Dodaj do ulubionych

Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo?????

28.12.05, 19:14
Wladimir Ilicz Ulianow mu bylo.
Czyli jego ojciec mial na imie Ilia.
To chyba to samo znaczy co Eliasz.Jak sie myle to niech mnie samsone
wyprowadzi z bledu.
I tak ten tego, juz dwa dni po Swietach a jeszcze glowa peka.
Obserwuj wątek
    • meerkat1 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 19:17
      Wcale nie dziwne.

Byl np. taki, rdzennie rosyjski Ilia Muromiec!

Natomiast mnie osobiscie zawsze fascynowal ten Wissarionowicz! :-)))))))))
      • krystian71 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 19:33
        mnie tez.Wlasnie wylazlem z googli i nic nt wissariona nie ma. oprocz takiego
        innego co sie Mesjaszem tez oglosil.
        Syn Eliasza znacznie bardziej mnie jednak intryguje
        • meerkat1 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 19:38
          Noi, bul tez i takij Ilija Erenburg!;-(((
          • krystian71 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 19:44
            a widzisz?sam widzisz.
            A juz szczytem wszystkiego jest nazywac sie Łazar Moisiejewicz Kaganowicz i
            jeszcze robic "wielka czystke" w podleglych sobie resortach
            • dana33 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 19:46
              krystek..... spojrz na nos ilicza..... typowy zydowski nos, ja ci to mowiem....
              • krystian71 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 20:01
                Ktorego Ilicza,Brezniewa?
                Czemu i on jest Ilicz?
                • dana33 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 20:05
                  nu, lenina, przeciez o nim zaczales watek, czy sie myle?
                  dlaczego on ilicz? zapomnialam sie zapytac....
                  • krystian71 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 20:12
                    jak to dlaczego?Dlaczego co?
                    Dana, ty tez naduzylas w te hanuke,bo ja myslalem ,ze tylko mnie leb peka
                    • dana33 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 20:23
                      nic nie naduzylam i mnie glowa nie peka... :)))
                      nu, to ja do ciebie powoli, zeby nie pekla do konca: pytales sie dlaczego on
                      ilicz. wiec ci odpowiedzialam, ze zapomnialam sie go zapytac.... teraz
                      zrozumialej? git.... napij sie alka seltzer...
                      • krystian71 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 20:42
                        alka zelzer=alka prim?
                        Probowalem niestety,nie pomoglo :((
                      • explicit Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 20:52
                        Na polskiego katza tylko klin , plaska lyzeczka pieprzu w kieliszku napoju
                        ktorym sie strulas - Niezawodne , it works every time , sprawdzone ostatnio
                        20 lat temu ,...

uklony

==============================================================================

git.... napij sie alka seltzer...

• krystian71 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 21:10
                          potwierdzam zdanie specjalisty.Pomoglo mi jak sie strulem pomidorami,tez ze 20
                          lat temu
                          Od tego czasu zawsze obieram pomidora ze skorki
                          • explicit Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 22:05
                            Poprawka , dzien wczesniej , na brata weselu z corka badylarza , 30 lat temu ,
                            pierwszy raz , tez pomidory i tez skorka jak somsiad stwierdzil i wcisnal mi
                            kielicha z pieprzem , a pozniej zaprowadzil do wlasnej sypialki pietro wyzej do
                            ktorej wczesniej jego pierworodna siem wyniosla , zebym siem przespal ,...

Ostatni raz w Szkocji , jak posluchalem kolegi ze Scotch pod mleko pijesz jak
                            wode , rzeczywiscie szlo gladko , jak siem obudzilem , zmienilem zdanie ,...

uklony

potwierdzam zdanie specjalisty.Pomoglo mi jak sie strulem pomidorami,tez ze 20
                            lat temu . Od tego czasu zawsze obieram pomidora ze skorki

• meerkat1 Re: Dlaczego Stalin mial takie dziwne otczestwo?? 28.12.05, 19:48
              A Goethe, gdyby byl Polakiem nie apelowalby nas lozu smierci : "Mehr Licht!",
              tylko "Wiecej Swiatly!" :-)
    • explicit Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 20:01
      Eee tam , jego dziadek Illiady siem naczytal - Obie babcie z Polski byly bardzo
      zawiedzione ze nie nazwalismy corki Alexis ,... Obie obglondaly Dynasty w
      Polsce i tutaj , ciezko im bylo zrozumiec jak te cholery z Dynasty w jeden
      dzien nauczyly sie po angielsku gadac ,...

uklony

Czyli jego ojciec mial na imie Ilia.
      • krystian71 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 20:11
        a troche wczesniej Leonciami i Isaurami obrodzilo.
        Wiec mowisz,ze dziadek Lenina tez byl pod wplywem mediow?Hmm
      • rattler Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 21:19
        A tobie co ? No wlasnie , wyrzuc 'I' i zobacz co ci zostalo , znaczy siem 'licz'
        a stad prosta droga do pochodzenia . Pozatym , gdyby nie ten kutas z Oregon ,
        to , calkiem , calkiem , fajny post - Merry Christmas everybloody , cess tez :)

narazie

Ale pizdzi dzisiaj :(

------------------------------------------

Wladimir Ilicz Ulianow mu bylo.
    • i-love-2-ski Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 20:05
      no tak,popatrz tutaj co za "pandora box" sie otworzylo. te mieszanki lepsze od
      mojej. z jednej strony finsko-mongolski kalmuk a z drugiej
      rosyjsko,szwedzko,niemiecka zydowka:))
      nie mozet byt:))

Lenin was a true product of the Volga's ethnic diversity. His father, Ilya
      Nikolayevich Ulyanov, was the son of a Russian serf and was descended from the
      Kalmyks, a Mongolian people living on the steppes west of the Volga delta. The
      original family name Ulyannin was Finnic. His mother's maiden name was Blank,
      and she was of Russian, Swedish, German and Jewish extraction.
      • krystian71 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 20:18
        a co to za zrodlo? Wiarygodne aby?
        Ze kalmuckie mial rysy,temu nikt nie moze zaprzeczyc.Wystarczy spojrzec w te
        gleboko ukryste skosne oczeta z mongolska falda
        A jak mame bylo Blank to nic dziwnego,ze jej Ilicza wyswatali.
        Tak musialo byc na blank
        • i-love-2-ski Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 20:20
          krystian71 napisała:

> a co to za zrodlo? Wiarygodne aby?
          > Ze kalmuckie mial rysy,temu nikt nie moze zaprzeczyc.Wystarczy spojrzec w te
          > gleboko ukryste skosne oczeta z mongolska falda
          > A jak mame bylo Blank to nic dziwnego,ze jej Ilicza wyswatali.
          > Tak musialo byc na blank

lo matko bawisz sie w maniusia,ktory w majty...
          tu masz kalmuka i sobie czytaj,ja tam mam dosyc tego typu lektury:)
          www2.rnw.nl/rnw/en/features/cultureandhistory/ulyanovsk020312.html
          a czemu naduzywales alkoholu,ladnie to tak:))
          • krystian71 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 28.12.05, 20:38
            jak to sie plecie na tym swiecie.W ten sam spisek <co starszy brat Lenina bral
            udzial,starszy brat Pilsudskiego, chyba Boleslaw byl zamieszany i w tym samym
            procesie skazany, ale nie na kare smierci.
            A potem obaj panowie stali sie glowami sasiednich panstw i jeszcze do tego
            prowadili ze soba wojne.
            Jaki stad wniosek?
            Chyba zaden,zwlaszcza jak sie ma migrene.
            Wcale tak bardzo nie naduzywalem,najwyzej co drugi dzien,tylko,ze wczoraj byl
            ten drugi:)))no,ale i ostatni...
    • t0g Re: Ilja Muromiec, witeź-bohater i święty Cerkwi 28.12.05, 20:36
      Prawosławnej. Żył ok. 1000 (lub trochę więcej) lat temu. Według legendy grób
      jego jest w Kijowie w grotach nad Dnieprem, które można zwiedzać (ale jak ja tam
      byłem w 2003 roku, to akurat ta część grot była zamknięta z powodu jakiejś
      rekonstrukcji).

en.wikipedia.org/wiki/Ilja_Muromets
      Ilja to zruszczona wersja Eljasza? Nie wiedziałem. Jedyny Eljasz, którego znam,
      to prawnuk Melchiora Wańkowicza. Muszę mu powiedzieć, że odtad będzie się
      nazywał Ilja.
    • t0g Re: Dlaczego Samuel Zborowski, pogromca 28.12.05, 20:39
      Kozaków, a więc Prawdziwy Polak, miał takie paskudne imię?
      • krystian71 pitolisz tomaszku, jaki tam z niego pogromca Kozak 28.12.05, 20:47
        ow.
        Wrecz przeciwnie, na Sicz jezdzil z kozakami sie bratal, chcial wlasnym sumptem
        wojsko z nich szykowac i na Turkow uderzac.
        A czemu on Samuel, no wlasnie czemu?
        • t0g Re: owszem, pogromca 28.12.05, 20:51
          Kto to jest "pogromca lwów" w cyrku? Ano, osobnik, do którego lew się łasi, a
          nie rzuca sie na niego. Zborowski był w tym własnie sensie pogromcą Kozaków.

Na a dlaczego Samuel? No własnie pytam, gdybym wiedział, to bym przecdież nie
          pytał. Kto pyta, nie błądzi.
          • krystian71 Re: owszem, pogromca 28.12.05, 21:02
            cos ty, nikt do nikogo sie nie lasil.Kochal sie w kozakach, ubieral jak oni,
            chodzil z nimi na wyprawy,pasowali do siebie-gorace pałki
            Ale czemu on samuel,jak rodzenstwu bylo Piotr,Krzysztof i Jan?
            • t0g Re: owszem, pogromca 28.12.05, 21:08
              A czemu prawnuk bardzo aryjsko-gojowskiego Melchiora Wańkowicza, syn nader tez
              aryjsko-gojowskich rodziców, jest Eljasz? Umiesz wytłumaczyć?
              • krystian71 Re: owszem, pogromca 28.12.05, 21:12
                co z tego,ze on prawnuk,skoro juz nie wankowicz, ten sie nie liczy.
                Zreszta Amerykanin od trzech pokolen,a tam u was taka moda.
              • meerkat1 Re: owszem, pogromca 28.12.05, 21:25
                t0g napisał:

> A czemu prawnuk bardzo aryjsko-gojowskiego Melchiora Wańkowicza, syn nader tez
                > aryjsko-gojowskich rodziców, jest Eljasz? Umiesz wytłumaczyć?

Bo podczas antysemickiej hecy w 68mym Tadek i Ania sie wkur...wili i na
                pohybel Prawdziwym Polakom nadali synom imiona Eliasz i David.
                • t0g Re: owszem, pogromca 28.12.05, 21:53
                  meerkat1 napisał:

> Bo podczas antysemickiej hecy w 68mym Tadek i Ania sie wkur...wili i na
                  > pohybel Prawdziwym Polakom nadali synom imiona Eliasz i David.

Sowierszenno wierno!, jak Rosjanie mowią. Znałeś Ankę i Tadzia?
                  • meerkat1 Re: owszem, pogromca 28.12.05, 22:50
                    Niestety, b. dobrze.

Pisze, niestety, bo ich smierc bardzo mnie obeszla, a to sie rzadko zdarza.:-(
          • polski_francuz Biblijne imie 28.12.05, 21:10
            co ty chcesz.

Dawid, Mojzesz, Daniel, Samuel, Kain, Abel, Adam...o co chodzi. Ludzie czytaja
            jeszcze Biblie. I imiona dzieciom nadaja.

Mnie by, na przyklad, wcale nie szokowalo, zeby polski prezydent mial na imie
            Mojzesz.

Mojzesz Kaczynski, czy to nie pieknie brzmi?

Moze tylko wiara by z niego lacha ciagnela i by mowili "mojzesz czy nie
            mojzesz" albo cos podobnego.

Co sie Krystian imion uczepil. Wodki pewnie naduzyl.

PF
            • krystian71 Re: Biblijne imie 28.12.05, 21:16
              o przepraszam, to bylo wczoraj, dzis jestem trzezwiutki i dlatego glowa mnie
              boli, bo to niedobrze tak nagle z rytmu wypadac.
              • polski_francuz Re: Biblijne imie 28.12.05, 21:27
                Przejdz na slabsze trunki. Dam ci kilka wskazowek na dobre winka jak sie na to
                zdecydujesz.

PF
                • meerkat1 Pytanie dla krystiana: 28.12.05, 21:36
                  Czy wiesz moze dlaczego Capone mial na imie Al?

Co wiesz o jego mahmuckich korzeniach?
                  • polski_francuz Re: Pytanie dla krystiana: 28.12.05, 21:39
                    Albo tez Al Speer, minister Hitlera albo Al wiceprezio Billa C. (his name slips
                    my mind)?

• meerkat1 Re: Pytanie dla krystiana: 28.12.05, 21:42
                      polski_francuz napisał:

> Albo tez Al Speer, minister Hitlera albo Al wiceprezio Billa C. (his name
                      slips my mind)?

Mnie tez, ale to ten co wynalazl Internet i doradzal UE w projektowaniu systemu
                      Galileo ( choc nie: Bruno!).
                      • polski_francuz Re: Pytanie dla krystiana: 28.12.05, 21:50
                        Al Gore, gore od tego krzka co Mojzeszowi gorzal:)

PF
                  • krystian71 poprosze o latwiejszy zestaw pytan 28.12.05, 21:46
                    pierw nalezy rozgryzc to otczestwo,a dopiero potem zajmiemy sie tym problemem
                    jak mozna bylo noworodkowi plci meskiej dac imie konia.
                    Choc znam prwcedensy , w odwrotna strone -I to z polskiej wsi.
                    Niejednej klaczy na imie Kara.Zupelnie jak temu Mustafie co pod Wieden sie
                    zapedzil.
                    • meerkat1 Re: poprosze o latwiejszy zestaw pytan 28.12.05, 21:50
                      Na poczatek:

1.Jaka jest roznica miedzy majtkami i rzadem?

2. Kto napisal Bolero Ravela?

3.Co to jest: wisi na scianie, chodzi i bije, a jak spadnie to do d..z takim
                      zegarem?

4. I ostatnie, najbardziej podchwytliwe: Kto wynalazl wode gazowana?
                      • meerkat1 abstynencja a tesy- do PF 28.12.05, 21:51
                        Tydzien calkowitej abstynencji tez stosuje. Przed badaniami krwi. Potem ma
                        super wyniki.

PF

Wasserman sie o nim pozytywnie wyraza?
                        • polski_francuz Re: abstynencja a tesy- do PF 28.12.05, 21:53
                          Wasserman musi ten Lepperowski europosel zastosowac co to prostytutke zgwalcil
                          bez protekcji.

Chociaz po LPRowcu to raczej prostytutka dostanie AIDSa.

PF
                    • i-love-2-ski Re: poprosze o latwiejszy zestaw pytan 28.12.05, 22:09
                      krystian71 napisała:

> pierw nalezy rozgryzc to otczestwo,a dopiero potem zajmiemy sie tym problemem
                      > jak mozna bylo noworodkowi plci meskiej dac imie konia.
                      > Choc znam prwcedensy , w odwrotna strone -I to z polskiej wsi.
                      > Niejednej klaczy na imie Kara.Zupelnie jak temu Mustafie co pod Wieden sie
                      > zapedzil.

hm a czy o buhajach tez bedziemy rozmawiac,bo sie troszke dzisiaj nasza
                      hucpiarska wiara rozweselila. nie widzisz jak gwarno i parno na FS:))
                      ps.czy twoja glowa do klina gotowa:))
                • krystian71 Re: Biblijne imie 28.12.05, 21:41
                  wino mi szkodzi.Przechodze na calkowita abstynencje.Do soboty.
                  • polski_francuz Re: Biblijne imie 28.12.05, 21:48
                    Tydzien calkowitej abstynencji tez stosuje. Przed badaniami krwi. Potem ma
                    super wyniki.

PF
      • meerkat1 Re: Dlaczego Abraham Lincoln 28.12.05, 21:00
        Pogromca posiadaczy niewolnikow mial takie paskudne imie?

Albo Benjamin Franklin?

Albo Isaac Newton? (skadinad niezly przeciez fizyk)

Albo Chrystus, w koncu niby katolik, a imie- Jeshua (Issa)? Uhhh!
        A jego matka - Miriam? [imie ojca nie jest do dzis pewne, ale chyba Jehova]

Dobrze, ze przynajmniej kon Mahometa mial dobre, polskie imie: B U R A K !

• krystian71 Re: Dlaczego Abraham Lincoln 28.12.05, 21:07
          w ameryce jest moda nie od dzis na bibilijne imiona.
          A uskrzydlony kon Mahometa Burak mial na nazwisko, na imi mial Al.
          Cala reszta sie zgadza
          • meerkat1 Re: Dlaczego Abraham Lincoln 28.12.05, 21:22
            Burak mial na imie Al, bo mahmuty zawsze skrycie podziwialy Hamerykanow! :-)
    • krystian71 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 29.12.05, 14:06
      I NIC SIE NIE DOWIEDZIALEM.A na dodatek wieczorem wylecial mi kabel i nie
      pasowal do zadnej dziurki.
      • meerkat1 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 31.12.05, 19:13
        Sprobuj do putinowskiej gazrurki!

S NOWOM GODOM!
        • krystian71 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 31.12.05, 19:34
          s nowym , s nowym, uze niet probliema.
          Wtedy widzialem dziurki dwie, rano sie okazalo,ze byla tylko jedna i tam
          nalezalo wtykac.
          Czy w puszczy bialowieszczanskiej juz race wala ,jak u nas nad morzem???
          • krystian71 aha 31.12.05, 19:36
            i rano tez otczestwo Lenina przestalo mnie dziwic, ostatcznie nikt nie
            odpowiada za bledy dziadkow :)
            • meerkat1 Re: aha 31.12.05, 19:40
              Powiedz to <dr evie" bo una Bushowi dziadka Prescotta wybaczyc wciaz nie moze!
    • 1ja Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo???+ 01.01.06, 11:10
      pl.wikipedia.org/wiki/Krystian
      Nie chybil-bekart?
      Byl juz jeden syn bozy.
      Drugi - juz za duzo.
      Moze synkiem Edmunda niejakiego troskliwego jest i dlatego otczestwo swe
      ukrywa:
      pl.wikipedia.org/wiki/Edmund
      • krystian71 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 01.01.06, 11:45
        hmmm
        słowa Księgi Powtórzonego Prawa 21:17: "Jeśli pierworodnym jest syn
        niekochanej, musi mu przyznać podwójną część wszystkiego, co posiada, gdyż on
        jest pierwociną jego siły. On ma prawo do pierworodztwa".

to chyba do Ismaela, ojca wszystkich Arabow sie odnosi...
        • 1ja Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo???+ 01.01.06, 12:04
          Czy jestes edmundowicz?
          Bez ksiegi.
          • krystian71 Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo??? 01.01.06, 12:18
            a co cie to obchodzi,

ciekawemu we srode
            drzwi przyciely nos i brode.

watek byl o Eliaszowiczu-Ulianowie-Leninie
            Bye,bye,zaloz swoj,obiecuje ,ze cie na pewno nie odwiedze.Time is money.
            • meerkat1 Re: Dlaczego plugawy karzelek ze Star Wars 01.01.06, 14:21
              (bodajze w cz. IV) ma mordke Putina, na co juz niejeden filmolog zwrocil uwage?

Czyzby.... :-)
            • 1ja Re: Dlaczego Lenin mial takie dziwne otczestwo???+ 01.01.06, 15:47
              A co cie otczestwo tow. Lenina obchodzi?
              A dokladam o twoim otczestwie.
              Tez ciekawe.
              Nu powiedz,czy edmundowicz jestes?
              A ztym przykazaniem,to znam kraj,gdzie te nielubiana pod plotem cmentarnym sie
              chowa.I w kraju tym tej nielubianej nic sie nienalezy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka