manny_ramirez 06.01.06, 12:43 Wesolych Swiat Bozego Narodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladyslaw.studnicki Wszelkiego szczęścia Prawosławnym w Polsce i 06.01.06, 12:50 na Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: Wszelkiego szczęścia Prawosławnym w Polsce i 06.01.06, 14:23 pachnacych choinek ,radosnej rodzinnej atmosfery i trafionych prezentów Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:21 Przylaczam sie:) Zdrowych, spokojnych Swiat. Wspanialych prezentow:) manny_ramirez napisał: > Wesolych Swiat Bozego Narodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:21 maruda, dawno Cie tu nie bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:24 Aktywnie mnie nie bylo. Mozna rzec, ze w pewnym momencie odczulem niejaki przesyt:) ...ale czytywalem. manny_ramirez napisał: > maruda, dawno Cie tu nie bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:30 i mirmila jakos nie widac:( przyslal mi kartke z Maroka..mial sie objawic we wrzesniu po powrocie do Hiszpanii, ale gdzies przepadl:( manny_ramirez napisał: > to tsk jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:44 Dzieki:) Wpadne przy okazji. Na razie:) manny_ramirez napisał: > poczte GW sprawdz Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:34 Co ty taki Manny "politiquement correct"? Prawoslawni, lewoslawni, starozakonni, muzulmanie, katolicy, baptysci, swiadkowie Jehowy...jesli juz to juz:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:38 polski_francuz napisał: > Co ty taki Manny "politiquement correct"? Prawoslawni, lewoslawni, > starozakonni, muzulmanie, katolicy, baptysci, swiadkowie Jehowy...jesli juz to > juz:) > > PF > maniek lubi podzial ludzi na grupy,ale do zyczen dolaczam,bo to nasi bracia w wierze;) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:40 Wysuszona, zjadla, wypila? To otworz watek bo chce pogadac o tym i tamtym. Execution! PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:42 polski_francuz napisał: > Wysuszona, zjadla, wypila? > > To otworz watek bo chce pogadac o tym i tamtym. > > Execution! > > PF suszaca sie i pakujaca,ale ze zbolalym... niedlugo w droge. mam wspaniale zdjecia,ale nie wiem jak na forum pokazac,polecam kazdemu to miejsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:41 ????????????? Dzis prawoslawne Boze Narodzenie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:43 OK, Manny, mimowolny cytat:) No to co z tym politically correctness? PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:44 ??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 20:48 Let us put is another way: skad ci do glowy przychodza prawoslawni? PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 21:02 OK, nie wiedzialem. Zapamietam sobie. Przychodzi mi do glowy takie zarty ktore robimy sobie na konferencjach. Mam jedna pod konice wrzesnia potem koniec pazdzienika i potem sam organizuje na poczatku grudnia. I miedzy kolegami sobie zartujemy, ze byloby dobrze od wrzesnia do nowego roku na rauszu zostac. To ty podobnie w domu. Mozesz na rauszu cale dwa tygodnie zostac:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Wszystkim prawoslawnym 06.01.06, 23:43 tez sie przylaczam, ale odnotowuje ze o ile nic w tej sprawie od mojego wyjazdu z wwy sie nie zmienilo, to prawoslawni w wwie swietowali boze narodzenie 25 grudnia (stad slowo "wszystkim" nie pasuje). za to na podlasiu i bialostocczyznie owszem, zawsze: po staromu stil'u. yes, no? - jak mawiaja francuzi Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who czy ktos wie? roznice = ? 06.01.06, 23:52 dzis przy kawie na wydziale (u of toronto) jakos sie zmowilo o czwartej wyprawie krzyzowej, kalendarzu, rozlamie kosciola, i roznicy doktrynalnej miedzy prawoslawiem i paposlawiem, sorki, katolicyzmem. no i mimo ze w porownaniu z kanadyjczykami wiedzialem o tym duzo, np. to ze roznice doktrynalne sa znikome i zapewne wprowadzone na sile w celu uzasadnienia walki politycznej miedzy stolica zesarza rzymskiego konstantyna a rzymem znajdujacym sie w rekach barbarzyncow. ale - niestety - nie umialem powiedziec na czym polegaja! pomozcie... nie chodzi mi o to jak rozny jest wystroj kosciolow i czpki biskupow, lub to ze w kosciele graja na organach i falszuja, a w cerkwi nie graja tylko spiewaja, i to w innym jezyku, tylko o istotne roznice: w sakramencie, liturgii, zasadach wiary, interpretacji starego/nowego testamentu. czy znacie jakiekolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who dobra, juz wiem(?) 07.01.06, 00:34 www.okiem.pl/bog/religie_pra.htm to wiele wyjasnia, chciaz niestety nie rozumiem pierwszego i najwazniejszego punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who znowu nie wiem 07.01.06, 00:48 poza tym wikipedia pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_prawos%C5%82awny nie wspomina nic o roznicy dotyczacej matki boskiej. brzmi to jak potencjalnie wazna roznica - to istnieje czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś