Dodaj do ulubionych

Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjnej LPR

• langston POPIERAM W TEJ KWESTII LPR!!! 15.11.05, 14:43
      W Anglii aborcje mozna przeprowadzac do 24tygodnia=6miesiecy!!!
      Takie dzieci juz sie czesto rodza jako wczesniaki!!!

To nie jest morderstwo???
    • pio41 [...] 15.11.05, 14:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • konskipsiinteres Re: PREZYDENT KACZYŃSKI: BEDZIE NAM WSTYD ZA POLS 15.11.05, 14:49
        Buuuuuuuuraki!

Giertych, Wierzejski, Chruszcz - najgorsza ze wszystkich tluszcz.
        • langston JA JESTEM DUMNY!!!!!!!! 15.11.05, 17:31
          W Polsce aborcja jest dopuszczana m.in jesli ciaza jest wynikim gwaltu lub
          jesli zagraza zdrowiu matki. I jest OK.

...ale np. w Anglii aborcja jest dopuszczana na zyczenie do 24tygodnia czyli
          6miesieczne dziecko ktore juz ma szanse zyc samodzielnie moze byc zamordowane.
          • mefissto a ja nie jestem 15.11.05, 20:11
            jeszcze chwila i nie bedzie nawet w wyniku gwaltu.
            Gwalciciele i zboczency macie nowy cel, zony LPR. Oni juz wychowaja je jak
            swoje dzieci. pfuj
    • pskubi Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 14:48
      To skandal, to co robi LPR w Parlamencie Europejskim. Oni tylko przynoszą wstyd
      wszystkim Polakom.
    • an9991 znowu to samo!!! 15.11.05, 14:48
      dlaczego prawicowe oszołomstwo spod znaku lpr nie ma za grosz szacunku dla
      ofiar obozów koncentracyjnych? dlaczego tę najgorszą w historii ludzkości
      zbrodnię wprzęgają w swoje gierki? metody ich działania są wyjątkowo podłe.
      niech dadzą w końcu ludziom możliwość decydowania o nich samych. niech odczepią
      się od cudzego życia. nikt nie każe ich żonom i córkom dokonywać aborcji, ale
      nic im do tego co robi ktoś inny. znowu wyszło na to że jesteśmy zaściankiem
      świata.
      • vitmik [...] 15.11.05, 14:51
        • pitbul48 Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 14:55
          ciekaw jestem jakie środki przeznaczasz na domy dziecka lub ile niechcianych
          dzieci zaadoptowałeś
      • m15 [...] 15.11.05, 14:56
        • ag34 TO NIE O TO CHODZI 15.11.05, 14:59
          Parlament Europejski jest od spraw EUROPEJSKICH. Aborcja jest sprawa NARODOWA.
          W niektorych krajach jest ona zakazana a w niektorych nie. Juz o tym dawno
          panstwa czlonkowskie zadecydowaly. Kazdy ma prawo do swoich pogladow, ale
          trzeba wiedziec jak I gdzie je prezentowac zeby mialy skutek. Parlament
          Europejski nigdy niczego nie bedzie w tym zakresie regulowal. Wystawki LPR w
          nastawienia zadnego panstwa czlonkowskiego nie zmienia. To smutne ze panowie
          politycy z tego sobie sprawy nie zdaja,
          • z.sadystka Re: TO NIE O TO CHODZI 15.11.05, 15:01
            żyłam i żyję w przekonaniu, że aborcja jest PRYWATNĄ sprawą, może raczej -
            decyzją, a państwo pomaga w PRAWNEJ REGULACJI.
            jak zwykle - sfera marzeń.
            • ag34 Re: TO NIE O TO CHODZI 15.11.05, 15:12
              zgadzam sie - zle uzylam wyrazu "narodowa" chodzilo mi o regulacje prawna na
              poziomie panstwa - w przeciwienstie do regulacji europejskich
              - bez wdawania sie w dyskusje moralne na temat tego czy to przestepstwo czy nie.
        • an9991 langston, vitmik i m15!!! 15.11.05, 15:03
          aborcja nie jest zabójstwem i porównywanie jej do holocaustu jest podłością i
          sięganiem do najniższych ludzkich instynktów. jak można porównać decyzję
          kobiety o jej własnym ciele i życiu do zaplanowanej eksterminacji milionów?
          problem z przeciwnikami prawa do aborcji polega na tym że wy chcecie wszystkim
          narzucić własny w tej sprawie pogląd. zwolennicy tego prawa chcą dać każdemu
          możliwość samodecydowania. prawo do aborcji naprawdę nie jest równoznaczne z
          przymusem aborcji.
          • cuauhtemoc Re: langston, vitmik i m15!!! 15.11.05, 15:10
            dziecko nie jest cialem kobiety, tylko jest w ciele kobiety. Zabijanie dziecka
            nie jest decyzja o ciele kobiety tylko o zyciu dziecka.
            • donna21 Re: langston, vitmik i m15!!! 15.11.05, 18:03
              Masz rację,idąc dalej za twoim rozumowaniem: dziecko jest w ciele kobiety, żyje
              na koszt jej organizmu, odżywia się pokarmem z ciała kobiety - innymi słowy
              -jest pasożytem. (Polecam pierwszy lepszy leksykon biologiczny).
          • donna21 "pierwszy raz" był nieudany? - do katofaszystów 15.11.05, 17:58
            Ano widać niektórzy uważają, że kobiety nie mają prawa decydować o własnym
            ciele. Jak odbierze im się to podstawowe prawo, przestaną być ludźmi. Ot,
            przecież kobieta jest "najlepszym przyjacielem człowieka".
            Ludzie, którzy uzurpują sobie prawo do mojego ciała, to przestępcy. Czy wy,
            chcący kobietom narzucać rodzenie dzieci z gwałtu czy ryzykowanie własnym
            życiem, tak bardzo nienawidzicie kobiet? Skąd te kompleksy?

jak można porównać decyzję
            > kobiety o jej własnym ciele i życiu do zaplanowanej eksterminacji milionów?
            • arcykr Re: "pierwszy raz" był nieudany? - do katofaszys 17.11.05, 18:55
              donna21 napisała:

> Ano widać niektórzy uważają, że kobiety nie mają prawa decydować o własnym
              > ciele. Jak odbierze im się to podstawowe prawo, przestaną być ludźmi. Ot,
              > przecież kobieta jest "najlepszym przyjacielem człowieka".
              > Ludzie, którzy uzurpują sobie prawo do mojego ciała, to przestępcy. Czy wy,
              > chcący kobietom narzucać rodzenie dzieci z gwałtu czy ryzykowanie własnym
              > życiem, tak bardzo nienawidzicie kobiet? Skąd te kompleksy?
              Płód czy zarodek to nie część ciała kobiety.
      • cuauhtemoc Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 15:01
        nikt nie karze zabijac ale pozwolcie zabijac innym?
      • martyw Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 15:07
        dlaczego lewicowe oszołomstwo spod znaku sld nie ma za grosz szacunku dla
        ofiar wlasnej polityki proaborcyjnej? dlaczego tę najgorszą w historii ludzkości zbrodnię wprzęgają w swoje gierki? metody ich działania są wyjątkowo podłe. niech dadzą w końcu ludziom możliwość decydowania o nich samych. niech odczepią się od cudzego życia. niech nie wmawiają naszym żonom i córkom że aborcja jest wyłącznym prawem kobiety i nie dotyka życia nikogo innego. znowu wyszło na to że musimy być sumieniem świata bo Zachód stracił moralny kompas, skoro nawet pani posłanka do PE nie rozumie, że między nazizmem i socjalizmem w poglądach społecznych można bez najmniejszego wahania postawić znak równości. Jedyne co te dwa sposoby widzenia świata odróżnia to zbiór obywateli wykluczonych. W nowoczesnym socjaliźmie wyklucza się tych, którzy nie mogą krzyczeć i za którymi nikt sie nie ujmie: najmłodszych i najstarszych. Duży postęp, Panie i Panowie Skur... eee... Socjaliści, tylko pogratulowac inwencji...
        • cuauhtemoc Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 15:17
          100% racji. Oznaka cywilizacji jest zabijanie najmlodszych i najstarszych.
          Dziekuje bardzo za taka cywilizacje. Wole byc zacofany.
        • an9991 Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 15:20
          stosujesz ten sam podły chwyt co lpr: nie mam argumentów przypinam etykietkę. w
          tym przypadku nazisty. czasami wydaje mi się, że główna różnica między lewicą i
          prawicowymi konserwatystami polega na tym, że ci pierwsi potrafią i chcą
          rozmawiać a ci drudzy nawet nie próbują (więc gdzie mają się nauczyć? a zatem
          gdy czasami trzeba się z kimś dogadać, jak np pis z po, to staje się to
          przeszkodą nie do przejścia)
          • martyw Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 15:28
            OK. Porozmawiajmy.

Sytuacja hipotetyczna: Uważam, że Twoja Matka przeszkadza mi w życiu i mam prawo ją zabić, kiedy mi się podoba. Mogę tak zrobić, gdyż uważam, ze Twoja Matka nie jest człowiekiem. To że mówi i chodzi o niczym nie swiadczy, gdyż zwierzęta też chodzą, niektóre nawet na dwóch nogach i porozumiewają się. Ponadto komputery potrafią mówić a niektóre roboty potrafią i chodzić i mówić. Co więcej, Twoja Matka nie różni sie znacząco od siebie samej z czasów, gdy była płodem a jedyne różnice wynikają z faktu, że miała czas na osiagnięcie dojrzałości i wydanie potomstwa. Skoro uważasz, że twoja Matka nie miała prawa do życia gdy była płodem to skąd nagle ma prawo do zycia teraz? Kiedy nastapiła ta magiczna przemiana? Oswieć mnie bo nie rozumiem twojej logiki.
            • an9991 Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 15:40
              uważam, że kobiety powinny mieć prawo do aborcji gdyż zarodek czy embrion nie
              są człowiekiem sensu stricto a jedynie potencjalnym człowiekiem. dlatego też
              aborcja nie jest zabójstwem. nie można mówić o zabóistwie czegoś co nie jest
              człowiekiem. definicja kiedy zaczyna się człowiek jest oczywiście bardzo
              trudna, ale można przyjąć że o naszym początku mówimy wtedy gdy pojawiają się
              struktury anatomiczne odpowiedzialne za istnienie cech właściwych tylko
              człowiekowi które nazwałbym człowieczeństwem. do tego momentu rozwijający się
              zarodek jest jedynie częścią ciała kobiety o której ona sama powinna móc
              decydować.
              • pobre_diablitos1 Re: znowu to samo!!! 16.11.05, 08:20
                an9991 napisał:

> uważam, że kobiety powinny mieć prawo do aborcji gdyż zarodek czy embrion nie
                > są człowiekiem sensu stricto a jedynie potencjalnym człowiekiem. dlatego też
                > aborcja nie jest zabójstwem. nie można mówić o zabóistwie czegoś co nie jest
                > człowiekiem. definicja kiedy zaczyna się człowiek jest oczywiście bardzo
                > trudna, ale można przyjąć że o naszym początku mówimy wtedy gdy pojawiają się
                > struktury anatomiczne odpowiedzialne za istnienie cech właściwych tylko
                > człowiekowi które nazwałbym człowieczeństwem. do tego momentu rozwijający się
                > zarodek jest jedynie częścią ciała kobiety o której ona sama powinna móc
                > decydować.

Mądrego to i miło posłuchać
              • ressel Re: znowu to samo!!! 16.11.05, 15:10
                > uważam, że kobiety powinny mieć prawo do aborcji gdyż zarodek czy embrion nie
                > są człowiekiem sensu stricto

Człowiek sensu stricto, człowiek sensu largo... Makabryczne to jakieś.
                Kilkadziesiąt lat temu Żyd i niepełnosprawny też nie był "człowiekiem sensu
                stricto". Zgodnie z prawem zresztą. Komu decydować o tym, kto jest, a kto nie
                jest człowiekiem "sensu stricto"?

można przyjąć

Można? Napisz, że Ty tak przyjmujesz, nie wypowiadaj się ogólnie, dobrze?

że o naszym początku mówimy wtedy gdy pojawiają się
                > struktury anatomiczne odpowiedzialne za istnienie cech właściwych tylko
                > człowiekowi które nazwałbym człowieczeństwem.

Pokaż mi jedną taką "strukturę anatomiczną", której nie dałoby się znaleźć u
                innego ssaka. Z punktu widzenia biologii rozwój człowieka jest ewolucją: zygota
                -> zarodek -> płód -> noworodek -> niemowlę itd. aż do starzec -> śmierć. Nie da
                się wyróżnić granicy "tutaj jest jeszcze-nie-człowiek, a tutaj "już-człowiek".

> zarodek jest jedynie częścią ciała kobiety o której ona sama powinna móc
                > decydować.

Sama? A ojciec dziecka? (Jeśli ojciec sprzeciwia się aborcji, uważasz, że matka
                powinna mieć do niej prawo?)
                ER
                • wdakra Re: znowu to samo!!! 16.11.05, 15:46
                  ressel napisała:

> > uważam, że kobiety powinny mieć prawo do aborcji gdyż zarodek czy embrion
                  > nie
                  > > są człowiekiem sensu stricto

> Sama? A ojciec dziecka? (Jeśli ojciec sprzeciwia się aborcji, uważasz, że matka
                  > powinna mieć do niej prawo?)

Czy masz świadomość, że stwierdzając, że to ojciec dziecka powinien mieć prawo
                  do sprzeciwienia się aborcji, stajesz po stronie gwałcicieli?
                  • ressel Re: znowu to samo!!! 16.11.05, 18:26
                    Czy masz świadomość, że stwierdzając, że to ojciec dziecka powinien mieć prawo
                    > do sprzeciwienia się aborcji, stajesz po stronie gwałcicieli?

W przypadku gdy ciąża jest wynikiem przestępstwa (gwałt, kazirodztwo) mężczyzna
                    powinien być (i jest zresztą) pozbawiany praw, i tyle.
                    ER
                    • wdakra Re: znowu to samo!!! 16.11.05, 19:00
                      ressel napisała:

> Czy masz świadomość, że stwierdzając, że to ojciec dziecka powinien mieć prawo
                      > > do sprzeciwienia się aborcji, stajesz po stronie gwałcicieli?
                      >
                      > W przypadku gdy ciąża jest wynikiem przestępstwa (gwałt, kazirodztwo) mężczyzna
                      > powinien być (i jest zresztą) pozbawiany praw, i tyle.

Szkoda, że przyznajesz to dopiero w odpowiedzi na moje pytanie. Może jeszcze
                      przyznasz, że ktoś chce kobietę pozbawić wyboru i zmusić do urodzenia
                      niechcianego dziecka, to powinien zadbać o to, żeby miała środki na życie i
                      utrzymanie dziecka, a nie zostawiać ją samej sobie, niech ona się martwi, co
                      dalej? I zadbać o to ZANIM się ją ubezwłasnowolni?
                      • ressel Re: znowu to samo!!! 16.11.05, 21:18
                        > Szkoda, że przyznajesz to dopiero w odpowiedzi na moje pytanie.

Zauważ, że ja po prostu zadałam pytanie swojej przedpiśczyni, która domagała
                        się, by decyzję o aborcji pozostawić _wyłącznie_ w rękach kobiety. A Ty jak uważasz?

ktoś chce kobietę pozbawić wyboru i zmusić do urodzenia
                        > niechcianego dziecka, to powinien zadbać o to, żeby miała środki na życie i
                        > utrzymanie dziecka,

Jakie utrzymanie? Zdaje się, że mówimy o sytuacji, gdy kobieta dziecka mieć nie
                        chce. Wówczas po porodzie bierze je ojciec.

a nie zostawiać ją samej sobie, niech ona się martwi, co
                        > dalej?

Jak to - co dalej? Dokładnie to samo, co w przypadku, gdy to mężczyźnie odwidzi
                        się mieć dziecko. Ojciec bierze na wychowanie, matka płaci alimenty.
                        ER
                        • wdakra Re: znowu to samo!!! 16.11.05, 23:16
                          ressel napisała:

> > Szkoda, że przyznajesz to dopiero w odpowiedzi na moje pytanie.
                          >
                          > Zauważ, że ja po prostu zadałam pytanie swojej przedpiśczyni, która domagała
                          > się, by decyzję o aborcji pozostawić _wyłącznie_ w rękach kobiety. A Ty jak uwa
                          > żasz?

Ja też uważam, że decyzję co do aborcji należy pozostawić wyłącznie w rękach
                          zainteresowanej kobiety, bo to ona ponosi konsekwencje tego rodzaju decyzji.
                          >
                          >
                          > ktoś chce kobietę pozbawić wyboru i zmusić do urodzenia
                          > > niechcianego dziecka, to powinien zadbać o to, żeby miała środki na życie
                          > i
                          > > utrzymanie dziecka,
                          >
                          > Jakie utrzymanie? Zdaje się, że mówimy o sytuacji, gdy kobieta dziecka mieć nie
                          > chce. Wówczas po porodzie bierze je ojciec.

Mówimy o sytuacji, kiedy kobieta ma świadomość, że nie jest w stanie zapewnić
                          dziecku godnego życia. Przeważnie tak jest wtedy, kiedy ojciec nie kwapi się do
                          odpowiedzialności za dziecko i uchyla się od łożenia na jego utrzymanie. Tym
                          bardziej nie widzę go w roli opiekuna dziecka.
                          >
                          > a nie zostawiać ją samej sobie, niech ona się martwi, co
                          > > dalej?
                          >
                          >
                          > Jak to - co dalej? Dokładnie to samo, co w przypadku, gdy to mężczyźnie odwidzi
                          > się mieć dziecko. Ojciec bierze na wychowanie, matka płaci alimenty.

Tylko, że ściągalność alimentów jest żenująco niska. I już widzę te zastępy
                          ojców palących się do wychowywania dzieci. Masz jakąś propozycję dla kobiet w
                          takiej sytuacji? Czy uważasz, jak większość "obrońców życia", że to nie ich
                          problem? Oni uratowali płód, a los urodzonego dziecka i jego matki mają w
                          głębokim poważaniu.

• ressel Re: znowu to samo!!! 17.11.05, 14:34
                            > > Jakie utrzymanie? Zdaje się, że mówimy o sytuacji, gdy kobieta dziecka mi
                            > eć nie
                            > > chce. Wówczas po porodzie bierze je ojciec.
                            >
                            > Mówimy o sytuacji, kiedy kobieta ma świadomość, że nie jest w stanie zapewnić
                            > dziecku godnego życia.

Bądź tak miła i wypowiadaj się tylko w swoim imieniu, OK? Czyli nie pisz
                            "mówimy", tylko "ja mówię". Bo _ja_ akurat mówię o sytuacji, kiedy kobieta nie
                            chce dziecka, bo jej przeszkadza w karierze, bo niby mogłaby, ale nie teraz,
                            bo... tysiąc powodów. I dlatego decyduje się na aborcję. A ojciec dziecko chce i
                            jest gotów je wychowywać. Czy i wówczas wg Ciebie kobieta ma (moralne) prawo do
                            aborcji.

Masz jakąś propozycję dla kobiet w
                            > takiej sytuacji? Czy uważasz, jak większość "obrońców życia", że to nie ich
                            > problem? Oni uratowali płód, a los urodzonego dziecka i jego matki mają w
                            > głębokim poważaniu.

Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale Kościół (bo domyślam się, że
                            ostatecznie do niego pijesz) zakładał instytucje opiekuńcze dla ubogich, także
                            dzieci (ochronki, sierocińce), kiedy władzom świeckim w ogóle się to nie śniło.
                            Również teraz to głównie Kościół prowadzi pomoc dla kobiet i ich dzieci. Tyle że
                            po prostu robi to po cichu i o tym nie słychać.
                            ER
                            • wdakra Re: znowu to samo!!! 17.11.05, 17:44
                              ressel napisała:

> > > Jakie utrzymanie? Zdaje się, że mówimy o sytuacji, gdy kobieta dzie
                              > cka mi
                              > > eć nie
                              > > > chce. Wówczas po porodzie bierze je ojciec.
                              > >
                              > > Mówimy o sytuacji, kiedy kobieta ma świadomość, że nie jest w stanie zape
                              > wnić
                              > > dziecku godnego życia.
                              >
                              >
                              > Bądź tak miła i wypowiadaj się tylko w swoim imieniu, OK? Czyli nie pisz
                              > "mówimy", tylko "ja mówię".

Nie ja pierwsza użyłam liczby mnogiej(patrz wyżej). Ale nie ma tego złego, co by
                              na dobre nie wyszło. Wyjaśniło się, że Ty mówisz o innej sytuacji, niż ja.

> Bo _ja_ akurat mówię o sytuacji, kiedy kobieta nie
                              > chce dziecka, bo jej przeszkadza w karierze, bo niby mogłaby, ale nie teraz,
                              > bo... tysiąc powodów. I dlatego decyduje się na aborcję. A ojciec dziecko chce
                              > i
                              > jest gotów je wychowywać. Czy i wówczas wg Ciebie kobieta ma (moralne) prawo do
                              > aborcji.

Jeśli mężczyzna chce mieć dziecko i wziąć za nie odpowiedzialność, to nie widzę
                              powodu, dla którego nie mógłby go mieć z inną kobietą, która jest gotowa to
                              dziecko urodzić. Często jednak mężczyźni nalegają na urodzenie dziecka nie
                              dlatego, że naprawdę chcą je mieć, tylko po to, żeby kobietę "uziemić", zyskać
                              nad nią przewagę. Niejednokrotnie jest to elementem przemocy domowej, pokazania
                              kobiecie, że nie ma nic do gadania. Możesz zagwarantować, że w określonym
                              przypadku tak nie jest, że rzeczywiście po urodzeniu dziecka ojciec będzie się
                              nim zajmował, a nie wykorzystywał, jako jeszcze jedno narzędzie przemocy? Ja bym
                              się nie odważyła dawać takich gwarancji wiedząc, że to właśnie sprawcy
                              przeważnie stroją się w piórka kochających mężów i tatusiów, żeby izolować swoją
                              ofiarę, odebrać jej wsparcie środowiska, zniewolić.
                              >
                              >
                              > Masz jakąś propozycję dla kobiet w
                              > > takiej sytuacji? Czy uważasz, jak większość "obrońców życia", że to nie i
                              > ch
                              > > problem? Oni uratowali płód, a los urodzonego dziecka i jego matki mają w
                              > > głębokim poważaniu.
                              >
                              >
                              > Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale Kościół (bo domyślam się, że
                              > ostatecznie do niego pijesz) zakładał instytucje opiekuńcze dla ubogich, także
                              > dzieci (ochronki, sierocińce), kiedy władzom świeckim w ogóle się to nie śniło.

KRK nie jest wyjątkiem, jeśli chodzi o fanatyczny stosunek do aborcji. Podobne
                              stanowisko zajmuje Islam, chyba judaizm i niektóre (ale nie wszystkie) wyznania
                              chrześcijańskie. Mam wrażenie, że wspólną cechą zwolenników zakazu aborcji i
                              agresywnej propagandy antyaborcyjnej jest pogardliwy stosunek do kobiet.

> Również teraz to głównie Kościół prowadzi pomoc dla kobiet i ich dzieci. Tyle ż
                              > e
                              > po prostu robi to po cichu i o tym nie słychać.

Owszem, słychać. Tylko opinie o tej pomocy są bardzo różne. Zdaniem znanych mi
                              ofiar przemocy domowej najskuteczniejszą pomoc uzyskały w organizacjach
                              niezwiązanych z Kościołem. Spotkałam się też z kuriozalnym przypadkiem, kiedy
                              ksiądz, do którego zwróciła się o pomoc żona alkoholika latającego w pijanym
                              widzie za dziećmi z siekierą, przekonywał ją do niepodejmowania żadnych kroków
                              przeciwko niemu i cierpliwego znoszenia swojego krzyża.
            • zimny.stefan Re: znowu to samo!!! 15.11.05, 15:51
              martyw napisał:
              > Sytuacja hipotetyczna: Uważam, że Twoja Matka przeszkadza mi w życiu i mam
              > prawo ją zabić, kiedy mi się podoba. Mogę tak zrobić, gdyż uważam, ze Twoja
              > Matka nie jest człowiekiem...

oczywiscie, ze masz prawo ja zabic -
    • tg28 [...] 15.11.05, 14:53
      • cuauhtemoc Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:03
        Tak to rzeczywiscie jest wysokiego lotu argument. Jak nie wiesz co napisac, brak
        ci argumentow to pomysl najpierw przez chwile.
    • grzchm Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 14:55
      nie piszcie:
      [...]zorganizowanej przez Polaków na terenie Parlamentu wystawy przeciwko
      aborcji[...] bardziej w tym przypadku pasuje:
      zorganizowanej przez członków LPR na terenie
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 14:59
        Raczej: rosyjskich agentów.
    • kotek.filemon [...] 15.11.05, 14:56
      • acorns Re: Porównywanie jej z nazi to obraza dla nazistó 15.11.05, 15:01
        > Kolega z tych którym seksualność przeszkadza? Impotencja dokucza? Fizyczna czy
        > na razie tylko mentalna?

Nie przeszkadza mi seksualność ani nie cierpię na żaden rodzaj impotencji. Ale
        jeśli nie umie się ponosić konsekwencji, należy się kara. Ta kobieta popełniła
        najgorsze z morderstw - dzieciobójstwo na własnym dziecku. Powinna zostać
        pozbawiona możliwości odczuwania przyjemności w czasie stosunku, wówczas
        odbywałaby go wyłacznie w celu prokreacji.
        • z.sadystka Re: Porównywanie jej z nazi to obraza dla nazistó 15.11.05, 16:04
          można powtarzać do usranej śmierci: co z kobietami, które zostały zgwałcone w
          jakikolwiek sposób, przez kogokolwiek, a skutecznie: kogo mają urodzić? jak i z
          kim wychować? gdzie dla nich jest grupa wsparcia? Aborcja aborcji NIE JEST RÓWNA,
          tym bardziej, że nie wszyscy wierzą w prawo Boże i 'jedyny właściwy' dekalog
          moralny.

Dużo wody upłynie, zanim prawodawcy w Polsce uwzględnią prawo do aborcji w
          przepisach
        • donna21 Re: Porównywanie jej z nazi to obraza dla nazistó 15.11.05, 18:13
          A dlaczegóż tylko kobieta jest winna? Czyżby była dzieworodna? jak na razie u
          ludzi stwierdzono tylko jeden taki przypadek...

Ta kobieta popełniła
          > najgorsze z morderstw - dzieciobójstwo na własnym dziecku. Powinna zostać
          > pozbawiona możliwości odczuwania przyjemności w czasie stosunku, wówczas
          > odbywałaby go wyłacznie w celu prokreacji.
    • kamyk39 Rownosc pleci 15.11.05, 14:59
      To chyba charakteryzuje socjalistow:
      "krzyczał portugalska socjalistka "
    • pitol22 Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:02
      Maciej giertych to jest IDIOTA po co on jest w tym parmalencie tylko prezynosi
      wstyd i hańbe dla Polski
    • bergman1 za granicą mówię po angielsku 15.11.05, 15:03
      żeby nie podpaść.
      • eva15 Re: za granicą mówię po angielsku 15.11.05, 15:08
        Trudno mówić po polsku - nikt cię chyba nie zrozumie
        • eva15 Re: za granicą mówię po angielsku 15.11.05, 15:12
          zażartowałam.

Tak na serio - rzeczywiście powoli zaczyna być dyskomfortem przyznawanie się do
          polskiego pochodzenia. Obcy mogą zasypać gradem pytań na które nie ma
          rozsądnej odpowiedzi: o udział w awanturze irackiej, o ciągłe przepychanki na
          Wschodzie, o podgryzanie Rosji, o nieumiejętność komunikowania z Niemcami, o
          rewanżyzm, o ślepy proamerykanizm, teraz dojdzie jeszcze zepsuta żywność na
          fałszywych papierach no i ten ostatni występ LPR..
    • l-a Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:06
      Świat się śmieje!
    • tripper wstyd mi za nich 15.11.05, 15:10
      nie maja pomyslu na panstwo, to epatuja aborcja wszedzie gdzie tylko mozna,
      wartosci i wartosci, niech sie najedza tymi wartosciami, smacznego zycze
    • toworzyszszmaciak Jestem dumny z bycia Polakiem - pokazaliśmy się 15.11.05, 15:11
      w Europie z jak najlepszej strony. Niech wiedzą bezbożnicy, że my jesteśmy
      ostoją Chrześcijaństwa!
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Jestem dumny z bycia Polakiem - pokazaliśmy s 15.11.05, 15:20
        Precz z chrześcijaństwem-jedynym prawdziwym zboczeniem!
      • sclavus Re: Jestem dumny z bycia Polakiem - pokazaliśmy s 15.11.05, 18:01
        toworzyszszmaciak napisała:

> w Europie z jak najlepszej strony. Niech wiedzą bezbożnicy, że my jesteśmy
        > ostoją Chrześcijaństwa!

Rzeczywiście... może poumierają ze śmiechu co do jednego i zostaniemy
        tylko "MY"... w Europie...
    • sss30 Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:11
      aborcja , gertych- sam nie moze, a drugiemu nie da
    • ipez Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:14
      Teoria intaligentnego projektu ma zastosowanie, ale w odniesieniu do ludzi.
      Ludzie robią coś co z zamierzenie np. ma być użyteczne. Choć wielkie pomysły
      powstawały bez udziału stricte myślowych procesach, ale coś "wpadło do głowy".
      Co do wyjasniania powstania gatunków, takich, jakie one są teraz, jest bez
      sensu. Czyli w nauczaniu o ewolucji nie ma zastosowania, bo zakłada po niekąd
      jej brak :/. Mało krok wstecz, zeby sterować społeczeństwem i wciskać kity o
      tzw. bogach.
    • padliniarz morderca Giertych i jego ss-mani to nie sa Polacy 15.11.05, 15:18
    • ladne_sny radio ma ryja i ambicje ;) 15.11.05, 15:25
      radio maryja chce byc rozglosnia miedzynarodowa z sedziba w brukseli ;)
    • baal71 Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:25
      ale jaja - a w europie znow mowia: "...polaczkom sloma z butow wystaje...",
      moze by tak zbratac sie z watykanem i irlandia i jakis kat-land powolac,
      nadwornym paziem ustawic giertycha m, blaznem giertycha r, a ochmiastrzem
      sledczym wassermana.
    • bronek25 Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:31
      Wyborcy tych panow mają satysfakcje! Zamiast dobijac sie o sroki dla
      Polski,zamist znalezc rozwiazanie sluzace sprzedazy porodukcji rolnikow
      polskich, te szpece robią"reklamę" Polsce jako kraju tak "tolerancyjnego" jak
      Afganistan za talibów i Iran za ajatollachów!Konczcie waszmosciowie i wstydu
      oszczedzcie!Do kraju czym predziej i na roraty!
    • kyoto_smile POLSKA = drugi watykan ? GIERTYCH = drugi ... ? 15.11.05, 15:35
      aborcja jest prawem kazdej kobiety. i wara od tego wszystkim nawiedzonym
      elpeerowym faszystom, katolickim klechom i moherowym 40lat po menopauzie. w tym
      pieprzonym kraju trzeba donosic ciaze po gwalcie /dziecko z hivem/, ciaze
      zagrozana /dziecko z downem/, ba w tym kraju gdy padnie wybor na ratowanie zycia
      matki i plodu, ktory i tak nie ma szans, zawsze wybiera sie to drugie. kobieta
      traktowana jest jak maszyna do rodzenia, obdarta z wlasnej godnosci i
      jakichkolwiek praw. i do czasu, gdy wlasnie te kobiety nie zrozumieja, ze musza
      walczyc o swoje prawa to sie niestety nie zmieni.
      • zimny.stefan Re: POLSKA = drugi watykan ? GIERTYCH = drugi ... 15.11.05, 15:42
        kyoto_smile napisała:
        > aborcja jest prawem kazdej kobiety.

a prawem kazdego mezczyzny jest - zabic nastoletnia corke za zle prowadzenie

symetria zachowana
        • kyoto_smile Re: POLSKA = drugi watykan ? GIERTYCH = drugi ... 15.11.05, 15:44
          skoro tak uwazasz. to, ze ktos ma do czegos prawo nie znaczy, ze musi z niego
          skorzystac, jedynie moze. np gdy twoja corke zgwalci seryjny gwalciciel w wieku
          11lat, zarazi hivem, a ty bedziesz musial sie temu przygladac, wychowywac takie
          dziecko.
          • langston KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 15:49
            W Polsce aborcja jest dopuszczana m.in jesli ciaza jest wynikim gwaltu lub
            jesli zagraza zdrowiu matki. I jest OK.

...ale np. w Anglii aborcja jest dopuszczana na zyczenie do 24tygodnia czyli
            6miesieczne dziecko ktore juz ma szanse zyc samodzielnie moze byc zamordowane.
            • hermina5 Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 16:00
              Polsce aborcja jest dopuszczana m.in jesli ciaza jest wynikim gwaltu lub
              > jesli zagraza zdrowiu matki. I jest OK.

Nie jest . Idż do szpitala i wyegzekwuj to prawo w wypadku nakazu
              prokuratorskiego "po gwłacie" choćby... Nagle cały szpital zasłoni sie klauzulą
              sumienia, która mu nie pozwala zabijać.
              • z.sadystka Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 16:17
                ...i odsłoni zasłonę, jak tylko odpowiednio obficie posmarujesz, takie to mamy w
                Polsce sumienia. Dzięki czemu kwitnie szara strefa.

• langston Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 16:33
                  wiec zachecajcie do przestrzegania prawa a nie do jego zmiany!
                  Prawo jest dobre.
                  • z.sadystka Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 16:37
                    jak mam zachęcać, jak wszędzie ciemnogród? jak lekarz zasłaniając się sumieniem
                    nie da namiarów na innego, który zabieg w świetle prawa dokona? jak stwierdzi:
                    wedle mego widzimisię pani ciaża nie zagraża - i kobieta traci słuch, a lekarza,
                    kochany, do odpowiedzialności prawnej nie podciągniesz.
                    • langston Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 17:28
                      Sorry ale zyjesz w wimaginowanym swiecie swoich lewackich fobii.
                      • sclavus Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 17:34
                        langston napisał:

> Sorry ale zyjesz w wimaginowanym swiecie swoich lewackich fobii.

W świecie fobii żyjesz akurat ty... kobiety w Polsce są w tej sferze zycia
                        ubeswłasnowolnione i to w majestacie prawa... hehe >rotfl<
                  • sclavus Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 17:32
                    langston napisał:

> wiec zachecajcie do przestrzegania prawa a nie do jego zmiany!
                    > Prawo jest dobre.

To akuray prawo jest do dupy... ustanowione pod presją kościoła, przez
                    oszołomów kierujących się "prawem boskim" jak by to coś wogóle znaczyło...
                    • langston CI OSZOLOMOWIE TO NP. NIESIOLOWSKI? 15.11.05, 17:53
                      Jak dobrze wiesz jednym z autorow tej ustawy (dobrej) jest senator PO-
                      Stefen Niesiolowski, ktorego broniles gdy PiS niechcial go na marszalka Senatu.
                      Rozumiem ze to wg. ciebie ten "oszolom"
                      Zapamietam...
                      • sclavus Re: CI OSZOLOMOWIE TO NP. NIESIOLOWSKI? 15.11.05, 18:06
                        langston napisał:

> Jak dobrze wiesz jednym z autorow tej ustawy (dobrej) jest senator PO-
                        > Stefen Niesiolowski, ktorego broniles gdy PiS niechcial go na marszalka
                        Senatu.
                        > Rozumiem ze to wg. ciebie ten "oszolom"
                        > Zapamietam...

Pomyliły ci się twarze... jeszcze nigdy dobrego słowa nie miałem dla
                        Niesiołowskiego i Niesiołowskiemu podobnych... takich to ja tępię i to z
                        największa przyjemnościa...
                        • langston ...ALE ON JEST Z "PO" WIESZ O TYM? 15.11.05, 18:09
                          • sclavus Re: ...ALE ON JEST Z "PO" WIESZ O TYM? 15.11.05, 18:24
                            Kochany, co mnie obchodzi skąd on jest!!! jak jest oszołom, to czy on z PO,
                            PiS, LPR, SLD, PSL, SO, czy tez jeszcze innej maści... będzie miał ze mną na
                            pieńku... ja się wcale nie kieruję sympatiami politycznymi.. daleki jestem od
                            tego...
                            Ty jednak piszesz tak, jakbyś mnie znał... skoro uważasz, ze mnie znasz, to
                            musisz wiedzieć i zauwazac, ze głównym celem mojego ja, jest uwypuklanie
                            tumaństwa... jaki by ono miało kolor....
            • z.sadystka Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 16:42
              ok, skoro Ty w tę stronę i ciągle z tą anglią: jaka jest różnica między
              dzieckiem 14tygodniowym a 24tygodniowym? a 9 tygodniowym? dziecko to dziecko,
              śmierć to śmierć, czy przeżyje poza ustrojem, czy nie.
              ...i tu wchodzi daleko posunięta empatia, rozwiązania socjalne, więcej:
              motywacja takich, a nie innych przepisów prawa wynikająca z takiej, nie innej
              kultury, wiesz Ty chociaż, kiedy i dlaczego w anglii wprowadzono ten przepis?
              • langston Re: KLAMIESZ LUB JESTES IGNORANETM 15.11.05, 17:54
                Wiem kto go chcial i dlaczego zmienic w czasie ostanich wyborow w Anglii
                8kwietnia
        • hermina5 Re: POLSKA = drugi watykan ? GIERTYCH = drugi ... 15.11.05, 15:48
          No to zabiaj, nie krepuj się. Najpierw swoją.
        • sclavus Re: POLSKA = drugi watykan ? GIERTYCH = drugi ... 15.11.05, 17:29
          zimny.stefan napisał:

> kyoto_smile napisała:
          > > aborcja jest prawem kazdej kobiety.
          >
          > a prawem kazdego mezczyzny jest - zabic nastoletnia corke za zle prowadzenie
          >
          > symetria zachowana

Twoim zaś, niezaprzeczalnym prawem, jest powiesić się.. i to jaknajszybciej...
      • konskipsiinteres POPIERAM!!! 15.11.05, 15:47
        Jak dlugo jeszcze swiadoma i myslaca jednostka nie bedzie mogla w tym kraju
        wytknac glowy z tluszczy polaczkow-wąsaczkow, żonobijców-alkoholików, którzy
        wrzeszczą przeciw prawie kobiet do decyzji o aborcji? Kiedy brzuchaci miśkowie
        niedomyci sapiący gó..arze w pomiętych garniturach przestaną dyktować
        społeczeństwu swoje durne prawa. Precz hołoto!!
    • zyks Wywalą na z tej UE i będzie swięty spokój.A flagi 15.11.05, 15:37
      z gwiazdkami zostaną na pamiątkę...:)
    • zyks W RP mamy wolność słowa!Co jest możliwe w Sejmie 15.11.05, 15:41
      najjaśniejszej i wolnej RP, nie jest możliwe w zakłamanym, zterroryzowanym i
      ocenzurowanym eurokołchozie!
    • rofor Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:42
      krótko SZMACIARZE PRZYNOSZĄ NAM WSZYSTKIM WSTYD
    • lisekpolny Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:49
      Ciekaw jestem czy ty jestes z polskiego rodu
    • bialo_czerwona Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 15:50
      Holata to ty dupku!
      Kazdy ma prawo do zycia, wolnosci, wypowiedzi - to sa prawdy niepodwazalne. Nie
      interesuje mnie ze komus sie nie podoba moja opinia. Jezeli uwazam, ze aborcja
      jest zabijaniem i czuje, ze jest to tak jak kazde inne zabijanie - nieistotne
      czy w obozie koncentracyjnym, w Kosowie czy w klinice to moje prawo. Nota bene
      wspomnialam kiedys o tym w assignment gdzie chodzilo o dzieci z zespolem down i
      obozy koncentracyjne i wladze uczeni nie zrobily "afery". Socjalistka Gomez
      niech usuwa dalej i pozwoli robic innym to na co maja ochote, tak samo jak ona.
      • zhk Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 16:22
        Kobieto puknij się w głowę. Nie tędy droga. Hołota to jest bo tylko
        pianębićpotrafią i mająpobożne życzenia. Jak kur.a z ambony. Tu trzeba działać.
        Zobacz na Szwecję (pornograficzną kiedyś i opluwaną). Prawie nie ma aborcji. I
        co? Odwrotny skutek, czy ktoś pomyślał? Giertychy do myślenia potrzebują głowy.
        A nie wiedzągdzie jest. Trzeba im powiedzieć, że to taka bania, metr nad dupą.
      • sclavus Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 17:38
        bialo_czerwona napisała:

> Holata to ty dupku!
        > Kazdy ma prawo do zycia, wolnosci, wypowiedzi - to sa prawdy niepodwazalne.
        Nie
        >
        > interesuje mnie ze komus sie nie podoba moja opinia. Jezeli uwazam, ze
        aborcja
        > jest zabijaniem i czuje, ze jest to tak jak kazde inne zabijanie - nieistotne
        > czy w obozie koncentracyjnym, w Kosowie czy w klinice to moje prawo. Nota
        bene
        > wspomnialam kiedys o tym w assignment gdzie chodzilo o dzieci z zespolem down
        i
        >
        > obozy koncentracyjne i wladze uczeni nie zrobily "afery". Socjalistka Gomez
        > niech usuwa dalej i pozwoli robic innym to na co maja ochote, tak samo jak
        ona.
        >

Masz świętą rację, skoro ty uważasz jak uważasz, to twoje prawo... przenies się
        jednak szybko do jakiegoś świata równoległego, gdzie wszyscy uważają tak jak
        ty... przeczysz nauce - gdyby nie to, mogłabyś sobie tu zostać i mieć te swoje
        uważania...
        • bialo_czerwona Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 18:49
          Alez ja sie wlasnie przenioslam i tu mi dobrze bo moge mowic co mysle i
          postepowac zgodnie ze swoimi przekonaniami.
          O jakiej nauce mowa?
          • terence Re: Strasburg: awantura na wystawie antyaborcyjne 15.11.05, 19:10
            żenada, obrońcy życia i świętoszki, krzykacze i pieniacze dla poklasku i reklamy
            aborcja w pewnych warunkach powinna być dozwolona bo kobieta powinna mieć prawo do samostanowienia o sobie. Zarodek stanowi skupisko komórek i dopóki nie wytworzy się układ nerwowy u zarodka aborcja powinna być dopuszczalna (pisze jako biolog z zainteresowania). Ktoś powie że przecież jeśli nie ma, mogłby się z tego wytworzyć układ nerwowy i dalej człowiek. Tak myśląc każdą komórke jajową jaką produkuje kobieta można by zapłodnić i mógłby powstać z niej potencjalnie człowiek.
            Skupmy się na dzieciach już urodzonych i dajmy wybór kobietom, szczególnie tym dotkniętym przez los...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka