Gość: Commander Tommy GROM w akcji IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 21:47 Dzisiaj amerykanskie media oficjalnie podaly ze GROM ostro walczy na froncie. Jestem dumny z naszych chlopakow mimo tego ze pracuja na starym sowieckim sprzecie, wedlug dziennika Washington Post i informacji Reutera to sie powinno zmienic po wojnie. Nareszcie docenia ktos mozliwosci tej brygady. Raz jeszcze, jestem dumny - dobrze mowia Amerykanie o Polsce i dziekuja jej za caly wklad w konflikt. Kto wie, moze po tym calym burdelu wojennym zmieni sie sytuacja i podejscie zachodu do naszej ojczyzny. Oby tak rzeczywiscie bylo. Pozdrawiam wszystkich ktorzy sa za i przeciw. Godspeed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Re: GROM w akcji IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 21:53 Jest dobra rzecza, ze mamy taka jednostke elitarna jak Grom, z ktorej mozemy byc dumni. Ale co z tego, skoro i tak nasz kraj jest do tylu w wielu innych dziedzinach (no przynajmniej nie w skokach narciarskich), i wiele, wiele czasu jeszcze zajmie zanim w Polska zmieniac sie bedzie na lepsze, bo puki co to na horyzoncie same chmury... Tyz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl kogo masz na mysli przez "wasza"? IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 22:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Re: Ja mam tylko jedno obywatelstwo - polskie IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 23:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... IP: *.client.attbi.com 24.03.03, 23:30 Ja tu jeszcze wroce...balaganu totalnego... a nie MA tylko IL... A Ty gdzie biesiadujesz, bo widze ze wrogow to Ty juz masz co nie miara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... IP: *.dhcp.qc.edu 25.03.03, 00:27 wlasnie, gdzie biesiadujesz i ile masz lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 01:02 Gość portalu: graypfruit napisał(a): > wlasnie, gdzie biesiadujesz i ile masz lat. Jak bylem mlody to mnie uczono, ze nie pyta sie kobiet o wiek...ale przez internet to nigdy nie wiadomo z kim tak naprawde ma sie przyjemnosc bo juz przeciez NY pisal o Gabrieli, Gabriel... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... 25.03.03, 01:23 To problem NYokera. I chyba nie jedyny... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Ja tu jeszcze wroce nie zostawie tego... 25.03.03, 01:22 Stara mezatka jestem. I dzieciata. Ale wiecznie mloda duchem. Dzieki wlasnym studentom. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ksiaze Boguslaw to mi dopiero wrog... 25.03.03, 01:21 Tyle o tych wrogach. A najbardziej mnie smieszy, ze dzis ich z cala premedytacja wypuscilam na toczenie piany z pyska na jedna z popularniejszych - i dzieki "kablowce", i dzieki satelicie, znanych i w Polsce (chodzi bodajze na Astrze)- AMERYKANSKICH STACJI TELEWIZYJNYCH, tj. NBC. Wlasnie kopiuje co slodsze do mnie posty, z grubsza przekladam (te niby "hamerykanskie", blizsza ich cialu koszula) i odsylam do redakcji tego portalu. Mam juz nawet odpowiedz na wielce durnego posta jakiejs cipy, przyrownujacego KOLOSA MSNBC ze stroniczka ambasady Korei Pn. w Polsce. Tez sie usmieli jak norki, ze Polack wyzej sra nizli swa asshole ma!!! Jeszcze troche, to "wrogowie" dadza sie wypuscic i na przemowienie Busha, i jeszcze go gdzie iron bar "po polskiemu" zatluka - tak ci poplatani "dreamers" FAKTOW sie boja... PANICZNIE !!! Nie obrazaj sie, to BYNAJMNIEJ nie aluzja, ale twoj serwer (sprawdzam, skad kto nadaje - dokumentacja badawcza)znalazlam poprzez search engine MSN, ktory mi wyrzucil ...Mental Health Charity w MA, widac spory operator sieci, na pare stanow. Sama do Polski na stale wracac nie mysle: mam meza, dom, rodzine itd. w UK, a tu - mimo Blaira - ciagle jeszcze bardziej normalniej niz w RP. Boje sie powaznie (jasne, ze nie dyskutowalam li tylko na czatach, i to skryta za nickiem - wielokrotnie probowalam w pragmatycznej praktyce), ze Polacy w zupelnosci zasluguja na stan panstwa polskiego. I jesli im w tym burdelu dobrze, to ani mysle im w tym taplaniu sie w bagnie przeszkadzac. Niech ci nasi "dreamers" snia sobie ich sen zloty o jakims Marszalku-wyzwolicielu i zbawcy - nadjezdzajacym na bialym koniu. I niech ich glod i chlod nie budzi z tego slodkiego snu... Bo wola sie budzic sami. Z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl serwer AT& T, ale do szpitala mam nie daleko... IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 02:26 do slownie kilka domow od mojego...moze tam kiedys wpadne w odwiedziny, albo predzej sam tam wyladuje... pozdrawiam wszystkich swirow na calym swiecie (w tym p. Busha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypominajacy Re: GROM w akcji IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:50 Gość portalu: neon-pl napisał(a): > Jest dobra rzecza, ze mamy taka jednostke elitarna jak Grom, z ktorej mozemy > byc dumni. Ale co z tego, skoro i tak nasz kraj jest do tylu w wielu innych > dziedzinach (no przynajmniej nie w skokach narciarskich), i wiele, wiele czasu > jeszcze zajmie zanim w Polska zmieniac sie bedzie na lepsze, bo puki co to na > horyzoncie same chmury... > Tyz pozdrawiam Napisz,prosze 200razy poki,poki,poki,poki, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey GROM W AKCJI - FOTKA ZE SKY NEWS 25.03.03, 03:59 www.sky.com/skynews/picture_gallery/picture_gallery/0,,30000-1084926-15,00.html Gdyby nie dalo sie wejsc, prosze wejsc na strone glowna www.sky.com/skynews/home i kliknac pod informacja o schwytanych lotnikach amerykanskich i headlines na "War images". Nb. i inne fotki ciekawe. Sa tez nagrania video. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inter Re: GROM to banda sukinsynów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 00:07 Po co się pchają do Iraku? Niech im Irakijczycy wpier..., to nauczą się, że czyjegoś domu się nie napada. Powinni siedzieć na dupach w Polsce, a tak im Saddam tyłki skopie. Aby tylko mocno, na drugi raz się chłopaki zastanowią, czy warto bawić się w bandziorów i morderców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seep Re: GROM w akcji IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:28 Gość portalu: Commander Tommy napisał(a): > Dzisiaj amerykanskie media oficjalnie podaly ze GROM ostro > walczy na froncie. Jestem dumny z naszych chlopakow mimo tego ze > pracuja na starym sowieckim sprzecie, wedlug dziennika > Washington Post i informacji Reutera to sie powinno zmienic po > wojnie. Nareszcie docenia ktos mozliwosci tej brygady. > Raz jeszcze, jestem dumny - dobrze mowia Amerykanie o Polsce i > dziekuja jej za caly wklad w konflikt. > Kto wie, moze po tym calym burdelu wojennym zmieni sie sytuacja > i podejscie zachodu do naszej ojczyzny. Oby tak rzeczywiscie > bylo. > > Pozdrawiam wszystkich ktorzy sa za i przeciw. > Godspeed. Ci twoi chlopcy to ludobojcy, a stosunek zachodu faktycznie juz sie zmienil. Wstyd, chanba i korupcja!!! Pograj sobie jeszcze w "comandera" na komputerku, tam jestes wodzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Commander Tom Re: GROM w akcji IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 23:56 Shut the fuck up, you stoopid cunt. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I znow sie podlozyl !!! 25.03.03, 01:36 Po naszemu to sie mowi "stupid cunt", ale to bardzo brzydkie okreslenie. Reszty nie komentuje, bo ta amerykanska skladnia rownie w UK dziwna jak amerykanska ortografia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: GROM w akcji - FOTKA GROMU 25.03.03, 04:08 www.sky.com/skynews/picture_gallery/picture_gallery/0,,30000-1084926-15,00.html Wiecej prosze sobie poszukac na stronach tego wydania Sky News, a zwlaszcza w "War images". Warto tez przejrzec video - moze i tam cos jest. Ja nie mam sily - ide spac. www.sky.com/skynews/home Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamnik Nasi posuwają się szybko naprzód... IP: *.man.polbox.pl 24.03.03, 21:54 ...a Irakijczycy za nimi. Poza tym mija piąty dzień wojny, a Um Kasr broni się nadal, nie mówiąc już, że 500-tysięczne miasto Basra broni się zaciekle. Banda dzieciaków z Pentagonu myślała, że jak obiecają arabom perkal i paciorki, to oni wyjdą im na spotkanie! Ta banda dzieciaków najpierw powinna mieś porządną wojnę u siebie, a potem dopiero zabrać się za podbijanie innych państw. To zrozumieliby co to znaczy MORALE armii i HONOR obywateli broniących WŁASNEGO państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Commander Tom Re: Nasi posuwają się szybko naprzód... IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 21:57 A ciebie powinni wyslac w polnocne okolice Iraku do kurdow i poprosic wujka Saddama o rakiete z chemia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A KTORYCH Kurdow? Bo tam pare roznych ugrupowan 24.03.03, 22:12 A poza tym juz tam i przed nim Amerykanie pare rakiet i kilkaset ton bomb spuscili. Zapraszam do mapy Iraku i podstawowych o nim informacji na portalu sojuszniczej brytyjskiej telewizji Sky News www.sky.com/skynews/home Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Commander Tom Re: A KTORYCH Kurdow? Bo tam pare roznych ugrupow IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 22:14 Gabi, Czy z toba musza byc ciagle jakies ciezkie przeprawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornholio Re: A KTORYCH Kurdow? Bo tam pare roznych ugrupow IP: 160.254.20.* 24.03.03, 22:30 Z nia nie ma problemow.Ona wlasnie szuka nowych naiwniakow na tym forum bo na ONET wszyscy ja juz ignoruja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ja z tymi Kurdami tu pierwsza nie wyskoczylam... 24.03.03, 22:41 A - na marginesie - Komandora cenie. I dlatego tak zadko go sie czepiam, bo on mi broni obosiecznej, jak na senior officer przystalo, glupio i z wlasnej inicjatywy do lapy mi nie daje. A jesli juz, to b. rzadko, i to gdy sie zagalopuje w szermierce retorycznej (jak z tymi Kurdami, bo oni to naprawde diablo zlozony problem - bez wodki nie razbieriosz!). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Generalissimus Sam Do duce "Wasi posuwają... IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:35 Gość portalu: Commander Tom napisał(a): > A ciebie powinni wyslac w polnocne okolice Iraku do kurdow i > poprosic wujka Saddama o rakiete z chemia. Nie wiem, czy wiesz ale obserwuje cie juz od dluzszego czasu i dochodze do wniosku ze jestes jelopem Tak nie postepuja prawdziwi wodzowie Czuj czuj czuwaj pozdrawiam z dsl.chi.megapath.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Commander Tom Re: Do duce IP: *.dsl.chi.megapath.net 24.03.03, 23:57 Dobsze dobsze Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey 200 LEONOW- ZAWODOWCOW W AKCJI... 25.03.03, 01:27 To powinno Was obu, szanowni wodzowie, pogodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inter Re: Amerykanie to bandyci i tchórze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 00:14 Tobie by się przydał mocny kopniak irackiego żołnierza w śmierdzące dupsko, bo poprzewracało ci się w główce. Potem wzięli by cię do niewoli i do końca życia pracowałbyś w kajdanach przy wydobyciu ropy - tak się robi ze zidiociałymi agresorami i ich kretyńskimi przydupasami. Gość portalu: Commander Tom napisał(a): > A ciebie powinni wyslac w polnocne okolice Iraku do kurdow i > poprosic wujka Saddama o rakiete z chemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.03.03, 23:29 Ciekawi mnie po co pomoc finansowa dla Izraela ???? Malo im jeszcze ? To skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: 203.25.163.* 24.03.03, 23:40 Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe atomowa po zakonczeniu wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypominajacy Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.pool.mediaWays.net 24.03.03, 23:46 Gość portalu: kangur napisał(a): > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe atomowa po zakonczeniu > > wojny. Jako jedyni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 00:00 Gość portalu: przypominajacy napisał(a): > Gość portalu: kangur napisał(a): > > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe atomowa po > zakonczeniu > > > > wojny. > > Jako jedyni!!! ale niestety tego juz nikt nie pamieta... Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie jej nieladne poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi na zielono... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.tele2.pl 25.03.03, 01:22 Gość portalu: neon-pl napisał(a): > Gość portalu: przypominajacy napisał(a): > > > Gość portalu: kangur napisał(a): > > > > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe atomowa po > > zakonczeniu > > > > > > wojny. > > > > Jako jedyni!!! > > ale niestety tego juz nikt nie pamieta... > Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie jej nieladne > poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi na zielono... Boze ludzi co wy za bzdury wypisujecie!!! po jakim zakończeniu wojny??? do podreczników!!! do szkoły! Moze i Hitler został pokonany w maju ale walki na Pacyfiku trwaly jeszcze praktycznie do sierpnia!!! kiedy to amerykanie zdecydowali sie uzyc broni atomowej przeciwko fanatycznie walczacym japonczykom ktorzy w walce w ogole sie nie poddawali wojna mogla potrwac jeszcze dlugie miesiace okupiona ogromnymi stratami dlatego zdecydowali sie na ten krok... tak wiec prosze nie opowiadajcie TAKICH GLUPOT!!! co do oceny obecnych wydarzen to nie jestesmy w stanie tego ocenic za duzo propagandy i klamstw nie tylko ze stronu irackiej. ale jesli chodzi o histore to douczcie sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon-pl Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 01:29 Gość portalu: Szymon napisał(a): > Gość portalu: neon-pl napisał(a): > > > Gość portalu: przypominajacy napisał(a): > > > > > Gość portalu: kangur napisał(a): > > > > > > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe > atomowa po > > > zakonczeniu > > > > > > > > wojny. > > > > > > Jako jedyni!!! > > > > ale niestety tego juz nikt nie pamieta... > > Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie jej > nieladne > > poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi na > zielono... > > Boze ludzi co wy za bzdury wypisujecie!!! > po jakim zakończeniu wojny??? do podreczników!!! > do szkoły! > Moze i Hitler został pokonany w maju ale walki na Pacyfiku > trwaly jeszcze praktycznie do sierpnia!!! kiedy to amerykanie > zdecydowali sie uzyc broni atomowej przeciwko fanatycznie > walczacym japonczykom ktorzy w walce w ogole sie nie poddawali > wojna mogla potrwac jeszcze dlugie miesiace okupiona ogromnymi > stratami dlatego zdecydowali sie na ten krok... > > tak wiec prosze nie opowiadajcie TAKICH GLUPOT!!! > > co do oceny obecnych wydarzen to nie jestesmy w stanie tego > ocenic za duzo propagandy i klamstw nie tylko ze stronu irackiej. > ale jesli chodzi o histore to douczcie sie.... Z tym zakanczeniem to masz racje, ale to nie o to chodzilo (dlatego tez to pominalem)...ale tak czy siak to co zrobila Ameryka to bylo cos strasznego. Czytalem relacje ludzi, ktorzy przezyli wybuch, straszne rzeczy sie tam dzialy... Ale jesli sie mowi o tragediach II wojny to coraz rzadziej pamieta sie o tych tragediach spowodowanych bomba atomowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:15 Gość portalu: neon-pl napisał(a): > Gość portalu: Szymon napisał(a): > > > Gość portalu: neon-pl napisał(a): > > > > > Gość portalu: przypominajacy napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: kangur napisał(a): > > > > > > > > > Chcialem przypomniec swiatu ze to amerykanie uzyli bombe > > atomowa po > > > > zakonczeniu > > > > > > > > > > wojny. > > > > > > > > Jako jedyni!!! > > > > > > ale niestety tego juz nikt nie pamieta... > > > Ameryce sie rzadko wypomina bledy, i szybko zapomina sie jej > > nieladne > > > poczynania, bo Ameryka rozdziela kase, a caly swiat widzi na > > zielono... > > > > Boze ludzi co wy za bzdury wypisujecie!!! > > po jakim zakończeniu wojny??? do podreczników!!! > > do szkoły! > > Moze i Hitler został pokonany w maju ale walki na Pacyfiku > > trwaly jeszcze praktycznie do sierpnia!!! kiedy to amerykanie > > zdecydowali sie uzyc broni atomowej przeciwko fanatycznie > > walczacym japonczykom ktorzy w walce w ogole sie nie poddawali > > wojna mogla potrwac jeszcze dlugie miesiace okupiona ogromnymi > > stratami dlatego zdecydowali sie na ten krok... > > > > tak wiec prosze nie opowiadajcie TAKICH GLUPOT!!! > > > > co do oceny obecnych wydarzen to nie jestesmy w stanie tego > > ocenic za duzo propagandy i klamstw nie tylko ze stronu irackiej. > > ale jesli chodzi o histore to douczcie sie.... > > Z tym zakanczeniem to masz racje, ale to nie o to chodzilo (dlatego tez to > pominalem)...ale tak czy siak to co zrobila Ameryka to bylo cos strasznego. > Czytalem relacje ludzi, ktorzy przezyli wybuch, straszne rzeczy sie tam > dzialy... Ale jesli sie mowi o tragediach II wojny to coraz rzadziej pamieta > sie o tych tragediach spowodowanych bomba atomowa. Jak wiadomo Hitler i jego sojusznicy rowniez pracowali nad bomba atomowa, na szczescie dla nas nie zdazyli jej skonstruowac, a zrobili to pierwsi amerykanie. Teraz wyobraz sobie co by bylo gdyby amerykanie nie zaangazowali sie w wojne i odnies to do sytuacji obecnej jest pewna analogia prawda? Ludzie tacy jak Hitler, Stalin i inni dyktatorzy do ktorych napewno trzeba zaliczyc Saddama nie maja zadnych watpliwosci, oni zawsze postepuja "slusznie" i wedlug wlasnego widzimisie, nie liczac sie z zyciem ludzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków 25.03.03, 01:40 Jak to na co? Na ODBUDOWE po tej wojnie. Bo ta jeszcze sie tak naprawde nie zaczela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inter Brawo Irakijczycy! Przepędzić Amerykanów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 23:59 Armia iracka nadsopdziewnie dzielnie stawia opór agresorom. Brawo Irakijczycy! Niech zidiociali Amerykanie zaprowadzają swoje porządki w Teksasie, nikt im nie broni. Ale od innych państw z daleka, nikt nie potrzebuje amerykańskiej "bratniej pomocy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victor Re: BARDZIEJ IRADCY OD IRANCZYKOW.... IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 00:11 ...wojna dopiero sie zaczela...tak dzisiaj powiedzial p.bush....nie trzeba byc wielkim myslicielem ,zeby zrozumiec prosta prawidlowosc...,ze gdyby saddam mial taki sprzet jak usa...to nie tylko nyc by juz nie bylo...padlo tu durzo opinni (nie tylko dzisiaj i na wyborczej)...katolicy nie zabijaja...dla katolikow karzde zycie jest droge...nie karamy przestepcow bo wiadomo ...kto jest bez winny... i tak sie komunie udalo ....co za nieporuzumienie...dla tych wszystkich "uczonych w pismie" proponuje przestajemy odychac bo powietrze jest skarzone...jak ktos na ciebie idzie z nozem nastaw mu brzuch...a jak napadna twoj dom nie bron rodziny odaj co masz w pokorze...i czekaj modlac sie na nastepny napad..ps. a prawoslawni rosjanie sprzedaja ciagle nielegalnie bron irakowi... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A Brytyjczycy podejrzewaja o to Brytyjczykow... 25.03.03, 01:31 O te sprzedaz broni, bo w tych skladach Saddama pod Basra to - zaiste - caly UN odnaleziono. Z Amerykanami na czele. Jesli w Polsce kazdy dresiarz moze sobie tanio kupic kalasznikowa, to KOGO ty bedziesz za to winic: Putina, czy ruskiego szmuglera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emir Edygej Gorąca linia buszujacy w buszu- kwach kwak IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 01:52 Kwach-kwak zadeklarował Buszującemu zrzucenie GROMU /po jego sukcesach / na główny punkt oporu w Bagdadzie.Dla poległych /pełen skład/ rozspisano przetarg na czarne Worki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carl von Slepowron-Wróblewski Operacja Market Garden in Bagdad. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 01:58 Wg Washington Post ,Pentagon szykuje dla 101 Powietrzno Desant i reszty rangersów w tym GROM nowy Arnheim in Bagdad.Patrz opinia gen. von Kozieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feldfebel Kugel Re: Operacja Market Garden in Bagdad. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:02 Ja pmintac ta operacja.My strzelali w nich jak do kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonpl Polecam dla slepych milosnikow USA i nie tylko!!! IP: *.client.attbi.com 25.03.03, 02:23 Polecam tym co znaja angielski...lub poszukac po polsku Warto popatrzec na niektore z tych rzeczy (chodz jest tego wiecej), i sie zastanowic... - www.soaw.org - strona o amerykanskiej szkole dla zabojcow - film Panama Deception, film dokumentalny nagrodzony Oskarem w 1992, opowiadajacy o masowych grobach znalezionych po amerykanskiej inwazji na Paname. W mediach ogloszono ze zginelo ok 200 ciwilow, tak naprawde bylo ich 2,200 - 4,4000. - proponuje poczytac o amerykanskim "Plan Colombia" cos w rodzaju tego... www.zmag.org/ZMag/articles/herman%202.htm - majuiladoras- fabryki w ktorych ludzie zarabiaja kilkanascie centow na godzine n.p. www.motherjones.com/wto/soriano1.html A na koniec bardzo fajne strony z prezentujace punktem widzenia... www.democracynow.org/http://www.progressive.org/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jeszcze raz dzieki. Nie otwierac linkow Angeli1-DA 25.03.03, 03:08 To islamska terrorystka, ktora tylko marzy, by podeslac zakazone e-wafglikiem cookies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: JAK SIE MACIE PANIENKI.... IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 02:25 ...NA WOJNE Z REGOLY WYBIERA SIE Z JAJAMI A NIE Z WATA... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To ten "Grom" tak zupelnie bez jaj? Same kastraty? 25.03.03, 03:10 To juz PRZED, czy dopiero PO tym Iraku? A moze po raz pierwszy ich juz w Iranie? Ohyda i barbarzynsywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poul Wolfowitz Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:33 Nie będziemy szturmować Bagdadu i innych miast jak Rosjanie Berlin w 1945r,nie bedzie też SYNDROMU Arnheim.WEZMIEMY ich GŁODEM jak francuzi hiszp. SARAGOSSĘ za Napoleona,fakt zginęła cała ludność cywilna,ale to zwycięzcy mają RACJĘ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen. von Blaskowitz Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:41 Jeżeli nie szturm i nie desant to pozostaje wziąć Ich Głodem.Zarobią złodzieje z "org.humanitarnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwach-Kwak Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 02:54 Jawohl herr Bush ,Worki na GROM przygotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.proxy.aol.com 25.03.03, 02:57 Gość portalu: Kwach-Kwak napisał(a): > Jawohl herr Bush ,Worki na GROM przygotowane. -szkoda ,ze nie ma workow na glupote... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sam zaczales, a wiec odpowiedzialnosc na Cie spada 25.03.03, 03:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Kiedyś wyrwę Ci nerkę lub wątrobę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.03, 08:43 ...i wsadze w du. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Pytania dla pacyfistów 25.03.03, 03:17 ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A usunięcie dyktatora siłą? Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar. Dla ułatwienia proponuję: 1000 10 000 100 000 1000 000 więcej Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach: 1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką 2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych prześladowanych 3. cos innego Pzdr. ------------------------------------------------ Tak dla wyjaśnienia: Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym: -ofiary wojny z Iranem, -ofiary wojny o Kuwejt, -ofiary ludobójstwa na Kurdach, -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania przeciwników, w tym torturowanie dzieci. -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany, pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp.. P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentymentalny Re: Pytania dla pacyfistów IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 06:55 zwyczajny napisał: > ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A > usunięcie dyktatora siłą? > Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar. > > Dla ułatwienia proponuję: > 1000 > 10 000 > 100 000 > 1000 000 > więcej > > Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach: > 1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką > 2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych prześladowanych > 3. cos innego > > > > Pzdr. > ------------------------------------------------ > Tak dla wyjaśnienia: > Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym: > -ofiary wojny z Iranem, > -ofiary wojny o Kuwejt, > -ofiary ludobójstwa na Kurdach, > -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania > przeciwników, w tym torturowanie dzieci. > -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się > do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany, > pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp.. > > P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar. > > > > Co to za bezsensowne rzucanie cyframi. Niepowetowana szkoda jest kazdy czlowieka, ktory traci jedyne co ma- swoje zycie i to w interesie idoiotow, tyranow, naprawiaczy swiata czy innych lasych na wladze i pieniadzy, ktorzy roszcza sobie prawo dysponowania cudzym zyciem. Ale musisz wziasc pod uwage, ze wiekszosc tych ludzi zginela nie w komorach tortur, tylko chodzi o ok.900 tys ofiar wojny Iranu z Irakiem, ktora byla prowadzona przez Irak w imieniu Ameryki i zachodu przeciwko zagrozeniu islamskim fundamentalizmen z Iranu. Tak samo powstanie Kurdow bylo konsekwencja tej wojny i Saddam zagazowal kilka tysiecy Kurdow gazem, ktory mu dostarczyly USA. I wreszci 100 tys do 250 tys (zrodla roznia sie w liczbach, zrodla irackie podaja nawet 600 tys) to zabici przez Amerykanow w czasie wojny w Zatoce w 91 r. Jezeli ofiary wojen zaliczasz do prywatnych ofiar jednej strony, to musisz na konto drugiej strony w konflikcie (Amerykanow) np. conajmniej 2,5 mln Wietnamczykow, nie liczac niezliczonych amerykanskich wojen i interwencji USA w najnowszej historii. A manifestacje odnosza sie do wlasnego rzadu, czy conajmniej wlasnego kregu kultury. Inaczej nie maja sensu, bo staja sie szopka. Co Amerykanow na poczatku lat 70-tych interesowaly manifestacje harcerzy w Polsce Ludowej przeciwko wojnie w Wietnamie? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Pytania dla pacyfistow 25.03.03, 03:21 ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A usunięcie dyktatora siłą? Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar. Dla ułatwienia proponuję: 1000 10 000 100 000 1000 000 więcej Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach: 1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką 2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych prześladowanych 3. cos innego Pzdr. ------------------------------------------------ Tak dla wyjaśnienia: Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym: -ofiary wojny z Iranem, -ofiary wojny o Kuwejt, -ofiary ludobójstwa na Kurdach, -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania przeciwników, w tym torturowanie dzieci. -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany, pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp.. P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
andzela1 Re: Pytania dla pacyfistow 25.03.03, 04:33 Witam Wybacz, ale chyba z takimi pytaniami to nie tutaj. Przyjrzyj się poziomowi dyskusji, fundowanemu przez paru nawiedzonych lewaków (albo lewaczek)... Chyba, że jak rozumiem, pytanie miało być retoryczne... A tak między nami mówiąc, 900 tys. to nie jest jakaś oszałamiająca liczba. Dla pacyfistów i lewaków. Oni muszą mieć liczone w dziesiątkach albo setkach milionów. Cudzych. Bo ci pacyfiści, co to mieli bronić Saddama jako "żywe tarcze", już dawno drapnęli. Bo się koło d.. zaczęło robić gorąco. Pozdrawiam gorącą ale myślącą głowę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasyfisci na wojne Re: Pytania dla pacyfistow IP: 12.211.169.* 25.03.03, 04:41 Oj chyba sie nie doczekasz na odpowiedz... Pasyfilistom wcale nie przeszkadza mordowanie w wykonaniu Saddama, bo po pierwsze o tym nie wiedza (albo nie chca wiedziec), a po drugie to oni do Saddama urazy nie zywia. Wszak to "swoj chlop"! Do Iraku sie pasyfilista raczej nie wybiera, wieco mu tam: nie sobie Saddam robi co chce. Co innego amerkanie: po pierwsze nie dali pasyfiliscie wizy, wiec teraz musi biedak siedziec w kraju i z braku lepszego zajecia lazic na "demonstracje". Poza tym pasyfilis jest z natury czerwony, wiec zawsze z dzika rozkosza bedzie wieszal psy na "imperialistach", "kapitalistach" i kazdym, kto mu jeszcze sie do pustej lepetyny przyplacze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentymentalny Re: Pytania dla pacyfistow IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 07:00 zwyczajny napisał: > ILU LUDZI MUSI JESZCZE ZABIĆ REŻYM HUSAJNA ABYŚ POPARŁ/A > usunięcie dyktatora siłą? > Jako odpowiedź podaj liczbę ofiar. > > Dla ułatwienia proponuję: > 1000 > 10 000 > 100 000 > 1000 000 > więcej > > Co ZBROBIŁAM/EM ABY PRZESZKODZIĆ HUSAJNOWI w jego zbrodniach: > 1. protestowałam/em przeciwko HUsajnowi przed ambasadą iracką > 2. Napisalam/em chociaz 1 maila w obronie Kurdów lub innych prześladowanych > 3. cos innego > > > > Pzdr. > ------------------------------------------------ > Tak dla wyjaśnienia: > Jak na razie to Husajn ma na sumieniu około 900 000 ludzi, w tym: > -ofiary wojny z Iranem, > -ofiary wojny o Kuwejt, > -ofiary ludobójstwa na Kurdach, > -zwykłe ofiary każdej dyktatury wynikające z prześladowania > przeciwników, w tym torturowanie dzieci. > -ofiary wśród zwykłych Irakijczyków wynikające z niestosowania się > do rezolucji RB ONZ, przez co eksport ropy byl limitowany, > pieniądze były wydawane na pałace, wojsko, bezpiekę itp.. > > P.S. 900 000 to chyba minimalne oszacowanie liczby ofiar. > > > > Co to za bezsensowne rzucanie cyframi. Niepowetowana szkoda jest kazdy czlowieka, ktory traci jedyne co ma- swoje zycie i to w interesie idoiotow, tyranow, naprawiaczy swiata czy innych lasych na wladze i pieniadzy, ktorzy roszcza sobie prawo dysponowania cudzym zyciem. Ale musisz wziasc pod uwage, ze wiekszosc tych ludzi zginela nie w komorach tortur, tylko chodzi o ok.900 tys ofiar wojny Iranu z Irakiem, ktora byla prowadzona przez Irak w imieniu Ameryki i zachodu przeciwko zagrozeniu islamskim fundamentalizmen z Iranu. Tak samo powstanie Kurdow bylo konsekwencja tej wojny i Saddam zagazowal kilka tysiecy Kurdow gazem, ktory mu dostarczyly USA. I wreszci 100 tys do 250 tys (zrodla roznia sie w liczbach, zrodla irackie podaja nawet 600 tys) to zabici przez Amerykanow w czasie wojny w Zatoce w 91 r. Jezeli ofiary wojen zaliczasz do prywatnych ofiar jednej strony, to musisz na konto drugiej strony w konflikcie (Amerykanow) np. conajmniej 2,5 mln Wietnamczykow, nie liczac niezliczonych amerykanskich wojen i interwencji USA w najnowszej historii. A manifestacje odnosza sie do wlasnego rzadu, czy conajmniej wlasnego kregu kultury. Inaczej nie maja sensu, bo staja sie szopka. Co Amerykanow na poczatku lat 70-tych interesowaly manifestacje harcerzy w Polsce Ludowej przeciwko wojnie w Wietnamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Ile bylo ofiar w 91 IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 09:05 Nie bede sie rozwodzic nad twoim schematycznym opisem amerykanskich win. Ale musze cos powiedzec o tej liczbie ofiar pierwszej wojny w Zatoce Perskiej ktora podales. Skad masz te liczby i co one znacza? Liczbe ludzi ktorzy bezposrednio zgineli podczas wojny czy tzw. ofiary posrednie? (embargo, brak zywnosci, lekarstw, skazenie srodowiska itd.) Ja znalazlam taki urywek na stronie Human Rights Watch. "At the same time, we are reasonably confident that the total number of civilians killed directly by allied attacks did not exceed several thousand, with an upper limit of perhaps between 2,500 and 3,000 Iraqi dead. These numbers, we note, do not include the substantially larger number of deaths that can be attributed to malnutrition, disease and lack of medical care caused by a combination of the U.N.-mandated embargo and the allies' destruction of Iraq's electrical system, with its severe secondary effects (see Chapter Four)." www.hrw.org/reports/1991/gulfwar/INTRO.htm Czyli, w skrocie, "z duza doza wiarygodnosci mozemy oszacowac, ze liczba bezposrednich ofiar atakow alianckich nie przekracza kilku tysiecy. Za gorny limit mozna przyjac od 2,500 do 3,000 ofiar. Te liczby nie uwzgledniaja ofiar embarga, niedozywienia, braku lekarstw i zniszczenia instalacji elektrycznych." Ofiar posrednich jest prawdopodobnie wiecej niz ofiar bezposrednich. A i tak nie sadze zeby ich bylo tyle ile podajesz. A przynajmniej musialbys mi podac jakies dane - i prosze, nie z Iraku! Czy naprawde sadzisz, ze to wiarygodne zrodlo? Poza tym bezposrednie ofiary wojny a posrednie ofiary wojny to dwie rozne kategorie i jak sie podaje liczby to trzeba jasno powiedziec kogo sie w nie wlicza. Bombardowania amerykanskie nie prowadza do smierci setek tysiecy ludzi! A embargo zostalo wprowadzone przez ukochane przez pacyfistow ONZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentymentalny Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 09:14 Nie pisalem o ofiarach cywilnych, tylko o stratach irackich, podobnie jak autor postu, na ktory odpowiadalem nie pisal o ofiarach cywilnych. Pamietasz "droge smierci"? Amerykanie nie podaja strat przeciwnika, a zrodla irackie sa na pewno zawyzone. Opieram sie prasie, moge poszukac linkow do tych artykulow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentymentalny Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.GI1.srv.t-online.de 25.03.03, 09:29 Zobacz np. tu: www.vicpeace.org/fact-sheets/FactSheet3vpn.pdf More than 80,000 tons of explosives dropped by coalition forces led by the US killed between 50,000 and 100,000 Iraqi soldiers. Uwazam, ze poborowi to tez ludzie. Sam bylem w wojsku i nikt mnie nie pytal czy mam na to ochote. Oczywiscie z etycznego punktu widzenia czym innym jes zabijanie cywilow, a czym innym uzbrojonego przeciwnika. Ale w tym jednym moj przedmowca mal racje. To sa tez ofiary wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 09:50 Dziekuje. Owszem poborowi to tez ludzie ale w 91 to Irak zaczal wojne wiec trudno zeby mial specjalny zal, ze zabijano jego zolnierzy. Odpowiedzialnosc, w tym wypadku, jasno spada na sam Irak. Mnie bardziej martwia te posrednie ofiary cywilne ale to skomplikowana historia. Moze gdyby byla masowa pomoc humanitarna zaraz po wojnie to ofiar udaloby sie uniknac ale pewnie nikt sie nie kwapil dawac pomoc humanitorna w sytuacji gdy Hussejn pozostal u wladzy. Spekuluje tylko bo nie znam szczegolow. Wiem natomiast, ze w 1998 Irak wyrzucil inspektorow rozbrojeniowych. W 1999 ONZ zaproponowal zawieszenie embarga w zamian za powtorne przyjecie inspektorow (rezolucja 1284) - Irak odmowil. W 2001, administracja amerykanska zaproponowala "inteligentne sankcje" ktore mialy godzic tylko w regim a nie w populacje - pomysl zawetowala Rosja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orso Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.mif.pg.gda.pl 25.03.03, 09:15 OK, może jest tak jak piszesz. Ale powiedz mi tylko jedno, skoro "akcja obalenia reżimu Husajna" (jak eufemistycznie nazywa się operację w Iraku) ma na celu pomóc ludności Irackiej to dlaczego z 75 miliardów dolarów których Bush zażądał od kongresu na pokrycie kosztów tej operacj tylko niecałe dwa miliardy to mają być koszty pomocy humanitarnej? Czy to nie rażąca dysproporcja? Zrzucić na kogoś bomb za 75 miliardów a potem udzielić mu pomocy w wysokości mniej więcej 2% tej kwoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 09:59 Dysproporcja jest duza ale bomby i samoloty sa drozsze niz zywnosc...Poza tym jest wiele niewiadomych. Czy te dwa miliardy to tylko dorazna pomoc humanitarna czy to cala suma ktora Amerykanie chca wydac na Irak? I czy wlasciwie to duzo czy malo? Ile daje UE? Sprawdzalam na stronach Banku Swiatowego ile pomocy dostaja rozne panstwa swiata. Malo kto dostaje kolo 2 miliardow na rok. Bangladesz - najbiedniejszy kraj swiata - dostaje niewiele ponad miliard. Najwieksza suma pomocy ktora Irak ostatnio dostal to 300 milionow w 1995 bodajze. PKB Iraku to ok. 60 miliardow - ale to dane liczone metoda "purchase power parity" wiec dane absolutne na pewno sa nizsze. 70 miliardow idzie na wojsko bo wojsko tyle kosztuje - koniec, kropka. A suma przeznaczona na pomoc humanitarna to inna sprawa. Trzeba ja porownac do sum jakie normalnie sie w takiej sytuacji daje - no i do potrzeb, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Ile bylo ofiar w 91 IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:35 Gość portalu: Nath napisał(a): > Dysproporcja jest duza ale bomby i samoloty sa drozsze niz > zywnosc...Poza tym jest wiele niewiadomych. Czy te dwa miliardy > to tylko dorazna pomoc humanitarna czy to cala suma ktora > Amerykanie chca wydac na Irak? I czy wlasciwie to duzo czy malo? > Ile daje UE? Sprawdzalam na stronach Banku Swiatowego ile pomocy > dostaja rozne panstwa swiata. Malo kto dostaje kolo 2 miliardow > na rok. Bangladesz - najbiedniejszy kraj swiata - dostaje > niewiele ponad miliard. Najwieksza suma pomocy ktora Irak > ostatnio dostal to 300 milionow w 1995 bodajze. PKB Iraku to ok. > 60 miliardow - ale to dane liczone metoda "purchase power > parity" wiec dane absolutne na pewno sa nizsze. > > 70 miliardow idzie na wojsko bo wojsko tyle kosztuje - koniec, > kropka. A suma przeznaczona na pomoc humanitarna to inna sprawa. > Trzeba ja porownac do sum jakie normalnie sie w takiej sytuacji > daje - no i do potrzeb, oczywiscie. No wlasnie co po wojnie zrobi tak zwana stara europa? obrazi sie na amerykanow i na zlosc nie da pomocy? Po tych strusiach wszystkiego sie mozna spodziewac? I napewno bylo by tak, ze zadnej wojny by nie bylo gdyby strusie stanely na tak stanowczym stanowisku jak amerykanie,ale strusie jak to strusie albo w nogi, albo leb w piasek i wtedy nic nie slychac ani nic nie widac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FakIrak Link do Video IP: 12.208.65.* 25.03.03, 04:00 Pierdolone Irakyjczyki patrzcie co zrobili z zolnierzami amerykanskimi. I co myslicie ze inaczej zrobia z Polskimi wojakami. movies.ogrish.com/killedsoldiers.asf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Co zrobia Izrael, Chiny, Indie lub Pakistan? IP: *.sympatico.ca 25.03.03, 06:42 Przedluzajaca sie wojna z Irakiem i zwiazanie w niej wojsk USA i GB, to idealny czas dla Izraela, Chin, Indii lub Pakistanu do zlatwienia porachunkow ze swoimi sasiadami.To moze zas oznaczac III Wojane Swiatowa. Ciekaw jestem czy Amerykanie wzieli taka ewnutalnosc pod uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Co zrobia Izrael, Chiny, Indie lub Pakistan? IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:40 Gość portalu: Toronto napisał(a): > Przedluzajaca sie wojna z Irakiem i zwiazanie w niej wojsk USA i > GB, to idealny czas dla Izraela, Chin, Indii lub Pakistanu do > zlatwienia porachunkow ze swoimi sasiadami.To moze zas oznaczac > III Wojane Swiatowa. Ciekaw jestem czy Amerykanie wzieli taka > ewnutalnosc pod uwage? Jaka przedluzajaca sie wojna???? co ty pleciesz czy ty w ogole wiesz co ty mowisz? Dzialania trwaja nawet nie tydzien!!! a ty mowisz o przedluzajacej sie wojnie??? wiesz w ogole ile wojny trwaja? no tak ale pewnie jestes z generacji "szybko, latwo i za darmo" 2 dni wojna potem juz cos innego ??? zastanow sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusa Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.telia.com 25.03.03, 06:48 Polski rzad jest zdrajca ubogiego polskiego narodu, nie zapewini polakom opieki spolecznej, lekarskiej, wyksztalcenia ani bytu. Za korupcje sprzedal sie amerykanom i daje polska krew rzolniezy aby bronili amerykansiego imperializmu. Telewizja i gazety sa narzedziem propagandy gorszej niz za stalina. Ostatnio wiemy ze anglicy nie moga zajac miasta Umm Qasr i postanowiono ze polsi kontygent Grom z 50 ludzmi ma pojsc najpierw na boso aby rozladowac miny zanim narod szlachetny wejdzie z pancerzem. Podpisali przecierz krwia. Busch bandyta i Kwasniwski jego lekaj to tez bandyta ale dla polskiego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 10:02 Gość portalu: Lusa napisał(a): > Polski rzad jest zdrajca ubogiego polskiego narodu, nie > zapewini polakom...wyksztalcenia Swieta prawda. Biorac pod uwage styl i ortografie twojej wypowiedzi jestes przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.phys.put.poznan.pl 25.03.03, 16:43 Gość portalu: Lusa napisał(a): > Polski rzad jest zdrajca ubogiego polskiego narodu, nie > zapewini polakom opieki spolecznej, lekarskiej, wyksztalcenia > ani bytu. Za korupcje sprzedal sie amerykanom i daje polska > krew rzolniezy aby bronili amerykansiego imperializmu. > Telewizja i gazety sa narzedziem propagandy gorszej niz za > stalina. Ostatnio wiemy ze anglicy nie moga zajac miasta Umm > Qasr i postanowiono ze polsi kontygent Grom z 50 ludzmi ma > pojsc najpierw na boso aby rozladowac miny zanim narod > szlachetny wejdzie z pancerzem. Podpisali przecierz krwia. > Busch bandyta i Kwasniwski jego lekaj to tez bandyta ale dla > polskiego narodu. boze ludzie.... co za brednie!!! nie dziwota ze w polsce jest jak jest skoro jak widze po tej dyskusji - trzeba to powiedziec - rozumowanie i madrosc wyraznie dostala kopa i poszla sie je!@$#!ć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarotor Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: 62.244.138.* 25.03.03, 07:57 23 marca. Ta scena godna najlepszych malarzy-marynistów rozegrała się we wschodnim rejonie Morza Śródziemnego. Rakieta tomahowk startuje z okrętu USS Cape St. George KENNETH MOLL AP - nie pisze się "tomahowk" tylko Tomahawk - myslę, że także z dużej litery, bo jest to nazwa konkretnej rakiety. Trzeba się uczyć chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Oj, bo się Amerykanie zdenerwują IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 08:03 i wezwą kompanię piechoty izraelskiej. A wtedy koniec zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabek Nie "tomahowk"... IP: *.gov.pl 25.03.03, 09:10 a "tomahawk". Ot takie tam, błędziki. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piasek Pustyni Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.pppool.de 25.03.03, 09:32 Zza grobu przemowil niesmiertelny wodz i przyjaciel wszystkich terrorystow,pacyfistow,sekciarzy,tych co nie wiedza w Europie o co naprawde na tym swiecie chodzi.Specjalista od oglopiania maluczkich nie zyje! On juz jest tam gdzie nie potrzebuje sie wlasnego ciala.Rabneli go moze przedwczoraj?Jak ruscy nie pommoga im teraz to ani Al- Kaida ani Chirac ani innni ``specjalisci`` od pokoju nie beda w stanie zatrzymac zmian jakie przyniesie amerykanska interwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialasova DOBRZE ZE JEST TA GAZETA... IP: 161.52.158.* 25.03.03, 09:52 Dobrze, ze jest ta Gazeta, jedyne objektywne zródlo informacji z lini frontu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dude Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 10:41 Skoro Irakijczycy ciesza sie ze smierci zolnierzy koalicji, skoro tak strasznie sa za Saddamen, to po cholere w ogole tam wkroczono. Trzeba bylo zalozyc tak szczelne embarga na wszystko, niech Irak bedzie samowystarczalny, sadze ze za 2-3 lata poumierali by zglodu... bo ropy jesc sie nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.de.deuba.com 25.03.03, 11:32 Chwala bohaterskim obroncom niepodleglego Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.154-201-24.mtl.mc.videotron.ca 25.03.03, 13:05 Opor godny lepszej sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anomim Re: Przemówienie Saddama do Irakijczyków IP: *.abo.wanadoo.fr 26.03.03, 19:48 A za Amerikonami, maly Adas Bushnik na koniku gna ! Odpowiedz Link Zgłoś