Dodaj do ulubionych

Wiktor Suworow

17.10.06, 23:01
Wiktor Suworow przyjechał do Polski i promuje swą najnowszą książkę,w której
odbrązawia słynnego marszałka Żukowa. Teraz to już na pewno nie ma się co
pokazywać w swoim ojczystym kraju-Rosjanie mu nie wybaczą,że im bohatera
narodowego chce zdjąć z piedestału.
Swoją drogą lubię go czytać.
Obserwuj wątek
    • rusek11 Re: Wiktor Suworow 17.10.06, 23:08
      zdrajca
      • j-k znaczy kogo zdradzil, Rosje? 17.10.06, 23:15
        rusek11 napisał:

> zdrajca

wybacz, ale ten problem, nas Polakow - ne zaima :)))
        • rusek11 Re: znaczy kogo zdradzil, Rosje? 17.10.06, 23:33
          "ne zaima" rozumiem jak zwisa
          ZDRAJCA nie ma narodowosci tylko ideologie ZDRAJCY
          • j-k Re: znaczy kogo zdradzil, Rosje? 17.10.06, 23:38
            ale to nas nie obchodzi :)))

skoro zdradzil Rosje - to dzialal na nasza korzysc :)))

buenas noches.
            • rusek11 Re: znaczy kogo zdradzil, Rosje? 17.10.06, 23:49
              cel uswieca srodki
              kumam
              szkoda Polski
            • tornson Więc opinię rusofobów i sługusów jankestwa 18.10.06, 00:16
              już znamy.

j-k napisał:

> ale to nas nie obchodzi :)))
              >
              > skoro zdradzil Rosje - to dzialal na nasza korzysc :)))
              Ale jak mnie pamięć nie myli swego czasu pisałeś że lubisz Rosję, czyżbyś ją
              lubił tak jak jesteś socjaldemokratą. ;o>
    • marouder Re: Wiktor Suworow 17.10.06, 23:09
      Jakis Link Ariadno do wzmianki o tym wydarzeniu ewentualnie do wypowiedzi autora...
      • ariadna-enta Re: Wiktor Suworow 17.10.06, 23:31
        niestety nie mam linku była o tym krótka wzmianka we wiadomościach w polskiej
        TV- nie wiem jak się takie coś szuka.
        • marouder Link tutaj:) 17.10.06, 23:36
          Dzieki za info, bo bym moze przegapil a tak wybiore sie na spotkanie.
          www.ksiazka.net.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=8144
          • ariadna-enta Re: Link tutaj:) 17.10.06, 23:57
            Piszą,że bedzie w Krakowie,ale gdzie w Krakowie?
            • marouder Godziny i miejsca spotkan w Krakowie 18.10.06, 00:01
              Jestes z Krakowa?

20.10 – KRAKÓW
              godzina 15.30 - spotkanie z czytelnikami, teren Targów w Krakowie (sala nr 4),
              ul. Centralna 41a
              godzina 16.30 – autor podpisuje swoje książki na stoisku Domu Wydawniczego
              REBIS, nr E18
              godzina 19.00 - spotkanie z pisarzem w EMPiK Galeria Kazimierz, ul Podgórska 34
              • ariadna-enta Re: Godziny i miejsca spotkan w Krakowie 18.10.06, 00:19
                Nie niestety nie jestem z Krakowa,ale samochodem mam niedaleko(ok 2 godz
                jazdy) . Nie wiem czy uda mi się dotrzeć tam w piątek,ale bardzo dziękuję za
                informację.

Pozdrawiam
                • marouder Re: Godziny i miejsca spotkan w Krakowie 18.10.06, 00:25
                  Nie ma za co:)
                  Ja zapewne wybiore sie na ktores ze spotkan.
                  Wzajemnie pozdrawiam.
                  • de_oakville "Zukow - cien zwyciestwa" 18.10.06, 14:52
                    Przeczytalem kilka ksiazek Suworowa, ostatnio "Zukow - cien zwyciestwa". Ksiazki
                    dosyc ciekawe - we wszystkich pozostalych autor wyslawia zaslugi Zukowa "pod
                    niebiosa" i pisze, ze jesli ktos popelnial bledy to wszyscy inni tylko nie
                    Zukow. Predzej Stalin, Pawlow i inni marszalkowie i generalowie. Zukow to byl
                    nieskazitelny geniusz militarny, ktory nigdy sie nie mylil, rzucil tylko okiem
                    na mape i w mig ogarnial cala sytuacje strategiczna. Oznaczalo to od razu, ze
                    kleska wroga jest pewna. Az tu nagle jak "grom z jasnego nieba" w ksiazce "Zukow
                    - cien zwyciestwa" Suworow obsmarowuje takze i Zukowa, i stara sie udowodnic, ze
                    nawet Stalin mylil sie rzadziej od niego. Twierdzi, ze Zukow to byl "cham",
                    ktory uwielbial ponizac wojskowych nizszych od siebie ranga, sial postrach wsrod
                    generalow i zrywal im z wielka przyjemnoscia epolety z ramion, niczym Chaplin
                    (grajacy dyktatora "Winkla") w filmie "Dyktator", gdzie zerwal on opolety
                    niejaliemu "Heringowi" - grubemu marszalkowi. Czemu ta zmiana i niekonsekwencja?
                    W Polsce Ludowej uczono, ze Zukow, Koniew to byli jednak geniusze militarni. Mam
                    to zakodowane i nie chce juz tego w mojej swiadomosci zmieniac. A ze byli
                    "szorscy" i nie "cackali sie w boju". Coz, takie to byly podle czasy.
                    • marouder Re: "Zukow - cien zwyciestwa" 18.10.06, 15:03
                      Dzieki de_oakville za przypomnienie tez obecnych i dawniejszych p. Suworowa.
                      Chetnie go o to zapytam, gdy znajde sie na spotkaniu z autorem. Mnie takze nie
                      do konca podoba sie nowa swiecka tradycja odbrazawiajaca kazdego, kto sie byl
                      otarl o aparat decyzyjny.
                      Mity sa niezbedne, coz znaczylaby Europa bez Achillesa z jego Myrmidonami, czy
                      Aleksandra schodzacego nie wiadomo po co z gor Hindukuszu?
    • pijatyka Re: Wiktor Suworow 06.12.14, 06:18
      Nie był w Rosji 36 lat. I wcale nie chce wracać. Gdyby tam pojechał, groziłaby mu śmierć.
      Wieszczy, że w ciągu roku nastąpi koniec rządów Władimira Putina: "Tam siedzi szaleniec. Małpa z granatem" - mówi Wiktor Suworow - były oficer radzieckiego wywiadu wojskowego GRU, autor słynnego "Akwarium" i jeden z największych przeciwników Kremla.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17068919,Wiktor_Suworow___Putin_stracil_Ukraine__To_szaleniec_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka