i-love-2-ski 28.01.06, 22:16 mam nadzieje,ze nikt z forumowiczow nie zginal? ale to straszne co sie stalo,szczerze wspolczuje Slazakom. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3135615.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manny_ramirez Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:18 tak, na szczescie rodzina w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:19 manny_ramirez napisał: > tak, na szczescie rodzina w porzadku mam nadzieje ze i moja tez. to smutne pamietam te hale a w dodadku maja teraz straszna zime. Odpowiedz Link Zgłoś
didjeridu Re: czy jest tu ktos ze Slaska 29.01.06, 00:20 i-love-2-ski napisał: pamietam te hale a w dodadku maja teraz > straszna zime. Nie sadze, ze pamietasz te hale. Zostala zbudowana 6 lat temu. Chyba myslisz o innej. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czy jest tu ktos ze Slaska 29.01.06, 01:13 didjeridu napisała: > i-love-2-ski napisał: > > pamietam te hale a w dodadku maja teraz > > straszna zime. > > > Nie sadze, ze pamietasz te hale. > Zostala zbudowana 6 lat temu. > Chyba myslisz o innej. szlagbaum mowie o hali w chorzowie. skad ty wiesz,ze ja myle rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
super_maruda Re: czy jest tu ktos ze Slaska 29.01.06, 10:44 Co za bzdety - hala zbudowana 6 lat temu, ale ona ja pamieta ... hehe! Kogo to obchodzi co Ty pamoetasz, megalomanko z nadmiarem tostesteronu? Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: czy jest tu ktos ze Slaska 29.01.06, 12:36 i-love-2-ski napisał: > szlagbaum mowie o hali w chorzowie. skad ty wiesz,ze ja myle rzeczy? Wycofuje sie i twierdze, ze jest wrecz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:19 obdzwonilem swoich grzesiu jest ze Slaska, mam nadzieje,ze nie przyszlo mu do glowy wystawe golebi odwiedzac. Sama widzisz, mroz i metry sniegu Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:20 krystian71 napisała: > obdzwonilem swoich > grzesiu jest ze Slaska, mam nadzieje,ze nie przyszlo mu do glowy wystawe golebi > > odwiedzac. > Sama widzisz, mroz i metry sniegu ale nie jest jasne,czy zawalila sie na skutek sniegu,czy to jakas wina konstrukcji? cos okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:22 W TV podawali, że najprawdopodobniej ze względu na b. dużą warstwę śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:22 mmkkll napisał: > W TV podawali, że najprawdopodobniej ze względu na b. dużą warstwę śniegu. czyli jednak efekt zimy:( Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:24 mmkkll napisał: > W TV podawali, że najprawdopodobniej ze względu na b. dużą warstwę śniegu. Moi znajomi sa O.K. Tylko wscieka mnie jedna rzecz , widzieli co sie stalo w Austrii i Niemczech , dlaczego nie usunieto snieg z dachu . Napewno mozna bylo zapobiec tej tragedii . Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:29 i-love-2-ski napisał: > ale nie jest jasne,czy zawalila sie na skutek sniegu,czy to jakas wina > konstrukcji? cos okropnego. z inf. wynika ze bezposrednia przyczyna byl snieg - jest to olbrzymie obciazenie na konstrukcje szczegolnie jak jest mokry lub zlodowacialy. Pamietam podobne przypadki zawalen na szczescie bez ofiar w 1978r bodajze kiedy mielismy kolejna!! zime stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:31 bam_buko napisał: > i-love-2-ski napisał: > > > ale nie jest jasne,czy zawalila sie na skutek sniegu,czy to jakas wina > > konstrukcji? cos okropnego. > > z inf. wynika ze bezposrednia przyczyna byl snieg - jest to olbrzymie > obciazenie na konstrukcje szczegolnie jak jest mokry lub zlodowacialy. > Pamietam podobne przypadki zawalen na szczescie bez ofiar w 1978r bodajze > kiedy mielismy kolejna!! zime stulecia. > problem jest wtedy gdy dach jest plaski i nie wymiataja z niego sniegu. to rzeczywiscie ogromny ciezar,cos mi na ten temat wiadomo. u nas jak czasem sypnie to czlowiek od razu na dach wskakuje z obawy przed problemem. strasznie to smutne,ale powinni o tym pomyslec. no coz teraz jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:22 Ja tez juz dzwonilem i wszystko u moich bliskich i dalszych w porzadku. W obliczu tej tragedii, prosze na watkach o tej tragedii nie opluwajmy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:24 tomek404 napisała: > Ja tez juz dzwonilem i wszystko u moich bliskich i dalszych w porzadku. > W obliczu tej tragedii, prosze na watkach o tej tragedii nie opluwajmy sie. staram sie to robic tomku. tragedia jest tragedia i jak widac nie wybiera ani nacji,ani miejsca,ani poszczegolnych ludzi.cisze sie,ze nikt twoj nie zginal. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 GRZES ODEZWIJ SIE 28.01.06, 22:41 a kto tu i kogo ma zamiar opluwac? Ktos gdzies, chyba na innym portalu ( bo przeczytalem to pare godzin temu, zanim GW podala) napisal, ze metr kwadratowy o wysokosci 60 cm sniegu wazy 1 tone. Czy to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki możliwe 28.01.06, 22:44 1x1x0,6=0,6m3=600 litrów a cieżar własciwy zmrozonego sniegu to z pewnoscią >1kg/dm3 Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: możliwe 28.01.06, 22:48 własnie podali, ze na dachu było 1,5 m śniegu x 100 x 150 m powierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: możliwe 28.01.06, 23:20 kropka napisała: > własnie podali, ze na dachu było 1,5 m śniegu x 100 x 150 m powierzchni no to rzeczywiscie troche wazy,bo to ogromna powierznia. Odpowiedz Link Zgłoś
blazej.f Re: możliwe 31.01.06, 10:04 > a cieżar własciwy zmrozonego sniegu to z pewnoscią >1kg/dm3 z pewnością nie Odpowiedz Link Zgłoś
mortest Re: GRZES ODEZWIJ SIE 30.01.06, 17:33 Tez to czytalem gosciu sie pomylil i mial na mysli 100, a nie 1000 kg Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Krystian! 29.01.06, 19:22 Wczoraj obchodzilem inna smutna dla mnie osobiscie rocznice ,dlatego o tragedi dowiedzialem sie dzisiaj.Pierwsze mysli to byly czy mam kogos bliskiego kto interesowal sie golebiami, na szczescie nie znalazlem.Przed chwila sluchalem Religi w TV Polonia i widzialem w nim nie tylko Ministra Zdrowia ale tez lekarza z powolania.No na razie Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Krystian! 29.01.06, 19:23 grzegorz1948 napisał: > Wczoraj obchodzilem inna smutna dla mnie osobiscie rocznice ,dlatego o tragedi > dowiedzialem sie dzisiaj.Pierwsze mysli to byly czy mam kogos bliskiego kto > interesowal sie golebiami, na szczescie nie znalazlem.Przed chwila sluchalem > Religi w TV Polonia i widzialem w nim nie tylko Ministra Zdrowia ale tez > lekarza z powolania.No na razie no wiesz sporo z nas ma powiazania ze Slaskiem,wiec ciesze sie,ze jestes OK i nikt Twoj nie odszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Rachelciu! 29.01.06, 20:23 Naazie mi nic nie wiadomo1 Bylo juz tak w Zyciu ze po wwypadku na jednej z kopaln koledzy podkaladaja mi gazete pod nos i pokazuja mi artykol a ja mowie ze na tej kopalni pracowal moj brat ale teraz juz jest na emeryturze dopiero pozniej dowiedzialem sie ze on jeszcze na emeryturze nie byl i tez mu sie dostalo.Nie chcial mnie martwic! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 czesc grzes 29.01.06, 19:34 fajnie,ze jestes. ja tez zaczalem pierw od golebiarzy, ale potem dla pewnosci obdzwonilem wszystkich,bo przyszlo mi do glowy,ze gdzies mogli sie zahaczyc przy stoiskach, dorobic na promocjach Religa tez mi sie podobal, wogole cala akcja ratunkowa byla super,i to jest jedyna pocieszajaca wiadomosc w tym smutnym dniu Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czesc grzes 29.01.06, 19:36 krystian71 napisała: > fajnie,ze jestes. > ja tez zaczalem pierw od golebiarzy, ale potem dla pewnosci obdzwonilem > wszystkich,bo przyszlo mi do glowy,ze gdzies mogli sie zahaczyc przy stoiskach, > > dorobic na promocjach > Religa tez mi sie podobal, wogole cala akcja ratunkowa byla super,i to jest > jedyna pocieszajaca wiadomosc w tym smutnym dniu czyli Polacy potrafia sie jednoczyc w chwilach smutku. oby tak zawsze czynili. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: czesc grzes 29.01.06, 19:54 to samo chcialem napisac,ale tu tyle chamstwa na forum,ze sie cofnalem. Juz sobie wyobrazilem podlepionego morysia i jego szyderstwa z tematu ale tak to wlasnie wyglada ,TV pelna jest takich relacji. o ludziach,ktorzy juz pare minut po katastrofie zjawili sie z kocami,karimatami, restauratorach,ktorzy cala noc z baru dowozili cieple posilki,do oddania krwi potworzyly sie kolejki,marcinkiewicz przerwal pobyt w zakopanem i scigal sie z kolumna sanitarna. Zaczynam podejrzewac,ze ten facet ma sobowtora,i to niejednego:) gdy zasypialem widzialem go przy ruinach, rano juz byl na mszy :) Ludzie chyba jakos czuja ,ze ktos sie o nich troszczy. W czasie konferencji prasowej dziennikarz zapytal Relige,czy rzad przewiduje pogrzeby na koszt panstwa.Religa odpowiedzial,ze ten temat nie byl poruszany,ale przekaze sugestie premierowi, jeszcze sie konferencja nie skonczyla, po paru minutach Religa oznajmil,ze jest na to zgoda rzadu, premier oglada konferencje i to akceptuje Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: czy jest tu ktos ze Slaska 28.01.06, 22:49 to nie jest temat na forum świat, tylko kraj, trzeb tam się przenieść, orły. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 no to sie przenies.Do swojego kraju 28.01.06, 22:53 to jest forum swiat i pisza na nim ludzie z calego swiata, rowniez ze Slaska, zasciankowy debilu Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: no to sie przenies.Do swojego kraju 28.01.06, 22:57 krystian71 napisała: > to jest forum swiat i pisza na nim ludzie z calego swiata, rowniez ze Slaska, > zasciankowy debilu szkoda czasu krystian ,dla tego dupka to zbyt skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 :)) niby wiem , ale od czasu do czasu nerwy ponosz 28.01.06, 23:03 ą jak cos tak glupiego przeczytasz. Przeciez kretun sam sie zdradza z tym, ze polskie sprawy mu zwisaja smetnym kalafiorem i nie bieze pod uwage faktu,ze to co prawda jest Forum Swiat,ale tylko w tym znaczeniu ,ze Polska rozmawia z polska emigracja,o rzeczach,ktore nas wzajemnie interesuja Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: :)) niby wiem , ale od czasu do czasu nerwy p 28.01.06, 23:22 krystian71 napisała: > ą > jak cos tak glupiego przeczytasz. > Przeciez kretun sam sie zdradza z tym, ze polskie sprawy mu zwisaja smetnym > kalafiorem i nie bieze pod uwage faktu,ze to co prawda jest Forum Swiat,ale > tylko w tym znaczeniu ,ze Polska rozmawia z polska emigracja,o rzeczach,ktore > nas wzajemnie interesuja olej,olej i jeszcze raz olej te matoly. Odpowiedz Link Zgłoś
super_maruda Re: :)) niby wiem , ale od czasu do czasu nerwy p 29.01.06, 10:52 Classy! Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 ciekawe , ogladalem od poczatku relacje z wypadku 29.01.06, 00:31 Zagraniczne media dosc wczesnie mowily o 12 zabitych , polskie nic nie wiedzialy ...co najwyzej o 6 zabitych. Na placu podobno byl chaos i w to uwierze . Nie maja wprawy i zapewne byl balagan . Mysle , ze trzeba w dzisiejszych czasach troche wiecej sie przylozyc do czwiczen i procedur .. Smutne to ale taki jest obecny swiat z islamskim terrorem . Trzeba byc gotowym , czy to snieg czy islamski terror . Nie zyjemy na ksiezycu . Odpowiedz Link Zgłoś
aaki na księżycu nie ale niektórzy żyją w tworkach 29.01.06, 00:41 Mysle , ze trzeba w dzisiejszych czasach troche wiecej sie przylozyc > do czwiczen i procedur .. > Smutne to ale taki jest obecny swiat z islamskim terrorem . Trzeba > byc gotowym , czy to snieg czy islamski terror . Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty koszmar 29.01.06, 12:39 bylismy na miejscu do 4 rano mileiśmy trochę szczęścia bo mój zespół wyciągnął z ruin dwóch mężczyzn przwieźliśmy ich do szpitali połamanych i wyziębionych ale zywych a potem, po dziesiatej wieczorem były juz tylko same martwe ciała niektóre strasznie okaleczone moglismy pomagać juz tylko rodzinom ofiar ciągle widzę panią, która zasłabła jej syn był w hali to był jego szczęśliwy dzień dostał dobrze płatną pracę i w pierwszy dzień tej pracy miał stoisko w samym srodku hali zginął nie da się opisać tego, co widzielismy koszmar, koszmar, koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: koszmar 29.01.06, 13:00 az strach pomyslec, iletam jeszcze moze byc ofiar... pozdr wyspij sie i wracaj, w takich momentach zazdroszcze ludziom profesji,gdy moge tylko siedziec i gryzc palce a nic nie moge pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Sempiasty! 29.01.06, 19:30 Jak wygladala akcja ratunkowa?Czy byla dobrze przygotowana i z dojazdem nie bylo trudnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Sempiasty! 29.01.06, 20:26 grzegorz1948 napisał: > Jak wygladala akcja ratunkowa?Czy byla dobrze przygotowana i z dojazdem nie > bylo trudnosci? na poczatku było trochę bałaganu ale szybko został opanowany nie ma się co temu dziwić zjechało błyskawicznie kilkadziesiąt ambulansów tyleż samo wozów straży pożarnej policja, ratownicy górniczy potem żandarmieria wojskowa i do tego wielu wolontariuszy którzy mieli szczere chęci ale moim zdaniem nie powinni tam być bo wprowadzali najwięcej zamieszania i z natury są mało zdyscypliowani takie akcje ratunkowe to zajęcie wyłącznie dla profesjonalnych służb ratunkowych policjanci zabezpieczali przejazd naszym ambulansom na najważniejszych skrzyżowaniach skala dramatu byla ogromna tego się nie da opisać Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Sempiasty! 29.01.06, 20:45 Widzisz Sempek SLASK TO JEST SLASK i zeby tak dalej bylo!Znam akcje ratownicze z naszej kopalni tam tez nikt nie wzdrygal sie o swoje zycie tylko ratowal swoich kolegow.Dobrze ze Polacy zalatwiaja to w zwoim gronie bo nie wiadomo jakby to wygladalo gdyby inni pomagali. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Sempiasty! 29.01.06, 20:55 sempiasty napisał: > > skala dramatu byla ogromna > tego się nie da opisać > > trzymaj sie sempek dzielnie i ratuj kogo mozesz.kazde uratowane zycie to zasluga lekarza,czy ratownika. my tu za oceanem zapalilismy swieczki i mamy nadzieje,ze jakos ten dramat Polska przezyje. > > Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Sempiasty! 29.01.06, 21:31 Brawo Sempek, jestesmy z ciebie dumni! PF Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: czy jest tu ktos ze Slaska 29.01.06, 13:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35824205&t=1138537965831 Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: czy jest tu ktos ze Slaska 29.01.06, 15:58 czesc ich pamieci,ale widac coraz wiecej jest ofiar tej tragedii. bardzo to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś