Dodaj do ulubionych

Rusza trzecia izba rosyjskiego parlamentu

23.01.06, 07:36
u nas by sie przydala zeby to ogarnac wszystko

o warszawie dziecko, wybacz, ale nie wiesz nic!
Warsaw City Info
Obserwuj wątek
    • pierdolnienty Rusza trzecia izba rosyjskiego parlamentu 23.01.06, 07:37
      Poco im to? Putin i tak zrobi co będzie chciał.
      • krzysztof_lodz A u nas są wybory do rad nadzorczych WFOŚiów 24.01.06, 12:47
        www.wfos.info
        zróbmy wszystko, by były uczciwe i reprezentatywne!
    • japolak trzecia izba parlamentu 23.01.06, 07:53
      Uprzejmie proszę, by nie informować Kaczyńskich o takich formach i metodach
      organizacji społeczeństwa...
      Przecież Jarosław K. stosuje te same metody, chcąc decydować kto z jakiej
      partii bedzie w Krajowej Radzie ds Telewizji, który członek PO nadaje się do
      wladz Sejmu i Senatu, czy klubowi SLD wolno na wicemarszałka sejmu delegować
      Olejniczaka itd.
      Serio już - podejrzewam iz po części jest to czkawaka po formule parlamentu za
      komuny. U nas też układając w komitetach listy kandydatów trzymano się
      ściągawek, by był odpowiedni "klucz" - kobiety, młodzież, artyści, robotnicy...
      Powstawał sejm, który miał być statystyczną miniaturką Polski - równie
      ubezwłasnowolniony...
      W jakimś momencie, w latach osiemdziesiatych, też pojawiały się u nas pomysły
      izby samorzadowej, z delegatami poszczególnych środowisk, grup społecznych i
      korporacji
      A teraz Jarosław K. chce skorzystać z momentu, gdy poparcie dla PiS jeszcze nie
      zaczęło spadać, by zrobić przyśpieszone wybory licząc iż jak w pitinowskiej
      izbie szukać trzeba bedzie ze szkłem powiększającym tych 4 niezależnych
      posłów...
      Podobieństwa skrajności?
    • nikola_piterski2 Re: Rusza trzecia izba rosyjskiego parlamentu 23.01.06, 09:26
      1.Podoba sie ta Izba (Palata) Beleckiemu czy nie ale stworzona ona dla Rosjan a
      nie dla Polakow albo Amerykancow.
      2. Belecki (jak dzienninkarz) mogl tylko zanotowac stworzenie tego spolecznego
      organa a dla anlizu przyczyn tego wydarzenia i zasad jej przyszlej pracy on sam
      nie ma wiedzy i zdolnosci rozmawiac, o ile nie zna ani rosyjskich ustaw, ani
      rosyjskiego zycia i zawsze sciagal wiadomosci dla "GW" z innych zrodel prasy.
      3. Izba (Palata) Spoleczna nie jest trzecia izba rosyjskiego parlamentu. Nawet
      naglowek artykulu jest zwykla prowokacja czytelnika na negatywne opinie wobec
      Rosji (zaraz mamy i sondaz w "GW" wsrod Polakow na te wydarzenie). Nie myslie
      zas ze Belecki jest skonczonym debilem... Po prostu che mu sie jesc a
      pieniadze, ktore ma od gospodarzy nie pachna.
      4. Podobny spoleczny organ jest w roznych panstwach, naprzyklad we Francji,
      ktora nie jest mniej demokratyczna niz kraj, do ktorego czasem jezdzi Belecki,
      zeby wozic pieniadze z Rosji i karmic rodzine.
      5. Wsrod czlonkow Izby sa rozne ludzie, w tym wiekszosc w rzeczywistosci
      autorytetnych w Rosji obywateli. Twerdzenie jakiegos zapyzialego polskiego
      dzienninkarzyny o tym ze te obywatele sa pod kremliowskimi obcasami i beda
      czynic krzywdy Rosjanom jest glupota autora artykulu.
      6. To ze tam nie ma basajewskich przyjaciol Polakow nie znaczy, ze Izba nie
      jest przedstawicielna i autorytetna.
      7. Niedostatek nowego spolecznego organa w tym, ze dzis CIA i londynskiemu
      wywiadu bedzie trudno dawac instrukcii pozarzadowym organizacjom. "Pomoc" Busza
      i Blajra takim organizacjom bedzie wyrazna.
      8. O najbardziej "wplywowych" pozarzadowych organizacjach to beda sadzic
      Rosjanie. Wszyscy one w Izbie przedstawione. Helsinska grupa nie jest jedna z
      naiwecej wplywowych w Rosji, juz nie mowie o jej "niezaleznosci" (od kogo?),
      jak o tym piszy Belecki.
      8. I potem (tu juz mozna przysnac jak banka mydlana), gdybym Belecki cos
      wiedzial w tym o czym piszy to zwrocil bym uwage ze Helsinska grupe w Izbie
      przedstawia jej czlonek - Genry Reznik.
      9. W ostanich wyrazach Beleckiego w artykulu o slowach Putina na "inauguracji"
      Izby, o lojalnosci Izby Kremliowi, o pieniadzach i funduszach autor juz starcil
      rownowage. Tu cos mu juz na rozum padlo...
      • stagaz Re:nikola_piterski2 23.01.06, 10:18
        Jak ruszy czwarta izba, to demokracja będzie jeszcze pełniejsza, taki jest tok
        rozumowania czekisty.
        Nikola, na miłość boską, ja rozumiem twoje emocje i chęć wypowiedzenia się z
        tego powodu, ale twój język polski to koszmar i groteska, wstydu oszczędź, w
        ogóle nie wiadomo o co ci chodzi.
        • nikola_piterski2 Re:nikola_piterski2 23.01.06, 10:51
          stagaz napisał:

> Nikola, na miłość boską, ja rozumiem twoje emocje i chęć wypowiedzenia się z
          > tego powodu, ale twój język polski to koszmar i groteska, wstydu oszczędź, w
          > ogóle nie wiadomo o co ci chodzi.
          ----------------------------
          Myslie, ze pan uczyl polskiego od dziecinstwa, ale z pana opinii nie wiadomo o
          co mu chodzi.
          O ile z polskim pan tez ma problem moze pan przejdzie na rosyjski. Czy tam tez
          koszmar, groteska i wstyd?
          • stagaz Re:nikola_piterski2 23.01.06, 13:00
            Do nauki rosyjskiego zmuszano mnie gdy rządzili u nas ludzie o mentalności
            czekistów. Nie dało to żadnych rezultatów, czego zresztą żałuję, bo wasz język
            mi się podoba, tak jak wspaniała literatura.
            Co do mojej opinii, to chodziło mi o to, że dialog władzy ze społeczeństwem za
            pomoca ludzi wyznaczonych przez tę władzę i w ramach instytucji władzy to
            parodia, kłamstwo i fałsz dla zamydlenia oczu. Borykacie się, mam na myśli
            naród rosyjski, z tym problemem od setek lat, ale to wasza sprawa. Ja mam prawo
            wyrazić swoją opinię. I tyle.
            • nikola_piterski2 Re:nikola_piterski2 23.01.06, 13:54
              stagaz napisał:

> Do nauki rosyjskiego zmuszano mnie gdy rządzili u nas ludzie o mentalności
              > czekistów. Nie dało to żadnych rezultatów, czego zresztą żałuję, bo wasz
              język
              > mi się podoba, tak jak wspaniała literatura.
              > Co do mojej opinii, to chodziło mi o to, że dialog władzy ze społeczeństwem
              za
              > pomoca ludzi wyznaczonych przez tę władzę i w ramach instytucji władzy to
              > parodia, kłamstwo i fałsz dla zamydlenia oczu. Borykacie się, mam na myśli
              > naród rosyjski, z tym problemem od setek lat, ale to wasza sprawa. Ja mam
              prawo
              >
              > wyrazić swoją opinię. I tyle.

---------------------------------------
              1. Do nauki jezyka polskiego mnie nikt nie zmuszal
              2. To ze mowie lomana polszczyzna, oczywiscie, wstyd mnie, ale przeprasza mnie,
              ze jestem pelnym samoukiem w tej dziedzinie
              3. Kiedys czytalem polska literature i poezje na rosyjskim, chcialem czytac w
              oryginale, ale dzis ani Polskiej literatury ani prasy nie ma nawet w
              megapolisach
              4. Skad wzial te bzdure, ze Spoleczna Izba (u nas jej nazywaja Palata) dziala w
              ramach spoleczenstwa? Wiecej czytaj o Rosji "Wyborcza" czy "Rzepe" i sluchaj
              widomosci o sytuacji w Rosji w interpretacji TVP, jeszcze nie to
              powiedziesz...
              • lubat Re:nikola_piterski2 23.01.06, 16:15
                Nikola, niepotrzebnie wdajesz się w dyskusję. Jest pewien gatunek ludzi, z
                którymi nie można i nie należy dyskutować, bo im nie o to chodzi. Oni chcą
                popisać się swoją głupotą. Ich w dzieciństwie zmuszano do nauki nie tylko
                rosyjskiego, ale także polskiego, historii, matematyki i innych przedmiotów i
                najczęściej nie dało to żadnych rezultatów. Nawet jeśli napiszesz coś bardzo
                sensownego, to ci odpowiedzą, żeś głupi Ruski, kGB-owiec, a może i do tego Żyd.
            • andrzejbj Re:nikola_piterski2 23.01.06, 18:21
              stagaz napisał:

Borykacie się, mam na myśli
              > naród rosyjski, z tym problemem od setek lat, ale to wasza sprawa.

to było sedno twojej wypowiedzi.Ja mysle ze my sie za duzo rosją przejmujemy.oni o nas ciagle nie mowia w telewizji i nie ktytykuja naszej wladzy, a powodow by tez znalezli, bo ich nie brakuje.
        • nikola_piterski2 Re:nikola_piterski2 23.01.06, 13:30
          stagaz napisał:

> Jak ruszy czwarta izba, to demokracja będzie jeszcze pełniejsza, taki jest
          tok rozumowania czekisty...

------------------------------------
          O wilku mowa, a wilk tuz!

www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-2006043,00.html
          Brytancy "czekisci" wszystko robia, zeby demokracja w Rosji (jak w Ukrainie i
          Gruzji) byla jeszcze pelniejsza...
          • marimax Re:nikola_piterski2 23.01.06, 18:47
            Nie przejmuj sie tym glupkiem i pisz tak jak umiesz a twoj polski jest calkiem
            niezly.
            Z drugiej jednak strony musze ci powiedziec ze nawet jesli otworzycie jeszcze
            sto izb to i tak nigdy nie bedzie u was demokracji bo wy nie wiecie co to jest
            i zawsze musicie miec nad soba bat cara, 1-ego sekretarza czy innego krwiopijcy
    • skipper_ Re: Rusza trzecia izba rosyjskiego parlamentu 23.01.06, 11:25
      "Izba Społeczna, otwarta wczoraj trzecia izbia rosyjskiego parlamentu, ma być
      pośrednikiem w dialogu władzy ze społeczeństwem. Tylko że większość jej członków
      wyznaczyły władze"

hahaha

i bedzie to prawdziwie sowiecki "dialog":
      wladza mowi - spoleczenstwo slucha...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka