Dodaj do ulubionych

Zimowa depresja w Niemczech

27.11.05, 09:20
Sam fakt bycia Niemcem dołuje wystarczająco.
Obserwuj wątek
    • fan.club1 Sam fakt bycia Niemcem dołuje wystarczająco. 27.11.05, 09:23
      I to szczególnie niektórych Polaków.
    • doktorka1 Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 09:26
      To trudny okres nie tylko dla Niemców...
      SAD...Seasonal Affective Disease...dotyczy ,ku zaskoczeniu niemieckich kas
      chorych również i inne nacje :))
    • pielek10 Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 09:29
      tez mam taka depresje i to przez caly rok,a zwlaszcza jezeli chodzi o sen.
    • camel_3d a moze to lekarze sa chorzy? 27.11.05, 09:31
      moze to calkiem naturalne, ze zima nie chce sie jesc, a przespaloby sie caly
      dzien.. ostatecznie tak robi wiekszosc zwierzat..a czlowiek to tylko nieco
      bardziej wynaturzone zwierze.
    • pielek10 Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 09:37
      moze
    • alkud Masz depresję? 27.11.05, 09:54
      Wpisuj sie :P

religiapokoju.blox.pl/
      • pielek10 Re: Masz depresję? 27.11.05, 10:05
        nie, dlaczego?
    • werter-6 Sam fakt bycia polakiem też może być powodem! 27.11.05, 10:17
      • charlie11 Re: Sam fakt bycia polakiem też może być powodem! 27.11.05, 14:54
        ale jakos w Polsce nikt na to nie choruje, moze z wyjatkiem takich folksdojczow
        jak ty
    • szajsefadamnt Brak światła ? Buahahahahahahahahahahahhahhahahh aa 27.11.05, 10:22
      ahahahahahahahhahaahhahhahahhahahahahahaahahahahahahahahhahaabauhaubuabuabuahauh
      auhahahahhahahahaaubaubauhauahuahuabauauhauahhahahhaha ...haahahaha..haha...ha.

To niech sobie poświecą latarką w oczy . Naukowcy za dychę . Tylko chorzy
      psychicznie mogą się źle czuc w tak piękną jesienną i zimową pogodę .
      • mayoor Re: Brak światła ? Buahahahahahahahahahahahhahhah 27.11.05, 11:01
        Dołuje ich brak problemów i równe chodniki.
    • donkichot54 Lata 33 - 38 27.11.05, 11:01
      Pewien Anglik juz napisal ze sytuacja w Polsce
      przypomina sytuacje w Niemczech w latach 1933-1938!!!!
      Ludzie obudzcie sie!!!!!!!
      • zigzaur Re: Lata 33 - 38 27.11.05, 11:16
        Wcale nie.
        W tym okresie Niemcy miały wodza, wiadomą osobę. Kto mógłby być odpowiednikiem
        Adolfa w Polsce? Lepper?
        Poza tym, w tych latach Niemcy pod wodzą owego wodza odnosiły sukcesy: rozwój
        gospodarczy, powstanie armii, równouprawnienie w dziedzinie zbrojeń, usunięcie
        ograniczeń Wersalu, przyłączenie Austrii. W pułapkę Niemcy wpadły dopiero w roku
        1939.
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: Lata 33 - 38 27.11.05, 12:15
          Poczatki zawsze sa trudne . Nasz wodz dopiero zaczyna .
        • olex5 nie Lepper tylko Kaczor jest takim drugim 27.11.05, 12:21
          nie Lepper tylko Kaczor jest takim drugim.Kaczory powinny nosic opaski na rekawie
      • p.s.j Re: Lata 33 - 38 27.11.05, 12:06
        Ale on to mówił w duchu Monty Ptyhonowskim
    • salmanassar1 Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 11:55
      powiedzial dumny z siebie i ze swego narodu polaczek (czyzby klub moherowy, LPR
      albo MW?)
    • maja28 Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 12:38
      galba - jestes beznadziejna, prymitywna, pozbawiona mozgu istota. zal mi Ciebie!
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 12:52
        Galba to nie istota . Galba to galba .
    • ii3 Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 13:08
      Zimą Niemcy wychodzą do pracy jest ciemno - wracają z pracy też jest ciemno.Tak
      pracują Niemcy.
      • penopepla Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 14:33
        Niektorzy np pracuje na pol etatu, bo sobie wzieli do adopcji dzieci
        i ...glownie z pieniedzy na nie sobie zyja.Jesli jeszcze sa
        niepelnosprawne,pieniadze ze hej.
    • jah.rastafari.jest.mym.panem a mi jest dobrze a nawet zajebiście 27.11.05, 13:13
      ostatnio bylo mi źle. Jestem weganinem, i miałem ostatnio zajady. Wydawało mi
      się że to od palenia gandy, ale w necie pisało że to z braku witaminy B12.
      Kupiłem sobie tą witaminę, zjadłem i jest zajebiście!

Joł!
      • gocanowo zimowa depresja niemcow, uzbrajanie swiata przez 27.11.05, 14:39
        rosje, likwidowanie terorystow przez izrael, blekitne niebo italii, francuska
        elegancja, hiszpanski temperament...itd, itp.
        Od gw moznaby oczekiwac inteligentniejszego dziennikarstwa. Coraz czesciej tez
        zdarzaja sie wyjatkowe nieporadnosci, bledy stylistyczne, jezykowe
    • pauline.kaczanow Re: Zimowa depresja w Niemczech 27.11.05, 18:26
      Autor zapomnial dodac czegos o endorfinach. Niedobor serotoniny to na pewno
      jedna z przyczyn ale...Poza tym, jedzac slodycze mozna spowodowac poniesienie
      poziomu serotoniny we krwi.A endorfiny wydzielaja sie m.in pod wplywem
      przyjemnosci jaka dostarcza sex.
      Niejeden Polak zazdrosci pewnie Niemcom opieki medycznej, jesli chodzi o
      chorych na depresje. U nas ... chorzy na depresje musza stac w dlugich
      kolejkach, leczeni sa rutynowo przez lekarzy, ktorych najswiezsza wiedza
      pochodzi z konca lat 70-80.Widzieliscie kiedys polskiego psychiatre,po 40,
      ktory sie doksztalca? Pomijam sporadyczne przypadki tych, ktorzy uzupelniaja
      wiedze.A dlaczego nie wprowadzic ponownych egzaminow dla lekarzy, co kilka
      lat ?
      :(
      • meerkat1 Ponowne odciecie tysiecy gospodarstw od pradu! 29.11.05, 12:03
        Masowe odcinanie energii elektrycznej, w tym swiatla, tez nie pomaga! ;-(((
    • wrocek2015 Sam fakt bycia Niemcem dołuje wystarczająco. 29.11.05, 18:38
      Sam fakt bycia Niemcem dołuje wystarczająco.

Co prawda to prawda a jak musial bys sie zywic specjalami niemieckimi (tlusta
      golonka ze swinska skora i wlosami , Hamburgery z odpadow miesnych patrz .
      Afera miesna , tudziez nastepny specjal niemiecki parowki (Frankfurters) pol na
      pol Chemia i mielone skory swinskie i inne odpady Tffffff
      • caesar_pl Re: Sam fakt bycia Niemcem dołuje wystarczająco. 29.11.05, 23:01
        Wiedziales,ze w Polsce konserwy rybne,te normalne,w sklepach,zawieraja ogonki rybie?Przypatrz sie jakiemus sledziowi w oleju,czy makreli.Nie przejdzie w Niemczech.Kup sobie wedzonego kurczaka lub kitko wedzone w realu,auchanie itd.Krew ci sie z niego wyleje,nie przejdzie w Niemczech a Polacy jedza.Alo co najbardziej przykre,narodowy posilek Polakow,flaczki,w Niemczech absolutnie nie przejdzie.Niestety, z powodow estetycznych.To sa drobnostki,w porownaniu z golonka se swinska skora,ktora sie w Polsce wrzuca do grochowki a potem sie ja z najwiekszym smakiem zjada..Nic dla Niemca,z powodow estetycznych..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka