Dodaj do ulubionych

Reżymowość prasy i jej fluktuacje

11.04.06, 00:50
Niezmiernie bawi mnie, kiedy antybuszyści przytaczają artykuły z NYT, WP i LAT
aby potwierdzić i podstemplować własny światopogląd. Taka pieczątka jest i
konieczna i bezcenna zarazem. Podając linki do powyższych dzienników
udowadniają nam jakim ten Bush jest bandytą, zbrodniarzem i gwałcicielem tylko
po to aby juz następnego dnia napisać, że są to wydawnictwa reżymowe gdyż
zamieszczona w nich opinia była nizgodna z wyznawaną "religią" czyli nie była
po linii, na bazie i według wskazań.
Obserwuj wątek
    • t0g Re: Nic w porownaniu z Walesa i Mandela 11.04.06, 01:27
      Oni jednego dnia prztyaczaja info z WP na poparcie swoich tez anty-Bushowskich,
      a drugiego dnia wrzeszcza, ze to rezymwa prasa.

Ale, drogi Felusiaku, to nic w porownaniu z Walesa, ktory wypowiadal dwie
      sprzeczne opinie nie w nastepujacych po sobie dniach, a w nastepujacych po sobie
      zdaniach. A Nelson Mandela pobil juz wszelkie rekordy, bo robil to samo juz w
      JEDNYM I TYM SAMYM ZDANIU. Na przyklad: "Zbudujemy w RPA prawdziwa demokracje i
      podrzniemy gardla wszystkim naszym przeciwnikom politycznym".

(z tym, ze Mandela byl madrym czlowiekiem i kiedy juz mogl dokonywac czynow, to
      byly one zaprzeczeniem tych wczesniejszych groznych zapowiedzi).

Niestety, nie wszyscy antyamerykanie na forum tym maja w glowie tyle, co
      Mandela... Raczej sa jak ci trzej Bracia-elektrycerze z opowiadania Lema -
      Diody, Triody i Heptody - ktorzy mieli w glowach proznie TAK DOSKONALA, ze
      myslenie ich bylo jak noc czarne.

Ja z rozmyslem nie pisze "antybuszysci", tylko "antyamerykanie", bo w
      przytlaczajacej wiekszosci wypadkow, przekonany jestem, antybuszyzm to kamuflaz
      dla prawdziwych uczuc, ktore polegaja na zapieklym uprzedzeniu do samej Ameryki.
      Antybuszysta to jestem na przyklad ja. A oni tak jak sowieci: "Mowie Lenin -
      mysle partia!". Mowie Bush - mysle USA. Dowcip polega na tym, ze przyznawanie
      sie do bycia uprzedzonym dzis nie jest modne. Wiec trzeba wymyslec sobie
      "przykrywke" dla mydlenia oczy unnym: "W stosunku do Ameryki jako takiej ja nie
      zywie zadnych negatywnych uczuc, ja tylko tego Busha potepiam!" Tere fere kuku,
      oczywiscie. Przy lada okazji wylazi z nich, kogo w rzeczywistosci nienawidza.
      • marouder Re: Nic w porownaniu z Walesa i Mandela 11.04.06, 01:33
        Nie pomawiaj z laski swojej wszystkich przeciwnikow Busha o antyamerykanizm, bo
        nie wiem jak dowiedziesz takiego rownania. Ja milosnikiem tego mentalnego kaleki
        nie jestem, ale o antyamerykanizm mnie, poki co, jeszcze nikt nie oskarzyl.

• t0g Re: Moja opinie nalezy rozumiec w sensie staty- 11.04.06, 01:57
          stycznym, wiec nie musi dotyczyc kazdego Forumowicza. Faktycznie, moze z ta
          "przytlaczajaca" to przesadzilem. Jesli poczules sie dotkniety, to przepraszam.
          • felusiak1 Co wybrać? 11.04.06, 04:28
            Ja jestem systematycznie pomawiany o probuszyzm i powiem szczerze, że mam do
            tego stosunek.
            Rzecz w tym, że nasze wybory nie odbywają sie pomiedzy znakomitym zdrowiem a
            ciezką choroba a raczej mamy wybrac pomiędzy AIDS a syfilisem. Z konieczności
            wybieram syfilis.
            A stosunek? W duzej mierze obojętny. Moja rzeczywistość nie zawali się jutro, a
            pojutrze znowy będę wybierał i już dziś mogę stwierdzić, że zagłosuje na syfilis
            chociaz jeszcze nie znam nazwiska ani płci.
            • kyle_broflovski Re: Co wybrać? 11.04.06, 04:43
              najzdrowiej pojechac na ryby. na politeke ma to ten sam wplyw a czlowiek sie
              chociaz odprezy
              • bam_buko Re: Co wybrać? 11.04.06, 04:48
                Glosowac trzeba i nalezy- tutaj sie z felusiakiem zgadzam,syf bezpieczniejszy
                istnieje mozliwosc zaleczenia/wyleczenia ........przynajmniej
                • kyle_broflovski Co wybrać? 11.04.06, 04:54
                  www.coke.com/flashIndex1.html
                  www.pepsi.com/home.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka