek badzie wiekszy. mNikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy że uda się zreformować ( skutecznie ) Państwo i gospodarkę mając takich partnerów. I co dalej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 23:00 Zrobilem kilkugodzinna "przerwe na prace", stad ta zwloka w odpowiedzi. Tak wiec szukajac kompromisu, szukamy przede wszystkim punktow, ktore lacza. I w naszej dyskusji znalezlismy wiele. Rowniez bylem przeciwny grubej kresce ale tez nie bylem zbyt napastliwy na Walese ale to z innych wzgledow- chodzilo raczej o wykorzystanie w dobrej wierze dla Polski "image", jaka ten czlowiek mial ( i nadal ma) w polityce swiatowej. Byl to wiec kompromis pomiedzy tym Lechem z Gdanskiej Olivii i Lechem z Polanki. Teraz, szczegolnie po podaniu o "certyfikat uczciwosci" od Jaruzelskiego i wypowiedziach pod adresem Lecha Kaczynskiego juz mi chyba ta chec dalszego wspierania przeszla. Za trzy tygodnie Walesa bedzie w Montrealu na bankiecie z okazji 25-lecia Solidarnosci. Mam zaproszenie ale nie pojde. Co do populizmu i "socjalu" w programie PiS. Nie mieszkam w Polsce ale cos niecos wiem o wielkim i bardzo szybko postepujacym rozwarstwieniu spolecznym na bazie ekonomicznej. Klasy sredniej jeszcze nie ma a klasa ubogich rosnie. sld bylo pelne sukcesu budowy Polski superbogackiej i wiemy o jaka to grupe chodzi. Ta zas, coraz wieksza sfera biedy albo otrzyma szanse szybkiego zaadresowania najpilniejszych jej potrzeb albo stanie sie jeszcze wieksza grupa wyborcow popierajacych populistow- kretaczy. Ktos tu wspomnial o NSDAP, ktora wykorzystala ponoc demokracje azeby dojsc do wladzy. Wykorzystala demokracje ale na fali ogolnego niezadowolenia z sytuacji ekonomicznej, zmamiona obiecanym boomem ekonomicznym- co zreszta nastapilo. Kaczynscy to zrozumieli i nie mowiac otwarcie staraja sie zaadresowac te krzyczace wprost o pomoc potrzeby.Z drugiej strony jest powrot do tematu rozliczen i to jest tez pilne, jako, ze wedle obowiazujacego prawa a PiS chce i przestrzega prawa, wchodzimy w okres przedawnien. To wszystko nie bedzie ulegloscia wobec SO, lecz wlasnie ma na celu przyciagniecie na swoja strone jej potencjalnego, i wtedy juz nieobliczalnego elektoratu. Tusk tak tego nie widzi, bo nadal patrzy na PKB, co w konsekwencji sprowadza sie do kosmetycznego zabiegu na ofercie sld-owskiej. W ogole, obecny krajobraz polityczny w Polsce to postawione na glowie ogolnie przyjete kanony podzialu na lewice i prawice. Partia o rodowodzie Solidarnosciowym z mocno prawicowymi zalozeniami w sferze moralnosci jest jednoczesnie bardzo "liberalna", wrecz ", jak napisales "socjalna", natomiast partie o rodowodzie lewicowym, jak sld i oscylujaca poprzez wielu jej przywodcow PO mysla tylko o biznesie i pozytywnych wskaznikach ekonomicznych, jako jedynym panaceum na problemy rozwoju kraju. I widzac slepa uliczke w jaka sie Tusk zapedzil swym kaszubskim uporem odmowy wejscia w koalicyjny uklad z PiS i jednoczesnym bezpardonowym atakiem na Samoobrone i LPR widze , to paradoks, wielka szanse dla rzadu Marcinkiewicza. Jesli do tego dodac to, ze Marcinkiewicz w rzeczy samej przyjal pewne koncepcje PO do planu swego rzadu, to jeszce bardziej przekonuje mnie to o maestrii politycznej Kaczynskich. Ten rzad sie utrzyma, bo nie bedzie grozacej mu alternatywnej koalicji, mogacej zaoferowac nowy rzad. PO z sld jest nieliczne. Dodanie do nich LPR i SO nie wchodzi w rachube z racji wymienionych wczesniej. Bedzie wiec PiS rzadzic i wzmacniac swoj elektorat kosztem coraz bardziej rozdrabniajacegj sie PO i slabnacej SO. LPR bedzie natomiast rosla w sile, bo jest to zadatek na partie chadecka. PO w opozycji przez 4 lata- to niemozliwe, patrzac na dynamizm wielu jej liderow, stojacych za Tuskiem. Za kilka juz miesiecy beda go dzgac plecy z radoscia, majac dosyc roli opozycjonistow. Wielu z nich bawilo sie w to w mlodosci, teraz beda chciec troche sily. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 15:54 A Ty chciałbyś zawierać kompromisy przyparty do ściany i z pistoletem przy skroni? Lepper to oportunistyczny, kunktatorski trybun ludowy, który od lat 15lat skutecznie!! realizuje swą misję uszczęśliwiania ludzi nie bardzo się licząć z ich niechęcią i poprze każdy rząd, który przybliży go do ambony. Credo A.Leppera:"póki ja tu(w Sejmie)jestem Wersalu nie będzie!" Bo wiesz co?Zarówno elektorat So jak i PiS nienawidzi Wersalu to bardzo łączy przywódców tego elektoratu... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: to chyba jest juz koalicja PO-PiS-Samoobrona 01.11.05, 18:11 odkrywcze jak chole.a, nikt by na to nie wpadł... i głupie po buty z cholewami, bo Lepper jest... był, jest i będzie, ale ma posłuch? - ma ma poparcie? - ma umie się wkręcać w rzeczywistość?- umie jak masz taki talent, przejmij jego ludzi i nimi kieruj albo "weź se proce" i strzelaj bo już te dyskusje z Twoim udziałem są jak rokita, piwo otwierasz, a ta morda wyskakuje i tokuje, tokuje, tokuje, bo nienawidzi Kaczyńskich Kurde, może używajcie trochę ynteligęcji do tego wyniszczania, a nie tylko głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Koalicja ciągle jest możliwa 01.11.05, 15:42 wszystko zależy od PiS. Wystarczy, że nie zgodzić się na warunki stawiane przez SO i PSL (za darmo rządu nie poprą) wtedy rząd Marcinkiewicza padnie i inicjatywa wróci do sejmu. Tam PiS i PO będą mogły się dogadać, przede wszystkim PiS będzie mogło wystawić bardziej "wyrazistego" premiera, tylko że JK nie chce a nikogo innego w PiS nie widać ... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Koalicja ciągle jest możliwa 01.11.05, 18:17 uważaj z radami, posłuchaj ludzi, K. Marcinkiewicz już zdobył wielkie zaufanie Polaków, od dawna nikt tak jak on nie imponuje społeczeństwu; wyrazistość Rokity? a fe, on niech już siedzi cicho, ani żadnego wkładu, ani pomysłu, ani wysiłku, gada jak przekupa i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "dal nam przyklad Schredeur jak zwyciezac mamy" 01.11.05, 15:59 Wygral, "przegral" wybory, ktore sam sprowokowal i w interesie nadrzednym Niemiec, pomimo wczesniejszych zapowiedzi, ze nie zrezygnuje ze stanowiska Kanclerza ustapil. Powstala trudna do wyobrazenia sobie koalicja w interesie Niemiec. Tym wlasnie roznia sie Niemcy od Polski. Tam oprocz narodu istnieje rowniez Panstwo i ono jest oczkiem w glowie niemieckich politykow. Brak szacunku dla interesu Panstwa Niemieckiego dyskwalifikuje w Niemczech polityka. (przedruk forum Religa) Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek63 Re: "dal nam przyklad Schredeur jak zwyciezac mam 01.11.05, 16:10 Prawdą jest że pragmatyzmu od Niemców i PO i PIS mogła by się nauczyć. Za dużo u nas urażonych ambicji i ciągu do władzy samej w sobie. Tego niestety polityków możemy nauczyc tylko my wyborcy żetelnie rozliczając z "kiełbasy wyborczej". Niestety demokracji uczymy się - jak na światowe standarty - bardzo krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
strom Re: "FT" o mniejszościowym rządzie w Polsce 01.11.05, 16:19 drogi wj, już niecierpliwie czekamy na to demaskowanie, na ten festiwal kucia betonu i oczyszczania. im szybciej tym lepiej, tym bowiem prędzej okaże się że za tymi hasłami stoi wielkie ZERO TREŚĆI Odpowiedz Link Zgłoś
efg raczej ocean neimożnosci, Beger znowu w Sejmie 01.11.05, 16:35 bryluje a jej sprawa o oszustwo przy wyborze na poprzednia kadencje ciagnie sie jak flaki z olejem. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: raczej ocean neimożnosci, Beger znowu w Sejmi 01.11.05, 20:08 He he . Zdała maturę. Jak takie lepperowsklie mendy sąw sejmie, to czujęniesmak do swojego kraju. Wstydzę się za niego. Podobnie jak i tego Odpowiedz Link Zgłoś