Dodaj do ulubionych

Przemówienie Saddama do Irakijczyków

• Gość: Commander Tommy GROM w akcji IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 21:47
      Dzisiaj amerykanskie media oficjalnie podaly ze GROM ostro
      walczy na froncie. Jestem dumny z naszych chlopakow mimo tego ze
      pracuja na starym sowieckim sprzecie, wedlug dziennika
      Washington Post i informacji Reutera to sie powinno zmienic po
      wojnie. Nareszcie docenia ktos mozliwosci tej brygady.
      Raz jeszcze, jestem dumny - dobrze mowia Amerykanie o Polsce i
      dziekuja jej za caly wklad w konflikt.
      Kto wie, moze po tym calym burdelu wojennym zmieni sie sytuacja
      i podejscie zachodu do naszej ojczyzny. Oby tak rzeczywiscie
      bylo.

Pozdrawiam wszystkich ktorzy sa za i przeciw.
      Godspeed.
      • Gość: neon-pl Re: GROM w akcji IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 21:53
        Jest dobra rzecza, ze mamy taka jednostke elitarna jak Grom, z ktorej mozemy
        byc dumni. Ale co z tego, skoro i tak nasz kraj jest do tylu w wielu innych
        dziedzinach (no przynajmniej nie w skokach narciarskich), i wiele, wiele czasu
        jeszcze zajmie zanim w Polska zmieniac sie bedzie na lepsze, bo puki co to na
        horyzoncie same chmury...
        Tyz pozdrawiam
        • gabrielacasey A myslalam, ze wasza elitarna to 101 ??? 24.03.03, 22:07
          • Gość: neon-pl kogo masz na mysli przez "wasza"? IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 22:11
            • gabrielacasey Was, Amerykanow. Bo attbi.com chyba US, z MA ? 24.03.03, 22:35
              • Gość: neon-pl Re: Ja mam tylko jedno obywatelstwo - polskie IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 23:14
                • gabrielacasey Wracaj do kraju, szkoda Cie na MA, US !!! 24.03.03, 23:16
                  • Gość: neon-pl Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 23:30
                    Ja tu jeszcze wroce...balaganu totalnego...
                    a nie MA tylko IL...
                    A Ty gdzie biesiadujesz, bo widze ze wrogow to Ty juz masz co nie miara?
                    • Gość: graypfruit Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... IP: *.dhcp.qc.edu 25.03.03, 00:27
                      wlasnie, gdzie biesiadujesz i ile masz lat.
                      • Gość: neon-pl Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 01:02
                        Gość portalu: graypfruit napisał(a):

> wlasnie, gdzie biesiadujesz i ile masz lat.

Jak bylem mlody to mnie uczono, ze nie pyta sie kobiet o wiek...ale przez
                        internet to nigdy nie wiadomo z kim tak naprawde ma sie przyjemnosc bo juz
                        przeciez NY pisal o Gabrieli, Gabriel...
                        • gabrielacasey Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... 25.03.03, 01:23
                          To problem NYokera. I chyba nie jedyny...
                      • gabrielacasey Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... 25.03.03, 01:22
                        Stara mezatka jestem. I dzieciata. Ale wiecznie mloda duchem. Dzieki wlasnym
                        studentom.
                    • gabrielacasey Ksiaze Boguslaw to mi dopiero wrog... 25.03.03, 01:21
                      Tyle o tych wrogach. A najbardziej mnie smieszy, ze dzis ich z cala
                      premedytacja wypuscilam na toczenie piany z pyska na jedna z popularniejszych -
                      i dzieki "kablowce", i dzieki satelicie, znanych i w Polsce (chodzi bodajze na
                      Astrze)- AMERYKANSKICH STACJI TELEWIZYJNYCH, tj. NBC. Wlasnie kopiuje co
                      slodsze do mnie posty, z grubsza przekladam (te niby "hamerykanskie", blizsza
                      ich cialu koszula) i odsylam do redakcji tego portalu. Mam juz nawet odpowiedz
                      na wielce durnego posta jakiejs cipy, przyrownujacego KOLOSA MSNBC ze
                      stroniczka ambasady Korei Pn. w Polsce. Tez sie usmieli jak norki, ze Polack
                      wyzej sra nizli swa asshole ma!!! Jeszcze troche, to "wrogowie" dadza sie
                      wypuscic i na przemowienie Busha, i jeszcze go gdzie iron bar "po polskiemu"
                      zatluka - tak ci poplatani "dreamers" FAKTOW sie boja... PANICZNIE !!!
                      Nie obrazaj sie, to BYNAJMNIEJ nie aluzja, ale twoj serwer (sprawdzam, skad kto
                      nadaje - dokumentacja badawcza)znalazlam poprzez search engine MSN, ktory mi
                      wyrzucil ...Mental Health Charity w MA, widac spory operator sieci, na pare
                      stanow.
                      Sama do Polski na stale wracac nie mysle: mam meza, dom, rodzine itd. w UK, a
                      tu - mimo Blaira - ciagle jeszcze bardziej normalniej niz w RP. Boje sie
                      powaznie (jasne, ze nie dyskutowalam li tylko na czatach, i to skryta za
                      nickiem - wielokrotnie probowalam w pragmatycznej praktyce), ze Polacy w
                      zupelnosci zasluguja na stan panstwa polskiego. I jesli im w tym burdelu
                      dobrze, to ani mysle im w tym taplaniu sie w bagnie przeszkadzac. Niech ci
                      nasi "dreamers" snia sobie ich sen zloty o jakims Marszalku-wyzwolicielu i
                      zbawcy - nadjezdzajacym na bialym koniu. I niech ich glod i chlod nie budzi z
                      tego slodkiego snu... Bo wola sie budzic sami. Z reka w nocniku.
                      • Gość: neon-pl serwer AT& T, ale do szpitala mam nie daleko... IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 02:26
                        do slownie kilka domow od mojego...moze tam kiedys wpadne w odwiedziny, albo
                        predzej sam tam wyladuje...
                        pozdrawiam wszystkich swirow na calym swiecie (w tym p. Busha)
        • Gość: przypominajacy Re: GROM w akcji IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:50
          Gość portalu: neon-pl napisał(a):

> Jest dobra rzecza, ze mamy taka jednostke elitarna jak Grom, z ktorej mozemy
          > byc dumni. Ale co z tego, skoro i tak nasz kraj jest do tylu w wielu innych
          > dziedzinach (no przynajmniej nie w skokach narciarskich), i wiele, wiele
          czasu
          > jeszcze zajmie zanim w Polska zmieniac sie bedzie na lepsze, bo puki co to na
          > horyzoncie same chmury...
          > Tyz pozdrawiam

Napisz,prosze 200razy poki,poki,poki,poki, itd.
          • gabrielacasey GROM W AKCJI - FOTKA ZE SKY NEWS 25.03.03, 03:59
            www.sky.com/skynews/picture_gallery/picture_gallery/0,,30000-1084926-15,00.html

Gdyby nie dalo sie wejsc, prosze wejsc na strone glowna

www.sky.com/skynews/home
            i kliknac pod informacja o schwytanych lotnikach amerykanskich i headlines
            na "War images".
            Nb. i inne fotki ciekawe. Sa tez nagrania video.
        • Gość: Inter Re: GROM to banda sukinsynów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 00:07
          Po co się pchają do Iraku? Niech im Irakijczycy wpier..., to nauczą się, że
          czyjegoś domu się nie napada. Powinni siedzieć na dupach w Polsce, a tak im
          Saddam tyłki skopie. Aby tylko mocno, na drugi raz się chłopaki zastanowią, czy
          warto bawić się w bandziorów i morderców.
      • Gość: Seep Re: GROM w akcji IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:28
        Gość portalu: Commander Tommy napisał(a):

> Dzisiaj amerykanskie media oficjalnie podaly ze GROM ostro
        > walczy na froncie. Jestem dumny z naszych chlopakow mimo tego ze
        > pracuja na starym sowieckim sprzecie, wedlug dziennika
        > Washington Post i informacji Reutera to sie powinno zmienic po
        > wojnie. Nareszcie docenia ktos mozliwosci tej brygady.
        > Raz jeszcze, jestem dumny - dobrze mowia Amerykanie o Polsce i
        > dziekuja jej za caly wklad w konflikt.
        > Kto wie, moze po tym calym burdelu wojennym zmieni sie sytuacja
        > i podejscie zachodu do naszej ojczyzny. Oby tak rzeczywiscie
        > bylo.
        >
        > Pozdrawiam wszystkich ktorzy sa za i przeciw.
        > Godspeed.

Ci twoi chlopcy to ludobojcy, a stosunek zachodu faktycznie juz sie zmienil.
        Wstyd, chanba i korupcja!!!
        Pograj sobie jeszcze w "comandera" na komputerku, tam jestes wodzem.
        • Gość: Commander Tom Re: GROM w akcji IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 23:56
          Shut the fuck up, you stoopid cunt.
          • gabrielacasey I znow sie podlozyl !!! 25.03.03, 01:36
            Po naszemu to sie mowi "stupid cunt", ale to bardzo brzydkie okreslenie. Reszty
            nie komentuje, bo ta amerykanska skladnia rownie w UK dziwna jak amerykanska
            ortografia.
      • gabrielacasey Re: GROM w akcji - FOTKA GROMU 25.03.03, 04:08
        www.sky.com/skynews/picture_gallery/picture_gallery/0,,30000-1084926-15,00.html

Wiecej prosze sobie poszukac na stronach tego wydania Sky News, a zwlaszcza
        w "War images". Warto tez przejrzec video - moze i tam cos jest. Ja nie mam
        sily - ide spac.

www.sky.com/skynews/home
    • Gość: Jamnik Nasi posuwają się szybko naprzód... IP: *.man.polbox.pl 24.03.03, 21:54
      ...a Irakijczycy za nimi. Poza tym mija piąty dzień wojny, a Um
      Kasr broni się nadal, nie mówiąc już, że 500-tysięczne miasto
      Basra broni się zaciekle. Banda dzieciaków z Pentagonu myślała,
      że jak obiecają arabom perkal i paciorki, to oni wyjdą im na
      spotkanie! Ta banda dzieciaków najpierw powinna mieś porządną
      wojnę u siebie, a potem dopiero zabrać się za podbijanie innych
      państw. To zrozumieliby co to znaczy MORALE armii i HONOR
      obywateli broniących WŁASNEGO państwa!
      • Gość: Commander Tom Re: Nasi posuwają się szybko naprzód... IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 21:57
        A ciebie powinni wyslac w polnocne okolice Iraku do kurdow i
        poprosic wujka Saddama o rakiete z chemia.
        • gabrielacasey A KTORYCH Kurdow? Bo tam pare roznych ugrupowan 24.03.03, 22:12
          A poza tym juz tam i przed nim Amerykanie pare rakiet i kilkaset ton bomb
          spuscili. Zapraszam do mapy Iraku i podstawowych o nim informacji na portalu
          sojuszniczej brytyjskiej telewizji Sky News

www.sky.com/skynews/home
          • Gość: Commander Tom Re: A KTORYCH Kurdow? Bo tam pare roznych ugrupow IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 22:14
            Gabi,

Czy z toba musza byc ciagle jakies ciezkie przeprawy ?
            • Gość: cornholio Re: A KTORYCH Kurdow? Bo tam pare roznych ugrupow IP: 160.254.20.* 24.03.03, 22:30
              Z nia nie ma problemow.Ona wlasnie szuka nowych naiwniakow na tym forum bo na
              ONET wszyscy ja juz ignoruja.
              • gabrielacasey Guzik prawda? Podac linki do aktualnych dyskusji? 24.03.03, 22:36
            • gabrielacasey Ja z tymi Kurdami tu pierwsza nie wyskoczylam... 24.03.03, 22:41
              A - na marginesie - Komandora cenie. I dlatego tak zadko go sie czepiam, bo on
              mi broni obosiecznej, jak na senior officer przystalo, glupio i z wlasnej
              inicjatywy do lapy mi nie daje. A jesli juz, to b. rzadko, i to gdy sie
              zagalopuje w szermierce retorycznej (jak z tymi Kurdami, bo oni to naprawde
              diablo zlozony problem - bez wodki nie razbieriosz!). Pozdrawiam.
        • Gość: Generalissimus Sam Do duce "Wasi posuwają... IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:35
          Gość portalu: Commander Tom napisał(a):

> A ciebie powinni wyslac w polnocne okolice Iraku do kurdow i
          > poprosic wujka Saddama o rakiete z chemia.

Nie wiem, czy wiesz ale obserwuje cie juz od dluzszego czasu i dochodze do
          wniosku ze jestes jelopem
          Tak nie postepuja prawdziwi wodzowie
          Czuj czuj czuwaj
          pozdrawiam
          z dsl.chi.megapath.net

• Gość: Commander Tom Re: Do duce IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 23:57
            Dobsze dobsze
          • gabrielacasey 200 LEONOW- ZAWODOWCOW W AKCJI... 25.03.03, 01:27
            To powinno Was obu, szanowni wodzowie, pogodzic.
        • Gość: Inter Re: Amerykanie to bandyci i tchórze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 00:14
          Tobie by się przydał mocny kopniak irackiego żołnierza w śmierdzące dupsko, bo
          poprzewracało ci się w główce. Potem wzięli by cię do niewoli i do końca życia
          pracowałbyś w kajdanach przy wydobyciu ropy - tak się robi ze zidiociałymi
          agresorami i ich kretyńskimi przydupasami.

Gość portalu: Commander Tom napisał(a):

> A ciebie powinni wyslac w polnocne okolice Iraku do kurdow i
          > poprosic wujka Saddama o rakiete z chemia.
      • gabrielacasey Gorzej, oni tych z Basry pozostawili ZA SOBA !!! 24.03.03, 22:08
    • Gość: Max Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.03.03, 23:29
      Ciekawi mnie po co pomoc finansowa dla Izraela ???? Malo im
      jeszcze ? To skandal !
      • Gość: kangur Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: 203.25.163.* 24.03.03, 23:40
        Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe atomowa po zakonczeniu
        wojny.
        • Gość: przypominajacy Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:46
          Gość portalu: kangur napisał(a):

> Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe atomowa po
          zakonczeniu
          >
          > wojny.

Jako jedyni!!!
          • Gość: neon-pl Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 00:00
            Gość portalu: przypominajacy napisał(a):

> Gość portalu: kangur napisał(a):
            >
            > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe atomowa po
            > zakonczeniu
            > >
            > > wojny.
            >
            > Jako jedyni!!!

ale niestety tego juz nikt nie pamieta...
            Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie jej nieladne
            poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi na zielono...
            • Gość: Szymon Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.tele2.pl 25.03.03, 01:22

> Gość portalu: przypominajacy napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: kangur napisał(a):
              > >
              > > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe
              atomowa po
              > > zakonczeniu
              > > >
              > > > wojny.
              > >
              > > Jako jedyni!!!
              >
              > ale niestety tego juz nikt nie pamieta...
              > Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie jej
              nieladne
              > poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi na
              zielono...

Boze ludzi co wy za bzdury wypisujecie!!!
              po jakim zakończeniu wojny??? do podreczników!!!
              do szkoły!
              Moze i Hitler został pokonany w maju ale walki na Pacyfiku
              trwaly jeszcze praktycznie do sierpnia!!! kiedy to amerykanie
              zdecydowali sie uzyc broni atomowej przeciwko fanatycznie
              walczacym japonczykom ktorzy w walce w ogole sie nie poddawali
              wojna mogla potrwac jeszcze dlugie miesiace okupiona ogromnymi
              stratami dlatego zdecydowali sie na ten krok...

tak wiec prosze nie opowiadajcie TAKICH GLUPOT!!!

co do oceny obecnych wydarzen to nie jestesmy w stanie tego
              ocenic za duzo propagandy i klamstw nie tylko ze stronu irackiej.
              ale jesli chodzi o histore to douczcie sie....
              • Gość: neon-pl Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 01:29
                Gość portalu: Szymon napisał(a):

> Gość portalu: neon-pl napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: przypominajacy napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: kangur napisał(a):
                > > >
                > > > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe
                > atomowa po
                > > > zakonczeniu
                > > > >
                > > > > wojny.
                > > >
                > > > Jako jedyni!!!
                > >
                > > ale niestety tego juz nikt nie pamieta...
                > > Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie jej
                > nieladne
                > > poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi na
                > zielono...
                >
                > Boze ludzi co wy za bzdury wypisujecie!!!
                > po jakim zakończeniu wojny??? do podreczników!!!
                > do szkoły!
                > Moze i Hitler został pokonany w maju ale walki na Pacyfiku
                > trwaly jeszcze praktycznie do sierpnia!!! kiedy to amerykanie
                > zdecydowali sie uzyc broni atomowej przeciwko fanatycznie
                > walczacym japonczykom ktorzy w walce w ogole sie nie poddawali
                > wojna mogla potrwac jeszcze dlugie miesiace okupiona ogromnymi
                > stratami dlatego zdecydowali sie na ten krok...
                >
                > tak wiec prosze nie opowiadajcie TAKICH GLUPOT!!!
                >
                > co do oceny obecnych wydarzen to nie jestesmy w stanie tego
                > ocenic za duzo propagandy i klamstw nie tylko ze stronu irackiej.
                > ale jesli chodzi o histore to douczcie sie....

Z tym zakanczeniem to masz racje, ale to nie o to chodzilo (dlatego tez to
                pominalem)...ale tak czy siak to co zrobila Ameryka to bylo cos strasznego.
                Czytalem relacje ludzi, ktorzy przezyli wybuch, straszne rzeczy sie tam
                dzialy... Ale jesli sie mowi o tragediach II wojny to coraz rzadziej pamieta
                sie o tych tragediach spowodowanych bomba atomowa.
                • Gość: Szymon Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:15

> Gość portalu: Szymon napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: neon-pl napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: przypominajacy napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Gość portalu: kangur napisał(a):
                  > > > >
                  > > > > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli
                  bombe
                  > > atomowa po
                  > > > > zakonczeniu
                  > > > > >
                  > > > > > wojny.
                  > > > >
                  > > > > Jako jedyni!!!
                  > > >
                  > > > ale niestety tego juz nikt nie pamieta...
                  > > > Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie
                  jej
                  > > nieladne
                  > > > poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi
                  na
                  > > zielono...
                  > >
                  > > Boze ludzi co wy za bzdury wypisujecie!!!
                  > > po jakim zakończeniu wojny??? do podreczników!!!
                  > > do szkoły!
                  > > Moze i Hitler został pokonany w maju ale walki na Pacyfiku
                  > > trwaly jeszcze praktycznie do sierpnia!!! kiedy to
                  amerykanie
                  > > zdecydowali sie uzyc broni atomowej przeciwko fanatycznie
                  > > walczacym japonczykom ktorzy w walce w ogole sie nie
                  poddawali
                  > > wojna mogla potrwac jeszcze dlugie miesiace okupiona
                  ogromnymi
                  > > stratami dlatego zdecydowali sie na ten krok...
                  > >
                  > > tak wiec prosze nie opowiadajcie TAKICH GLUPOT!!!
                  > >
                  > > co do oceny obecnych wydarzen to nie jestesmy w stanie tego
                  > > ocenic za duzo propagandy i klamstw nie tylko ze stronu
                  irackiej.
                  > > ale jesli chodzi o histore to douczcie sie....
                  >
                  > Z tym zakanczeniem to masz racje, ale to nie o to chodzilo
                  (dlatego tez to
                  > pominalem)...ale tak czy siak to co zrobila Ameryka to bylo
                  cos strasznego.
                  > Czytalem relacje ludzi, ktorzy przezyli wybuch, straszne
                  rzeczy sie tam
                  > dzialy... Ale jesli sie mowi o tragediach II wojny to coraz
                  rzadziej pamieta
                  > sie o tych tragediach spowodowanych bomba atomowa.

Jak wiadomo Hitler i jego sojusznicy rowniez pracowali nad bomba
                  atomowa, na szczescie dla nas nie zdazyli jej skonstruowac, a
                  zrobili to pierwsi amerykanie. Teraz wyobraz sobie co by bylo
                  gdyby amerykanie nie zaangazowali sie w wojne i odnies to do
                  sytuacji obecnej jest pewna analogia prawda? Ludzie tacy jak
                  Hitler, Stalin i inni dyktatorzy do ktorych napewno trzeba
                  zaliczyc Saddama nie maja zadnych watpliwosci, oni zawsze
                  postepuja "slusznie" i wedlug wlasnego widzimisie, nie liczac
                  sie z zyciem ludzkim.
      • gabrielacasey Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków 25.03.03, 01:40

Jak to na co? Na ODBUDOWE po tej wojnie. Bo ta jeszcze sie tak naprawde nie
        zaczela...
    • Gość: Inter Brawo Irakijczycy! Przepędzić Amerykanów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 23:59
      Armia iracka nadsopdziewnie dzielnie stawia opór agresorom.
      Brawo Irakijczycy! Niech zidiociali Amerykanie zaprowadzają
      swoje porządki w Teksasie, nikt im nie broni. Ale od innych
      państw z daleka, nikt nie potrzebuje amerykańskiej "bratniej
      pomocy".
    • Gość: victor Re: BARDZIEJ IRADCY OD IRANCZYKOW.... IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 00:11
      ...wojna dopiero sie zaczela...tak dzisiaj powiedzial
      p.bush....nie trzeba byc wielkim myslicielem ,zeby zrozumiec
      prosta prawidlowosc...,ze gdyby saddam mial taki sprzet jak
      usa...to nie tylko nyc by juz nie bylo...padlo tu durzo opinni
      (nie tylko dzisiaj i na wyborczej)...katolicy nie zabijaja...dla
      katolikow karzde zycie jest droge...nie karamy przestepcow bo
      wiadomo ...kto jest bez winny... i tak sie komunie udalo ....co
      za nieporuzumienie...dla tych wszystkich "uczonych w pismie"
      proponuje przestajemy odychac bo powietrze jest skarzone...jak
      ktos na ciebie idzie z nozem nastaw mu brzuch...a jak napadna
      twoj dom nie bron rodziny odaj co masz w pokorze...i czekaj
      modlac sie na nastepny napad..ps. a prawoslawni rosjanie
      sprzedaja ciagle nielegalnie bron irakowi...
      • gabrielacasey A Brytyjczycy podejrzewaja o to Brytyjczykow... 25.03.03, 01:31
        O te sprzedaz broni, bo w tych skladach Saddama pod Basra to - zaiste - caly UN
        odnaleziono. Z Amerykanami na czele.
        Jesli w Polsce kazdy dresiarz moze sobie tanio kupic kalasznikowa, to KOGO ty
        bedziesz za to winic: Putina, czy ruskiego szmuglera?
    • Gość: Emir Edygej Gorąca linia buszujacy w buszu- kwach kwak IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 01:52
      Kwach-kwak zadeklarował Buszującemu zrzucenie GROMU /po jego
      sukcesach / na główny punkt oporu w Bagdadzie.Dla
      poległych /pełen skład/ rozspisano przetarg na czarne Worki.
    • Gość: Carl von Slepowron-Wróblewski Operacja Market Garden in Bagdad. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 01:58
      Wg Washington Post ,Pentagon szykuje dla 101 Powietrzno Desant i
      reszty rangersów w tym GROM nowy Arnheim in Bagdad.Patrz opinia
      gen. von Kozieja.
      • Gość: Feldfebel Kugel Re: Operacja Market Garden in Bagdad. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:02
        Ja pmintac ta operacja.My strzelali w nich jak do kaczek.
    • Gość: neonpl Polecam dla slepych milosnikow USA i nie tylko!!! IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 02:23
      Polecam tym co znaja angielski...lub poszukac po polsku
      Warto popatrzec na niektore z tych rzeczy (chodz jest tego wiecej), i sie
      zastanowic...
      - www.soaw.org - strona o amerykanskiej szkole dla zabojcow
      - film Panama Deception, film dokumentalny nagrodzony Oskarem w 1992,
      opowiadajacy o masowych grobach znalezionych po amerykanskiej inwazji na
      Paname. W mediach ogloszono ze zginelo ok 200 ciwilow, tak naprawde bylo ich
      2,200 - 4,4000.
      - proponuje poczytac o amerykanskim "Plan Colombia" cos w rodzaju tego...
      www.zmag.org/ZMag/articles/herman%202.htm
      - majuiladoras- fabryki w ktorych ludzie zarabiaja kilkanascie centow na
      godzine n.p. www.motherjones.com/wto/soriano1.html

A na koniec bardzo fajne strony z prezentujace punktem widzenia...
      www.democracynow.org/http://www.progressive.org/

Pozdrawiam
      • gabrielacasey Jeszcze raz dzieki. Nie otwierac linkow Angeli1-DA 25.03.03, 03:08
        To islamska terrorystka, ktora tylko marzy, by podeslac zakazone e-wafglikiem
        cookies.
    • Gość: mee Re: JAK SIE MACIE PANIENKI.... IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 02:25
      ...NA WOJNE Z REGOLY WYBIERA SIE Z JAJAMI A NIE Z WATA...
      • gabrielacasey To ten "Grom" tak zupelnie bez jaj? Same kastraty? 25.03.03, 03:10
        To juz PRZED, czy dopiero PO tym Iraku? A moze po raz pierwszy ich juz w Iranie?
        Ohyda i barbarzynsywo.
    • Gość: Poul Wolfowitz Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:33
      Nie będziemy szturmować Bagdadu i innych miast jak Rosjanie
      Berlin w 1945r,nie bedzie też SYNDROMU Arnheim.WEZMIEMY ich
      GŁODEM jak francuzi hiszp. SARAGOSSĘ za Napoleona,fakt zginęła
      cała ludność cywilna,ale to zwycięzcy mają RACJĘ .
      • Gość: gen. von Blaskowitz Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:41
        Jeżeli nie szturm i nie desant to pozostaje wziąć Ich
        Głodem.Zarobią złodzieje z "org.humanitarnych".
    • Gość: Kwach-Kwak Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:54
      Jawohl herr Bush ,Worki na GROM przygotowane.
      • Gość: mee Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 02:57
        Gość portalu: Kwach-Kwak napisał(a):

> Jawohl herr Bush ,Worki na GROM przygotowane.

-szkoda ,ze nie ma workow na glupote...
        • gabrielacasey Sam zaczales, a wiec odpowiedzialnosc na Cie spada 25.03.03, 03:12
          • Gość: Dr No Kiedyś wyrwę Ci nerkę lub wątrobę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.03, 08:43
            ...i wsadze w du.
    • zwyczajny Pytania dla pacyfistów 25.03.03, 03:17
      ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A
      usunięcie dyktatora siłą?
      Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar.

Dla ułatwienia proponuję:
      1000
      10 000
      100 000
      1000 000
      więcej

Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach:
      1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką
      2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych prześladowanych
      3. cos innego

Pzdr.
      ------------------------------------------------
      Tak dla wyjaśnienia:
      Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym:
      -ofiary wojny z Iranem,
      -ofiary wojny o Kuwejt,
      -ofiary ludobójstwa na Kurdach,
      -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania
      przeciwników, w tym torturowanie dzieci.
      -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się
      do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany,
      pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp..

P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar.

• Gość: Sentymentalny Re: Pytania dla pacyfistów IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 06:55
        zwyczajny napisał:

> ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A
        > usunięcie dyktatora siłą?
        > Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar.
        >
        > Dla ułatwienia proponuję:
        > 1000
        > 10 000
        > 100 000
        > 1000 000
        > więcej
        >
        > Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach:
        > 1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką
        > 2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych
        prześladowanych
        > 3. cos innego
        >
        >
        >
        > Pzdr.
        > ------------------------------------------------
        > Tak dla wyjaśnienia:
        > Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym:
        > -ofiary wojny z Iranem,
        > -ofiary wojny o Kuwejt,
        > -ofiary ludobójstwa na Kurdach,
        > -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania
        > przeciwników, w tym torturowanie dzieci.
        > -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się
        > do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany,
        > pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp..
        >
        > P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar.
        >
        >
        >
        >

Co to za bezsensowne rzucanie cyframi. Niepowetowana szkoda jest
        kazdy czlowieka, ktory traci jedyne co ma- swoje zycie i to w
        interesie idoiotow, tyranow, naprawiaczy swiata czy innych lasych
        na wladze i pieniadzy, ktorzy roszcza sobie prawo dysponowania
        cudzym zyciem. Ale musisz wziasc pod uwage, ze wiekszosc tych
        ludzi zginela nie w komorach tortur, tylko chodzi o ok.900 tys
        ofiar wojny Iranu z Irakiem, ktora byla prowadzona przez Irak w
        imieniu Ameryki i zachodu przeciwko zagrozeniu islamskim
        fundamentalizmen z Iranu. Tak samo powstanie Kurdow bylo
        konsekwencja tej wojny i Saddam zagazowal kilka tysiecy Kurdow
        gazem, ktory mu dostarczyly USA. I wreszci 100 tys do 250 tys
        (zrodla roznia sie w liczbach, zrodla irackie podaja nawet 600
        tys) to zabici przez Amerykanow w czasie wojny w Zatoce w 91 r.
        Jezeli ofiary wojen zaliczasz do prywatnych ofiar jednej strony,
        to musisz na konto drugiej strony w konflikcie (Amerykanow) np.
        conajmniej 2,5 mln Wietnamczykow, nie liczac niezliczonych
        amerykanskich wojen i interwencji USA w najnowszej historii.
        A manifestacje odnosza sie do wlasnego rzadu, czy conajmniej
        wlasnego kregu kultury. Inaczej nie maja sensu, bo staja sie
        szopka. Co Amerykanow na poczatku lat 70-tych interesowaly
        manifestacje harcerzy w Polsce Ludowej przeciwko wojnie w Wietnamie?
    • zwyczajny Pytania dla pacyfistow 25.03.03, 03:21
      ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A
      usunięcie dyktatora siłą?
      Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar.

Dla ułatwienia proponuję:
      1000
      10 000
      100 000
      1000 000
      więcej

Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach:
      1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką
      2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych prześladowanych
      3. cos innego

Pzdr.
      ------------------------------------------------
      Tak dla wyjaśnienia:
      Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym:
      -ofiary wojny z Iranem,
      -ofiary wojny o Kuwejt,
      -ofiary ludobójstwa na Kurdach,
      -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania
      przeciwników, w tym torturowanie dzieci.
      -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się
      do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany,
      pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp..

P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar.

• andzela1 Re: Pytania dla pacyfistow 25.03.03, 04:33
        Witam

Wybacz, ale chyba z takimi pytaniami to nie tutaj. Przyjrzyj się
        poziomowi dyskusji, fundowanemu przez paru nawiedzonych lewaków
        (albo lewaczek)...
        Chyba, że jak rozumiem, pytanie miało być retoryczne...
        A tak między nami mówiąc, 900 tys. to nie jest jakaś
        oszałamiająca liczba. Dla pacyfistów i lewaków. Oni muszą mieć
        liczone w dziesiątkach albo setkach milionów. Cudzych.
        Bo ci pacyfiści, co to mieli bronić Saddama jako "żywe tarcze",
        już dawno drapnęli. Bo się koło d.. zaczęło robić gorąco.
        Pozdrawiam gorącą ale myślącą głowę :)))
      • Gość: pasyfisci na wojne Re: Pytania dla pacyfistow IP: 12.211.169.* 25.03.03, 04:41
        Oj chyba sie nie doczekasz na odpowiedz...

Pasyfilistom wcale nie przeszkadza mordowanie w wykonaniu
        Saddama, bo po pierwsze o tym nie wiedza (albo nie chca
        wiedziec), a po drugie to oni do Saddama urazy nie zywia. Wszak
        to "swoj chlop"! Do Iraku sie pasyfilista raczej nie wybiera,
        wieco mu tam: nie sobie Saddam robi co chce. Co innego
        amerkanie: po pierwsze nie dali pasyfiliscie wizy, wiec teraz
        musi biedak siedziec w kraju i z braku lepszego zajecia lazic
        na "demonstracje". Poza tym pasyfilis jest z natury czerwony,
        wiec zawsze z dzika rozkosza bedzie wieszal psy
        na "imperialistach", "kapitalistach" i kazdym, kto mu jeszcze
        sie do pustej lepetyny przyplacze...
      • Gość: Sentymentalny Re: Pytania dla pacyfistow IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 07:00
        zwyczajny napisał:

> ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A
        > usunięcie dyktatora siłą?
        > Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar.
        >
        > Dla ułatwienia proponuję:
        > 1000
        > 10 000
        > 100 000
        > 1000 000
        > więcej
        >
        > Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach:
        > 1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką
        > 2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych
        prześladowanych
        > 3. cos innego
        >
        >
        >
        > Pzdr.
        > ------------------------------------------------
        > Tak dla wyjaśnienia:
        > Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym:
        > -ofiary wojny z Iranem,
        > -ofiary wojny o Kuwejt,
        > -ofiary ludobójstwa na Kurdach,
        > -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania
        > przeciwników, w tym torturowanie dzieci.
        > -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się
        > do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany,
        > pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp..
        >
        > P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar.
        >
        >
        >
        >

Co to za bezsensowne rzucanie cyframi. Niepowetowana szkoda jest
        kazdy czlowieka, ktory traci jedyne co ma- swoje zycie i to w
        interesie idoiotow, tyranow, naprawiaczy swiata czy innych lasych
        na wladze i pieniadzy, ktorzy roszcza sobie prawo dysponowania
        cudzym zyciem. Ale musisz wziasc pod uwage, ze wiekszosc tych
        ludzi zginela nie w komorach tortur, tylko chodzi o ok.900 tys
        ofiar wojny Iranu z Irakiem, ktora byla prowadzona przez Irak w
        imieniu Ameryki i zachodu przeciwko zagrozeniu islamskim
        fundamentalizmen z Iranu. Tak samo powstanie Kurdow bylo
        konsekwencja tej wojny i Saddam zagazowal kilka tysiecy Kurdow
        gazem, ktory mu dostarczyly USA. I wreszci 100 tys do 250 tys
        (zrodla roznia sie w liczbach, zrodla irackie podaja nawet 600
        tys) to zabici przez Amerykanow w czasie wojny w Zatoce w 91 r.
        Jezeli ofiary wojen zaliczasz do prywatnych ofiar jednej strony,
        to musisz na konto drugiej strony w konflikcie (Amerykanow) np.
        conajmniej 2,5 mln Wietnamczykow, nie liczac niezliczonych
        amerykanskich wojen i interwencji USA w najnowszej historii.
        A manifestacje odnosza sie do wlasnego rzadu, czy conajmniej
        wlasnego kregu kultury. Inaczej nie maja sensu, bo staja sie
        szopka. Co Amerykanow na poczatku lat 70-tych interesowaly
        manifestacje harcerzy w Polsce Ludowej przeciwko wojnie w Wietnamie?
        • Gość: Nath Ile bylo ofiar w 91 IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 09:05
          Nie bede sie rozwodzic nad twoim schematycznym opisem
          amerykanskich win. Ale musze cos powiedzec o tej liczbie ofiar
          pierwszej wojny w Zatoce Perskiej ktora podales. Skad masz te
          liczby i co one znacza? Liczbe ludzi ktorzy bezposrednio zgineli
          podczas wojny czy tzw. ofiary posrednie? (embargo, brak
          zywnosci, lekarstw, skazenie srodowiska itd.)

Ja znalazlam taki urywek na stronie Human Rights Watch. "At the
          same time, we are reasonably confident that the total number of
          civilians killed directly by allied attacks did not exceed
          several thousand, with an upper limit of perhaps between 2,500
          and 3,000 Iraqi dead. These numbers, we note, do not include the
          substantially larger number of deaths that can be attributed to
          malnutrition, disease and lack of medical care caused by a
          combination of the U.N.-mandated embargo and the allies'
          destruction of Iraq's electrical system, with its severe
          secondary effects (see Chapter Four)."

www.hrw.org/reports/1991/gulfwar/INTRO.htm
          Czyli, w skrocie, "z duza doza wiarygodnosci mozemy oszacowac,
          ze liczba bezposrednich ofiar atakow alianckich nie przekracza
          kilku tysiecy. Za gorny limit mozna przyjac od 2,500 do 3,000
          ofiar. Te liczby nie uwzgledniaja ofiar embarga, niedozywienia,
          braku lekarstw i zniszczenia instalacji elektrycznych."

Ofiar posrednich jest prawdopodobnie wiecej niz ofiar
          bezposrednich. A i tak nie sadze zeby ich bylo tyle ile
          podajesz. A przynajmniej musialbys mi podac jakies dane - i
          prosze, nie z Iraku! Czy naprawde sadzisz, ze to wiarygodne
          zrodlo?

Poza tym bezposrednie ofiary wojny a posrednie ofiary wojny to
          dwie rozne kategorie i jak sie podaje liczby to trzeba jasno
          powiedziec kogo sie w nie wlicza. Bombardowania amerykanskie nie
          prowadza do smierci setek tysiecy ludzi! A embargo zostalo
          wprowadzone przez ukochane przez pacyfistow ONZ...
          • Gość: Sentymentalny Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 09:14
            Nie pisalem o ofiarach cywilnych, tylko o stratach irackich,
            podobnie jak autor postu, na ktory odpowiadalem nie pisal o
            ofiarach cywilnych. Pamietasz "droge smierci"? Amerykanie nie
            podaja strat przeciwnika, a zrodla irackie sa na pewno zawyzone.
            Opieram sie prasie, moge poszukac linkow do tych artykulow.
            • Gość: Sentymentalny Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 09:29
              Zobacz np. tu:
              www.vicpeace.org/fact-sheets/FactSheet3vpn.pdf
              More than 80,000 tons of explosives dropped by
              coalition forces led by the US killed between
              50,000 and 100,000 Iraqi soldiers.
              Uwazam, ze poborowi to tez ludzie. Sam bylem w wojsku i nikt mnie
              nie pytal czy mam na to ochote. Oczywiscie z etycznego punktu
              widzenia czym innym jes zabijanie cywilow, a czym innym
              uzbrojonego przeciwnika. Ale w tym jednym moj przedmowca mal
              racje. To sa tez ofiary wojny.
              • Gość: Nath Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 09:50
                Dziekuje. Owszem poborowi to tez ludzie ale w 91 to Irak zaczal
                wojne wiec trudno zeby mial specjalny zal, ze zabijano jego
                zolnierzy. Odpowiedzialnosc, w tym wypadku, jasno spada na sam
                Irak. Mnie bardziej martwia te posrednie ofiary cywilne ale to
                skomplikowana historia. Moze gdyby byla masowa pomoc humanitarna
                zaraz po wojnie to ofiar udaloby sie uniknac ale pewnie nikt sie
                nie kwapil dawac pomoc humanitorna w sytuacji gdy Hussejn
                pozostal u wladzy. Spekuluje tylko bo nie znam szczegolow. Wiem
                natomiast, ze w 1998 Irak wyrzucil inspektorow rozbrojeniowych.
                W 1999 ONZ zaproponowal zawieszenie embarga w zamian za powtorne
                przyjecie inspektorow (rezolucja 1284) - Irak odmowil. W 2001,
                administracja amerykanska zaproponowala "inteligentne sankcje"
                ktore mialy godzic tylko w regim a nie w populacje - pomysl
                zawetowala Rosja...
          • Gość: orso Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.mif.pg.gda.pl 25.03.03, 09:15
            OK, może jest tak jak piszesz. Ale powiedz mi tylko jedno,
            skoro "akcja obalenia reżimu Husajna" (jak eufemistycznie nazywa
            się operację w Iraku) ma na celu pomóc ludności Irackiej to
            dlaczego z 75 miliardów dolarów których Bush zażądał od kongresu
            na pokrycie kosztów tej operacj tylko niecałe dwa miliardy to
            mają być koszty pomocy humanitarnej?
            Czy to nie rażąca dysproporcja? Zrzucić na kogoś bomb za 75
            miliardów a potem udzielić mu pomocy w wysokości mniej więcej 2%
            tej kwoty?
            • Gość: Nath Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 09:59
              Dysproporcja jest duza ale bomby i samoloty sa drozsze niz
              zywnosc...Poza tym jest wiele niewiadomych. Czy te dwa miliardy
              to tylko dorazna pomoc humanitarna czy to cala suma ktora
              Amerykanie chca wydac na Irak? I czy wlasciwie to duzo czy malo?
              Ile daje UE? Sprawdzalam na stronach Banku Swiatowego ile pomocy
              dostaja rozne panstwa swiata. Malo kto dostaje kolo 2 miliardow
              na rok. Bangladesz - najbiedniejszy kraj swiata - dostaje
              niewiele ponad miliard. Najwieksza suma pomocy ktora Irak
              ostatnio dostal to 300 milionow w 1995 bodajze. PKB Iraku to ok.
              60 miliardow - ale to dane liczone metoda "purchase power
              parity" wiec dane absolutne na pewno sa nizsze.

70 miliardow idzie na wojsko bo wojsko tyle kosztuje - koniec,
              kropka. A suma przeznaczona na pomoc humanitarna to inna sprawa.
              Trzeba ja porownac do sum jakie normalnie sie w takiej sytuacji
              daje - no i do potrzeb, oczywiscie.
              • Gość: Szymon Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:35
                Gość portalu: Nath napisał(a):

> Dysproporcja jest duza ale bomby i samoloty sa drozsze niz
                > zywnosc...Poza tym jest wiele niewiadomych. Czy te dwa
                miliardy
                > to tylko dorazna pomoc humanitarna czy to cala suma ktora
                > Amerykanie chca wydac na Irak? I czy wlasciwie to duzo czy
                malo?
                > Ile daje UE? Sprawdzalam na stronach Banku Swiatowego ile
                pomocy
                > dostaja rozne panstwa swiata. Malo kto dostaje kolo 2
                miliardow
                > na rok. Bangladesz - najbiedniejszy kraj swiata - dostaje
                > niewiele ponad miliard. Najwieksza suma pomocy ktora Irak
                > ostatnio dostal to 300 milionow w 1995 bodajze. PKB Iraku to
                ok.
                > 60 miliardow - ale to dane liczone metoda "purchase power
                > parity" wiec dane absolutne na pewno sa nizsze.
                >
                > 70 miliardow idzie na wojsko bo wojsko tyle kosztuje - koniec,
                > kropka. A suma przeznaczona na pomoc humanitarna to inna
                sprawa.
                > Trzeba ja porownac do sum jakie normalnie sie w takiej
                sytuacji
                > daje - no i do potrzeb, oczywiscie.

No wlasnie co po wojnie zrobi tak zwana stara europa?
                obrazi sie na amerykanow i na zlosc nie da pomocy?
                Po tych strusiach wszystkiego sie mozna spodziewac?

I napewno bylo by tak, ze zadnej wojny by nie bylo gdyby strusie
                stanely na tak stanowczym stanowisku jak amerykanie,ale strusie
                jak to strusie albo w nogi, albo leb w piasek i wtedy nic nie
                slychac ani nic nie widac...
    • Gość: FakIrak Link do Video IP: 12.208.65.* 25.03.03, 04:00
      Pierdolone Irakyjczyki patrzcie co zrobili z zolnierzami
      amerykanskimi. I co myslicie ze inaczej zrobia z Polskimi
      wojakami.

movies.ogrish.com/killedsoldiers.asf
    • Gość: Toronto Re: Co zrobia Izrael, Chiny, Indie lub Pakistan? IP: *.sympatico.ca 25.03.03, 06:42
      Przedluzajaca sie wojna z Irakiem i zwiazanie w niej wojsk USA i
      GB, to idealny czas dla Izraela, Chin, Indii lub Pakistanu do
      zlatwienia porachunkow ze swoimi sasiadami.To moze zas oznaczac
      III Wojane Swiatowa. Ciekaw jestem czy Amerykanie wzieli taka
      ewnutalnosc pod uwage?
      • Gość: Szymon Re: Co zrobia Izrael, Chiny, Indie lub Pakistan? IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:40
        Gość portalu: Toronto napisał(a):

> Przedluzajaca sie wojna z Irakiem i zwiazanie w niej wojsk USA
        i
        > GB, to idealny czas dla Izraela, Chin, Indii lub Pakistanu do
        > zlatwienia porachunkow ze swoimi sasiadami.To moze zas
        oznaczac
        > III Wojane Swiatowa. Ciekaw jestem czy Amerykanie wzieli taka
        > ewnutalnosc pod uwage?

Jaka przedluzajaca sie wojna???? co ty pleciesz czy ty w ogole
        wiesz co ty mowisz?
        Dzialania trwaja nawet nie tydzien!!! a ty mowisz o
        przedluzajacej sie wojnie???
        wiesz w ogole ile wojny trwaja?
        no tak ale pewnie jestes z generacji "szybko, latwo i za darmo"
        2 dni wojna potem juz cos innego ???
        zastanow sie...
    • Gość: Lusa Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.telia.com 25.03.03, 06:48
      Polski rzad jest zdrajca ubogiego polskiego narodu, nie
      zapewini polakom opieki spolecznej, lekarskiej, wyksztalcenia
      ani bytu. Za korupcje sprzedal sie amerykanom i daje polska
      krew rzolniezy aby bronili amerykansiego imperializmu.
      Telewizja i gazety sa narzedziem propagandy gorszej niz za
      stalina. Ostatnio wiemy ze anglicy nie moga zajac miasta Umm
      Qasr i postanowiono ze polsi kontygent Grom z 50 ludzmi ma
      pojsc najpierw na boso aby rozladowac miny zanim narod
      szlachetny wejdzie z pancerzem. Podpisali przecierz krwia.
      Busch bandyta i Kwasniwski jego lekaj to tez bandyta ale dla
      polskiego narodu.
      • Gość: Nath Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 10:02
        Gość portalu: Lusa napisał(a):

> Polski rzad jest zdrajca ubogiego polskiego narodu, nie
        > zapewini polakom...wyksztalcenia

Swieta prawda. Biorac pod uwage styl i ortografie twojej
        wypowiedzi jestes przykladem.
      • Gość: Szymon Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:43
        Gość portalu: Lusa napisał(a):

> Polski rzad jest zdrajca ubogiego polskiego narodu, nie
        > zapewini polakom opieki spolecznej, lekarskiej, wyksztalcenia
        > ani bytu. Za korupcje sprzedal sie amerykanom i daje polska
        > krew rzolniezy aby bronili amerykansiego imperializmu.
        > Telewizja i gazety sa narzedziem propagandy gorszej niz za
        > stalina. Ostatnio wiemy ze anglicy nie moga zajac miasta Umm
        > Qasr i postanowiono ze polsi kontygent Grom z 50 ludzmi ma
        > pojsc najpierw na boso aby rozladowac miny zanim narod
        > szlachetny wejdzie z pancerzem. Podpisali przecierz krwia.
        > Busch bandyta i Kwasniwski jego lekaj to tez bandyta ale dla
        > polskiego narodu.

boze ludzie....
        co za brednie!!!
        nie dziwota ze w polsce jest jak jest skoro jak widze po tej
        dyskusji - trzeba to powiedziec - rozumowanie i madrosc wyraznie
        dostala kopa i poszla sie je!@$#!ć...
    • Gość: Jarotor Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: 62.244.138.* 25.03.03, 07:57
      23 marca. Ta scena godna najlepszych malarzy-marynistów
      rozegrała się we wschodnim rejonie Morza Śródziemnego. Rakieta
      tomahowk startuje z okrętu USS Cape St. George
      KENNETH MOLL AP - nie pisze się "tomahowk" tylko Tomahawk -
      myslę, że także z dużej litery, bo jest to nazwa konkretnej
      rakiety. Trzeba się uczyć chłopaki
    • Gość: ZZ Oj, bo się Amerykanie zdenerwują IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 08:03
      i wezwą kompanię piechoty izraelskiej. A wtedy koniec zabawy!
    • Gość: grabek Nie "tomahowk"... IP: *.gov.pl 25.03.03, 09:10
      a "tomahawk". Ot takie tam, błędziki. :-)
    • Gość: Piasek Pustyni Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.pppool.de 25.03.03, 09:32
      Zza grobu przemowil niesmiertelny wodz i przyjaciel wszystkich
      terrorystow,pacyfistow,sekciarzy,tych co nie wiedza w Europie o
      co naprawde na tym swiecie chodzi.Specjalista od oglopiania
      maluczkich nie zyje!
      On juz jest tam gdzie nie potrzebuje sie wlasnego ciala.Rabneli
      go moze przedwczoraj?Jak ruscy nie pommoga im teraz to ani Al-
      Kaida ani Chirac ani innni ``specjalisci`` od pokoju nie beda w
      stanie zatrzymac zmian jakie przyniesie amerykanska interwencja.
    • Gość: bialasova DOBRZE ZE JEST TA GAZETA... IP: 161.52.158.* 25.03.03, 09:52
      Dobrze, ze jest ta Gazeta, jedyne objektywne zródlo informacji z
      lini frontu...
    • Gość: Dude Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 10:41
      Skoro Irakijczycy ciesza sie ze smierci zolnierzy koalicji,
      skoro tak strasznie sa za Saddamen, to po cholere w ogole tam
      wkroczono. Trzeba bylo zalozyc tak szczelne embarga na wszystko,
      niech Irak bedzie samowystarczalny, sadze ze za 2-3 lata
      poumierali by zglodu... bo ropy jesc sie nie da...
    • Gość: lew Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.de.deuba.com 25.03.03, 11:32
      Chwala bohaterskim obroncom niepodleglego Iraku.
      • Gość: Nath Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 13:05
        Opor godny lepszej sprawy...
    • Gość: Gal Anomim Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.abo.wanadoo.fr 26.03.03, 19:48
      A za Amerikonami, maly Adas Bushnik na koniku gna !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka