Dodaj do ulubionych

Mahmoud Salah...

06.12.06, 20:38
... zabity z zimną krwią, bez aresztu, bez sądu, bez zarzutów. Zdarzenie
udokumentowane zdjęciami i relacjami świadków.

# www.ipc.gov.ps/ipc_e/ipc_e-1/infograph/al-quds/al-Quds.html

Czy usprawiedliwieniem dla takiego postępowania może być fakt, że istniały
podejrzenia co do tego, że ten człowiek wysługuje się organizacjom
terrorystycznym? Dana33 w wygodny i bezkrytyczny sposób usprawiedliwiła
sadystyczne łamanie kości przez izraelskich żołnierzy, którzy wykazywali przy
tej czynności dużo dobrego samopoczucia. Wojna doprowadza do zaniku ludzkich
uczuć, co wtedy pozostaje? Może przestrzeganie ogólnie przyjętych unormowań w
sprawie postępowania z jeńcami?
Obserwuj wątek
    • demagok Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:42
      Na szostym zdjeciu widac ze ma pas z dynamitem. Chyba to bylo konieczne co ?
      Kazdy ma prawo zabic terroryste z pasem dynamitu. Robi sie tak nawet w krajach
      demokratycznych, na przyklad w USA .
      • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:46
        a na piątym?
        • blazare Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:49
          aaki napisała:

> a na piątym?

Uprasza się o niekarmienie trolla.

##################

Troll-idiota, który używa teraz nicka 'demagok' pisał też pod pseudonimami:
          "kakauko", "kakauko1", "kakauko2", "kakauko3", "pisssmaker", "oj_dana33",
          "frendzio", "star-war", "szybki_wytrysk", "szybki_wytrysk1",
          "mi_mi_mi_chhhh_nnnnik", "arbat" itd. itd.
          • demagok Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:51
            blazare trollu nie przeginaj pały. Juz raz mi to zarzuciłeś. Natychmiast piszę
            do abuse o zablokowanie tobie konta za rozgłaszanie nieprawdy.
        • demagok Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:53
          aaki napisała:

> a na piątym?
          Na piątym ten pas też jest . Ja powiększyłem zdjęcie i widać go pod rękami.
          • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:56
            przemiescił sie samoistnie w trakcie powiekszania zdjęcia
            • demagok Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:58
              aaki napisała:

> przemiescił sie samoistnie w trakcie powiekszania zdjęcia

Tez tak myślałem na początku. Zważ jednak że piąte zdjęcie jest z innego kąta.
              • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 21:19
                powyższe zdjęcia ze względu na drastyczność choć nie wyjątkowosc sprawy są powszechnie znane i publikowane.
                jeżeli sprawy sie mają jak mówisz to istnieje z pewnością kontrdokumentacja zdjęciowa tego faktu przeciwko propagandzie hamasu
                nie mam na mysli powiekszania cyfrowego pikseli jakie stosujesz
                istnieje?
                • demagok Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 21:31
                  Nie wiem czy istnieje. Prawdopodobnie nie. A jeśli tak to będą skrzętnie
                  ukrywane. Fotki wyglądają mi na zrobione przez aparat w telefonie. Zastanawiam
                  sie co robi tam robot do rozbrajania bomb. Może miał rzeczywiście tam co robić ?
                  • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 21:36
                    wlasnie nie widać aby coś robił
                    myslisz ze żydzi nie maja zwyczaju dokumentować fotograficznie takowych wydarzeń celem działań propagandowych pokazujących ich słuszną walkę z terroryzmem?
                    • demagok Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 21:46
                      > myslisz ze żydzi nie maja zwyczaju dokumentować fotograficznie takowych
                      wydarze
                      > ń celem działań propagandowych pokazujących ich słuszną walkę z terroryzmem?

Być może że mają. Ja oceniam to co widzę. Szlag nie trafia kiedy oglądam film ,
                      z przewracającymi się po strzale kobietami z Palestyny. Ale trafia mnie również
                      szlag , kiedy widzę araba z pasem dynamitu. Ja tez mam wiele wątpliwości. Nie
                      mniej jednakwidzę ten pas z dynamitem.
                      • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:05
                        sęk w tym ze na tych zdjęciach wielu detali to nie widac.
                        zdjęcie jest szeroko rozpropagowane w internecie jako przykład okrucieństwa izraelczyków.
                        nie ma jednak tam w miare wiarygodnych zdjęciowych i pisanych argumentów "drugiej strony". wydaje mi sie to conajmniej zastanawiające.
                        ale to ci sie chwali ze probujesz zwalczyć jeszcze jedna hamasowska hucpę.
                        masz dobre intencje
                        ROTFL
                        • demagok Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:19
                          Aaki ja nie próbuję niczego zwalczać. Mam tylko wątpliwości wobec tego co widzę.
                          • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:44
                            no cóż-o ile dla postronnej osoby zrobienie z ukrycia tych zdjec bylo pewnym wyczynem,to dla policji obfotografowanie ze wsztstkich stron ciała terrorysty opasanego dynamitem po to aby potem pokazac mediom legalnosc swego dzialania nie byloby zadnym problemem.
                            wnioski wyciagnij sam.
                          • aaki te same-nieco dokładniejsze zdjęcia 06.12.06, 23:10
                            www.refuseandresist.org/newwar/031402palestine.html
                            • demagok Re: te same-nieco dokładniejsze zdjęcia 06.12.06, 23:31
                              Tiaaa. Tutaj nie mam już żadnych wątpliwości. To zwykłe morderstwo.
                              • demagok Re: te same-nieco dokładniejsze zdjęcia 06.12.06, 23:32
                                A raczej niezwykłe.
    • absztyfikant Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:43
      Hamasowska propaganda...

www.ipc.gov.ps/
      Jak widze znalazles nowe i nieskonczone zrodlo propagandy...
      • blazare Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:47
        absztyfikant napisał:

> Hamasowska propaganda...

Po czym poznajesz, że to co pokazałem, stanowi materiał propagandowy?
      • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 20:58
        czy izrael tez posługuje sie propagandą?
        czy nigdy?
        • z_daleka Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:00
          A wracajac do tych zdjec, czy ktos wie kto je zrobil? Sa rzeczywiscie robione z
          kilku roznych miejsc i z roznej wysokosci...Nie wydaje mi sie aby robili je
          Izraelczycy, tez nie sadze aby pozwolili krecic sie przy takiej scenie komus
          obcemu...W sumie dosyc dziwny ten fotoreportaz. Nie mowie , ze nieprawdopodobny,
          ale tylko, ze dziwny.
          • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:07
            owszem pewnie by nie pozwolili oficjalnie tego fotografować osobom postronnym
            ale z pewnoscią by sami sfotografowali dla potrzeb kryminalistyki i dla swojej propagandy-to wręcz oczywiste.
            • z_daleka Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:11
              dla swoich potrzeb sfotografowaliby to profesjonalnie...to wrecz oczywiste.
              • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:17
                przypuszczam ze tak.sfotografowaliby i pokazali w odpowiedzi na kłamstwa hamasu.
                ale nie pokazują.sam sie dziwie czemu ....
                kwintesencja ogólna problemu ponizej
                www.haaretz.com/hasen/spages/790722.html
                • z_daleka Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:26
                  kwintesencja? Problem-fotoreportaz jest z 2002 roku...
                  I kto by tak jak przypuszczasz "sfotografowaliby i pokazali w odpowiedzi na
                  kłamstwa hamasu". Jakies to niejasne...
                  • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:36
                    nie przeczytałes artykułu w haaretzu-a szkoda. on dotyczy powtarzających sie generaliów i spaczonego juz myslenia obu stron a nie imponderabilii.
                    jakos mało pojetny (dzis?) jestes:
                    skoro zabity został terrorysta przez słuzby policyjno/wojskowe to jest oczywiste ze słuzby te udokumentowały fotograficznie słusznośc swego działania.
                    na potrzeby własne i na potrzeby propagandy.
                    pokazane zdjęcia wyglądaja zaś rzeczywiscie na zrobione z ukrycia.
                    i co tu duzo gadac nie stawiaja waszego państwa w korzystnym swietle
                    • z_daleka Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:42
                      Ci zydzi to rzeczywiscie wyjatkowe osly, podrabiaja zdjecia propagandowe, zeby
                      wygladaly na wykonane z ukrycia kemera przemieszczajaca sie z miejsca na
                      miejsce...wszyscy maja sadzic, ze to jakis palestynczyk napstrykal i to wszystko
                      po to, zeby "co tu duzo gadac" postawic wlasne panstwo w niekorzystnym
                      swietle....mam dzisiaj slaby dzien( a wlasciwie to juz noc).;-)
                      • aaki Re: Mahmoud Salah... 06.12.06, 22:48
                        ok-to fotomontaz+retusz.
                        faktyczne to wówczas zmilitaryzowana grupa hamasu rozwaliła bezbronnego żyda
                        a zdjęcia zrobił z ukrycia pewien stary rabin.
                        dobranoc
                    • absztyfikant "imponderabilii." 06.12.06, 23:27
                      Ty masz mature?:))))))
                      portalwiedzy.onet.pl/abc-polszczyzna.html?S=Im&tr=pol-tru
                      • aaki Re: "imponderabilii." 06.12.06, 23:32
                        nie załapałes całego kontekstu koleś-pewnie to za trudne dla ciebie. tak więc i dyskutowac z toba nie zamierzam. to tyle gwoli odpowiedzi na twoje pytanie.
                        • absztyfikant Re: "imponderabilii." 06.12.06, 23:35
                          :)))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka