Dodaj do ulubionych

Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej

03.12.05, 17:11
Kiedys Skaldowie spiewali -"Nie chodzi o to by zlapac
kroliczka, ale dogonic go" tak jest z amerykanska polityka
imigracyjna.....
Najlepszym nielegalnym imigrantem jest murzyn, ktory
zrobi swoje i sobie pojdzie....gorzej gdy mu sie miejsce
spodoba i zechce zostac....
Ameryka to panstwo adwokatow, z czego by zyli, gdyby prawo
bylo tak klarowne, ze sam imigrant moglby sie sam reprezentowac...
Obserwuj wątek
    • stagaz Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 17:52
      A to łobuz! Amnesty, bierz go!!!
    • kristooofff Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 17:57
      goralu czy ci nie zal...??:D:D:D
    • maximus211 Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 17:57
      Jestem Nielegalnie w USA juz kilka lat, place podatki, nie popelnilem zadnego
      przestepstwa i... nic. Takich jak ja jest tu okolo 12 milionow i wszyscy
      czekamy, ze cos sie w koncu zmieni.Niestety nasi politycy (polscy) walcza tylko
      o wizy, a o nas pamietaja tylko przed wyborami albo jak potrzebne sa pieniadze
      na jakas operacje, dom dziecka, karetke itp.
      • grandys Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 18:00
        ..a w jaki sposob mozna placic podatki
        bedac nielegalnie?
        • polak_z_usa Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 18:23
          dokladnie, przeciez to jakas bzdura. zeby placic tutaj podatki trzeba miec co
          najmniej Social Security Number, no i oczywiscie byc w ogole uprawnionym do
          pracy. Wiec cos bredzisz kolezko
          • kolargolo mozna placic podatki bedac nielegalnie 03.12.05, 20:06
            jest kilka opcji: kupuje sie lewy social security number z wpisem do ewidencji
            i placisz podatki, jestes legalny wedlug urzedu podatkowego. nie jestes jednak
            legalnie wedlug immigration service.
            druga opcja: pracuje ktos legalnie przez jakis czas i dostaje social security
            number a potem wiza pracujaca sie konczy a koles zostaje w USA. Dalej pracuje,
            placi podatki a jesli ktos nakabluje INS ze jest nielegalnie to INS moze
            przyjsc i go deportowac. to samo moze sie stac jesli popelni przestepstwo.
            bardzo wiele osob placi podatki i jest nielegalnie (sam znam co najmniej ze 20
            takich osob z wielu krajow)
          • thannatos Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 20:12
            polak_z_usa napisał:

> Wiec cos bredzisz kolezko

Twoja wypowiedz swiadczy,ze nie masz wiele pojecia o kraju, w ktorym (podobniez)
            mieszkasz.

Gdybys wiedzial cos o prawie amerykanskim i sposobach obchodzenia go, to by Cie
            fakt placenia podatkow przez nielegalnego imigranta nie dziwil.

Prawo amerykanskie nie zezwala IRS na zgloszenie kogokolwiek do urzedu INS, ani
            nawet na policje, nawet jezeli podjerzewa, ze dana osoba jest nielegalnie. Poki
            placi prawidlowo podatki - nikt sie nie czepia.

Dwa, zdobycie SSN wcale nie jest takie trudne - wystarczy namierzyc (najczesciej
            bezdomna) osobe, ktora zmarla "po cichu" (np. zamarzla w kartonie pod mostem
            brooklinskim), czyli nie zostala wyrejestrowana w Social Security Services. Sa
            specjalne grupy osob zajmujace sie tym porcederem. Mozesz od nich "kupic" sobie
            SSN. Przy odpowiedniej oplacie masz dobrana plec, rase i w przyblizeniu wiek. Po
            takiej transakcji, poki nie masz problemu z policja - jestes niewidzialny dla
            prawa amerykanskiego.

Proste?

I kto tu bredzi, kolezko?
            • polak_z_usa Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 20:36
              byc moze sa takie sposoby, ja na szczescie nie musialem sie do nich uciekac, a
              jesli chodzi prawo amerykanskie, to po moich studiach na Penn Law znam je raczej
              niezle, ale niestety obce sa mi sztuczki znane nielegalnym imigrantom....Coz zrobic.
              • thannatos Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 20:55
                O, to ciekawe: prawnik, ktory nie wie jak omijane jest prawo...

To tak jakby lekarz wiedzial wszystko o fizjologii organizmu, ale nie mial
                pojecia o chorobach....

:))))))))))
                • meerkat1 Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 20:57
                  thannatos napisał:

> O, to ciekawe: prawnik, ktory nie wie jak omijane jest prawo...

Istotnie! To jak w Polsce polityk ktory nie wie jak oszukiwac elektorat! ;-)))
                  • thannatos Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 21:03
                    meerkat1 napisał:

> w Polsce polityk

Wolne zarty. Polskim nieudacznikom daleko jeszcze do majstersztyku ich
                    zachodnich kolegow po fachu.

Choc faktem jest, ze taki na przyklad Bush slowa dotrzymal - obiecywal
                    wykorzystac armie w przemowieniach przedwyborczych i prosze - dwie wojny na
                    koncie, trzecia, a moze i czwarta w planach. Swoj chlop!
                    • meerkat1 Bush na racje! :-) 03.12.05, 21:13
                      Jak sie baby nie bije, to jej watroba gnije!

Jak sie wroga nie leje, to wszelka bron rdzewieje! :-)
                    • thorgallpl Re: Jestem Nielegalnie... 04.12.05, 09:54
                      ameryka to wspanialy kraj, mimo swoich problemow sa lata swietlne przed rozowa europa, w ktorej politycy to stado baranow tzw"europejczkow"-przynajmniej tak kaza na siebie mowic, lecz z rzeczywistoscia to nie ma za wiele wspolnego.

pozdrawiam,
                • maruda.r Re: Jestem Nielegalnie... 04.12.05, 07:02
                  thannatos napisał:

> O, to ciekawe: prawnik, ktory nie wie jak omijane jest prawo...

To, akurat, nie jest niczym dziwnym. Majster budowlany nie musi byc jednocześnie
                  ekspertem od włamywania się do postawionego domu.

• thannatos Re: Jestem Nielegalnie... 04.12.05, 13:34
                    maruda.r napisał:

> thannatos napisał:
                    >
                    > > O, to ciekawe: prawnik, ktory nie wie jak omijane jest prawo...
                    >
                    > *********************************
                    >
                    > To, akurat, nie jest niczym dziwnym. Majster budowlany nie musi byc jednocześni
                    > e
                    > ekspertem od włamywania się do postawionego domu.
                    >
                    >

Zla analogia. Na temat wlaman powinien cos wiedziec gosc, ktory zaklada drzwi,
                    okna i zamki w nich. A majster musi wiedziec jak zbudowac dom, aby go nie
                    zniszczyly warunki srodowiska, czyli musi wiedziec cos o rodzajach podloza i
                    dostosowaniu do niego fundamentow, wplywie wilgotnosci na materialy budowlane,
                    wiatru i slonca na materialy dachu i tynk itp. - jesli tego nie wie, to jest
                    zwykly robol, a nie majster.
              • emeryt21 Re: Jestem Nielegalnie... 04.12.05, 09:11
                Przykro mi,ze musze Ci powiedziec,iz jestes marnym prawnikiem.Dobrze,ze nie
                trafilem na Ciebie,bo mialbym przechlapane.Moj prawnik potrafil obejsc to
                wszystko i prowadzil mnie przez cala ta ciernisto-imigracyjna droge
                skutecznie.Kosztowalo sporo,ale dopialem swego dzieki jego pomocy.Sam musialem
                prawie studiowac amerykanskie prawo (i lewo tez) inaczej nic z tego nie
                wyszloby.Dziwie sie zatem,ze Ty jako prawnik przyznajesz sie do nieznajomosci
                t.zw.starych chwytow.Moj drogi zle z Toba.
          • ganjin Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 21:29
            Wielka jest twoja ignorancja.
          • lewymajowy Re: Jestem Nielegalnie... 04.12.05, 05:48
            to ze posiadasz SS jeszcze nie znaczy, ze jestes legalnie. a podatki mozesz
            placic. to nie jest zadna bzdura. ja tez place i ubezpieczenie mam i historie
            kredytowa. wiec to chyba ty bredzisz polaku.
        • the.gypsy Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 18:28
          widocznie placi nielegalnie ;-)
        • meerkat1 Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 20:34
          Moze on placi podatki w...IV RP? :-)))
          • lungompa Re: Jestem Nielegalnie... 04.12.05, 07:13
            Tak jest - powinien placic podatki w USA i w Polsce - no chyba, ze jest
            nieuczciwym czlowiekiem (czytaj - oszustem) ale niiie Polak oszustem ? Syn
            najlepszego kraju z Papierzem w herbie ? To niemozliwe...
            Acha - Zeby bylo jasne - Jana Pawla bardzo szanuje za jego postawe moralna
            ktora niewielu jego rodakow choc w czesci stara sie nasladowac.
      • i-love-2-bike Re: Jestem Nielegalnie... 03.12.05, 20:21
        maximus211 napisał:

> Jestem Nielegalnie w USA juz kilka lat, place podatki, nie popelnilem zadnego
        > przestepstwa i... nic. Takich jak ja jest tu okolo 12 milionow i wszyscy
        > czekamy, ze cos sie w koncu zmieni.Niestety nasi politycy (polscy) walcza tylko
        >
        > o wizy, a o nas pamietaja tylko przed wyborami albo jak potrzebne sa pieniadze
        > na jakas operacje, dom dziecka, karetke itp.

nie bardzo widze kolego dlaczego wlasnie o ciebie maja ludzie walczyc. po
        pierwsze zlamales prawo jakiegos panstwa,podczas gdy reszta z nas musiala tak a
        nie inaczej wjechac tu legalnie,przechodzac przez niezbyt mily proces otrzymania
        paszportow. chociaz sympatyzuje z uczciwymi ludzmi,ktorzy tutaj sa,ale nie moge
        pochwalic takiego zachowania,jakie miliony nielegalnych imigrantow czynia. czyli
        wjezdzasz na dziko,poczym chcesz,aby cie uczciwie traktowali i w dodatku pomogli
        ci zalegalizowac/zapomniec fakt,ze zlamales prawo. gdyby kazdy to robil to
        panstwo juz by nie istnialo. ja osobiscie jestem za tym,aby prawo obowiazywalo
        wszystkich jednakowo,bez wyjatku.
      • hahak pierdu,pierdu..:-))) 03.12.05, 21:55
        placa podatki? ha-ha-ha co ja sie tych historyjek nasluchalem.Bary na
        Jackowie,Greenpoincie czy w Passaicu az trzeszcza od takich skeczy.W momencie
        gdy poprosisz o cos bardziej konkretnego nikt nic nie wie..:-))
        Polonijni adwokaci juz po kilka domow wybudowali na sprawach ktorych nigdy nie
        zakonczyli...
      • lisle A KTO BEDZIE ZYDKOM DUPKI PODCIERAL I KOSIL TRAWE 04.12.05, 11:43
        remontowal domki usa-obestrancow i dawal 70 mld dolarow rocznie do budzetu
        placac same social security a nigdy tego nie wykorzystujac w postaci emerytur
        !!! tego juz VILLAGE IDIOT BUSH zwany pezyddentem nie mowi !!!!!!!!!!!! zycze im
        zeby szybko i sprawnie pie..eli ekonomicznie na dno na rzecz CHINOLI :o)
    • pauline.kaczanow Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 18:15
      Nie jest to zle rozwiazanie, patrzac na to, co stalo sie we Francji...
    • kaisy7 Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 18:54
      I słusznie. W pierwszej kolejności trzeba dbać o swoich obywateli
    • i.p.freely Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 19:05
      Irak jako "bogeyman" przestal dzialac to moze "nielegalny emigrant" bedzie
      dobry w zastepstwie ....
      • lavojtek Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 19:23
        Czy mam rozumiec ze po zlapaniu nielegalnych imigrantow umiesci sie ich w
        obozach pracy? No bo jak inaczej rozumiec ze maja pracowac przed deportacja.
        Bez nazoru? Znowu sie rozbiegna! Cos mi to smierdzi ostatecznym rozwiazaniem
        kwestii imigrantow.
    • maruda.r Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 19:46

Bush zaznaczył, że problemu nielegalnych imigrantów nie da się rozwiązać bez
      uszczelnienia granic.

A co konkretnie zamierzasz zrobić z imigrantami Dżordż, że chcesz ich na siłę
      zatrzymać?

• hahak wciele ich do marines -za jednym razem 2 pieczenie 03.12.05, 22:01
    • burakiprlu [...] 03.12.05, 20:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • grandys Mylny tytul 03.12.05, 20:15
        W tytule powinno byc "zaostrzenia polityki przeciw nielegalnym imigrantom"
        Politycy sa obecnie zmuszeni cos robic w tym kierunku.
        To nie Bush tego chce tylko ludzie ktorych reprezentuje.
        Wedlug badan opinii wiekszosc Amerykanow chce "cos wreszcie zrobic"
        z nielegalna imigracja..

Illegal immigration is an issue that defies resolution, yet the vast majority
        of Americans say they want something done about it. A recent poll indicated
        nearly 70 percent of Americans favor using the U.S. military to stop illegal
        immigration at the borders.
        • 3m05 Re: Mylny tytul 03.12.05, 20:33
          grandys: "To nie Bush tego chce tylko ludzie ktorych reprezentuje".

To chyba kiepsko reprezentuje?
          • meerkat1 Re: Mylny tytul- iomylkowa konstytuantka :-) 03.12.05, 20:37
            To znaczy Bush ma reprezentowac te 12 milionow nielegalnych, czy przeciwnie? :-)

A moze kazac CIA przewiezc ich wszystkich samolotami do obozow w Polsce? :-))))
          • grandys Re: Mylny tytul 03.12.05, 20:38
            Masz racje
            w kwestii nielegalnej imigracji Bush
            ma "F" albo niedostateczny jak kto woli..
            • 3m05 Re: Mylny tytul 03.12.05, 21:15
              w przypadku Busha lepsze jest "F" :)
      • sasanka2411 Re: wiz i tak niedostaniecie burki podworkowe 03.12.05, 20:30
        Och Ta Ameryka
        Jak to sie kreci 12 milionow nielegalnie /moje dzieci tez/,ale raczej nie narzekaja/
        Za co oni tak kochaja te Ameryke???????????
        • u_bolt Re: tu chodzi o wypas arabstwa w USA 03.12.05, 21:04
          Mysle, ze prezydent Bush mial na mysli (glownie) cala ta muzulmanska nielegalna
          i pol-legalna masowa emigracje z Pakistanu, Bangladesh, Egiptu, Iranu,
          Indonezji, Autonomii Palestynskiej i paru innych arabskich krajow. Z
          nielegalnie pracujacymi Polakami to on i jego sluzby sobie spokojnie poradza.
          Gorzej jest z ta muslimska gawiedzia co nie rodzi sie a paczkuje na potege i do
          tego uwaza, ze im sie zawsze dzieje krzywda. Ponadto, walka z la-Kaida musi
          przybierac rozne i bezwzgledne formy.
          • i-love-2-bike Re: tu chodzi o wypas arabstwa w USA 03.12.05, 21:06
            u_bolt napisał(a):

> Mysle, ze prezydent Bush mial na mysli (glownie) cala ta muzulmanska nielegalna
            >
            > i pol-legalna masowa emigracje z Pakistanu, Bangladesh, Egiptu, Iranu,
            > Indonezji, Autonomii Palestynskiej i paru innych arabskich krajow. Z
            > nielegalnie pracujacymi Polakami to on i jego sluzby sobie spokojnie poradza.
            > Gorzej jest z ta muslimska gawiedzia co nie rodzi sie a paczkuje na potege i do
            >
            > tego uwaza, ze im sie zawsze dzieje krzywda. Ponadto, walka z la-Kaida musi
            > przybierac rozne i bezwzgledne formy.

a czyli mexico moze dalej przez rio grande walic,pladrujac i mordujac kogo
            popadnie,bo wiadomo oni nie araby.
            • u_bolt Re: tu chodzi o wypas arabstwa w USA 04.12.05, 10:36
              i-love-2-bike napisała:
              > a czyli mexico moze dalej przez rio grande walic,pladrujac i mordujac kogo
              > popadnie,bo wiadomo oni nie araby.

Nie wiem czy mexico moze przez Rio Grande i nie tylko. To nie moj sector. Mnie
              Federalni dali procedury na o obserwowanie muslimow i z tego mnie rozliczaja.
          • wojciech123c Re: tu chodzi o wypas arabstwa w USA 04.12.05, 06:11
            > Szkoły przy Synagogach już przygotowały swoich uczniów. Ale jest kłopot
            > bo Młodzież Wszychpolska olewa te szkoły razem z ich Rabinem.

na :
            u_bolt napisał(a):

> Mysle, ze prezydent Bush mial na mysli (glownie) cala ta muzulmanska
            nielegalna
            >
            > i pol-legalna masowa emigracje z Pakistanu, Bangladesh, Egiptu, Iranu,
            > Indonezji, Autonomii Palestynskiej i paru innych arabskich krajow. Z
            > nielegalnie pracujacymi Polakami to on i jego sluzby sobie spokojnie poradza.
            > Gorzej jest z ta muslimska gawiedzia co nie rodzi sie a paczkuje na potege i
            do
            >
            > tego uwaza, ze im sie zawsze dzieje krzywda. Ponadto, walka z la-Kaida musi
            > przybierac rozne i bezwzgledne formy.

--------------------------------------------------------------------------------
            a jaka jest roznica miedzy toba zlodzieju z polski a arabem/z perspektywy
            BUsha/ moze tylko taka , ze ty wejdziesz w dupe bez wazeliny , araba trzeba
            przekonac.
            • u_bolt Re: tu chodzi o wypas arabstwa w USA 04.12.05, 10:39
              wojciech123c napisał:
              > a jaka jest roznica miedzy toba zlodzieju z polski a arabem/z perspektywy
              > BUsha/ moze tylko taka , ze ty wejdziesz w dupe bez wazeliny , araba trzeba
              > przekonac.

A co ja tobie konkretnego ukradlem ? Pokaz chociaz jednego w swiecie, ktoremu
              coskolwiek ukradlem.
    • histeryx zaślepiony fanatyk ? wyrachowany cyniczny gracz... 03.12.05, 21:23
      raczej
    • canadol A na co wy do tej Hameryki? 03.12.05, 21:24
      Przecie roboty prostej tam coraz mniej. Produkowane wszystko tanio w Chinach,
      Indii, itp.
      Wzielibyscie za cos u siebie. Np. IKEA produkuje juz 12% w Polsce(drugie
      miejsce po Chinach-18%).
      Czy chcecie myc im d...?
      • meerkat1 Re: A na co wy do tej Hameryki? 03.12.05, 21:33
        To juz lepiej do Kanady, zwlaszcza ze socjalistyczny rzad Martina taki
        stabilny! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • grandys A jaka jest ... 03.12.05, 21:49
          obecnie polityka imigracyjna w Polsce?
          Czy rzad daje nielegalnym imigrantom
          i ich rodzinom opieke socjalna, stypendia
          w szkolach... itp ??
        • lungompa Re: A na co wy do tej Hameryki? 04.12.05, 07:18
          I panstwo kanadyjskie zabiera "TYLKO 50%+" zarobkow na podatki - o ile jestes
          tam legalnie - hehehehe - tak tak - tylko - O Kanada - tam trafiaja wszyscy ci,
          ktorym nie udalo sie dostac do USA (taka Ameryka Polnocna dla emigrantow
          klasy "B")
        • 3m05 Re: A na co wy do tej Hameryki? 04.12.05, 23:22
          meerkat: "To juz lepiej do Kanady, zwlaszcza ze socjalistyczny rzad Martina taki
          stabilny! :-)"

Lepszy "socjalistyczny" rzad Martina (najmocniejsza gospodarka w G7, miliardowe
          nadwyzki budzetowe i rekordowo niskie bezprobocie) niz neo-faszystowski rzad
          Busha, ktory obnizyl podatki (najbogatszym) i osiagnal rekordowy deficyt.
      • hahak canadol bo po pobycie w Canadzie mnie pupa boli.. 03.12.05, 22:03
      • 18261826www Re: A na co wy do tej Hameryki? 04.12.05, 03:28
        canadol napisa?:

> Przecie roboty prostej tam coraz mniej. Produkowane wszystko tanio w Chinach,
        > Indii, itp.
        > Wzielibyscie za cos u siebie. Np. IKEA produkuje juz 12% w Polsce(drugie
        > miejsce po Chinach-18%).
        > Czy chcecie myc im d...?
        =============================================================================
        Miesiac temu bylem w Vancouver i szukalem cie pod Grandville Bridge,chcialem ci
        dac w leb i nakarmic,ale Ty przeniosles sie pod Lions Bridge.
        • lungompa Re: A na co wy do tej Hameryki? 04.12.05, 07:22
          Prosze Cie 18261826www badz dobrym chrzescijaninem i najpierw nakarm go a potem
          palnij go w ten glupi canadolski leb. Z gory dziekuje w imieniu 95%
          forumowiczow za te pozyteczna inicjatywe oddolna :)))
    • chaberek Re: Bush chce zaostrzenia polityki imigracyjnej 03.12.05, 21:50
      Ciekawy jestem kto bedzie wykonywal te wszystkie slabo platne prace, jesli Bush
      zechce wszystkich deportowac( co uwazam za niemozliwe). Hotele, restauracje i
      bary beda musialy zrezygnowac z dzialalnosci. Ktoz bowiem posprzata stoly, umyje
      gary, ugotuje jedzenie, wyszoruje podlogi? Nie znam zadnego Amerykanina, ktory
      zgodzilby sie to robic za stawki, ktore otrzymuja Meksykanie, czy inni
      nielegalni emigranci.Kto przystrzyze trawe? Kto popilnuje dzieci i zrobi pranie?
      To jakas bzdura. Bush, ktorego kadencja na szczescie jest ostatnia, robi
      wszystko dla podniesienia wynikow sondazy, ktore sa ostatnio dla niego
      bezlitosne.Pozdrawiam
      • grandys Sami swoich... 03.12.05, 23:21
        Czy koniecznie chcesz zeby istniala
        ta nowa forma niewolnictwa? Tak ci na tym zalezy?
        Oto co pisali w Nowym Dzienniku-polonijnej gazecie:

Nielegalni imigranci sa bardzo czesto przedmiotem oszustw i wyzysku.
        Najczesciej niestety padaja ofiarami swoich rodakow juz zakorzenionych w
        Ameryce. Przybiera to bardzo rozne formy. Od niewolniczego wiezienia i
        wykorzystywania w pracy nielegalnych imigrantow (co jest czeste u Chinczykow),
        po oszukancze praktyki zwiazane z rzekomym legalizowaniem pobytu przez rozmaite
        biura prawne, agencje itd., drenujace imigrantow z pieniedzy. Nikt nie oszuka i
        nie wykorzysta lepiej Irlandczyka niz Irlandczyk, Polaka - Polak, Rosjanina -
        Rosjanin, Gwatemalczyka - Gwatemalczyk. I tak dalej...
    • hahak Wybralem Busha bo obiecal mi, ze zaostrzy... 03.12.05, 21:58
      ...polityke wobec pedalow.Co do emigrantow to obiecal,ze przespi temat
      i da im spokoj.wiec prosze sie nie denerwowac.:-))
    • ezpa7z9 Pierwsi polecą rodacy sojusznika z Iraku... 03.12.05, 22:59
      co nazywa się Rzeczpospolita Polska.Dlaczego ? Bo na pochyłe drzewo i koza...
    • maciekzy Wierzyc w Busha, on napewno wszystko spartaczy 04.12.05, 00:18
      Facio jest wspanialy, majac cala wladze na swiatem,
      i uznanie i podziw swiata,
      zdolal obrucic caly swiat przeciwko USA.
      Jemu zostawmy sprawy a napewno USA na tym straci.
      • mniklas5 Re: Wierzyc w Busha, on napewno wszystko spartacz 04.12.05, 01:41
        Tak wszystko to nie spartaczyl, mimo wszystko ma spore poparcie wsrod elity
        akademickiej USA, okolo 55 % jest za nim i jego polityka z 10 najlepszych
        uczelni.
        Ktos na tym forum serdecznie chcial wmowic w placeniu podatkow przez
        nielegalnych imigrantow posiadajacych SS, po co ? SSN potrzebny jest do
        otrzymania pracy a nie do placeniu podatkow. Ten z falszywym SS jezeli bedzie
        placil podatki od swoich wynagrodzen na swoje nazwisko lecz w przeszlosci na
        kogos innego. Za pare lat jegomosc bedzie chcial kupic dom i wpadnie gdyz
        bedzie musial podac adresy zamieszkania do dziesieciu lat wstecz i to jest do
        sprawdzenia prze escrow w systemie ewidencji dajmy na to DMV ktorych dane maja
        biura escro lub np banki. Nie znam nielegalnych imigrantow placacyh podatki w
        USA.Oczywiscie jest naganne ze tylu nielegalnych imigrantow jest w tym kraju,
        ktorzy wlasnie nie placa podatkow, z drugiej strony sa oni potrzebni ,sam biore
        Latynosow z ulicy jak potrzebuje tania sile robocza
        • axx61 Re: Wierzyc w Busha, on napewno wszystko spartacz 04.12.05, 02:21
          Chcialbym wyjasnic sprawe placenia podatkow z punktu widzenia polskich
          emigrantow. Placa bez wzgledu czy maja legalny czy falszywy numer SS. Zreszta
          jest odpowiednia rubryka w aplikacji. Prosze podac wszystkie uzywane numery SS.
          Mozna i to legalnie miec ich kilka. Co pewien czas jest jakas amnestia czy cos
          podobnego. Zawsze tak jest i bedzie. Z chwila wypelnienia aplikacji pierwsze
          pytanie urzednika jest :prosze pokazac placenie podatkow. W przypadku braku
          pytanie drugie. Z czego sie pan_pani utrzymywala. Zatem nalezy zaplacic podatki
          za okres ich nieplacenia. Placenie podatkow upowaznia rowniez do emerytury SS
          i to bez wzgledu na status a jedynie na obecnosc na terenie USa. Podpisujac
          zgode na deportacje z sedzia i wyjezdzajac do jednego z krajow Unii emerytura
          bedzie wyplacana. Placenie podatkow obowiazuje wszystkich niezaleznie od
          statusu.IRS pracuje perfekcyjnie. Cala te wypowiedz Busha nalezy wlozyc miedzy
          bajki. Jest to zyczenie ktore nigdy ale to nigdy nie zostanie spelnione. Jego
          kadencja jest ograniczona.
    • 18261826www Moje uwagi dla mlodego pokolenia Polakow. 04.12.05, 02:19
      Chcialbym sie podzielic ,zwlaszcza z mlodymi ludzmi tym wszystkim co
      widzialem,co przezylem i czego doswiadczylem.Moje podroze do USA mialy
      wylacznie charakter turystyczny,zwiedzalem :miasta,miasteczka,muzea,parki
      narodowe,poznawalem ludzi i przerozne miejsca,mieszkalem w sredniej klasy
      hotelach(Super 8,Days Inn),jezdzilem wypozyczonym autem.
      Jestjedna jedyna i swieta prawda o Ameryce,ten kraj doslownie gardzi tymi
      ,ktorzy nie wiedza jak maja zyc.Zdobycie zawodu,postawa zyciowa,umiejetnosc
      adaptacji w spoleczenstwie nie wspominajac o znajomosci jezyka to jest podstawa
      dla tych ,ktorzy powaznie mysla o wyjezdzie,pracy w USA.W czasie mojego pobytu
      w Chicago powiedzialem portierowi ,ze chce zobaczyc milwaukee ave.- ten
      odparl:just follow stink!.Istotnie nasze rodzime getto to brod, smrod i radio
      Maryja,zerujace bezlitosnie na glupocie i naiwnosci biednych i ciemnych
      ludzi.Getta polskie w Ameryce uczynily jej mieszkancow posmiewiskiem nr 1 na
      tym kontynencie.Powstalo setki dowcipow,zartow na bazie przyslowia "as dumb as
      Polack" Tak kochani Polak mowi tym samym jezykiem co Polack,ale z pewnoscia od
      innej malpy pochodzi.Polacy zyjacy w spoleczenstwie amerykanskim to sa normalni
      cywilizowani ludzie,wnoszacy polska kulture do kraju swego zamieszkania.
      Polacks maja swoje "narodowe"kluby,smierdzace mieszanka moczu i piwa,lubia tez
      od czasu do czasu pomachac polska flaga pod nosem amerykanow,ale z polska
      kultura Polacks nie maja nic wspolnego!Moze byc nie wiem jaki koncert rodaka w
      operze,a oni nawet nie beda wiedzieli gdzie ta opera sie znajduje.
      • axx61 Re: Moje uwagi dla mlodego pokolenia Polakow. 04.12.05, 02:29
        Przesadzasz przyjacielu. Wszystkie nacje maja swoje getta. A zydowska
        doslownie.We wszystkich jest taki sam syf . Prosze zobaczyc Washington DC 200 m
        od bialego domu. Polakow tam brak ale sa za to obywatele USa lezacy na ziemii i
        nie tylko czarnego koloru skory. Zreszta ci co przyjezdzaja to przywoza
        wlasnie w pelni kulture i obyczaje kraju z ktorego przed chwila wyjechali.
        Zatem wyjechali z podobnego syfu. Tam wlasnie byl niedoscigniony wzorzec godny
        nasladowania. Zapewniam Cie ze mozna zyc bez zadnego kontaktu z polakami i
        innymi jak ktos chce. Czasami ich po prostu brak albo sa w bardzo malej ilosci
        jak powiedzmy w Washingtn Dc czy Baltimore gdzie bylo ich sporo 100 lat temu.
        • 18261826www Re: Moje uwagi dla mlodego pokolenia Polakow. 04.12.05, 02:57
          axx61 napisa?:

> Przesadzasz przyjacielu. Wszystkie nacje maja swoje getta. A zydowska
          > doslownie.We wszystkich jest taki sam syf . Prosze zobaczyc Washington DC 200
          m
          >
          > od bialego domu. Polakow tam brak ale sa za to obywatele USa lezacy na
          ziemii i
          >
          > nie tylko czarnego koloru skory. Zreszta ci co przyjezdzaja to przywoza
          > wlasnie w pelni kulture i obyczaje kraju z ktorego przed chwila wyjechali.
          > Zatem wyjechali z podobnego syfu. Tam wlasnie byl niedoscigniony wzorzec
          godny
          > nasladowania. Zapewniam Cie ze mozna zyc bez zadnego kontaktu z polakami i
          > innymi jak ktos chce. Czasami ich po prostu brak albo sa w bardzo malej
          ilosci
          >
          > jak powiedzmy w Washingtn Dc czy Baltimore gdzie bylo ich sporo 100 lat temu\
          =============================================================================
          W czasie mojej podrozy,odwiedzilem tez Twoje tereny lowieckie.Mieszkalem w
          Virginia Beach i Ocrakokee island i poznajac okolice, poczulem tez zapach
          czarnego getta i wrogosc jej mieszkancow wobec wszystkiego co biale.
          W Teksasie poznalem meksykanskie getta,smierdzi tak samo choc sa bardziej
          zyczliwi,wobec mnie byli wrecz przyjaznie.Polskie getta nie sa ani lepsze ani
          gorsze od filipinskich,wietnamskich,murzynskich,portugalskich,ale Polacks sa
          jedyni w swoim rodzaju- widzisz tlum ludzi ,roznych nacji ,ale mozesz isc o
          zaklad ,ktory z nich to wlasnie Polack i nigdy nie omylisz sie.
          • artremi proponuje teraz poznac polskie getta w Polsce 04.12.05, 05:24
            Ja bylam zaszokowana jak mieszkaja ludzie w Polsce. Nawet w stolicy, wystarczy
            pojechac na Prage Polnoc i ludzie zyja w skrajnej nedzy. Az strach wejsc do
            tych starych kamienic, ktore wygladaja gorzej niz murzynskie getta w Ameryce.
            • agaj.agaj Re: proponuje teraz poznac polskie getta w Polsce 04.12.05, 07:24
              Nic Pani/e artemi nie jest gorsze od murzynskich gett w USA. I prosze nie
              porownywac tego do Polski, ani do zadnego kraju w Europie. To nie tylko bieda,
              ale astronomiczna przestrzepczosc i brak edukacji. Jedyna realna perspektywa
              dla ludzi z gett to wiezienie i/lub rana postrzalowa. Sytuacja ta tym bardziej
              wola o pomste do nieba bo ma miejsce w najbogatszm panstwie swiata.

Sytuacja w rezerwatach indian to kolejny przklad tragedii amerykanskiej.

W odpowiedzi do autora postu o Pollacks. Szkoda, ze nie trafiles do srodowisk
              uniwersyteckich w wiekszych miastach, albo do mniejszych miast typu "college
              towns". Spotkalbys tam wiele super wyksztalcownych Polakow, cenionych i
              powazanych, czesto na bardzo eksponowanych stanowiskach. Np. prawie wszyscy
              moi znajomi maja doktoraty - prawie wszyscy, bo malzonek/a nie zawsze go ma.
              Natomiast 100% moich znajomych Polakow ma wyzsze wyksztalcenie. Na szczescie
              kontakt z tymi ludzmi maja studenci amerykanscy. Tak wiec elity (a
              przynajmniej ludzie wykszalceni) maja lepsza opinie o Polakach niz Polacy sami
              o sobie.
              • 18261826www Re: proponuje teraz poznac polskie getta w Polsce 04.12.05, 13:26
                Znam getta murzynskie,takie o jakich piszesz i znam najtragiczniejszy rezerwat
                indianski w Kanadzie(moze nawet w calej Ameryce pn)rez White Dog w pn-zach
                Ontario.Najbardziej zdemoralizowane ,zdegenerowane miejsce jakie kiedykolwiek
                widzialem.Swora psow,pijakow(dzieci wachaja klej i benzyne),wszystko
                zdewastowane,popalone ,poniszczone.Kilka kilometrow dalej wodz rezerwatu
                posiada luksusowy osrodek wypoczynkowy Minaki Lodge.Wszystkie getta etniczne sa
                podobne-syf wisi w powietrzu,ale nasze rodzime ma jeszcze posmak cyrku,bo nasi
                rodacy zrobili z siebie na tym kontynencie blaznow-Polacy z polskich gett
                oczywiscie. Jak juz wczesniej powiedzialem nie mozna mylic tych Polakow ,ktorzy
                zachowujac polskosc w sercach,sa czescia spoleczenstwa amerykanskiego.Ci ludzie
                to sa normalni,szanowani obywatele tego kraju.
            • lungompa Re: proponuje teraz poznac polskie getta w Polsce 04.12.05, 07:28
              Coz - mamy rowne prawa ale rodzimy sie i ksztaltujemy roznie.
              Kazdy jest kowalem swego losu...
    • michnix2 Bush to idiota jak kazdy narodowy socjalista 04.12.05, 08:59
      Potega Ameryki wziela sie wlasnie z imigrantow - to oni mieli ochote i ped do bogacenia sie, to oni budowali fortuny. Od czasu jak USA wprowadzily socjalistyczny New Deal Roosevelta zaczelo sie rowniez idiotyczne ograniczanie ilosci imigrantow. Efekt jest taki, ze Ameryka zwyczajnie tonie. I bardzo dobrze - glupie spoleczenstwa musza wymrzec, zeby zrobic miejsce dla madrych.

Wedlug szacunkow za 50 lat hiszpanskim bedzie w USA mowic wiecej osob niz angielskim. Ale widac Bush woli, zeby jego wnuki i prawnuki mowily po hiszpansku niz po angielsku.
      • rhoxer Re: Bush to idiota jak kazdy narodowy socjalista 04.12.05, 12:11
        michnix2 napisał:

> Potega Ameryki wziela sie wlasnie z imigrantow - to oni mieli ochote i ped do
        b
        > ogacenia sie, to oni budowali fortuny. Od czasu jak USA wprowadzily
        socjalistyc
        > zny New Deal Roosevelta zaczelo sie rowniez idiotyczne ograniczanie ilosci
        imig
        > rantow. Efekt jest taki, ze Ameryka zwyczajnie tonie. I bardzo dobrze -
        glupie
        > spoleczenstwa musza wymrzec, zeby zrobic miejsce dla madrych.
        >
        > Wedlug szacunkow za 50 lat hiszpanskim bedzie w USA mowic wiecej osob niz
        angie
        > lskim. Ale widac Bush woli, zeby jego wnuki i prawnuki mowily po hiszpansku
        niz
        > po angielsku.

Chyba zartujesz, juz dzisiaj mniej wiecej 1/3 Latynosow nie mowi po
        hiszpansku.
        en.wikipedia.org/wiki/Languages_in_the_United_States
      • captain.america Re: Bush to idiota jak kazdy narodowy socjalista 04.12.05, 16:43
        > Efekt jest taki, ze Ameryka zwyczajnie tonie.

Ty menelu sam w wodce toniesz chyba bo pieprzysz zupelnie bez sensu.
        • grandys Re:nielegalni Polacy? 04.12.05, 19:23
          wedlug Rzeczpospolitej Polacy tez pracuja nielegalnie...

oto cytat:

Dotyczyłoby to także Polaków: rocznie około dwustu naszych rodaków
          zatrzymywanych jest przez amerykańskie służby graniczne (w 2004 roku 231).
          Większość Polaków przebywających nielegalnie w USA wjeżdża do tego kraju
          posługując się ważnymi dokumentami, jednak nie opuszcza go po wygaśnięciu wizy.
          W zeszłym roku amerykańskie władze wydaliły z tego powodu 318 Polaków. Wiadomo
          jednak, że dziesiątki tysięcy nadal pracują na czarno jak Ameryka długa i
          szeroka.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka