spike20 14.04.06, 05:04 Wszechpolska w walce o Izrael... Plany wojny z Iranem sa oczywiscie przygotowywane w Izraelu. Wykonywac je bedzie miedzy innymi armia polska za pieniadze jankesow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spike20 Wszechpolska w walce o Izrael 14.04.06, 05:08 Plany sa juz od dawna przygotowane w Izraelu. I tak miedzy innymi Polacy za amerykanskie pieniadze beda walczyc o Wielki Izrael... Czy komus przeszkadza izraelska bron atomowa niz iranska, ktorej niema? Oczywiscie nie tym bardziej, ze Izrael w przeciwienstwie od Iranu nie podpisal traktatow miedzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszngw Re: Wszechpolska w walce o Izrael 14.04.06, 09:35 nie! plany są w Cylistolandzie! no i to, że Iran ciągle mówi, że wymaże Izrael z mapy świata nic nie znaczy, to dobrotliwe słowa Ajatollachów. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 09:53 hmm... sam nie wiem czy chcialbym zeby Polska brala udzial w jakiejs akcji na Iran, widzialem film o tym kraju.. tam sa zupelnie normalnie ludzie, tylko rzadzacy sa poje.... zrobilem sobie KURSY ... :-) kryptoreklama w słusznej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Czyli dla Haliburtona/Cheneya ropa jeszcze jest za 14.04.06, 10:01 tania. Atak na Iran to katastrofalna podwyżka cen ropy i -jeszcze wyższa- gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a reżim usa jest zbrodniczy 14.04.06, 12:55 morduje ludzi na świecie w politycznie poprawny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Toż to Bandziory i Osły z pierwszego tłoczenia :)) 14.04.06, 16:35 Niestety demokracja amerykańska to czysty bandytyzm światowy. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Toż to Bandziory i Osły z pierwszego tłoczeni 14.04.06, 19:43 Jeszcze sa ludzie ktorzy widza ten "raj" tak jak i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czyli dla Haliburtona/Cheneya ropa jeszcze je 14.04.06, 14:34 Halliburton nie działa w branży naftowej. Może kolesie spod bloku tak gadają, ale to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Zyski Halliburton i Cheney z wojny w Iraku 14.04.06, 14:58 zigzaur napisał: > Halliburton nie działa w branży naftowej. > Może kolesie spod bloku tak gadają, ale to nieprawda. Oj dziala, dziala. Wystarczy w Google napisac Halliburton i przeczytac na web tej firmy, ze produkuja oni sprzet i swiadcza uslugi dla przemyslu naftowego. Ich wlasnoscia jest firma KBR, ktora dostala od Pentagonu bez przetargu zlecenie na obsuge wojsk amerykanskich w Iraku. W efekcie Halliburton od 2003 roku ma znaczne zyski podczas gdy przed wojna z Irakiem mial straty. Te zyski to wynik miliardow dolarow ktore Pentagon zaplacil i placi dla KBR/Halliburton za ich uslugi w Iraku m.in. za benzyne dla wojska. Cheney bedac wiceprezydentem dostal od Halliburtom $30 mln z uzasadnieniem, ze sa to "zalegle pobory". Byly general amerykanski powiedzial - gdyby wojny nie przynosily zyskow, to nie byloby wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zyski Halliburton i Cheney z wojny w Iraku 14.04.06, 15:28 To znaczy, że np. rzemieśnicza wytwórnia uszczelek do pomp nadających się także do ropy również jest biznesem branży naftowej? Odpowiedz Link Zgłoś
agouti Re: Zyski Halliburton i Cheney z wojny w Iraku 14.04.06, 15:43 Przestań filozofować bo mocno cię to przerasta. Odpowiedz Link Zgłoś
miszung Re: Zyski Halliburton i Cheney z wojny w Iraku 14.04.06, 15:48 Mr. Zigzaur. Kolokwium na uniwersytecie na pewno by pan zdał Odnosze wrazenie,ze panskie teoretyczne analizy sa jakos nieprzyzwoite moralnie.Pozbawione sa elementarnej troski o los zwyklego człowieka.Panska erudycjamoże robic wrazenie, ale nie ma to zadnego znaczenia wobec losu zwyklych ludzi, ktorzy moga zginac za jakis czas. Za takimi spekulacjami jak Pan prowadzi ukrywaja swe oblicze ci, ktorzy podejmuja decyzje o losie innych. nIE MOŻNA ZABIJAĆ W IMIĘ UNIWERSYTECKICH RACJI. POWODZENIA W OKRESIE ŚWIĄT. RAHOI- znaczy po iransku-POKOJ. prosze o tym pamietac i czytac wiecej literatury z dziedziny etyki. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur uprzejmie odpowiadam 15.04.06, 18:16 Z pewnością zdałbym kolokwium na uniwersytecie, skoro zdawałem egzaminy, projekty, prace itp. na uczelni technicznej. Ale etyka nie jest mi obca. Moim zdaniem, nieetyczną rzeczą jest nawoływanie do zmiecenia pewnego niewielkiego i nikomu nie wadzącego narodu z powierzchni ziemi względnie do zepchnięcia tegoż narodu do morza. A do Iranu nic nie mam. Skoro Iran taki wojowniczy, to niech spróbuje pomścić wymordowanych Czeczenów czy Afgańczyków (1979-1989). Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 rzemieśnicza wytwórnia wg zigzaura zarabia $18 mld 14.04.06, 20:35 zigzaur napisał: > To znaczy, że np. rzemieśnicza wytwórnia uszczelek do pomp nadających się > także do ropy również jest biznesem branży naftowej? Trzeba byc dobrym demagogiem aby nazwac rzemieśnicza wytwórnia 85-letni Halliburton zatrudniajacy 95 tys pracownikow o przychodach $20 mld rocznie, ktory oddelegowal swego CEO na wice-prezydenta USA. W efekcie mamy wojne w Iraku gdzie Halliburton/KBR dostal bez przetargu kontrakty wartosci okolo $18 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 POmylka szpiega 14.04.06, 20:42 To rzad USA oddelegowal, przejsciowo wieloletniego kongresmana, szefa kancelarii Bialego Domu i sekretarza departamentu obrony do Haliburtona. Toutes proportions gardees! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: rzemieśnicza wytwórnia wg zigzaura zarabia $1 15.04.06, 16:34 Mnie chodziło o branżę działalności. Użyłem dość demagogicznego argumentu. Zazdrościsz, że zarabiają? To sam weź się do roboty. Funkcję Prezydenta USA obejmuje się nie przez "oddelegowanie" (pomyliło ci się z Rosją) ale przez wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
topol Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 10:12 ohmygoodnes napisał: > hmm... sam nie wiem czy chcialbym zeby Polska brala udzial w jakiejs akcji na > Iran, widzialem film o tym kraju.. tam sa zupelnie normalnie ludzie, tylko > rzadzacy sa poje.... > A ja znam ten kraj i ludzi osobiście. Ludzie są fantastyczni, poza tym żyje tam jeszcze trochę polaków i ich potomków. Nie zapominajmy, iż ten kraj, okupowany co prawda przez Brytyjczyków przyjął nad wyraz gościnnie armie Andersa w czasie II WŚ. Lachestan, czyli Polska wywoływał u nich (a przynajmniej był kilka lat temu)pozytywne reakcje. A odnosząc się do "bezmózgów" - kraj ten miał przeszło 2500 lat (sic!)ciągłości monarchii! Poziom cywilizacyjny i kulturowy był u nich o niebo wyższy zanim nasi przodkowie przyjęli chrzest w 996 roku.... Mam nadzieję, że nie zostaniemy znowu wplątani w wojenną awanturę... Zwłaszcza, że o ile w przypaku Iraku miałem mieszane uczucia, ale uwierzyłem, tak teraz totalnie nie wierzę Bushowi! Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 13:41 Nie wierzysz Bushowi... w co ? Ze Iran dazy do wzbogacania uranu czy, ze chce wymazac Izrael z mapy Swiata ? Czlowieku przeciez to nie Bush o tym mowi ale sami przywodcy Iraku !!! Jestem przeciwko wojnie, ale jesli szalencom i fanatykom uda sie zmajstrowac bombe nuklearna... Odpowiedz Link Zgłoś
topol Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 13:59 lungompa napisała: > Nie wierzysz Bushowi... w co ? Ze Iran dazy do wzbogacania uranu czy, ze chce > wymazac Izrael z mapy Swiata ? Czlowieku przeciez to nie Bush o tym mowi ale > sami przywodcy Iraku !!! Jestem przeciwko wojnie, ale jesli szalencom i > fanatykom uda sie zmajstrowac bombe nuklearna... Nie będę się czepiał, że rozmawiamy o Iranie a nie Iraku. To samo mówi Hamas, który wygrał DEMOKRATYCZNE wybory w autonomii palestyńskiej. A dlaczego uważasz Irańczyków lub ich przywódców za fanatyków i szaleńców? Dlatego że wyznają Islam? Dlatego, że mają kulturę polityczną? Dodać bym chciał, iż Bush już mówił o BMR w Iraku i co? Teraz to samo zaczyna mówić o Iranie, że chce zbudować BMR... Poza tym nawet jeżeli faktycznie ją buduje to co z tego? Broń nuklearną mają także Indie, Pakistan czy Izrael... A dodam jeszcze, że na łamaniu embarg różnego rodzaju względem Iraku nachapało się sporo firm z Europy czy USA, tak samo, JEŻELI Iran faktycznie chce zbudować BMR to sam tego raczej nie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 14:40 To co, że HAMAS wygrał wybory demokratycznie? Hitler też doszedł do władzy demokratycznie. I Lepper z Kaczyńskimi. Ważne jest, jak zdobytą władzę się sprawuje. Przykład odwrotny: Augusto Pinochet i Francisco Franco objęli władzę przez krwawy przewrót. Ale ocalili swe kraje przed komunizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Dobry faszyzm i zly faszyzm 14.04.06, 15:05 zigzaur napisał: > Przykład odwrotny: Augusto Pinochet i Francisco Franco objęli władzę przez > krwawy przewrót. Ale ocalili swe kraje przed komunizmem. Pinochet i Franco wymordowali dziesiatki tysiecy ludzi w swoich krajach. Rozumiem, ze uwazasz tych zbrodniarzy za dobrych faszystow. Nie wiem dlaczego Hitlera zaliczasz do zlych faszystow? On tez wsadzil komunistow i Zydow do obozow koncentracyjnych. Czy dlatego byl zly, ze przegral wojne? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dobry faszyzm i zly faszyzm 14.04.06, 15:32 Co do Hitlera, to był on NARODOWYM SOCJALISTĄ. Akurat znam dobrze przemówienia Adolfa H. Potrafił w jednym zdaniu wyliczać swych wrogów "komuniści i kapitaliści, bolszewicy i demokraci". Augusto Pinochet uwolnił swój kraj od reżimu Allende, potem wprowadził liberalne reformy, dzięki czemu Chile są najbogatszym krajem kontynentu. Również Francisco Franco wystąpił w obronie Hiszpanii, którą owładnęła barbarzyńska komunistyczna rebelia. Franksistowska Hiszpania była przez świat zachodu tolerowana i uznawana. Po śmierci Franco została przywrócona monarchia. Faktem jest, że Franco skorzystał z pomocy Mussoliniego i Hitlera. Ale w roku 1936 świat jeszcze nie wiedział, bo nie mógł wiedzieć, czym jest hitleryzm. Wiedział za to doskonale, czym jest leninizm i stalinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Dobry faszyzm i zly faszyzm 14.04.06, 19:28 hitler byl rowniez tolerowany przez ten twoj swiat zachodu bo uwazano ze lepszy hitler niz bolszewicy. Problem w tym ze jak sie okazalo bolszewicy nie dazyli do eksterminacji zadnego narodzu a hitler owszem. Natomiast jesli chodzi o wspomnianych przez ciebie dyktatorow, to trzeba przyznac ze sa oni bardzo szanowani dzisiaj przez ow swiat zachodu oraz przez wlasnych obywateli, ktorzy ich maja za najwiekszych mordercow i ciemiezycieli w swojej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dobry faszyzm i zly faszyzm 15.04.06, 16:40 Bolszewicy nie dążyli do eksterminacji narodów? Nie musieli dążyć. Po prostu to robili (bo czym są np. masowe wysiedlenia na Sybir czy mordowanie wykształconych Polaków?), bez żadnego dążenia. To za bolszewikami w ludobójstwie nikt nie nadążał. Cofnijmy się myślą do roku 1936. Hitler wtedy więzi w kacetach około 50 tysięcy więźniów, w tym wielu komunistów, a więc przestępców ex definitione. Natomiast Stalin: głód na Ukrainie, masowe czystki, wywłaszczenia rolników, kontynuacja leninizmu. Tak wyglądały proporcje w 1936. Chyba znowu bzdurzysz. Francisco Franco umarł w chwale, pozostawiając Hiszpanii drogę ku monarchii parlamentarnej i demokracji, Unii Europejskiej, NATO i dobrobytowi. Zarzuty stawiane przeciwko Augusto Pinochetowi mają charakter wcale nie polityczny. Dotyczą korupcji, która znacznie większa jest w socjaliźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 18:30 "ocalili" stosując ludobójstwo, zbrodnie, tortury na gigantyczną skalę... no a powiedz np. co złego zrobił ten komunista Allende w Chile? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 15.04.06, 18:18 Jak to co? Chciał zaprowadzić drugą Kubę, łącznie z obozami koncentracyjnymi i więźniami. Zresztą, po co sprowadził Walthera Rauffa, specjalistę od komór gazowych? Poza tym Allende okradł miliony ludzi i tysiące prywatnych firm. Jak to dobrze, że skończył jak Hitler! Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 16:25 Oczywiscie, ze mialem na mysli Iran - literowka sorrrry... Pamietaj ze DEMOKRATYCZNE wybory wygral tez Pan Adolf H. i wiekszosc Narodu Niemieckiego go popierala a jak to sie skonczylo wszyscy wiemy. Przywodcow IRANU uwazam za szalencow i fanatykow bo chca zniszczyc inne kraje i wprowadzic szariat na calym swiecie - ich slowa nie moje. Pamietaj, ze w przeciwienstwie do Chrzescijanstwa Islam to nie tylko religia - to takze system polityczny gdzie jedyna akceptowana forma panstwa to panstwo TEOKRATYCZNE - ISLAMSKIE - wszyscy inni ida pod miecz. Co dawnej BRM to potwierdzal to takze wywiady Niemiec, Wielkiej Brytanni i chyba nawet Rosja o ile dobrze pamietam. Nie wierze zeby Bush swiadomie klamal - to by bylo uszyte zbyt grubymi nicmi... Co do budowy broni atomowej to jak Ci sie wydaje - Czy Swiat bedzie bezpieczniejszy jak bedzie ja posiadal Iran ? Mnie raczej przechodza ciarki po plecach jak o tym pomysle. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 19:41 > polityczny gdzie jedyna akceptowana forma panstwa to panstwo TEOKRATYCZNE - > ISLAMSKIE - wszyscy inni ida pod miecz. Zgodnie z twoja teza, w iranie nie ma ZADNYCH mniejszosci religijnych, tak? > Nie wierze zeby Bush swiadomie klamal - to by bylo uszyte zbyt grubymi nicmi... Oooo, Bush, klamac? Nigdy! Jemu by nawet do glowy nie przyszlo klamac, nie? Od klamania ma pacholkow. > Co do budowy broni atomowej to jak Ci sie wydaje - Czy Swiat bedzie > bezpieczniejszy jak bedzie ja posiadal Iran ? To samo mowilo sie, gdy nad bronia pracowal Pakistan. I wiesz co, jakos mam takie dziwne przeczucie, ze duzo bardziej sklonny do uzycia kiedykolwiek broni nuklearnej jest Waszyngton niz Islamabad. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mam nadzieje ze nasz kraj... 14.04.06, 14:35 Owszem, Persja to stara i zasłużona cywilizacja. Tak było. Do czasu pojawienia się islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland nadzieja jest matką Głupich... 14.04.06, 11:32 a gry wojenne też są dla GŁUPICH jankesów. Tam TYLKO atom warto wysłać - nie młodych chłopaków by ginęli przez te pier...e petrobaxy ! Odpowiedz Link Zgłoś
cinek08 [...] 14.04.06, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Wszechpolska w walce o Izrael 14.04.06, 12:04 Gdzie sie doszukales antysemityzmu w wypowiedzi: "Plany sa juz od dawna przygotowane w Izraelu. I tak miedzy innymi Polacy za amerykanskie pieniadze beda walczyc o Wielki Izrael... Czy komus przeszkadza izraelska bron atomowa niz iranska, ktorej niema? Oczywiscie nie tym bardziej, ze Izrael w przeciwienstwie od Iranu nie podpisal traktatow miedzynarodowych." Masz jakies postrzeganie pozazmyslowe i widzisz ten antysemityzm wszedzie? Wiesz co w ogole to slowo oznacza?!? Krytyka izraela to nie to samo co rasizm (czyli antysemityzm)... I nie podniecaj sie tak, bo sobie jakas krzywde mozesz zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
aycaramba Re: Wszechpolska w walce o Izrael 14.04.06, 14:49 > Czy komus przeszkadza izraelska bron atomowa niz iranska, ktorej niema? > Oczywiscie nie tym bardziej, ze Izrael w przeciwienstwie od Iranu nie > podpisal traktatow miedzynarodowych. W życiu tak nieskładnego i bez sensu utworzonego zdania nie czytałem. Różnica polega na tym, że Izrael nie grozi nikomu wymazaniem z mapy. W przeciwieństwie do Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: Wszechpolska w walce o Izrael 14.04.06, 18:33 no i co z tego , że nie grozi? Hitler też nie grozil, wręcz odwrotnie zawsze glosił pokój, a to inne kraje go po prostu prowokowaly nie zgadzajac się na jego szczytne pokojowe plany. ZSRR i Francja do ostatniej chwili były przekonane, ze są bezpieczne... Odpowiedz Link Zgłoś
mirek2875 Re: Wszechpolska w walce o Izrael 15.04.06, 00:17 zalatwic bydlakow jak zrobiono w Iraku i bedzie spokuj. Te zagrozenie ze strony Iranu nie dotyczy tylko Izraele ale calego Swiata w tym i Polske tagze niewiem na co jakies glupie zastanawienia sie co robic, jeb...c Atom a po wszystkim zrobimy Jurasik Park i bedziemy mieli spokuj. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 06:59 Ktoś powinien powiedzić kowbojom by zaprzestali nakręcać swoją gospodarkę przez rozkręcanie spirli wojennej,gdyż nie jest to ani moralne ani bezpieczne dla świata.Polska już na tym naoewno nie zarobi i nie ma co ogłupiać narodu, tak jak to czyniono przy agresji na Irak.Mamy tylko straty i olbrzymie wydatki,które pokrywamy m.in.odbieraniem rent. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 09:36 Odezwał się lewy rencista, wyłudzacz, złodziej. Wszystkie lewe renty powinny być odebrane. Ci, którym renta należy się, nie powinni mieć prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 11:34 A skąd wiesz matole że to lewy rencista???? Odno snie rent to powinny być odebrane, ale kasa powinna pójść na naukę i rozwój Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 14:42 A pizza rozwieziona? Ulotki rozniesione? Kolejne 100 kłamliwych cv rozesłane? Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Czyż to nie paradoks? 14.04.06, 07:43 Polska, której rządy od szesnastu lat prowadzą politykę całkowicie podporządkowana interesom Izraela, oskarżana jest o antysemityzm (vide dzisiejszy "The Economist"). Oczywiście, że nasi dzielni kandydaci do krzyży Virtuti Cośtam w pierwszej kolejności wezmą udział w mordowaniu Irańczyków. Trzy lata temu mordowali Irakijczyków, to mają już doświadczenie. To wszystko naturalnie w imię polskiej racji stanu. To mi przypomina dyżurne powiedzonko z mojej branży. Jak przekręt i skandal są już absolutnie porażające, nazywa się taką sytuację "wszystko dla dobra pacjenta". W końcu wszyscy jesteśmy pacjentami tej samej psychuszki - IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
makalaka F.... USA, F.... PIS, F.... WAR 14.04.06, 08:02 moze nie Paradoks,ale gra z dymem i lustrami, nasz glupi rzad podpisal traktak z diablem(usa), Radek Sikorski wrocil do polski aby miec pewnosc ze plan bedzie przeprowadzony zgodnie z umowa ( sikorski byl DYREKTOREM najbardziej neo konserwatywnej Firmy "przy"rzadowej w USA, ktora zostala zalozona przez najwiekszego zbrodniarza amerykanskiego 20 wieku, Heniek Kissinger. Wiec co sie tu dziwic skoro mamy amerykanskiego/masonskiego(skotish rite) ministra obrony narodowej. Sikorski pol roku temu wyrazyl "polska" chec do brania udzial w czym kolwiek w iranie. Jesli tam pojdziemy na wojne, to stracimy duzo, Spelni sie marzenie Masonerii swiatowej, i bedzie IV wojna swiatowa, i oberwiemy. i to MOCNO!! Rosja lubi Iran, Chiny nie maja nic przeciwko... East vs. West. znowu, tylko ze polska jest po zlej stronie, po stronie agresora, a agresor, jak wiemy, ZAWSZE PRZEGRYWA. Odpowiedz Link Zgłoś
algimin Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 08:56 ''Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają, że wojska USA w dość łatwy sposób rozbijają irańską armię. '' ... jeśli ta Irańska armia ma być uzbrojona w broń atomową co też zakładają, to tylko debile mogą zakładać łatwe jej rozbicie, nawet przy pomocy małych bomb atomowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 09:41 Armia irańska NIE BĘDZIE uzbrojona w broń atomową. Właśnie po to będzie interwencja Zachodu, aby Iran nie miał broni atomowej. Od rozpoczęcia produkcji wzbogaconego uranu do osiągnięcia gotowości bojowej wojsk wyposażonych w broń atomową daleka droga. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 10:33 Produkcji uranu malowzbogaconego 3,5.A to chyba roznica Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 12:04 Ale ja napisałem, że nawet wyprodukowanie broni jądrowej nie jest jednoznaczne z osiągnięciem gotowości bojowej. W tym celu trzeba: - wyprodukować środki przenoszenia i specjalnej łączności, - opracować zasady taktyczne i regulaminy walki, - przeszkolić żołnierzy i dowódców, - zaplanować rozmieszczenie broni i tak dalej. Ale tu nie ma na co czekać. Szaleńcze państwo należy rozbroić. Zarówno Iran jak i np. Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 14:00 - srodki przenoszenia maja na 100% (chocby ostatnio testowana rakieta) - zasady taktyczne i regulaminy opracowali pewnie w momencie rozpoczecia programu atomowego - szkolenie dowodcow i zolnierzy, tu akurat wystarcza ze 3 miesiace - zaplanowanie rozmieszczenia broni rowniez w momencie rozpoczecia pr. atomowego - cele - zostaly omowione na forum publicznym (Izrael itd.) - plany strategiczne atakow - zapewne juz od 20-30 lat je maja itd. I zgodze sie w 100% ze trzeba im ta szabelke co ja wykuwaja jak najszybciej zepsuc. Chocby i za pomoca taktycznych atakow 5kT ladunkami nuklearnymi na cele zwiazane z programem atomowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 14:28 Z pomocą Bożą, takoż się stanie! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 14:36 Oby Boża pomoc nie była tutaj potrzebna, bo kiedy On sie wmiesza to tylko po to by przyjść w chwale sądzić żywych i umarłych, a to nieszczególnie miła perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 19:41 skad wiesz czy sie stanie? masz dziadka w pentagonie? Ty jestes widze zdrowo nawiedzony.Z tym rozbrajaniem powyzej to tez cie ponioslo. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 14.04.06, 19:59 > Ale tu nie ma na co czekać. Szaleńcze państwo należy rozbroić. Zarówno Iran jak > i np. Rosję. Myslisz, ze w Waszyngtonie ktos chocby na pol serio pomysli przez sekunde o ataku na Rosje? Czlowieku wysuwajac takie tezy dajesz swiadectwo jak bardzo rozmijasz sie z rzeczywistoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Planiści Pentagonu za każdym razem zakładają 15.04.06, 18:21 Trzeba powoli czekać, aż Rosja zgnije albo wymrze z alkoholizmu i chorób zakaźnych. Nikt, no chyba że Chińczycy, nie myśli o podboju Rosji. Koszty rekultywacji tak ogromnego obszaru po skażeniach promieniotwórczych, chemicznych i wszelkich innych byłyby astronomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Rosja podbija Kosmos" 14.04.06, 12:31 No, a jak juz podbije, to jaki los zgotuje UFO-ludkom? I gdzie ich bedzie trzymala? Bo chyba nie w Area 51? Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: "Rosja podbija Kosmos" 14.04.06, 13:46 meerkat mylisz sie - w area 52 nie 51 ! 51 to tylko spisek i podpucha CIA dla zmylki zeby zakamuflowac area 52 i 53 a o area 69 to nawet nie wspomne tam to sie dopiero dziej...:)) Wesolych Swiat ! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: "Rosja podbija Kosmos" 14.04.06, 17:13 lungompa napisała: > meerkat mylisz sie - w area 52 nie 51 ! 51 to tylko spisek i podpucha CIA dla > zmylki zeby zakamuflowac area 52 i 53 a o area 69 to nawet nie wspomne tam to > sie dopiero dziej...:)) > Wesolych Swiat ! No tak ale, w Area 69 there's much less room to manouver!:-) A oto maly wierszyk na Swieta.... Juz Wielkanocne nadchodza swieta Kazdy mezczyzna o tym pamieta By w tym okresie zgodnym zwyczajem Zrobic porzadek kolo swych jajek Bo nabial meski mówiac logicznie Musi raz w roku wygladac slicznie Z tej to okazji kazdy chlop wszedzie Czysci do glansu swoje narzedzie Czasem pedzelkiem "zeltra" maszyny Maluja jajka ladne dziewczyny Ale nie kazdy przyznacie sami Umie obchodzic sie z jajeczkami Wiec naszym czlonkom wpadl pomysl nowy By powstal taki punkt uslugowy W nim panna Krysia, Basia czy Maja Fachowo beda malowac jaja Takim co maja jaja jak wory Beda malowac w przepiekne wzory A tym, co maja male kuleczki To pomaluja w groszki, kropeczki Kto chce miec wzgledy u swej kochanki Niech sie w ludowe stroi pisanki A kto ma jaja niczym granaty To polecamy pisanki w kwiaty Obsluge reczna tez polecamy Wszystko bezplatnie, w ramach reklamy Gdy do nas przyjdziesz siadziesz wygodnie wystarczy tylko opuscic spodnie Mistrzyni jajka wypoleruje I jak nalezy je pomaluje I gdy juz skonczy pozegna grzecznie i tak do domu wrócisz Swiatecznie SMACZNEGO JAJKA! Odpowiedz Link Zgłoś
blow-up To radosna widomość przed świętami 14.04.06, 09:00 To radosna widomość dla wszystkich psychopatów, szukających wokół siebie kolejnej ofiary do okrutnej zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
jeleniogorski Re: To radosna widomość przed świętami 14.04.06, 09:31 Jeszcze tego brakuje żeby ci bezmózgowi fanatycy mieli broń atomową. Z Hitlerem też się układano i na co wyszło. Europa jest do niczego niezdolna. Zeby nie Amerykanie to konflikt bałkański trwałby do dziś. A czytając posty wyżej to albo was porąbało albo piszą to muzułmanie. Najciekawsze jest przekonanie że akurat to nasi żołnierze są do czegoś amerykanom potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 ci bezmózgowcy i fanatycy 14.04.06, 09:40 posiadali rozwiniętą cywilizację kiedy nasi przodkowie żyli w lepiankach i nic większego niż wioska nie byli w stanie zbudować. Działania Ameryki sprawiają że Iran powinien wejść w posiadania broni atomowej, gdyż jest to jedyny argument jaki przemawia do narodu tchórzy atakującego słabe kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: ci bezmózgowcy i fanatycy 14.04.06, 14:34 No i racja tylko ze od tego czasu zaczeli sie cofac w rozwoju i teraz sami w lepiankach mieszkaja. A doprowadzil do tego upadek mysli i filozofii islamskiej okolo 1200 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: ci bezmózgowcy i fanatycy 14.04.06, 20:18 > No i racja tylko ze od tego czasu zaczeli sie cofac w rozwoju i teraz sami w > lepiankach mieszkaja. A doprowadzil do tego upadek mysli i filozofii islamskiej > okolo 1200 roku. Czy ty wiesz, o czym piszesz? Mowa jest o Iranie, a ty widze aplikujesz do tego kraju stereotyp afganskiej wioski gdzies gleboko w kotlinie Panczsziru. Odpowiedz Link Zgłoś
mich_u Re: To radosna widomość przed świętami 14.04.06, 10:12 żeby nie Amerykanie to nie ginęło by tylu ludzi w Iraku...., wojna jest złem, a atak na Iran będzie wielką głupotą Busha. W Iranie tez zyja zwykli ludzie i boję się , że oni najbardziej ucierpią na konflikcie podobnie jak gospodarka światowa. Po ataku USA bedzie chciało wprowadzić w Iranie zachodni model organizacji państwa? Bzdura - tam wyznaje się inne wartości i inne sa relacje międzyludzkie. Byłem na Bliskim Wschodzie i wiem jak to wygląda. W Babilonie nie ma już co oglądać (zabytki), bo żołdactwo jak strzela to nie patrzy gdzie... ("odbuduje się" miał powiedziec jeden z żołnierzy), w Iranie to samo może spotkać Persepolis i inne miejsca, w których funkcjonowały dobrze rozwinięte społeczeństwa w czasach gdy na terenie dzisiejszej Polski biegały wiewiórki po lasach.... Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: To radosna widomość przed świętami 14.04.06, 13:35 w których funkcjonowały dobrze > rozwinięte społeczeństwa w czasach gdy na terenie dzisiejszej Polski biegały > wiewiórki po lasach.... Kiedy w Polsce biegaly wiewiorki to Niemcy i Austriacy juz mieli miasta, drogi, poetow, literatow, filozofow i kompozytorow. Jakos nie przeszkodzilo im to podpalic calej Europy i spowodowac smierci kilkudziesieciu milionow ludzi. Wiec, nie ma co pieprzyc o kulturze i tradycji narodu - decyduje ekipa rzadzaca. Odpowiedz Link Zgłoś
anjew Decyduja potencjalne lupy wojenne, tak przed 14.04.06, 13:47 wiekami, jak i teraz... Brednie o wyzwalaniu uciskanych narodow mozna wlozyc miedzy bajki. Dawno wyzwolono by Koreanczykow z polnocy, gdyby o to chodzilo. Irak mial miec bron jadrowa. Jakos nie znalezli. Iran ma pare wirowek. Do posiadania broni jadrowej droga cholernie daleka, ale ma za to rope. A to jest potrzebne oilersom z Teksasu. Lupy wojenne i pelna kontrola w tej czesci swiata, nic wiecej... Podpowiedz dla Busha: Rosja i Chiny (ponoc i Korea Pn jest bardzo blisko) tez maja bron jadrowa. A nuz ktoremu odbije i zaatakuje USA? Trzeba dzialac! Kiedy inwazja na Chiny? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: To radosna widomość przed świętami 14.04.06, 14:46 Nie ma co porownywac cywilizacji jaka tam istniala dawno temu z tym co bylo w Polsce, bo i to co obecnie tam maja nijak sie nie ma do poziomu dawnych cywilizacji typu Sumer, Babilon. Odpowiedz Link Zgłoś
apple25 Re: To radosna widomość przed świętami 14.04.06, 13:38 porąbało to izrealczyków którzy to powinni troszkę sie zastanowić nad tym co robią. Jeśli jaka kolwiek interwencja na świecie jest potrzebna to właśnie w izraelu. Oni tak dużo od Hitlera sie nauczyli i testują swoje umiejętnosci na Palestyńczykach. Nie jestem antysemitą na zimno oceniam sytuacje obecną jak i historyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Bredzisz. Czy wiesz w jakim kraju najlepiej się... 14.04.06, 15:25 żyje palestyńczykom? W Izraelu. Gdyby Polska miała "przyjacielski" Hamas, czy Dżihad na karku i była w zasięgu rażenia "pokojowego" Iranu, to inaczej byś prawił. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Jak to sie ma.................... 14.04.06, 09:21 do ujawionych przez IPN planow obrony Polski w wypadku ataku panstw Nato na Uklad Warszawski?Plany LWP byly zbrodnicze a plany USA pokojowe?Smieszna retoryka i naiwnosc nowych wladz Polski.Jestem zwolennikiem PiSu ale polityka zagraniczna to nie zabawa a igranie z historia wlasnego narodu niejednokrotnie sromotnie zemscilo sie na rzadzacych.Z drugiej strony PO reprezentuje podobne ^pojrzenie na sprawy miedzynarodowe.Bo nie moze byc ten patriota ktory s.a we wlasne gniazdo Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 09:42 Wania, nie mąć na polskim forum! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 09:46 Czy ty kiedys napisales cos madrego? Brak argumentow powoduje agresje-spytaj sie psychiatry.Rada wiec szybka idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 10:03 powiedzmy ze Łukaszenko jeszcze bardziej nie lubi polakow, mowi cos o starciu ich z mapy swiata, zniszczeniu itp, nie jest pod panowaniem putina tylko sam rzadzi, ok jestesmy wiekszym panstwem, mamy nowsza technike (:D), ale chlopak wymyslil ze wybuduje nam bombe atomowa i oficjalnie mowi, ze odapli ja w nasza strone. hmmm ciekawe co wtedy by te pacyfy mowily ;] Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 10:10 Co ma Lukaszenko do spraw Iranu.Agresje na Iran planowano juz dawno.Plany (ostatnie)byly ze USA wyzwala Irak spod okupacji jednego Saddama za co narod dziekujac kwiatami i sercem zgodzi sie na braterski atak na znienawidzonego wroga jakim jest Iran.Plany spelzly na panewce bo zamiast kwiatow jest.....Nastapila zmiana planow.Mowisz ze prezydent Iranu straszyl ze zmarze Izrael z powierzchni ziemii.On to powiedzial a plany USA zakladaly wymazanie Iranu juz w latach dziewiecdziesiatych. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Propaganda z rzeczywistosc materialna 14.04.06, 15:19 presentation1 napisał: > Agresje na Iran planowano juz dawno...Mowisz ze prezydent Iranu straszyl, > ze zmaze Izrael z powierzchni ziemii. Plany USA zakladaly wymazanie > Iranu juz w latach dziewiecdziesiatych. Nie chodzi o wymazanie Iranu. Chodzi o kontrole bliskowschodnich pol naftowych. Ropa naftowa ma kluczowe znaczenie dla USA od dziesiatkow lat. Poza tym Bush jr i Cheney pracujac w przeszlosci w firmach naftowych osobiscie sa w tym zainteresowani. BMR czy demokratyzacja to hasla propagandowe dla wyborcow amerykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 12:54 zb1k napisał: > powiedzmy ze Łukaszenko jeszcze bardziej nie lubi polakow, mowi cos o starciu > ich z mapy swiata, zniszczeniu itp, nie jest pod panowaniem putina tylko sam > rzadzi, ok jestesmy wiekszym panstwem, mamy nowsza technike (:D), ale chlopak > wymyslil ze wybuduje nam bombe atomowa i oficjalnie mowi, ze odapli ja w nasza > strone. hmmm ciekawe co wtedy by te pacyfy mowily ;] Polaków, chamie, Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 15:16 Jestesmy wiekszym panstwem, mamy nowsza technike... niby tak tyle ze Bialorus tez nie jest tak daleko w tyle a tego co ma, to ma "troche" wiecej niz Polska - czolgami nas rozjada swobodnie, w powietrzu rowniez maja znaaczna przewage. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 15:28 zb1k napisał: > powiedzmy ze Łukaszenko jeszcze bardziej nie lubi polakow, mowi cos o starciu > ich z mapy swiata, zniszczeniu itp, nie jest pod panowaniem putina tylko sam > rzadzi, ok jestesmy wiekszym panstwem, mamy nowsza technike (:D), ale chlopak > wymyslil ze wybuduje nam bombe atomowa i oficjalnie mowi, ze odapli ja w nasza > strone. hmmm ciekawe co wtedy by te pacyfy mowily ;] Pacyfy są odmużdzone, więc pewnie mówiłyby to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Jak to sie ma.................... 14.04.06, 20:30 > powiedzmy ze Łukaszenko jeszcze bardziej nie lubi polakow, mowi cos o starciu > ich z mapy swiata, zniszczeniu itp, nie jest pod panowaniem putina tylko sam > rzadzi, ok jestesmy wiekszym panstwem, mamy nowsza technike (:D), ale chlopak > wymyslil ze wybuduje nam bombe atomowa i oficjalnie mowi, ze odapli ja w nasza > strone. No to zeby dopelnic porownania, Polska musialaby pare lat wczesniej zaliczyc Bialorus, Litwe i Ukraine do "osi zla", zbombardowac wszystko na Ukrainie i trzymac w Kijowie garstke zolnierzy, a potem przykladowo rozjechac Litwe. Jak ci sie to teraz podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 10:02 Mam nadzieję, że tym razem Polska nie weźmie udziału w kolejnej jatce na Bliskim Wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 10:32 Iran to już nie jest Bliski Wschód. Prawdopodobnie polski kontygent nie weźmie udziału. Być może Polski nie stać. Poza tym, występuje zagrożenie ze strony łukaszenkowskiej Białorusi oraz Prus Książęcych okupowanych przez Moskali. Co ważniejsze, inne państwa będą chciały wypróbować swe wojska we współpracy z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaw Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 11:54 Ryzykowna wypowiedź. Znacznie większą część Prus okupuje(?) Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 12:05 Z tym, że Polska z Litwą mają historyczne prawa oraz geopolityczny interes. A interes ten nie kłóci się z interesem innych państw leżących nad Bałtykiem: Łotwy, Estonii, Finlandii, Szwecji, Danii. Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 22:25 > Co ważniejsze, inne państwa będą chciały wypróbować swe wojska we współpracy z > USA. Mozesz wymienic jakies? (poza Irakiem i Afganistanem ;o) ) Odpowiedz Link Zgłoś
konikoni Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 10:02 USA i ich polityka to nie jest cos dobrego, ale amerykanie przy rzadzacych fanatykach iranskich to grupka aniołkow. Teheran ma na sumieniu wiecej istnien ludzkich, to on głownie powoduje rozruchy w Iraku - jak by był pokojowym panstwem to Bagdad byłby spokojnym miastem, po drugie obecne wysokie ceny ropy to ich sprawka. Do tej przypuszczalnej wojenki na pewno nie wlacza sie polscy zolnierze nasze Kaczki sie sa tak łupie by ich tam wysłac Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Otworzą nową puszkę Pandory. 14.04.06, 10:10 Szyici na pewno nie będą czekali biernie na amerykański atak i okupację. Z tego wyjdzie niezła ruchawka i możemy spodziewać się ogólnośwsiatowego konfliktu. niech diabli wezmą Amerykę. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Otworzą nową puszkę Pandory. 14.04.06, 10:17 Wszystko wywrocilo sie do gory nogami.Wiekszosc szyicka popiera Iran,sunicka Syria a takze Egipt,Kurdow popieraja amerykanie a temu przeciwni sa Turcy itd..Po rozpoczeciu(ewentualnej )agresji na Iran swiat sie zakreci. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Otworzą nową puszkę Pandory. 14.04.06, 12:19 Psie głosy nie idą w niebiosy. Odpowiedz Link Zgłoś
szabepio iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 10:10 ten kraj jest niebezpieczny dla wszystkich i powinien zostać unicestwiony zanim będzie miał broń nuklearną, te cymbały ultra radykalne po prostu jej uzyją i wtedy będzie wielkie zdziwienie i liczenie strat i rozpocznie się odwet totalny. Bo jesli iran uzyje broni nuklearnej to usa zrobi dokładnie tak samo i rozpieprzy iran, ale wtedy może włączyć sie pakistan, korea płn i to by oznaczało w zasadzie wojne światową w sumie nuklearną. Dlatego nie ma wyboru usa jak tylko unicestwić iran teraz natychmiast. Bo teraz jak ich zdezorganizują to oni nie uzskaja tej broni i nie dojdzie do najgorszego. USA to wie i musi tylko uprzytomnić to światu jaka jest rzeczywista sytuacja i że później nie będzie już tak komfortowo jak obecnie że można sobie jeszcze negocjować, można zbombardować ich fabryki i tyle. Jak iran zdetonuje ładunek w arabi saudyjskiej, kuwejcie lub nawet w izraelu to będzie już za późno. zacznie się piekło i nikt już nic nie będzie mógł zrobić zeby to zatrzymać niestety. falafel Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 10:23 Uzycie broni jadrowej nie jest latwe.Nikt nie zna reakcji Rosji a to nie sa zarty. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 reakcja Rosji: przypomnijcie sobie Biesłan 14.04.06, 10:34 Rosja w sytuacjach kryzysowych zareaguje jak w Biesłanie. Czy pasyfy sadzą, że broń jądrowa potrzebna jest mahmutom tylko by unicestwic Izrael? Nastepni w kolejności to Ameryka, Rosja i na koniec Europa o ile ta ostatnia nie umrze ze strachu po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: reakcja Rosji: przypomnijcie sobie Biesłan 14.04.06, 11:22 A moze Rosja zareaguje w taki sposob jak zdobywa kosmos a moze w sposob Gazpromu? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: reakcja Rosji: przypomnijcie sobie Biesłan 14.04.06, 12:16 Rosja zdobywa kosmos? A co zdobyła? Bo jak na razie, to w szybkim tempie traci: - Niemcy - Polskę - Czechy, Węgry, Słowację, Rumunię, Bułgarię, - Wietnam - Arabów - Litwę, Łotwę, Estonię - Azję Środkową - Kaukaz - Ukrainę a wkrótce Białoruś - w niedalekiej przyszłości: wybrzeża Bałtyku, Sachalin, Kuryle Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: reakcja Rosji: przypomnijcie sobie Biesłan 14.04.06, 20:56 skoncz marzyc. To jest w polakach najgorsze- malostkowosc i polityka wg marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: reakcja Rosji: przypomnijcie sobie Biesłan 15.04.06, 16:41 Pisze się "Polakach", głupi kacapku. To nie marzenia, napisałem o oczywistych i nieodwracalnych faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: reakcja Rosji: przypomnijcie sobie Biesłan 14.04.06, 12:18 Ja bym widział nieco inną kolejność: Wcale niekoniecznie Izrael na pierwszym miejscu. Irańscy ajatollahowie pamiętają, co robili bezbożni rosyjscy komuniści w sąsiednim i pobratymczym Afganistanie. Widzą też, co Rosja wyrabia z muzułmanami na Kaukazie. A Izrael jest daleko. Konfliktu geopolitycznego Iran-Izrael nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 12:18 A może rosyjska broń jądrowa została sprzedana za wódkę i mercedesy Czeczenom? Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 15:22 To akurat mozliwe, swego czasu duzo ciekawostek bylo na sprzedaz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 21:06 ani jednego a ni drugiego czeczeni nie posiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 15.04.06, 18:23 Połowa Maskwy jest pod kontrolą czeczeńskich gangów. Odpowiedz Link Zgłoś
delix Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 10:29 zostałeś totalnie urobiony przez gigantów od public realtions zatrudnianych za miliardy przez pentagon. A ile to w iranie znaleziono broni masowego rażenia. Massmedia karmią nas głupią papką produkowaną w usa. SYRIANA mimo iż made in usa, to odsłania nieco kulisy. tu chodzi o pieniądze i wpływy usa. nie o zadne glowice. oto jak oswobadza sie bliski wschod dla dobra np exxon mobil: pl.indymedia.org/pl/2005/11/17293.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
konikoni Mnie urobili emigranci 14.04.06, 10:39 ktorzy musieli uciekac z iranskiego raju. Paradoksalnie to najlepsza demokracja na tamtym terenie, rzad iranu powinien zostac obalony ale powinien zajmowac z 10 miejsce na liscie wczesniej saudowie, syria, jemen, oman,zea, pakistan ... Odpowiedz Link Zgłoś
trente Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 11:02 szabepio napisał: > ten kraj jest niebezpieczny dla wszystkich i powinien zostać unicestwiony zanim > Jak narazie najwiekszym zagrozeniem dla swiata jest USA. Nikt chyba nie slyszal o planach Iranu o zrzuceniu bomby atomowej na inne panstwo, ale wszyscy slyszeli ze USA maja takie plany i sie z tym nie kryja. Ponadto to USA jako jedyne panstwo na swiecie uzylo bomby atomowej a Japonii i ofiary cierpia do dzis. USA to barbarzyncy. Kto nas przed nimi obroni???? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 12:13 Pucio cię obroni. Won za Don! Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 14:00 Jak mozesz planowac zrzucenie czegos czego nie masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
trollak2 Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 16:48 No tak USA ma bomby atomowe wiec straszą nimi, IRAN wymazuje państwa to pewnie ma super nowoczesna broń o nazwie "gumka" Odpowiedz Link Zgłoś
miszung Re: iran jest niebezpieczny dla wszystkich 14.04.06, 14:49 TY JESTEŚ NIEBEZPIECZNY DLA WSZYSTKICH I POWINIENEŚ BYĆ UNICESWIONY! Odpowiedz Link Zgłoś
kuki543 Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 10:54 USA bombami atomowymi i rakietami walczy o pokój... Dokładnie jak 50 lat temu Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 12:13 Kto cię uczył historii? Politruk z LWP czy wuefmen na zastępstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 15.04.06, 18:24 Aha. Kto cię uczył arytmetyki? 2006 - 50 = 1956 Hitler zakończył życie w roku 1945. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 11:08 Izraelskie plany wojny z Iranem są o wiele przytomniejsze niż ten bełkot planistów Pentagonu. "Śmiertelnie groźne" amerykańskie oddziały specjalne? Iran nie jest krajem 3 świata, jak było to z Irakiem. To będzie ciekawa wojna. Krwawa dla obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 11:10 Wreszcie się coś będzie działo z USA.Po ataku nuklearnym w pierwszym szeregu pójdzie Wojsko Polskie z armią krzyży niesionych przez wszystkich biskupów polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Trzecia wojna światowa 14.04.06, 11:40 11 września 2001 roku międzynarodowa armia terrorystów wypowiedziała wojnę USA. Nie ma ona państwa, terytorium ani dyplomatów. Nienawidzą naszego stylu życia i religii. Są potencjalnym zagrożeniem. Iran, posiadający broń jądrową, udostępni im tę broń. Czy po wybuchu atomowym w Waszynktonie, Londynie lub Warszawie uznacie tę wojnę? Anglia i Francja również nie wierzyły, że Hitler zaatakuje Polskę. Kilka lat wcześniej Piłsudski chciał wojny prewencyjnej przeciw Niemcom. Dziś tej wojny prwencyjnej chcą Amerykanie. Chcąc niechcąc to będzie też nasza wojna. Ameryka jest państwem imperialnym, ale jedynym, które jest zdolne bronić zasad nasze cywilizacji. Francuzi i Holendrzy przyglądali się tylko pacyfikacji Srebrenicy, a do Kosowa wezwali na pomoc wojska USA. Ze strachu!! Al Kaida jest zagrożeniem dla świata. Rozprzestrzenianie broni jądrowej jest zagrożeniem dla świata. Błędem jest uważać, że "nasza chata z kraja". Kiedyś ktoś przyjdzie podpalić dom ... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Trzecia wojna światowa 14.04.06, 12:28 Pakistan też ma broń atomową. I co? I nic. Założenie, że Iran udostępni tę broń Al-Kaidzie, jest nie do udowodnienia. Bardziej prawdopodobny jest konflikt atomowy Iran-Izrael. I prewencyjne uderzenie USA w Iran. Ale chyba bez NATO (i Polski). Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Jaką wojnę Iran gotuje cywlizowanemu swiatu? 14.04.06, 11:42 A mozebyscie na odmiane zapytali jakie sa wielokrotnie powtarzane, jawne plany rezmu Islamskiej Republiki Uranu wobec Zachodu? Pominmy pacyfistyczne i humanitarne obietnice ayatollahow wymazania tego czy owego kraju z mapy swiata. [w koncu mozna im zabrac mapy i gumki] Ale czy wyraznie sformulowana dlugofalowa strategia rezymu w Teheranie doprowadzenia do zwyciestwa Islamu na Ziemi i wprowadzenia rzadow Szariatu na calym globie nie nasuwa nikomu zadnych refleksji? -------------------------------------------------------------------------------- KOGO BOG CHCE POKARAC - TEMU NAJPIERW ROZUM ODBIERA! Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Jaką wojnę Iran szykuje Waszyngtonowi? 14.04.06, 11:35 Chyba to jest znacznie ciekawsze. Jaka będzie "asymetryczna" odpowiedź Iranu? I na ile uda się Irańczykom sprawić niespodziankę? Armia amerykańska jest armią "technologiczną". W starciach z równorzędnym przeciwnikiem Amerykanie zawsze przegrywają. W starciach z przeciwnikiem który ma wysokie morale, gdzie liczy się determinacja i odwaga poszczególnego żołnierza amerykańska technologia może nie wystarczyć. To pokazała m.in., wojna z Jugosławią gdzie bombardowania nie były w stanie zadać poważnych strat armii serbskiej, która była gotowa odeprzeć najazd wojsk NATO. Tyle, że państwa NATO za pośrednictwem Jelcyna skłoniły Miloszewicza do ustępstw, czego jak sądzę Miloszewicz do końca życia żałował. To porozumienie uratowało NATO przed blamażem. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Jaką wojnę Iran szykuje Waszyngtonowi? 14.04.06, 11:43 herr7 napisał: > Armia amerykańska jest armią "technologiczną". W starciach z równorzędnym > przeciwnikiem Amerykanie zawsze przegrywają. W starciach z przeciwnikiem który > ma wysokie morale, gdzie liczy się determinacja i odwaga poszczególnego > żołnierza amerykańska technologia może nie wystarczyć. To pokazała m.in., wojna z Jugosławią gdzie bombardowania nie były w stanie zadać poważnych strat armii serbskiej, która była gotowa odeprzeć najazd wojsk NATO. Porównałeś Lwa z Kotem. Więcej realizmu!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Iran szykuje Waszyngtonowi? 14.04.06, 12:11 Skoro Serbia była w stanie odeprzeć atak NATO, to dlaczego nie odparła? Dlaczego wydała Milosevića i wydaje następnych? Przy okazji: kiedy to Amerykanie przegrali wojnę? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Iran szykuje Waszyngtonowi? 14.04.06, 14:32 Amerykanie wycofali się, widząc, że ludność wolnej części kraju (południowej) sprzyja komunistycznym rebeliantom wspomaganym przez reżim w Hanoi a także Pekin i Moskwę. Wycofanie się USA z Wietnamu jest doskonałym dowodem na to, że Amerykanie nie uszczęśliwiają nikogo na siłę. Jeśli ktoś dobrowolnie chce komunistycznej nędzy, to niech jej skosztuje! Zresztą, jak dziś wygląda Wietnam? Grzecznie prosi USA o pomoc gospodarczą, oferuje współpracę handlową, otwiera rynki (bidne ale z perspektywą rozwoju). Natomiast Moskali przepędził won. Akurat Wietnam to nauczka dla Polski. Jeśli jakiś naród nie chce wolności i dobrowolnie pozwala socjalistom i komunistom przejąć władzę (np. w wyborach), to Amerykanie takiego narodu ratować nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jaką wojnę Iran szykuje Waszyngtonowi? 14.04.06, 14:40 Wietnam prosi o pomoc USA ???? To ciekawe... Wietnam dzięki temu, że nie miał u siebie USA nie wygląda dziś jak spustoszana po napaści szarańczy Am. Płd. tylko ma dobre wyniki gospodarcze i nieźle się dźwiga.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaką wojnę Iran szykuje Waszyngtonowi? 14.04.06, 15:24 Ameryka Południowa jak po nalocie szarańczy? Wiesz, nie doceniałem tego Chaveza, tego z Boliwii i tego z Brazylii. Tempem niszczenia dorównują Fidelowi. Zresztą, evciu, Wietnam akurat MIAŁ u siebie USA. Dość długo. Wiele wietnamskich rodzin wyemigrowało do USA, teraz powracają do Wietnamu, aby nim rządzić. W ogóle, dlaczego Wietnam się dźwiga? Bo przykład rozwoju gospodarczego dały takie kraje jak Hong Kong, Tajwan, Korea Pd. Czyli kraje będące od AMERYKAŃSKIM parasolem. Można też doliczyć Japonię. Roztropniejsi spośród chińskich komunistów doszli do wniosku, że nie ma na co czekać i albo liberalizm gospodarczy (na początek) albo zacofanie. Prędzej czy później (chociaż wolałbym szybciej) Europa także otrzeźwieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Jaką wojnę Iran szykuje Waszyngtonowi? 14.04.06, 15:38 O, to spojrzyj na Niemcy Zachodnie gdzie okupantem byly Stany Zjednoczone, tez nie wygladaja jak po ataku szaranczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Kontrolowane przecieki .... 14.04.06, 11:38 Cena takiej wojny jest dla USA chyba zbyt duża. To nie jest Irak, który właściwie po I wojnie i po embargu był bezbronny. Wystarczyło właściwie przekupienie wyższych dowódców irackich. I wojny właściwie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Re: Kontrolowane przecieki .... 14.04.06, 11:48 adalberto3 napisał: > Cena takiej wojny jest dla USA chyba zbyt duża. To nie jest Irak, który > właściwie po I wojnie i po embargu był bezbronny. Wystarczyło właściwie > przekupienie wyższych dowódców irackich. I wojny właściwie nie było. Zacerpnij trochę wiedzy na temat tej wojny. Maszerująca przed kamerami na Bagdad armia USA, to tylko armia okupacyjna. Prawdziwi żołnierze nie byli filmowani. Prawdziwa wojna była cicha medialnie. Raz pokazano tylko zdjęcie Gromu i wspomniano o jednej akcji. To wierzchołek góry lodowej toczących się walk oddziałów specjalnych, których oficjalnie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A moze zalozycie nowa serie watkow? :-) 14.04.06, 12:08 1. "Jak to Anglia kolonistom amerykanskim nauczke dala" 2. "Jak to Hiszpania wojne ze Stanami Zjednoczonymi wygrala" 3. "Jak to Meksyk Stany Zjednoczone podbil" 4. "Jak to Niemcy dwukrotnie Stany Zjednoczone pokonaly." 5. "Jak to zdradziecko zaatakowana Japonia USA do kapitulacji zmusila" 6. "Jak to Belgrad Waszyngton upokorzyl" 7. "Jak to Talibowie Bushevikow na kolana rzucili" 7. "Jak to Saddam Busha za zawszone kudly ze szczurzej nory wyciagal" Aha, i jeszcze drobiazg, o ktorym niemal zapomnialem, bo malo istotny: 8. "Jak to USSR USA z mapy swiata wymazal" No a teraz, mozecie juz spokojnie zaczac przygotowywac watek 9. "Jak to Iran Stany Zjednoczone z ziemia zrownal" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler Re: A moze zalozycie nowa serie watkow? :-) 14.04.06, 12:31 meerkat1 napisał: > 9. "Jak to Iran Stany Zjednoczone z ziemia zrownal" :-) Zrównać to nie zrówna ale benzyna będzie kosztować ponad $ 10/gal i odbije się to czkawką wszystkim oprócz dicka. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A moze zalozycie nowa serie watkow? :-) 14.04.06, 12:35 buckiler napisał: > meerkat1 napisał: > > 9. "Jak to Iran Stany Zjednoczone z ziemia zrownal" :-) > Zrównać to nie zrówna ale benzyna będzie kosztować ponad $ 10/gal. W XXIV-tej RP, jak sie od zasiarczonych dostaw z Kacapii nie uniezalezni- moze. Natomiast w USA... :-) P.S. Pamietasz, jaka byla cena benzyny w USA w okresie embarga naftowego, w dzisiejszych dolarach, i czym sie owo embargo skonczylo? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
buckiler Re: A moze zalozycie nowa serie watkow? :-) 14.04.06, 12:50 meerkat1 napisał: > buckiler napisał: > > > meerkat1 napisał: > > > 9. "Jak to Iran Stany Zjednoczone z ziemia zrownal" :-) > > Zrównać to nie zrówna ale benzyna będzie kosztować ponad $ 10/gal. > > > W XXIV-tej RP, jak sie od zasiarczonych dostaw z Kacapii nie uniezalezni- moze. > > Natomiast w USA... :-) > > P.S. Pamietasz, jaka byla cena benzyny w USA w okresie embarga naftowego, w > dzisiejszych dolarach, i czym sie owo embargo skonczylo? :-) Pamiętam jedno 15 lat temu kupowałem po 0.70 a teraz po ponad trzy dolary. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A moze zalozycie nowa serie watkow? :-) 14.04.06, 14:46 O cenie detalicznej benzyny decydują GŁÓWNIE podatki. Także w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 11:51 Iran chyba jednak ma rację dążąc do zbudowania broni jądrowej. W końcu czymś trzeba się bronić. Amerykanie raczej już nie zaatakują Korei płn. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 15:54 Pewnie, ze nie, bo Korea Płn. nie wymachuje na prawo i lewo haslami o starciu z powierzchni ziemi niewygodnych sasiadow. Poza tym Korea Płn. sama zdechnie z glodu predzej czy pozniej, a przed tym "atomami" sie nie obronia. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Ameryka wywalczyła dla nas wolność. 14.04.06, 11:55 Teraz naszym moralnym obowiązkiem jest pomagać Ameryce w walce o wolność innych narodów Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 nie ma przeszkód- jedź i walcz! 14.04.06, 12:06 Pan Radek z myślą o tej awanturze kupił najlepsze na świecie mundury. Szkoda jedynie ze za nasze pieniądze. Ale droga wolna- zamiast moralizować na tym Forum pakuj manatki i w drogę. Módl się jedynie żeby nie dostać się do niewoli, gdyż Irańczycy dla najemników nie będą mieli litości. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nie ma przeszkód- jedź i walcz! 14.04.06, 12:09 A może ty byś pojechał postrzelać do Czeczenów (kobiet i dzieci, oczywiście)? A może jesteś na urlopie? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 12:19 Zigzaur zamiast szczekać na tym Forum pokaż że nie jesteś tchórzem i zaciągnij się jako najemnik. Razem z meeerkatem1. Przecież wierzycie w Amerykę i w to wszystko co ten kraj wyrabia. Trzeba być w końcu mężczyzną i pokazać że stać Was na coś więcej niż słowne utarczki z Evą15, ktore zresztą i tak zwykle przegrywacie. A co do Czeczenii to nie jest to moja wojna. Zresztą Rosjanie sobie tam dobrze radzą- właśnie zlikwidowali kolejnego ekstermistę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 TRUMNY pan Radek też kupi.. Pewnie hurtem w USA 14.04.06, 14:18 da sojusznikowi zarobić. Trumny będą prawdziwe hameryjkańskie, robione w chińskich sweet-shop.. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 TRUMNY pan Radek też kupi.. Pewnie hurtem w USA 14.04.06, 14:28 Eee, mogę się z tymi trumnami mylić. Pan Radek może wziąć przykład z USA a tam próbowano niedawno wprowadzić nową modę, że żołnierz musi sam zapłacić za sprzęt uszkodzony w boju. Więc pewnie i za trumnę, skoro siebie samego jako "sprzęt" ostatecznie uszkodzi - ewidentnie jego wina.. No ale u Radka może zwycieżyć chęć dania USA zarobku... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 14:21 ci "chłopcy" są już mocno przedatowani. Zadna armia ich nie weźmie, nawet hamerykańska, mimo braku narybku.. Tak więc pozostaje im już tylko walka na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 14:48 Evcia dzisiaj hurtowo pisze. A przecież marksizm uczy, że ilość ma przechodzić w jakość! Mam prośbę: Przyjmij do wiadomości, że po polsku pisze się "Ameryka" a nie "hameryka". Dziś jest Wielki Piątek, więc powstrzymam się od złośliwej uwagi, że evcine "ha" ma freudowskie podłoże. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 14:57 Mylisz się, drogi biedaku. A ponieważ dziś faktycznie święto, to cierpliwie wytłumaczę: między Ameryką a Hameryką jest różnica, którą każdy Prawdziwy Polak znać powinien... Liczę na to, że Polakiem jesteś, tyle, że jak ustaliliśmy trochę jesteś spowolniony, więc potrzebujesz więcej czasu, by różnicę zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 15:06 Niezłe połączenie: "drogi" i "biedak" Co to miało wyrazić? Ciekawe, jak zrozumieć ten wzniosły evciny patriotyczny apel? Przecież socjaliści to internacjonaliści! No, bywają także socjaliści narodowi, ale nie mam podstaw, by evcię o to posądzać. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 15:31 zigzaur napisał: > Niezłe połączenie: > "drogi" i "biedak" Też tak uważam, dlatego je wprowadziłam, to dla biedaków, których lepiej znoszę.. Są też bidacy chamcy, tych nie nazwię "drogimi" > Ciekawe, jak zrozumieć ten wzniosły evciny patriotyczny apel? Nie o patriotyzm tu rzecz jasna chodziło, a jeśli już to nie o polski lecz hamerykański, który każdy Prawdziwy Polak wobec Hameryki żywi. > socjaliści to internacjonaliści! Drogi biedaku, świat poszedł na przód. Dziś najwięksi internacjonaliści to globalistyczni neokonsi. A, że z socjalizmem wiele mają wspólnego, to fakt. Wiele od niego czerpią, w tym także internacjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 15:31 sorry, naprzód Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 15:38 A czy evcia nie pomyślała, że można być Polakiem związanym, zarówno rodzinnie jak i ideowo, gospodarczo i moralnie z USA? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 14:54 Ja nie szczekam, szczekają lewacy. Do służby w wojsku idą osoby, które mają w tym kierunku ciągoty. Ja akurat mam inny zawód, w którym dobrze się czuję. Co do moich "utarczek" z evcią, to bądź łaskaw się nie wtrącać. Widocznie evcia, czytelniczka Spiegla i lewackich dyrdymałów pseudoekonomicznych, zaśmiecających półki bibliotek utrzymywanych przez podatnika uniwersystemów, lubi polemiki ze mną, skoro tak błyskawicznie na moje posty odpowiada. Ale to nie twój interes. Zresztą nie czuję się przegranym. Zwykła czytelniczka masowej prasy nie wie o pewnych rzeczach, do których ja mam dostęp, stąd też sprzeczne wypowiedzi na temat pewnych zjawisk gospodarczych i politycznych. Aha, jeszcze o tych "ekstremistach" z Czeczenii: Słowa "ekstremista" używały w latach 1980-1989 ubole i komuchy w stosunku do polskich patriotów walczących o niepodległość Polski. Dobrze, że wiem, z kim mam do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 14:58 pocieszny jesteś... fajnie się to czyta.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: pan Radek kupił już i dla Ciebie mundur 14.04.06, 15:13 No coż, każdy inaczej odbiera i reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Globaliści jak komuniści 14.04.06, 12:10 "W obronie pokoju" rozpętać wojnę... Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Ewentualna wojna z Iranem 14.04.06, 12:25 herr7 napisal: >Armia amerykańska jest armią "technologiczną". W starciach z równorzędnym >przeciwnikiem Amerykanie zawsze przegrywają. Dowcip polega na tym, ze armia amerykanska nie ma i do tej pory nigdy nie miala rownorzednego przeciwnika, moze z wyjatkiem Anglikow podczas wojny o niepodleglosc i podczas tzw. "drugiej wojny o niepodleglosc" w roku 1812. Nie miala wiec jak do tej pory szansy przegrac. Hitler uwazal sie za rownorzednego, a nawet lepszego i sie pomylil. (Wietnam to cos wyjatkowego, ale Ameryka nie rzucila przeciez przeciw temu krajowi calego swojego potencjalu) Nie zapominajmy rowniez, ze w Ameryce nie ma jeszcze powszechnej mobilizacji lub hasel "ojczyzna w niebezpieczenstwie" i ze kraj ten wygrywa w zasadzie te walki "hands down", czyli jak to sie mowi brzydko po polsku "z palcem w d....". Oczywiscie nikt nie chce zadnej wojny z Iranem, ale jak widac w roznych wiadomosciach telewizyjnych prezydent tego kraju zdaje sie przec do konfrontacji za wszelka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Ewentualna wojna z Iranem cd. 14.04.06, 12:31 prezydent tego kraju zdaje sie przec do konfrontacji za wszelka cene. Mialem na mysli oczywiscie prezydenta Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
miszung Re: Ewentualna wojna z Iranem cd. 14.04.06, 14:33 Mówisz językiem propagandy medialnej, w ktorej bieże też udział "GW" niestety (patrz artykuł B.Tumanowa-przedruk z " Nowoje Wremia".Pamietam jak w czasie inwazji na Irak którys z redaktorów gazety z entuzjamem wychwalal oddziały rengersów( byc może owijal sie ich flagą). Z jednej strony warości i demokracja, o ktore niby walczy gazeta, z drugiej propaganda wojenna. Zawsze po stronie USA,ktore wyrasta na nowego Demona Historii, w tej chwili groźniejszego od drzemiących: Rosji i Chin.NIE DAJ SIE TEMU OPLĄTAĆ!MYŚŁ SAMODZIELNIE, A NIE PODEJRZANYMI KATEGORIAMI 'GAZETY". ŻYCIE LUDZKIE I POKÓJ SĄ NAJWAŻNIEJSZE! Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: Ewentualna wojna z Iranem 14.04.06, 12:45 Bla bla bla człowieku o czym ty piszesz ???? USA jak narazie to walczy przeciwko krajom trzeciego świata, więc nie piep.... że nie ma państw które dały by sobie rady z USA, np Chiny. Jak na razie to z palcem w d... dają sobie radę z nimi terroryści, powstańcy i bóg wie kto jeszcze w Iraku. W czasie II wojny światowej to same stany też nie walczyły, nie miały by szans Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Ewentualna wojna z Iranem 14.04.06, 14:02 pablo63 napisał: > Bla bla bla człowieku o czym ty piszesz ???? USA jak narazie to walczy przeciwk > o > krajom trzeciego świata, Nigdy nie uwazalem III-iej Rzeszy i Japonii za kraje trzeciego swiata, no ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania, tak ze juz najdziwniejsze opinie mnie wcale nie dziwia. > .... że nie ma państw które dały by sobie > rady z USA, np Chiny. Gdyby doszlo do wojny pomiedzy tymi krajami przy uzyciu wszystkich dostepnych im srodkow, to myslisz, ze wygralyby Chiny? Nie mowie za 20 lat, ale obecnie. > Jak na razie to z palcem w d... dają sobie radę z nimi terroryści, powstańcy i > bóg wie kto jeszcze w Iraku. W Iraku piszesz. A dlaczego nie w Stanach? Jak to sie stalo, ze slabszy zdolal sie wedrzec na terytorium silniejszego? > W czasie II wojny światowej to same stany też nie walczyły, nie miały by szans W czasie II-giej wojny reszta swiata nie mialaby szans z Niemcami, gdyby nie Stany. To glownie dzieki nim pokonano Hitlera (oromna pomoc materialna i technologiczna dla Rosji, bombardzowanie zaplecza, kiedy wojska fuehrera walczyly na froncie wschodnim). Oczywiscie, w niczym nie umniejsza to ogromnego wkladu i wysilku samej Rosji, ktora miala ogromna produkcje zbrojeniowa, zdolnych dowodcow i ogromna wole zwyciestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ewentualna wojna z Iranem 14.04.06, 15:03 Gwoli ścisłości: W Rosji w omawianym przez ciebie czasie istotnie była potężna wola. Była to jednak nie wola zwycięstwa lecz wola Stalina. Przez pewien czas wola Stalina decydowała o tym, że Niemcy mają być sojusznikiem, potem według Stalina Niemcy były wrogiem a jeszcze później Niemcy miały zostać wasalem Kremla (Zachód nie pozwolił, aby CAŁE). Co do dyskusji na temat wkładu Rosji i USA w pokonanie Hitlera, to prosiłbym o dwa proste porównania: 1. Koszt dostawy 100 ton zaopatrzenia dla wojska: z Magnitogorska pod Warszawę i z Detroit pod Anzio 2. Czas na dojście do Berlina: Rosja zużyła czas od 20 września 1939 do 2 maja 1945 na przejście odległości Brześć-Berlin (800 km po szosach i torach), natomiast Ameryka od 8 grudnia 1941 do 2 maja 1945 pokonała odległość Wybrzeże Atlantyckie Torgau (czy Linz). Do tego Rosja walczyła na 1 froncie a Ameryka na dwóch. 3. Średni koszt ekwipunku żołnierza amerykańskiego i rosyjskiego. Arytmetyka to naprawdę ważna dziedzina wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: nie ma przeszkód- jedź i walcz! 14.04.06, 12:39 herr7 napisal: "Módl się jedynie żeby nie dostać się do niewoli, gdyż Irańczycy dla najemników nie będą mieli litości." Niech zgadne:W Gitmo ich zamkna i wraz z Biblia w klopach z woda spuszczc beda? A moze nawet w Klewakch pradem piescic w jacuzzi dostarczonej Wassermana? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 meerkat, daj się zaskoczyć 14.04.06, 14:33 meerkat1 napisał: > Niech zgadne:W Gitmo ich zamkna i wraz z Biblia w klopach z woda spuszczc >beda?A moze nawet w Klewakch pradem piescic w jacuzzi dostarczonej Wassermana? Myślisz, że Irańczycy to Polacy i muszą we wszystkim małpować USA? Sami coś wymyślą, daj się zaskoczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nawet wymyslili, Evciu :) 14.04.06, 14:41 eva15 napisała: > Myślisz, że Irańczycy to Polacy i muszą we wszystkim małpować USA? Sami coś wymyślą, daj się zaskoczyć.. Pod koniec lat 70-tych Iranczycy ropoczeli produkcje dobrych autobusow (na niemieckiej licencji, bodajze). Autobusy te byly zupelnie niezle i kupowala je rowniez Polska... Tylko, gdy Mullowie doszli do wladzy, to wkrotce im sie, ze tak powiem, know-how skonczyl i produkcja padla :) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Nawet wymyslili, Evciu :) 14.04.06, 17:18 eva15 napisała: > Myślisz, że Irańczycy to Polacy i muszą we wszystkim małpować USA? Sami coś wymyślą, daj się zaskoczyć.. j-k napisal: Pod koniec lat 70-tych Iranczycy ropoczeli produkcje dobrych autobusow (na niemieckiej licencji, bodajze). Autobusy te byly zupelnie niezle i kupowala je rowniez Polska... Tylko, gdy Mullowie doszli do wladzy, to wkrotce im sie, ze tak powiem, know-how skonczyl i produkcja padla :) Auotbusy ugrzezly w islamskim mulle? A Iran wzbogaci sie na uranie jak Zablocki na mydle? [reaktory buduja mu ci sami fachowcy co Czarnobyl..(za pare dni 20ta rocznica)] Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: meerkat, daj się zaskoczyć 14.04.06, 15:15 Rzecz w tym, że nie tylko Polacy małpują USA ale i cały świat. Kto małpuje USA, ten dobrze na tym wychodzi. Po roku 1945 Niemcy i Japonia małpowały USA. Przed tym rokiem jakoś nie chciały... Evciu, korzystając z Internetu, nawet TY małpujesz USA. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: meerkat, daj się zaskoczyć 14.04.06, 15:24 zajrzyj do Kopalińskiego lub innego słownika. Znajdziesz tam różnicę między "małpować" a "korzystać". Ja nie mam siły i czasu wszystkiego ci tłumaczyć, choć przyznasz chyba, że się staram.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: meerkat, daj się zaskoczyć 14.04.06, 15:26 Szczerze przyznam, że jestem zdumiony evciną szybkością i gorliwością w odpowiadaniu na moje odzywki. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: meerkat, daj się zaskoczyć 14.04.06, 15:32 no właśnie widzę, że nabierasz pewności siebie i poczucia własnej wartości. Niech ci będzie na zdrowie, drogi biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejskibinski Zigzaur 14.04.06, 18:44 Uwazaj zebys nie siedzial w wiezieniu, bo bedziesz przedmiotem dostarczajacym silnych wrazen dla chopcow z celi Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Jaką wojnę Iran gotuje cywilizowanemu swiatu? 15.04.06, 18:29 A mozebyscie na odmiane zapytali jakie sa wielokrotnie powtarzane, jawne plany rezmu Islamskiej Republiki Uranu wobec Zachodu? Pominmy pacyfistyczne i humanitarne obietnice ayatollahow wymazania tego czy owego kraju z mapy swiata. [w koncu mozna im zabrac mapy i gumki] Ale czy wyraznie sformulowana dlugofalowa strategia rezymu w Teheranie doprowadzenia do zwyciestwa Islamu na Ziemi i wprowadzenia rzadow Szariatu na calym globie nie nasuwa nikomu zadnych refleksji? -------------------------------------------------------------------------------- KOGO BOG CHCE POKARAC - TEMU NAJPIERW ROZUM ODBIERA! Odpowiedz Link Zgłoś
topol Re: Ameryka wywalczyła dla nas wolność. 14.04.06, 13:49 dokowski napisał: > Teraz naszym moralnym obowiązkiem jest pomagać Ameryce w walce o wolność innych > > narodów > Czy masz na myśli "uwalnianie" państwo od ich niemiłych USA przywódców? O ile Saddam Husajn był postacią delikatnie mówiąc kontrowersyjną to Iran ma władze wybrane w demokratycznych wyborach. Owszem, maja odmienny ustrój, a nawet swoją retorykę, ale są krajem niepodległym i demokratyczny rząd i przywódców.... Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Jak dotąd jest 2:1 dla Iranu 14.04.06, 12:36 W 1954 r Amerykanie przy pomocy CIA obalili demoratyczny rząd Iranu wprowadzając tam swojego krwawego pajaca Szacha Raz Pachlavi. Bodajże w 1978 r szach został przez Irańczyków obalony i wprowadzono narodową republikę islamską. W międzyczasie amerykańska wyprawa powietrzno-desantowa do Iranu, aby odbić zakładników amerykańskich zakończyła się kompletną porażką, Irańczycy zabili pilotów, zniszczyli helikoptery. Tak więc jak dotąd jest 2:1 dla Iranu i czarno widzę szanse Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: Jak dotąd jest 2:1 dla Iranu 14.04.06, 12:48 Zapomniałeś dodać, że jak zaatakują Iran t ow Iraku Szyici rozpętają piekło, i du.. z okupacji Dlatego sądzę że Iran nie zostanie zaatakowany. Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jak dotąd jest 2:1 dla Iranu 14.04.06, 15:08 A co Ameryce szkodzi, że szyici będą się rżnąć z sunnitami? Niech sobie rozpętują to piekło ale niech innych w to nie mieszają. Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re: Jaką wojnę Waszyngton szykuje Iranowi 14.04.06, 12:50 może g.w. skończyłaby publikowanie tych bzdurnych tekstów rodem z propagandy stalinowskiej siejących zamęt i realizujących cele światowego syjonizmu. zamiast tego niech g.w. zajmie sie propagowaniem tekstów które służa polsce i polakom. jak towrzysze syjoniści z g.w. chcą iść na wojnę za syjonistyczne idee to niech idą sami droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Kolejne amerykańskie "żniwa"? 14.04.06, 13:19 Korea - 2mln Wietnam - 4mln Irak - ponad 2mln (łącznie z ludobójczym embargiem) Ile uSS-mani maja zamiar namordować ludzi w Iranie?? Odpowiedz Link Zgłoś
tecra700 Re: Kolejne amerykańskie "żniwa"? 14.04.06, 13:30 To wszystko niestety jest prawdą; nie pojmuję tylko dlaczego polscy politycy różnych opcji włażą w d... Stanom Zjednoczonym bez żadnej korzyści dla naszego kraju a najgorsze,że robią to za pieniądze naszych podatników i kosztem rodzin poszkodowanych zołnierzy w Iraku. Prawdziwym przyjacielem Polski są dzisiaj kraje które otworzyły dla nas swój rynek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Tu oczywiście wszystko gra. USA mogą..... 14.04.06, 13:30 Uwielbienie dla siły w Wyborczej jest niewyobrażalne. Przeciez USA, to takie współczesne Cesarstwo Rzymskie. Panoszy się, gdzie go nie chcą w imię cywilizacji.... Chodzi o władze nad światem do czego przyznaje się sam Tony Blair... NIE STARCIE CYWILIZACJI, ALE STARCIE O CYWILIZACJĘ" www.stosunki.pl/main299825520210,2,yisvp.htm Odpowiedz Link Zgłoś
www.podroznicy.tk Je..c Ameryke!!!! 14.04.06, 13:36 to jest kraj, od zycia dostajesz to samo co dajesz!!!! Pamietaj Ameryko swiat sie jeszcze zemsci na was.......... Odpowiedz Link Zgłoś
darth_stalin Re: Je..c Ameryke!!!! 14.04.06, 13:52 No fajnie, piknie... ale co ZAMIAST USA? "Szachownica globalna", jak przed 1914 rokiem? Czy może hegemonia sojuszu Chińsko-Irańskiego, ew. z dmieszką Azji Centralnej (bo Rosję to wtedy zjedzą)? No i co z tego, że Iran (kiedyś Persja) ma tyle tysięcy lat cywilizacji? Akuratb teraz rządzą tam fanatycy, którzy za nic mają życie swoich włąsnych obywateli, że nie wspomnę o innych (pamiętacie z wojny Iran-Irak te bataliony męczenników irańskich, co szli rozminowywać pola minowe jak sowieckie sztrafbaty - przechodząc po nich?). Szkoda, ze w Kima nie palnęli wcześniej, to moze byłoby trochę spokoju na świecie. Poza tym prosze porónać sobie Iran z taką choćby Malezją... czy Singapurem, ew. Indonezją - jakoś się te odmiany islamu różnią, no nie? I właśnie chodzi mi o to, żeby mieć do czynienia z modelem "malezyjskim", a nie "irańskim". No i to nie Jankesi wysyłali do teheranu samobójców z furgonetkami pełnymi trotylu, tylko Teheran słał całe hordy opłacanych przez siebie fanatyków w "kamizelkach od DuPonta"... a taki Hezbollah to skąd ma kasę, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Je..c Ameryke!!!! 14.04.06, 15:12 Palenie znicza na Ameryce dowodzi poważnych zaburzeń poczucia rzeczywistości. Ale cóż, to tylko jeden z objawów lewactwa. Istnieją kraje islamskie zupełnie zdrowe: Malezja, Singapur ale także Emiraty, Katar, Bahrain, Kuwejt, Turcja, Egipt, Tunezja. Dlaczego Amerykanie nie palnęli w Kima? Ano dlatego, żeby wreszcie Japończycy wzięli się do porządnych zbrojeń. Nie tylko i nie przede wszystkim o Koreę tutaj chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
witomir U progu Armageddonu 14.04.06, 13:54 TAK ! Arsenal nuklearny czeka i sie "grzeje" ! Teraz wszystko bedzie zalezec nie od tych co maja madre glowy i mysla nie tylko o sobie ale tez od innych. Od "malpowodzow", ktorym te "zabawki podsuna do zabawy" zalezy przyszlosc swiata. Dzisiaj przy wladzy sa "wyrosnieci chlopcy", ktorym rodzice , ich ustroje, religie wmowili ze sa wielcy. Zaslepieni w sobie zdazaja do krawedzi z ktorej tylko wystarczy ich zepchnac. Generalowie moga wiele ,znaja tez czym jest bron w ich rekach jaka by ona nie byla ale po to wprowadzono do rzadzenia nimi cywilnych debili aby zrobic z nich uzytecznych durniow . Ratunek widze w protescie ogolnoswiatowym ale czy dzisiaj ludzkosc na to stac ? Teraz wszystko zalezy czy znajdzie sie general niczym go zwolnia,ktory powie opinii swiatowej: NIE ! NIE BEDE MORDOWAL NIEWINNYCH LUDZI !!! NA TAKICH GENERALOW CZEKAMY ! CYWILE WON Z RZADZENIEM WOJSKIEM !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to juz bylo :) 14.04.06, 14:09 witomir napisał: > CYWILE WON Z RZADZENIEM WOJSKIEM !!!!!!!!!!!!!! To juz bylo...W komunistycznych dyktaturach wojskiem rzadzili fachowcy, czyli tylko wojskowi... ale jakos sie to nie sprawdzilo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: to juz bylo :) 14.04.06, 15:17 Powiem więcej. Były kraje, gdzie wojsko chciało rządzić życiem cywilnym. Mówią ci coś takie nazwiska jak: Jaruzelski, Hupałowski, Kiszczak, Baryła, Szaciło, Tuczapski, Górnicki itd.? To był najgorszy okres w dziejach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś