Dodaj do ulubionych

Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ

IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.03, 12:11
Przynajmniej wiemy, ze komisja jest w sprawdzonych rekach.
Jako obywatel prosze o ogranicznie jej do Komisji praw czlowieka
tylko w Afryce przynajmniej na rok.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafal Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: 62.229.8.* 20.01.03, 12:22
      Przewodniczacym Komisji zostala kobieta z Libii a nie facet.
      • Gość: Marcus Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: *.143.3.213.dial.bluewin.ch 20.01.03, 13:13
        Sorry, ale gdzie Ty wyczytales ze to facet. Gazeta pisze
        przeciez o kobiecie!!!
        Marcus
    • Gość: lala Dotychczasowym przewodniczacym byl Polak , i nikt o ty IP: *.61.203.62.dial.bluewin.ch 20.01.03, 14:07
      Z jednej strony pismaki pisza ze to jest bardzo prestizowe
      stanowisko , a z drugiej ani na moment nie wsponieli ze
      dotychczasowym przewodniczacym byl Polak .
      • genewski Re: Dotychczasowym przewodniczacym byl Polak , i 20.01.03, 14:14
        Z tego co pamietam sporo Gazeta pisala o tym rok temu, gdy ten
        Polak zostal przewodniczacym. Jednak z tego co wiem (mieszkam w
        Genewie i mam troche znajomych pracujscych w ONZ, sam pracuje w
        innej miedzynarodowej organizacji) nasz ambasador okazal sie
        jednym z najgorszych przewodniczacych jakich komisja miala w
        ostatnich latach. Mowia o nim rzeczy straszne - ze
        niekompetentny, zle mowiacy po angielsku i slabo po francusku,
        czesto naduzywajacy alkoholu... Moze i lepiej, ze Gazeta o nim
        nic nie pisze?
        • Gość: Marcus Oj Genewski, Genewski :))) IP: *.150.3.213.dial.bluewin.ch 20.01.03, 14:34
          Ty sie wreszcie naucz, ze jak korzystasz z mojego komputera to musisz sie
          pozniej wylogowac! :))) Bo znowu napisalem cos w "Twoim" imieniu!
          Powyzsze uwagi na temat naszego ambasadora sa mojego autorstwa. Wiem, ze
          Genewski, ktory zna go osobiscie, ma jego temat troche inne zdanie. Pewnie
          zreszta sam je zaraz ujawni...
          Marcus
    • Gość: piKO O tym co sie dzieje w ONZ mowi sie zdecydowanie za mal IP: *.61.203.62.dial.bluewin.ch 20.01.03, 14:10
      zdecydowanie za malo , chociazby to ze dotychczasowym
      przewodniczacym byl Polak , a komisja wowaczas dzialala
      wyjatkowo skutecznie .
      • Gość: maras Re: O tym co sie dzieje w ONZ mowi sie zdecydowan IP: *.145.202.62.dial.bluewin.ch 20.01.03, 14:26
        No sorry. Tak sie sklada, ze ja akurat pracuje w polskiej Misji Dyplomatycznej
        przy ONZ i dobrze wiem jak wypadlo to nasze przewodnictwo. Nasz "stary"
        (ambasador) orlem niestety nie byl... Podjal m.in. kilka waznych decyzji wbrew
        stanowisku Unii i Stanow Zjednoczonych. Wiem ze niektorzy zachodni ambasadorzy
        nie chca z nim juz nawet rozmawiac. I prawda jest niestety, ze nie stroni od
        alkoholu w godzinach pracy...
        • Gość: kumpel kadafiego Re: O tym co sie dzieje w ONZ mowi sie zdecydowan IP: *.27.203.62.dial.bluewin.ch 20.01.03, 18:40
          Oj panie S. malo sie pan zna na polityce i chyba przez przypadek pan trafil na
          to stanowisko. Wiem kim jestes i wiem jakie z ciebie sfrustrowane gowienko.
          Pamietaj, ze libijczycy sa msciwi i lubia sledzic nielojalnych...
          • Gość: maras Re: O tym co sie dzieje w ONZ mowi sie zdecydowan IP: *.144.3.213.dial.bluewin.ch 20.01.03, 18:59
            Pudlo sympatyczniasiu. Nie mam "S" w inicjalach... ;-)) Ale nie watpie, ze Ty
            jak wiekszosc moich "kolegow" chcialoby wiedziec kim jestem, zeby zaklablowac
            staremu... Nie dam wam tej przyjemnosci, mozecie mi nagwizdac. Tez jestem dobry
            w tym naszym ukochanym sporcie lizania tylkow, sciskania raczek i udawanych
            usmiechow...
            • Gość: kumpel kadafiego Re: O tym co sie dzieje w ONZ mowi sie zdecydowan IP: *.90.3.213.dial.bluewin.ch 20.01.03, 19:52
              chodzilo mi o "s" jak szuja, a w lizaniu tylkow jestes rzeczywiscie najlepszy...
          • Gość: Ja Re: O tym co sie dzieje w ONZ mowi sie zdecydowan IP: *.net.autocom.pl 21.01.03, 20:54
            Skąd wiesz, że Libijczycy są msciwi?????chyba znasz jakiegos skoro podajesz
            sie za kumpla Kadafiego?????
    • Gość: Lysy Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: 207.181.167.* 20.01.03, 14:51
      Wlasnie widac jakim patetycznym bublem i banda darmozjadow to
      ONZ jest. Farsa !!!

Libia przewodniczy 'Komisji Praw Czlowieka', moze damy tez
      Bangladeszowi przewodnictwo komisji 'Rozwoju Technologicznego i
      Dobrobytu'. Kpiny !!!
    • Gość: gwatemalczyk Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.03, 15:20
      A jak glosowala Polska?

• Gość: felusiak Lis pilnuje kurnika, a niedzwiedz ula. IP: *.nyc.rr.com 20.01.03, 15:40
    • galaxy2099 Libia i prawa czlowieka 20.01.03, 16:57
      Po glosowaniu za kandydatura Libii przynajmniej wiemy co poszczegolne kraje rozumieja pod pojecie "prawa czlowieka".
      Jesli Libia ma byc ich reprezentantem to wyjasnia wiele.
      • Gość: |v|rowa Re: Libia i prawa czlowieka IP: 12.6.221.* 23.01.03, 17:58
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4364749
    • Gość: karot1 Ja osobiscie rozmawiam z wieloma ambasadorami , i wi IP: *.36.202.62.dial.bluewin.ch 20.01.03, 17:07
      em ze maja jak najlepsza opinie o polskim ambasadorze przy ONZ w
      Genewie , a po zakonczeniu kadencji nie tylko z nim rozmawiali
      ale i gratulowali dobrej postawy ( nawet ambasadorzy Polsce
      nieprzychylni ).
      • genewski Re: Ja osobiscie rozmawiam z wieloma ambasadoram 20.01.03, 17:17
        To tym razem naprawde ja - Genewski - a nie potrzywajacy sie pode mnie
        Marcus... (oj nieladnie!). Nie dam sie jednak namowic na dywagacje o naszym
        ambasadorze. Tematem dyskusji jest przeciez chyba to, ze Libia zaczela
        przewodniczyc Komisji, a nie to ze Polska przestala...
        Choc tak na marginesie - fakt ze inni ambasadorzy rozmawiaja z polskim i mu
        gratuluja o niczym nie swiadczy - taka jest juz dyplomacja. Ja tez juz
        widzialem jak np. ambasador USA sciskal reke przedstawiciela Kuby... :))
        gski
        • Gość: Alik Re: Libia przewodniczy komisji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 19:21
          Nie ma co się tak wytrząsać nad kandydaturą Libii, wielu z was patrzy nań
          oczyma wytrawnego czytelnika koszernej GW i ma wyprany umysł przez propagandę
          amerykańsko-żydowską.
          Byłem w Libii kilka lat temu - to jedno z najbardziej socjalistycznych państw
          na świecie. Tam bieda jest dzielona równo. Kadafi zmienił się bardzo od czasu
          gdy wojował z Ameryką. W każdym razie życzyłbym sobie aby w większości krajów
          na świecie prawa człowieka były tak przestrzegane jak w Libii obecnie.
          Ponadto, chyba nas Polaków powinno trochę zobowiązywać to, że przez wiele lat
          Libia była naszym ważnym partnerem gospodarczym, a wiele polskich
          przedsiębiorstw robiło duże interesy w Libii.
          • Gość: Klaudiusz Re: Libia przewodniczy komisji IP: *.proxy.aol.com 20.01.03, 19:26
            Gość portalu: Alik napisał(a):

>W każdym razie życzyłbym sobie aby w większości krajów
            > na świecie prawa człowieka były tak przestrzegane jak w Libii obecnie.

:))

wolne wybory? nie ma
            wolnosc slowa? nie ma
            wolnosc religii? nie ma
            rownouprawnienie kobiet? nie ma
            niezalezne sadownictwo? nie ma

dyktatura szalenca Kaddafiego? Jak najbardziej!!
            • Gość: Alik Re: Libia przewodniczy komisji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 19:55
              Nie stosuj amerykańskich doświadczeń i zasad demokracji w kraju afrykańskim, bo
              to nie ma sensu.
              W Libii jest równouprawnienie kobiet, Libia jest państwem świeckim, ale żadne
              religia nie jest tępiona. A wybory ? Gdyby były wolne wybory, to wygrałaby
              pewnie partia fundamentalistów muzułmańskich i Amerykanie musieliby taką
              demokrację znowu zbombardować...
          • Gość: Ja Re: Libia przewodniczy komisji IP: *.net.autocom.pl 21.01.03, 20:58
            Nareszcie jakaś normalna opinia się pojawiła wśród tego steku bzdur!!!
    • Gość: Karolina Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.03, 19:55
      Wpływy rzeczonej komisji są tak wielkie, że dzięki nim Kadafi podbije świat. Z
      pewnością...
    • Gość: Amos Pewnie us-krzak byłby lepszy,albo ariel bo swój,a tak IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.01.03, 20:59
      przyczepią sie do najbardziej "demokratycznego" państwa na
      bliskim wschodzie,gdzie nikogo nie przesladuje sie ze wzgledu na
      wiare,narodowośc,nie zabija skrytobójczo,nie strzela siee do
      dzieci,nie burzy domów itd......Ta...,z tego kraju byłby
      najlepszy,a Pan Gebert vel Warszawski,mógłby napisać że
      społecznośc miedzynarodowa stanęła na wysokośći zadania,bo
      przeciw są tylko antysemici
    • Gość: kaczory11 Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: *.zeelandnet.nl 20.01.03, 21:04
      Z terorysty i dzierzymordy Kadafi przefarbowal sie (sam i za
      pomoca lewicujacych mas-mediow) w obronce praw czlowieka. To
      jest kpina z ludzi i smiech na pustej sali. Coraz mniej wierze w
      rozsadek i tzw. "dobry smak" zachodnich, a zwlaszcza
      europejskich demokracji. Widac, ze gotowe one sa do kazdej
      kompromitacji i posmiewiska aby zachowac tzw. "poprawnosc
      polityczna". Jeszcze troche, a Mugabe bedzie nas uczyl ekonomii,
      a bin-Laden tolerancji.
    • Gość: Amos DO KACZORY11, MACIE RACJĘ ,TO SATRAPA,ALE IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.01.03, 21:15
      jeśli libia stanie się przez to mniej represyjna,a bedziemy
      patrzeć im bardzej na ręce to chyba warto.Nie łudż się ze kadafi
      zrezygnowałby z represji gdyby miał stracić władzę,podobnie jak
      inni dyktatorzy
    • Gość: Kadafi jest OK ZANIM ZACZNIECIE PIEPSZYĆ GŁUPOTY NAJPIERW IP: *.freebsd.lublin.pl / 172.20.6.* 20.01.03, 23:36
      PRZYPOMNIJCIE SOBIE CZY PRZYPADKIEM DZIĘKI LIBII NIE DOSTALIŚCIE
      W DZIECIŃSTWIE CZEGOŚ TAM.ZNAM WIELU LUDZI KTÓRZY ZA
      TZW."KOMUNY"PRACOWALI W LIBII ZGARNIAJĄC JAK NA OWE CZASY
      HORRENDALNE PIENIĄDZE(PRZY ZAROBKACH W POLSCE RZĘDU PARUSET
      DOLARÓW-ONI ZARABIALI PO 2-3-4 TYSIĄCE USD),NIEKTÓRZY POLACY
      KLEPALI BY NĘDZĘ GDYBY NIE LIBIJSKO-SOCJALISTYCZNA PRZYJAŻN.CZY
      PRZYPADKIEM PISZĄC BREDNIE O ZŁEJ LIBII NIE SIEDZICIE CZY NIE
      LEŻYCIE NA/PRZY KRZEŚLE,ŁÓŻKU,MEBLU KUPIONYM ZA LIBIJSKIE
      PIENIĄDZE????
      • Gość: Bk Re: ZANIM ZACZNIECIE PIEPSZYĆ GŁUPOTY NAJPIERW IP: *.acn.pl 21.01.03, 09:40
        Gość portalu: Kadafi jest OK napisał(a):

> PRZYPOMNIJCIE SOBIE CZY PRZYPADKIEM DZIĘKI LIBII NIE DOSTALIŚCIE
        > W DZIECIŃSTWIE CZEGOŚ TAM.ZNAM WIELU LUDZI KTÓRZY ZA
        > TZW."KOMUNY"PRACOWALI W LIBII ZGARNIAJĄC JAK NA OWE CZASY
        > HORRENDALNE PIENIĄDZE(PRZY ZAROBKACH W POLSCE RZĘDU PARUSET
        > DOLARÓW-ONI ZARABIALI PO 2-3-4 TYSIĄCE USD),NIEKTÓRZY POLACY
        > KLEPALI BY NĘDZĘ GDYBY NIE LIBIJSKO-SOCJALISTYCZNA PRZYJAŻN.CZY
        > PRZYPADKIEM PISZĄC BREDNIE O ZŁEJ LIBII NIE SIEDZICIE CZY NIE
        > LEŻYCIE NA/PRZY KRZEŚLE,ŁÓŻKU,MEBLU KUPIONYM ZA LIBIJSKIE
        > PIENIĄDZE????

To może i prawda, lecz w tym przypadku nie ma to nic do rzeczy. Pojęcie "Libia"
        i pojęcie "prawa człowieka" to, jak mi się zdaje, pojęcia wzajemnie
        przeciwstawne. Wybór Libii na kraj przewodniczacy Komisji Praw Człwieka ONZ to
        chyba jakis paranoiczny dowcip. Ale ja mam lepszą propozycję: na kraj
        przewodzący Komisji Praw Człowieka ONZ proponuję Koreę Północną. A co - czy Kim
        Dżong Il jest gorszy od Kadafiego/
    • Gość: karolina Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: 195.117.2.* 21.01.03, 08:50
      Mnie juz chyba nic nie zdziwi; bylam w tym kraju jako dziecko,
      zylam tam 3 lata i prawa czlowieka - to temat tabu!!!! Ale z
      drugiej strony kazdemu trzeba dac szanse, niestety!
    • Gość: Pankracy Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.03, 09:43
      Nie jest tak zle. Gorzej by bylo gdyby przewodniczyly Stany
      Zjednoczone.
    • Gość: Twardovyski Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: europa* / 172.31.224.* 21.01.03, 09:57
      Ja proponuje aby Libie zastapil Irak a honorowym przewodniczacym zostal Saddam Husaj,
      przynajmiwj az do momentu az go Bush odwola lub Irakijcycy sami to zrobia. Przynajmiej Iracki
      dyktator wie jak dbac o prawa obywatelskie np. kurdowi lub opozycji w parti Bass.
      Nastepnym panstwem w kolejnosci do przewodniczenia proponuje jednoglosnie Koree
      Polnocna, tam to dopiero dbaja o ludzi np. ludzie sami sami decyduja sie zmienic swoja diete
      na lekko strawna trawe i roznego rodzaju zdrowotne chwast na rzecz rozwoju nauk
      fizycznych. Dbalosc o dboro ludzi w Korei doszlo do takiego momentu ze ludzie masowa
      wyjezdzaja za granice aby sie tym szczesciem podzielic z innymi nacjami a rzad musi
      utrzymywac silna armie aby zazdrosne oscienne kraje np USA i Kanada nie ukradly im tego
      blogostanu.
    • Gość: sceptyk Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: *.lask.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 11:38
      Krytykujecie Libie.Slusznie.Ale przypomnijcie sobie oszustwo wyborcze Busha na
      Florydzie.W Polsce tez nie ma swobody religijnej,Sady sa skorumpowane,a
      miliony ludzi glodne.Moze zrobmy porzadek w Polsce i dopiero wtedy krytykujmy
      innych.
    • Gość: sceptyk Re: Libia przewodniczy Komisji Praw Człowieka ONZ IP: *.lask.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 11:44
      Krytykujecie Libie.Slusznie.Ale przypomnijcie sobie oszustwo wyborcze Busha na
      Florydzie.W Polsce tez nie ma swobody religijnej,Sady sa skorumpowane,a
      miliony ludzi cierpi glod.Zrobmy najpierw porzadek u siebie i wtedy
      uszczesliwiajmy innych.
    • Gość: Apacz_Winetu ONZ - Organizacja Narodow Zapadlych IP: *.sympatico.ca 21.01.03, 17:18
      Jak widac ONZ to czysta glupota. Amerykanie dobrze robia nie liczac sie z ta
      farsa. Politycy w ONZ to darmozjady. Pognac towarzystwo do roboty. A kraje
      afrykanskie niech teraz wyciagaja swoje garnuszki po jalmuzne do Kadafiego a
      nie do Busha - trzeba byc konsekwentnym.Jezeli Ameryka jest be a Libia cacy. To
      niech jego prosza o wykarmienie swoich brzuchozwislych dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka