alkud 29.04.06, 18:28 Mam nadzieje, że premier Lepper zrobi Kaczyńskiemu porządne świniobicie :-))) --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Iran-najwiekszy-dom-publiczny-swiata.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas313 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 18:34 "Lepper jest agitatorem, dziwną mieszanką anarchizującego lewactwa i ekstremistycznego nacjonalizmu" Krótko mówiąc: narodowym bolszewikiem. Może flagę SamooBrony zastąpić taką: upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f7/National_bolshevik.jpg? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 18:37 > Krótko mówiąc: narodowym bolszewikiem. czyli jeszcze krócej mówiąc: Leppera i JKwaczyńskiego połączyły ideały --- religiapokoju.blox.pl/2006/04/Iran-najwiekszy-dom-publiczny-swiata.html Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: europa przezyla haidera 29.04.06, 20:11 No wiec wlasnie w tym rzecz. A w samej Francji populista zajal drugie miejsce w wyborach prezydenckich... Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: europa przezyla haidera 30.04.06, 07:25 A w polsce zostal prezydentem i slucha brata. Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Ale kaczki mogą tego nie przeżyć!:) 29.04.06, 21:24 Jak Endrju, zamiast bicia świni zrobi bicie i skubanie drobiu!;( Pewnie wtedy będzie słychać głośne kwa! kwa! kwa!, jak zwyle podczas takiej operacji w chłopskiej chałupie, zwłaszcza przed niedzielnym obiadem!:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Ale kaczki mogą tego nie przeżyć!:) 30.04.06, 00:10 Już skubie! Całymi garściami! Gołe bez puchu tyłeczki (prokuratura oblige czyje nie wspomnę) wychłosta jak to ma "we w zwyczaju" On Nasz niebawem Pierwszy po (tu znowu cisza, bo prokuratory strzegące swej syne-kury - pardon nic tu o drobiu nie pis-kam, a może taczki jakie przywlecze Nasz Najjaśnieszy Rzeczypospolitej Premier? Na k.cze podwójne - no właśnie - tuszki. Oberek, oberek, polka, polka, za lepera czwarta polska..... Brawo i PIS i jeszcze ras Biz! (specjalne czeskie błędy) info dla oczytanych. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Europa nie przezyla Heidera, bo Heider zyje. 30.04.06, 08:30 Pochwalony i pozdrowiony. bulba! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 18:38 Cały świat się dziwi, jak można tak psuć Państwo Polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A********* 29.04.06, 21:53 I znowu Francuzi pokazali Polakom ich miejsce w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Hrabianka von Jola zrozumie .... 29.04.06, 23:22 Hrabianka von Jola zrozumie i przetłumaczy swojemu Narodowi Widocznie von ... i swiniopasy nie rozumieja polskojezycznej mowy i nalezało im to po francusku powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Debile we francuskim rzadzie 29.04.06, 19:52 Policz swojskich imbecyli i zasugeruj jakąś radę. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Debile we francuskim rzadzie 29.04.06, 21:10 to dokładnie tak jak w polskim czyli... jesteśmy w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 18:36 Kaczyńscy i Lepper psują Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 18:40 I nasmiewaja sie z tego nie tylko we Francji... Nam jednak nie do smiechu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Kaczyńscy i Lepper psują Państwo 29.04.06, 19:13 Ale mają dobre intencje: chcą naprawiać państwo. Inna sprawa że dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 30.04.06, 05:29 Wrojoz to nie jest psucie tylko przenicowanie. Europa w takim kształcie budzi niezadowolenie społeczeństw w krajach członkowskich i przypuszczalnie Polska stanie się zarzewiem nadchodzących zmian. Stąd pójdzie iskra. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Francuzi nie widza, ze caly nasz rzad to populisci 29.04.06, 18:46 Moze i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Francuzi nie widza, ze caly nasz rzad to popu 29.04.06, 19:48 piwi77 napisał: > Moze i dobrze. Ale my to widzimy i jak zaczniemy myśleć, zrobimy porządek wiedząc, jakie to może przynieść skutki. Wtedy, zgodzę się się, że może to i dobrze. Tylko zacznijmy myśleć! Wtedy Francuzi mogą sobie mówić, co chcą, a my nie będziemy tym przejmować się. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka_z_dywit ***S_A_M_A_B_R_O_N_A**** 29.04.06, 22:23 Francuzi tak piszą, bo już się boją. Wiedzą, że towarzysz Lepper, nie dopuści ich pluszaków do naszych lodówek. Nie będą nam obce pluszaki, zjadały jedzenia w lodówkach. Samoobrona powstrzyma Geant i L'Eclerc przed grabieżą majątku i bezcennych wartości rodzinnych mieszkańców Zielnowa. Jeszcze sami będą prosić o pozwolenie na wstęp do naszych gospodarstw agroturystycznych. Jeszcze będą na kolanach błagać byśmy wpuścili Renault i Peugeota. Ale my powiemy NIE. Bo wiemy, że to jest ich plan wykupu kraju. Sama już dawno zmieniłam komórkę na sieć SAMI-SWOI. Nie dla oranża. A polskiej młodzieży nie damy, żeby zamiast uczciwej pracy, na uniwersytetach się ogłupiali. NIE DAMY. Jakem Jolanta Janiszewska, zawsze dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
as40400 Re: ***S_A_M_A_B_R_O_N_A**** 29.04.06, 22:40 zapomnialas o citroenie - czyzby mial jakies fory, a problem z dziewictwem jest twoj - po co tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Re: jolka_z_dywit - przestan pieprzyc 30.04.06, 23:10 chcialas zablysnac znajomoscia francuskiego - paniusiu z czym do gosci - podstawowe bledy. Nie chcesz francuskich produktow w lodowce - pies cie tracil , zdychaj z glodu i nos posrane majtki, to najlepsze dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay To wszystko jest prawdą 29.04.06, 18:54 Nadchodzą ciężkie czasy dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
greri2 Co gorsze: komunisci w rzadzie wloskim czy 29.04.06, 19:09 tzw. "populisci" w polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: co mnie obchodzą Włochy 29.04.06, 19:16 żyję w Polsce i nie podoba mi się rząd narodowo-socjalistyczny, bolszewicko-brunatny, konserwatywno-nacjonalistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: co mnie obchodzą .... 29.04.06, 20:01 Te wszystkie Le..mondy,figara i humanite niech się zajmują swoim Le... Penem.... i losem eurokonstytucji którą uwalili..a Polsce już pomogliście....w 1939.... za więcej dziękujemy...nie skorzystamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
rauss_gw Re: co mnie obchodzą Geje 30.04.06, 00:47 Ja tez zyje w Polsce i nie podoba mi sie to ze zboki laza po ulicach, maszeruja sobie i jesce do tego Policja i sady ich chronia. Trzeba gejow to kopaln wsadzic, Niech cos zaczna produkowac (bo dzieci to nie moga). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Co gorsze: komunisci w rzadzie wloskim czy 29.04.06, 20:34 greri2 napisał: > tzw. "populisci" w polskim? Zdecydowanie populiści (bynajmniej nie - tzw!)w polskim rządzie gorsi. Szczególnie, że mnie osobiście znacznie bardziej interesuje problem polskich populistów, niż włoskich komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
greri2 Re: Co gorsze: komunisci w rzadzie wloskim czy 29.04.06, 20:43 Moje pytanie skierowane bylo do Francuzow, troche nieprecyzyjnie je sformulowalem. Dla mnie komunisci to syf i wszystkie histeryczne debile, ktore mowia o faszyzmie w Polsce powinny sobie zwalic konie i wyluzowac Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org Zagraniczne komentarze 29.04.06, 19:09 Ciekawe, ze dzienniki francuskie, niezaleznie od reprezentowanej opcji, widza to, czego u nas juz nikt nie widzi (badz widziec nie chce). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zagraniczne komentarze 29.04.06, 19:12 U nas ludzie i media też to widzą, ale w IVRP nie ma dla nich miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 19:10 Populista,to nawet nieżle brzmi-tymbardziej,że jeden w polskim rządzie. Ale na moje rozeznanie to,"trzy w jednym" populista,szowinista i po trosze anarchista. O rany,znowu o nas żle piszą. A tak było dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 19:26 Przyganial kociol garnkowi. Lepen-Leper nawet brzmi podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Francuska prasa nie sie zajmie swoim "rajem" 29.04.06, 19:38 Nie pomijajac problemu z Lepperem, chcialbym stwierdzic, iz moze francuscy nie populistyczni politycy i redaktorzy, powinni zajac sie wlasnymi problemami. Kraj, ktory pozwolil na to, aby zalala ich 5 - milionowa horda islamska nie bedzie mnie pouczal. Przynajmniej w tej "okropnej Polsce" nie pali sie codziennie setek samochodow (pewnie dla podwyzszenia niskich temperatur). Nie ma rowniez codziennych strajkow milionow rozwydrzonych, zmanierowanych "niby Francuzow", ktorym wygodne socjalistyczne idee zupelnie poprzewracaly w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś
luxc Re: Francuska prasa nie sie zajmie swoim "rajem" 29.04.06, 19:48 Ależ z ciebie burak - o swoich problemach piszą ciągle, ale również (pewnie na ostatnich stronach) są doniesienia z Polski - tak jak w Polskich gazetach piszą o Francji. I w artykule jest streszczenie tego co piszą - rozumiesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do luxc 29.04.06, 20:23 Alez z Ciebie podwojny burak. Nic nie zrozumiales z mojej wypowiedzi. Chodzilo mi o to, ze Francuzi, ktorzy doprowadzili do takiego bagna w swoim wlasnym kraju, sa bardzo watpliwymi nauczycielami czegokolwiek. A Ty rozumiesz????? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Francuska prasa nie sie zajmie swoim "rajem" 29.04.06, 20:45 marek10004 napisał: > Przynajmniej w tej "okropnej Polsce" nie pali sie > codziennie setek samochodow (pewnie dla podwyzszenia niskich temperatur). Nie > ma rowniez codziennych strajkow milionow rozwydrzonych, zmanierowanych "niby > Francuzow", ktorym wygodne socjalistyczne idee zupelnie poprzewracaly w > głowach. Faktycznie, "codziennych strajków milionów rozwydrzonych, zmanierowanych >>niby Francuzów<< [ani nawet prawdziwych Francuzów]" to u nas nie ma i chyba raczej nie będzie, ale co do wszelakich niepokojów - to nie mów chop.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:37 el_p napisał: > Przyganial kociol garnkowi. Lepen-Leper nawet brzmi podobnie. Czy Le Pen był wicepremierem? Ja tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Wychodzi na to..... 29.04.06, 19:26 ze zachod wie lepiej kto ma byc w polskim rzadzie.Zwolennicy PO i SLD sie ciesza a nie dostrzegaja ze sami staja sie zakladnikami zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Wychodzi na to..... 29.04.06, 19:28 Lepiej byc zakladnikiem Zachodu, niz moherowej koalicji... Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Wychodzi na to..... 29.04.06, 19:50 presentation1 napisał: > ze zachod wie lepiej kto ma byc w polskim rzadzie.Zwolennicy PO i SLD sie > ciesza a nie dostrzegaja ze sami staja sie zakladnikami zachodu. Zupełnie nie rozumiesz, co z tego wynika a wydzje się, że dajesz 'mądre' rady i komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wychodzi na to..... 29.04.06, 22:38 Najwazniejsze sa twoje rady.Ja wcale nie uwazam ze musisz moje-madre jak piszesz -rady komentowac a tym bardziej czytaj.To podobnie jak z GW mozesz a nie musisz czytac Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 29.04.06, 19:53 Czlowiek z wyrokami, ex-hodowca bydla reprezentuje 38-milionowy kraj!!!!! I dziwic sie, ze taka przestepczosc wsrod mlodych... przyklad idzie z gory. Ale kaczki daly d*** mulatowi.... :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio To nie jest he he! Himmler hodował drób... 29.04.06, 20:10 Więc może jeszcze wszystko przed nami. A że Kaczki dały kupra, to prawda. żeby z tego czego nie podłapały. Lesiu już ma brodawki, Jarusiowi wyskoczą Wrzodaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 29.04.06, 20:14 Hodowcy bydła i świń to też bydło i świnie...Tyle masz do powiedzenia? Gratuluję głębii konstatacji... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 29.04.06, 21:25 kosa44 napisał: > Hodowcy bydła i świń to też bydło i świnie...Tyle masz do powiedzenia? > Gratuluję głębii konstatacji... Dziekuje, Nie tylko tyle mam do powiedzenia...Zreszta to Twoje stwierdzenie; Tylko jak patrze na "kariere" tego pana to wlos mi sie jezy. Stwierdzenie, ze hodowca swin, rzeczywiscie bylo malo adekwatne do tego co on naprawde soba reprezentuje; Przepraszam wszystkich hodowcow, czegokolwiek; bydla, norek, lisow, golebi ... :°: Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 29.04.06, 21:29 uu1 napisała: > Kaczek. Przeprasza, ze zapomnialam :-). Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 29.04.06, 21:07 Chyba Ty Ginusia dalas d...y piszac takie bzdury.Jesli gosc chodowca bizonow i strusi,ktory musialcodziennie wstawac o 5-tej rano aby utrzymac gospodarstwo,musial liczyc kazdy grosz i z dnia na dzien zostal bankrutem tylko dlatego,ze Balcerowicz podkrecil pozyczkobiorcom wiejskim odsetki(nie krytykuje w tym momencie B).To kto ma byc ministrem Rolnctwa?Tusk albo lepiej Rokita? To by wszyskie swinie Dzieciaczku wyzdychaly.Jestem pelen podziwu,ze L. wyszedl z dolka i probuje cos zmienic.Ale gdybys byla corka hodowcy swin a tatus dawalby ci najwyzej kromke chleba z maslem i mlekiem, a do miasta dojezdzalabys PKS-em na ktory nie zawsze bylaby kasa, co bys wtedy pisala? ,,Ja corka hodowcy swin wstydze sie swego tatusia,a Ministerstwem Rolnictwa niech kieruje Rokita bo duzo mowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 29.04.06, 21:20 slavik222 napisał: > Chyba Ty Ginusia dalas d...y piszac takie bzdury.> > dlatego,ze Balcerowicz podkrecil pozyczkobiorcom wiejskim odsetki(nie krytykuje > > To kto ma byc ministrem Rolnctwa?Tusk albo lepiej Rokita? > To by wszyskie swinie Dzieciaczku wyzdychaly.Jestem pelen podziwu,ze L. wyszedl > > z dolka i probuje cos zmienic.> >> Ministrem rolnictwa powinien byc ktos kompetentny (tak jak zreszta kazdy minister:). Trudno, zeby ministrem finansow byla kasjerka z bylego PGR-u. Polityl$ka w normalnym kraju prowadzona powinna byc przez ludzi ku temu wyksztalconych a nie przez nastepcow Nikodema Dyzmy. Jezeli uwazasz, ze Jedrek L. cos probuje zmienic to szczesc Ci Boze ;). Odpowiedz Link Zgłoś
jolka_z_dywit ***S_A_M_A_B_R_O_N_A**** 29.04.06, 22:51 > Chyba Ty Ginusia dalas d...y piszac takie bzdury.Jesli gosc chodowca bizonow i > strusi,ktory musialcodziennie wstawac o 5-tej rano aby utrzymac > gospodarstwo,musial liczyc kazdy grosz i z dnia na dzien zostal bankrutem tylko > > dlatego,ze Balcerowicz podkrecil pozyczkobiorcom wiejskim odsetki(nie krytykuje > Widzicie sami....Balcerowicz każdego dopadnie. Nawet hodowce o 5 rano. I znienacka, chybcikiem tak poukłada z rana te podatki, żeby tylko ten hodowca się o nie poprzewracał i zbankrutował. Tylko samoobrona pomoże hodowcy. Ponieważ obłoży wszystkich 50% podatkiem, więc będzie gotówka na bezzwrotny kredyt dla hodowców. Już Andrzej Lepper zadba, żeby ponadto, hodowcy nie wcześniej niż o 9 musieli wstawać. Odtąd nikt nie będzie musiał nic liczyć, a już napewno nie z dnia na dzień. To Samoobrona się ze wszystkimi lumpen-żydo-komuno-masono-cyklisto-liberałami policzy. Niech tylko ten Pawlak w drogę Samoobronie nie wchodzi, bo on nie jest tak prawdziwym wieśniakiem, jak my - ****** S_A_M_O_O_B_R_O_N_A ******* Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: ***S_A_M_A_B_R_O_N_A**** 30.04.06, 09:47 Dziekuję. Nareszcie wiem na jakim tle powstała obsesja "prawdziwych wieśniaków". A Ty Jolu, prawdziwa wieśniaczko, hodujesz bydło, czy ono samo się hoduje, kiedy piszesz te bzdury od 5 rano? Odpowiedz Link Zgłoś
rauss_gw Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 30.04.06, 01:00 A Jimmy Carter by rolnikiem uprawiaracy orzeszke ziemne. I co zostal Presidentem Ameryki (byl Democrata wiec nie pieprzcie mi tu ze amerka to otumaniony kraj) i do tego laureatem Pokojowej Nagrody Nobla. Tylko ciekawe czy Lepper zdola zrobic to samo??? Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 30.04.06, 04:11 rauss_gw napisał: > A Jimmy Carter by rolnikiem uprawiaracy orzeszke ziemne. I co zostal > Presidentem Ameryki (byl Democrata wiec nie pieprzcie mi tu ze amerka to > otumaniony kraj) i do tego laureatem Pokojowej Nagrody Nobla. > > Tylko ciekawe czy Lepper zdola zrobic to samo??? Chyba tak! Popatrz - jest juz vicepremierem, a byl "tylko" chodowca trzody chlewnej, zwyklym rolnikiem. To jest cos takiego jak z "pucybuta milioner". Fascynujace! To, ze pochodzi ze wsi i nie ma (nie mial) manier nie powinno go dyskredytowac - Polska jest krajem wolnych ludzi i widac, ze kazdy ma szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: He, He! Hodowca swin wicepremierem!!! 30.04.06, 05:51 Lepszy hodowca świń niż wszystkie millery, mellery,tudzież inne kwaśniewskie razem wzięte. Nadchodzi czas kiedy interes narodowy będzie ważniejszy niż geszefty Brukseli. Leppery, Lepeny i Haidery do dzieła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolt-r Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:01 "konserwatywny "Le Figaro", lewicowa "Liberation" i niezależny "Le Monde"." Słuchajcie, czy to nie jest dziwne, zastanawiające, że ich prawica jest w działaniach i opiniach bardziej lewicowa niż nasza lewica?! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:09 > Słuchajcie, czy to nie jest dziwne, zastanawiające, że ich prawica jest w > działaniach i opiniach bardziej lewicowa niż nasza lewica?! Nie. W Polsce nie ma normalnej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:20 Podaj przykład tej normalnej lewicy gdziekolwiek i kiedykolwiek............. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:33 Czy to ma być usprawiedliwienie tego co wyczynia polska "lewica" w ostatnich 17. latach? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:44 Konkretnie...gdzie kiedy i w jakim państwie była ta normalna lewica ? Podaj konkretny przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:48 Na potrzeby tej rozmowy - napisałem o lewicy takiej, jaką sobie współcześnie wyobrażam. Polska nie ma zadnej z jej cech. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:51 Znaczy utopia.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:55 Nie. Np. rozdział kościoła od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 21:04 Chodzi Ci o przyklad kraju rzadzonego przez lewice i rozwijajacego sie gospodarczo? Wielka Brytania, Hiszpania, Chile, Brazylia, Argentyna... Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 22:14 Taa.Blair to wybitny lewicowiec...Zappatero miał za mało czasu żeby poprawić hiszpańską gospodarkę....a Chile i Argentyna to kto ?Bo coś nie wspomniałeś Chavezie...a może jakieś inne wzorce poczynając od Robespierra..... Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:44 Problem nie lezy we Francji. To u nas tzw. prawica (PiS) ma lewicowe poglady. Zwlaszcza gospodarcze. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Co lepsze "populizm" czy "elitaryzm"? 29.04.06, 20:16 Przeciwienstwem populizmu jest elitaryzm. W warunkach demokracji populizm wydaje sie byc zjawiskiem bardziej pozadanym niz elitaryzm. "Elitaryzm jest sprzeczny z demokracja, gdzie każdy posiada swój własny głos, natomiast nie posiada takiego w elitaryzmie". Naduzyciem jest lacznie populizmu z brakiem tolerancji, ograniczaniem wolnosci czy ksenofobia. W tym zakrsie elitaryzm jest wiekszym zagrozniem dla demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 20:35 a kogo w Polsce obchodzi francuska brukowa prasa....pocałujta......wójta... Tylko Francuzom spod znaku półksiężyca dobrze płaććie...i o to chodzi...wasz cyrk wasze małpy....nie będziemy bić się o jakiś tam Paris... Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Populista u populistow? 29.04.06, 20:45 Hmmm zbyt gejowsko to brzmi!!! Spokojnie to tylko ochlokracja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 "Le Monde" jak zawsze jest najlepszy, nie idzie w 29.04.06, 20:51 skrajnosciowe sformulowania.. Opinie prasy zagranicznej formuluja w duzej czesci opinie polskich? mass-mediow ( w rzeczywistosci w rekach zagranicznego kapitalu..) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Byly hodowca swin bedzie rzadzic Polska!kwi,k 29.04.06, 22:17 Kwi, kwi, kwi... Kwa, kwa, kwa. Jak to było? "Stary McDonald farmę miał"? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 21:07 alkud napisał: > Mam nadzieje, że premier Lepper zrobi > Kaczyńskiemu porządne świniobicie :-))) i może "dać w papę" jak mu Kaczyński podskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 tak, słyszeliśmy.... samubrona, ądreż leper itd. 29.04.06, 21:37 Żabojady mają takie samo pojęcie o polskich realiach jak o prawdiłowym wymawianiu polskich słów i imion. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 takie są uroki m.in. demokracji i futbolu... 29.04.06, 21:40 ... że czasem na szczyt dochodzi ktoś zupełnie nieznany, kto teoretycznie nie miał żadnych szans... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 21:55 O byłym hodowcy świń albo plantatorze pokrzyw po same jaja nie napisali? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Francuska prasa: Populista w polskim rządzie 29.04.06, 22:09 ale mamy kuwa opinię. z tym je... Leppiej i Kaczkami.pięknie kufa pieknie no tak - teraz ku^wa oni.... tylko co z tego bedzie --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Qui bono? 29.04.06, 22:26 Lepper w Polsce ,Le Pen we Francji,Berlusconi w Italii i Angela(przyjaciółka Putina) w Bundes.W republice weimarskiej też czekali ,czekali ,aż się doczekali Adolfa! Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Qui bono? 30.04.06, 00:43 ADI? L.? Bez żartów! Nie strasz człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Wiekszosc komentarzy...... 29.04.06, 22:44 jak przystalo na zwolennikow lub czlonkow PO i SLD.Razem na te partie oddalo glos ok 3 i pol miliona osob(nie chce mi sie sprawdzac).I to jest maksimum co te partie moga uzyskac.Slychac ich glosno jak geje,lesbijki z prostej przyczyny- media sa za nimi.Stanowicie malutka czesc spoleczenstwa wiec zasady demokracji sa proste.To zwyciezcy dyktuja na swiecie.Zaczynajac od Waszyngtonu a konczac na Warszawie.Zapomieliscie jak wyglada demokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Wiekszosc komentarzy...... 30.04.06, 00:49 Czesc spoleczenstwa ktora glosowala na moherowcow jest nieznacznie wieksza. Tez malenka. Wiekszosc nie poparla nikogo. Nie zapominaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Wiekszosc komentarzy...... 30.04.06, 02:20 tierralatina napisał: > Czesc spoleczenstwa ktora glosowala na moherowcow jest nieznacznie wieksza. Tez > > malenka. Wiekszosc nie poparla nikogo. Nie zapominaj o tym. Bo ta "wiekszosc" to tak ma wszystko gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Wstydzę się... 29.04.06, 23:08 Z przykrościa wstydze się, że mieszkam w kraju rządzonym przez oszołomów. Kaczyzm, moherowe berety, wassermanizm i kretynizm. Czy to ma być wizytówką Polski, kraju znajdujacego się w środku Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Wstydzę się... 30.04.06, 00:18 Nie wstydź się. Mnie to wisi! mam Sześćdziesiąt pięć lat i wisi mi! Młodym wyznaję, wróciłem do kraju z raju. Nestety po niewczasie zauważyłem swój błąd. Teraz powinno się ekologicznie kwitować stan rzeczy - niestety "OKROPNIE POSPOLITEJ". Ostatni spuszcza wodę.... Jak u mistrza Gałczyńskiego ---- Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Wstydzę się... 30.04.06, 00:34 walbrzych napisał: > Z przykrościa wstydze się, że mieszkam w kraju rządzonym przez oszołomów. > Kaczyzm, moherowe berety, wassermanizm i kretynizm. Czy to ma być wizytówką > Polski, kraju znajdujacego się w środku Europy? Od niedawna - TAK. Ale zawsze może być gorzej wiec nie przesadzajmy jeszcze tramwaje nie są podzielone... na kolorowe i te nie zielone. Chociaż tu mam problem czy wszech rzecz nasza wielce pospolita ne wprowada nur fur heterosex bitte. Oberek, oberek, polka, polka, raz lepperek jarosława głową wtyka do swego disko worka, olitycznego potworka. polka, polka, i oberek, nie wie j.rek jak wyjść z worka. siekiera, motyka, piłka, sejm, czas na rozejm.(!) Politycy wszystkich partii odpieprzcie sie od Polski. RZĄDŹCIE! Wszystkim którzy mieli odwagę (z lenistwa!) wywiesić polskie KOLORY przed Trzecim Maja Mówię MERDE! Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Wstydzę się... 30.04.06, 00:46 > siekiera, motyka, piłka, sejm, czas na rozejm.(!) Yes! Yes! YES! dla oczytanych polonofilów znaczy tak, tak, kwak. Odpowiedz Link Zgłoś
rauss_gw Re: Wstydzę się... 30.04.06, 00:53 walbrzych napisał: > Z przykrościa wstydze się, że mieszkam w kraju rządzonym przez oszołomów. > Kaczyzm, moherowe berety, wassermanizm i kretynizm. Czy to ma być wizytówką > Polski, kraju znajdujacego się w środku Europy? Te cechy to cechy normalnego kraju. Lepsze to niz liberaly aferaly i czerwone komunistychne swinie (z komunizmem to tak jak z faszyzmem - wieszac przywodzcow i opornych komuchow, reste dekomunizowac) Swiat potrzebuje delewicowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Wstydzę się... 30.04.06, 01:38 Czytajac takie posty dochodze do wniosku, ze jednak niektore osoby powinno sie izolowac. Za glupote. Odpowiedz Link Zgłoś