grzesiek_12345 21.04.10, 20:38 Hej, Czy ktoś z was uzywa w NI dostepu do Internetu od Netii? Jak u nich z jakościa? Często mają (i czy mają) awarie? Jak szybko rozwiązują? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rowojtek Re: Internet - netia 22.04.10, 12:37 używam od niepamiętnych czasów, chyba odkąd mają :) Raczej nie ma się do czego przyczepić. Czasem na chwilkę jakiś problem na poziomie IP (DNS albo coś w tym stylu). Prawdziwą awarię miałem chyba raz, ale za to trwała ze 4 dni. Niestety wiążę to bardziej z odbywającym się w tym samym czasie upgradem niż awarią samą w sobie, choć komunikat od Netii brzmiał - awaria. Podsumowując, od strony jakościowej nie ma się do czego na poważnie doczepić. Komercyjnie sam sobie musisz dać odpowiedź. Odpowiedz Link
dragonik35 Re: Internet - netia 22.04.10, 13:53 Ja mam netię poprzez WIMAX. Powiem tak: awarii nigdy nie bylo, zawsze jest internet, ale w godzinach szczytu jest słaba predkość spada do 50-40 % deklarowanej. Upload jest bardzo kiepski, u mnie na poziomie 56 kbps, a w porywach 128. Czyli realnie waha sie od 5 do 18 kB/s Odpowiedz Link
pw47 Re: Internet - netia 26.04.10, 09:07 Mam Netię od dawna i jest ok. Awarii nie pamiętam. Transfer w godzinach szczytu faktycznie spada ale to problem nie tylko w Netii. Odpowiedz Link