katolik_polski1 09.01.06, 17:19 Po dwoch stakanach ,kazda Natasza priekrasnaja. Co do tych pozniejszych dzieci to mam watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 17:21 A może by tak becikowe wprowadzić towarzyszu podpułkowniku? Kasy macie sporo - obcięliście ulgi weteranom a i Ukraina Wam płaci więcej za gaz... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek becikowe to lekarstwo na wszystko 09.01.06, 18:06 moze w onz wprowadzic dla wszystkich krajow i rosja z ameryka beda czuwac nad jego wyplatami :) Odpowiedz Link Zgłoś
platfus-lewus ze 140 mil. - 70 mil. to ludy muzułmańskie !!!!!!! 09.01.06, 22:08 stąd wniosek, że wymieranie rosjan przebiega jeszcze szybciej !!! bo muzułmanie nie chlają i rozmnażają się bardzo intensywnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 Re: ze 140 mil. - 70 mil. to ludy muzułmańskie !! 09.01.06, 22:12 jeszcze intensywniej wybuchaja przy drodze jako bomba Odpowiedz Link Zgłoś
1b1r1m1t.von1ungern_1sternberg No tak. 09.01.06, 17:21 Szkoda Rosji.Oczywiscie pijanstwo trudno zwalczyc ale niewatpliwie gdyby w kraju byla bardziej ludzka atmosfera ludzie mieli by przynajmniej jakies cele w zyciu.Nie mowiac juz o sytuacji gdyby religia sie odrodzila... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: No tak. 10.01.06, 11:53 zigzaur napisał: > Wcale nie szkoda Rosji. ----------------------------------- www.rambler.ru/db/news/msg.html?mid=7126479 Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 Re: No tak. 10.01.06, 13:12 swietna i piekna gra ... luznych klepek w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 kolejny dyzurny antyrosyjski tekst.... 09.01.06, 17:22 święta to dla gazety wyborczej jak widac swietny moment zeby podtrzymac zamet i zasiac nienawisc miedzy narodami. Gratulacje, ta gazeta to po prostu przytulek niespelnionych ksenofobow... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: kolejny dyzurny antyrosyjski tekst.... 09.01.06, 17:56 Widze, ze nalezysz do tych, ktorzy cokolwiek czytaja, zawsze widza w tekscie to samo. Czyli to, co chca. Tacy to dopiero potrafia siac nienawisc... Naprawde po tym tekscie mozna znielubic Rosje lub Rosjan? Nie przesadzasz? f. Odpowiedz Link Zgłoś
piternet Re: kolejny dyzurny antyrosyjski tekst.... 09.01.06, 21:33 Ja rowniez uwazam, ze w tym tekscie nie ma nic co mogloby kogokolwiek z kims sklocic. Chyba, ze ktos potrzebuje pretekstu. Ale "jak chcesz psa uderzyc, kij sie zawsze znajdzie". Mnie przekonala raczej ta osoba co mowila o celach w zyciu. Przeciez tam jak ktos sie wychyli to po lbie. W takich warunkach to nic , tylko pic wodke... Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 jestes kretyn i to podzielony przez zero 09.01.06, 21:58 cytuje ciebie "Ja rowniez uwazam, ze w tym tekscie nie ma nic co mogloby kogokolwiek z kims sklocic" a pozniej piszesz tak "Przeciez tam jak ktos sie wychyli to po lbie. W takich warunkach to nic , tylko pic wodke" To sie nawet do krytyki nie nadaje... apropos psa, gonisz wlasny ogon Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 17:23 Widać Rosja chce bić kolejny rekord - procentowego udziału dzieci, jakie urodzą się z rozmaitymi wadami wynikającymi z poczęcia przez rodziców "wskazujących na". A już obecnie Rosjanie przodują, jeśli chodzi o wady wrodzone u niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 jak widze wszyscy jedza michnikowi z reki 09.01.06, 17:27 i tak powstaje ogolnonarodowa swiadomosc :))))) wszyscy maja wlasne, wyjatkowe i niepowtarzalne zdanie na temat, ale w kazdym przypadku jest ono przedrukiem gazety wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 dlaczego gazeta nie opisze jak wygladaja 09.01.06, 17:31 tradycyjne swieta prawoslanej rosji tylko skupia sie na najgorszych apsektach ? Ja nie zauwazylem zeby na rosyjskich portalach ktos opisywal w kontekscie swiat polskiego lenistwa, obzarstwa i rowniez okazjonalnego pijanstwa. Moze poziom tematu juz nie ten ? Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Kto cie bigos zaprasza na portal Gazety? 09.01.06, 17:33 Nie podoba sie-nie wjezdzaj tu ze swoimi komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 blaznisz sie.... 09.01.06, 17:36 ta gazeta to zrodlo wiedzy, a komentarze to jej echo. Dlaczego mam tu nie wlazic i nie krytykowac, jesli krytyka jest uzasadniona ? podaj chociaz jeden powod Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak To wlaz pijaczyno, zapraszamy 09.01.06, 17:56 Widze ze woda mozg przezarla, co artykul to sie rosyjskiej pijaczynie nie podoba? A co moze malo prawdziwy? A opowiedz nam jak to twoi kamraci przezywaja swieta w zapijaczonym i zlaicyzowanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 Re: To wlaz pijaczyno, zapraszamy 09.01.06, 18:05 Ja jestem Polakiem, nie Rosjaninem i nie jestem pijaczyną. Mnie wóda albo woda bo juz sam nie wiem mózgu nie przeżarła. Artykul uważam za tendencyjny i przedstawiony w krzywym zwierciadle. Jeśli chcesz posluchac o pijakach sam sobie znajdz rozmowcow bo to nie dla mnie temat, przynajmniej nie na tym poziomie. Zastanawia mnie jednak to ze twoja wypowiedz jest przesiaknieta jakimis negatywnymi emocjami, najbardziej widac to po problemach z wyartykulowaniem tego o co ci tak naprawde chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: To wlaz pijaczyno, zapraszamy 09.01.06, 19:22 Czytając Cie, mam nieodparte wrażenie, że do mojego domu wlazł na siłę Świadek Jehowy (bez uraz to Was, to tylko przykład) który uparcie wyjmuje mi z reki filiżanke z kawą, jednocześnie brudnym palcem wskazuje na artykul który własnie przeczytałem i twierdząc, że TYLKO on ma rację, uparcie krytykuje Redakcję czytanej gazety, twierdząc że to moi wrogowie i pewnie Żydzi... I wszystko nawet bym zniósł, ale ten typ po prostu nie chce wyjść z mojego domu, twierdząc że wolność słowa gwarantuje mu miejsce w moim domu i to nad moim uchem, aby wciąż uparcie wciskać mi bzdury do ucha. A patrząc na to z innej strony: nie szkoda Ci czasu na czytanie (wg ciebie) tendencyjnej gazety i w dodatku na pisanie postów, których nikt nie chce czytać ? Masz misję jakąś, czy coś...? Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 no natrudziles sie kolego, ale to do bani 09.01.06, 21:53 to co piszesz zwyczajnie meczy brakiem tresci. To jest forum czyli miejsce dyskusji. Jesli masz inne zdanie to je przedstaw i sprobuj polemizowac. Daje glowe ze zabraknie tobie argumentow i ochoty, a temat zakonczysz jakims mniej lub bardziej blyskotliwym blokowym dowcipem ktory bedzie zrozumialy tylko dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who taaak 09.01.06, 21:40 masz racje bigos, dyzurne teksty. odreagowanie tego, ze pod wplywem pewnych niesprzyjajcych okolicznosci gw musiala sie przestawic jak horagiewka na wietrze z dyzurnych tekstow probuszowieckich na anty? pelna frustracja. wierchuszka gw wpatrzona w neokonow bo to ten sam tribe, steruje odpowiednio "opinia publiczna"; a neokoni byli mocno antyrosyjscy od dawna, ~od smierci stalina, teraz tez opuscili tonacy statek busza... w polsce latwiej jest wodzic za nos ludzi podsycajac ksenofobie niz np. proponowac jakas rozsadna polityke wewnatrz eu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: To wlaz pijaczyno, zapraszamy 09.01.06, 19:33 wiedmak napisał: > Widze ze woda mozg przezarla, co artykul to sie rosyjskiej pijaczynie nie > podoba? A co moze malo prawdziwy? A opowiedz nam jak to twoi kamraci przezywaja > swieta w zapijaczonym i zlaicyzowanym kraju. wyjdź z domu , odwiedź śródmioeście dowolnego miasta w Polsce, pijaków nie brakuje, leżą na chodnikach, w bramach. masz dostęp do statystyk umieralności z przepicia w Polsce? czy ty wiesz co sie pija w polsce( mam na myśli przeciętnych ludzi)? ja wiem , i nie jest to wyborowa. wiem również że ludzie tu mrą jak muchy, tylko o tym mało kto chce wiedziec, nie pasuje do obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: blaznisz sie.... 09.01.06, 17:57 Powod? Mylisz sie, twierdzac, ze twoja krytyka jest uzasadniona. Imputujesz tresci, ktorych w artykule nie ma. I juz. f. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 Re: blaznisz sie.... 09.01.06, 18:25 wydaje mi sie ze ty imputujesz ze ja imputuje, a jesli to dla ciebie za trudne to wyjasnie: pierwsze zdanie : "Rosjanie sa zmeczeni dlugim swietem" Rosjanie to kto ? moze autor artykulu ? bo ja znam duzo rosjan ktorzy nie sa zmeczeni swietowaniem wiec Rosjanie to 100, 1000 albo tylko ci zmeczeni ? kolejne zdanie : "zwykli ludzie" muszą w tym czasie brodzić bez celu po zabłoconych ulicach szarego miasta" Tak, Rosja to jedyny kraj gdzie wolny czas tylko przeszkadza i nikt nie wie jak go wykorzystac. Poza tym w Rosji mozna tylko chodzic po zabloconych ulicach. kolejne zdanie : "Sęk w tym, że jednym z głównych winnych katastrofy demograficznej jest alkoholizm" Akloholizm to taki dyzurny temat, ktorego jakby nie uzyc zawsze bedzie pasowal. Alkoholizm odpowiadal juz w swojej bogatej karierze za wzrost demograficzny, rozwoj gospodarki, stymulowal rozwoj wymiany kulturalnej a teraz przypadla mu rola głównego siewcy pomoru w narodzie. kolejne zdanie: Prokremlowska młodzieżówka Nasi planowała przeprowadzenie pod katolicką katedrą w Moskwie demonstracji przeciwko łacińskiemu Bożemu Narodzeniu obchodzonemu 25 grudnia, o tym fakcie wie tylko gazeta wyborcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 az dziwi mnie... 09.01.06, 18:29 az dziwi mnie ze napisano ze rosjanie pija wodke i graja na balalajce razem z niedzwiedziami Odpowiedz Link Zgłoś
piternet Re: blaznisz sie.... 09.01.06, 21:54 > Rosjanie to kto ? moze autor artykulu ? bo ja znam duzo rosjan ktorzy nie sa > zmeczeni swietowaniem wiec Rosjanie to 100, 1000 albo tylko ci zmeczeni ? No a moze rzeczywiscie autor zna takich rosjan co wola miec podzielone swieta... > Akloholizm to taki dyzurny temat, ktorego jakby nie uzyc zawsze bedzie pasowal. > Alkoholizm odpowiadal juz w swojej bogatej karierze za wzrost demograficzny, > rozwoj gospodarki, stymulowal rozwoj wymiany kulturalnej a teraz przypadla mu > rola głównego siewcy pomoru w narodzie. hmmm...no to wszyscy zostanmy alkoholikami. W Polsce tez mamy za niski przyrost ;) > w Moskwie demonstracji przeciwko łacińskiemu Bożemu Narodzeniu obchodzonemu 25 > grudnia, > o tym fakcie wie tylko gazeta wyborcza.... Od tego sa dziennikarze, zeby mieli swoje zrodla. Gdzies informacja zawsze musi sie pojawic pierwsza A ogolnie....przesadzasz, wyluzuj gosciu. Nie musisz sie za kazdym razem zacietrzewiac. W Polsce zawsze bylo tak , ze gdzie 2 Polakow to 3 poglady, ale to nie pomaga. Nie wolno czepiac sie szczegolow. Lepiej na kazdy artykul spojrzec z przymrozeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 Re: blaznisz sie.... 09.01.06, 22:09 1) Jesli autor zna takowych to niech nie przenosi skali na caly kraj 2) Ta informacja pojawia sie tylko w Gazecie 3) ja mam jeden poglad wiec ty masz 2 pozostale 4) "nie wolno czepiac sie szczegolow" "lepiej patrzec na artykul z przymróżeniem oka" - takie rady to sprzedawaj oponentom Bush'a, im to z pewnoscia pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
goody Re: dlaczego gazeta nie opisze jak wygladaja 09.01.06, 22:08 a przeczytales wszystkie wydania i wszystkie tytuly? a o obzarstwie w swieta co roku trabi KAZDY polski kobiecy tytul! Odpowiedz Link Zgłoś
piternet Re: jak widze wszyscy jedza michnikowi z reki 09.01.06, 21:46 Nie chodzi o to,ze komus sie je z reki. Ja osobiscie zawsze chce oceniac wedlug tresci. Mam nadzieje, ze jak Giertych powie cos rozsadnego, to bede jednym z pierwszych ktorzy mu przyklasna. Nie lubie goscia (nic osobistego, tylko ma wykrecone poglady), ale zamierzam wysluchac i docenic, jak powie cos madrego. To samo z Michnikiem i Toba. Masz na niego alergie, dlatego mysle ze mozesz go oceniac zbyt pochopnie. A inna sprawa, ze w kazdej firmie sa ludzie o bardzo roznych pogladach. Wiec przypisywanie kazdego artykulu Michnikowi to bezsens. Odbierasz zaslugi reporterom. Ja czasem mam poglad, ktorego nie umiem zgrabnie wyrazic i wtedy lubie przeczytac artykul, ktory moim argumentom doda ladnej formy. A co jak co ale dziennikarze umieja zgrabnie ujac temat. Czy to grzech wtedy powtorzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert rosjanie w polskich gazetach 09.01.06, 17:32 co za bzdury - rosjanie w Polsce traktowani sa jak dzikusy, barbarzyncy ze wschodu, ktorzy non stop chleja albo pikietuja przeciwko Polakom. Znam troche Rosjan i moge z przekonaniem powiedziec, ze ogolna kultura, oczytaniem i zainteresowaniami mogliby spokojnie wpedzic w kompleksy 80% Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 17:36 Kolejna antyrosyjska prowokacja. Przecież każdy wie, że Rosjanie nie piją alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 17:38 Gdzie pan dzienikarz znalaz niezadowolonych? O jakiej ulicy pisze? I czagle ta wodka... No tak, nie musimy obchodzic swoje swieta? 7 mialismy Boze narodzenie, a GW ani slowem. Po co, o czym pisac. Lepej napisac nie o tym, jak ludzi swietowali, a tylko sobie popisac o wymyslionej przez pana dzienikarza jakies imprezy od Naszi. Bo katolickie Boze narodzenie nie jest u nas swietem panstwowym, i wiekszosci, decedujacej wiekszosci obywateli poprostu nic dodac do tego. Zwykly dzien pacy. Smieszne te wydumy o "polonizowaniu" i jak sie tego boja :))))) A na temat wodki... Srod moich znajomych pjany, zachlany, na Nowy rok byl tylko jeden. I nie mam wogule duzo znajomych czesto pijacych. I w Moskwie to nie chodza z wodka po ulicach. Pjani (sczesliwi jak u nas mowia) sa. Ale w dosc malej ilosci. A na temat szarego miasta, to radzilbym panu dzienikazu pospacerowac po Moskwie. Swiatlu, wiem, napewno, ze zadne polskie miasto nie dorowna. A w Europie moze tylko kilka stanie na poziomie. A w malych miasteczkach tez maja jusz swoje zabawy. Ale i ich jusz nie ma co nazwac "szare"... Zal ze was oglupiaja takie teksty. Az mysle, jak zal was, ze macze taka totalitarna, klamliwa prase Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 17:50 Opowiedz lepiej jak balowal Chodorka . Czy to nie jego swieta ? Ale bylo hanuka ! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 18:12 Zebys wiezial , Choda jest prawoslawnym. Nie jest zydem po mamie. Mame ma rosjanke. A u zydow jak wiadomo - mama ewrejka, wtedy to swoj. Tata jego tez, tylko na polowe zyd. Nazwizko zostalo. Naprzyklad wiekszosc olgarchow - zydow, takimi nie sa. o maja mame rosjanki, sa prawoslawnymi. A probuja zydowskie organizacje ich do siebe przyczagnac. Niektore poddaja sie (Wekselberg), inni nie (Abramowic). A hanuka tez nasz prazdnik. Bo iudaistow w Rosji jest duzo wiecej katolikow. Jak sie nie myle wszedzie jabka daja jesc. Ale mysle ze jak zechce - to Choda, powie glosno - ze jest zydem. Ale tego nie robi. Bo nie czujesie nim. A jego koledzy - inaczej. Jeden do Izraela imigrowal. I zawsze pomagal zydowskim organizacjam. Inny do Londynu. Ale to ich sprawa. Mnie to nie szkodzi, oproc tego ze nie mam zaufania do tych co moga w kazdej chwili znalezc azyl na Blizkim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 18:20 Polakow i Rosjan wiecej laczy jak dzieli. Musimy tylko sie dogadac ! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 21:37 No tak, duzo nas laczy np. milosc do napojow wyskokowych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bohemian1 Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 17:52 Ahoy "Kacape". Na tema "szarego miasta..." Pan redaktor je idiot, zrejme v Moskve nebyl nebo pise sve artikuly "po pijanemu"... V Moskve jsem nedavno byl, excelentni, luxusni mesto, kolosalni promena proti "szaremu miastu", jak jej zname z doby komunismu. Mej se fajn. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 18:13 Ahoj! Я думаю, что все будет хорошо!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beers Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 17:57 Witaj kacapie :) Mogę tylko przeprosić Ciebie i Rosjan za teksty takich ludzi jak "katolik polski". Jesteście fajnymi ludźmi, a dla Waszego kraju jeszcze nadejdą lepsze czasy. Всего Вам доброго в новом году! :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 18:05 Jesli czytasz,czytaj ze zrozumieniem. Ja do Rosjan nic nie mam. Moze ty i twoja gazeta. A kolege z Moskwy szanuje. Chociazby za trud ,jaki sobie zadal uczac sie polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 18:19 Спасибо! Ale niech glosza co chca. To sprawa kazdego czlowieka osobisce. Wiem ze nie zmienie GW i jej propagandy. Tylko czas cos zmeni. W lepsza czy gorsza strone. I choc ostatnio czesto sie denerwuje niektorymi tekstami, wiem ze jestesmy jednak mimo wszystko normalnymi ludzmi. I kiedys moze te polskie obawy sie skacza. I staniemy sie przyjaczolmi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fluxoid Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 19:17 Pozdrawiam ciebie i ja Moskwiczaninie. Straszną sobie "kliczkę" wybrałeś, ktokolwiek będzie się do ciebie zwracał będzie to brzmiało jak obraza. Jeśli chcesz podyskutować o Rosji w polskie prasie to założyliśmy blog pt. "Polska-Rosja : Россия-Польша ". Wypowiadają sie tam znacznie bardziej "wyważeni" Polacy. Zapraszam www.polskarosja.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jbb3 Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 21:52 Wszystkiego Najlepszego Panie Kacap w Nowym Roku. JBB PS. Ma Pan racje Moskwa jest wspanialym miastem.Bylem tam kilkakrotnie. Pozdrowienia jeszcze raz.JBB Odpowiedz Link Zgłoś
uros Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 09.01.06, 18:15 RUSCY PIJA I UDAJA ,ZE NIE ma problemu ,typowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
marrys Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 10.01.06, 01:29 Choc Moskwa to jedno z najpiekniejszych miast Europy(wg Kacapa), to po jej ulicach za kilka lat bedzie sie blakac jeszcze wiecej bezdomnych dzieci. Rowniez tych poczetych w okresie tegorocznych Swiat. A Putin becikowego nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zbyt długie święta szkodliwe dla Rosjan 10.01.06, 09:01 FSB wraz z mafią wyłapie i sprzeda na organy do przeszczepów. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Kanikuła? 09.01.06, 17:54 Panie dziennikarzu, prosze sprawdzic znaczenie (polskie!) slowa "kanikuła" i na przyszlosc nie uzywac slow, ktorych pan nie rozumie. Ja wiem, ze w rosyjskim sa "kanikuly", ale pisze pan do polskiej gazety, na litosc boska... f. Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 17:55 Hm! Jak tak szybko bedzie zmnieszac sie liczba Putinkow, to niedlugo ich nie bedzie wcale i gaz bedzie nasz! Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 18:50 "W pierwszej połowie tego roku zaludnienie spadło o kolejne 0,32 proc." jak nic prorok :D Odpowiedz Link Zgłoś
fluxoid Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 19:27 Niestety, Wyborcza była kiedyś naczelnym organem polskich inteligentów. Teraz jest organem naczelnego organu polskich inteligentów. Michnik dosięgnąl bruku, tka jak fortepian Norwida Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 22:06 Chodzi Ci o to, że fortepian dosięgnął Norwida? Istotnie - jego śmierć nie jest do końca wyjaśniona. Ps. Fortepian należał do Chopina. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
sasana00 Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 22:02 No cóz, Tomasz Bielecki jest widocznie albo masochistą albo męczennikiem. Bo po cóz on siedzi w tej Rosji skoro aż tak bardzo jej nienawidzi? Bo ciągle pisze, jaki to ohydny kraj, jak nienawidzą Polaków, jak tępią katolików, jakie zdziczenie obyczajów i degrengolada. nie pamiętam jego tekstu o Rozji (a sledze regularnie), który nie miałby takiej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 NAWET...... 09.01.06, 22:38 za wolne dni od pracy mozna dolozyc Rosjanom.Czy wazne ze w tym czasie 100 bezdomnych w Polsce umarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Ciężar rosyjskich świąt 09.01.06, 23:37 wydłużanie kanikuł nie zwiększa dzietności - do tego najlepsze są przerwy w dostawie prądu. każda większa awaria w historii kończyła się zwiększoną liczbą narodzin dzieci w 9 miesięcy później. jakby odcięli Moskwie prąd na 24 godziny efekt byłby murowany... Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi A co nas to w końcu obchodzi? Po co ta bezsensowna 10.01.06, 00:16 sonda obok artykułu? To nie nasz cyrk i nie nasze małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: A co nas to w końcu obchodzi? Po co ta bezsen 10.01.06, 00:20 Wlasnie! Malpy :) I do tego pijane! Czerwony wrzod na dupie ludzkosci! Odpowiedz Link Zgłoś
kopruch Rosjanie wymierają? 10.01.06, 00:30 E tam, czysta propaganda - 1 milion wyjechał do Izraela, 4 miliony przeniosły się do Niemiec, a reszta tu i tam, np. paru w Chelsea...... Odpowiedz Link Zgłoś