Gość: As IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 13.10.02, 20:54 Rosjanie są tak "full of shit" jak chyba żaden inny naród na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Juliusz z Danii Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown IP: *.atm2-0-5170.0x50c69d06.albnxx10.customer.tele.dk 13.10.02, 21:16 Chcialbym znac prawde - zapewne lezy gdzies pomiedzy jedna i druga wersja ...ale nie wspolczuje zakonnikom - maja za swoje, za swoja pazernosc i glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Polak Ty...u IP: 195.42.83.* 13.10.02, 21:31 Chuj jesteś. Nie współczujesz ludziom, którzy padli ofiarą pomówienia, a jakby ktoś napisał, że dajesz dupy w gay-klubie bez szansy sprostowania, to ja bym Ci też nie współczuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz z Danii Do "Zwyklego Polaka" IP: *.atm2-0-5170.0x50c69d06.albnxx10.customer.tele.dk 13.10.02, 21:46 Nie podszywaj sie pod "Zwyklego Polaka" - Polacy sa narodem inteligentnym i kulturalnym a tacy prymitywni jak ty to po prostu margines, szumowina, ktora musi niestety istniec aby bronic... wlasnie ... kogo? czego?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchowneg... IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.02, 22:01 Jesteś strasznie głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Re: Do Juliusza z Danii IP: *.tc.nd.edu 13.10.02, 23:35 Byc moze "Zwyklemu Polakowi" brakuje kultury i oglady, ale z cala pewnoscia Tobie brakuje rozumu. To co napisales jest oburzajace, wiec nie dziw sie, ze ludzie reaguja na nie w sposob gwaltowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Polak Re: Do Juliusza z Danii IP: 195.42.83.* 14.10.02, 18:41 ...ale nie wspolczuje zakonnikom - maja za swoje, za swoja pazernosc i glupote. - KTOŚ KTO W TEN SPOSÓB REAGUJE NA NIESZCZĘŚCIE CZŁOWIEKA, KTÓREGO ZASZCZUTO SAM JEST SZUMOWINĄ I MOŻNA MU KRÓTKO PO MĘSKU POWIEDZIEĆ CO SIĘ O TYM MYŚLI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Do Zwyklego Polaka IP: 134.174.196.* 14.10.02, 19:04 Wybacz ZP, ale po pierwsze mylisz zakonnikow z ksiezmi. A po drugie, Twoj post swiadczy o tym, ze g... wiesz o zakonie franciszkanow. Zaslepienie antyklerykalizmem nie moze tlumaczyc glupoty i chamstwa Twojej wypowiedzi. Swiadczy jedynie o Tobie. Zal mi Cie. (rzadko uzywam tak mocnych slow, ale Tobie sie naleza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa SORKA, POGUBILEM SIE IP: 134.174.196.* 14.10.02, 19:08 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Wybacz ZP, ale po pierwsze mylisz zakonnikow z ksiezmi. A po drugie, Twoj post > swiadczy o tym, ze g... wiesz o zakonie franciszkanow. Zaslepienie > antyklerykalizmem nie moze tlumaczyc glupoty i chamstwa Twojej wypowiedzi. > Swiadczy jedynie o Tobie. Zal mi Cie. > (rzadko uzywam tak mocnych slow, ale Tobie sie naleza). To antyklerykalizmie mialo byc do Juliusza, a o chamstwie do ZP - ale cos mi na mozg padlo i polaczylem to w jedno - przepraszam za macenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: SORKA, POGUBILEM SIE IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 14.10.02, 22:06 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Wybacz ZP, ale po pierwsze mylisz zakonnikow z ksiezmi. A po drugie, Twoj > post > > swiadczy o tym, ze g... wiesz o zakonie franciszkanow. Zaslepienie > > antyklerykalizmem nie moze tlumaczyc glupoty i chamstwa Twojej wypowiedzi. > > > Swiadczy jedynie o Tobie. Zal mi Cie. > > (rzadko uzywam tak mocnych slow, ale Tobie sie naleza). > > To antyklerykalizmie mialo byc do Juliusza, a o chamstwie do ZP - ale cos mi na > > mozg padlo i polaczylem to w jedno - przepraszam za macenie. Nie pij tyle wodeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Puknij się w łepetynę IP: 62.233.204.* 13.10.02, 23:52 Juliusz z Danii, zastanów się nad sobą. Fanatyczny antyklerykalizm pomieszał Ci w głowie. Ja sam jestem niewierzący, ale nie widzę powodu, by nienawidzić Kościoła oraz jego ludzi i by obwiniać ich za wszystko. W tej historii nie ma dwóch równoprawnych wersji - jest dość prosta i oczywista historia zakonnika, który padł ofiarą antykatolickiej nagonki w Rosji. Jego opowieść brzmi prawdziwie i chyba po prostu jest prawdziwa, natomiast rosyjska wersja oficjalna to klasyczny przykład politycznego kłamstwa i prowokacji. Doskonale pamiętamy te metody z PRL. To znaczy ja pamiętam i moi rówieśnicy. Nie wiem, ile Ty masz lat i od kiedy siedzisz w tej Danii. Dobrze by jednak Ci zrobiło, gdybyś się trochę podkształcił. Na początek więcej czytaj, a mniej gadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Puknij się w łepetynę IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 14.10.02, 22:11 Gość portalu: woj napisał(a): > Juliusz z Danii, zastanów się nad sobą. Fanatyczny > antyklerykalizm pomieszał Ci w głowie. Ja sam jestem > niewierzący, ale nie widzę powodu, by nienawidzić Kościoła oraz > jego ludzi i by obwiniać ich za wszystko. W tej historii nie ma > dwóch równoprawnych wersji - jest dość prosta i oczywista > historia zakonnika, który padł ofiarą antykatolickiej nagonki w > Rosji. Jego opowieść brzmi prawdziwie i chyba po prostu jest > prawdziwa, natomiast rosyjska wersja oficjalna to klasyczny > przykład politycznego kłamstwa i prowokacji. Doskonale pamiętamy > te metody z PRL. To znaczy ja pamiętam i moi rówieśnicy. Nie > wiem, ile Ty masz lat i od kiedy siedzisz w tej Danii. Dobrze by > jednak Ci zrobiło, gdybyś się trochę podkształcił. Na początek > więcej czytaj, a mniej gadaj. Dlaczego ublizasz temu zakonnikowi? Uwazasz go za glupca, ktory nie wie komu wynajmuje mieszkanie? Przeciez to trzeba byc skonczonym kretynem, aby burdel- mamy nie rozpoznac na kilometr. Moim zdaniem ten gosc z Danii ma racje. Prawdy nalezy szukac po srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 09:32 Gość portalu: Juliusz z Danii napisał(a): > Chcialbym znac prawde - zapewne lezy gdzies pomiedzy jedna i > druga wersja ... He, he .... A to dobre. To znaczy co? Byla tam jednoczesnie burdel i zakon, tak? Czy jak? Stary, zabierz sie za myslenie. To nie boli. I dbaj o higiene - mniej "Nie" i "Trybuny", a wiecej jezdzic na wrotkach i myslec sobie nad tym czy owamtym, ot tak jako hobby. > ale nie wspolczuje zakonnikom - maja za swoje, > za swoja pazernosc i glupote. Na razie mowa byla o jednym zakonniku, a nie o zakonnikach. Ponadto nic nie bylo o pazernosci i glupocie. Juliuszku, wspolczuc mozna _ czlowiekowi _, a nie _ludziom_. Od wspolczucia ludziom to mamy na przyklad ONZ albo artystuf, z wiadomym skutkiem zreszta. Widze ze masz leb pelen bolszewickich klisz. Nie pozdrawiam. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Well.... 14.10.02, 00:04 To administracja Wladimira Putina. Zwiazana niestety z bylyymi aparatczykami. Treba to powiedziec wprost. Niestety za Stalina cerkiew i kosciol byly wykorzystywane np. na magazyny roznego rodzaju. I byly niszczone, palone itp. Nie wspomne juz o kosciele katolickim. Ktos mi opowiadal o KBG i Putinie.... Przeciez np. morderca Piotrowskiego, jak twierdzil niezyjacy juz mecenas Wende byl czesto gosciem rezydenta KGB w MSWiA. To prawda. Pseudonim operacyjny Piotrowskiego brzmial 3 Smirnofy. Wiktor to potwierdzil. Wiec Fakty i Mity moga byc powiazane z bylymi oficerami KGB i GRU. Prezydent Putin jako prezydent wszystkich Rosjan robi z tym porzadek. Tym bardziej,ze wielu Polakow katolikow wplaca na np. dzieci wschodu. Wspomaga akcje antynarkotykowa. ITP. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow Poza tym :inwestycje zachodnie w Rosji 14.10.02, 00:07 Protestanci, Anglikanie, itp. itd. wspomagaja np. wiele inicjatyw na wschodzie. Trzeba liczyc sie ze zdaniem Rosji. Ale trzeba tez stosowac polityke twardej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Re: Poza tym :inwestycje zachodnie w Rosji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 02:16 Sława! Wreszcie zrozumiałem o co chodzi z tymi 3-smirnowami... Pisz Ty jaśniej, bo piszesz wartościowe posty! Ale Hemigwaya Ty czytała, ha? To może zaczniesz naśladować jego prostotę i komunikatywność... Pozdrawiam! Ignorant +++ Odpowiedz Link Zgłoś
|v|rowa Prowokacja? 14.10.02, 00:13 Przeczytajcie uwaznie artykul. To nie jest prowokacja w czystym slowa tego znaczeniu. Jesli chodzi o moja opinie - duchowny stanal po prostu na drodze dobrze zarabiajacego interesu, najprawdowpodobniej prowadzonego pod auspicjami (tak sie to pisze?) mafii. Starano sie dac mu do zrozumienia, zeby "zamknal japsko", to nic sie nie stanie. Nie zrobil tego i zaczal sprawe naglasniac. Wiec w nagrode wmanewrowano go w prowadzenie domu schadzek. To, ze akurat byl katolickim duchownym, wydaje mi sie miec marginalne znaczenie w calej historii. O tym, ze w Rosji aparat wladzy ma wyjatkowo scisle powiazania ze swiatem przestepczym nie trzeba wspominac. Jednego tylko nie rozumiem - ze to co sie stalo jeszcze kogokolwiek dziwi. Tak po prostu wyglada obecnie rosyjska rzeczywistosc. Podobne rzeczy dzieja sie tez w innych krajach, moze tylko zalatwiane przez zorganizowana przestepczosc z nieco wieksza oglada, a nie tak bezczelnie. Ale moje kontakty z Rosjanami (w samej Rosji nigdy nie bylem, ale wielu znam) potwierdzaja, ze okreslenie "niedzwiedz" niezle do nich pasuje, jesli chodzi o delikatnosc w zalatwianiu niektorych spraw. I nie ganie ich jako ludzi - po prostu oni mieli te kilkadziesiat lat, tfuj, komunizmu wiecej, a i pod Chanatem Krymskim wiekszosc Europy nigdy nie byla, a im sie chyba 2 stulecia wasalstwa zdarzyly. A Turcy delikatnosci raczej nie ucza. Wiec model myslenia Rosjan po prostu jest nieco inny niz reszty Europy. Polacy w moim mniemaniu stoja tak po srodku miedzy Dania a Rosja - te 50 lat komunizmu nam w mozgach juz nieco popsowalo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prowokacja? IP: *.valueline.com 14.10.02, 14:54 to nie byl chanat krymski, tylko zlota orda. chanat krymski powstal po rozpadzie zlotej ordy i obejmowal ziemie dzisiejszej poludniowej ukrainy. i nie byli to turcy, tylko tatarzy/mongolowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Prowokacja? IP: *.block1.tc1.rnktel.net 14.10.02, 15:25 Dzieki - dlatego napisalem chyba, bo nie bylem pewien. Nie zmienia to jednak sedna tego fragmentu wypowiedzi - ani Turcy ani Mongolowie nie slyneli z delikatnosci. Pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prowokacja? IP: *.valueline.com 14.10.02, 16:07 prawda, w zasadzie mongolowie byli bardziej okrutni od turkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Prowokacja? IP: 134.174.196.* 14.10.02, 16:39 "Za panowania chana Mengli Gireja sułtan turecki Mehmed II zdobył w 1475 twierdze genueńskie na Krymie i uzależnił Chanat Krymski od Turcji" wiem.onet.pl/wiem/00917c.html uff, tak do konca sklerozy jeszcze nie mam - Chanat Krymski byl jednak powiazany z Turcja. Ale Zlota Orda rzeczywiscie byla tylko mongolska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prowokacja? IP: *.valueline.com 14.10.02, 21:58 Zgadza sie. Chodzilo mi o sprecyzowanie kto "fizycznie" najechal Rus. A zreszta Chanan byl tak "zalezny" od Porty Ottomanskiej jak Sicz Zaporozska od Rzeczypospolitej, tylko formalnie. To wlasnie "wycieczki" Tatarow i Kozakow wbrew woli Warszawy i Istanbulu czesto prowokowaly starcia polsko-tureckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted lex Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown IP: *.reverse.newskies.net 14.10.02, 07:49 Zostawmy to Watykanowi. Nie osmieszajmy sie. Byloby godne pozalowania gdyby znow MSZ sie wmieszal. Polska racja stanu nie jest racja Kosciola katolickiego ni Cerkwi rosyjskiej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 09:26 Gość portalu: ted lex napisał(a): > Zostawmy to Watykanowi. Nie osmieszajmy sie. Byloby godne > pozalowania gdyby znow MSZ sie wmieszal. Polska racja stanu nie > jest racja Kosciola katolickiego ni Cerkwi rosyjskiej. Amen. Cos ci sie biedactwo popierniczylo na modle politpoprawna. Ten ksiadz jest obywatelem polskim i jako taki krzysta z ochrony prawnej ze strony panstwa polskiego. Bozesz, jak to antykatlckie mity potrafia sie rzucic na leb. Ted Lex, myslenie ma wielka przyszlosc. A i ksiazki rowniez. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
hakunamata Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown 14.10.02, 09:56 Uwazam Ze ruskie se "jaja" robiom - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown IP: 202.167.58.* 14.10.02, 15:25 dajcie sobie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown IP: 134.174.196.* 14.10.02, 17:02 Gość portalu: byk napisał(a): > dajcie sobie spokoj Tez tak mysle. Jesli rosyjska milicja chce sobie prowadzic na spolke z mafia burdele - ich sprawa. Naszgo duchownego przenioslbym po prostu w inne miejsce, zeby mu sie krzywda nie stala (pamietajcie, ze dla ludzi tego typu zabojstwo czlowieka nie jest pewnie trudniejsze niz bekniecie). A posiadlosc sprzedalbym jak najszybciej. Proby "oczyszczenia" imienia kosciola katolickiego w Rosji sa i tak skazane na niepowodzenie w chwili obecnej. Czasem trzeba sie zgiac, zeby sie nie zlamac. My po prostu musimy sie od rosyjskiej rzeczywistosci odciac najsilniej jak potrafimy - dlatego jestem ZA wkroczeniem do UE, jest ZA (!!!!) wprowadzeniem jak najsurowszego rezimy wizowego dla Rosjan, i jestem PRZECIW pomyslow typu kanal tranzytowy do Kaliningradu przez ziemie innego niepodleglego panstwa. Jak chca Rosjanie miec tranzyt - nich wykopia sobie tumel pod Litwa, jesli sie ta zgodzi, albo pod Baltykiem. A jesli ich nie stac - czy to jest NASZ problem? Czy MY zagarnelismy Niemcom Krolewiec? Niech go oddadza - Niemcy na pewno nie beda plakac, zwlaszcza, ze bedzie to i tak czesc UE, jak niebawem (mam nadzieje) wszystkie otaczajace Kaliningrad ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Kolejna prowokacja wobec katolickiego duchown IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 14.10.02, 22:13 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Gość portalu: byk napisał(a): > > > dajcie sobie spokoj > > Tez tak mysle. Jesli rosyjska milicja chce sobie prowadzic na spolke z mafia > burdele - ich sprawa. Naszgo duchownego przenioslbym po prostu w inne miejsce, > zeby mu sie krzywda nie stala (pamietajcie, ze dla ludzi tego typu zabojstwo > czlowieka nie jest pewnie trudniejsze niz bekniecie). A posiadlosc sprzedalbym > jak najszybciej. Proby "oczyszczenia" imienia kosciola katolickiego w Rosji sa > i tak skazane na niepowodzenie w chwili obecnej. Czasem trzeba sie zgiac, zeby > sie nie zlamac. > My po prostu musimy sie od rosyjskiej rzeczywistosci odciac najsilniej jak > potrafimy - dlatego jestem ZA wkroczeniem do UE, jest ZA (!!!!) wprowadzeniem > jak najsurowszego rezimy wizowego dla Rosjan, i jestem PRZECIW pomyslow typu > kanal tranzytowy do Kaliningradu przez ziemie innego niepodleglego panstwa. Jak > > chca Rosjanie miec tranzyt - nich wykopia sobie tumel pod Litwa, jesli sie ta > zgodzi, albo pod Baltykiem. A jesli ich nie stac - czy to jest NASZ problem? > Czy MY zagarnelismy Niemcom Krolewiec? Niech go oddadza - Niemcy na pewno nie > beda plakac, zwlaszcza, ze bedzie to i tak czesc UE, jak niebawem (mam > nadzieje) wszystkie otaczajace Kaliningrad ziemie. Oj znowu ta wodeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Maja to na co zasluzyli... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 14.10.02, 22:35 Gość portalu: As napisał(a): > Rosjanie są tak "full of shit" jak chyba żaden inny naród na > świecie. Ale pierdolneles ;)) KK ma ta "full of shit" ze jesli zebrac wszystko gowno na ziemi za cala historie, to i tak bylo mniej niz wypada na sadystow i pedalow z KK... Ucz sie idiocie ;-))) Wypierdalac ksiezy z Rosji! Misza Odpowiedz Link Zgłoś