yann17 04.02.06, 13:45 wiadomosci.onet.pl/1254626,11,item.html a już zaczynałem wątpić w zdolność PIS-u do wykazywania oznak rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tornson I dobrze. 04.02.06, 13:58 W krajach laickich gdzie można sobie robić żarty zarówno z mahometa jak i z jezusa, takie karykatury to nic nagannego. Jednak w Polsce, kraju gdzie wsadza się do więzienia za obrazę tzw. uczuć religijnych katolików, krytyka innych religii zakrawałaby na fanatyzm religijny. Wpierw wyleczmy nasz kraj z fundamentalizmu religijnego (wspieranego ostro m.in. przez zakłamaną rzepę) jaki się u nas po 1989 roku rozpanoszył, a dopiero wtedy będziemy mieli moralne prawo by drwić sobie z innych wyznań. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: I dobrze. 04.02.06, 14:05 duzo napisales, ale to nie wazne, komu by sie chcialo czytac. Wazne,ze myslisz jak premoer z ZChN-u, a przy okazji kazdy rozsadny czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiarek Wstyd mi za PiS 05.02.06, 01:23 krystian71 napisała: > duzo napisales, ale to nie wazne, komu by sie chcialo czytac. > Wazne,ze myslisz jak premoer z ZChN-u, a przy okazji kazdy rozsadny czlowiek Mysle, ze premierowi chodzilo o bezpieczenstwo naszych zolnierzy w Iraku i ewentualne kontrakty na nafte. Ciekawe ile dostaniemy za ta sprzedaz honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: I dobrze. 04.02.06, 14:05 Również w oficjalnym stanowisku Watykan określił takie publikacje jako obrazę uczuć religijnych. w Polsce; ks. Adam Boniecki, prof. Danecki i Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: I dobrze. 04.02.06, 17:43 To ze Watykan to zrobil to raczej naturalne. Katolicyzm w Europie jest mniej wiecej w stanie podobnym do tego jakim jest cialo 2 dni po zgonie. Oni sa slabi, nikt sie z nimi nie liczy - i oni wiedza o tym, stad reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 meerkat potepil rezym Arabii Saudyjskiej 04.02.06, 17:50 A co sie dostaje w Arabii Saudyjskiej za noszenie na szyi "symbolu meki Pana Naszego Jezusa Chrystusa"? WPIER...L KIJAMI od saudyjskiej "policji religijnej". I slusznie! JEDEN JEST TYLKO ALLAH, A MAHOMET JEGO PROROKIEM! ;-)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: meerkat potepil rezym Arabii Saudyjskiej 04.02.06, 19:01 skoro ty potępiłeś reżim w AS , to na co czeka Condie i reszta administracji ??? Czy może boją się tykać "sojusznika" ? ( i partnera w interesach ), ale wtedy twój głos będzie głosem wołającego na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: meerkat potepil rezym Arabii Saudyjskiej 04.02.06, 19:51 Zdziwilbys sie, pod jaka presja Waszyngtonu jest od 9/11 rezym AS.. M. in. w kwestii wyborow... Rezym egipski zreszta podobnie, co juz sie daje zauwazyc. A ze nikt tego oficjalnie nie rozglasza to i dobrze. Wszak podobno trzeba szanowac publicznie wrazliwosc muzulmanow ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 I KTO to mowi?????! ;-((((( 04.02.06, 19:59 "Przewodnicząca Rady Etyki Mediów (REM) Magdalena Bajer uważa, że opublikowanie karykatur Mahometa w "Rzeczpospolitej" było "lekkomyślne i niewłaściwe". "Tak nie należy robić ze względów zasadniczych, gdyż wiadomo o wielkiej wrażliwości wyznawców islamu w sprawach religijnych" - zaznaczyła." W czasach kiedy czolowi wyznawcy ideologii komunistycznej w PRL przejawiali wielka wrazliwosc w sprawie obrazy ich marksistowskiej religii i podobnie jak dzis fanatycy islamscy nie czekali dlugo z odwetem wobec osob odpowiedzialnych za domniemana infamie ich prorokow, dziennnikarka Magdalena Bajer przejawiala dokladnie te sama zawodowa ostroznosc i wstrzemiezliwosc co obecnie. Takie konsekwentne stanowisko moze budzic jedynie najglebszy podziw! ;-)))))))) -------------------------------------------------------------------------------- POETA PAMIETA! SPISANE BEDA CZYNY I ROZMOWY LEPSZY JUZ CHYBA BYLBY SWIT ZIMOWY I SZNUR! I GALAZ POD CIEZAREM ZGIETA! Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: meerkat potepil rezym Arabii Saudyjskiej 04.02.06, 20:23 no i jakie są efekty owej presji ??? w Egipcie przed wyborami aresztowano co bardziej krewkich opozycjonistów Mubaraka, a w AS o wyborach nikt nawet nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A co się dziwić. Arabia Saudyjska to marionetka 04.02.06, 19:54 Stanów Zjednoczonych i ich koncernów naftowych. meerkat1 napisał: > A co sie dostaje w Arabii Saudyjskiej za noszenie na szyi "symbolu meki Pana > Naszego Jezusa Chrystusa"? > > WPIER...L KIJAMI od saudyjskiej "policji religijnej". Jak długo będą służyć wiernie złodziejskiej amerykańskiej finansjerze, tak długo będą mogli bezkarnie popełniać wszelkiej maści sqrwysyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k oczywiscie tompson, tym niemniej 05.02.06, 00:15 My czyli Zachod te sku..synstwa (np. konfiskata BIBLII) sku..synstwami nazywac bedziemy :) A to ze zamykaja jeszcze glupsza od rzadzacych (w Egipcie i Arabii Saudyjskiej) islamska opozycje - to juz ich sprawa wewnewtrzna. Pamietaj! - Swiat jest piekny, gdy jest po naszej stronie :) A gdy nie jest? To my mamy F-16 od tego - by byl :) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson HAHAHAHAHAHAHAH!!! "WY zachód", Jasiu?!?!?! ;oD 05.02.06, 01:31 Jasiu ty jesteś dla Zachodu jedynie głupim polaczkiem i lepiej się z tym pogódź. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson To nie moje odczucia, ja poprostu stwierdzam 05.02.06, 13:17 fakty jak nas postrzegają na Zachodzie. Za tym niestety idą też czyny i jesteśmy dla nich jedynie narodem roboli którzy maja robić za 200€ by emeryci i bezrobotni na Zachodzie mogli sobie żyć jak paniska. A najzabawniejsze jest iż jedyną szansą zmiany tego stanu rzeczy, stania się tzw. Zachodem i polepszeni doli bytowej Polaków jest stworzenie Eurofederacji, która ma spore poparcie w Niemczech czy Francji, ale w Polsce, która by na takiej opcji skorzystała najbardziej, niema na to żadnej zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 04.02.06, 14:06 jesli watpiles, wykazales slabosc:))) ja nie watpilem, a na to czekalem Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 04.02.06, 14:18 jakoś brakowało mi zaufania do Premiera w tej materii, ale jestem pozytywnia zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 04.02.06, 16:41 zawiodlem sie na tobie :)) troche ufnosci by ci sie przydalo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 04.02.06, 23:56 krystian71 napisała: > zawiodlem sie na tobie :)) > troche ufnosci by ci sie przydalo :))) ---------------------------- będę bacznie obserwował, ale już ma u mnie plus Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 04.02.06, 19:04 yann17 napisał: > jakoś brakowało mi zaufania do Premiera w tej materii, ale jestem pozytywnia > zaskoczony. a ja mialam do niego zaufanie,gdyz kazdy przyzwoity czlowiek powinien potepic bezczeszczenie religijnych symboli,niezaleznie jakiej wiary. to jest wysoce nieetyczne i nie powinno miec miejsca w zadnej prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 04.02.06, 19:20 polecam portal iranski www.irnol.com/cool_stuff/funny_pics/jesus.jpg www.irnol.com/cool_stuff/funny_pics/chris.jpg tak w Iranie szanuje się swiętości chrzescijańskie - czy Premier marcinkiewicz widzial te rysunki? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 04.02.06, 19:22 bagarmosen napisał: > polecam portal iranski <a href="www.irnol.com/cool_stuff/funny_pics/jesus.jpg" target="_blank">www.irnol.com/cool_stuff/funny_pics/jesus.jpg</a> > www.irnol.com/cool_stuff/funny_pics/chris.jpg > tak w Iranie szanuje się swiętości chrzescijańskie - czy Premier marcinkiewicz > widzial te rysunki? polecam papuasow jako wzor do nasladowania,oni ciagle jeszcze jedza ludzi. kup sobie kociolek i poluj na sasiadow,moze beda smaczni jako pieczen. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Papuasi juz dawno nie jedza ludzi...lecz chlaja... 05.02.06, 00:23 i-love-2-ski napisała > > polecam papuasow jako wzor do nasladowania, oni ciagle jeszcze jedza ludzi. I nawet na nic nie poluja, gdyz im sie pod wplywem idei komunizmu rodem z bylego ZSRR polowac na nic nie chce :) Podobnie jak Aborygini w Australii pedza i chlaja bimber, galeria.e-polityka.pl/galeria/data/media/4/bimber.jpg a odzywiaja sie wieprzowina w puszkach dostarczana w ramach pomocy UNNRA ze Stanow Zjednoczonych Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 redaktor naczelny Gauden powinien 05.02.06, 00:18 jeszcze podać gdzie mieszka. Znaczyłoby to wówczas,że jest człowiekiem odważnym gotowym podjąć ryzyko osobiste za sprawę w którą wierzy, a tak pozostaje jedynie przekonanie że zrobił to co mu kazali właściciele jego gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: redaktor naczelny Gauden powinien 05.02.06, 18:44 GAUDEN MATER POLONIA! Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who premier bez zasad potępił "Rzeczpospolitą" 05.02.06, 01:15 to juz koniec - brzydko postapili bo wiadomo ze islamisci moga sie odegrac. to komunistow i faszystow wolno ostentacyjnie karykaturowac (nie chodzi o to za co, czy im sie nalezy czy nie), dlatego ze NIE MOGA sie odegrac? czyli gdyby komunisci zaopatrzyli sie w bmr, od tego dnia premier i ta durna pani oznajmiliby ze stali sie bardzo wrazliwi na punkcie swych wizerunkow i jest to verboten? pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Re: premier bez zasad potępił "Rzeczpospolitą" 05.02.06, 09:21 Wstyd mi za ludzi zachodu, którzy robią w pory przed tą dziczą. W szczególności za Polaków. Niech mi premier powie, kiedy słyszał przeprosiny za zamachy, za złe traktowanie chrześcijan czy nawet ateistów w krajach arabskich. I niech, jako polityk, pamięta do czego prowadzą ustępstwa ponad miarę. Aż strach, że tego ludzie tej miary nie widzą. Właśnie, jakiej miary? Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: premier bez zasad potępił "Rzeczpospolitą" 09.02.06, 22:03 ufo54 napisał: > Wstyd mi za ludzi zachodu, którzy robią w pory przed tą dziczą. > W szczególności za Polaków. ------------------------------ Sorry, ale to nie nasze sprawy. Bardzo dobrze, że rząd błyskawicznie zareagował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: premier bez zasad potępił "Rzeczpospolitą" 10.02.06, 07:25 Jak nie nasze to czemu idioci z rzadu sie pakuja w rekoma i nogami ? Czy Polacy to jakis kolektyw , czy wolny kraj gdzie rzad na to co ludzie pisza ani nie ma wplywu ani nie odpowiada ? Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: premier bez zasad potępił "Rzeczpospolitą" 10.02.06, 15:20 warmi2 napisał: > Jak nie nasze to czemu idioci z rzadu sie pakuja w rekoma i nogami ? ======================== Poprawka. Szwajcaria i chyba także Polska chcą przejąć rynek po Duńczykach. Duży 1.2 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 09.02.06, 20:47 Krótka piłka i nie ma co rozgrywać. No to Crasus siem rozpłacze. Odpowiedz Link Zgłoś
sol4000 Re: Premier potępił "Rzeczpospolitą" 09.02.06, 20:58 u tej pani powinien zasiegnac porady, zanim sie wypowie! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=36525476 Odpowiedz Link Zgłoś