clr 28.04.06, 07:13 To chyba wszystko wyjasnilo. PERIOD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 Gdyby.... 28.04.06, 07:29 historie Polski mieli pisac emigranci przebywajacy w roznych krajach,przypuszczalnie mielibysmy caly swiat przeciw sobie.Tak to jest w przypadku Zydow.I Zydzi i Polacy maja swoje ojczyzny.Czas zeby Zydzi zrozumieli ze nie sa i nigdy nie byli pepkiem swiata a meczenstwa sa udzialem roznych narodowosci.Napiscie uczciwa historie waszej nacji a nie zyjcie fantazjami.Polacy to zrobili i robia dalej.Nasza historia nie jest jeszcze przejrzysta ale nie staramy obrazac innych,przyjmujac nasze dzieje jako cos naturalnego.Zydom latwiej niz Polakom przedstawiac swoj punkt widzenia gdyz uzywajac walki z antysemityzmem otwieraja sie przed nimi media ze strachu,nie chcac byc posadzonym o antysemityzm.Rozwago Panie i Panowie Zydzi,na nienawisci jaka kierujecie do Polski a wiec kraju ktory udzielil wam gosciny jest nie na miejscu .Nie opluwajcie chleba ktorym was poczestowano Odpowiedz Link Zgłoś
star15 [...] 28.04.06, 09:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Piękna riposta dla kołtuna polskiego, godna pióra 28.04.06, 09:12 samego Arno Lustigera. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski Bielecki Psem Kahna ??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.04.06, 22:11 .... Tomasz Bielecki: Polska Podziemna nie wspierała Holocaustu, ale przecież .... za te perfidne stwierdzenie sugerujące co najmniej obojetność Polski Podziemnej do holokaustu należałoby tę antypolską gnidę bieleckiego sprać po pysku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Częstowanie chlebem... 28.04.06, 09:15 Mam już serdecznie dość pseudopatriotów, którzy piszą o wspólnocie żydowskiej w Polsce jako jakichś gościach, częstowanych na dodatek chlebem. Nikt tego chleba za darmo nie dawał - wspólnota żydowska musiała nań zapracować tak jak wszyscy. Poza tym chyba czas przestać myśleć o kolejnych pokoleniach Polaków pochodzenia żydowskiego jako gościach - byli (i ci, którzy ocaleli i w Polsce pozostali, są nadal) takimi samymi równoprawnymi obywatelami Polski i Polakami, jak Polacy-katolicy, protestanci i muzułmanie. Niech więc ci, którzy wypisują brednie, głoszą je na stronach ONR-u, Rydzyka i innych weszpolaczków A co do dyskusji w samym środowisku żydowskim na temat wojny i Holokaustu - wszak Szewach Weiss odpowiedział na zarzuty - co tu jeszcze dodawać? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mich Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 10:17 Trochę jednak goścmi byli, i to na swoje własne życzenie. Sami się izolowali od swoich sąsiadów. Żydzi mieli nie tylko własny wiarę, język, ale nawet alfabet ! Małżeństwa z katolikami były uznawane za co najmniej mezalians. Ludzie od wieków mieszkający w Polsce nie umieli nawet dobrze mówić po polsku. Co prawda nie tutaj należy szukać źródeł antysemityzmu - w Niemczech Żydzi byli prawie całkowicie zgermanizowani, ale jak widać nie wiele im to pomogło ... Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 10:22 adam_mich napisał: > Trochę jednak goścmi byli, i to na swoje własne życzenie. Sami się izolowali od > swoich sąsiadów. Żydzi mieli nie tylko własny wiarę, język, ale nawet alfabet > ! Małżeństwa z katolikami były uznawane za co najmniej mezalians. Ludzie od wi > eków mieszkający w Polsce nie umieli nawet dobrze mówić po polsku. > Co prawda nie tutaj należy szukać źródeł antysemityzmu - w Niemczech Żydzi byli > prawie całkowicie zgermanizowani, ale jak widać nie wiele im to pomogło ... No tak. Ale w ten sposob to Kaszubi tez są trochę goścmi. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Kaszubi to jednak co innego 28.04.06, 10:39 Kaszubi są u siebie i na swoim, jedzą swój własny chleb. "..Panie i Panowie Zydzi,na nienawisci jaka kierujecie do Polski, a wiec kraju ktory udzielil wam gosciny jest nie na miejscu. Nie opluwajcie chleba którym was poczęstowano." Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Kaszubi to jednak co innego 28.04.06, 10:48 lejbakogelmogel napisał: > Kaszubi są u siebie i na swoim, jedzą swój własny chleb. No wiesz, ja sie tylko odnioslem do poprzedniego postu. Kaszubi tez maja swoj jezyk, odrebna kulture, tez sie trzymaja razem. O to mi szlo. Kaszubi sa na swoim i Żydzi tez są na swoim. O ile wiem osoby pochodzenia żydowskiego nie zyja z zasilkow. Tez sa u siebie i na swoim. Na marginesie - co Wy z tym chlebem? Już meczy mnie ta metaforyka. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Kaszubi to jednak coBReadcrumbs 28.04.06, 13:30 breadcrumbs napisał: ... > Na marginesie - co Wy z tym chlebem? Już meczy mnie ta metaforyka. ----------- zmien ksywe Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Rozumiem w takim razie ze 28.04.06, 11:06 kilaset lat nie wystarczy aby chleb byl wlasny? Jak dlugo trzeba byc "na swoim"? Brzechwa, Tuwim i Slonimski (chetnie podam Ci jeszcze okolo 120 nazwisk) pisali po hebrajsku? Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Rozumiem w takim razie ze 28.04.06, 11:45 Mnie tez denerwuje to podkreślanie "obcości" żydów. Według relacji starszego pokolenia mojej rodziny, pamiętającego czasy "przed wojną", to owszem były grupy w jakis sposób izolujące się (zreszta prawosławni tez się trochę izolowali od katolików, przynajmniej w obchodzeniu świąt), ale znakomita większość żyła jak wszyscy. Zreszta o jakiej obcości tu mozna mówić - czy ludzie tego wyznania wyglądali bardzo inaczej, niż inni? Czy wyglądali jak Husajn, czy inni mieszkańcy Bliskiego wschodu? Genetycznie rzecz biorąc, pewnie żadnych istotnych róznic między sąsiadami róznych wyznań nie było. Zwłaszcza w Polsce, gdzie mamy do czynienia z jedny z najbardziej wymieszanych etnicznie obszarem. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Rozumiem w takim razie ze 28.04.06, 13:42 podziały były, ale te podziały to przecież są nawet w Izraelu. Ortodoksyjni Żydzi trzymali się zdala od Polaków, osoba, która wchodziła w związek z katolikiem była wydziedziczana i nawet jakiś symboliczny pogrzeb jej robiono. Trzeba też pamiętać, że największy chyba awans społeczny zanotowali dzięki Rosji, bo Rosja zniosła wiele ograniczających ich przepisów, nic zatem dziwnego, że współpracowali z Rosją w trakcie Powstania styczniopwego. Odpowiedz Link Zgłoś
stopzionism Re: Częstowanie hitlera chlebem przez zydów 28.04.06, 17:16 adam_mich: dobrze prawisz w niemczech byli prawie całkowicie zgermanizowani i co więcej: POPIERALI HITLERA I SNULI Z NIM PLANY ZBUDOWANIA NA TERENIE POLSKI PAŃSTWA ŻYDOWSKIEGO!!!!!!!!!!! dopiero na poczatku lat 40 sytuacja radykalnie sie zmieniła w tym zakresie. tak sie zgermanizowali. cały czas jednak żydzi w polsce byli polskimi obywatelami i o tym nalezy pamiętać. grupy etniczne jak ,żydzi , łemkowie itp też byli polakami i to polacy ginęli w auschwitz a nie żydzi bo państwa żydowskiego nie było tylko państwo polskie i polscyw w wiekszości obywatele Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 polacy piszą po polscu a żydzi po żydowsku!!!! 29.04.06, 11:22 katia: jakich największych utworów ty chyba tworzysz nową literaturę. żydzi piszą po hebrajsku , idisz a polacy po polsku. tą literature napisali polacy , polscy obywatele nie żadni żydzi. zydzi pisza po swojemu w swoim tradycyjnym narzeczu zydowskim zniekształconym naleciałościami z arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zazam Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 11:05 za to, że pierwsi się postawiliśmy Hitlerowi, za to, że nasze rodziny się wykrwawiły w tym nierównym boju, kiedy nie oszczędzono nam noża w dupę - jakie to szczęście, że nie musimy teraz przepraszać. jak nastąpi powtórka z rozrywki - będziemy mądrzejsi o to doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 12:34 zazam napisał: > za to, że pierwsi się postawiliśmy Hitlerowi, ===== W 1938r. Zagrabiając Zaolzie, przy boku katolika Adolfa, najlepszego przyjaciela PIUSA XII. Odpowiedz Link Zgłoś
zazam Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 20:09 odebraliśmy bez przelewu krwi Zaolzie, które zagrabili Czesi w 1920, kiedy odpieraliśmy sowiecką nawałę i ratowaliśmy Europę. oczywiście mogliśmy zostawić Zaolzie Hitlerowi - razem z Polakami tam mieszkającymi, a może i żydami ?? linke1 jesteś kanalią albo debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 21:27 zazam napisał: > odebraliśmy bez przelewu krwi Zaolzie, które zagrabili Czesi w 1920, kiedy > odpieraliśmy sowiecką nawałę i ratowaliśmy Europę. oczywiście mogliśmy zostawić > > Zaolzie Hitlerowi - razem z Polakami tam mieszkającymi, a może i żydami ?? > > linke1 jesteś kanalią albo debilem. ============= Jak brak argumentów to zawsze są inwektywy. Zezam; muszę Ci jednak podpowiedzieć że jak na Zaolzie w 1938r. dzielni żołnierze wkraczali, to byli entuzjastycznie witani przez ludność miejscową. W roku 1968 historia się powtarza z jednym wyjątkiem, tym razem dzielne wojsko ludowe u boku tow. Leonida Breżniewa wkracza na terytorium Czechosłowacji, tylko po to aby się napić z czeskimi i słowackimi braćmi piwa. Myślę że powinienem rozumieć że na linii Kraków - Kielce - Parczew - Jedwabne - Bartoszyce to obywatele polscy żydowskiego pochodzenia sami się wymordowali, przecież to nie jest możliwe,aby to czynili Polacy. W UB, ORMO, SB, ZOMO to też byli jacyś kosmici nigdy nie Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: W 1938r. Zagrabiając Zaolzie... 28.04.06, 21:06 Jesli znasz historie to przypomnij sobie, ze w 1920, kiedy Polska walczyla z Sowietami pod Warszawa, to w tym samym czasie Czesi wkroczyli do Polski i wykroili sobie z niej tenze obszar. Nie pochwalam akcji rzadu Polskiego w 1938 a tymbardziej Czeskiego w 1920. Ponadto Czesi w tym czasie takze wspoldzialali z Niemcami w krojeniu polskiego Slaska. Obie akcje budza niesmak, ze byly wykorzystaniem chwili, w ktorej ten drugi nie mogl sie bronic bo juz byl zaatakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Częstowanie chlebem...MArk parkeR 28.04.06, 13:27 mark.parker napisał: > Mam już serdecznie dość pseudopatriotów, którzy piszą o wspólnocie żydowskiej w > Polsce jako jakichś gościach, częstowanych na dodatek chlebem. Nikt tego chleba za darmo nie dawał - wspólnota żydowska musiała nań zapracować tak jak wszyscy. ------------ "czestowac chlebem"czytaj tu jako "uzyczyc gosciny, schronienia..." > Poza tym chyba czas przestać myśleć o kolejnych pokoleniach Polaków pochodzenia żydowskiego jako gościach - byli (i ci, którzy ocaleli i w Polsce pozostali, są nadal) takimi samymi równoprawnymi obywatelami Polski i Polakami, jak Polacy-katolicy, protestanci i muzułmanie. -------------------- jestem jedna z nich i jakkolwiek swiadoma jestem swych semickich korzeni, to deklaruje swoja lojanosc wobec polski, ktora jest moja jdyna ojczyzna. Niech więc ci, którzy wypisują brednie, głoszą je na stronach ONR-u, Rydzyka i innych weszpolaczków... -------------------- uzywasz ordynarnych epitetow i sugerujsz wyzszosc swoich pogladow nad innych; czyzby brakowalo ci argumentow? Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: Częstowanie chlebem...MArk parkeR 28.04.06, 21:24 Ladnie to powiedzialas: "....jakkolwiek swiadoma jestem swych semickich korzeni, to deklaruje swoja lojanosc wobec polski, ktora jest moja jdyna ojczyzna.Niech więc ci, którzy wypisują brednie, głoszą je na stronach ONR-u, Rydzyka i innych weszpolaczków...uzywasz epitetow i sugerujsz wyzszosc swoich pogladow nad innych". Z twojej wypowiedzi da sie jednak wyczuc, ze lojalnosc do Polski (ZAWSZE Z DUZEJ LITERY)dzielisz w swoim sercu z uczuciem milosci do jakiejs drugiej ojczyzny, ktorej nie ma nigdzie i jest wszedzie tam gdzie mowa o zydach. Pozbadz sie tego chorobliwego kompleksu a zobaczysz, znajdziesz akceptacje, rowniez u tych, ktorych Ty nazywasz tak wykwintnym epitetem "weszpolacy". Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Częstowanie chlebem...MArk TESO 29.04.06, 00:57 wplatales tekst mojego przedmowcy w moja wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
judith2 Cymbałku, a może byś się trochę douczył? 28.04.06, 14:04 Może jeszcze napiszesz, że to żydzi nas utrzymywali - dlaczego nie... Postudiuj trochę historię przywilejów, jakie miały w Polsce kahały (czy jeszcze gdzieś tak było?) i odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego to własnie tu, a nie w jakimkolwiek innym miejscu na świecie było asilium Judeorum. O ile protestanci itp. integrowali się z miejscową społecznością, to olbrzymia większość żydów, choć często ich rody przebywały tu od wieków, nawet mówić po polsku nie chciała ("żydłaczyli" straszliwie - poczytaj na ten temat choćby Singera). A te rzekome tysiące i dziesiątki tysięcy zabitych zydów przez Polaków należy sumiennie zbadać, a nie pisać farmazony. Wymyśla to m.in. obecny dyrektor Żydowskiego Instytutu Historycznego, Feliks Tych - zięć Jakuba Bermana ("Jakubka", jeśli ci to coś mówi) i "wybitny szpecjalista" od fałszowania biografii niejakiego Bieruta Bolesława ("Iwaniuka" - jeśli to też ci coś mówi). Historia w ich wykonaniu to po prostu mitologia. Dopóki nie bedzie rzetelnych badań, to cały czas będziemy się obracać w sferze mitów. Jesli już coś można zbadać, jak np. w przypadku jedwabnego, to nagle ekshumacja jest przerywana, bo nic się nie zgadza: liczba ofiar, sposób zadania śmierci (skąd te kulki?) i świadkowie okazują się fałszywi. Odpowiedz Link Zgłoś
katlia Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 18:50 Nareszcie cos sensownego na ten temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
katlia Re: Częstowanie chlebem... 28.04.06, 18:53 Nie!!! to mial byc komentarz do marka parkera Odpowiedz Link Zgłoś
teso Re: nie do glupiej wypowiedzi 28.04.06, 21:44 A propo, skad wiesz, ze twoja wypowiedz jast madrzejsza... Nie zaczynaj dyskusji od oceny wypowiedzi innych osob. Zasady dobrych obyczajow mowia, ze jesli masz inny poglad to staraj sie go uzasadnic a nie staraj sie przekonac innych poprzez uzywanie epitetow. Jak dotad to nie popisales/popisalas sie brakiem glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:18 Zlosliwosc i antypolskosc. Tak krotko okresle twoj post. Dalej twierdze ze zostali przyjeci chlebem a dzis pluja.Dano mozliwosc zapracowania na ten chleb i dom.Przeciez zydow nikt na sile nie deportowal do Polski.Przyjezdzali sami,dorabiali sie,kupowali domy, sklepy czy fabryki.Niesnaski istnieja w roznych spoleczenstwach(ostatni przyklad Francja) Jestescie niewdziecznymi goscmi,no coz i tacy sie zdarzaja. Odnosnie mojej wypowiedzi jak twierdzisz antysemickiej-powiem ci krotko- udzielam zydom rady co maja zrobic ze swoja historia.Napisac ja rzetelnie i uczciwie.Jezeli to jest antysemickie to zaprzestaje dyskusji z prymitywem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:30 Z drugiej strony.Co za dzika nienawisc na moj post.Kazdy ma swoje zdanie to nie znaczy ze ktos jest wazniejszy.Ripostuj logicznie.Dzisiaj nasz kraj Polska nie wszystkim obywatelom moze zapewnic prace i chleb a pomimo to gdy przyjedzie zyd czy ktos innej narodowosci ma szanse.Jak Polak.Czy to nie goscina???????? Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:40 presentation1 napisał: > Z drugiej strony.Co za dzika nienawisc na moj post.Kazdy ma swoje zdanie to nie > > znaczy ze ktos jest wazniejszy.Ripostuj logicznie.Dzisiaj nasz kraj Polska nie > wszystkim obywatelom moze zapewnic prace i chleb a pomimo to gdy przyjedzie zyd > > czy ktos innej narodowosci ma szanse.Jak Polak.Czy to nie goscina???????? Żydzi byli w Polsce od setek lat. A Ty piszesz o "gościach" - tak, jakby przyjechali i mieli zaraz wyjezdzac. Oni są tu u siebie tak jak Ty i ja. A p. Weiss mówi słusznie - ile można przepraszać? Z drugiej strony - nikt nie przeprosił za calkiem znacząca grupe osob pochodzenia zydowskiego, ktora uczestniczyla w represjach stalinowskich w Polsce. To tez jest jakas rana na polskiej pamieci. Ale ch.. tam - mnie na tym nie zalezy. Nie jestem czepliwy. :-) breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:47 Ale się nie dziw, że "czepliwi" są i będą ci, których bezpośrednio dotknęła działalnośc tych stalinowskich oprawców, których najbliżsi zginęli, byli torturowani. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:55 carokann napisał: > Ale się nie dziw, że "czepliwi" są i będą ci, których bezpośrednio dotknęła > działalnośc tych stalinowskich oprawców, których najbliżsi zginęli, byli > torturowani. Nie dziwie sie. Moja śp. babcia też dość niechętnie wypowiadała się o Żydach bo była swiadkiem tego, co sie dzialo na wschodzie Polski po wkroczeniu wojsk radzieckich i jak sie wtedy zachowala czesc ludnosci zydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:57 Bo trzeba o tym wszystkim mówić - co złego działo się po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Gdyby.... 28.04.06, 10:10 carokann napisał: > Bo trzeba o tym wszystkim mówić - co złego działo się po obu stronach. Pewnie tak. Mam tylko czsami wrazenie, że, po obu stronach, takie mówienie jest okazją nie do rozwiązania jakiegoś problemu raz na zawsze, tylko do tego, żeby móc wyrazic swoje antypolskie/antysemickie fobie. Albo ugrać swoją gierke polityczno- finansowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel A gdzie ten pomnik polskiego króla Kazimierza? 28.04.06, 10:47 A gdzie ten pomnik polskiego króla Kazimierza, na który wdzięczni za przyznane im przywileje, zbierali pieniądze? Jeszcze nie nazbierali, (minęło już kilka stuleci jak zaczęli zbierać). No cóż, Żyd nigdy nie grzeszył chojnością, No może z wyjątkiem tego Bałamuta z Wadowic, który ofiarował (odremontowany kosztem polskiego podatnika) dom urodzenia Jana Pawła II, za nędznych pare milionów Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs [...] 28.04.06, 10:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: A gdzie ten pomnik polskiego króla Kazimierza 28.04.06, 10:55 Ja olewam twoją składkę na pomnik, koszerny "breadcrumbs"! Ja olewam wszystkie składki żydowskie na świecie! Mnie chodzi o fakty. Tylko i wyłącznie! Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: A gdzie ten pomnik polskiego króla Kazimierza 28.04.06, 11:02 lejbakogelmogel napisał: > Ja olewam twoją składkę na pomnik, koszerny "breadcrumbs"! > Ja olewam wszystkie składki żydowskie na świecie! > Mnie chodzi o fakty. Tylko i wyłącznie! Ja się na żaden pomnik nie składam. "Koszerny"? Uważasz to za obraze? Ja się nie obrażam. Cieszę się bardzo, że Ci chodzi o fakty. Tylko widze, ze sie wku..asz jak ktos dyskutuje z Twoim punktem widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus ja moge byc koszerny, obrzezany i sie nie wstydze 28.04.06, 12:20 Wstydze sie - jako Polak - takich frajerow jak przedmowca, ktory kazi moja Ojczysta Ziemie (Polske) i oddycha Jej powietrzem lejbakogelmogel napisał: > Ja olewam twoją składkę na pomnik, koszerny "breadcrumbs"! > Ja olewam wszystkie składki żydowskie na świecie! > Mnie chodzi o fakty. Tylko i wyłącznie! Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Gdyby.... 28.04.06, 10:34 A mi zalezy. To nie jest jakas rana, to jest prawda. Zydzi witali sowietow, wydawali co bardziej aktywnych dzialaczy w rece NKWD, co konczylo sie dla nich smiercia lub w najlepszym przypadku wywozka i to z cala rodzinami, a po okupacji niemieckiej, podczas okupacji sowieckiej, aktywnie wspolpracowali z komunistami. Oczywiscie nie wszyscy tak robili, ale jeszcze mniej Polakow bylo szmalcownikami. I za to powinni bezwzglednie przeprosic. Swoje boli, cudze nie. Smierc Zydow to holokaust, a smierc np. 7 mln Ukraicow, to nie. Juz mam dosc tego zydowskiego zawodzenia, tym bardziej, ze jest to przy okazji dzialanie polityczne i finansowe. Chca mieszkac w Polsce, niech mieszkaja, nie chce, niech spadaja. Ot i wsio! Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Gdyby.... 28.04.06, 10:44 japas napisał: > A mi zalezy. To nie jest jakas rana, to jest prawda. Zydzi witali sowietow, > wydawali co bardziej aktywnych dzialaczy w rece NKWD, co konczylo sie dla nich > smiercia lub w najlepszym przypadku wywozka i to z cala rodzinami, a po > okupacji niemieckiej, podczas okupacji sowieckiej, aktywnie wspolpracowali z > komunistami. Oczywiscie nie wszyscy tak robili, ale jeszcze mniej Polakow bylo > szmalcownikami. I za to powinni bezwzglednie przeprosic. Swoje boli, cudze nie. > > Smierc Zydow to holokaust, a smierc np. 7 mln Ukraicow, to nie. Juz mam dosc > tego zydowskiego zawodzenia, tym bardziej, ze jest to przy okazji dzialanie > polityczne i finansowe. Chca mieszkac w Polsce, niech mieszkaja, nie chce, > niech spadaja. Ot i wsio! A mnie tak jakoś szczególnie nie zależy - wiesz dlaczego? Bo nic mi lepiej nie będzie. Ale szanuje tych, ktorzy mają z tego powodu problem i czuja sie pokrzywdzeni - pisalem juz o tym. A propos, 1 pytanie. Czy Ty osobiscie zostales tym dotkniety? Hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
talos13 Re: Gdyby.... 28.04.06, 20:17 tu robisz blad gdyby nie ten kazimierz co zydow zaprosil do polski to by ich nie bylo w polsce nie znasz historii ganiano ich po calej europie i mordowano wtedy za przenoszenie pandemi .taka jest prawda a zreszta z historycznego punktu widzenia to oni wlasnie siali nienawisc w srod narodow . a z hiszpani moze wiesz dlaczego ich wysiedlili. a w sallonikach wiesz co zrobili . nie jestem antysemita bo po tym co napisalem to tak wyglada ale niestety tak wyglada prawda. a hitlera pochowano wlasnie w sposob chowania zydowskiewgo i na jego pogrzebie byl najwiekszy rabin nowego jorku Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:36 Żydzi mają poważne problemy ze swoją historią, i wiele trudnych spraw chcą zakrzyczeć - choćby postawa bogatych amerykańskich Żydów wobec holokaustu podczas II wś. Dlatego w swoich wypowiedziach i żądaniach posuwają się do absurdu. Wyobraźmy sobie, że tego rodzaju żądania stawia jakikolwiek inny naród - zostałby wyśmiany. Zadziwia np. postawa Żydów wobec holockaustu Ormian na pocz. XX w. - Żydzi nie godzą się na określanie ludobójstwa Ormian tym terminem. Dlaczego? Bo są przekonani, że śmierć Żyda jest czymś niezwykłym i nie do porównania ze śmiercią innego człowieka. To wszystko jednak powoduje, że na ich wystąpienia są coraz bardziej groteskowe. Ale poprawność polityczna takich ludzi jak choćby red. Olszewski z Krakowa (vide jego komentarz) nie pozwala nazwać tego po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kichote1 Re: Gdyby.... 28.04.06, 14:47 Skad wziales to przekonanie, ze Zydzi sprzeciwiaja sie, by mord na Ormianach nazwac "ludobojstwem"?! Nigdy o czyms podobnym nie slyszalam, a temat mnie interesuje od dawna. Prosze o podanie zrodel. Odpowiedz Link Zgłoś
yaane Re: Gdyby.... 28.04.06, 15:09 Nie chodzi o termin "ludobójstwo", lecz "holokaust". Żydzi nie lubią nikomu oddawać tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Twierdzic mozesz nadal 28.04.06, 09:58 nie zmienia to faktu ze twa wypowiedz zawiera problematyczne fragmenty. Pisanie ze: "Przeciez zydow nikt na sile nie deportowal do Polski.Przyjezdzali sami,dorabiali sie,kupowali domy, sklepy czy fabryki." nie tylko mija sie z prawda ale rowniez zawiera w sobie insynuacje albo w najlepszym wypadku wynika z braku wiedzy. Napisz prosze skad to oni przyjezdzali i kiedy twym zdaniem przyjechali? A w fakcie ze domena zydow (nie tylko w Polsce ale w kazdym kraju europejskim) byly finanse, przedsiebiorczosc i nauka nie wynika bynajmniej z chytrosci i pazernosci tylko z prostego faktu ze nic innego robic im przez wieki nie bylo wolno. A jesli nie wierzysz to poczytaj sobie np. sredniowieczne prawo cechowe. Albo zajrzyj do podrecznika historii: kosciol katolicki zabranial wiernym pozyczania na procent. Tak ze jesli dzisz idziesz do banku a nie biegasz z sakiewka to wiesz komu masz to do zawdzieczenia: kosciolowi katolickiemu i zydowskiej przedsiebiorczosci wynikajacej z koniecznosci znalezienia mozliwosci przezycia. A z tym chlebem to juz troche przesadziles. Wskaz mi przyklad witania zydow w Polsce chlebem i sola? Jak gosci? Najwyzej ich przez wieki tolerowano kazac cieszyc sie z tego ze wolno im na boku w diasporze przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Odrobina przyzwoitosci 28.04.06, 10:10 Prawda jest taka, ze przez wiekszosc sredniowiecz goniono Zydow z calej Europy. W Angli dopiero Oliver Cromwell cos okolo 1650 roku pozwolil Zydom sie osiedlac i otwierac synagogi. Wczesniej mozna bylo byc Zydem tylko nielegalnie i bylo ich tam bardzo niewielu. Podobnie bylo w reszcie Europy. Polska dala Zydom schronienie i mozliwosc rozwoju swojej kultury przez stulecia. W 18 wieku cos 70% Zydow mieszkajacych w Europie bylo w Polsce. Dlaczego? Zydzi jesli maja odrobine przyzwoitosci powinni podziekowac Polsce, za dane im szanse na przetrwanie w tym kraju. To co sie jednak glownie slyszy to wsciekly jazgot i wypominanie ciagle wypominanie krzywd urojonych i rzeczywistych. Gdyby nie Polska - nie byloby dzisiaj amerykanskich Zydow i plucia na dom, ktory przez stulecia dawal im schronienie. Odrobine przyzwoitosci prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Żydzi powinni być wdzięczni, tak, tym Polakom 28.04.06, 10:15 którzy ich gościnnie przyjmowali na polskiej ziemi. A więc Królowi Kzimierzowi Wielkiemu. A więc tym Polakom, którzy uchwalili Statuty Wiślickie, czyli dokument, który przynosi chwałe ówczesnej Polsce. Ale gdzie jest powiedziane, że wdzięcnoścs ma "przenosic sie" na potomków w dwudziestym czy trzydziestym pokoleniu? Ja nie znam takiej zasady. Wdzięcznosc nalezy sie temu, kto zrobił dobry uczynek, i na tym koniec! Pan Kowalski, który żąda, żeby "wdzięczność" za rzeczy, ktore miały miejsce setki lat temu, "spłyneła" na niego, zwyczajnie bredzi. Po przodkach mozna oddziedziczyć dom, gotówkę, biżuterię, dzieła sztuki... Ale zasługi juz na potomków sie nie przenoszą. Wdzięcznośc nalezy sie tylko tym, którzy sami dobro wyświadczyli. Podobnie jest zresztą z pretensjami za winy. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Żydzi powinni być wdzięczni, tak, tym Polakom 28.04.06, 10:18 Dziwne, że nie wolno przenosić zasług na potomków, ale winy jak najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Dokladnie! 28.04.06, 10:21 zauwazyles ze wdziecznosci za dobra wyswiadczone przez innych domagaja sie przewaznie ci, ktorzy nienawidza za krzywdy osobiscie nie doznane? Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Żydzi powinni być wdzięczni, tak, tym Polakom 28.04.06, 11:38 Tego typu stwierdzenia swiadcza niezbicie o braku podstaw przyzwoitosci. Za winy przodkow odpowiedzialni - za zaslugi nie ! nie! nie ! nie ! z cala pewnoscia nie ! Swiadczy to o straszliwej hipokryzji i moze rzuca swiatlo dlaczego Zydzi byli i sa tak niepopularni. To samo dotyczy problemu Palestyny- wrzescza o holokauscie a jednoczesnie wyganiaja setki tysiecy Palestynczkow z domow, w ktorych mieszkali od stuleci. Odpowiedz Link Zgłoś
luxc Czy wy jesteście ślepi??? 28.04.06, 15:16 Napisał w ostatniej linijce że to także dotyczy odpowiedzialności za winy - czytać CAŁE wypowiedzi matoły!! Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra To bardzo dużo: gdzie indziej nie pozwolono 28.04.06, 10:41 Dlatego to w Polsce była największa w Europie diaspora zydowska, nie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Gdyby.... 28.04.06, 13:46 presentation1 napisał: > Zlosliwosc i antypolskosc. > Tak krotko okresle twoj post. > Dalej twierdze ze zostali przyjeci chlebem a dzis pluja.Dano mozliwosc > zapracowania na ten chleb i dom.Przeciez zydow nikt na sile nie deportowal do > Polski.Przyjezdzali sami,dorabiali sie,kupowali domy, sklepy czy > fabryki.Niesnaski istnieja w roznych spoleczenstwach(ostatni przyklad Francja) > Jestescie niewdziecznymi goscmi,no coz i tacy sie zdarzaja. > Odnosnie mojej wypowiedzi jak twierdzisz antysemickiej-powiem ci krotko- > udzielam zydom rady co maja zrobic ze swoja historia.Napisac ja rzetelnie e tam bzdury, dokąłdnie nie pamiętam, ale były jakieś zakazy odnośnie kupowania domów w miastach i zniosła to dopiero Rosja w czasie zaborów. A pogromy też były od wieków już od średniowiecza. Fakt, że na zachodzie również i dlatego często przyjeżdżali do Polski - uciekali po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Gdyby....STARI 5 28.04.06, 13:08 star15 napisał: > Czy chcesz czy tez nie ,jestes mr presentation1 tak jak i wiekszosc > zabierajacych tu glos antysemita i to tego najgorszego gatunku -jestes > antysemita prymitywem... ----------------- typowa odpowiedz polakozercy, obrazliwa i straszaca antysemityzmem I ani Ty oglupialy troglodyto Zydow nie zapraszales jak tez nikt i nigdy chlebem Zydow nie czestowal... ------------------- twoje zacietrzewienie tak wielkie, ze nie rozumiesz tekstu. a czym bylo przyjecie nas przepedzanych z kraju do kraju w polsce, czyz nie aktem laski i goscinnosci? >...ale sa materialy o cenach " chleba" ,ktora Zydzi musieli zaplacic na >przestrzeni > wiekow ich osiedlenia sie w Polsce,wliczajac w to cene placona w czasie wojny, gromadzie polskich szmalcownikow,granatowych policjantow itp. -------------- czepiasz sie jak opetany. bylismy, a raczej niektorzy z nas byli i nadal sa narodem w narodzie,dbajacy o interesy waszego zamknietego swiata, kosztem panstwa, w ktorym zyjcie, odizolowani,nielojalni, manifestujacy swoja odrebnosc(i wyzszosc!?)...i tak idziemy przez historie od pogromu do pogromu, pelni pretensji o wszystko i do wszystkich, tylko nie nas samych. zapytaj sam siebie, jesli cie na to stac: dlaczego caly swiat sie przeciw nam zmowil? pogromy sa naszym dzielem i zaplata. plujecie i bluznicie na polske, ktora nam uzyczyla schronienia, manipulujcie i wrzeszczycie na caly swiat: bija zyda, lecz k t o t u n a p r a w d e j e s t b i t y ? Odpowiedz Link Zgłoś
zazam szubrawiec 28.04.06, 20:20 gdyby w Polsce społeczeństwo w czasie wojny postępowało tak, jak w swojej masie i oficjalnie - te w Rumunii i na Ukrainie, to nie byłoby tego tematu, ani może nawet tego forum. to Polacy powinni się domagać kategorycznie i natychmiast przeprosin od kłamcy i szubrawca z Francji!!!!!!! (raz już te słowa wyparowały z tego miejsca. bez śladu. jak cenzurujecie to niech to będzie zaznaczone. "szubrawiec, szubrawiec, szubrawiec...") Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Gdyby.... 28.04.06, 09:47 presentation1 napisał: > historie Polski mieli pisac emigranci przebywajacy w roznych > krajach,przypuszczalnie mielibysmy caly swiat przeciw sobie.Tak to jest w > przypadku Zydow.I Zydzi i Polacy maja swoje ojczyzny.Czas zeby Zydzi zrozumieli > > ze nie sa i nigdy nie byli pepkiem swiata a meczenstwa sa udzialem roznych > narodowosci.Napiscie uczciwa historie waszej nacji a nie zyjcie > fantazjami.Polacy to zrobili i robia dalej. a dlaczego nie "napiszmy"? Hostoria jest skomplikowana i subiektywna a kazdy narod pisze swoja. Mysle ze w miare wywazona istoria stosunkow polsko-zydowskich moze powstac tylko wowczas gdy bedziemy wspolnie nad nia pracowac. Tylko w ten sposob mozna pozbyc sie ekstremistow ktorzy - majac swoje subiektywnie sluszne argumenty - probuja stworzyc "jedynie sluszna" wersje. Nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Gdyby.... 28.04.06, 12:11 Zapewniam Ciebie ze kazda historia banego kraju napisana odczuciami spolecznymi niechybnie doprowadzi do napiec miedzynarodowych.Dlatego zbieraja sie naukowcy z poszczegolnych krajow w celu osiagania porozumienia odnosnie drazliwych tematow.Kwestia zydowska -w tym wypadku -to zwykle odczucia -potegowane odpowiednia doza propagandy.Przeczytalem wszystkie posty ale nigdzie(za wyjatkiem jednego)nie moglem znalesc odpowiedzi na pytanie-Co maja zrobic zydzi zeby relacje nie wpadaly od antysemityzmu do antypolskosci?Czy zydzi robia cos w tym kierunku?Antysemityzm w Polsce jest karany natomiast antypolskie wypowiedzi-nie.A to boli Polakow.Do dzis zydzi nie rozliczyli wlasnej przeszlosci a od innych narodow domagaja sie tego na kolanach.A na koniec.Wypowiedzi odnosnie polskiej goscinnosci.Polacy nie potworzyli obozow dla zydo , jak to robia Zydzi Palestynczykom.Spojrzccie na wlasna historie i wyciagnijcie z niej wnioski a nie zawodzcie . Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Gdyby.... 28.04.06, 12:40 Nie wiem ile masz lat. Ale z tego, co piszesz wynika, że umysłowo jesteś jeszcze młodzieniaszkiem. Skoro jest tak pięknie , jak piszesz, to dlaczego i czego Żydom zazdrościsz? Przecież z normalnej ludzkoiej zawiści zrodziło się kiedyś powiedzenie: '"Wasze ulice, nasze kamienice". Sami nie potrafiliśmy albo, (z różnych powodów) nie chcieliśmy stworzyć tego, co oni, ŻYDZI, STWORZYLI NIE TYLKO NA ŚWIECIE, ALE I U NAS. Jeśli juz wyciągać jakieś z tego wnioski, to jeden: o własnej jeśli nie głupocie, to conajmniej lenistwie lub niszczeniem bądź kertykowaniem tego, co sami nie stworzyliśmy. NAUKI Z TEGO ŻADNE. DZISIAJ PiS POMAGA ZAKONOWI OBLATÓW W ŚWIĘTOKRZYSKIM PARKU NARODOWYM W PRZEKAZANIU BUDYNKU MUZEUM PRZYRODNICZEGO! Sami więc wpychamy się im w łapy. Mimo, iz wiemy, że oni nie poposzczą i jak chwycą palec, to za chwilę zeżrą cała łapę. A co to jest jak nie '"ich kamienice, a nasze ulice?" Sami im bezmyslnie oddajemy by potem żałować. I skoro juz tacy jesteśmy, to nie zapominajmy przy tym, że oni (kler spod wszelkich sztandarów) wywodzą się właśnie z tamtej (judaistycznej) przecież religii i - jak widać - stamtąd czerpią wzorce. MY NATOMIAST, zamiast tworzyć i podziwiać włąsne dzieło, najpierw oddajemy, potem krytykujemy, by w końcu żałować i powtarzać od nowea te same błędy. POMYSŁ SAM ZAPRZĘGAJĄC WŁASNE SZARE KOMÓRKI, NIŻ POWTARZAĆ MĄDROŚCI RODEM Z AMBONY LUB ZASŁYSZANE OD KSIĘDZA PROBOSZCZA. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: Pobozne zyczenia.. 28.04.06, 07:45 To dopiero poczatek badania i szacowania gruntu w Polsce ile da sie w najblizszej przyszlosci wyciagnac. Juz zaczyna tykac procent od wyimaginowanej sumy zydowskich strat w Polsce. Czyzby zydzi zaczeli zmieniac taktyke : lepsza metoda glaskania niz jak do do tej pory aroganckich i chamskich politycznych naciskow jak np przypisywanie Polsce wlasnosci Auschwitz. Jakby zapomnieli, ze prawdziwa Polska nazwa miasta brzmi Oswiecim a Auschwitz to nazwa czysto germanska stworzona do latwiejszej wymowy i dokumentowania calego projektu obozu smierci - Auschwitz. Nalezy szybko obliczac ile strat ludzkich, materialnych i moralnych ponioslo panstwo Polskie za ochrone Zydow przed mordercami niemieckimi. Ile szkod ludzkich i materialnych narobili niemcy rozprawiajac sie z narodem Zydowskim na terenie okupowanych Ziem Polskich . Ile szkod zostalo wyrzadzonych przez administratorow zydowskich delegowanych przez sowietow na teren okupowanej Polski po II WS. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 08:18 "Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski kolejnych przeprosin " W tym tygodniu juz wystarczy, od poniedzialku przepraszamy na nowo. Niektorzy juz przeginaja. Polska przez setki lat byla oaza spokoju dla Zydow, ruchow reformacyjnych w kosciele. Podczas wojny Polacy jako nieliczni nie stworzyli kolaboracyjnego rzadu, wrecz przeciwnie, jak od setek lat walczyli. W kazdym narodzie znajda sie szczury, ale pretensje Pana Jeana Kahna sa conajmniej niesmaczne. Jednym slowem- odpier..cie sie od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 09:05 Szewach Weiss to madry czlowiek,ale i on i wielu innych porzadnych Zydow nie jest w stanie zapobiec dzialalnosci firmy "Holocost i SA".Jedynym,skutecznym sposobem moze byc stworzenie odpowiednika tej firmy "Juwish UB&NKWD w Polsce".Pokazujcie nazwiska,liczby pomordowanych,wyslanych na Syberie w latach 1939-41 oraz po 1944 oraz sylwetki sprawcow i decydentow.Pokazujcie kto,w glownej mierze dokonywal zbrodni na narodzie polskim,oczywiscie poza hitlerowcami.To jest temat nieomal tabu.Dlaczego??Czyzby bojazn przed tymi milionami Zydow,ktorzy wychowuja swoje dzieci w nienawisci do Polski i Polakow.Brak naszej reakcji na to jest tez zbrodnia przeciw narodowi polskiemu.Nie jestem ani antysemita ani polakozerca,nienawisc to zly doradca.Wiem jednak,ze jedyna reakcja na jaka umieja zdobyc sie Zydzi to oskarzenie o antysemityzm,stara spiewka.Niech otworza swoje sumienia.Nie,oni tego nie zrobia,bo to byloby bardzo niewygodne dla nich.To musimy zrobic my,naglosnic na caly swiat,przede wszystkim na terenie ich ziemi obiecanej w Izraelu i USA.Tam mieszka 90% populacji zydowskiej i tam jest urabiana opinia o Polakach antysemitach.To tam przemilcza sie zbrodnie zydowskich polakozercow. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero To nie jest temat tabu 28.04.06, 10:08 emeryt21 napisał: jedynym,skutecznym > sposobem moze byc stworzenie odpowiednika tej firmy "Juwish UB&NKWD w > Polsce".Pokazujcie nazwiska,liczby pomordowanych,wyslanych na Syberie w latach > 1939-41 oraz po 1944 oraz sylwetki sprawcow i decydentow.Pokazujcie kto,w > glownej mierze dokonywal zbrodni na narodzie polskim,oczywiscie poza > hitlerowcami.To jest temat nieomal tabu. ***************************************** Nie to nie jest temat tabu. To co sie dzialo jest straszne i godne potepienia. Problemem jest jedynie ze przesladowcy nie dzialali z pobudek etnicznych i nie jako zydzi lecz jako funkcjonariusze wielonarodowego rezimu. Ktorego ofiarami byli - obok rosjan i kilkdziesieciu innych narodowosci - rowniez Polacy i Zydzi. Kierowanie do Tel-Avivu pretensji o to co robil Radek albo Sinowiew jest tak samo absurdalne jak kierowanie do Warszawy oskarzen pod adresem Dzierzynskiego i JAgody. A moze moj przedmowca poczuwa sie odpowiedzialny za tych panow? Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: To nie jest temat tabu 28.04.06, 10:11 Po co więc robisz zamęt na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Bo drazni mnie 28.04.06, 10:28 i zawstydza jako Polaka ton niektorych wypowiedzi. Na pojednawczy i przyjazny Polsce gest Weissa ktory opowiada sie po naszej stronie odpowiadaja swymi postami jednostki domagajace sie wdziecznosci za rzekomo wyswiadczone przez ich przodkow laski i przeprosin za popelnione przez radzieckich komisarzy zbrodnie. To tak jakby na wyciagnieta reke napluc i nie podoba mi sie to. Dlatego staram sie o znalezienie kompromisu z ktorym wszyscy mozemy zyc. Jesli odbierasz zroznicowana i starajaca sie o obiektywnosc wypowiedz jako zamet to chyba nieprecyzyjnie sie wyrazilem. Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Dlaczego Szewach W. nie powie tego Żydom w USA? 28.04.06, 10:51 Panie Szewach Weis, o tym co Pan mówisz, to Polacy dobrze wiedzą. Skieruj Pan swoje wysiłki prostowania sfaszowanej przez pańskich pobratymców do swoich ziomków w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Dlaczego Szewach W. nie powie tego Żydom w US 28.04.06, 10:53 Fakt - wypowiedzi takie jak Szewacha Weissa wspaniałe, tylko adresat nie za bardzo właściwy. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Zastanow sie: 28.04.06, 10:03 nawet gdy pretensje Kahna sa niesmaczne (a sa) to tematem artykulu, ktory komentujesz jest wypowiedz Weissa ktory Twe zdanie podziela. Wiec kto sie ma od ciebie odp....? Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 13:52 el_p napisał: >Niektorzy juz przeginaja. Polska przez setki lat byla oaza spokoju dla Zydow No jasne, a skąd wzięli się Żydzi na Kazimierzu w Krakowie? Wygoniono ich z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Żydzi nie oczekują przeprosin, lecz czego$ ... 28.04.06, 14:21 ...czego, jesli nie przeprosin,panie weiss? wspomina pan mimochodem o udziale polakow w mordowaniu zydow, nie jednak czyniac wzmianki o podobnych krzywdac wyrzadzonym polakom przez zydow...wiec ja sie liczyc, t badzmy rzetelni... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 09:37 a moze Pan były ambasador skomentowałby sprawę zbrodni w Koniuchach, dokonanej przez zsowietyzowanych Żydów na cywilnej ludnosci polskiej tudzież sprawę całej serii tego rodzaju wydarzeń na terenach zajętych w latach 1939 - 41 przez Sowietów. Jedwabne jest jak najbardziej obciążeniem wobec Polaków, ale miało ono miejsce własnie na terenach gdzie ludnośc zydowska wsławiła się nbiechlubnie. Czy mówienie o tym to takze antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Szewach Weiss: Żydzi nie TOM1003 28.04.06, 14:09 tom1003 napisał: ... Jedwabne jest jak najbardziej obciążeniem wobec Polaków, ale miało > ono miejsce własnie na terenach gdzie ludnośc zydowska wsławiła się > nbiechlubnie. Czy mówienie o tym to takze antysemityzm? ------------------ kto powiedzial, ze jedwabne obciaza polakow? udzial obywateli polskich w tym mordzie zostal wyjety z kontekstu w celach czysto koniunkturalnych. obciazenie polski za ten incydent jest odrazajacym geszeftem pomiedzy "polskim" rzadem i swiatowym kongresem zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
kichote1 Re: Szewach Weiss: Żydzi nie TOM1003 28.04.06, 14:56 oj, rzabba, rzabba... my czyste raczki mamy, prawda? jedwabne, ten geszeft, to nie nasza sprawa... spijmy spokojnie, bo sumienie u nas czyste jak lza! Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: Szewach Weiss: Żydzi nie TOM...KICHOtel1 29.04.06, 01:12 kichote1 napisała: > oj, rzabba, rzabba... my czyste raczki mamy, prawda? jedwabne, ten geszeft, to > nie nasza sprawa... spijmy spokojnie, bo sumienie u nas czyste jak lza! -------------- golym okiem widac jak nierzetelnie przeprowadzono sledztwo. manipulowanie sprawa jest odrazajace i uraga przywoitosci. zydowski swiadek, wowczas 12 letni chlopiec, dzis obywatel usa, publicznie zadal klam oszczerstwom grossa. reakcja "profesra"od siedmiu bolesci byla nagla slabosc i pospieszne opuszczenie sali.w podobnym tempie zaniechano wykopow w jedwabnem, a pan sztolzman przeprosil zanim zakonczono badanie sprawy(!) Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 09:43 wypowiedz. Ze wstydem i przerazeniem oczekuje teraz ripost sluzbowych antysemitow, ktorzy zamiast ustosunkowac sie do przyjaznejo Polsce i Polakom wypowiedzi beda pouczac "tych Zydow" w oparciu o wypowiedzi z ktorymi autor polemizowal. Niektorym potrzebna jest po prostu zapiekla nienawisc jak powietrze do oddychania Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 09:51 Ty sobie najpierw zajrzyj do słownika i sprawdź hasło "antysemityzm", pod które tacy jak Ty podkładają co tylko chcą. Głos Szewacha Weissa jest wspaniały, ale to "głos wołającego na puszczy", to nie jest postawa np. większości amerykańskich Żydów zapiekłych w swoim antypolonizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 10:18 carokann napisał: > Ty sobie najpierw zajrzyj do słownika i sprawdź hasło "antysemityzm", pod które > > tacy jak Ty podkładają co tylko chcą. Ok, zajrze. Kogo masz na mysli mowiac "tacy jak ty"? Wypowiadalem sie w swoim imieniu. A jesli chodzi o antypolonizm wsrod Zydow amerykanskich to sie z toba zgadzam - choc nie wiem dlaczego sadzisz iz podziela go wiekszosc. Sa na ten temat jakies badania i szczegolowe dane? A wracajac do problemu i tematu: ja nie twierdze bynajmniej ze kazdy wypowiadajacy sie krytycznie o polityce srodowisk zydowskich jest automatycznie antysemita. Ja jedynie chcialbym sie wspolnie z innymi rodakami zastanowic co my mamy z tym zrobic i jak mozna by to zmienic. Przez wymiane wyzwisk? Wzajemnych oskarzen? Przerzucaniem sie liczba ofiar? Chyba nie. Bo to zaklada odpowiedzialnosc zbiorowa. A ja nie czuje sie jako Polak odpowiedzialny za motloch w Jedwabnem, za szmalcownikow ani za granatowa policje. I dlatego rzyznaje przedstawicielom srodowisk zydowskich takie samo prawo do niepoczuwania sie za zbrodnie Icka albo Moszego w Kownie. Takie to proste. Jesli chcemy byc szanowani, szanujmy innych. I nie dajmy sobie wejsc na glowe lecz wspierajmy takich jak Weiss. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 10:21 Tak się składa, że jesteś reprezentatywny dla pewnej grupy forumowiczów - stąd to "tacy jak Ty". Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 10:24 Nie wiem, co my z tym mamy zrobić. Bo rozmawiać można z takimi ludźmi jak Szewach Weiss, ale jak rozw\mawiać z krzykaczami reprezentującymi "The Holocaust Industry"? Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 10:36 carokann napisał: > Nie wiem, co my z tym mamy zrobić. > > Bo rozmawiać można z takimi ludźmi jak Szewach Weiss, ale jak rozw\mawiać z > krzykaczami reprezentującymi "The Holocaust Industry"? Z nimi nie ma o czym rozmawiac. To tak jakby wystawic do rozmów z Żydami L. Bubla. Slusznie tam wyzej ktos napisal "nie dac sobie wejsc na glowe". I pilnowac portfela. I nie odpuszczac zadnego klamstwa ani pomowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 10:46 carokann napisał: > Nie wiem, co my z tym mamy zrobić. > > Bo rozmawiać można z takimi ludźmi jak Szewach Weiss, ale jak rozw\mawiać z > krzykaczami reprezentującymi "The Holocaust Industry"? ****************************** Moze najrozsadniej byloby oddzielic grupe zapieklych awanturnikow (po jednej i drugiej stronie) i wreszcie sie ze soba dogadac? W przeciwienstwie do ciebie mysle ze wielu Zydow mysli tak jak Weiss, pomozmy aby bylo ich coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 10:51 Ja wiem, że wielu Żydów myśli jak Szewach Weiss, wielu takich spotkałem i mam jak najlepsze wrażenia z tych spotkań. Ale to nie oni kształtują opinię o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Madra, pojednawcza i spokojna...i zbyteczna 28.04.06, 11:07 Napisz pan, panie Weis co pan zrobiłeś, aby uświadomic swoje rewelacje żydowsko-amerykańskim fałszerzom historii. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Madra, pojednawcza i spokojna...i zbyteczna 28.04.06, 11:15 lejbakogelmogel napisał: > Napisz pan, panie Weis co pan zrobiłeś, aby uświadomic swoje rewelacje > żydowsko-amerykańskim fałszerzom historii. A ty co zrobiles? Poza obrzucaniem inwektywami zyczliwego nam czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 11:13 carokann napisał: > Ja wiem, że wielu Żydów myśli jak Szewach Weiss, wielu takich spotkałem i mam > jak najlepsze wrażenia z tych spotkań. Ale to nie oni kształtują opinię o > Polsce. Niestety nie. I to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kakapete Re: Madra, pojednawcza i spokojna 28.04.06, 10:04 W kazdym narodzie sa swieci i lajdacy. Wspomina sie powyzej o zbrodniach zydow z NKWD i PRL wobec Polakow, a zapomina sie iz byla b. wyrazna wiekszosc ludzi pochodzenia zydowskiego/ponad 10%/ wywozonych na Syberie, a ilu zginelo pod Monte Cassino i w Tobruku. Pamietamy zbrodnie Trockiego, a czy wiecie ze Rosjanie o wiele bardziej wycierpieli od dzialalnosci Dzierzynskiego... Opis zbrodni w czasie II WS na zydach znam z bezposrednich relacji najblizszej rodziny - pamietacie z "Przedwiosnia" te wozy wypelnione trupami Ormian. To widzieli moi dziadkowie, ale z zydami i slyszeli zlosliwe komentarze niektorych sasiadow. Holokaust to nie mit!!!Zakoncze powtarzajac poczatek...w kazdym narodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Nie truj 28.04.06, 12:53 W komnistycznym aparacie Czeka bylo wiecej zydow niz Rosjan i to przy udziale ludnosci zydowskiej w ogole ludnosci ZSRR nie przekraczajacym 2%. Na Ukrainie, gdzie zginely miliony z rak czerwonych katow udzial Zydow w Czeka wynosil az 70%. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus a kto stworzył Cze-ka 28.04.06, 13:53 > W komnistycznym aparacie Czeka bylo wiecej zydow niz Rosjan a jej tworca byl polski szlachcic Dzierżyński Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: a kto stworzył Cze-ka EPtesicus 28.04.06, 14:29 eptesicus napisał: > > W komnistycznym aparacie Czeka bylo wiecej zydow niz Rosjan > a jej tworca byl polski szlachcic Dzierzynski ------------------ Dzierzynski byl zydem Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Kto z nas dwojga zwariowal? 28.04.06, 15:40 Ty czy ja? A moze mowimy o roznych Dzierzynskich? Bo ten o ktorym ja mowie to Feliks Dzierzynski, syn Edmunda Dzierzynskiego herbu Sulima, wnuk Jozefa, prawnuk Mikolaja, praprawnuk Jakuba, praprawnuk Onufrego z powiatu slonimskiego w ksiestwie zmudzkim. Spadkobierca folwarku Kochaniszki w temze powiecie. Polski rodowod daje sie jeszcze przesledzic przez siedem nastepnych pokolen bo dzieki bogu i tepym antysemitom na zlosc drzewo genealogiczne nie tylko kompletne i zachowane ale rowniez wykaz szlachty polskiej na zmudzi z 1819 zachowal sie w ANB i przchowywany jest w Minsku a Faksimile w Archiwum Narodowym w Warszawie. I jak bys zamiast powtarzac bezmyslnie brednie antysemickie troche poczytal to znalazl bys u Wankowicza (pewno dla ciebie tez zyd i komunista?) we wspomnieniach wesola opowiesc o tym jak dziad Feliksa Dzierzynskiego byl na Sluzbie w domu Wankowiczow a konkretnie u prpradziada Melchiora. Siedzisz przy kompie, niedouczony jestes i jatrzysz opowiadajac brednie z kalendarza. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus jakieś źródła może - oprócz polonica.net :-)) 28.04.06, 16:52 > Dzierzynski byl zydem a ja kisielem porzeczkowym :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: A dlaczego nie musimy przeprosić? Każdemu ucz 28.04.06, 09:43 Może zamiast ogólnika "ogrom zbrodni" jakieś fakty? swego czasu ks. prof. Chrostowski brał udział w pracach komisji ds. dialogu chrześcijańsko-żydowskiego. Człowiek szlachetny i pełen dobrej woli. Jednak po pewnym czasie miał serdecznie dosyć, ponieważ Żydzi domagali się od Kościoła katolickiego tylko jednego - nieustannego przepraszania. Można tak sobie przepraszać do końca świata... Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 [...] 28.04.06, 09:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus jak ktoś chce być dumny z Kopernika, musi też... 28.04.06, 12:17 ...wstydzić się za Jedwabne jesli ktos zyje zyciem swojego narodu i jest patriotą, bierze na siebie wszystko - dumę i wstyd, dobro i zło Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: jak ktoś chce być dumny z Kopernika, musi też 28.04.06, 14:59 eptesicus napisał: > ...wstydzić się za Jedwabne >jesli ktos zyje zyciem swojego narodu i jest patriotą, bierze na siebie > wszystko - dumę i wstyd, dobro i zło --------------- nie ma skutku bez przyczyny i to rowniez co nastapilo w jedwabnem mialo swoj kontekst, ktory, niestety zostal usuniety z watku i sprawa przedstawiona nierzetelnie. czy czulbys sie winny za popelnienie czynu "z lufa przy skroni"? cala akcja odbyla sie przeciez pod "nadzorem" niemcow. czy wiesz jak naprawde bylo? poza tym wstydzic sie za kogos inego? to absurd. podobnie jest z duma z pokrewienstwa z kims wybitnym, z tym, ze ta przynajmniej moze sluzyc czemus dobremu, jak np podnoszeniu na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Re: jak ktoś chce być dumny z Kopernika, musi też 28.04.06, 16:54 > nierzetelnie. czy czulbys sie winny za popelnienie czynu "z lufa przy skroni"? > cala akcja odbyla sie przeciez pod "nadzorem" niemcow pod nadzorem ale nie pod przymusem. Nikogo tą lufą nie zmuszono do wrzucania żywych ludzi do ognia. Nikogo nie represjonowano ani nie zabito za odmowe mordowania. Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: jak ktoś chce być dumny zEPTEsicus 29.04.06, 01:20 eptesicus napisał: ... > pod nadzorem ale nie pod przymusem. Nikogo tą lufą nie zmuszono do wrzucania > żywych ludzi do ognia. Nikogo nie represjonowano ani nie zabito za odmowe > mordowania. ------------- powtarzasz brednie wysmarowane na zamowienie przez gro$$a. zyjacy w usa zydowski naoczny swiadek tej zbrodni zadal klam oszczerstwom profe$ora. poczytaj innej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadi54 [...] 28.04.06, 10:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 10:50 tadi54 napisała: > a niby panie Weis z jakiej racji??? Coś sie wam w głowach poprzestawiało! moze > jeszcze za ukrzyzowanie Jezusa was trzeba przepraszac??? Czasem dobrze jest przeczytac nie tylko naglowek ale rowniez artykul. W nim jest zawarta odpowiedz, prawdopodobnie w antycypacji panskiego pytania Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 10:04 "Podczas II wojny światowej w Polsce nie powstały żadne kolaboracyjne władze, które razem z nazistowskimi Niemcami niosłyby współodpowiedzialność za żydowską Zagładę. We Francji był reżim Vichy, a np. na Węgrzech faszystowskie władze od 1944 r. ściśle współpracowały z Adolfem Eichmannem. I ta współpraca skończyła się wywózką 400 tys.węgierskich Żydów do obozów koncentracyjnych. Również w Rumunii władze w pewnym okresie pomagały w mordowaniu Żydów. To zupełnie coś innego niż w Polsce." W Polsce ludzie wspolpracowali ze tak powiem dobrowolnie, ze szczerego serca. Naturalnie, ze panstwo nie moze przepraszac za taka spontanicznosc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 10:09 Polska była jedynym krajem w Europie, którego obywatele nie tworzyli swoich formacji w Waffen SS - nie było polskich odziałów Waffen SS, były szwedzkie, bośniackie, rosyjskie, i jakie się tylko chce... A swoją idiotyczną wypowiedzią o dobrowolnej współpracy obrażasz tysiące tych, którzy za wolną Polskę zginęli. Ale już nie raz miałem okazję poznać twoją pozę Stary Europejczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 10:18 old.european napisał: > W Polsce ludzie wspolpracowali ze tak powiem dobrowolnie, ze szczerego serca. > Naturalnie, ze panstwo nie moze przepraszac za taka spontanicznosc :-) > Jakby moj dziadek żył to by Ci wpie..l za takie teksty, Old Wanker. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Szewach W.: Żydzi oczekują od Polski tylko $$! 28.04.06, 14:31 Goworim "przeprosin", podrozumiewjem "dołłary". Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Old European! 28.04.06, 10:57 old.european napisal: > W Polsce ludzie wspolpracowali ze tak powiem dobrowolnie, ze szczerego serca. > Naturalnie, ze panstwo nie moze przepraszac za taka spontanicznosc :-) > Naturalnie ze tacy tez byli. Pytanie tylko czego to dowodzi? Bo dla mnie jest ta wypowiedz jednostronna, obrazliwa i raniaca. Mam w rodzinie krewnych ktorzy skonczyli pod sciana razem z Zydem ktorego ukrywali na strychu. A doniosl na Gestapo sasiad Polak katolik. I dostal za to w nagrode zegarek i przydzial sloniny. Odpowiedz Link Zgłoś
la-budda Szewach Weiss - gdyby tacy Żydzi nami rządzili ;D 28.04.06, 10:11 Szewach Weiss to jeden z wybitniejszych współczesnych polityków. Zrobił więcej dla walki z antysemityzmem niż setka organizacji. Znam osoby, które pod jego wpływem stały się niepoprawnymi filosemitami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stopzionism Re: Szewach polityk o stu kłamliwych gębach 28.04.06, 17:20 la-budda: jak on taki dobry to niech syjoniści oddadzą polsce i polakom zadrabione pieniądze za zabitych w czasie II wojny światowej polskich obywateli które te syjonistyczne oragnizacji przywłaszczyły sobie Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: kwasniewski przeprosiłby i tak 28.04.06, 15:05 otoz to.przeprosil publicznie ...zanim ogloszono werdykt komisji badajacej sprawe! Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org [...] 28.04.06, 10:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Jak narod moze przeprosic za czyny ludzi? 28.04.06, 10:24 dziwne,ze kloca sie pomiedzy soba narody pokrzywdzone przez Niemcy hitlerowskie,niemiecki narod,ktory dal sie poniesc temu psychopacie Hitlerowi jest cacy,teraz uklada sie z Rosja ponad naszymi glowami,boje sie o Polske :( Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Moze 28.04.06, 11:01 Jesli w demokratycznych wyborach wiekszosc wybierze zbrodniarzy to wina spada niestety potem na wszystkich czlonkow wspolnoty narodowej. Tak bylo w niemczech i slusznie Niemcy przepraszaja do dzisiaj za to co ludzie uczynili i czego zaniechali. I dlatego chcemy aby Oswiecim byl niemieckim a nie polskim albo ludzkim obozem zaglady. Odpowiedz Link Zgłoś
magendavid Re: A dlaczego nie musimy przeprosić? Każdemu ucz 28.04.06, 10:12 Obyś nigdy nie musiał przeżywać tego co, ja w marcu 68 - bilet w jedną stronę. Potem powrót i kilkakrotne wyrzuceninie z pracy za pochodzenie (tzn. powodem były inne drobne sprawy lub wsadzenie kogoś innego na moje miejsce).Była również odmowa przyjęcia do pracy w instytucji kościelnej Caritasie na etacie lekarza, gdy dowiedzieli się,że jestem Zydem. Bicie w mordę na ulicy (2 X). Polacy oficjalnie nigdy nie przyznaja się do tego,że sa anysemitami. Nie lubią arabów ,Rosjan etc. Uwielbiaja za to dużo mówić o swojej dobroci gościnności. Sami widzicie jacy jesteście. Jeszcze nie wyjżdżam z tego kraju,ponieważ nie chcę dać pozywki tym,którym na rękę jest by ostatniŻydzi wyjechali z Polski. Faszystowsko-kościelne społeczeństwo robi jednak wszystko by tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: A dlaczego nie musimy przeprosić? Każdemu ucz 28.04.06, 10:16 Czyli Polacy powinni złożyć takie oficjalne oświadczenie, że są antysemitami? Ile razy musieliby je składać, by Pana zadowolić? Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Niestety, mogę wyrazić tylko ubolewanie i przepro- 28.04.06, 10:17 sić za tych, którzy łączą się z Tobą w bólu i cierpieniu. Tak, Marzec' 68 jest cierniem, który tkwi głęboko w duszy normalnych Polaków i dociera do najgłebszych pokładów ludzkiej wrażliwości. Przepraszamy, i nie wyjeżdżaj - daj świadectwo! Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Niestety, mogę wyrazić tylko ubolewanie i prz 28.04.06, 10:20 Zwłaszcza, że rok 68 to był wynik rozgrywki między frakcjami w PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Niestety, mogę wyrazić tylko ubolewanie i prz 28.04.06, 10:29 Tyż prawda. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Frakcje PZPR? 28.04.06, 10:43 carokann napisał: > Zwłaszcza, że rok 68 to był wynik rozgrywki między frakcjami w PZPR. ********************************************************************* Slusznie. Istotnie tak bylo. Ale to nie zmienia faktu ze Moczarowcy byli Polakami. I Ci ktorzy poslusznie wykonywwali ich polecenia rowniez. W Niemczech tez nikt po wojnie nie byl winien - wszystkiemu winni byli Ci niedobrzy nazisci. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Frakcje PZPR? 28.04.06, 10:45 Jest tylko pewna różnica - Niemcy wybrali nazistów w wolnych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Frakcje PZPR? 28.04.06, 11:02 A co ma Lepper do Hitlera. Fantazja Cię ponosi. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Frakcje PZPR? 28.04.06, 11:09 carokann napisał: > A co ma Lepper do Hitlera. Fantazja Cię ponosi. Ano to, ze czasem zdarzaja sie wypadki za ktore trudno nam potem przejac odpowiedzialnosc. Jesli Polacy wybiora niebezpiecznego maniaka i populiste w demokratycznych wyborach (a ostatnie wybory pokazuja ze bynajmniej nie jest to niemozliwe) to bedziemy mieli tak samo przechlapane jak Niemcy. I oboje bedziemy musieli tlumaczyc potem wnukom ze co prawda Polacy ale nie my. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Frakcje PZPR? 28.04.06, 11:14 Nie ma obaw, Polska jest w Unii Europejskiej i nie stanie się krajem faszystowskim. Realia nie te, dlatego trzeba ostrożnie z przywoływaniem historycznych przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: A dlaczego nie musimy przeprosić? Każdemu ucz 28.04.06, 10:28 magendavid napisał: > Obyś nigdy nie musiał przeżywać tego co, ja w marcu 68 - bilet w jedną stronę. > Potem powrót i kilkakrotne wyrzuceninie z pracy za pochodzenie (tzn. powodem > były inne drobne sprawy lub wsadzenie kogoś innego na moje miejsce).Była > również odmowa przyjęcia do pracy w instytucji kościelnej Caritasie na etacie > lekarza, gdy dowiedzieli się,że jestem Zydem. Bicie w mordę na ulicy (2 X). > Polacy oficjalnie nigdy nie przyznaja się do tego,że sa anysemitami. Nie lubią > arabów ,Rosjan etc. Uwielbiaja za to dużo mówić o swojej dobroci gościnności. > Sami widzicie jacy jesteście. Jeszcze nie wyjżdżam z tego kraju,ponieważ nie > chcę dać pozywki tym,którym na rękę jest by ostatniŻydzi wyjechali z Polski. > Faszystowsko-kościelne społeczeństwo robi jednak wszystko by tak się stało. Przykro mi, że tak odbierasz Polskę. Nie wyjeżdżaj. Ja antysemitą nie jestem. Nie czuję się członkiem "społ. faszystowsko- kościelnego". Jeżeli takowe rzeczywiście istnieje... Pzdr. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Magendavid! 28.04.06, 10:40 Nie mam zamiaru Cie pouczac. Tego rodzaju doswiadczenie pozostawia trwaly uraz - jednak moze jest nadzieja skoro powrociles? Urzywajac jednak uogolnienia "Polacy oficjalnie nigdy nie przyznaja się do tego,że sa anysemitami" wpadasz w logiczna pulapke. NAturalnie ze sie nie przyznaja. Ci co sa nie przyznaja sie bo tak wygodniej. Ci co nie sa bo nie maja do czego. Wrzucanie jednych i drugich do jednego worka nie rozni Cie jednak w niczym od antysemitow i jest odbierane (slusznie) jako antypolonizm. Tak ze moze bys ta wypowiedz pod tym wzgledem skorygowal? Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Magendavid! 28.04.06, 10:43 Rmstemero - pełny szacunek za ten post! Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: A dlaczego nie musimy przeprosić? Każdemu ucz 28.04.06, 11:30 magendavid napisał: > Obyś nigdy nie musiał przeżywać tego co, ja w marcu 68 - bilet w jedną stronę. > Potem powrót i kilkakrotne wyrzuceninie z pracy za pochodzenie (tzn. powodem > były inne drobne sprawy lub wsadzenie kogoś innego na moje miejsce).Była > również odmowa przyjęcia do pracy w instytucji kościelnej Caritasie na etacie > lekarza, gdy dowiedzieli się,że jestem Zydem. Bicie w mordę na ulicy (2 X). > Polacy oficjalnie nigdy nie przyznaja się do tego,że sa anysemitami. Nie lubią > arabów ,Rosjan etc. Uwielbiaja za to dużo mówić o swojej dobroci gościnności. > ____Sami widzicie jacy jesteście.____ Jeszcze nie wyjżdżam z tego kraju,ponieważ nie > chcę dać pozywki tym,którym na rękę jest by ostatniŻydzi wyjechali z Polski. > Faszystowsko-kościelne społeczeństwo robi jednak wszystko by tak się stało. Dzięki za określenie mnie oprawcą, mimo, że nic złego Ci nie zrobiłem. Nie mam za co przepraszać ani Ciebie, ani żadnego Żyda - nigdy żadnemu nie wyrządziłem krzywdy, ani nic złego o żadnym nie powiedziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: A dlaczego nie musimy przeprosić? Każdemu ucz 28.04.06, 12:34 do magendavid:jednak żydzi Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Re: A dlaczego nie musimy MAGendavidd 28.04.06, 15:16 to byly wewnatrz partyjne rozrywki, nie majacee nic wspolnego ze stanem w narodzie. awantury tego typu zawsze byly inicjowane na gorze. oskarzanie polakow za twoj los jest bledem. jaki narod idzie na wojne, jesli nie zostanie na nia wyslany? Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: A dlaczego nie musimy przeprosić? Każdemu ucz 28.04.06, 17:05 A czy Ty nie widzisz tego, co piszesz ?? Moze postaraj sie zidentyfikowac z " tym krajem" i nie traktuj negatywnie wszystkich Polakow. Piszesz o momentach, w ktorych byles pietnowany przez swoje zydowskie pochodzenie, a przeciez nie chcesz zobaczyc politycznej sytuacji jaka za tym stala. Jestes lekarzem w Polsce, zyjesz w " tym kraju", czy nie jest Ci wstyd traktowac Polske jako " ten kraj " a nie " moj kraj". Moze w tym wlasnie tkwi problem ? Wielu Polakow pomagalo Zydom, wielu Zydow zaisymilowalo sie z Polska i uwazalo sie i uwaza za Polakow. Problemem numer jeden grupy zydowskiej jest gleboka niechec do asymilacji. Jesli chcesz byc " odrebna nacja " w konkretnym kraju ( prawie kazdym ), to bedziesz tak traktowany. Przyznam, ze mam tak serdecznie dosyc tych wszystkich atakow na " antysemicka Polske" . Moj dziadek mial przyjaciela - byl Polakiem i takze Zydem. Przezyl wojne dzieki pomocy polskich przyjaciol. Byl szanowany i dobry. Nienawidzil komuny za jej koszmarne nieprawosci. Niestety takze nie przepadal za " swoimi " - jak Ty bys napisal, bo, jak twierdzil, beda zawsze robili szum wokol spraw malo istotnych, zeby pod ich plaszczykiem zalatwiac sprawy istotne dla siebie. Gdyby nie to wszystko, co niektorzy Zydzi robia na siecie, zeby Polske pokazac w zlym swietlwe, pewnie Pan Szulc w naszej rodzinie odszedlby w zapomnienie. Jednak zyje i nawet modlimy sie za niego, bo byl madrym, milym czlowiekiem, choc od innego Zyda uslyszalam - modlisz sie do innego Boga, nasz jest starszy i lepszy !!!!!!!! ( Sic !! Rabin z Nowego Jorku !!!) Czy w zwiazku z tym mysle o nim zle - nie - mysle, ze jest zaslepiony i prymitywny - to wszystko. Jesli jest Ci zle w Polsce, jesli doznajesz tylu upokorzen, to koniecznie powinienes wyjechac. Izrael potrzebuje lekarzy, wiem, bo mam tam przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
stopzionism syjonistyczne ideologie wpisane w komunizm 28.04.06, 17:35 sulineczka: syjonistyczne ideologie zostały przez żydów wpisane w komunizm i miały na celu dokonanie światowej rewolucji właśnie syjonistycznej stawiając tych w"wybrańców nmarodu wybranego przez samych siebie" w roli nierobów zyjących na cudzy koszt w tych komunistycznych państwach poszytych syjonizmem jej przywódców . Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Jeden Żyd powie TAK, drugi Żyd powie NIE, aby do.. 28.04.06, 10:31 Jeden Żyd powie TAK, drugi Żyd powie NIE, najważniejsze, aby być do przodu. Niech sobie każdy ze słuchaczy wybierze co tam zechce. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Jeden Polak powie TAK, drugi Polak powie NIE 28.04.06, 12:21 i tez kazdy moze sobie wybrac co chce. Ze to narod antysemitow albo filosemitow albo jeszcze innych :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Jeden Żyd powie TAK, drugi Żyd powie NIE 28.04.06, 14:35 Między nami Żydami zawsze tak samo. Jeden działa w UW, drugi w PO, a trzeci - stary PZPRowiec w SLD. A wszyscy dążymy do tego samego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Bredzisz i to nieudolnie 28.04.06, 10:33 boli Cie i nie pasuje Ci wypowiedz Weissa, nieprawdaz? Nie wiesz co z nia zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 10:36 problem w tym, że w przypadku jedwabnego obciążono cały naród polski i zrobiono szopkę z przeprosinami prezydenta w przypadku zbrodni popełnionych przez Żydów wysługujących się okupantowei radzieckiemu samo mówienie o nich uznawane jestza antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
robcikreczek Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 10:43 Pan Szewach Weiss jest bardzo mądrym człowiekiem i cieszę się że jest przyjacielem Polski i Polaków. Ponadto wielkim jego walorem jest to że dąży do pojednania i pierwszy wyciąga rękę do zgody, nie pomijając jednakże trudnych, a łączących nas zaszłości historycznych. Jeszcze raz chcę podkreślić o wielkim uznaniu dla Pana Weissa i jeśli jest to możliwe to proszę redakcję Gazety o przekazanie moich słów uznania za dążenie do pojednania stosunków Polaków i Żydów. Robert Reczek Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Pan Szewach Weiss to bardzo mądry człowiek 28.04.06, 11:00 Aj, jaki on mądry! Z jednej strony "...dąży do pojednania i pierwszy wyciąga rękę do zgody...", a z drugiej strony zamawia u Grossa, tego wybitnego fałszerza historii, kolejną fałszywkę o pogromie kieleckim. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Czy Weiss reprezentuje poglądy większości Żydów? 28.04.06, 10:53 O ile wiem, Kahn reprezentuje jakąś organizację Żydów europejskich, Weiss tylko siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Czy Weiss reprezentuje poglądy większości Żyd 28.04.06, 10:55 I to jest właśnie problem, problem reprezentatywności. Ilu Żydów myśli jak Szewach Weiss? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Kim jest teraz Szewach Weiss? 28.04.06, 10:58 Czy ktoś mógłby mi uprzejmie wyjaśnic kim jest obecnie Szewach Weiss. Normalnie, gdy ktoś kończy służbę dyplomatyczną w jakimś kraju, wraca do siebie. Co on w Polsce teraz robi i dlaczego go tak często mamy przyjemność słyszeć i oglądać w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
lejbakogelmogel Re: Kim jest teraz Szewach Weiss? Wątpliwa przyjem 28.04.06, 11:03 Dlaczego tak często mamy WĄTPLIWĄ przyjemność ogladania i słuchania pana Szewacha Weisa w TVP ? Oto jest pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Kim jest teraz Szewach Weiss? Wątpliwa przyje 28.04.06, 11:12 lejbakogelmogel napisał: > Dlaczego tak często mamy WĄTPLIWĄ przyjemność ogladania i słuchania > pana Szewacha Weisa w TVP ? > Oto jest pytanie! Na bank znasz już odpowiedź. Podzielisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Watpliwa przyjemnosc 28.04.06, 11:16 lejbakogelmogel napisał: > Dlaczego tak często mamy WĄTPLIWĄ przyjemność ogladania i słuchania > pana Szewacha Weisa w TVP ? > Oto jest pytanie! ****************** Dal mnie pytaniem jest dlaczego ty akurat do Weissa masz pretensje? I o co wlasciwie? Spotkales sie z jego strony z przesladowaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 Re:Owszem, przesladuje mnie jego obecnosc 28.04.06, 13:48 rmstemero napisał: > lejbakogelmogel napisał: > > > Dlaczego tak często mamy WĄTPLIWĄ przyjemność ogladania i słuchania > > pana Szewacha Weisa w TVP ? > > Oto jest pytanie! > > ****************** > > Dal mnie pytaniem jest dlaczego ty akurat do Weissa masz pretensje? I o co > wlasciwie? Spotkales sie z jego strony z przesladowaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
goldsax a mnie obecność tych ktorzy skowycza atysemita 28.04.06, 15:07 gdy mowisz o historicznych faktach w stosunkach Zydow do Polakow. Wymien nazwiska Zydow, ktorzy uratowali Polakow od Stalinowskich Pogromow? Wymien nazwiska Zydow, ktorzy protestowali przeciwko kolaboracji Zydow z wrogami Polski i Polakow. Nie wypowiadaj sie w moim imieniu i w imieniu milionow, ktorzy ucierpieli od anty-polskiej dzialalnosci. Zapraszam do " Jewish Muzem's" na swiecie w ktorych szkaluja dobre imie Polakow za zbrodnie ludobojstwa na Zydach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Re: Kim jest teraz Szewach Weiss? 28.04.06, 11:32 Profesor Weiss prowadzi wyklady na UW i wydaje swoje ksiazki w Polsce, gdzie ludzi kupuja je z NIEWATPLIWA przyjemnoscia. Naturalnie Ty reprezentujesz typowa staropolska goscinnosc! ---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Wykłada na UW powiadasz... 28.04.06, 13:51 To znaczy że do niedawna płacił mu Izrael, a teraz za jego miazmaty płaci budżet państwa polskiego. Ci Żydzi to potrafią się urządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba Szewach Weiss "dyskretnie" sugeruje udzial polakow 28.04.06, 15:29 w zamordowaniu tysiecy zydow. tu nie chodzi o przeprosiny,tu idzie o cos wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Czy Weiss reprezentuje poglądy większości Żyd 28.04.06, 13:21 I co to ma za znaczenie, ze w tej chwili tylko siebie? Wczesniej byl ambasadorem Izraela w Polsce i jakos nie przypominam sobie, aby z tego tytulu ktos go specjalnie aprecjonowal, wiec lepiej go teraz nie deprecjonowac. Weiss jest dosyc wazna osobistoscia w Izraelu i ten czlowiek jest do Polski pozytywnie nastawiony a zdanie ma wywazone, T. Odpowiedz Link Zgłoś
lady284 Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 11:08 No proszę, najlepiej jakby kłaniono im się w pas co ??? Żydzi czują się jak bogowie, a reszta to chołota. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili jezeli katyn jest ludobojstwem, to jak mozna 28.04.06, 11:20 okreslic zbrodnie polskie na Zydac, gdy ida w setki tysiecy, ale w Polsce mowi sie o MINIZBRODNIACH, co to za idiotyczne okreslenie, poadto jest grubym bledem twierdzenie ze rzad polski nie wspolpracowal z okupantem. A jamim toorganem byla policja granatowa, gdy caly resosrt panstwowy przeszedl po gestapo. to sa tylo niektore fakty, dziaj gdy Poacy morduja w Belgii, tez nie oskarzamy cale panstwo, ale morduja Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: jezeli katyn jest ludobojstwem, to jak mozna 28.04.06, 11:26 mobileinmobili napisał: > okreslic zbrodnie polskie na Zydac, gdy ida w setki tysiecy, ale w Polsce mowi > sie o MINIZBRODNIACH, co to za idiotyczne okreslenie, poadto jest grubym bledem > twierdzenie ze rzad polski nie wspolpracowal z okupantem. A jamim toorganem by > la policja granatowa, gdy caly resosrt panstwowy przeszedl po gestapo. > > to sa tylo niektore fakty, dziaj gdy Poacy morduja w Belgii, tez nie oskarzamy > cale panstwo, ale morduja Polacy. Zgoda - okreslenie "minizbrodnie" jest debilne, ale rzad Polski nie wspolpracowal z Niemcami. Okupanci przejeli po prostu czesc urzednikow. To byly decyzje tych ludzi a nie rzadu, ktorego w Polsce nie bylo. Na podobnej zasadzie po wojnie UB przejelo czesc ludzi, ktorzy wspolpracowali z Gestapo. Polacy "morduja" w Belgii? A ilu wymordowali? breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: jezeli katyn jest ludobojstwem, to jak mozna 28.04.06, 11:37 co za bzdury, policja granatowa nosila insygnia panstwa polskiego, co bylo jednoznaczne z reprezentowaniem wladzy polskiej na uslugach hitlerowskich okupantow. Polska do dzsiaj nie rozliczyla tego haniebnego okresu historii i odmawia poszkodowanym zadoscuczynienia. Chyba sprawa musza sie zajac miedzynarodowe trybunaly, zeby odkryc ta oblude w historii polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus mijasz sie z prawda 28.04.06, 12:28 mobileinmobili napisał: > co za bzdury, policja granatowa nosila insygnia panstwa polskiego nieprawda, polskie insygnia zostaly usuniete i zastapione herbami miast w ktorych policjanci sluzyli. Poza tym oni NIE WYKONYWALI polecen legalnego polskiego rządu, tj. tego ktory znajdowal sie najpierw we Francji a pozniej w Anglii. Granatowi byli czesto likwidowani przez legalne sily zbrojne polskiego rządu tj. ZWZ/AK, choc zgoda ze en masse byli tolerowani. Ale to dlatego, ze podziemie mialo sporo wtyk w policji granatowej i jej istnienie widocznie sie oplacalo. UB po wojnie wielu z tych granatowych pozytywnie zweryfikowalo i przyjelo do sluzby w MO lub u siebie - co tylko dowodzi jakie to byly smieci ludzkie. Zgadzam sie ze okreslenia "minizbrodnie" sa idiotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Polacy wymordowali setki tysięcy Belgów 28.04.06, 11:37 jak wiadomo. Co prawda Polacy okazali się Romami, ale to tylko kłamstwo belgijskie, które powinno być karane z urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: jezeli katyn jest ludobojstwem, to jak mozna 28.04.06, 17:14 Polacy morduja w Belgii ??????? Fantastyczny przyklad dezinformacji.!!!! O reszcie juz nie pisze, bo nie warto - trzeba bylo uczyc sie historii z okresu wojny, a nie wypisywac bzdury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero nastepny prowokator 28.04.06, 15:48 potrzebny ten post jak kurze gacie. Zaraz sobie nan odpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Dziekuje za roozmowe 28.04.06, 11:21 tym ktorzy rozmawiali. Pozdrowienia. Tym ktorzy napisali to co zawsze a szczegolnie tym ktorzy napisali to co zawsze i raczej nie na temat nie dziekuje. Ludzkosc potrzebowala kilkaset tysiecy lat aby zejsc z drzewa i pozegnac sie z kanibalizmem. Moze jeszcze nie wszystko stracone? Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 11:30 ile lat bedzie sie jeszcze to walkowac ???? jest juz 60 lat po wojnie!!!! nie chcemy tego słuchac... Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: Szewach Weiss: Żydzi nie oczekują od Polski k 28.04.06, 11:39 Przez 30 lat po wojnie się nie wałkowało, ale w latach 70. ukształtowało się "Przedsiebiorstwo Holokaust", i zaczęło się... Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus bedziemy walkowac do konca swiata 28.04.06, 12:31 > ile lat bedzie sie jeszcze to walkowac ???? jest juz 60 lat po wojnie!!!! nie > chcemy tego słuchac... a o Katyniu chcesz sluchac? Zamordowanych niewinnych ludzi na calym swiecie bedziemy wspominac DO KONCA SWIATA, jestesmy im to winni. Żydow, Polaków, Ormian, Serbów, Muzułmanów, Rosjan mordowanych przez polskiego szlachcica Dzierżyńskiego, Czeczenow, Indian, Chinczykow w Nankinie, Tybetanczykow, chrzescijan, pogan i manichejczykow pozeranych na arenach przez lwy, heretykow i prawowiernych palonych na stosach... Odpowiedz Link Zgłoś
carokann [...] 28.04.06, 11:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: A kolaboracja policji żydowskiej już rozliczo 28.04.06, 11:43 policja zydowwska to wewnetzrna spraw Zydow, tu mowimy o zbrodniach granatowej policji polskiej, urzedu bylej II Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
carokann Re: A kolaboracja policji żydowskiej już rozliczo 28.04.06, 11:47 Popadasz w sprzeczność - ale takie sa skutki zacietrzewienia. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jezeli tak wszysko wiesz o rzadzie polskim 28.04.06, 12:35 w czasie okupacji hitlerowskiej,ktory wspolpracowal z Niemcami, to prosze mi podac nazwiska: premiera,ministra spraw wewnetrznych,ministra spraw zagranicznych itd.tego rzadu, to wtedy sobie porozmawiamy, a jezeli nie wiesz, to sie zamknij i przestan bredzic. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 ale Polacy oczekuja od Zydow-za takie slowa i za 28.04.06, 11:41 CALOKSZTALT Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ale Polacy oczekuja od Zydow-za takie slowa i 28.04.06, 11:48 za tego glupka z francji to jak zyd rzeczywiscie czuje sie w obowiazku zaprotestowac i nawet przeprosic. Za caloksztalt krystek, to niestety musisz sam sie walic we wlasne piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 ani mi sie sni,gosciuniu 28.04.06, 11:57 czas przeprosin juz minal.Powoli zbliza sie czas zerwania stosunkow dyplomatycznych. Kiedys przypomnisz sobie moje slowa. Nie wiem kto to jest ten glupekz Franncji, wcale od ciebie nie oczekuje przeprosin, bo to akcja nie dla takiego drobiazdzka jak ty, zainspirowana ,zaplanowana i wykonywana duzo wyzej. I skandalem jest ,Szewach Weiss cos takiego mowi a GW cos takiego drukuje, To wykrecanie kota,bo to nie Zydzi a POLACY poczuli sie wlasnie obrazeni Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ani mi sie sni,gosciuniu 28.04.06, 12:03 Ha,ha,ha...zdaje sie, ze juz nie masz kontroli nad niczym,krystek, mam nadzieje, ze przynajmniej siusu robisz samodzielnie i niezaleznie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ani mi sie sni,gosciuniu 28.04.06, 12:22 smiech to zdrowie, gosciuni i tylko to ci pozostalo. Niestety,wszystkie moje przewidywania sie sprawdzaja. Jesli przypomnisz sobie nasza rozmowe jeszcze z 2004,gdzie przed takim scenariuszem przestrzegalem i pisalem,ze wbrew temu co twierdzisz ty, wtracalski czy Tamek antysemityzm w Polsce ,najtrudniejszy do zwalczenia ,bo ten ludowy, wynikajacy z konkretnych ,powojennych doswiadczen,przygaszony znowu podnosi glowe i staje sie zjawiskiem masowym. GW moze drukowac durne wywiady, juz dawno utracila funkcje pisma opiniotworczego, jesli ja kiedykolwiek miala, i chowac glowe w piach. Rok temu zwrocilem uwage na pewien wywiad p.Bikont i wam probowalem na niego zwrocic uwage.Byl telewizyjny,wiec mozna bylo obserwowac,ze p, Bikont ma rzadka mine. A opowiadala o swoich ostatnich wrazeniach z Podlasia, po aferze z Jedwabnem i po wydrukowaniu swojejksiazki. To,ze pomnik ofiar zarosl chwastami ,a nawet sciezka do niego , to male piwo. P Bikont powiedziala,ze przejezdzajac przez tamte okolice stara sie nie opuszczac samochodu, a wrecz przeciwnie dodaje gazu. Jak sadzisz, co miala na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus nie Polacy tylko jakis krystian71 28.04.06, 12:38 nie wypowiadaj sie w moim imieniu, Polakow jest 40 milionow ja sie nie czuje obrazony przez tego frajera z Francji bo ten smiec nie dorasta mi do narządu. Jest żałosnym żydowskim antypolonistą, należy do tej klasy jątrzących wiecznie fundamentalistow co wsrod Polakow-katolikow Nowak i Michalkiewicz z RM. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: nie Polacy tylko jakis krystian71 28.04.06, 13:13 nic z tych rzeczy, wiec sie nie podszywaj.Cala tworczosc Michalkiewicz,jesl juz tego tematu dotyczy, to zwraca uwage na wlasnie takie indywidua i ich zadania. Michalkiewicz pierwszy , oficjalnie powiedzial to od czego teraz puchna wszystkie fora i co po domach mowi sie od lat. A Centrum dowodzenia ta od lat prowadzona nagonka wcale nie lezy we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Re: nie Polacy tylko jakis krystian71 28.04.06, 13:46 > nic z tych rzeczy, wiec sie nie podszywaj za kogo niby? > Michalkiewicz pierwszy , oficjalnie powiedzial to od czego teraz puchna > wszystkie fora i co po domach mowi sie od lat. ciekawe czyje domy, bo chyba nie te w ktorych ja bywam Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: nie Polacy tylko jakis krystian71 28.04.06, 15:15 to juz nie moj problem ,ze nie budzisz zaufania, jak zreszta kazda podszywka. Popodsluchuj pod polskimi drzwiami Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Re: nie Polacy tylko jakis krystian71 28.04.06, 16:58 krystian71 napisała: > to juz nie moj problem ,ze nie budzisz zaufania, jak zreszta kazda podszywka. > Popodsluchuj pod polskimi drzwiami od ktorej strony? Zwykle nie przykladam ucha do swoich wlasnych drzwi, tym bardziej od srodka, bo wygladaloby to idiotycznie :-)) a o zaufanie u endekow i antysemitow nie zabiegam, co wiecej takie zaufanie byloby dla mnie powodem do wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
stopzionism słuchac należy uwaznie co polacy mówią o syjonista 28.04.06, 17:41 eptesicus: jak nie chcesz podsłuchiwac i podglądac przyrody to posłuchaj co mówia normalni polacy . na szczęście mamy zdrowy osąd na syjonizmy i na to o co tym panom z międzynarodowych organizacji syjonistycznych chodzi. wynieścli sie do palestyny po II wojnie światowej i trwa tam wojna od ponad 50 lat. gdzie sie nie pojawia sa przeklinani i nielubiani. tobie sie to podoba , to nie jest ich wina tylko całej reszty świata. masz dziwne sporzenie na rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus to co, mam siebie samego słuchać? 28.04.06, 18:07 > eptesicus: jak nie chcesz podsłuchiwac i podglądac przyrody to posłuchaj co > mówia normalni polacy czyli np. ja sam? Odpowiedz Link Zgłoś
goldsax ...ciekawe czyje domy 28.04.06, 15:24 , bo chyba nie te w ktorych ja bywam... Nie kazdy bywa u Szechterow i Sztolcmanow. Odpowiedz Link Zgłoś