Dodaj do ulubionych

No child left behind ,...

21.05.06, 17:56
Like father like son "Read my lips , no new taxes" - Nastolatki nie glosuja
no nie felusiak , wiec mozna sie po nich przejechac ,...

Ile zainwestowales we wnuczka ???

uklony

============================================================================

Despite Pledge, Taxes Increase for Teenagers
==============================================
By DAVID CAY JOHNSTON, The New York Times

(May 21) - The $69 billion tax cut bill that President Bush signed this week
tripled tax rates for teenagers with college savings funds, despite Mr.
Bush's 1999 pledge to veto any tax increase ,...

Under the new law, teenagers age 14 to 17 with investment income will now be
taxed at the same rate as their parents, not at their own rates. Long-term
capital gains and dividends that had been taxed at 5 percent will now be
taxed at 15 percent. Interest that had been taxed at 10 percent will now be
taxed at as much as 35 percent.

The increases, which are retroactive to the first day of the year, are
expected to generate nearly $2.2 billion over 10 years, according to the
Congressional Joint Committee on Taxation, which issues the official
estimates.

articles.news.aol.com/news/article.adp?id=20060520220409990001&ncid=NWS00010000000001

Obserwuj wątek
    • gspnstr Re: No child left behind ,... 21.05.06, 18:02
      O cholera. Chcialoby sie zacytowac "pieknie, k***a, pieknie".
      A co tam dzieciaki, wazne ze kolesie dostaja tax cut.
      Ludzie sie nabijaja z moherowcow w Polsce, ale ten nasz Jezusland jest wcale nie
      lepszy. Czy oni naprawde wierza ze te ciecia podatkowe przynosza im jakiekolwiek
      korzysci?
      • explicit Re: No child left behind ,... 21.05.06, 18:20
        Ale sie wku#wilem :( Corka od trzeciego roku zycia "rolkowala" monety , teraz
        czesto wplaca tygodniowe allowance plus za babysitting ,... Fuckin' szuje !!!

uklony

==============================================================================

O cholera. Chcialoby sie zacytowac "pieknie, k***a, pieknie".
    • felusiak1 Ogarnia mnie przerażenie. 21.05.06, 18:55
      Americans for Tax Reform, an influential lobbying group that seeks to reduce
      taxes, had led the drive to press politicians to pledge no new taxes. The pledge
      has been signed by 256 members of the House and the Senate, nearly all of them
      Republicans, and by thousands of candidates for state and local office.

Mr. Norquist, in an interview Thursday, said he was unaware that the bill raised
      taxes and tax rates on teenagers with college savings funds because "no one here
      noticed" the provisions. But Mr. Norquist called the bill raising taxes on
      teenagers with investment income "a technical violation of the pledge" and noted
      that his group opposes all retroactive tax increases. He pledged to immediately
      begin a campaign to have the tax increases rescinded.

===========================
      Is it possible nobody noticed that tax hike?
      Who wrote the legislation? Bush?

Ale jesli tak sie złościsz to głosuj na demokratów. A jak podwyższa ci podatki
      to biegnij klaskać. You'll get what you deserve, I sincerely hope.
      • explicit Re: Ogarnia mnie przerażenie. 21.05.06, 19:10
        How convenient , nie wiedzial bozo co podpisuje ??? Znaczy sie niekompetentny !
        Mr. Norquist, in an interview Thursday, said he was unaware that the bill raised
        taxes and tax rates on teenagers with college savings funds because "no one here
        noticed" the provisions. But Mr. Norquist called the bill raising taxes on
        teenagers with investment income "a technical violation of the pledge" and noted
        that his group opposes all retroactive tax increases. He pledged to immediately
        begin a campaign to have the tax increases rescinded.

Those idiots just elected Gore , wait and you'll see him back - It's done ,...
        Ale jesli tak sie złościsz to głosuj na demokratów. A jak podwyższa ci podatki
        to biegnij klaskać. You'll get what you deserve, I sincerely hope.

• felusiak1 Re: Ogarnia mnie przerażenie. 21.05.06, 20:03
          nie wiedzial bozo co podpisuje ???
          ============================================
          Nie tylko on nie wiedział. Ci co głosowali za tez nie wiedzieli.
          Ale mozesz być dobrej myśli. Demokraci glosowali przeciw aby uchronić dzieci
          przed podatkami chociaż tez nie wiedzieli.
          Powiem ci split, ze takie rzeczy zdarzaja sie nagminnie. Wszystko jest pisane w
          tak skomplikowany sposób, że nikt nic nie wie. Ale dobry przyczynek do
          powieszenia psów.
          Taka dzis kultura. I ty jesteś tego najlepszym przykladem. Emocja góra nad
          zdrowym rozsadkiem. Nikt nie ma czasu, wszyscy pluja bo to nie wymaga myślenia.

PS Wysyłaja mnie w przyszłym tygodniu do tego twojego Seattle. Tak mi sie chce
          jechać, ze chyba zaczne pluć. W dodatku zaczepia o weekend.
          • explicit Re: Ogarnia mnie przerażenie. 21.05.06, 21:49
            Z zadaniem ,... Namiaru czy odstrzalu sp;lita ? :)))
            PS Wysyłaja mnie w przyszłym tygodniu do tego twojego Seattle.

Ja na twoim miejscu tez bym sie nie spieszyl , nie wiadomo kogo moge ci podeslac
            na tego Zywca w butelce , bo nigdy mnie nie widziales ,... :)))
            Tak mi sie chce jechać, ze chyba zaczne pluć. W dodatku zaczepia o weekend.
            • explicit Re: Ogarnia mnie przerażenie. 21.05.06, 22:03
              Do mojego Seattle ? Ostatnio bylem w downtown z francuzem , nawet zabladzilem ,
              przedtem bylem kilka miesiecy temu na weselu corci kolegi w Polskim Domu , a
              jeszcze przedtem tez na weselu zony kuzynki , dwa i pol roku wczesniej ,...

Mieszkam na eastside za jeziorem ,...

uklony

PS Wysyłaja mnie w przyszłym tygodniu do tego twojego Seattle.
          • polski_francuz "twojego Seattle" 21.05.06, 21:55
            Seattle powoli staje sie miejscem gdzie sie kreci filmy.

W hotelu oglalem nowego Harrisona Forda "Firewall"; gdzie sie dzieje? w Seattle
            wlasnie.

Dzieki Splitowi stalem sie big fan of Seattle.

Moje dziewczyny wlasnie fotografie pogladaly: bardzo im podobaja ogrodki waszej
            middle class:)

PF

• explicit Re: "twojego Seattle" 21.05.06, 22:30
              Obserwujac cie jak obglondales juniora na fotce o cichu liczylem ze po
              przyjezdzie wezmies sie za robote i machniesz nastepce - Sugerujac sie tytulamy
              na wizytowce , komus powiniene pomyslec komu zostawisz to imperium ,... :)

uklony

Moje dziewczyny wlasnie fotografie pogladaly: bardzo im podobaja ogrodki waszej
              middle class:)
              • polski_francuz Re: "twojego Seattle" 22.05.06, 08:03
                Tytulami sie nie najesz:)

Ale twoj junior klasa!

PF
                • explicit Re: "twojego Seattle" 22.05.06, 13:45
                  Corcia tez mi sie udala , nie powiem - Dzieci powinno sie robic po 40-ce ,
                  czlowiek wie co robi :)

Heheh , moje dziecko byla w sobote na pierwszej randce , kolega z klasy zabral
                  ja do kina , a pozniej na lody . Wczoraj caly dzien wisiala na telefonie
                  opowiadajac kolezankom jak bylo . Z tego co podsluchalem mam pewnosc ze lesbija
                  nie bendzie - Kamien z serca :)

uklony

Ale twoj junior klasa!
          • explicit Re: Ogarnia mnie przerażenie. 22.05.06, 16:56
            Ten wyjazd to jakas kara cy co ??? Next weekend ludziska balujom , w Memorial
            Day nieoficjalnie zaczyna sie sezon campingowy , ludzie uciekaja na lono natury
            i gdzie sie da . Nie zdziw sie jak zastaniesz pustki i bedzie padac ,...

uklony

PS Wysyłaja mnie w przyszłym tygodniu do tego twojego Seattle. Tak mi sie chce
            jechać, ze chyba zaczne pluć. W dodatku zaczepia o weekend.
      • jennifer5 Re: Ogarnia mnie przerażenie. 21.05.06, 23:06
        felusiak1 napisała:

> Ale jesli tak sie złościsz to głosuj na demokratów. A jak podwyższa ci podatki
        > to biegnij klaskać. You'll get what you deserve, I sincerely hope.

---

jaki ty jestes wyschniety umyslowo to az przechodzi ludzkie pojecie. Ty nie
        rozumiesz doslownie nic, nic absolutnie. Strach przed zawaleniem sie twojego
        wymyslonego 'swiata' odbiera ci zdolnosc widzenia, slyszenia nie mowiac juz o
        mysleniu.
    • yann17 Re: New tax policy 21.05.06, 19:19
      Prezydent G.W. Bush:
      - Moja administracja zreformuje, usprawni i uprości system podatkowy, wiele
      uciążliwych podatków zostanie zostanie obniżonych lub zlikwidowanych.

- Już niebawem przekona się o tym każdy miliarder i milioner w tym kraju.
      • i-love-2-bike Re: New tax policy 21.05.06, 19:24
        yann17 napisał:

> Prezydent G.W. Bush:
        > - Moja administracja zreformuje, usprawni i uprości system podatkowy, wiele
        > uciążliwych podatków zostanie zostanie obniżonych lub zlikwidowanych.
        >
        > - Już niebawem przekona się o tym każdy miliarder i milioner w tym kraju.

on nas tak reformuje,ze tylko takie felusiaki sie ciesza,kazdy inny widzi co nas
        czeka. administracja jest rozbuchana do granic wytrzymalosci,a wiadomo,ze to nic
        tylko zlodzieje i konowaly,ktore wymyslaja nowe idiotyzmy,kosztujace nas
        miliony.,podobnie jak ten idiotyczny "no child left behind",ktory niczego nie
        zalatwil,ale kosztowal dystrykty szkolne majatek. typowy idiotyzm konowala,ktory
        sam niczego nie kapuje,podslucha jednym uchem jakiegos innego durnia i robi
        idiotyzm za idiotyzmem.

a te jego obnizki podatkow to on moze sobie wsadzic wiadomo gdzie,wiadomo juz
        ,ze inflacja zzarla te wszystkie pare centow,ktore on laskawie nam podarowal.
        • explicit Re: New tax policy 21.05.06, 23:30
          Jedna z najwartosciowszych incentives szlag trafil , dzieciaki uczyly sie etyki
          pracy , oszczedzania , to z kolei bylo zachecalo do rozsadnego dysponowania
          ciezko zapracownymi pieniedzmi , co bylo gwarancja ze wydadza je na cos co
          przyniesie im korzysc , jak wyksztalcenie , a nie krotki thrill w shopping mall
          jak to czesto dzis bywa , gdy dostana cos za friko ,...

uklony

no wlasnie,najbardziej mnie wkurza jak robimy swoje podatki,ze te biedne
          dzieciaki,ktore sobie ciulaja te pare grosikow musza placic te cholerne podatki
          od kazdego cenciaka zarobionego w pocie czola,
      • explicit Re: New tax policy 21.05.06, 19:32
        Ja im nie zazdroszcze jesli dorobili sie w uczciwy sposob , ale for God's sake
        nie okradaj bozo dzieciakow , ktorzy ciulaja na wyksztalcenie ,...

Slysze jak moja naj bluzga pod nosem w pracowni , zaraz mnie sie oberwie bom
        pod renkom :(

uklony

Już niebawem przekona się o tym każdy miliarder i milioner w tym kraju.
        • i-love-2-bike Re: New tax policy 21.05.06, 19:35
          explicit napisał:

> Ja im nie zazdroszcze jesli dorobili sie w uczciwy sposob , ale for God's sake
          > nie okradaj bozo dzieciakow , ktorzy ciulaja na wyksztalcenie ,...
          >
          > Slysze jak moja naj bluzga pod nosem w pracowni , zaraz mnie sie oberwie bom
          > pod renkom :(
          >
          > uklony
          >
          >no wlasnie,najbardziej mnie wkurza jak robimy swoje podatki,ze te biedne
          dzieciaki,ktore sobie ciulaja te pare grosikow musza placic te cholerne podatki
          od kazdego cenciaka zarobionego w pocie czola,nawet jesli nie mialy 18 lat.
          pomysl jesli sie walkonia i panstwo do nich doplaca,bo same szkody z tego to
          jest wszystko cacy,ale jesli chca pracowac i w ten sposob pomoc kazdemu to zaraz
          ta zaraza daje im w leb,po to by miliardy wywalac w glupie wojny i karmienie
          dany,ktora tylko tyje z lenistwa.
        • polski_francuz Lagodnie 21.05.06, 20:07
          do zony.

Z szacunkiem do kobiet pracujacych tawariszcz.

Pozdro juz z ziemi europejskie i z taakim jet lag:)

PF
    • felusiak1 Masz tu ten pasztet split i ciesz się 21.05.06, 21:55
      Zapis o podwyższeniu wieku z 14 do 18 lat zaproponowali senatorowie
      Menendez, Kerry, Clinton, Wyden, Lautenberg, Feinstein i Schumer (all democrats)
      w celu ukrócenia schronów podatkowych. Przegłosowany został 73:24. Wszystkie
      głosy przeciwko pochodziły od republikanów.
      Po zatwierdzeniu tej poprawki Menendez, Kerry, Clinton, Wyden, Lautenberg,
      Feinstein i Schumer zagłosowali przeciwko ustawie.
      Clever, prawda? Takim sposobem muszą płacić podatki według stawek rodziców.
      • explicit Re: Masz tu ten pasztet split i ciesz się 21.05.06, 22:09
        Ja odrazu pomyslalem o podlozonej swini - Tu mam pytanie , za co nasz prezydent
        i reprezantanci placa calej armii staffers ?

uklony

Clever, prawda? Takim sposobem muszą płacić podatki według stawek rodziców.
        • felusiak1 Re: Masz tu ten pasztet split i ciesz się 21.05.06, 22:26
          split, przecież ty wiesz jak wyglądaja przetargi. Lewa strona zgodzi sie jak
          przepchnie swoje a prawa strona swoje. Dochodzi do kompromisu, a potem głosuja
          według partyjnego klucza.
          I nie oszukujmy się. Middle class nie ma zainwestowanych potęznych pieniędzy.
          Te 5% capital gains sprzyjało zamoznym rodzinom i słuzyło jako tax shelter.
          Jest jeszcze jedna poprawka dotycząca dystrybucji pieniędzy z polisy na życie,
          która uderza znowu w zamożnych z polisami ponad 1 mil (whole life) ale o tym w
          artykule ani słowa.
      • gspnstr Re: Masz tu ten pasztet split i ciesz się 22.05.06, 18:52
        Felusiak, zgodnie z twoja logika odpowiadaja za to Republikanie. W koncu to oni
        maja wiekszosc, wiec musieli to przeglosowac, prznajmniej czesc z nich, prawda?
        • explicit Re: Masz tu ten pasztet split i ciesz się 23.05.06, 00:31
          Podazajac za logika i taktyka to dal noge i medrkuje gdzies na innym poscie :)

uklony

Felusiak, zgodnie z twoja logika odpowiadaja za to Republikanie. W koncu to oni
          maja wiekszosc, wiec musieli to przeglosowac, prznajmniej czesc z nich, prawda?
          • felusiak1 Re: Masz tu ten pasztet split i ciesz się 23.05.06, 04:35
            gnsprstr trafiles w dziesiatke. nie tylko republikanie ale tez osobiscie Busz.
            Przeciez mogl nie podpisywac ustawy.
            Czasem trudno jest pojac. z jednej strony wrzaski ze ciecia podatkowe dotycza
            tylko bogatych a potem kiedy bogatym podwyzsza sie podatek placz ze dzieciom
            chleb od ust odbieraja i mleko kradna.
            Gdzies musi istniec granica realnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka