Dodaj do ulubionych

Judasz --- Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

07.04.06, 07:31
W GW: "Odkryto Ewangelię Judasza"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3266009.html?as=2&ias=2

Zakończenie artykułu:

<<Wielu teologów i księży obawia się, że Ewangelia Judasza może przedstawić fałszywy obraz życia Jezusa i zachwiać prawdami wiary chrześcijańskiej. Ale Judasz ma swoich obrońców: - Jeśli Chrystus umarł za wszystkich, to czy jest możliwe, aby i Judasz był odkupiony przez Mistrza, którego zdradził? - zastanawiał się na łamach "Timesa" ks. Allen Morris, angielski teolog. Sugeruje, że rehabilitacja apostoła byłaby także milowym krokiem w poprawie stosunków chrześcijańsko-żydowskich.>>
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: Judasz --- Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.06, 08:02
      po zwyciestwie rewolucji pazdziernikowej zbudowali Judaszowi pomnik w Moskwie.
      Za to ze byl wierny swemu Mistrowi do konca?
      Czy wlasnie za to,ze Go zdradzil?
      • cepimierz Re: Judasz --- Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.06, 08:16
        Naprawdę wystawili mu pomnik?

Nie wiedziałem. To nie jakiś żart?
        • krystian71 naprawde, ale szczegolow nie znam 07.04.06, 09:16

• krystian71 poprawka: w Tambowie a nie w Moskwie 07.04.06, 09:24

• snajper55 I nie Judasza, tylko Jukasza. Reszta się zgadza nt 07.04.06, 11:58
              krystian71 napisała:

>
              • dana33 Re: I nie Judasza, tylko Jukasza. Reszta się zgad 07.04.06, 12:05
                nie ma jak manipulowanie...
              • krystian71 nie ma to jak zawracanie d... 07.04.06, 12:08
                www.mateusz.pl/wdrodze/nr318/318-04-niesiolowski.htm
                Od przyjazdu do Tambowa w roku 1977 często przychodziłam, tutaj do tego zakątka
                na ulicy Krondstadskaja — mówi 86–letnia Margarita Stiepanowna Baszaaratian.
                Nie mogłam zapomnieć o katolickiej świątyni zamienionej na fabrykę łożysk i
                narzędzi, zbezczeszczonej, zrujnowanej. Chodziłam przy kościele i modliłam się,
                aby został odbudowany, by przywrócono mu dawne piękno. Także — aby został nam
                oddany. Chrystus spełnia prośby człowieka po Bożemu. Czekałam tyle lat. Jestem
                najstarszą parafianką. Pan Bóg późno usłyszał moją prośbę. Lecz i tak cieszę
                się, że już możemy przychodzić na Mszę św. do naszej świątyni, która z dnia na
                dzień staje się piękniejsza.

Mało kto dziś pamięta, że w Tambowie bolszewicy postawili pomnik Judasza.
      • i-love-2-ski Re: Judasz --- Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.06, 17:28
        krystian71 napisała:

> po zwyciestwie rewolucji pazdziernikowej zbudowali Judaszowi pomnik w Moskwie.
        > Za to ze byl wierny swemu Mistrowi do konca?
        > Czy wlasnie za to,ze Go zdradzil?

zaraz,zaraz a czy w mauzoleum to nie czasem jakis judaszowaty lezy?:)
    • wujcio44 Re: Judasz --- Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.06, 12:12
      Raczej "Judasz rządzi!" ewentualnie "Judas rules!". Pany to chyba Cracovia.
      • cepimierz Re: Judasz --- Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.06, 14:20
        Judas rules wyglądałoby na anty-

Wicie rozumicie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka