Dodaj do ulubionych

Gazowa zimna wojna

02.05.06, 07:18
Brawo Radek!
Chyba jedyny minister w tym kaczym swiecie ktory potrafi cokolwiek zrobic...
Obserwuj wątek
    • dzieciatko_o_dyrektora Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 07:49
      Radek paluj sie . Putin jak zechce polozy rure prosto do m3 Wassermana i gowno
      mu zrobisz .
      • jakubowska100 R O S J O czemu tak nas nienawidzisz? 02.05.06, 10:30
        czemu od trzystu lat robisz nam to samo? Żyjemy dziś w innym świecie niż 100
        lat temu, autorytaryzm się skończył!! Jest nieefektywny! Rosjanie, dokonajcie u
        was rewolucji, bo Kreml was oszukuje i okrada!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • danz5 Re: R O S J O czemu tak nas nienawidzisz? 02.05.06, 10:32
          jakubowska100 napisała:

> czemu od trzystu lat robisz nam to samo? Żyjemy dziś w innym świecie niż 100
          > lat temu, autorytaryzm się skończył!! Jest nieefektywny! Rosjanie, dokonajcie
          u
          >
          > was rewolucji, bo Kreml was oszukuje i okrada!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imperializm wladcow Rosji jest jak narkotyk.
          • jola_dywity [...] 02.05.06, 10:41
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • polf Re: dlatiego ze.... 02.05.06, 10:55
              Hehehe... Ktos zasnal i spal sto lat... Juz nie jestesmy biedni i nie jestesmy
              juz tylko polaczkami. Polska jest dumna (nie ma to nic wspolnego z naszymi
              politykami) i o wiele silniejsza, a poza tym nie jest sama.
            • czlowiek4 [...] 02.05.06, 11:04
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • danz5 Re: dlatiego ze....prosba do redakcji - WAZNE 02.05.06, 11:07
                Redakcja reaguje tylko na prosby usuniecia postow,gdy chodzie o krytyke
                struktur mafijnych lewicy i ich liderow.
                • unijny Re: dlatiego ze....prosba do redakcji - WAZNE 02.05.06, 13:13
                  wlasnie, pewnie masz racje. Bardzo mnie zdziwilo, ze pozwalaja na wypowiedzi
                  tej "jola" (jak jej tam dalej).
                  Bardzo czuje sie obrazony jej napasciami na Polakow.
          • czlowiek4 Re: DUZA SZKODA 02.05.06, 13:08
            Gazeta wykreslila moja wypowiedz o WYLACZENIU "jola-diwit" z naszego Polskiego
            Forum. Wykrzykiwala, ze nalezy nas trzymac "za mordy" itd.

Widac, ze sprzeciw wobec takich obraz wobec naszego narodu - NIE JEST W GUSCIE
            GW.

Prosze o odpowiedz - co jest w guscie GW i CENZORA.

Mozesz znowu wykreslic moj post. m
            • danz5 Re: DUZA SZKODA 02.05.06, 13:13
              czlowiek4 napisała:

> Gazeta wykreslila moja wypowiedz o WYLACZENIU "jola-diwit" z naszego
              Polskiego
              > Forum. Wykrzykiwala, ze nalezy nas trzymac "za mordy" itd.
              >
              Dyzurne pieski Michnika wczoraj dwa razy zablokowali mi dostep po
              postach,mowiacych o roli Jaruzelskiego i po krytyce komucha olex5.
              W sumie na 7 godz.
              Ta wypowiedz zapewne rowniez zniknie ,a ja zostane "ukarany".

• gaadd Re: R O S J O czemu tak nas nienawidzisz? 02.05.06, 10:39
          to akurat mam w nosie, nienawidzi bo się boi, pytanie czemu się boi, czyżbyśmy
          udowdnili, że nic nas nie zniszczy...i tu kolosik trzęsie nóżkami bardziej...
        • nikola_piterski2 Re: R O S J O czemu tak nas nienawidzisz? 02.05.06, 10:53
          jakubowska100 napisała:

> czemu od trzystu lat robisz nam to samo? Żyjemy dziś w innym świecie niż 100
          > lat temu, autorytaryzm się skończył!! Jest nieefektywny! Rosjanie, dokonajcie
          u was rewolucji, bo Kreml was oszukuje i okrada!!!!!!!!!!!!!!!!!

-----------------------------------

Szanowny (a) Pan (i), w czasy oszukiwania i okradania NAS "Kremlem"
          przez "liberalna" wladze Jelcyna polska propaganda (jesli jej mozna
          nazwac "polska", jak, np, "polskie obozy smierci") oklaskiwala
          temu "Kremliowi"
          Dzis tego mamy troszeczke mniej,ale to nie jest dobrze, o ile trudniej bedzie
          okradac. Mniejszy brak mozliwosci okradania Rosji budzi opowiadania, ze NAS
          oszukaja.

• polf Re: R O S J O czemu tak nas nienawidzisz? 02.05.06, 10:58
            Ja tam nie wiem jaka jest sytuacja wewnetrzna Rosji, ale jesli polityka
            zagraniczna bedzie zagrazala Europie i USA to Rosja moze byc sama w swoich
            dzialaniach.... Tylko bedzie straszyc i ostatecznie wiecej straci niz zyska. Ale
            co ja bede uczyl Rosjan... Niech sie sami rzadza... My mamy swoje problemy w
            Polsce. Oczywiscie nie znaczy to ze nie nalezy dostrzegac zagrozenia ze strony
            Rosji.
            • andrzejbj Re: R O S J O czemu tak nas nienawidzisz? 02.05.06, 14:22
              rosja na swoim stanowisku nie straci, bo gazu i ropy bedzie za malo. Nawet zjednoczona unia z niej nie zrezygnuje, bo na to z czego by zrezygnowala, znalezli by sie bez problemu nabywcy. Propagandowy miod na serce polskich rusofobow i nic wiecej.
        • dzecko Re: R O S J O czemu tak nas nienawidzisz? 02.05.06, 14:12
          Czy Polacy sa w wiekszym stopniu wolni, niz my - Rosjanie? Czy wasze kaczory sa
          moralniej Putina? To wszystko tylko impreza. W Rosji tez wszystkim komenderuje
          USA.
      • gaadd Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 10:37
        jasne, jak szkopy z wirtualnego hamnburga będa mu pomagać, to nawet przez kaczy
        belweder pociągnie nitkę...
    • rogerja Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 07:49
      doprowadzic. To bardzo patriotyczne osiagniecie. Sytuacje taka juz mielismy,
      sojusznicy daleko a sasiadom guzika nie oddalismy hehehe
      • ludzwe Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 08:01
        Kolego - popieram cię całkowicie. Ten Radek to jak ułan, z szabelką na koniku i
        do tego jeszcze głośno krzyczy huuuuuuuuuuuraaaaaaaaaaaaa! Dziś tego krzyku
        nikt nie rozumie, tak jak nie rozumie tego kto rządził w Auschwitch !!!
        • gaadd Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 10:41
          ludzwe napisał:

> Kolego - popieram cię całkowicie. Ten Radek to jak ułan, z szabelką na koniku i
          >
          > do tego jeszcze głośno krzyczy huuuuuuuuuuuraaaaaaaaaaaaa! Dziś tego krzyku
          > nikt nie rozumie, tak jak nie rozumie tego kto rządził w Auschwitch !!!

i dlatego powinniśmy uszy po sobie położyć, na czaszkach pudli wyglądają
          najlepiej... Jak czytam co piszesz to zastanawiam sie jakim wartościom hołdujesz
          niewolniku?
      • gajowy343 Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 08:11
        Jakoś tak dziwnie brzmi to "Radek". Niby duży chłop a wymyśla takie
        głupoty.Wygląda na to, że rozpoczyna wojnę z Niemcami i Rosją. A poza tym
        ciekawi mnie ile ten minister RP posiada obywatelstw i ostatecznie w imieniu
        którego mocodawcy występuje?
        • kiks8 Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 08:27
          takiego szczekania ucza na przeszkoleniach CIA które ten talib przeszedł.
        • piral Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 09:31
          Ale w imieniu którego mocarstwa Ty występujesz - nie ma żadnych wątpliwości.
          Widać, ze Moskwa prowadzi zmasowaną akcje propagandową w róznych obszarach,
          również w Internecie.
          • janma46 Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 10:15
            piral napisał:

> Ale w imieniu którego mocarstwa Ty występujesz - nie ma żadnych wątpliwości.
            > Widać, ze Moskwa prowadzi zmasowaną akcje propagandową w róznych obszarach,
            > również w Internecie.
            A przez kogo mamy tak wysoką cenę na ropę.Przez twoich mocodawców za
            oceanu.Otrzeźwiej i zacznij myśleć logicznie.Nie można być stale na prochach.
        • gaadd Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 10:43
          gajowy343 napisał:

> Jakoś tak dziwnie brzmi to "Radek". Niby duży chłop a wymyśla takie
          > głupoty.Wygląda na to, że rozpoczyna wojnę z Niemcami i Rosją. A poza tym
          > ciekawi mnie ile ten minister RP posiada obywatelstw i ostatecznie w imieniu
          > którego mocodawcy występuje?

zapytaj jeszcze jakim prawem pojechał do Afganistanu, czyja to była robota, może
          Mosadu...na pewno Mosadu....
      • polf Re: Radek do wojny Polski z Rosja i Niemcami moze 02.05.06, 11:02
        Nie raz juz wojna z nimi byla... O interesy nalezy dbac. Jak my o nie nie
        zadbamy to Rosja i Niemcy na pewno o nasze interesy dbac nie beda... Najwiekszym
        zlem jest biernosc ktora faktycznie prezentuje wielu Polakow. To nie sluzy
        Polsce. Natomiast jasne stanowisko Pana Sikorskiego jest cennym glosem i co
        najwazniejsze glosem z Polski dbajacej o interesy juz nie tylko swoje.
      • andrzejbj A zauważyliście brak w tekście jakichkolwiek konkr 02.05.06, 14:02
        etów? Nie ma nic napisanego konkretnie, wszaystko jest tak: pewien wysokiej rangi urzednik; na poufnych obradach wszyscy krytykowali (wiec skad to wiadomo skoro na poufnych?) itd. Jednym slowem calkowita bzdura. A poza tym usa rzeczywiscie sa bardzo wiarygodne wygrazajac sie za walke o wplywy w azji, rzeczywiscie rosja popelnila blad, bo niby jak moze smiec sie usa przeciwstawic? Jak ktokolwiek moze smiec? A ukraina niech placi za gaz a nie go kradnie, to nie bedzie braku dostaw w srodku zimy. Najbadziej demokratyczny kraj swiata czyli usa za darmo nikomu nic nie daje a od innych wymaga. Jankesi na drzewo.
        • danz5 Re: A zauważyliście brak w tekście jakichkolwiek 02.05.06, 14:10
          Salejda1-napisal

"Zwierzece instynkty i bardzo niskie uczucia patrioty Polaka"

W tym jednym zdaniu jest zawarta cala ideologia struktur mafijnych agentury
          sowieckiej parszywego lewactwa.
          To potwierdza moja opinie o antypolskiej dzialalnosci michnikowskiej propagandy.
        • andiboz Re: A zauważyliście brak w tekście jakichkolwiek 03.05.06, 11:53
          andrzejbj prawdopodobnie nie dostał wizy do USA i bredzi z nienawiści.
          Rosyjską chyba ma.
    • ludzwe Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 07:54
      Co tam "brawo Radek" ! Radek może tyle, ile nic ! Putin jest gość, który ma to
      czego nie ma Radek. To coś, co daje przewagę Rosji w świecie, to zasoby
      surowców i bogastw naturalnych. Radek może jedynie sobie pogadać, a i tak go
      nikt nie słucha. Dziś każdy "robi swoje" i najlepiej na tym wychodzi. Czyż nie
      mam racji ? I czyż warto odświeżać Mołotowa i Ribentroppa ? Niech Radek robi
      tylko co do niego należy, a niech ślepo nie słucha Jar. Kaczora. Niech sam coś
      wymyśli, tak jak prof. Bartoszewski, który dawał z grubej rury (konkretnie).
      • olex5 alez on ma polecenia prosto z USA 02.05.06, 09:52
        alez on ma polecenia prosto z USA.Jemu nie wolno samodzielnie nic robic.
        • danz5 Re: alez on ma polecenia prosto z USA 02.05.06, 10:09
          olex5 napisał:

> alez on ma polecenia prosto z USA.Jemu nie wolno samodzielnie nic robic.

To sa twoje doswiadczenia z okresu ,kiedy byles aktywnym dzialaczem PZPR.
        • edek47 A Olek jak glupi byl,tak i jest dzisiaj. 02.05.06, 10:11
          Babcia za Niemca chciala zrobic z Olka ss-mana. ale Hitler wojne przegral i
          Olek zostal komunista.
          • olex5 Re: A Olek jak glupi byl,tak i jest dzisiaj. 02.05.06, 10:17
            hehe no Hitler wojne przegral a Polska stala sie dziadem,szczgolnie duzym w
            ostatnich 10 latach.Dziwne to jak wielki wygrany chodzi w dziurawych spodniach i
            zebra w Europie majac zadluzenie do granicy bolu i najwieksze bezrobocie w
            Europie ale w gebie nadal mocny.Szkoda,ze tylko w gebie.Zalosny jestes.
            • danz5 Re: A Olek jak glupi byl,tak i jest dzisiaj. 02.05.06, 10:21
              olex5 napisał:

> hehe no Hitler wojne przegral a Polska stala sie dziadem,szczgolnie duzym w
              > ostatnich 10 latach.Dziwne to jak wielki wygrany chodzi w dziurawych
              spodniach
              > i
              > zebra w Europie majac zadluzenie do granicy bolu i najwieksze bezrobocie w
              > Europie ale w gebie nadal mocny.Szkoda,ze tylko w gebie.Zalosny jestes.

Jesli to bylo do mnie to ci odpowiem.
              Twoje sny o potedze wszechmocnej Rosji realizowal juz Stalin i jakos nic poza
              bida nie osiagnal,zainstalowal agenture sowiecka w Polsce ,ktorej ty jestes
              przedstawiciele na tym forum wybiorczej.
              • olex5 Re: A Olek jak glupi byl,tak i jest dzisiaj. 02.05.06, 10:25
                proponuje ci sie uczyc szczgolnie jezykow obcych i wyjsc z tej ciemnoty bo
                zalosny jestes.
                • danz5 Re: A Olek jak glupi byl,tak i jest dzisiaj. 02.05.06, 10:30
                  olex5 napisał:

> proponuje ci sie uczyc szczgolnie jezykow obcych i wyjsc z tej ciemnoty bo
                  > zalosny jestes.

zarzucarz komus brak argumentow,a sam jestes wiecej niz cienki.
                  Twoja rola na tym forum polega na odwroceniu uwagi o odpowiedzialnosci struktur
                  mafijnych agentury sowieckiej ,ktora doprowadzila z pelna premedytacja do
                  calkowitego uzaleznienia od Rosji,wyszydzajac i zrywajac wszelkie rozmowy na
                  dostwawy gazu norweskiego.
    • stix Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 08:19
      Wcześniej czy później i tak do tego dojdzie. Putina szaleńca trzeba odsunąć od
      władzy tak jak Husajna. Już wystarczająco dużo szkód narobił na półkuli
      północnej. Od Rosji trzeba odciąć Kaukaz i Syberię. Bez tych terytoriów Rosja
      jest trupem politycznym.
      • bohemian1 Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 08:46
        ...ahoy z Cech, mluvi Ti neco Stalingrad... Po "inwazji" Polska prestane
        existovat..., vlastne jsem jeste fascinovan, ze po expoze "polskeho" ministra,
        Putin ma jeste nervy, vubec do PL "gaz" tranportovat. Zrejme se to skonci po
        vystavbe "rury" pres Baltyk a Cerne more. Pet let neni tak dlouha doba...
        Sorry, Polska je dnes "pijany zebrak" v Evrope....
        • borrka Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 09:06
          Czy to znaczy, ze uwazasz Czechy za trzezwego zebraka ?
          • olex5 Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 09:50
            on chcial tylko powidziec,ze Czechy sa normalnym krajem czego o Polsce nie mozna
            powiedziec.
            • danz5 Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 10:48
              olex5 napisał:

> on chcial tylko powidziec,ze Czechy sa normalnym krajem czego o Polsce nie
              mozn
              > a
              > powiedziec.

Zastanawiam sie dlaczego tak plujesz na Polske ,interesy partyjne stawiasz
              ponad?
              • ws_us Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 15:36
                Olex5 to cymbal albo urazony Volksdeutch lub Izraelita.
                • lmblmb Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 18:11
                  ws_us napisał:

> Olex5 to cymbal albo urazony Volksdeutch lub Izraelita.

Nieistotne jakiej narodowości, ważne że rozsądny.
              • lmblmb Też pluję na Polskę. 02.05.06, 18:11
                danz5 napisał:

> olex5 napisał:
                >
                > > on chcial tylko powidziec,ze Czechy sa normalnym krajem czego o Polsce
                > > nie mozna powiedziec.
                >
                > Zastanawiam sie dlaczego tak plujesz na Polske ,interesy partyjne stawiasz
                > ponad?

Ja też pluję, czy mogę za niego odpowiedzieć? No więc pluje, bo myślę że nie
                każdy Polak to tępak i co do niektórych dotrze, że nie jest dobrze, a może być
                lepiej, trzeba tylko pewnych idiotycznych cech się pozbyć.

Pozdrawiam ludzi, którzy rozumieją, że istnieje przyczyna, dla której Czesi są o
                50% bogatsi od nas (i są jednym z dwóch krajów Europy Wschodniej, który
                prześcignął Portugalię).
                • stagaz Re: Też pluję na Polskę. 02.05.06, 18:45
                  No i co z tego, że są bogatsi o 50% ? A Niemcy plują na Czechów bo są bogatsi ?
                  Wyobrażam sobie jak plujesz na np. Albańczyków z tego powodu, głąbie.
                  • lmblmb Re: Też pluję na Polskę. 03.05.06, 09:31
                    stagaz napisał:

> No i co z tego, że są bogatsi o 50% ? A Niemcy plują na Czechów bo są bogatsi ?
                    > Wyobrażam sobie jak plujesz na np. Albańczyków z tego powodu, głąbie.

Mówiliśmy o krytykowaniu własnej nacji.

Wątek z Czechami jest nieco wyżej, jeśli nie zauważyłeś.
            • bohemian1 Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 11:54
              ...tak, presne, nejde mi o plivani na Polsko, vubec ne, kazdeho, koho znam z
              Pl, je fajn, jde mi o excesy, jez se PL pol. elita dopousti a jez jsou v Evrope
              zname, ze... Jde mi o: Irak, homo-/ruso-/ xxx -phobii, vezeni CIA, etc., jez
              zcela nejsou s duchem Evropy...
              • lmblmb No to ewidentnie trzeba zmienić system polityczny 02.05.06, 18:16
                bohemian1 napisał:

> ...tak, presne, nejde mi o plivani na Polsko, vubec ne, kazdeho, koho znam z
                > Pl, je fajn, jde mi o excesy, jez se PL pol. elita dopousti a jez jsou v
                > Evrope

No to ewidentnie trzeba zmienić system polityczny, żeby "elity" odeszły, a
                nastały prawdziwe elity. U was jakoś się to udało, u nas elity wolą w spokoju
                pracować. Kto ma wyjść na ulice i zrobić rewolucję, ludzie którzy pracują 16
                godzin dziennie? Kiedy ja mam iść na demonstrację? Chyba po godzinie 23.00.
                Wcześniej pracuję. Teraz jem obiad, to mam przerwę.

Tak naprawdę krzykacze ("elity" jak ich nazywasz) to ludzie, którzy nie mają nic
                do roboty.

Mam nadzieję, że nie przesadziłem z trudnym językiem i mnie zrosumiesz, bo ja
                Ciebie rozumiem, ale nie wszystko. Pozdrawiam.
        • lmblmb Przedstaw lepszy pomysł, jeśli go masz 02.05.06, 18:08
          bohemian1 napisał:

> ...ahoy z Cech, mluvi Ti neco Stalingrad... Po "inwazji" Polska prestane
          > existovat..., vlastne jsem jeste fascinovan, ze po expoze "polskeho" ministra,
          > Putin ma jeste nervy, vubec do PL "gaz" tranportovat.

Pecunia non olet.

> Zrejme se to skonci po vystavbe "rury" pres Baltyk a Cerne more.
          > Pet let neni tak dlouha doba...
          > Sorry, Polska je dnes "pijany zebrak" v Evrope....

Zgadzam się, ze tylko głośno gada, ale.... Czesi też są zależni od gazu z Rosji,
          a nic w tej materii nie robią. U was zimą śnieg nie pada? Zapewne macie lepszy
          pomysł, przedstaw go więc.
      • kiks8 Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 09:38
        puknij sie młotem w durny baniak,skad sie biora tacy idioci jak ty?
      • sybirczyk Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 09:55
        Dawno Syberii nie niuchałeś? To serdecznie zapraszamy! Wita ciebie syberyjski
        Oxford - Tomsk Zachodniosyberyjski. Jak rzyjedziesz, to z przyjemnością
        posłuchamy o rosyjskim Husajnie. No i o metoidach odsunięcia wybranego przez
        nardód rosyjski prezydenta. Którego jednak popiera znacznie większy odsetek jak
        prezydenta niepodległej Rzeczypospolitej Polskiej. Pozdrawiam!
        • krystian71 nie zauwazyles,ze z wlasnym agentem rozmawiasz? 02.05.06, 11:25

• janma46 Re: Inwazja na Rosję to najlepsze rozwiązanie. 02.05.06, 10:21
        Kto to zrobi,ale ty masz wybujałą fantazję i umysł przedszkolaka.Kup sobie
        konika na biegunach i szabelkę i będziesz mógł zabawiać sie do woli w wojenki.
    • matrioszka25 A ktoz to tak ze zrozumieiem 02.05.06, 08:46
      kiwal glowa, bo jakos brakuje konkretow, nazwiska prosze. Przecienie, atak Sikorskiego na rzad niemiecki, porownjac jego prace do rzadu hitlerowskiego, wzbudzil gleboki niesmak u wszystkich przedstwicieli Unii, argumenty Sikorskiego sa dla wszystkich niezrozumiala, w koncu Polska tez nie informowala Niemeic, gdy podpisywala za jej plecami, lojalke wobec usa o agresji na Irak. Wypowiedzi McCaina, byly drukowane w wywiadzie dla Silegla juz 3 dni temu, wiec postawa osamotnionych amerykanow to nic nowego. Rosja nie poprze zadnej agresji na Iran, a takze oprze sie kazdej ingerencji w swoje sprawy. USA i Polska moga jej skoczyc na plecy, a ten golowas z Polski, pokazal niespotykane chamstwo w stosunku do zywiciela z Unii i sojusznika NATO. Mam nadzieje ze Rosja , wspolnie z Niemcami ugotuje gospodarczo tego ruso-niemcofoba, jaki siedzi w obecnym rzadzie na Wisla.
      • matrioszka25 Niemcy to hitlerowcy 02.05.06, 09:30
        na takie porownaie pozwolil sobie pan Sikorski w Brukslei porownujac uklad nitki baltyckiej, do paktu hitlerowcow z komunistami. Wiekszego chamstwa i arogancji trudno juz sie spodziewac w stosunku do platnika netto w Unii i sojusznika NATO.

Na tym samy poziomie traktuja dzsiaj USA Iran, porownujac go do rzadow hitlera, a stwierdzenia Sikorskiego, postawily rzad demokratycznych Niemiec na tym samym oszczerczym poziomie. Nemcy, kiedy wy sie w koncu obudzicie z tego snu wiecznej winy i dacie sie tak ponizac, przez zadymiarzy z Polski. Poruszyc ta sprawe na forum Unii Europejskiej, zamrozic wspolprace z Polska, zadac oficjalnych przeprosin od chamstwa ciemnogrodu.
      • olex5 bardzo dobrze to opisales 02.05.06, 09:57
        bardzo dobrze to opisales.To wlasnie jest sedno sprawy a nie glupia propaganda
        gazety.
      • jantar18 Re: A ktoz to tak ze zrozumieiem 02.05.06, 11:28
        matrioszka25 napisała:

że jej sie Sikorski nie podoba - zrozumiałe
        Tobie Nie Nam Tak

Nie zamartwiaj sie jesteśmy doskonale zrozumiani
        nasza postawa ( dokładnie Sikorskiego)
        wzbudziła uznanie i szacunek partnerów

a Niemcy długo wam nie zapomna swojego kaclerza
        kłaniającego sie prezesowi Gazpromu,
        myślisz, że polubią taka rolę w stosunkach z Rosją?

chyba ,że Nimcy lubia taki

• koprofag4 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 08:47
      jaka "solidarnosc UE"? hehe kto w ogole wymyslil takiego potworka slownego?
      nigdy jej nie bylo i nigdy nie bedzie, jest jak w zyciu, kazdy dba tylko o
      wlasny tylek:)

ale jak pamietam to ta wspaniala przyjazn radziecko-niemiecka (albo odwrotnie)
      skonczyla sie dosc nagle...chyba w 41:) a historia lubi sie powtarzac:)

pozdrawiam wszystkich trzezwomyslacych
      • fruchtzwerg Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 09:39
        przyjazn sie skonczyla, bo na czele Niemec stal taki sam bezwzgledny bandyta,
        jak po drugiej stronie i nie dal sie w bambuko zrobic. Ale teraz Niemcy nie
        maja juz jaj, beda plakac tylko glosno, jak im ruscy kuku zrobia.
    • iwanniegrozny Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 08:51
      ciekawy dobór uczestników. Doproszono jeszcze prezydenta Gruzji. Zjechali się
      ci, które mają różne fobie na punkcie Rosji. Osądzili, popili, i rozjechali się
      do domów. Zaoczny proces nad czarownicami. Dlaczego nie dali słowa Ruskim,
      skoro problem rosyjskiej energii mówców tak nurtował. Bo argumenty grugiej
      strony nie bardzo im pasują (wyrok że "stacza się" już przecież wydali). A
      potem ktoś sie dizwi, że Rosja takie zbiorowiska nie traktuja poważnie. Trochę
      przykro...
      • krystian71 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 11:28
        bo to nie jest problem Rosji.
        To problem wewnetrzny, krajow Unii, szeroko pojetego Zachodu i krajow,ktore jak
        Gruzja pretenduja do Unii
    • borrka Spasibo. 02.05.06, 09:01
      Szkoda zmarnowac taki ciekawy watek na niemerytoryczne komentarze.

Realnie rzecz biorac, w istniejacych warunkach politycznych, stosunki
      polsko-rosyjskie nie moga byc gorsze.
      Nie bojmy sie wiec otwartosci w polityce.
      Polska nie moze uciec od polityki, jak Wegry i Czechy.
      Dosc udawania, ze wszystko jest OK, gdy Niemcy lamia elementarne interesy EU.
      Forum pelne jest agenciakow i zwyklych durni wysmiewajacych wszelkie polskie
      inicjatywy polityczne jako nierealne i bez znaczenia.
      To sa elementy starej czekistowskiej propagandy.

Po raz pierwszy od dluzszego czasu mozemy skutecznie realizowac pewne cele.
      Najlepszym przykladem Ukraina - nic nie pomoglo kremlowska ofensywa propagandowa.
      Ukraincy chcieli inaczej, a Polska mogla im troche pomoc.

Kreml cechuje charakterystyczny brak umiaru, przy ogolnie dosc skutecznej polityce.
      Dzis wydaje sie Putinowi, ze moze energetycznie szantazowac Zachod.
      A to naiwnosc i blad polityczny.
      Dla nas, podobnie jak na Ukrainie, mozliwosc realizacji polskich celow
      politycznych , BO SA ZGODNE Z CELAMI WIELKICH TEGO SWIATA.
      Dzieki prezydentowi Putinowi i jego doradcom.
      Spasibo.
      • iwanniegrozny Re: Spasibo. 02.05.06, 09:16
        borrka napisał:

> Szkoda zmarnowac taki ciekawy watek na niemerytoryczne komentarze.
        >
        > > Nie bojmy sie wiec otwartosci w polityce.
        > >
        > Forum pelne jest agenciakow i zwyklych durni wysmiewajacych wszelkie polskie
        > inicjatywy polityczne jako nierealne i bez znaczenia.
        > To sa elementy starej czekistowskiej propagandy.
        >
        > > Dla nas, podobnie jak na Ukrainie, mozliwosc realizacji polskich celow
        > politycznych , BO SA ZGODNE Z CELAMI WIELKICH TEGO SWIATA.
        > Dzieki prezydentowi Putinowi i jego doradcom.
        > Spasibo.
        >
        Każdy, kto wypowiada inną opinię, jest durniem, agenciakiem lub uprawia
        czekistowską propagandę. Jak się to ma do "Nie bojmy sie wiec otwartosci w
        polityce" (cytat).

Kto to są "Wielcy tego świata" i jakie mają dokłądnie cele?
        • borrka Re: Spasibo. 02.05.06, 09:23
          To proste: USA, EU (poza oszalala Bundesrepublika, ktora z oredownika unijnosci
          stala sie promotorem rozlamow) kreuja polityke w rejonie europejskim i nie chca
          energetycznej zaleznosci od Kremla.
          To sa ich zupelnie podstawowe cele.

Co do agenciakow, to nie mam najmniejszych watpliwosci, ze prowadza na forum
          najwiekszej polskiej gazety swa "szeptanke".
          • iwanniegrozny Re: Spasibo. 02.05.06, 09:48
            borrka napisał:

> To proste: USA, EU (poza oszalala Bundesrepublika, ktora z oredownika
            unijnosci
            > stala sie promotorem rozlamow) kreuja polityke w rejonie europejskim i nie
            chca
            > energetycznej zaleznosci od Kremla.
            > To sa ich zupelnie podstawowe cele.

Czyli tylko takie? To znaczy, je "wielkich tego świata" (czytaj, wielkich
            europejskiego podwórka + starszego brata, bo, przecież, tych "wielkich" jest
            już więcej) jednoczy tylko "energetyczny wróg"? W jakim stopniu USA zalezy od
            rosyjskiej ropy i gazu? Czy raczej chodzi o to, że USA nie chcą zależności
            Europy od rosyjskiej energii? W jaki sposób mogą zrealizować te zamiary
            (pomocy)? Oddać trochę swoich wpływów w Arabii Saudyjskiej (bo przecież szybów
            nie oddadzą).
            A czy nie jest tak, że USA (czyli firmy amerykańskie) są zainteresowani
            udziałem w ekploatacji rosyjskich złóż. To jest, pchają się w objęcia wroga? A
            taki mądry naród.. Bo oni akurat uważają Rosję za stabilną, w porównaniu do
            Bliskiego Wschodu, Wenezueli czy Nigerii.
            Chodzi o to, że jeden senator, wypowiedzią którego się tak wszyscy ekscytujemy,
            nie nie jest oficjalnym przedstawicielem USA. Jego retoryka jest znana od lat.
            Póki trwa "wojna z terroryzmem" generalnie USA i Rosja pozostaną partnerami.
            Chociaż w przyszłości róznie to może być, nie trzeba sie ekscytować i wspierać
            ich ew. wzajemne zwalczanie się - na kolejnej zimnej wojnie nikt nie skorzysta.

> Co do agenciakow, to nie mam najmniejszych watpliwosci, ze prowadza na forum
            > najwiekszej polskiej gazety swa "szeptanke".

Mowisz to powaznie? Jaki jest cel tej szeptanki - wywołanie powstania
            ogólnonarodowego (bo największa gazeta), czy zasianie wątpliwości w umysłąch
            młodych niedojrzałych internautów? A może wymiana poglądów?
            • borrka Re: Spasibo. 02.05.06, 09:57
              Nie polemizuje z pierwsza czescia Twej wypowiedzi, bo nie widze szczegolnej
              sprzecznosciw zestawieniu z moimi pogladami.
              Nawyzej "nazewnictwo".
              Tak, czy inaczej pelna zaleznsc od energetyczna od Rosji nie lezy w interesie
              Zachodu.

Co do "szeptanki internetowej", jest to wspolczesny sposob uprawiania propagandy
              wielkorosyjskiej (nie tylko oczywiscie).
              Celem jest miedzy innymi neutralizacji obaw przed imperializmem rosyjskim, ktory
              rozkwita na naszych oczach.
              • iwanniegrozny Re: Spasibo. 02.05.06, 10:09
                borrka napisał:

> Nie polemizuje z pierwsza czescia Twej wypowiedzi, bo nie widze szczegolnej
                > sprzecznosciw zestawieniu z moimi pogladami.
                > Nawyzej "nazewnictwo".
                > Tak, czy inaczej pelna zaleznsc od energetyczna od Rosji nie lezy w interesie
                > Zachodu.

Widocznie żle mnie zrozumiałeś, albo przeczytałeś tylko fragmenty mojej
                wypowiedzi (pomijając zdanie o niestabilnych krajach-roducentach ropy). Czy tak
                naprawde istnieje pełna zależność energetyczna Zachodu od Rosji? Nie ma i chyba
                nie będzie nigdy. Nawet technicznie nie ma takiej możliwości - żeby
                samodzielnie pokrywać 100% zapotrzebowania Europy, USA a jednocześnie
                omijać "wrogie Rosji kraje" (Polskę, Ukrainę itp).

> Co do "szeptanki internetowej", jest to wspolczesny sposob uprawiania
                propagand
                > y
                > wielkorosyjskiej (nie tylko oczywiscie).
                > Celem jest miedzy innymi neutralizacji obaw przed imperializmem rosyjskim,
                ktor
                > y
                > rozkwita na naszych oczach.

Czyli ja też (potencjalnie) mogę być opłacany przez ambasadę Rosji. Jak sądzisz
                (tylko szczerze)?
                • borrka Re: Spasibo. 02.05.06, 10:31
                  W niektorych krajach Zachodu stopien zaleznosci od rosyjskiego gazu i ropy
                  przekroczyl granice zdrowego rozsadku.
                  Np 100% gazu w Finlandii, 66% w Austrii, 76% w Grecji.
                  To stawia pod znakiem zapytania skutecznosc obrony przed kremlowskim dyktatem i
                  sklonnosc do poswiecania interesow unijnych na rzecz bezpieczenstwa energetycznego.
                  Nie wspomne juz o wschodnioeuropejskich ex-wasalach jak Czechy, Slowacja, Wegry.

Niemcy, likwidujace energetyke jadrowa, sa szczegolnie wrazliwe na energetyczny
                  szantaz.
                  Ale przecie nie twierdze, iz nie ma alternatywy.
                  Wszelkie naciski Rosji predzej, czy pozniej uruchomia zrodla alternatywne.

PS. Mam swoich faworytow, co do ktorych nie mam watpliwosci - to profesjonalisci.
                  Nie nalezysz do nich, nie ten styl.
                  • danz5 Re: Spasibo. 02.05.06, 10:37
                    borrka napisał:

> W niektorych krajach Zachodu stopien zaleznosci od rosyjskiego gazu i ropy
                    > przekroczyl granice zdrowego rozsadku.
                    > Np 100% gazu w Finlandii, 66% w Austrii, 76% w Grecji.
                    > To stawia pod znakiem zapytania skutecznosc obrony przed kremlowskim dyktatem
                    i
                    > sklonnosc do poswiecania interesow unijnych na rzecz bezpieczenstwa
                    energetyczn
                    > ego.
                    > Nie wspomne juz o wschodnioeuropejskich ex-wasalach jak Czechy, Slowacja,
                    Wegry
                    > .
                    >
                    > Niemcy, likwidujace energetyke jadrowa, sa szczegolnie wrazliwe na
                    energetyczny
                    > szantaz.
                    > Ale przecie nie twierdze, iz nie ma alternatywy.
                    > Wszelkie naciski Rosji predzej, czy pozniej uruchomia zrodla alternatywne.

Mozna sie z toba zgodzic z jedna uwaga.Niemcy nie sa tak uzaleznieni od dostaw
                    z Rosji jak inne kraje .Wastarczy zobaczyc mape z rurami biegnacymi do Niemiec.
                    Osiem rur ze wszystkich stron swiata ,a buduja dwie nastepnie m.in. realizuja
                    odrzucona przez skorumpowanego Millera rure z Norwegii.
              • janma46 Re: Spasibo. 02.05.06, 10:39
                Ty się chłopie oddaj w ręce odpowiednich lekarzy,bo z tej całej dyskusji jaką
                prowadzisz na forum wynika że cierpisz na jakieś urojenia(agenciki).Musisz
                sobie wreszcie uświadomić że Rosja ze swoimi zasobami naturalnymi była,jest i
                będzie mocarstwem gospodarczym i tylko głupcy nie będą z nią współpracować.Już
                kiedyś(1939r.)na przyjaźni i pomocy zachodu wyszliśmy jak Zabłocki na mydle.Ale
                jak już mądry wieszcz napisał:,,Polak przed szkodą i po szkodzie głupi".
                • danz5 Re: Spasibo. 02.05.06, 10:42
                  janma46 napisał:

> Ty się chłopie oddaj w ręce odpowiednich lekarzy,bo z tej całej dyskusji jaką
                  > prowadzisz na forum wynika że cierpisz na jakieś urojenia(agenciki).Musisz
                  > sobie wreszcie uświadomić że Rosja ze swoimi zasobami naturalnymi była,jest i
                  > będzie mocarstwem gospodarczym i tylko głupcy nie będą z nią
                  współpracować.Już
                  > kiedyś(1939r.)na przyjaźni i pomocy zachodu wyszliśmy jak Zabłocki na
                  mydle.Ale
                  >
                  > jak już mądry wieszcz napisał:,,Polak przed szkodą i po szkodzie głupi".

Pomylilas zupelnie realia.Rosja ma surowce ,ale nigdy nie bedzie mocarstwem
                  gospodarczym,bo niszczy ja imprializm przywodcow.
                  • janma46 Re: Spasibo. 02.05.06, 10:52
                    Piszesz że pomyliłem realia,to o co i po co ten wielki krzyk.A imperializm
                    bushowski nie zniszczy Ameryki.Pomyśl trochę zanim coś napiszesz.Pozdrawiam.
                    • danz5 Re: Spasibo. 02.05.06, 10:56
                      janma46 napisał:

> Piszesz że pomyliłem realia,to o co i po co ten wielki krzyk.A imperializm
                      > bushowski nie zniszczy Ameryki.Pomyśl trochę zanim coś napiszesz.Pozdrawiam.

A to sa juz inne realia.Nigdy nie napisalem,ze wojny Busha nie zakoncza
                      hegemonii amerykanskiej w swiecie.Wprost przeciwnie.
                      Dlatego ten Putin popiera jawnie wszelkie ruchy terrorystyczne .
                      • janma46 Re: Spasibo. 02.05.06, 11:13
                        Widzę ze cierpisz na rusofobię albo nie umiesz samodzielnie myśleć i powielasz
                        myśli i słowa naszych ,,uczonych" polityków i szkoda z tobą dyskutować,bo masz
                        klapki na oczach jak kiedyś szkapa dorożkarska'która widziała to co przed nią,a
                        nie zauważała co się dzieje z boku i z tyłu.Żegnam.
                        • polf Re: Spasibo. 02.05.06, 11:17
                          Zwroc na sposob swoich wypowiedzi.... Ataki personalne na kazdym kroku... Nie
                          podoba mi sie taki sposob przedstawiania swoich pogladow jest on po prostu
                          niegrzeczny. Skup sie na meritum sprawy a nie na obrazaniu swoich rozmowcow.
                        • danz5 Re: Spasibo. 02.05.06, 11:18
                          janma46 napisał:

> Widzę ze cierpisz na rusofobię albo nie umiesz samodzielnie myśleć i
                          powielasz
                          > myśli i słowa naszych ,,uczonych" polityków i szkoda z tobą dyskutować,bo
                          masz
                          > klapki na oczach jak kiedyś szkapa dorożkarska'która widziała to co przed
                          nią,a
                          >
                          > nie zauważała co się dzieje z boku i z tyłu.Żegnam.

Odpowiedz typowa lewakom,na rzeczowe argumenty odpowiadaja
                          "walcie sie"
                          Zegnam rowniez
      • gaadd Re: Spasibo. 02.05.06, 10:48
        gratuluję proszę pana/i , trzeba jeszcza nad skośnookim zapanować jakoś, narazie
        to oni dyktują warunki, choć szczęśliwie nie zależny im na położeniu USA na
        łopatkach. Pytanie jak długo jeszcze. Czy przypadkiem nie jest tak, że Kowboje
        muszą rozrabiać nieco w świecie, ścigać Huaijnów, i innych irańczyków, po to
        właśnie żeby chiny nie chciały zamienić ich dolarów na ruble putina??
      • danz5 Re: Spasibo.-Do borrka 03.05.06, 10:16
        borrka napisał:

> Szkoda zmarnowac taki ciekawy watek na niemerytoryczne komentarze.
        >
        > Realnie rzecz biorac, w istniejacych warunkach politycznych, stosunki
        > polsko-rosyjskie nie moga byc gorsze.
        > Nie bojmy sie wiec otwartosci w polityce.
        > Polska nie moze uciec od polityki, jak Wegry i Czechy.
        > Dosc udawania, ze wszystko jest OK, gdy Niemcy lamia elementarne interesy EU.
        > Forum pelne jest agenciakow i zwyklych durni wysmiewajacych wszelkie polskie
        > inicjatywy polityczne jako nierealne i bez znaczenia.
        > To sa elementy starej czekistowskiej propagandy.

Twoje komentarze sa bardzo dobre, bo poruszaja sprawy najwazniejsze.

Pozdrawiam
    • matrioszka25 Wielkie demonstracje pokojowe w NYC 02.05.06, 09:03
      wczoraj odbyly sie wilekie demonstarcje pokojowe w NYC, ktore zgromadzily przeszlo 300 000 ludzi, takich demonstacji nie widziala Ameryka od wojny wietnamskiej, brali w niej udzial wybitni pacyfisci ameryki, na plakatch mozna bylo czytac: Busz to szatan.
      Popularnsc rzadu Busza i jego poplecznikow, jest najnizsza jak byla kiedykolwiek notowana i wacha sie w granicha 30%. Koniec rezymu juz bliski.
    • maruda.r Kto zamawiał leniwe? 02.05.06, 09:33

- Dla Rosjan ropa i gaz oznaczają władzę i sposób na rozszerzenie imperialnych
      wpływów - mówił amerykański senator John McCain, wymieniany wśród faworytów
      wyścigu do Białego Domu w 2008 r.

Zdaniem McCaina "Rosja stacza się w autorytaryzm i jest krajem coraz bardziej
      odległym od demokracji, bo kraj demokratyczny nie odcina sąsiadowi kurka z gazem
      w środku zimy".

A kto zamawiał leniwe, czyli, kto dał Putinowi klucze do gazu, koński łbie? Nie
      kto inny, tylko jakiś niedorwinięty rowerzysta, podszywający się pod prezydenta
      USA. Taki scenariusz był do przewidzenia 3 lata temu. A teraz Putin ciągnie za
      łeb, a Chavez za jajca. Boli? Widzę, że boli.

• danz5 Re: Kto zamawiał leniwe? 02.05.06, 09:56

>
        > ****************************************
        >
        > A kto zamawiał leniwe, czyli, kto dał Putinowi klucze do gazu, koński łbie?
        Nie
        > kto inny, tylko jakiś niedorwinięty rowerzysta, podszywający się pod
        prezydenta
        > USA. Taki scenariusz był do przewidzenia 3 lata temu. A teraz Putin ciągnie za
        > łeb, a Chavez za jajca. Boli? Widzę, że boli.

Czemuz to pomijasz kluczowa role polskiego poskomunistycznego premiera Millera
        ktorego decyzja o przerwaniu wszelkich rozmow z Norwegia na dostawy gazu
        umozliwila budowe putinowskiej rury ?
        Wyobraz sobie jesli potrafisz znaczenie Polski w Europie ,gdyby rura norweska
        tak jak planowano dostarczalaby gaz juz prawie od dwoch lat.
        Jakos uszlo uwadze bacznych obserwatorow dyzurnych GAZETY ,ze Schroeder
        natychmiat po zerwaniu rozmow lewackiego premiera Millera z Norwegia podpisal z
        nimi tak sam kontrakt na budowe nitki gazowej Niemcy - Norwegia.
        • janma46 Re: Kto zamawiał leniwe? 02.05.06, 10:45
          No i tu wychodzi cała mądrość naszych rządzących.
          • danz5 Re: Kto zamawiał leniwe? 02.05.06, 10:46
            janma46 napisał:

> No i tu wychodzi cała mądrość naszych rządzących.

a co ma madrosc naszych rzadzacych do dazen Putina opanowania Europy?
            • janma46 Re: Kto zamawiał leniwe? 02.05.06, 12:24
              No widzisz jaki ty jesteś mądry.A twoi pupile z USA,nie prubóją zawładnąć
              światem i być jego policjantem,tylko jakoś nie przeszkadza im mieć poprawne
              stosunki polityczne,bo to pomaga w nawiązywaniu wspólpracy gospodarczej z
              Rosją.A my jakoś nie umiemy tego zrozumieć i stale o coś z Putinem walczymy.
          • krystian71 no wybacz, tylko nie naszych 02.05.06, 11:32

• danz5 Czas juz najwyzszy 02.05.06, 09:43
      mowic pelnym glosem o imperialistycznych marzeniach Putina ,a nie dla potrzeb
      wewnetrznych sporow oskarzac rzad o polityke wroga Rosji,jak to robia media
      z Gazeta Wybiorcza na czele.
      Umowe na budowe rurociagu baltyckiego Schroeder - Putin mozna smialo przyrownac
      do paktu Ribbentrop-Molotow.Srodki oczywiscie inne,ale cel ten sam.
      Kanclerz Schroeder dlugo i cierpliwie przygotowywal ten haniebny kontrakt i
      udalo mu sie to dopiero po skorumpowaniu polskiego premiera Millera,ktory po
      objeciu wladzy natychmiast przerwal wszelkie kontakty z Norwegia dotyczace
      dostaw gazu wyszydzajac jednoczesnie sam pomysl jako "utopijny i zbyt drogi dla
      Polski"(rure mieli zbudowac Norwegowie).Dzisiaj te "argumenty" Millera brzmia
      jak szyderstwo.
      Zakladajac ,ze tak jak bylo planowane gaz norweski od prawie dwoch lat plynalby
      do Polski,pomysl rury baltyckiej Rosja - Niemcy nie mialby sensu ,a Putin
      musialby swoje imperialistyczne plany odlozyc do szuflady.
      Trzeba wyraznie i glosno mowic o roli jaka spelnily w tej zdradzie interesow
      narodowych struktury mafijne agentury sowieckiej lewakow w Polsce.
      • borrka Re: Czas juz najwyzszy 02.05.06, 09:48
        Maz oczywiscie racje, ale rodzi sie pytanie:
        Gdzie obiecana przez PiS dyweryfikacja energetyczna ?
        Przez 7 miesiecy nie zrobiona NIC, mimo oczywistych zagrozen.
      • danz5 Re: Czas juz najwyzszy 02.05.06, 10:11

> mowic pelnym glosem o imperialistycznych marzeniach Putina ,a nie dla potrzeb
        > wewnetrznych sporow oskarzac rzad o polityke wroga Rosji,jak to robia media
        > z Gazeta Wybiorcza na czele.
        > Umowe na budowe rurociagu baltyckiego Schroeder - Putin mozna smialo
        przyrownac
        >
        > do paktu Ribbentrop-Molotow.Srodki oczywiscie inne,ale cel ten sam.
        > Kanclerz Schroeder dlugo i cierpliwie przygotowywal ten haniebny kontrakt i
        > udalo mu sie to dopiero po skorumpowaniu polskiego premiera Millera,ktory po
        > objeciu wladzy natychmiast przerwal wszelkie kontakty z Norwegia dotyczace
        > dostaw gazu wyszydzajac jednoczesnie sam pomysl jako "utopijny i zbyt drogi
        dla
        >
        > Polski"(rure mieli zbudowac Norwegowie).Dzisiaj te "argumenty" Millera brzmia
        > jak szyderstwo.

• olex5 smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 09:48
      smiechu warta propaganda gazety siedzacej pod butem wladzy.Nie napisali,ze inni
      z politowaniem patrzyli na tego polskiego pajaca,ktory bez wazeliny chce
      wchodzic swojemu Panu za oceaenem w odbyt.Wojny wszedzie to wywoluje USA.EU
      akurat ma w tym temacie inne zdanie niz ten amerykanski
      imperialista-cwaniak.Niech o tym gazeta napisze bo prawda wyglada troche inaczej.
      Gdyby tak szczegolowo mowic to nalezy przypomniec,ze Polska nikogo sie nie
      pytala o wyslanie swojego wojska do Iraku.Wazna jest tez informacja,ze polski
      rzad probowal na sile wciagac Zachod w rozgrywki ukrainskiej pomaranczy.
      Oczywiscie wiadome jest,ze polska wladza robila to na polecenie swojego nowego
      Pana bo samodzielnie nie wolno im robic takich dzialan.Na to musi byc zgoda USA.
      Niech wiec gazeta przestanie mydlic oczy i wciskac propagandową ciemnote.
      W tej sytuacji takie ministerialne pajace wywolaja tylko wiecej szkody dla
      kraju bo ta smieszna i zabiedzona Polska w tych rozgrywkach zupelnie sie nie
      liczy.Niestety w takiej polityce takie slabe i biedne kraje jak Polska dodatkowo
      biegajace na smyczy swoich mocodawcow sie nie licza.Moga sobie jedynie
      pokrzyczec i tylko tyle im zostalo.Na koniec inni sie posmieja i tak konczy sie
      polska parodia.Rura i tak powstanie.Jest to jak widac polityczna koniecznosc
      wobec cwaniackich zachowan polskiej wladzy,ktora jak to niedawno nazwano jest w
      EU koniem trojanskim i wasalem amerykanskim.Dlatego karawana jedzie dalej.
      • naveki Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 09:57
        Поправка. Называт не "троянским конем", а только "троянским ослом"...
      • danz5 olex5 02.05.06, 10:00
        twoja agenturalna propaganda jest juz dobrze znana na tym forum.
        Dlaczego nie zajmiesz sie rola struktur mafijnych agentury sowieckiej lewicy z
        Millerem na czele ,ktorego dzialanie pozbawilo Polske mozliwosci
        uniezaleznienia sie od dostaw imperialistycznej Rosji.
        • janma46 Re: olex5 02.05.06, 11:07
          To co ,wszyscy którzy współpracują gospodarczo z Rosją są agentami.Przecież
          najpotęzniejsi tego świata zabiegają o współpracę gospodarczą z Rosją
          (Ameryka,Francja,Niemcy i wiele innych państw).Oprzytomniej,bo widzę że
          cierpisz na rusofobię.Wystarczy trochę poczytać lub posłuchać mediów nie tylko
          polskich a będziesz miał poszrzoną wiedzę na ten temat.
          • danz5 Re: olex5 02.05.06, 11:12
            jamma46
            wszystko sie zgadza .tylko zeby wspolpracowac z Rosja potrzebna jest jeszcze
            dobra wola Putina ,a chyba nie zaprzeczysz , ze ten nie jest zainteresowany
            umacnianiem gospodarki polskiej.
            Daruj sobie prosze haselka o rusofobii,bo to przypomina jako zywo wypociny
            Urbana.
            • janma46 Re: olex5 02.05.06, 12:43
              danz5 napisał:

> jamma46
              > wszystko sie zgadza .tylko zeby wspolpracowac z Rosja potrzebna jest jeszcze
              > dobra wola Putina ,a chyba nie zaprzeczysz , ze ten nie jest zainteresowany
              > umacnianiem gospodarki polskiej.
              > Daruj sobie prosze haselka o rusofobii,bo to przypomina jako zywo wypociny
              > Urbana.
              Naprawdę jesteś śmieszny.Przecież to nasi politycy powinni być zainteresowani
              umacnianiem naszej gospodarki (a nie Putin)poprzez rozwijanie dobro sąsiedzkich
              stosunków gospodarczych a nie przez ataki na Rosję i Putina tracić je.A w to
              puste miejsce po Polsce wciskają się zaraz nasi przyjaciele z zachodu.
      • borrka Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 10:03
        Prawie masz racje, tyle, ze po drugiej stronie boiska nie ma poteznego 300
        milionowego gracza CCCP.
        Jest wymierajaca w zastraszajacym tepie, biedna jak mysz koscielna i pozbawiona
        realnej mozliwosci dzialan militarnych postindustrialna Rosja.
        Kroplowka petrodolarowa nie zastapi wlasnego przemyslu i pracy ludzkiej.

A minimalna placa w Rosji wynosi okragle ...32 Euro !
        • olex5 Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 10:12
          twoje informacje opierasz na tym co wyczytasz w propaganndowych mediach.
          Nie masz zupelnie pojecia o Rosji.Zycze ci zebyc nie musial odczuc na wlasnej
          skorze militarnej sily Rosji.To byloby dla ciebie i dla calej Polski bardzo
          bolesne.Dodatkowo proponuje zebys poczekal jeszcze 4-5 lat.Wtedy osobiscie
          przekonasz sie co to znaczy rynek rosyjski i jego sila.Ty nie masz zupelnie
          pojecia o czym piszesz.Czytaj sobie dalej ten gazetowy szmatlawiec i zyj swojej
          ograniczonej swiadomosci formowanej przez polska propagande sukcesu.Wielu takich
          jak ty obudzi sie niedlugo z reka w nocniku.
          • danz5 Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 10:15
            olex5 napisał:

> twoje informacje opierasz na tym co wyczytasz w propaganndowych mediach.
            > Nie masz zupelnie pojecia o Rosji.Zycze ci zebyc nie musial odczuc na wlasnej
            > skorze militarnej sily Rosji.To byloby dla ciebie i dla calej Polski bardzo
            > bolesne.Dodatkowo proponuje zebys poczekal jeszcze 4-5 lat.Wtedy osobiscie
            > przekonasz sie co to znaczy rynek rosyjski i jego sila.Ty nie masz zupelnie
            > pojecia o czym piszesz.Czytaj sobie dalej ten gazetowy szmatlawiec i zyj
            swojej
            > ograniczonej swiadomosci formowanej przez polska propagande sukcesu.Wielu
            takic
            > h
            > jak ty obudzi sie niedlugo z reka w nocniku.

Tak juz znamy twoja przeszlosc,kiedy zdobywales z sowietami Berlin,a potem
            skutecznie i zapalem umacniales wladze ludowa.
            • olex5 Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 10:23
              jak ktos jest ciemny i nie ma prawdziwych argumentow to potem pisze takie bzdury
              jak ty.
              • danz5 Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 10:24
                olex5 napisał:

> jak ktos jest ciemny i nie ma prawdziwych argumentow to potem pisze takie
                bzdur
                > y
                > jak ty.

Swoimi uwagami popierasz imperialiste putina ,ktory niedlugo odetnie i tobie
                dostawy energii.
                • olex5 Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 10:30
                  nie popieram Putina tylko widze jak glupia jest ta marionetkowa Polska.Napewno
                  nie bede popieral imperjalistycznego i zaklamanego USA a ty zyj sobie w swojej
                  naiwnej swiadomosci bo widac ze jestes przypadkiem beznadziejnym.Moze jak
                  wyrosniesz z tego wieku cielecego to zrozumiesz wiecej.Narazie jestes zbyt
                  cienki umyslowo i masz na malo wiedzy zeby z toba dyskutowac.
          • borrka Re: smiechu warta propaganda gazety 02.05.06, 10:40
            Poza ogolnikami, nie widze zadnych merytorycznych argumentow.
            Nie watpie, ze konfrontacja z moskiewska podupadla potega bylaby przykra dla Polski.
            Ale nie te czasy.
            Macie Chiny i to bedzie za pare lat wasz problem.
            Nie wystarcza zardzewiale atomowe car-puszki, by powstrzymac POKOJOWA penetracje
            Syberii.

PS. Rynek rosyjski jest wielkosci Holandii.
            • olex5 Polska na swojej glupocie stracila miliardy 02.05.06, 11:14
              smiech bierze na widok takiego belkotu naiwniakow.Tobie zupelnie brak
              swiadomosci tego ze nie masz pojecia o temacie.Niebede robil tu wykladu natemat
              prawdziwej systuacji bo szkoda czasu na takie ciemniactwo.Czytaj sobie dalej
              polskie gazety a dowiesz sie samej prawdy,szkoda ze tylko propagandowej.Ty nie
              masz zupelnie pojecia o rosyjskiej gospodarce o najnowszych umowach
              gospodarczych i ich globalnych projektach.W Polsce karmi sie takich naiwniakow
              jak ty propaganda sukcesu zeby tylko nie pokazac tej obiektywnej prawdy bo ona
              nie pasuje do polskiej propagandowej polityki sukcesu i obowiazku krytykowania
              Rosji bo takie jest tez polecenie z USA.Spoleczestwo moglo by przypdkiem zaczac
              myslec samodzielnie i zobaczyc,ze jest robione za idiotow.Na takiej glupocie
              traci tylko Polska a za oceanem somieja sie z takich naiwniakow.
              Na tej glupocie Polska stracila grube miliony.Ostatnio prawie 300 mln$ na
              zamknieciu eksportu miesa do Rosji.Polska glupota jest przerazajaca.Przez takie
              zachowanie Polska stracila kolejne juz miliardy na terminlu europejskim ,ktory
              ma obslugiwac powstajaca magistrale sybirska laczaca Chiny z Europa.Odpowiednie
              umowy miedzy EU i Rosja zostaly podpisane i rozbudowa sie zaczela.Teminal
              powstanie na granicy slowacko-wegierskiej bo polska glupota i propaganda
              wywolala u innych odruch wymiotny i Polska stracila miliardy z tranzytu i
              tysiace miejsc pracy.Takich przykladow jest dziesiatki.
              Tak samo jak wciska sie glupote takim naiwniakom i budzecie Rosji wielkosci
              Holandii.Wlasnie takie informacje i w taki sposob podaje sie takim
              naiwniakom,ktorzy pojecia o temacie nie maja byle w spoleczenstwie wytworzyc
              wrogie nastawienie bo to potrzebne wladzy do dzialania.
              Sila nabywcza rosyjskiego budzetu wyniosi okolo 1,6 bln$ a wynika to z warunkow
              rynkowych Rosji i zasad ekonomii o ktorej ty nie masz pojecia.Liczy sie to co
              kraj moze u siebie zrobic z tym pieniadzem i takie porownywanie do Holandii to
              kretynizm umyslowy.
              • borrka Re: Polska na swojej glupocie stracila miliardy 02.05.06, 11:21
                Biedactwo, nie podniecaj sie, bo ci zylka peknie.
                Rosja nie ma praktycznie przemyslu i co wiecej, dobrze o tym wiesz.
                Surowcowa gospodarka typu Wenezueli kierowana przez racje polityczne i korupcje.
                Wymierajace w tempie 800T rocznie spoleczenstwo, rozpad polityczny tworzonego
                przez setki lat imperium, wreszcie nedza 32 Euro minimalnej placy, to boli.
                Nie wspolczuje.
              • danz5 Re: Polska na swojej glupocie stracila miliardy 02.05.06, 11:38
                olex5
                twoje pinie sa juz dobrze znane na forum,w szczegolnosci wczorajsze dotyczace
                "zaslug" waszego weterana Jaruzelskiego.
                Pusta ,nie zawierajaca zadnych tresci propaganda dawno minionej PZPRowskij
                epoki.
                • hohlik3 do borrki>> 02.05.06, 11:42
                  aha no moze warto nauczyc sie jeszcze jakiegos innego jezyka niz polski, a nieczytac tylko polska prase
                  • danz5 Re: do borrki>> 02.05.06, 11:46
                    hohlik3 napisał:

> aha no moze warto nauczyc sie jeszcze jakiegos innego jezyka niz polski, a
                    niec
                    > zytac tylko polska prase

Akurat o skorumpowaniu polskiego premiera Millera przez kanclerza Schroedera
                    nie mozna bylo wyczytac w polskiej prasie ,a juz na pewno nie w waszej GAZECIE.
            • hohlik3 <<<<do borrki >>>> 02.05.06, 11:38
              jesli mowisz ze tak bardzo sie uzalezniamy od gazu i ropy to prosze wskaz alternatywy...
              jesli zaluzmy gazprom wchodzi w koopoeracje z algeria czy wykupuje rure z azejberdzanu to dlaczego no nazywasz imperializmem a nie walka o rynek??
              dlaczego finlandia kiedys walczaca z okupantem radzieckim, sprowadzajaca i nie majaca zamiaru dywersyfikowac dostaw energii jest zadowolona??
              czy nie lepiej wplywac na polityke sasiada zyjac z nim w przyjzani, przyklad niemcy rosaj ktore sie "uzalezniaja" gospodarczo nawzajem przez co nie ma tzw miejsca na naciski polityczne..
              a czy rozumiesz pojecie globalizacja, wielobiegunowosc swiatowej gospodarki...twoje wspaniale usa naprawde sie konczy...
              krzyczysz o gospodarce surowcowej a ja radze sprawdzic wzajemna wymiane inwestycyjna rosji i niemiec...ale ty lekcji nie odrabiasz..
              kolejene bzdury to twoje dane statystyczne , prosze podaj zrudla...(polulacja liczac od wojny jest na najwyzszym poziomie nie liczac "wachniecia wywolanego kryzysem roku 98", dowiedz sie chociaz ile dostaja "becikowego" w rosji...

i kto tu sieje propagande co mnie tez nazwiesz agentem???
              • danz5 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 11:40
                hohlik3
                alternatywy zniweczyl wasz skorumpowany premier Miller,jeden z liderow struktur
                mafijnych.
                I w tym caly problem.
                • hohlik3 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 11:46
                  danz5 napisał:

> hohlik3
                  > alternatywy zniweczyl wasz skorumpowany premier Miller,jeden z liderow struktur
                  >
                  > mafijnych.
                  > I w tym caly problem.

tak tylko ze tak naprawde nie ma alternatywy, norwegia sprzedawalaby rosyjski gaz sama zarabiajac na tranzycie, pozostaje skroplony gaz ale i tu gazprom juz poczynil kroki (budowa gigantyczne wytwurni skroplonego gazu w murmansku) czy wykupanie zasobow afrykanskich)
                  miller to nieudolny polityk, tym bardziej nasie blizniacy i rzad
              • borrka Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 11:53
                Zacznijmy od zrodel.
                Korzystam z roznych, ale jako "podreczny" rocznik statystyczny mam Swiat w
                liczbach 2005 Economista.
                Pelen bledow, ale mimo to obiektywny.
                Wielokrotnie juz tlumaczylem zasady manipulacji danymi zwane purchasing power
                parity, wiecej nie bede.
                Ale najbardziej miarodajny jest chyba wczorajszy zarzut Ziuganowa wobec wladcow
                Kremla - minimalna placa w Rosji wynossi 32 Euro.
                No comments.

Twoje wywody o "przyjaznej wspolpracy" znam z podrecznika agitatora PZPR.
                Daleko mi slepej wiary w USA i jestem raczej alterglobalista, no takim trzezwym.
                • bohemian1 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 12:21
                  ,,,vlastne Borrko, diky takovim nazorum PL zustava v izolaci a NE Rusko. (Muzu
                  Ti povedet, ze do roku 1989 jsem i ja byl rosophobem...) Koho "szantazuje
                  Rossija"? Nemecko - ne, Italii - ne, Benelux - ne, Francii - ne, Madarsko - ne,
                  etc. Kdo zustava z toho "szantazovaneho Zachodu"? PL - vlastni vinou. UA
                  ("Zachod" ???)- KRADNE... Tvoje data o "Rossiji" (place, etc.) jsou smesne...,
                  uz jsi asi dlouho nebyl na Cyprus, v Turecku, Egypte, Nice, Baden-Badenu, v
                  Karlovich Varech..., a nebo v Moskve, St. Petersburgu.
                  • hohlik3 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 12:25
                    bohemian ja tez mialem kiedys do rosji i rosjan "nienormalny" stosunek, dopuki nie poznalem rosjan, i sam nie zainteresowalem sie tym krajem...bardzo ciekawym
                    • olex5 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 13:00
                      i na tym to polega,ze jak ktos jest ciemny to dlugo mozesz tlumaczyc.W Polsce
                      niestety jest taka sytuacja ze spoleczenatwo jest w wiekszosci ciemne i reaguje
                      na podawana mu przez media propagande.W ten sposob mozna im wmowic nawet marsjan
                      na ksiezycu i zawsze bedzie-> bo to bylo w gazecie albo roczniku statystycznym.
                      Ale zaden taki naiwniak majacy wyprany mozg nie jest zdolny do uswiadomienia
                      sobietego ze jest wlasnie obiektem manipulacji propagandowej i ze jego poglad
                      jest w ten sposob ksztaltowany.Wiekszosc tych naiwniakow nigdy nie byla w Rosji
                      czy USA i nic na ten temat od siebie nie moze powiedziec.Powtarza tylko to co
                      uslyszy w TVP albo co przeczyta w polskich tendencyjnych gazetach.Wladza w ten
                      sposob wplywa na poglady spoleczenstwa i ustawia je tak zeby im bylo wygodnie.
                      Dokladnie tak samo postepuje USA wobec wlasnego spoleczensta i probuje to w
                      innych krajach.Wkoncu i amerykanskie spoleczenstwo powoli poznaje sie na tych
                      klamstach.Wystarczy zobaczyc coraz czestsze demonstracje tysiecy ludzi przeciw
                      beszczelnej polityce Busha jak wczoraj w NY.
                      Smutne jest to,ze Polska stala sie takim krajem marionetkowym jak to nazwal
                      niezyjacy Lem,zadupiem Europy biegajac na smyczy amerykanskiej.Zwykly
                      kundelek,ktory jak nie moze ugrysc to obsika i wiecznie chowa sie za nogawke
                      swojego Pana.Na arenie politycznej jest zwyklym zerem bo nikt nie liczy sie z
                      biedakiem czy zebrakiem i do tego zaklamanym.Polska stala sie niepowaznym
                      krajem,republiką marionetkową i nie dziwi na zachodzie nikogo ze powstają takie
                      projekty jak rura na Baltyku czy omijajace Polske wazne systemy transportowe.
                      Niech sie tacy naiwniacy podniecają rocznikami statystycznymi.Kiedys znowu
                      Polska obudzi sie z reka w nocniku.Na polska glupote narodowa nie ma rady.
                      W przeszlosci ta glupota doprowadzila do rozbiorow i jak widac historia na tym
                      sie nie konczy bo widac nastepne glupoty.
                      • danz5 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 13:04
                        olex5
                        Juz wczoraj pisales ,ze dzisiejsza okupacja amerykanska jest gorsza od
                        sowieckiej.
                        Patrzac z twojego punktu widzenia zdobywcy Berlina,jak sam pisales,a pozniej
                        oprawcy najlepszych synow tej ziemi ,o czym juz nie wspomniales mozna by ci
                        przyznac racje.
                        Korzystaj ze swojej ubeckiej emerytury - tutaj juz nikogo nie przekonasz.
                      • hohlik3 Re: <<<<do olexa >>> 02.05.06, 13:17
                        w polni sie z toba zgadzam...pytalem kiedys czy ktokolwiek byl z nich w rosjii...zgadnij??
                        nawet wystosowalem zaproszenie ;)) wspolnego wyjazdu...i jak okreslic takich "polakow"?? mysle ze ttylko koltunstwo
                      • ws_us Re: Do Olka 02.05.06, 16:06
                        Atakujesz wszystkich Polakow nazywajac ich "ciemnym narodem" (jeslis Polak to
                        tys takze ciemny).
                        Musze przyznac ze cie po prostu nie lubie, ale mimo wszystko zycze
                        powodzenia.....w czymkolwiek. :-)

• hohlik3 Re: Do ws_us 02.05.06, 16:33
                          sory jak cie urazilem , moze i atakuje ale tzw "polactwo"czyli zbior patologii mentalnej naszego narodu, trzeba tak inaczej slabo dociera
                  • borrka Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 12:39
                    Polsce DWUKROTNIE w srodku zimy zakrecono gaz.
                    Bez powodow, nawet politycznych.
                    Sam sobie zreszta przeczysz, mowiac, ze to "wina Polakow".
                    W handlu jedyna wina jest nieplacenie rachunkow.
                    My placimy.

Obecnosc rosyjskich turystow w zachodnich kurortach swiadczy o istnieniu grupy
                    ludzi, ktorym lepiej sie powodzi, niz przecietnemu Rosjaninowi oraz o braku
                    krajowej bazy wypoczynkowej.
                    Jesli Czesi wyprzedaja Karlove Vary kapitalowi spekulacyjnemu, uciekajacemu z
                    Rosji, to Wasza sprawa.

Wszystko to nie zmienia FAKTU, ze pensja minimalna w Rosji wynosi 32 Euro.
                    To oficjalne stwierdzenie Ziuganowa na uroczystosciach 1 Maja.
                    • bohemian1 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 12:49
                      ...Ziuagano - bolsevik, populista... Takze do argumentu se utikas do sefa
                      komunisticke strany?
                      O turistech v "zach. kurortach", mas pravdu, to plati ovsem pro vsechny zeme
                      sveta. Neco jineho je masovy turismus v Egypte a Turecku...
                      Samozrejme, ze ekonomicke kontakty s Ruskem jsou "nasza sprawa".
                      • danz5 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 12:55
                        bohemian1 - ciebie nie objela dekomunizacja w Czechach.
                        A moze nadajesz z Moskwy?
                      • nikola_piterski2 Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 14:08
                        bohemian1 napisał:

> ...Ziuagano - bolsevik, populista...

-----------------------------------------------------

To, ze Ziuganow jest populista, fakt. O korzysci politycy populizmu w Rosji
                        nauczyl rosyjskie partii Jelcyn i cala jego proamerykanska liberalna kamarilja.
                        To, ze Ziuganow jest bolszewik - nonsens. Wkrotce juz 20 lat jak jest przy
                        panstwowej karmuszce ze wszystim na to nastepstwem (uposazenie, ulgi, samochod,
                        ochrona itd.) To on na wiecach za narod. Lecz coroczny budzet glosuje sie
                        wiekszscia glosow.

Co do rosjskiej pensji (renta), o ktorej mowi "borrka", to ona sklada sie z
                        bazowej i ubiezpieczalnianej czesci. Bazowa - 900 rub (32 $), ubiezpieczalniana
                        zalezy od stazu roboty i ubiezpieczalnanych wplat w Piensionnyj Fond (fundusz
                        emerytow) RF. Z 1 kwietnia bazowa czesc zwiekszyla sie na 8,5%, ubiezpieczalna -
                        na 6,3%.
                        To nie znaczy, ze rosyjski emeryt nie ma prawa na wieksza i godna jego
                        osobowosci emeryture. Lecz w czasy Gorbaczowa i Jelcyna rosyjski emeryt nie
                        miel i taka emerytyry, a ktora miel, mu nie wyplacano.
                        Dodam, ze rosyjski emeryt ma prawo na kompensacje transportowe, lekarskie, ulgi
                        mieszkaniowe, energietyczne.
                        Dodatkowe emeryture maja uczestnicy wojny, weterany pracy itd.
                        Moj ociec, np., ktory mieszka na Dalekim Wschodzie Rosji ma emeryture - 8000
                        rub (280 $).
                  • wislok1 Czego się ty chłopie boisz ? 02.05.06, 12:43
                    Nie bój się własnego cienia. Ruski i Niemiec tupnie nogą, ty pod stół wskoczysz.
                    Inaczej będziesz gadał, jak Ruscy z Niemcami rurę zbudują.
                    Wtedy wam powiedzą: oddawać Niemcom Sudety, reszta jak za Gottwalda ruska kolinia.

Wtedy będzie za późno
                    • olex5 Re: Czego się ty chłopie boisz ? 02.05.06, 13:02
                      hehee dobrze napisane.Ale ten ciemniak nie zrozumie tego.Szkoda czasu.
                      • hohlik3 Re: Czego się ty chłopie boisz ? 02.05.06, 13:12
                        olex5 napisał:

> hehee dobrze napisane.Ale ten ciemniak nie zrozumie tego.Szkoda czasu.

za to ty masz konstruktywne argumenty...phi a moze wolalbys urzyc argumentow silowych????i na takie bym gotow byl pojsc z toba nedzny "polaczku"
                        • ws_us Re: Czego się ty chłopie boisz ? 02.05.06, 16:15
                          Hohlik, a fee tak wspolbratymca nazywac "nedzny polaczku"
                          Z jakiej "nedzy" ty sie wywodzisz?
                          Pozdrowienia lacze.
                      • ws_us Re: Czego się ty chłopie boisz ? 02.05.06, 16:12
                        Olex, prosze nie nazywaj ludzi "ciemniakami" to swiadczy zle o tobie samym.
                • naf-naf Re: <<<<do borrki >>> 02.05.06, 18:59
                  Rozczarowujesz,co do swej fachowej rzetelnosci, moj drogi! Czyzbys nie
                  wiedzial,ze "minimalna placa" w Rosji jest z zasdady zupelnie innym
                  wslkaznikiem niz na Zachodzie? Ze jest tylko wspolczynnikiem dla okreslenia
                  roznych oplat panstwowych, np.kar pienieznych? Ze NIKT jak naprawde takich
                  plasc w Rosji nie pobiera? Uwaznie sledze twoja blyskotliwa polemike, wiec nie
                  warto ponizac sie do az tak tanich chwytow...
                  • borrka Re: <<<<do borrki >>> 03.05.06, 08:22
                    Nafku drogi, ja doskonale zdaje sobie sprawe z dosc symbolicznego charakteru
                    tego wskaznika.
                    Zreszta faktyczne place nijak maja sie do rzeczywistych, w tak skorumpowanym kraju.
                    To jednak leader Waszej opozycji wykorzystal fakt, iz nawet jako indeks 32 Euro
                    jest suma raczej skromna.
                    Ot kotlet w moskiewskiej knajpie.
                    Takze ja nie winien, tylko Ziuganow.
                    • borrka Re: <<<<do borrki >>> 03.05.06, 08:25
                      Oczywiscie mialo byc "faktyczne place nijak maja sie do statystycznych"
                      • kyle_broflovski Re: <<<<do borrki >>> 03.05.06, 16:11
                        czy nie lepiej by zajac sie losem ludu zamieszkujacego obszer miedzy odra a
                        bugiem przerabianego na polskojezyczne euro-roboty zamiast onanizowac sie
                        wydumana przyszloscia rosji?
    • polfic Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 09:55
      "W zamkniętym dla prasy spotkaniu udział wzięło ponad 200 uczestników, m.in.:
      prezydent Gruzji, premier Belgii, szefowie dyplomacji i ministrowie z kilkunastu
      krajów, dyplomaci, politycy, czołowi analitycy oraz prezesi wielkich koncernów.

Z Polski zaproszono jedynie ministra obrony oraz reportera "Gazety"."

Tak też sądziłem, że GW nie jest prasą, ale skoro tak to czym jest...???
      • olex5 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 10:02
        jest siejacą zamęt szmatą propagandową
      • gaadd Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 10:50
        polfic napisał:

> "W zamkniętym dla prasy spotkaniu udział wzięło ponad 200 uczestników, m.in.:
        > prezydent Gruzji, premier Belgii, szefowie dyplomacji i ministrowie z kilkunast
        > u
        > krajów, dyplomaci, politycy, czołowi analitycy oraz prezesi wielkich koncernów.
        >

myśl, nawet rydzyk namawia do używania mózgu w ograniczonym stopniu.
        > Z Polski zaproszono jedynie ministra obrony oraz reportera "Gazety"."
        >
        > Tak też sądziłem, że GW nie jest prasą, ale skoro tak to czym jest...???
    • nikola_piterski2 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 09:57
      Jakie panstwo - takie wojsko, jakie wojsko - taki ministr obrony.

W Gruzji panstwo i jego wojsko przegralo wszystkie wojny ostatnich lat, dlatego
      ministra obrony Okruaszwoliego prezydent Saakaszwili okreslil jak
      odpowidzialnego za reklame gruzinskigo wina, ktore zanronione dla sprzedazy w
      Rosji.

Czy w Polsce podobna sytuacja?

Myslie, ze polski MON zalatwil wszystkie wewnetrzne problemy w wojsku, wygral
      wojne w Iraku, zreformowal armie, wymienil cala rosyjska bron na bron
      amerykanska, ze ma tyle czasu, zeby zorganizowywac w Europie handel rosyjskimi
      surowcami i wtracac sie w gospodarcze zwiazki Rosji a Niemiec?

W braku zawodowosci w konkretnej sprawie lepiej zaimowac sie ogolnymi a
      globalnymi problemami: mniej odpowiedzialnosci?
      • bohemian1 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 12:26
        ...ahoy, jak se mas? Vlastne v PL v ramci preci muzou prodavat to "gruzinske
        vino"... Je to skutecne vino, nekdy se mi to dostalo do ust, ma to chut stareho
        sirupu.
    • janma46 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 10:10
      Harcerzyk z szabelką.
      • danz5 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 10:13
        janma46 napisał:

> Harcerzyk z szabelką.

Lepszy harcerzy od ubeckiego aktywisty na emeryturze.
        • janma46 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 11:19
          Tylko że z tego nic nie wynika.
          Myślenie ma podobno przyszłość,więc warto wysilić szare komórki.
    • krawat23 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 10:29
      Chyba wczoraj był już tutaj artukuł o wypowiedziach Sikorskiego.
      Widocznie postanowiono uzupełnić tę informację. I niestety.
      Widać wyraźnie, kazdy niech sie zastanowi czy dobrze to czy źle, że budowany
      jest przez USA oraz ich , jawnych czy ukrytych, pomagierów front antyrosyjski.
      Jest to sprawa powazna, chyba tak poważna jak handel świata z Chinami.
      Jestesmy na etapie formułowania zarzutów i budowy struktur przeznaczonych do
      walki z Rosją. Sprawa nie jest tak jednoznaczna jak w czasach zimnej wojny.
      Dla mnie wszystko stało sie jasne, gdy podano, że uczestnikiem spotkania był
      prezydent Gruzji, kraju postradzieckiego, jednego z nich najbiedniejszych
      (chyba drugi od końca). Zastanawiajacy jest również udział Sikorskiego,
      kojarzonego jako fanatyczny zwolennik USA. Dyskusja wiec była tam
      wolana i twórcza jak w średniwieczu na Sorbonie.
      Zobaczymy co z tego bedzie.
    • jajaworski Przejdzmy na rzepak albo rydza od Kluski 02.05.06, 10:32
      A Niemcy i Ruscy niech sobie buduja gazociag po dnie Baltyku. Jak utopia pare
      miliardow euro a efektow nie bedzie to moze zmadrzeja ale w kazdy razie
      zbiednieja.
      • fidziaczek Polacy marza o takim przywodcy jak Putin 02.05.06, 10:58
        niby sie z putina smiejemy, wytykamy bledy, ale to co mowimy na forum i to co
        mowia nasi ministrowie, to "machanie szabelka" to wlasnie marzenia o
        mocarstwowosci,
        o tym bysmy mogli innym mowic co kto ma robic i jak sie zachowac
        krytykujemy mocarstwowosc rosji marzac o mocarnej polsce
        polska marzy o silnym przywodcy ktory swoja UMIEJETNA polityka podnosilby
        znaczenie polski, bo to w jaki sposob nasi rzadzacy probuja zwiekszac znaczenie
        polski to dramat
        • nikola_piterski2 Re: Polacy marza o takim przywodcy jak Putin 02.05.06, 11:07
          fidziaczek napisał:

> krytykujemy mocarstwowosc rosji marzac o mocarnej polsce
          > polska marzy o silnym przywodcy ktory swoja UMIEJETNA polityka podnosilby
          > znaczenie polski
          -----------------------------

Czy "podniesienie znaczenia" Rosji albo Polski jest "mocarstwowosc"?
          Kazde panstwo o tym marzy. Glowa panstwa, ktory nie dziala nic w tym kierunku,
          nie jest zdatny do stanowiska.
          Putin, jak i Merkel, sa glowami wlasnych panstw, dlatego marza i dzialaja
          dla "podniesienia znaczenia" wlasnych panstw.
          Polska marzy o "podniesieniu znaczenia" wlasnego panstwa, a dziala na
          pozytek "mocarstwowosci" innego panstwa.
          • kanabi Proponuje wypedzic Ruskich z naszego Królewca 02.05.06, 11:17
            Królewiec powinien wrócić do macierzy!
            • krystian71 borrka mial racje, odagentow i prowokatorow na tym 02.05.06, 11:19
              forum az sie roi
              • danz5 Re: borrka mial racje, odagentow i prowokatorow n 02.05.06, 11:21
                krystian71 napisała:

> forum az sie roi

Dlatego ,by nie mysleli ,ze maja az takie poparcie trzeba dawac im odpor.
                • krystian71 i jeszcze dla rozrywki 02.05.06, 11:40
                  przeciez to mile, gdy po pierwszym juz zdaniu widac kto z ambasady ZBiR-a stuka
                  Wymyslili sobie z tym Krolewcem, jakby naprawde komus zalezalo na tym biednym,
                  skazonym przemyslowo i zrujnowanym kawalku ziemi.
              • jantar18 Re: borrka mial racje, odagentow i prowokatorow n 02.05.06, 11:47
                Borrka ale to znaczy, że Sikorski był rewelacyjny
                tak trzymać
                Sikorski na prezydenta!
                • danz5 Re: borrka mial racje, odagentow i prowokatorow n 02.05.06, 11:50
                  jantar18 napisał:

> Borrka ale to znaczy, że Sikorski był rewelacyjny
                  > tak trzymać
                  > Sikorski na prezydenta!

Byc moze w nastepnej kadencji-b. dobry pomysl.
            • bohemian1 Re: Proponuje wypedzic Ruskich z naszego Królewca 02.05.06, 12:31
              ...Königsberg je "Wasz"?
          • fidziaczek Re: Polacy marza o takim przywodcy jak Putin 02.05.06, 11:27
            nikola_piterski2 napisał:

> Czy "podniesienie znaczenia" Rosji albo Polski jest "mocarstwowosc"?
            > Kazde panstwo o tym marzy. Glowa panstwa, ktory nie dziala nic w tym kierunku,
            > nie jest zdatny do stanowiska.
            > Putin, jak i Merkel, sa glowami wlasnych panstw, dlatego marza i dzialaja
            > dla "podniesienia znaczenia" wlasnych panstw.

wszystko sie zgadza, slowa "mocarstwowosc" nie uzylem w negatywnym
            sensie, "podniesienie znaczena" to delikatniejsze sformulowanie, ale dam sobie
            glowe uciac, ze my polacy marzymy bardziej o "mocarstwowosci" niz
            o "podniesieniu znaczenia" i gryziemy po kostkach z bezsilnej zlosci tych
            ktorym sie cos tam w tym kierunku udaje robic
            • krystian71 Re: Polacy marza o takim przywodcy jak Putin 02.05.06, 11:41
              ale dam sobie
              > glowe uciac,

dawaj ,dawaj nic nie szkodzi, intelektualnie zadnej straty z tego powodu nie
              bedzie
    • maariuss Zlot wzajemnie adorujących się frustratów. 02.05.06, 11:13
      "Z Polski zaproszono jedynie ministra obrony oraz reportera "Gazety"."

I już wszystko jasne, bo sądząc z tekstu z takiego klucza dobrano całość
      towarzystwa. W klubie wzajemnej adoracji panują wzajemnie adorowane,
      homogenizowane poglądy. Jedynie słuszne oczywiście. Dobra szkoła Ojca
      Dyrektora. A odpowiednia trzódka zawsze się znajdzie.

A swoją drogą czy tekst "Z Polski zaproszono jedynie ministra obrony oraz
      reportera "Gazety" nie powinien raczej w szanującej się gazecie wywoływać
      zażenowania? Powinien ale tylko w szanowanej, nie pełnej hipokryzji i
      podwójnych miar.
      • krystian71 Re: Zlot wzajemnie adorujących się frustratów. 02.05.06, 11:18
        na drugi raz jej nie zaprosza.Spotkanie mialo byc tajne, z tego co tu widzimy
        pismaki z GW szeroko kolpotruja rozne wypowiedzi,by zlecedoniawca z Rosji mial
        pojecie czego sie od strony tego szczytu spodziewac
    • krystian71 minister realizuje polityke rzadu i premiera 02.05.06, 11:15
      badz laskaw to zauwazyc i docenic,ze nareszcie Polska mowi wlasnym glosem,
      formulujac jasno swoje obawy.
      Az strach pomyslec jak wygladaloby wystapienie Rotfelda z rzadu Millera-
      Belki,przy duzym instytucjonalnym wplywie na polityke zagraniczna Prezydenta,
      takiego jak Kwas, na ktorego w Moskwie trzymaja haki
    • jantar18 Re: Gazowa zimna wojna 02.05.06, 11:20
      GW:
      >Deklaracja Piebalgsa jest niezwykle ważna, bo to kolejny dowód, że w UE coraz więcej ludzi widzi, co wyczynia Rosja - powiedział nam doradca premiera jednego z krajów Europy Środkowej.

No to strasznie szybko sie zorientowała ta UE
      Boliwia..nacjonalizacja złóz...itp itd...
      Brawo panie Ministrze nareszczie ktos sie odezwał i
      przerwał zadziwiającą bezwładność elit i milczenie Polski w tej kwestii..
      • krystian71 Polska wcale nie milczy,Polska mowi wlasnym glosem 02.05.06, 11:43
        niestety dopiero od pol roku.Wczesniej miala knebel wlozony przez agenturalnego
        Millera i Kwasa, bo im opublikowaniem teczek , przetrzymywanych na Kremlu
        grozono
        • danz5 Re: Polska wcale nie milczy,Polska mowi wlasnym g 02.05.06, 11:49
          krystian71 napisała:

> niestety dopiero od pol roku.Wczesniej miala knebel wlozony przez
          agenturalnego
          >
          > Millera i Kwasa, bo im opublikowaniem teczek , przetrzymywanych na Kremlu
          > grozono

Jest w tym tylko czesc prawdy,lewacy w dalszym ciagu maja media w swoich lapych.
          • hohlik3 jaka "polska mowi swoim glosem??? czy nie... 02.05.06, 11:55
            przypadkiem kaczyńska, moherowa???nie mogaca sie wyzbyc rosyjskich fobii ze zguba dla samej polski??zyjaca historia???z taka polska sie nie identyfikuje..
            • krystian71 Re: jaka "polska mowi swoim glosem??? czy nie... 02.05.06, 11:59
              spadaj doopku, i nie wywracaj kota ogonem.
              Twoja Wybiorcza dobrze wie, ze za chwile w szeregi zdrajcow polskich interesow
              ja zalicza i przed sadem postawia.
              Kogo obchodzi, co tacy zdrajcy mysla o obecnym rzadzie, ktory probuje wykrecic
              sie z tej zaleznosci i Europie pokazac co jej grozi, bo zna od dziesiatkow lat
              te przyklady
          • krystian71 oczywiscie, ja mam dobra pamiec 02.05.06, 11:56
            i doskonale pamietam,co pisalo to Wybiorcze Goowno o dywersyfikacji dostaw
            ropuy czy gazu, ze szczegolnym uwzglednieniem umowy z Norwegia.
            Wszyscy, lacznie z Millerem, ktory zerwal te umowe, jak i Michnikiem, ktory to
            zerwanie usprawiedliwial powinni pojsc przed sad, albo przynajmniej na emigracje
            • jantar18 Re: oczywiscie, ja mam dobra pamiec 02.05.06, 12:10
              krystian71 napisała:

> i doskonale pamietam,co pisalo to Wybiorcze Goowno o dywersyfikacji dostaw
              > ropuy czy gazu, ze szczegolnym uwzglednieniem umowy z Norwegia.

tak tylko ,że rozmowy zaczął AWS- owski rząd Premiera Buzka
              na samym początku kadencji i po czterech latach nie zrobił NIC NIC

Miller dostał to w spadku do realizacji nie umowę a list intencyjny i Nie zrobił NIC

dziś od 7 miesięcy, sytuacja jest jasna od początku tej kadecji
              zapowiadana w programie wyborczym PIS dewersyfikacja
              co zrobił rząd Marcinkiewicza NIC

"Źdzbło w oku sąsiada widzisz, a drzazgi we własnym nie widzisz"
              • krystian71 tu juz nie pamiec potrzebna, ale zwykla wiedza 02.05.06, 12:17
                i uczciwosc.
                Wystarczy strony rzadowe odwiedzic,zeby wiedziec,ze umowa byla gotowa,
                parafowana, podpisana, nie wazne jak dlugo trwalo jej przygotowanie.
                Lacznie z cenami, nie wiele przekraczajacymi ceny narzucane przez rosyjska
                strone, ktore to ceny mialy ulec korzystnym zmianom w chwili dolaczenia do
                umowy poludniowo wschodnich panstw bylego ukladu, Slowacji , Wegier i Rumunii
                To wszystko, ku zgorszeniu norweskich negocjatorow zostalo jednostronnie
                zerwane,
                Jesli korzystasz tylko z "informacji" serwowanych ci przez GW , nie dziwie
                sie,ze o tym nie miales pojecia
                A obecnemu rzadowi, daj troche wiecej czasu niz 200 dni, jego intencje wyrazaja
                wyraznie slowa Sikorskiego
                • jantar18 Re: tu juz nie pamiec potrzebna, ale zwykla wiedz 02.05.06, 14:46
                  krystian71 napisała:
                  > parafowana, podpisana, nie wazne jak dlugo trwalo jej przygotowanie.

ważne

ktore to ceny mialy ulec korzystnym zmianom w chwili dolaczenia do
                  > umowy poludniowo wschodnich panstw bylego ukladu, Slowacji , Wegier i Rumun

jaaaasne , bardzo korzystna umowę popisał pan premier Buzek

i zapomiałes dodać płacimy za dostawy( określone w umowie znacznie wyżej niż nasze realne potrzeby) niezależnie od faktycznego zuzycia. Z Nadwyżką jak już za nią zapłacimy możemy sobie zrobić co chcemy( miło z ich strony), a dla Norwegów kasa na konto

tyle na temat WIEDZY
        • jantar18 Re: Polska wcale nie milczy,Polska mowi wlasnym g 02.05.06, 12:01
          Millera mnie ma w polityce już od dość dawna
          Kwaśniewski jakby sie bał teczek- nie byłoby go na Ukrainie

a od pół roku rządzi dziwna prawica z lewicowym programem
          za poparciem jeszcze dziwniejszego radia( które na ten temat
          jakos za dużo sie nie udzielało)
          tylko Sikorski sie odezwał i to znacząco
          (jak widać po pracujących, haha, na tym forum)
          • hohlik3 nie dziwie sie ze kacap_z_moskwy sie nie udziela.. 02.05.06, 12:08
            ...wlasciwie nie ma z czym polemizowac...
            • jantar18 Re: nie dziwie sie ze kacap_z_moskwy sie nie udzi 02.05.06, 12:22
              ale Niemcy, skad to przywiązanie
              Nigdy dobrze nie wychodzili na paktach
              z Rosją ile razy dochodziło w historii do
              wspólnych poczynań tych krajów Niemcy
              wychodziły na tym fatalnie. Z byłym NRD
              chyba do dziś sie nie uporali -żadnej refleksji
              były Kanclerz ( II kadancje) jest teraz
              pracownikiem Gazpromu .. a oni dalej brną..
          • krystian71 Re: Polska wcale nie milczy,Polska mowi wlasnym g 02.05.06, 12:10
            a coz to jest za argument
            > Millera mnie ma w polityce już od dość dawna

swoje zrobil, gdy umowe z norwegia zerwal, mogl spokojnie zaplate zainkasowac i
            sie wycofac, wiecej juz nie musial psuc.
            aSikorski jest ministrem TEGO rzadu i tego Prezydenta i tylko w ramach jego
            pelnomocnictw dziala
            • jantar18 Re: Polska wcale nie milczy,Polska mowi wlasnym g 02.05.06, 14:53
              Sikorski jest członkiem PIS?
          • hohlik3 a gazetka wybiorcza leci na morde ze swoja.... 02.05.06, 12:11
            sprzedaza "obiektywnych informacji"
    • eva15 Sikorski z GW radzą nad losami świata i Europy 02.05.06, 12:15
      do tajnych rozmów dopuścili wszystkich włącznie oczywiście z USA (zgodnie z
      zasadą nic w Europie bez Hameryki) a do ich tajnych wyników opinię publiczną.
      W głębokim utajeniu drżą Niemcy i Rosja, bo to OBU tym krajom Sikorski (i
      reszta) wygraża, choć używa tylko słowa "Rosja". Widać uznał, że Niemcy są jej
      powolną republiką.
      • presentation1 Re: Sikorski z GW radzą nad losami świata i Europ 02.05.06, 12:19
        Tam zebrali sie Ci co moga ponarzekac.Byl tam nawet jeden z Gazety.A pozniej to
        jakis pan mowil a jeszcze inny cos powiedzial.Swiat zadrzal po tym spotkaniu.A
        Rosja?Robi swoje i bedzie to robic co uwaza dla swojego kraju za
        stosowne.Odnosnie Sikorskiego.Juz kiedys pisalem wyslac go do Czeczeni z
        tytulem honorowy kosul.Moze dostanie tez obywatelstwo czeczenskie?
        • eva15 Na trochę inny temat. Pochwała GW (tak, tak) 02.05.06, 13:04
          Czy znasz może Ty lub ktoś inny, kto to czyta, ten nowy Dziennik? Jaka to
          gazeta, jaki ma poziom i profil? Szukałam ich online ale chyba jeszcze w
          internecie nie wystartowali z codziennym serwisem. To co plecie GW jest na
          poziomie Trybuny Ludu, ale GW ma niewątpliwie najlepszą gazetę internetową ze
          wszystkich, które w kilku krajach znam. To jej trzeba uczciwie przyznać i
          szczerze pochwalić.

Tym bardziej dobrze byłoby, gdyby ten nowy Dziennik i Rzepa dały odpowiednią
          ofertę.
          • borrka Re: Na trochę inny temat. Pochwała GW (tak, tak) 02.05.06, 13:12
            Dziennik nie jest wg mnie lepszy od GW.
            W formie dosc podobny.
            Nudniejszy.

www.axelspringer.pl/dziennik/dziennik /
            • mobileinmobili Re: Na trochę inny temat. Pochwała GW (tak, tak) 02.05.06, 14:47
              dziennik to sprigerowska gadzinowka, prowadzi w Germany Welt i Bild, w Niemczech cieszy sie taka wiargodnoscia, jak GW w Polsce. A wiec sa na jedym poziomie. Fakt ze GW wygrywa w necie, ma ciekawe fora, pisza tez ciekawie, chciaz czesto klamia i przemilczaja wazne wydarzenia swiatowe.
            • eva15 Re: Na trochę inny temat. Pochwała GW (tak, tak) 02.05.06, 20:15
              ta strone znam (mimo to dzieki), ale nie jest to normalny dziennik online tak
              jak GW z wciaz aktualizowanymi tekstami, ktore mozna komentowac.
    • pegazx reparacje wojenne 02.05.06, 12:20
      Niech oddadzą ziemię, którą ukradli i zapłaćą za mord w Katyniu, wtedy pogadamy
      • olex5 chory narodowy charakter Polaka 02.05.06, 13:10
        ty uwazaj tylko zeby Niemcy nie upomnieli sie o zachodnie ziemie,ktore Polska
        dostala a Ruscy pomogli w tym.Wtedy cienko to widze.Polska jako dziad,biedak i
        zebrak Europy nie bedzie miec nic do powiedzenia bo polscy kretyni wola
        krasc,zdradzac kraj w kolaboracji z nowym Panem za oceanem zamiast dbac o
        budowanie silnego kraju.I niewazne jest jaka partia bedzie u wladzy.Bylo AWS
        wywodzace sie z Solidarnosci i skonczylo aferami,korupcja i nieudanymi reformami
        -smrod afery PZU czuc do dzis,potem bylo SLD i zrobili tak samo.To poprostu
        Polacy sa takim narodem.
        Typowa polska mentalnosc i chory narodowy charakter.
    • januszz4 III wojna światowa 02.05.06, 12:35
      to będzie wojna o surowce energetyczne, chyba, że wcześniej wynajdzie się inne
      źródła energii. Po tej wojnie ludzie zrozumieją, że surowce energetyczne (i nie
      tylko) są własnością całej ludzkości (to znaczy tych jej resztek, które jeszcze
      pozostaną). Nie może być tak, że czysty przypadek sprawił, że połowa zasobów
      surowcowych Ziemi znalazła się na terytorium jednego państwa tylko dlatego, że
      w XVII i XVIIIw. carowie rosyjscy skolonizowali Syberię nie mając pojęcia jakie
      bogactwa zagarniają.
      • nikola_piterski2 Re: III wojna światowa 02.05.06, 13:01
        januszz4 napisał:

> Po tej wojnie ludzie zrozumieją, że surowce energetyczne (i nie tylko) są
        własnością całej ludzkości...

---------------------------------------------
        To, ze pare Chinczykow "po tej wojnie" "zrozumieja" nie podnosi humoru...
        • eva15 Re: III wojna światowa 02.05.06, 13:08
          Niektórym wszystko co dokuczy Rosji, podnosi humor, nawet gdyby sami mieli przy
          tym paść. Ze umrą to nic, ważne,że Rosja się choć trochę zdenerwuje.
      • eva15 Komunizmu się januszzowi zachciewa 02.05.06, 13:07
        januszz4 napisał:

>...ludzie zrozumieją, że surowce energetyczne (i nie tylko) są własnością
        >całej ludzkości ....

Komunizmu się zachciało? Co twoje to moje?
        A co moje to nie ruszaj - to już najwyższa forma komunizmu w wykonaniu
        amerykańskich posttrockistów- neokonsów.
        • januszz4 Re: Komunizmu się januszzowi zachciewa 03.05.06, 12:03
          eva15 napisała:
          Komunizmu się zachciało? Co twoje to moje?
          > A co moje to nie ruszaj - to już najwyższa forma komunizmu w wykonaniu
          > amerykańskich posttrockistów- neokonsów

To można rzeczywiście tak odebrać,cchociaż nie o to mi chodziło. Oczywiście
          także w przypadku surowców energetycznych powinny obowiązywać zdrowe reguły
          gospodarki rynkowej. Ale jeśli wykorzystuje się fakt posiadania tych surowców
          do terroryzowania patrnerów - to już nie jest zdrowy rynek, ale
          prymitywna "walka o ogień". A to w perspektywie czasu może skończyć się bardzo
          nieciekawie. Zaspokojenie potrzeb żywnościowych i potrzeb energetycznych - to
          było zawsze zarzewiem konfliktów zbrojnych.
    • danz5 Dyzurni lewacy zasmiecaja 02.05.06, 12:53
      kazde forum w GAZECIE,bzdurnymi komentarzami,by uniemozliwic rzeczowa krytyke
      dzialania i tego konsekwencji swoich zmafiozowanych liderow.
      Jeden z "argumentow" ; "Millera nie ma w polityce JUZ 7 miesiecy" .
      Matactwo i obluda godne najgorszych wzorow komunistycznej propagandy.
      Skutki dzialan dywersyjnych Millera i jego towarzyszy beda tak naprawde
      odczuwalne za pare lat ,kiedy to "rura Putina" poplynie gaz.
      Nie mozna oddawac pola nawet na ich michnikowskim forum ,by pokazac prawdziwe
      dla nich poparcie ,jak to mialo miejsce w pochodzie 1majowym,w ktorym to udalo
      im sie zebrac az kilkaset osob w milionowej metropolii Warszawie.
      To byl prawdziwy sondaz popularnosci dla partii agentury sowieckiej.
      • hohlik3 hahahahaa 02.05.06, 13:08
        "agentura sowiecka", "komunistyczna propaganda", znow spisek, pewnie jeszcze zydo-masoni albo lepiej zydo-bolszewicy....hahahaha
        • olex5 Re: hahahahaa 02.05.06, 13:13
          no bo to jest tak ,ze jak taka miernota nie ma argumentow to wypisuje takie
          bzdury.Bełkot danza jest typowym przykładem tego
          • danz5 Re: hahahahaa 02.05.06, 13:16
            olex5 napisał:

> no bo to jest tak ,ze jak taka miernota nie ma argumentow to wypisuje takie
            > bzdury.Bełkot danza jest typowym przykładem tego

Istnieje jeszcze jeden olex5?
            Twoje wczorajsze posty mozna sobie poczytac po artykule o Jaruzelskim.
          • ws_us Re: hahahahaa 02.05.06, 16:38
            olex5, znowu ublizasz innym, nieladnie.
        • jantar18 Re: hahahahaa 02.05.06, 14:34
          zapomiałe/aś o dziennikarzach i cyklistach
      • jantar18 Re: hahahahaa 02.05.06, 14:37
        zapomiałe/aś o dziennikarzach i cyklistach
        bez nich opis mafijno- pranoicznej rzeczywistości
        zidoktrynowanych dzieci nowej , jak zawsze lepszej Polski
        bedzie niepełny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka