Dodaj do ulubionych

Israel - 1/4 dziaduje ,...

23.01.06, 09:36
Ale na generalow i na merkawy ich stac ,...

uklony

============================================================================

One of every four Israelis is poor, 2005 poverty report shows
===============================================================
By Ruth Sinai, Haaretz Correspondent

Half a million Israelis have fallen below the poverty line over the past five
years, representing some 100,000 families, according to the National
Insurance Institute (NII) poverty report to be released on Monday. During
that same period of time, Israel's population increased by about 8 percent,
but the number of poor increased by 45 percent.

Over the past five years, the number of poor people in Israel grew from
1,088,100 in 2000 to nearly 1.6 million in 2005, the report says. The data in
the report cover the second half of 2004 and the first half of 2005.

According to the last poverty report, released in August 2005 and relating to
2004, 1,534,300 Israelis were below the poverty line - 23.6 percent of the
population. In 2000, on the other hand, 18.8 percent of the population was
defined as poor, meaning that five years ago, one in every five Israelis was
poor, and by 2005, the number had risen to one in four.

www.haaretz.com/hasen/spages/673473.html

Obserwuj wątek
    • dziadek_piaskowy Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 09:42
      bieda jest wszedzie,rowniez w USA . 46 mln Amerykanow zyje ponizej granicy
      uznawanej za samowystarczalna czyli w biedzie , to dosc sporo jak na pierwsze
      skrzypce w orkiestrze wspolczesnego swiata, nie uwazasz !?
      • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 09:58
        Na sasiedniej ulicy facet wynajmuje dom dla Stanu , mieszka w nim rodzina z
        Samoa na welfare . Chcialbym miec jego auto - Ostatnio zalatwialem dissability
        widzialem jakimi autami podjezdzali pod welfare office . Bieda tu i tam troche
        sie rozni ,...
        • dziadek_piaskowy Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 10:07
          handluje narkotykami albo jest alfonsem, ale oficjalnie jest na
          zapomodze.Widzisz to co ma miejsce w dzisiaj w USA , Kanadzie czy Europie nie
          stalo sie z dnia na dzien samo,jest to rezultat okreslonej polityki
          spolecznej,zamazania ludziom oczu i wciskania im ciemnoty ze jest
          dobrze ,demokratycznie ,wielokulturowo.W tym samym czasie ci przy korycie
          chrzakali z zadowolenia wesolo,ze maja duzo w korycie i kolko sie zamknelo,za
          pozno na zmiany w naszym zyciu explicit,splacony mortgage,zdrowie i pare groszy
          to jest to co sie dla nas liczy.
          • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 10:22
            Hehe mnie jeszcze 11 lat zostalo , i dobrze bo splacam odpisujac od podatkow ,
            zona ma pracownie krawiecka w domu - Ze zdrowiem roznie bywa , tez nie narzekam
            zeby nie obrzydzac zycia bliskim ,...

uklony
            • polski_francuz Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 10:26
              A mnie 13 lat, takie imadlo. Ale nie narzekam, na internet starczy:)

PF
              • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 10:35
                U nas lapiduchy na welfare maja zapewnione local telefon , internet i basic TV
                cable od stanu , ci co pracuja , musza placic ,...

uklony

==============================================================================

A mnie 13 lat, takie imadlo. Ale nie narzekam, na internet starczy:)

• dziadek_piaskowy Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 10:43
              no widzisz, czyli nie jest tak zle ,w okreslonym wieku porzebna jest
              stabilnosc,urzadzony dom,auto nie wymagajace napraw,wyksztalcone dzieci i
              troche zdrowia,a cala reszta to jak to mowia "icing on the cake",zawsze mozna
              pojechac i zlapac lososia,u mnie w lodowce od 2 lat lezy kilka filetow double
              smoked sockeye lox i nikt tego nie chce jesc,za dobrze mamy.
            • markv501 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 13:30
              split:"ze zdrowiem nie najgorzej"

bo leczysz sie w szpitalu zydowskim i u lekarzy zydowskich.
              Przypominasz handlarke ktora :"Nie kupuj u zyda" ale siebie i swoja rodzine
              leczy u zyda. Czy ty w swoim poprzednim wcieleniu nie byless taka handlarka?
              pzdr
              • krystian71 [...] 23.01.06, 13:36
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 13:39
                  nu krystek, twoja corka ma juz poranne mdlosci czy jeszcze nie?????
                  • krystian71 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 14:06
                    ma, ale nie zabardzo.
                    Lekarza prowadzacego nie zamierza zmieniac :)
                • krystian71 no niech ci kropcia bedzie 23.01.06, 14:24
                  wiadomo, jak czlowiek spi, wszyscy musza chodzic na palcach
        • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 10:41
          wlasnie, rozlupaniec..... ta nasza bieda w porownanie z bieda w polsce, to tak
          mniej wiecej, jak nasza bieda z ta wasza cadillakowa.. doszlo? git....
          • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 10:48
            Ciucius , ja w Polsce podatkow nie place , ani ich nie utrzymuje ,... Wiesz co
            chce powiedziec ?

uklony

wlasnie, rozlupaniec..... ta nasza bieda w porownanie z bieda w polsce, to tak
            mniej wiecej, jak nasza bieda z ta wasza cadillakowa.. doszlo? git....

• dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 11:24
              pewnie dlatego, rozlupaniec, w polsce bieda to bieda, taka prawdziwa. a nie ja
              u nas, ze ci "biedni" to nie tylko z glodu nie umieraja, ale maja tez i na
              fryzjera i na lakier do paznokci. podeslij tez troche do polakow, to i bieda im
              sie skonczy....
              • krystian71 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 11:50
                no wlasnie, to szczyt chamstwa, zeby miec na lakier do paznokci, a dziecku nie
                dac jesc.A mi sie potem serce kraja, jak w israelskiej prasie czytam:wplac
                szekla lub dolara,"children are starving"
                Nasza bida bardziej honorowa
                • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 13:45
                  nu, krystek, dobrze mi robi na duszy, ze masz takie wspolczujace serduszko...
                  wiesz, jak codziennie otwieram gw i patrze sie na pajacyka "jestes na polskiej
                  stronie glodu" i dalej to kliknij w brzuszek to pomozesz nakarmic, to tez mi
                  sie serce kraje.... www.pajacyk.pl
                  a jak czytam takie zdanie "Ile dzieci w Polsce wymaga dożywiania?
                  Dokładnie nie wiadomo. Jeśli za kryterium przyjąć zasady racjonalnego żywienia,
                  to większość dzieci w Polsce nie spożywa regularnie posiłków o pożądanej
                  wartości odżywczej." to wogole zaczynam latac po sasiadach i zbierac od nich
                  ryz, cukier i make, zeby poslac polskim dzieciom....
                  www.pah.org.pl/30999.html

popros pusteme i rozlupanca, niech sie tez zlituja, ostatecznie oni czysci
                  polacy a ja tylko polska zydowka....
                  • krystian71 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 14:20
                    w moim kraju sie to robi systemowo,po cichutku i bez reklam.
                    Przez tyle lat zydowska gazeta dla polakow potrafila tylko pajacyka wymyslec ,
                    co nozkami fika .
                    Przyszedl Marcinkiewicz i pierwszym posunieciem rzadu bylo zapewnienie
                    wszystkim dzieciom w szkolach dofinansowanie do posilkow.To tak tylko na
                    poczatek, to dopiero pierwsze 2 miesiace rzadow ,nie wszystkie dzieci do szkoly
                    chodza,za te maluchy tez sie trzeba zabrac, ale na GW bym w tym nie liczyl.
                    Niedawno smieszna historie w TV slyszalem.
                    Zabij, nie pamietam ,ktory z politykow to opowiadal, ale taki z pierwszych
                    stron, chyba Rokita.
                    Ze z redaktorem Michnikiem udali sie na dworzec kolejowy i tam do nich podszedl
                    mlody chlopak,sympatycznie wygladajacy i opowiedzial wzruszajaca historie,ze go
                    okradli, od rana nic nie jadl, a co najgorsze nie ma na bilet,zeby do domu
                    wrocic i prosil o pozyczenie chyba 20 zl, o adres i obiecywal,ze natychmiast
                    te 20 zl odesle.
                    I w tym momencie redaktor Michnik znikl, zapadl sie pod ziemie, znalazl sie po
                    chwili,juz w pociagu,jak student odszedl.:)))
                    A Rokita sie smial,bo chlopak okazal sie uczciwy i o dziwo pieniadze po paru
                    dniach przyszly, zreszta, 20 zl nie majatek.
                    • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 14:26
                      jassssne, krystek..... po cichutku i bez reklam.... tylko ten pajacyk to wisi
                      na pierwszej stronie gazety od roku czy dluzej? i on taki cichy, ze ganc nie
                      widoczny.
                      sluchaj, nie mam zamiaru sie licytowac. wogole nie wpadlo mi do glowy nigdy
                      ironizowac czy lekcewazyc pajacyka. az do tego watku. juz mowilam tysiac razy,
                      sprzatajcie najpierw u siebie, zanim zaczniecie u mnie. nie chcecie, wolicie
                      ciagle wyciagac co sie da, z racja czy bez, byle krytykowac idiotycznie moj
                      kraj, mozecie byc pewni, ze dluzna nie zostane. bo wiesz, w kazdym kraju sa
                      biedne i glodne dzieci. w kazdym kraju sa zebracy. w kazdym kraju znajdziesz
                      nedze. wieksza czy mniejsza, ale znajdziesz. tylko ludzi glupi, mali, pelni
                      zadzy dokopania, ponizenia i osmieszenia innych pisza takie posty jak ten
                      otwierajacy ten watek. zanim zaczniecie atakowac, pomyslcie sekunde, czy ten
                      atak nie zamieni sie w bumerang.
                      • krystian71 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 17:47
                        nie zgodze sie z toba Dana, w moim kraju, jak tu zyje nie bylo zadnych glodnych
                        dzieci.O czasach wstretnej komuny mowie.
                        Wiec tym bardziej nigdy sie z tym nie moglem pogodzic,ze tzw wolnosc i
                        demokracja takie zjawisko przyniosla.
                        Glodne i zebrzace z glodu dzieci.
                        Jesli byly, to tylko na jakims absolutnie patologicznym marginesie, i
                        wystarczyl krotki sygnal do opieki.
                        Ten pajacyk wisi nie wiadomo jak dlugo i by sobie jeszcze dlugo powisial.
                        Polska jest biednym i zniszczonym komuna krajem, niech bedzie ,ze 20 lat za
                        murzynami, ale nie na tyle biednym, by polskie dzieci musialy chodzic po szkole
                        biedne i zeby z powodu braku 100zl na bilet miesieczny rodzice musieli
                        rezygnowac z poslania dziecka do sredniej szkoly.
                        A tak bylo przez cale 16 lat.
                        A pajacyk sobie nozkami fikal
                        • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 18:04
                          wy jestescie szczesliwym narodem, krystek.... zawsze macie pod reka kogos, kogo
                          mozecie obwinic za wszystko co sie dzieje zlego w waszym kraju: albo zydzi,
                          albo komuna, albo wojny, albo rozbiory.... do wyboru i do koloru, zawsze kogos
                          znajdziecie. niezla metoda, bo niby usprawiedliwia od setek lat wszystko.
                          nu, my, mimo ciaglej wojny, od pierwszego dnia powstania panstwa, mimo
                          nieprawdopodobnych wprost kosztow, jakie mamy na uzbrojenie i obrone panstwa,
                          mimo ze kraj ma zaledwie niecale 60 lat, mimo poczatkowych trudnosci stworzyc
                          narod z emigrantow z calego swiata, z dziesiatkami jezykow i kultur, nie
                          szukamy winnych naszych problemow.
                          a dzieci glodne w polsce to widzialam. nie pamietasz skandalu, jak zaszokowana
                          opisywalam jedno dziecko, ktore o 11 w nocy chodzilo po restauracjach szukajac
                          czegos do zjedzenia???
                          zrozum krystek.... boli mnie tak samo jak ciebie. nie wpadloby mi do glowy
                          pisac wogole o biedzie i glodzie w polsce. jakbyscie wy nie zaczeli.
                          przestan idiotycznie chowac glowe w piasek, jestes juz duzy chlopczyk i
                          niedlugo bedziesz dziadkiem. szanuj sam siebie choc troche...
                          • krystian71 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 18:15
                            czy ty nie zauwazylas,ze ja tej komuny w tym wypadku o nic nie obwiniam?
                            wrecz przeciwnie , pisze, ze za czasow komuny nie widzialem ani jednego
                            zebrzacego dziecka!!!!
                            A skoro takie teraz sa, to sie wqr@wiam i pisze,ze nowy pisiasty rzad cos w tej
                            materii juz zrobil, w ciagu 2-ch miesiecy i w zamecie o koalicje
                            Jesli tylko na tym poprzestana, to tez sie wqr@wie i napisze.
                            To TY fakt niedostatku usprawiedliwiasz dziesiatka argumentow.Na
                            wojne,przesiedlencow, osiedlencow lozy ci split,
                            Jesli mimo to masz zebrzace dzieci na ulicach, to glosuj na kogo innego, bo
                            klikac w pajacyka to mozemy sobie do usr..smierci
                            • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 18:36
                              Na kogo ? Ma do wyboru dwoch generalow i pulkownika , jesli sie nie myle , aha
                              jeden in coma , wszyscy druga tura , sprawdzona nieudolnosc ,...

Miej litosc !

uklony

Jesli mimo to masz zebrzace dzieci na ulicach, to glosuj na kogo innego,
                              • markv501 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:06
                                w kazdym nawet najbogatszych krajach sa glodne dzieci. Powiedziane bylo :biedni
                                beda zawsze z wami.
                                Co mnie sie nie podoba to FALSZYWOSC. (nawet nie klamstwa)
                                W Polsce z paroma milionami alkoholikow - nie ma biednych (glodnych) dzieci
                                naprawde? poco to mowisz -Krystek:
                                Split: Kiedy w Nowym Yorku wital cie kongresmen Ackerman; to mowiles z nim
                                o glodnych dzieciach w Izraelu, o zydokomunie.? Zaloze sie ze mowiles
                                jakto Polacy pomagali zydom. I skad u ciebie ta troska o biednych w Izraelu.
                                Falsz
                                Nastepny; zaloze sie ze wielu z tych na tym forum co to tak nie lubia USA
                                wychwalalo po niebiosa ten kraj podczas wywiadu z urzednikiem imigracyjnym
                            • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 18:44
                              krystek.... split nic nie lozy.... israel jest chyba jedynym krajem, ktory
                              zwraca swoje dlugi ameryce. i wiekszosc tych pieniedzy idzie na zakup broni
                              amerykanskiej.... po co ja ci to mam mowic, sam mozesz sie wszystkiego
                              dowiedziec. i israel przeciez tez zarabia na siebie i to niezle. przeciez ni
                              musze ci zachwalac naszych produktow..... wiec nie przesadzaj z tym lozeniem na
                              nas przez usa. a polska nie dostaje? a autonomia nie dostaje? a egipt nie
                              dostaje? a ta ogromna pozyczka jaka jordania dostala i usa jej to po prostu
                              anulowali i nie musza splacac? no i co zrobila autonomia z tymi miliardami?
                              przeciez nie dostaja mniej niz my.... jak babcie kocham.... wiem ze nie jestes
                              akurat wielbicielem zydow i israela, ale przeciez umiesz myslec trzezwo i nie
                              jestes taki zajadly jak rozlupaniec albo remekk... przynajmniej ostatnio jestes
                              normalniejszy.... :))))) przestan w koncu z tymi oskarzeniami, ktore mozesz
                              uzyc w stosunku do polski tez i do dziesiatkow innych krajow na swiecie tez...
                              zamiast wymieniac zdania, przezycia, mysli, to nic tylko kurrcze, te oskarzenia
                              ciagle, te wymawiania, te licytacje.... moze po prostu wrocimyu do przedszkola?
                              kropke zaangazujemy za przedszkolanke, niech sie pomeczy jak trza....
                              nu przeciez rece opadaja.... ciagle ktos kogos zmusza do jakiegos tlumaczenia
                              sie.... nu, sam pomysl....
                              • aaki Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:15
                                no to wychodzi na to,że izrael dostaje broń za darmo.
                                natomiast pieniądze zwraca ;-)
                                chociaz te pożyczki to raczej bezwrotne o ile wiem
                                • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:36
                                  Troche inaczej stary , pozyczki sa zwrotne , zalatwione jest tak , US Rzad
                                  gwarantuje bankom ze kazda nastepna pozycza nie moze byc mniejsza od
                                  poprzedniej , plus inflacja . Nastepnie banki spisuja na straty , te z kolei
                                  splaca podatnik ,... I tak co roku od '73 , zwariowane kolo ,...

Nie myl z pomoca humanitarna i militarna , te sa bezzwrotne z tym ze jest jak
                                  dana pisze , czesc pomocy militarnej wydaja w Stanach ,...

chociaz te pożyczki to raczej bezwrotne o ile wiem
                                  • aaki Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:42
                                    to juz w końcu nie wiem kto zwraca te zwrotne pożyczki?
                                    izrael czy tez ameryka sama sobie ;-)
                                    • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:43
                                      aaki napisała:

> to juz w końcu nie wiem kto zwraca te zwrotne pożyczki?
                                      > izrael czy tez ameryka sama sobie ;-)

ja wiem kto na nich traci i to finansuje-podatnik amerykanski. my nic nie
                                      dostajemy z powrotem,wierz mi. to jest pelen skandal,aby bogate panstwo jak
                                      izrael dostawalo pozyczki od ameryki jak jakis zebrak.
                                    • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:23
                                      Sprobuje inaczej -

Ty masz szmal , ja mam palac , ziemie i poddanych ktorzy na mnie pracuje ,...
                                      Rachel , mija kochanka , jest golodupiec ,... Ja cie prosze pozycz Rachel
                                      stowe , ty sprawdzasz jej credit record i zgadzasz sie pozyczyc po warunkiem ze
                                      ja zagwarantuje splate pozyczki ,(podzeruje po polsku) Ja podpisuje , ty dajesz
                                      stowe , oboje z Rachel wisimy na stowe , plus odsetki .

Rachel roztrwonila pieniadze , dalej golodupiec , ja splacam ,... Not
                                      exactly , jak zaznaczylem na poczatku , jestem na utrzymaniu poddanych , moi
                                      poddani splacaja , ja baluje z Rachel :)

Dlatego w Rosji zrobiono rewolucje , car nie chcial gwarantowac splaty dlugow
                                      po upadlosci bankow , w rezultacie czego zydowska finansjera w zachodnich
                                      krajach musiala zjesc wrone jak zamoczyla dupe - Ryzykowny nteres ,...

uklony

to juz w końcu nie wiem kto zwraca te zwrotne pożyczki?
                                      izrael czy tez ameryka sama sobie ;-)
                                      • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:24
                                        explicit napisał:

>
                                        > Rachel roztrwonila pieniadze , dalej golodupiec , ja splacam ,... Not
                                        > exactly , jak zaznaczylem na poczatku , jestem na utrzymaniu poddanych , moi
                                        > poddani splacaja , ja baluje z Rachel :)
                                        >
                                        > no,no,no nastepny liroj nam sie tu pojawil. chyba sie z danuska zgodze,ja i
                                        roztrwonilam pieniadze,that will be the day my friend:)))))
                                • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:37
                                  jesli ty jestes taki doktor jak ekonomista tutaj, to lece ostrzec twoich
                                  pacjentow...
                              • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:22
                                Lzesz bezczelnie , nie tylko nie splaciliscie centa z pozyczek , ktore
                                dostajecie przez ostatnie 33 lata , ale dostajecie interest za pomoc
                                humanitarna i militarna , od kilkunastu lat , bo przyznawana jest w styczniu a
                                pieniadze sa do dyspozycji po uchwaleniu budzetu w listopadzie ,...

Jesli splacacie to dlaczego nie bierzecie ich w innych krajach - Odpowiedz jest
                                taka , ze nikt wam je nie da , wasz credit record stinks ,...

przysiad

krystek.... split nic nie lozy.... israel jest chyba jedynym krajem, ktory
                                zwraca swoje dlugi ameryce. i wiekszosc tych pieniedzy idzie na zakup broni
                                amerykanskiej....
                                • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:30
                                  explicit napisał:

> Lzesz bezczelnie , nie tylko nie splaciliscie centa z pozyczek , ktore
                                  > dostajecie przez ostatnie 33 lata , ale dostajecie interest za pomoc
                                  > humanitarna i militarna , od kilkunastu lat ,

oczywiscie,ze bezczelnie lze,juz nawet Pat Buchanan poruszyl te kwestie w swoim
                                  artykule.

And is Israel not our fair-haired boy? Though Sharon & Co. have stomped on as
                                  many UN resolutions as Saddam Hussein ever did, they have pocketed $100 billion
                                  in U.S. aid and are now asking for a $2 billion bonus this year, Katrina
                                  notwithstanding. Anyone doubt they will get it?

Though per capita income in Israel is probably 20 times that of the
                                  Palestinians, Israel gets the lion’s share of economic aid. And though they have
                                  flipped off half a dozen presidents to plant half a million settlers in Arab
                                  East Jerusalem and the West Bank, have we ever imposed a single sanction on
                                  Israel? Has Bush ever raised his voice to Ariel Sharon? And when you listen to
                                  the talking heads and read the columns of the neocon press, is it unfair to
                                  conclude that, yes, they would like to dump over every regime that defies Bush
                                  or Sharon?
                                  • aaki Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:43
                                    czy tym małym kuzynem słonia jest izrael ?
                                    • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:05
                                      aaki napisała:

> czy tym małym kuzynem słonia jest izrael ?

e tam dassies sa ladniejsze od slonia,sprawdz w skrzynce. tylko cholery gryza
                                      paluchy:))
                                      • aaki Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:20
                                        zaiste.
                                        a obok ?????
                                        • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:25
                                          aaki napisała:

> zaiste.
                                          > a obok ?????

zydozerczyni.
                                          • aaki Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:37
                                            next please
                                            • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:56
                                              aaki napisała:

> next please

3X na rozgrzewke.pomysl,ze podczas gdy wy tak marzniecie te cholery sobie
                                              plywaja w slicznej wodzie. ech pomarzyc mozna:)
                                              • aaki Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:11
                                                @ bob
                                                • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:12
                                                  aaki napisała:

> @ bob

he,he
                                • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:42
                                  glupi jestes, split. splacamy. a czy ty w to wierzysz czy nie, to naprawde jest
                                  mi absolutnie obojetne....
                                  • antek_cukierman A po co dyskutować 23.01.06, 20:45
                                    z zaspawanym umysłem?

www.kowalslusarz.art.pl/oferta/ogrodzenia.htm
                                    • explicit Re: A po co dyskutować 23.01.06, 22:17
                                      Jak siem ma zelazne argumenty , mozna sprobowac - Z takimi jak dana mozna
                                      skoczyc ,...

uklony

z zaspawanym umysłem?

• explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:06
                                    Tu sa szczeguly tego jak splacacie i ile nas kosztujecie ,...

przysiad

Economist tallies swelling cost of Israel to US
                                    ================================================
                                    By David R. Francis | Staff writer of The Christian Science Monitor

Since 1973, Israel has cost the United States about $1.6 trillion. If divided
                                    by today's population, that is more than $5,700 per person.

www.csmonitor.com/2002/1209/p16s01-wmgn.html

glupi jestes, split. splacamy. a czy ty w to wierzysz czy nie, to naprawde jest
                                    mi absolutnie obojetne....

• i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:08
                                      explicit napisał:

> Tu sa szczeguly tego jak splacacie i ile nas kosztujecie ,...
                                      >
                                      > przysiad
                                      >
                                      no wiadmo jesli cos dancia powie to juz z zasady jest klamstwem. problem w
                                      tym,ze jak ciagle klamiesz i manipulujesz to w koncu uwierzysz,ze to prawda,ale
                                      zlosci cie to okrutnie,ze inni tego kitu nie chca kupic:)
                                      • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:17
                                        pustemo..... ty nie masz pojecia ile kitu ty juz kupilas u nas.... przeciez ci
                                        pisalam, ze bawimy sie twoim kosztem niezle....
                                        mimo, ze jestes lajdaczka pierwszej klasy.... no i cuchniesz strasznie....
                                      • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:25
                                        Hehe , rachel , tape this rant on your gym locker - "Panstwo i narod gdzie myt
                                        stal sie prawda" ,...

uklony

no wiadmo jesli cos dancia powie to juz z zasady jest klamstwem. problem w
                                        tym,ze jak ciagle klamiesz i manipulujesz to w koncu uwierzysz,ze to prawda,ale
                                        zlosci cie to okrutnie,ze inni tego kitu nie chca kupic:)

• i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:28
                                          explicit napisał:

> Hehe , rachel , tape this rant on your gym locker - "Panstwo i narod gdzie myt
                                          > stal sie prawda" ,...
                                          >
                                          > uklony
                                          >
                                          >he,he na lustrze obok mojego lockeru jest taki rysuneczek grubej baby
                                          strzelajacej w wage,jakbym widziala dancie. chiba to jej problem,bo jakby nie
                                          bylo lustereczko prawde ci powie:)))
                                          >
                                          >
                                    • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:15
                                      hahaha.... rozlupaniec.... dlugo nie szukales.... ale zrodlo informacji.....
                                      git, wg christian science monitor to my nie splacamy. znaczy sie informacje
                                      jakie ja mam nie zgadzaja sie z christian monitor.... znaczy sie wogole
                                      pierwsza klasa.... utrzymujesz nas, no i utrzymujesz tez arabow....
                                      fantazja...
                                      jak ci zabraknie na maselko, to daj znac.....
                                      a jak znajdziesz link do jakiejs powaznej strony ekonomicznej, to nawet nie
                                      musisz dawac znaku, tylko przeczytaj uwaznie. a christian monitor jest pierwsza
                                      klasa..... :)))))
                                      • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:47
                                        Ta , teraz CSM niewiarygodny , dlaczego , ze smie pisac ??? Na szczescie nie
                                        wszystkie media sa w rekach Zydow ,...
                                        hahaha.... rozlupaniec.... dlugo nie szukales.... ale zrodlo informacji.....
                                        git, wg christian science monitor to my nie splacamy. znaczy sie informacje
                                        jakie ja mam nie zgadzaja sie z christian monitor.... znaczy sie wogole
                                        pierwsza klasa....

Oni wam w zebraniu i extortion do piet nie dorosli , ale mozesz ich zabrac z
                                        soba na "garnuszek" , nikt nie bedzie plakal
                                        utrzymujesz nas, no i utrzymujesz tez arabow....
                                        fantazja...
                                        jak ci zabraknie na maselko, to daj znac.....

Aprpo's porownywania Polski z Hutzpalandem , moze zaczniemy od zadluzenia ,...

29 Poland $ 123,400,000,000 30 June 2005 est.
                                        36 Israel $ 73,870,000,000 30 June 2005 est.

www.cia.gov/cia/publications/factbook/rankorder/2079rank.html
                                        Zauwaz ze Polska ma 7 x tyle ludnosci , bogactwa naturalne , przyjaznych
                                        sasiadow , mlodsze spoleczenstwo , bez kwadratowych palcow ,...
                                        a jak znajdziesz link do jakiejs powaznej strony ekonomicznej, to nawet nie
                                        musisz dawac znaku, tylko przeczytaj uwaznie. a christian monitor jest pierwsza
                                        klasa..... :)))))
                                    • antek_cukierman Liczyłeś 23.01.06, 21:36
                                      spłaty Egiptu od 1979, ślusarzu?
                        • grzegorz1948 Re: Oj Krystian mylisz sie! 24.01.06, 00:28
                          Za komuny bylo jeszcze vwiecej glodnych dzieci tylko to udawalo sie propagandom
                          pokryc.Jak czesto tracilo sie drugie sniadanie w szkole tylko to byla sprawa
                          wstydliwa i z miloscia chrzescijanska na drugi dzien bralo sie podwojna porcje.
    • kropka Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 14:16
      kolejny watek zaczepno-obronny. A potem będzie płacz.
      nie moglibyście się licytować u kogo większy mróz?
      u mnie rano było -30. Kto da więcej?
      • krystian71 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 14:22
        u mnie tez bylo -30, w 61-szym roku :)
      • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 14:30
        wiesz co kropka, przypominasz mi jednego znajomego, ktory uwaza, ze poniewaz my
        jestesmy narodem bardziej cywilizowanym, wiec od nas powinno sie wymagac wiecej
        w tym konflikcie arabsko-israelskim. czyli cos takiego, ze jak hamas rzuca na
        nas rakiety qassam, to my mamy im nie odpowiadac, bo konczy sie to zabiciem
        osob cywilnych. innymi slowy, my mamy stac i przypatrywac sie, jak te rakiety
        spadaja na nas. nu.... bardzo chrzescijanskie podejscie do sprawy. ale wiesz,
        ja jestem zydowka a nie chrzescijanka. ja nie mam najmniejszej ochoty po tym,
        jak dostalam w jeden policzek nastawiac drugi. ja po tym pierwszy, bije
        spowrotem. nie pisz prosze "nie moglibyscie", bo nie zydzi zaczynaja na tym
        forum licytacje wszelkiego rodzaju. zydzi tylko odpowiadaja spowrotem.
        • remekk Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 16:24
          Oni nawet są swiadomi własnego postępowania - wydaje im się ,ze tylko
          odpowiadają .
          Liczne przykłady ohydy , perfidii a nawet groteskowych gróźb - kiedy to
          obiecywali , ze oskarża moja skromna osobę o ...
          "kłamstwo oświęcimskie" w/g nich to tylko odpowiedzi .
          A co do licytacji to ciągłe opluwanie Polski- państwa , u którego notorycznie
          żebrzą to także prowokuje do licytacji ... .
          • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 16:40
            oczywiscie remekkkk, ze to odpowiedzi. odpowiedzi na twoje ciagle klamstwa,
            negacje zaglady, twoje prawie dzienne prowokacje. jak myslisz, ze jakis zyd da
            sie prowokowac i ci nie odpowie, to probuj dalej. ale zanim sprobujesz, to
            popatrz na siebie w lustrze i sprobuj ni splunac.
            • remekk Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 18:15
              dana33 napisała:

> oczywiscie remekkkk, ze to odpowiedzi. odpowiedzi na twoje ciagle klamstwa,
              > negacje zaglady, twoje prawie dzienne prowokacje. jak myslisz, ze jakis zyd
              da
              > sie prowokowac i ci nie odpowie, to probuj dalej. ale zanim sprobujesz, to
              > popatrz na siebie w lustrze i sprobuj ni splunac.
              "Kłamstwa" i "negacja zagłady" - dobre - nigdy nie gzreszyłas bystrością ale
              dzisiaj to już się chyba czegoś naćpałaś .
              A to , ze tacy jak ty zorientowali się iż swoimi "odpowiedziami" nie
              przysłuzyli się sprawie holokaust industry - to lepeij późno niz wcale - byc
              może kiedys do takich jak ty dotrze iż równeiż taki post jaki spłodziłąś
              powyżej równiez nie świadczy o was najlepiej ... .
              • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 18:57
                sluchaj remekkkk, daj mi odpowiedz na jedno pytanie:
                powiedzmy ze jestem skonczona idiotka, IQ 30 maximum, plodze jakies bzdurne
                posty..... ale to ja, dana, nikt inny. wiec dlaczego ty ciagle i bez przerwy
                uogolniasz????? einstein, spinoza, mendelsohn, heine, kafka, sholem alejchem,
                primo levi, proust, bashevis singer, saul bellow, zeby tylko nazwac paru.....
                to wg ciebie idioci tak jak ja? dlaczego uogolniasz wlasnie wszystkich zydow do
                mnie, skonczonej idiotki, a nie np do spinozy albo heinego?
                • remekk Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 19:09
                  dana33 napisała:

> sluchaj remekkkk, daj mi odpowiedz na jedno pytanie:
                  > powiedzmy ze jestem skonczona idiotka, IQ 30 maximum, plodze jakies bzdurne
                  > posty..... ale to ja, dana, nikt inny. wiec dlaczego ty ciagle i bez przerwy
                  > uogolniasz????? einstein, spinoza, mendelsohn, heine, kafka, sholem alejchem,
                  > primo levi, proust, bashevis singer, saul bellow, zeby tylko nazwac paru.....
                  > to wg ciebie idioci tak jak ja? dlaczego uogolniasz wlasnie wszystkich zydow
                  do
                  >
                  > mnie, skonczonej idiotki, a nie np do spinozy albo heinego?

Obawiam się , ze troche niżej niz 30 .
                  Ougóniam nt forumowej grupy polskojęzycznych - bardzo często zreszta , zcasami
                  nt waszej cywilizacji - nigdy wobec ludzi w/g klucza biologicznego .
                  Zeby tacy jak ty zrozumieli - równiez "nazywam paru" - Katawa Zara , Johna Sacka
                  Mosze Rabenju , Izraela Szachaka a Normana Finkelsteina "nazywam' chyba
                  najczęściej spośró wszystkich uczetsników tego forum .
                  "Skończona idiotka' - to chyba lekka przesada - mam wrażenie jakby powoli
                  docierało do ciebie iż nie jesteś najlepszą "ambasadorką" erec ani nawet
                  holokaust industry ... .

• dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:54
                    niezle, remekkk..... odpowiedz warta ciebie...
                    • remekk Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 21:23
                      dana33 napisała:

> niezle, remekkk..... odpowiedz warta ciebie...
                      natomaist ciebie nie warta - ty nie raz dałas dowód na to , ze nie rozumiesz
                      nawet najprostszego kontekstu ... .
                      • antek_cukierman Poszczuć Azoreczkiem? Łagodnie 23.01.06, 22:20
                        pytam, czubeczku.
                        • remekk Przynudzasz cukierdebilku - wysil się - albo ... 24.01.06, 04:07
                          ...raczej spróbuj ... .
        • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 16:29
          Nu , ciucius , a teraz nam powiedz co bylo pierwsze , kura czy jajo ,...

uklony

nie pisz prosze "nie moglibyscie", bo nie zydzi zaczynaja na tym
          forum licytacje wszelkiego rodzaju. zydzi tylko odpowiadaja spowrotem.
        • kropka Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 16:32
          dana, jesteś geniuszem :)
          Sprowadzić temat o pogodzie do konfliktu israelsko-palestyńskiego, to duża
          sztuka. Szczerze podziwiam :))))
          • dana33 Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 16:43
            kropko..... twoj zachwyt nade mna to jak balsam na zbolala dusze.... co ja
            mowie... na cale zbolale cialo.... delektuje sie nie tylko kazdym slowem, ale i
            kazda litera....
            tylko zdradz mi prosze, gdzie i na jakim watku temat o pogodzie, ktory tak
            bezczelnie sprowadzilam do konfliktu?????
            zrelaksowana
          • explicit Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 16:49
            Wyrachowana taktyka - Wygodniej pokazywac paluszkiem niz czytac i dziadostwie :)

uklony

Sprowadzić temat o pogodzie do konfliktu israelsko-palestyńskiego, to duża
            sztuka. Szczerze podziwiam :))))
          • i-love-2-ski Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... 23.01.06, 20:10
            kropka napisała:

> dana, jesteś geniuszem :)
            > Sprowadzić temat o pogodzie do konfliktu israelsko-palestyńskiego, to duża
            > sztuka. Szczerze podziwiam :))))
            >
            secunduje ona jest rzeczywiscie geniuszem. wez takiego liroja,co to opisuje nam
            swoje skarby anatomiczne 24/7,z detalami iscie zegarmistrzowskimi. polaczyc
            krytyke jego ekshibicjonizmu z holocaustem to na prawde nie lada sztuka. chyba
            tylko samsone ja bije,ten wyprowadza arabow z napoju musujacego.ala,ale ostatnio
            i tomus nam sie podciagnal w sztuce wiazania tego antysyjamskiego sznurka .
            • bam_buko Israel - 1/4 dziaduje ,... ale 3/4 zyje ..... 23.01.06, 21:44
              jakos!! z zasilkow amerykanskich,niemieckich,francuskich ......i nawet
              polskich ,ktora utrzymuje roznych UB-owskich bandziorow jak chocby Morela
              • o_brother Re: Israel - 1/4 dziaduje ,... ale 3/4 zyje .... 23.01.06, 22:29
                To jest cud gospodarczy zioncow.Kto tak potrafi w swiecie jak oni aby 3/4 zylo
                z money extortion?www.natvan.com/free-speech/fs974b.html
          • sol4000 do kropki! 23.01.06, 22:40
            a ja nie moge wyjsc z podziwu dla ciebie!!!

sprowadzic temat o israelu do pogody... czyli o d..e maryni i jeszcze miec
            pretensje do innych???

naprawde podziwiam!!!
            ale zakladam, ze trzeba byc "kropka", by taka sztuke posiadac!

zaloz prosze, watek o pogodzie na forum swiat, to ci napisze, jak z powodu
            mrozow cierpimy...
    • samsone Re: Israel - 1/4 dziaduje ,...na kogo koszt 23.01.06, 22:14
      moze na koszt naziislamsiich arabskich najezdcow.
    • puls.usa Israel - 3/4 dziaduje ,.....szkoda 23.01.06, 23:06
      w ostatnim roku wiecej przywiezli
      "emigranci" ktorzy uciekli z kasa
      do eretz
      niz cala ichnia moskowa turystyka

ale co kraj to obyczaj
      • antek_cukierman Oborowy! 23.01.06, 23:13
        Dygaj szybko do czeladnej po ordynarię!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35453450&a=35507448
        • markv501 Re: Oborowy! 23.01.06, 23:46
          O co tu idzie. Stany udzielaja pozyczek komu i ile chca, Forum nie ma zadnego
          wplywu.
          A tak a propos Ukraincy , Bialorusini czy Gruzini powiedza " Polakom to dobrze,
          bo dostaja amerykanskie kredyty, a my nie"
          dobranoc
          • antek_cukierman Zdalne sterowanie forumowych myślicieli. 23.01.06, 23:52
            Chcieć to móc.Przynajmniej tym im się wydaje.
            Zostaw ich ze swoimi marzeniami, cóż oni oprócz forum świat mają?

markv501 napisał:
            Stany udzielaja pozyczek komu i ile chca, Forum nie ma zadnego
            wplywu.
            • explicit Re: Zdalne sterowanie forumowych myślicieli. 24.01.06, 00:05
              Hej zucker , ty rzekomo Polak , splacal nie bedziesz , czym sie przejmujesz ???

uklony

Zostaw ich ze swoimi marzeniami, cóż oni oprócz forum świat mają?
              • antek_cukierman Hej ślusarz, 24.01.06, 00:08
                tylko tym, że zbyt wielu Prawdziwych Polaków mówi w polska jeznyk. Nic wiency.

explicit napisał:
                Hej zucker , ty rzekomo Polak , splacal nie bedziesz , czym sie przejmujesz ???
          • explicit Re: Oborowy! 24.01.06, 00:16
            Another idiot !!!

przysiad

O co tu idzie. Stany udzielaja pozyczek komu i ile chca, Forum nie ma zadnego
            wplywu.
            A tak a propos Ukraincy , Bialorusini czy Gruzini powiedza " Polakom to dobrze,
            bo dostaja amerykanskie kredyty, a my nie"

• i-love-2-ski Re: Oborowy! 24.01.06, 00:25
              explicit napisał:

> Another idiot !!!
              >
              > przysiad
              >
              >raczej niedouczony konusik,taki co sam ma weza w kieszeni,ale lubi jak jemu na
              wkladki do butow ktos placi. samego jak widac nie stac go na nic innego tylko
              lody waniliowo owocowe w budce na dole.
            • antek_cukierman Chrystus cię opuścił 24.01.06, 00:28
              (zionista) i już nie jarzysz.

Zwolnij tempo myślenia a nie spowodujesz dalszego uszkodzenia okolicy
              okołosylwialnej z możliwością zaniku okolicy prefrontalnej w związku z okolicą
              Wemickiego, co powoduje, że masz agrafię związaną z ziońcami na tle afazji.

Grill i łowienie plotek harpunem skutecznie leczy. Nie używaj alko.
              • aaki korekta-okolica wernickego 24.01.06, 00:35
    • o_brother Wiecej niz 1/4.Haaretz umie lepiej liczyc. 24.01.06, 02:18
      ciucka sie obzera przed kompem a bezdomni zionce na ulicach zyja.
      Nie o taki eretz walczyl Kastner.Czy o taki.Chyba to drugie
      bo za malo wyslal Zydow do pieca.Dzis tyle wiecej geb do wyzywienia.
      Niedobrze bo to znaczy ze USA bedzie musiala wiecej dawac na krzywy ryj zioncom.

www.haaretzdaily.com/hasen/spages/673794.html
    • felusiak1 czy to dobrze czy zle? 24.01.06, 04:30
      przeciez nie lubisz tych jak ich nazywasz zioncow, moskow?
      Jak to dobrze, ze pomagamy tym biednym.
      Ale dlaczego nie lubisz kiedy pomagamy?
      To w koncu jestes po stronie biednych czy nie?
      • i-love-2-ski Re: czy to dobrze czy zle? 24.01.06, 04:35
        felusiak1 napisała:

> przeciez nie lubisz tych jak ich nazywasz zioncow, moskow?
        > Jak to dobrze, ze pomagamy tym biednym.
        > Ale dlaczego nie lubisz kiedy pomagamy?
        > To w koncu jestes po stronie biednych czy nie?

a co mosi biedne,myslalam,ze to bogacze felusiak?
      • explicit Re: czy to dobrze czy zle? 24.01.06, 06:28
        Przeczytaj jeszcze raz moj pierwszy post , moze sie zalapiesz ,...

uklony

Ale na generalow i na merkawy ich stac ,...

przeciez nie lubisz tych jak ich nazywasz zioncow, moskow?
        Jak to dobrze, ze pomagamy tym biednym.
        Ale dlaczego nie lubisz kiedy pomagamy?
        To w koncu jestes po stronie biednych czy nie?
    • kaczka7111 [...] 24.01.06, 05:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka