e_katt 19.10.05, 14:27 (z pobożnym życzeniem: "...i nie wróci więcej";) Tematy-bumerangi, na widok których myśli się "znowu.. ;-/", jak np.: - gotowanie mleka w puszce - czy [XYZ] można mrozić? - sosy do makaronu - jak?! Inne? Jakie?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: Ale to już było... 19.10.05, 14:29 kurczaki KFC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepiczek Re: Ale to już było... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:29 bo tu jest rozdarcie-taka forma forum-jedni traktuja z doskoku jak stronki z przepisami inni przesiadują to swoje godziny w pracy i domu dlatego tak jest i nie ma rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepiczek a propos-nie moge znalesc tych sosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:32 chyba nie tylko pomidorowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepiczek mam dla ciebie propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:36 mozna by wykorzystac twoją wiedze statystyczna oraz uwage poświęconą forum i zrobić linkownie na stronie startowej forum-do najbardziej pomocnych wątków- zrób cos takiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Już dawno jest: 19.10.05, 14:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=24494529&a=24494529 a z powtórek dostaję odruchu widząc zamrażanie i sposób na ogórki. Ciekawe czy będzie rok spokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Ale to już było... 19.10.05, 14:37 tanie dania tez powracaja, ale akurat to mnie wcale nie dziwi i nie przeszkadza nieraz sama sie czegos nowego dowiem :) czesto tez pojawiaja sie i wracaja tematy z prosbami o menu na przyjecia badz kolacje romantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Ale to już było... 19.10.05, 14:47 'ale to już było i dlaczego nikt nie korzysta z wyszukiwarki':) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: Ale to już było... IP: 80.68.236.* 19.10.05, 15:14 Odpowiedź "Wpisz do wyszukiwarki" Też już była wiele razy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: Ale to już było... IP: 80.68.236.* 19.10.05, 15:22 Ja zgadzam się z Pepiczkiem, że część ludzi traktuje forum z doskoku, stąd te powtarzające się pytania. Grupa starych bywalców zawsze może przecież taki post zignorować... Choć rozumiem też trochę ich irytację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: Ale to już było... IP: 213.31.229.* 19.10.05, 15:17 bo na zadane po raz setny to samo pytanie trudno znalezc absolutnie nowa odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Ale to już było... 19.10.05, 15:31 Witam W zasadzie to normalne, że się powtarzają. Parę rzeczy zebraliśmy tu kobieta.gazeta.pl/kuchnia/0,59471,2346356.html Na potęgę powtarzają się na Komputerze też i dlatego powstał taki wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891 co w pewnym stopniu pomaga, ale nie eliminuje problemu. Można robić taki wątek, można też np. dzielić forum na różne tematy. Np. Przepisy, Wyposażenie kuchni itp. Oczywiście jeśli macie jakieś sugestie dotyczące np. tej tam strony, to my bardzo chętnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Ale to już było... 19.10.05, 22:39 Hm... a mozna miec inne odczucia na widok watku ? Bo ja mam "ojej, to juz" na widok watka o pierniku Apolki, nawet w lipcu mnie dreszcze przeszły, jak ktos zapytał o zagniatanie. Chcialabym w tym roku zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Re: Ale to już było... 20.10.05, 19:27 Oj, swietnie rozumiem bo tez tak mam (robilam w zeszlym roku - najwieksza frajda nie jest w robieniu a w gadaniu, niestety... ;) ) Wydaje mi sie ze dobrze by bylo zebrac pare tematow, ktore powtarzaja sie co rusz (na przyklad 'czy mozna zamrazac drozdze", "formy silikonowe", 'fasolka po bretonsku") i wstawic kilka tuz pod tytulem forum. Nie chodzi o to by wyczerpac wszystkie powtarzajace sie tematy, ale o to by zainspirowac ludzi do uzywania wyszukiwarki. Prosta metoda, ktora nie zawsze to zadziala - ale zadziala od czasu do czasu i to juz uczyni nasze zycie latwiejszym... Co do wyszukiwarki, to dziala ona od-czasu-do-czasu i, dla ludzi jak ja - bez polskiej czcionki, wymaga polotu i wiedzy o bazach danych by wyciagnac to co sie szuka, a czasem tez wielokrotnego laczenia sie z serwerem. Dobrze by bylo rowniez by znalezc jakis sposob pomocy/podzialu rozmowy dla/na poczatkujacych i zaawansowanych. Nie wiem jak reszta z Was, ale ja jestem raczej zaawansowanym kucharzem i z checia pomoge poczatkujacym (omnibusem nie jestem, wiec i mi sie pomoc przyda), ale chcialabym tez cos wyniesc z mojego siedzenia przed komputerem, a wiec moc porozmawiac o technice gotowania w polskiej kuchni bez slyszenia ciaglych komentarzy typu 'magia gotowania', itp. itd. W zamian wolalabym uslyszec teorie dlaczego techniki naszych dziadkow mialy sens. Podzial na wyposazenie kuchni i przepisy wydaje mi sie nienaturalnym podzialem bo np. rozmowa o temperowaniu czekolady w jakims czekoladowym przepisie musi sie odbyc w kontekscie konkretnego wyposazenia kuchni. Natomiast podoba mi sie podzial na forum piekarzy i forum kucharzy, przy zostawieniu ogolnego forum takim jakie jest. Np.: pieczenie bab to nie prosta rzecz, wbrew temu co sie wydawaloby z wypowiedzi. Na mniejszym, specjalistycznym forum pewne istotne rzeczy wyszlyby moze wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Ale to już było... 21.10.05, 01:24 Nie! Żadnych tych obowiązkowych wątków na początku! W innych forach trzeba za każdym razem "rolować" przez te wątki zanim dotrze się do wątków właściwych. Absolutnie nieznośne. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Ale to już było... 21.10.05, 10:57 Słusznie. Może się powtarzam ale zerknijcie na Komputery. Tam jest 1 wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Re: Ale to już było... 21.10.05, 20:38 Well, jakos trzeba rozwiazac te powtarzajace sie ciagle te same tematy. Pinning - jest uzywane na calym swiecie na wszystkich blogach. Jest to mniejsze zlo niz gadanie o tym samym. Czesto mnie tu nie ma, rowniez dlatego, ze forum zrobilo sie monotematyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Ale to już było... 22.10.05, 11:43 A możesz ten pinning przetłumaczyć na potrzeby Forum? Bo nie bardzo łapię. To co mi przychodzi do głowy (może się powtarzam) - to próby porządkowania tematów np. w wątkach ale też podziały forum - wydzielenie przepisów przykładem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jotcha piernik Apolki??? to juz niedlugo!! 20.10.05, 23:08 dwa razy popelnilam, trzeba znowu niedlugo nastawic, juz sie nie moge doczekac :) co za pozyteczny watek, dzieki za przypomnienie heh Odpowiedz Link Zgłoś
st.grzegorz Re: Ale to już było... 21.10.05, 01:00 no i caly jest urok w tym wlasnie, toz to forum publiczne, kazdy pisze co chce, nie chcesz?Nie odpowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ale to już było... IP: *.icpnet.pl 21.10.05, 16:47 Skoro na takie powtarzające się pytania ktoś odpowiada to chyba wszystko jest w porządku. Dochodzą nowi forumowicze, wyszukiwarka OK, ale czasem chce się na bieżąco o coś zapytać i podyskutować. No nie wiem, ale jeżeli ktoś ma pretensje o powtarzające się wątki to chyba nie rozumie idei forum dostępnego dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzi Re: Ale to już było... IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 21.10.05, 18:50 Po co się denerwować?Ja mam 60 lat, jak widzę powtarzające się wątki (mnie się wydaje, że najwięcej było o plackach ziemn.) to sobie tylko myślę, że ktoś nowy przyszedł.Pewnie większość z Was jest młoda, cierpliwości, zrozumienia, miłości bliźniego wszystkim życzę.Nic złego się nie dzieje.A niech się powtarzają, jedzenie też się powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina Gdzie jest nastepny piernik Apolki? 21.10.05, 21:04 Innymi slowy za 5 lat to forum wygladac bedzie dokladnie tak samo, walkujac w kolko czy da sie zamrazac drozdze i nic nowego, klasy piernika Apolki na nim juz nigdy nie bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Ale to już było... 23.10.05, 15:39 "Pomocy!" "Ratunku!" (I nic więcej w tytule wątku) Odpowiedz Link Zgłoś