Dodaj do ulubionych

Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańska)?

26.02.07, 23:30
Przecież użycie jej nie będzie możliwe z polecenia polskiego rządu czy MONu
tylko z polecenia Amerykańców!

Co oznacza że decyzje niszczenia ew. celów będzie podejmowana z punktu
widzenia amerykańskiego a nie polskiego jak również ew. konsekwencje gdzie
będą spadać szczątki rakiet, czy pozostałością po ładunkach (bron masowego
rażenia?) nie będą brane pod uwagę w Warszawie.

Tzw. tarcza rakietowa będzie zlokalizowana w eksterytorialnych bazach na
terenie Polski (zupełnie jak za czasów ZSRR i obecności sowieckich rakiet
jądrowych w PRL).

A amerykańscy żołnierze z tych baz nie będą podlegać polskiemu prawu - i
jeśli będą się zachowywać jak zachowają się Amerykance np. w Japonii w
amerykańskich bazach (vide liczne gwałty żołnierzy z US Army na małoletnich
Japonkach) to niejeden skandal nam się szykuje.

Ciekawe czy będą to cenzurować jak cenzurowała prasa peerlowska gwałty i
zabójstwa dokonywane przez żołnierzy Armii Czerwonej w czasach PRL:(
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 26.02.07, 23:37
      spokojnie
      tarcza napewno nie powstanie
      za duzo kosztuje
      pozatym rzady tego wariata Busha niedługo sie skoncza
      • wujcio44 Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 02.03.07, 14:04
        rzewuski1 napisał:

> spokojnie
        > tarcza napewno nie powstanie
        > za duzo kosztuje
        > pozatym rzady tego wariata Busha niedługo sie skoncza

Decyzję o zbudowaniu tarczy antyrakietowej podjął Bill Clinton. To na tyle.
    • stranger.pl Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 02.03.07, 14:02
      No i co? Nikt nie umie odpowiedzieć mi na to pytanie?
      • wujcio44 Po co Ameryce taka Polska? 02.03.07, 14:30
        > No i co? Nikt nie umie odpowiedzieć mi na to pytanie?
    • jj-kk Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 14:12
      mnie wie juz nie chce :)))
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57632297&a=57632297
      • stranger.pl Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 14:38
        Jeśli tarcza powstanie w Polsce w najbliższych wyborach parlamentarnych
        zagłosuje na partie która obieca ich natychmiastowa likwidację (i biada jeśli
        nie dotrzyma słowa) choćby to była nawet SLD lub Zieloni lub Anarchiści lub
        Trockiści czy skrajna prawica!

Ja się nie zgadzam na to i nie będę tego tolerował - mało tego osoby które
        zgodzą się na obecność Tarczy w Polsce moim zdaniem działają wbrew polskiej
        racji stanu i za to powinni być pociągnięci pod odpowiedzialność karną i stanąć
        na szafocie:P
        • jj-kk Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 14:47
          1. To glosuj na leppera :)))

hloopie sie ucieszy, bo mu ostatnio wyborcy uciekaja :)))

PS. pedalow tez chcialbys roztrzeliwac?
          • stranger.pl Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 14:52
            jj-kk napisał:
            "pedalow tez chcialbys roztrzeliwac?"

Nie, przymusowo leczyć!!! Trzeba być psychicznie chorym aby normalny facet
            wzdragał się przed pięknem ciała kobiety:P
            • wujcio44 Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 14:55
              stranger.pl napisał:
              Trzeba być psychicznie chorym aby normalny facet
              > wzdragał się przed pięknem ciała kobiety:P

To sie zdecyduj: psychicznie chory, czy normalny.
              • stranger.pl Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 14:57
                Hehehe - przejęzyczyłem się - oczywiście powinno być:

"Trzeba być psychicznie chorym aby facet wzdragał się przed pięknem ciała
                kobiety:P":)
                • wujcio44 Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 15:01
                  stranger.pl napisał:

> "Trzeba być psychicznie chorym aby facet wzdragał się przed pięknem ciała
                  > kobiety:P":)

Ale chyba nie każdej i nie zawsze?
                  • stranger.pl Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 15:03
                    Gdzieś czytałem mądre słowa: "Każda potwora znajdzie swego amatora":)
            • felusiak1 Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 15:02
              stranger.pl napisał, że pedałów należy leczyć przymusowo.

A jeśli nie dadzą się wyleczyć "to powinni być pociągnięci pod odpowiedzialność
              karną i stanąć na szafocie."

Ze swojej strony proponowałbym pominięcie procedury sądowej i postawienie na
              szafocie bez sądu. Sprawa sądowa niesie ryzyko uniewinnienia i wtedy szafot nie
              wchodziłby w rachubę co wywołałoby silne wzburzenie w strangerze i mógłby czuć
              się zmuszony do dokonania zamachu na sąd, rząd i kto nawinie się po drodze.
              • stranger.pl Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 15:07
                Felusiak jak zwykle kłamiesz i oszukujesz - ty to masz dziedziczne?
                Zrobiłeś manipulację i włożyłeś w moje usta coś co nie powiedziałem

twoje słowa:
                > stranger.pl napisał, że pedałów należy leczyć przymusowo.
                > A jeśli nie dadzą się wyleczyć "to powinni być pociągnięci pod
                odpowiedzialność karną i stanąć na szafocie."

moje słowa:
                "Ja się nie zgadzam na to i nie będę tego tolerował - mało tego osoby które
                zgodzą się na obecność Tarczy w Polsce moim zdaniem działają wbrew polskiej
                racji stanu i za to powinni być pociągnięci pod odpowiedzialność karną i stanąć
                na szafocie:P"

Gdzie tu jest mowa o pedałach i szafocie?
                • felusiak1 stranger wie co dobre i dla kogo 02.03.07, 15:30
                  I tak pedałom wyznaczył przymusowe leczenie a tym, z którymi nie zgadza się,
                  szafot. Mniemam, ze z pedałami tez sie nie zgadza, zatem szafot, chyba, ze dadza
                  sie wyleczyc albo podpiszą deklarację, że juz pedałami wiecej nie bedą.

Czy ty stranger już jesteś w ogólniaku czy nadal w podstawówce?
                  Pewnie masz pod górke do szkoły....
                  • stranger.pl Re: stranger wie co dobre i dla kogo 02.03.07, 15:36
                    To swoje mniemania oszuście nie przerabiaj na rzekomo moje słowa:P
                    Nie znasz interpunkcji i zasad pisowni?

W moich oczach po czymś takim "felusiak" okazałeś się, że jesteś bardzo
                    nikczemnym człowieczkiem. Spadaj żałosny dupku-oszuście:P
                    • felusiak1 Re: stranger wie co dobre i dla kogo 02.03.07, 16:02
                      Naprawdę?
                      Popatrz na siebie. Napisałeś, że chciałbyś "pod odpowiedzialność karna i na
                      szafot". Czyli z góry zakładasz, że ludzie zostana skazani na kare śmierci.
                      Powiedz mi co zrobisz kiedy sąd ich uniewinni albo nie ukara szafotem. Czy zatem
                      nie lepiej byłoby od razu, bez sądu, na szafot aby uniknac niechcianej konkluzji?
                      Z tymi pedałami też powinieneś przyjąć podone rozwiazanie. Zawsze istnieje
                      możliwość, że nie dadza sie wyleczyć.

PS. dlaczego po każdym zdaniu wklejasz literę P. Co to ma oznaczać?
                      • stranger.pl Re: stranger wie co dobre i dla kogo 02.03.07, 16:08
                        Felusiak jeszcze raz ci powiem: Twoje wnioski czy mniemania nie są moimi
                        słowami i nie masz prawa stwarzać wrażenia, że powiedziałem coś co jest tylko
                        twoim mniemaniem - to co zrobiłeś to manipulacja i oszustwo.

Takie rzeczy nie robi się także na forach bo to jest bardzo nieprzyzwoite!

Nie mam ochoty na rozmowy z kimś kto sięga do takich metod.

PS
                        Dziś jedna z Komisji UE oświadczyła że prof. M. Gierych zostanie przesłuchany w
                        sprawie tzw. broszury o Żydach a... następnie ukarany,

Czyli ja tylko postępuje w myśl metod działań i zaleceń Unii Europejskiej:P
                        Na tym kończę dyskusje z tobą.
                        • felusiak1 ale ma dziurawe wiaderko 02.03.07, 16:35
                          Informacja w gazecie:
                          Maciej Giertych zostanie przesłuchany, a następnie może zostać ukarany za
                          publikację ocenianej jako antysemicka książeczki z logo PE.

Informacja w rozumieniu strangera:
                          Maciej Giertych zostanie przesłuchany, a następnie ... ukarany za publikację
                          ocenianej jako antysemicka książeczki z logo PE.
                          Giertychowi grozi szafot 1, 2 albo 3.
                          1. nagana
                          2. pozbawienie diet na okres od 2 do 10 dni
                          3. zawieszenie w całości lub w części udziału eurodeputowanego w pracach
                          parlamentu na okres 2 do 10 dni.

No to jak, pierwsza ogólniaka czy ósma podstawówki?
              • wujcio44 Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 15:08
                felusiak1 napisała:

Sprawa sądowa niesie ryzyko uniewinnienia i wtedy szafot nie
                > wchodziłby w rachubę

Twoje obawy przestaną być aktualne, jeśli uda się rozbić układ zakonspirowany w
                wymiarze sprawiedliwości.
            • jj-kk Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 15:13
              stranger.pl napisał:
              > Nie, przymusowo leczyć

Ale po co?
              Oni dzialaja na moja korzysc...
              zdejmuja mi z rynku konkurencje do kobiet :)))
              leczyc przymusowo trzeba tylko lesbijki, gdyz nie wiedza, co dobre :)))

• stranger.pl Re: Podyskutuj z Premierem :))) 02.03.07, 15:32
                Przymusowo leczyć jak najbardziej - ja się nie boję konkurencji:)
                Zresztą konkrencja jest zdowa w każdym wzgl. - słabi i nic wartościowi nie
                zdobywają "nagród":)

Boje się za to że ew. nauczyciel-pedał zmanieruje mi dzieci w szkole a mój ród
                musi przetrwać i chciałbym mieć wnuki:))
                • felusiak1 Leczyś w lecznicach? 02.03.07, 16:05
                  Pomyślałem sobie. Wiesz stranger, ze te spodnie i koszulę i buty, które masz na
                  sobie najprawdopodobniej zaprojektował nieuleczalny pedał.
                  Przyjdzie ci się chodzic na golasa. Ale za to dzieciaki beda chronione i ród
                  przetrwa.
                  • enedue3 felusiak zjeżdzaj albo trzymaj się tematu 02.03.07, 18:09
                    "paplesz" bez sensu! Kto ci płaci za sypanie "piachu" w dyskusję?.

Wracajac do zasadniczego tematu, jestem przeciwny instalacji amerykańskiej
                    tarczy. Nie zwieksza, to badziewie ,bezpieczeństwa Polski to raz, dwa ściąga
                    zagrożenie zewnętrzne, trzy daje pretekst USA do wtrącania się w politykę
                    Polski (dotyczy to wszystkich obszarów; polityki zagranicznej, życia
                    społecznego, gospodarczego, ect). Rozgarniętym nie trzeba pisać więcej :).

Odwołam się do historii, Konrad Mazowiecki zainstalował nam kilka "tarcz" w
                    przeszłości,w postaci zakonu krzyzackiego i ich zamków, "tarcza
                    Malbork", "tarcza Szczytno","tarcza Nidzicy", itd.
                    Smród wlecze się do dzisiaj w postaci powiernictwa puskiego :).

• stranger.pl :))) 02.03.07, 18:19
                    • felusiak1 staram sie trzymać tematu ale on ciagle ucieka 02.03.07, 18:20
                      Bardzo mnie cieszy, że jesteś przeciwko tarczy.
                      Niestety argumenty przez ciebie przytoczone sa watłe i na dobrą sprawę
                      nie wytrzymuja krytyki.
                      Aby definitywnie pozbyć sie jakiegokolwiek wpływu zagranicy na politykę
                      zagraniczna, wewnętrzna i pozagrobową należy natychmiast wystapić z NATO, Unii
                      Europejskiej i wszystkich organizacji, które potencjalnie moga ograniczać
                      suwerenność.
                      Na marginesie, to nie USA wtraca się do budowy obwodnicy. Ale tego saspektu nie
                      krytykujesz zatem mniemam, ze zgadzasz sie na ingerencję ale tylko przez
                      zatwierdzonych przez ciebie ingerentów.
                      Piasek, piasek, piasek......
                      Kto mi płaci? Jak myslisz? Mossad? CIA?
                      A tobie kto połaci?
                    • jj-kk wspolpraca polsko-amerykanska jest korzystna... 02.03.07, 18:40
                      scisla wspopraca...
                      dla PIN-u, czyli Polskiego Interesu Narodowego...
                      na okres przejsciowy 30-40 lat, az Niemcy i Rosja OSTATECZNIE
                      przyzwyczaja sie do niepodleglej Polski.

I dlatego mamy tu TAKTYCZNA wspolnote interesow z USA.
                      Nie wymyslam niczego nowego, dziecie :)))
                      tak mysli gros polskich elit politycznych .

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
                      • stranger.pl Re: wspolpraca polsko-amerykanska jest korzystna. 02.03.07, 18:47
                        Tyle że historia uczy Polaków, że USA mają juz tradycję sprzedawania Polaków i
                        Polski (vide Jałta). A kto raz spróbował był sutenerem (USA) moze ponownie to
                        uczynić bez większych problemów moralnych)!
                      • enedue3 panie dr :)) 02.03.07, 18:50
                        ale nie na tyle ścisła, żeby instalowac sobie "wychodek" (czytaj bazy
                        amerykańskie). Co to za argument, że ..aż niemcy i rosja ostatecznie
                        przyzwyczaja się niepodległości Polski... co to jest?! To pisze dr? :((((.Nie
                        znasz historii tych narodów i polityki, która niezmienna jest od wielu wieków!!
                        Co to jest 40 lat ?:))))
                        DZIĘKUJę ZA TAKIE ELITY!

Pełzając przed klęską się nie uchronisz panie dr - mawiał Cyceron
                        • jj-kk dziecie ty moje :))) 02.03.07, 18:55
                          w Niemczech mieszkam Cwierc (!) wieku, a do Rosji jezdze od 30 tu lat...

to tyle, maja ty ljubimaja djewuszka, vel mein schönes und beliebtes Mädchen

- co do znajomosci obu tych krajow :))

Kluc sie nie ze mna, tylko z Polskim Rzadem :)))

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

• enedue3 Re: dziecie ty moje :))) 02.03.07, 19:00
                            być tam a rozumieć historie to szalona różnica :))).
                            • jj-kk Re: dziecie ty moje :))) 02.03.07, 19:04
                              W kazdom sluczaje, maja ty ljubimaja :)))
                              no wsio taki, ransze padumaj, a patom piszi...

und wenn Du irgenwann zu einem vernünftigen Schluß kommst,
                              dann melde dich bei mir an :)))
                          • stranger.pl Re: dziecie ty moje :))) 02.03.07, 19:01
                            Twoja "znajomość krajów" wypowiadana z takim przekonaniem z twoich własnych ust
                            to tylko twój subiektywny punkt widzenia i wiesz co? Pachnie troszkę
                            pyszałkowatością.

• jj-kk naturalnie. 02.03.07, 19:06
                              gdyz nikt na tym forum nie zna i Niemiec i Rosji od ponad 30-tu lat...

tak, jak ja :)))
                            • enedue3 Re: dziecie ty moje :))) 02.03.07, 19:10
                              pych z drogi spycha! to mi wystarczy żeby gościa skutecznie ocenić :))

A już te wtrącone zdanka w obcych językach dyskredytują goscia
                              dokumentnie :))))))
                              • jj-kk a jeszcze bardziej 02.03.07, 19:28
                                dobije cie moimi rosyjskimi i niemieckimi wierszami :)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9435843&a=9435843
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=32665346&a=32665346
    • felusiak1 Polska powinna wystapić z NATO 02.03.07, 18:30
      i wtedy zniknie problem tarczy.
      Wprawdzie tarcza nie jest przedsiewzieciem NATO ale pozostaje w ścisłej korelacji.
      Wynika to ze statutu paktu a w szczególności z Artykułu numer 5 (Article V).
      Wprawdzie Article V nie jest tak morderczy jak Article IV Unii Europejskiej ale
      trudno od niego uciec.
      • jj-kk Felusiak, dzieciarnia antyamerykanska 02.03.07, 18:42
        chce sobie poplakac na forum i daj im te szanse :)))
        • stranger.pl Re: Felusiak, dzieciarnia antyamerykanska 02.03.07, 18:50
          "Jotka" powiedz mi czy ty czytałeś może coś o fiansowaniu narodzin nazimu
          (narodowego socjalizmu) w Niemczech i bolszewizmu w Rosji przez USA (biznes) i
          popieraniu tych poczynań (biznesu amerykańskiego) przez amerykańskich polityków
          i czynniki rządowe?
          • jj-kk hloopcze, na trywialne pytania 02.03.07, 18:59
            nie mam zwyczaju odpowiadac...:)

przypominam ci jednak , ze od czasu lat 20.tych ,
            20-go wieku, Ameryka nieco sie zmienila :)))
            • stranger.pl Re: hloopcze, na trywialne pytania 02.03.07, 19:08
              "Jotka" polityka takich krajów jak np. Rosja, Niemcy czy USA nie zmienia się -
              zmieniają się "tylko" metody realizacji tej polityki!

Jak ty tego nie możesz wiedzieć?

No widzę że nie zaprzeczasz że to Amerykance współtworzyli narodzenie nazizmu i
              bolszewizmu.

Jak to jest że Amerykance byli Akuszerką bolszewizmu a potem "bronili" Świat
              przed bolszewizmem? Jak to jest że Amerykance stworzyli Al Kaidę i Osamę bin
              Ladena a teraz "bronią" Świat przed tą Al Kaidą i Osamą bin Ladenem?

Możesz mi to wyjaśnić?
              • stranger.pl "Jotka" byłbym ci wdzieczny gdybyś odpowiedział? 02.03.07, 19:26
                na zadane pytanie.

Jak to jest że Amerykance byli akuszerką bolszewizmu a potem "bronili" Świat

Możesz mi to wyjaśnić?
                • jj-kk smieszysz :))) 02.03.07, 19:30
                  scisly, taktyczny (nie strategiczny - czyli wieczny) sojusz z USA jest dzis
                  w Interesie Polski...
                  na okres jednego pokolenia...
                  i tylko tyle mam ochote ci wyjasniac, hloopcze :)))
                  • stranger.pl Re: smieszysz :))) 02.03.07, 19:39
                    Well a gdzie odpowiedz na to:

Możesz mi to wyjaśnić?
          • felusiak1 Re: Felusiak, dzieciarnia antyamerykanska 02.03.07, 19:02
            Powiedz mi stranger gdzie ty czytałeś. Co czytałeś wiem ale interesuje mnie gdzie?
        • enedue3 Tu widzę lewactwo ! 02.03.07, 18:54
          na kolanach :))))
          • enedue3 Re: Tu widzę lewactwo ! 02.03.07, 18:55
            to było do jj-kk
        • felusiak1 Re: Felusiak, dzieciarnia antyamerykanska 02.03.07, 19:00
          No i cały czas daje im sie slizgac ale nie moge powstrzymać sie od posypywania
          piaskiem tej slizgawki.
    • jorl Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 02.03.07, 19:37
      stranger.pl napisał:

> Przecież użycie jej nie będzie możliwe z polecenia polskiego rządu czy MONu
      > tylko z polecenia Amerykańców!

Jezeli faktycznie na terenie Polski maja byc silosy z tymi rakietami do
      niszczenia rakiet miedzykontynentalnych jak sie ostatnio mowi to beda tylko
      uzyte w trakcie wielkiej wojny. I wtedy te rakiety nie beda napewno lecialy na
      Polske ale na USA. A jesli Polska opiera swoja obrone na USA to powinna sie
      cieszyc ze USA chociaz troche bedzie tymi rakietami chroniona. W koncu patron
      Polski wiec o co chodzi.

> Co oznacza że decyzje niszczenia ew. celów będzie podejmowana z punktu
      > widzenia amerykańskiego a nie polskiego jak również ew. konsekwencje gdzie
      > będą spadać szczątki rakiet, czy pozostałością po ładunkach (bron masowego
      > rażenia?) nie będą brane pod uwagę w Warszawie.

Z tymi odpadkami nie przesadzajmy. Lecace glowice maja byc rozbijane w
      odleglosci nie setek a tysiecy kilometrow od startu takiej przeciwrakiety. Czyli
      daleko od Polski. I naprawde lepiej tez dla Polski jak w odleglosci 1tys km od
      niej spadnie troche pylu uranowego czy plutonowego jak by niezestrzelona
      wybuchla np. w Chicago. Tam tez duzo Polakow. I pyly z wybuchu w Chicago bylyby
      tez grozniejsze dla Polski jak te pyly z rozbitej glowicy.

> Tzw. tarcza rakietowa będzie zlokalizowana w eksterytorialnych bazach na
      > terenie Polski (zupełnie jak za czasów ZSRR i obecności sowieckich rakiet
      > jądrowych w PRL).
      >
      > A amerykańscy żołnierze z tych baz nie będą podlegać polskiemu prawu - i
      > jeśli będą się zachowywać jak zachowają się Amerykance np. w Japonii w
      > amerykańskich bazach (vide liczne gwałty żołnierzy z US Army na małoletnich
      > Japonkach) to niejeden skandal nam się szykuje.
      >
      > Ciekawe czy będą to cenzurować jak cenzurowała prasa peerlowska gwałty i
      > zabójstwa dokonywane przez żołnierzy Armii Czerwonej w czasach PRL:(

GI zarabiaja na stosunki japonskie malo a wiec nie ma sie co dziwic ze napadaja
      Japonki. Ale na polskie prostytutki im starczy. Zreszta kolo baz zaraz sie
      osiedla agencje towarzyskie. A wiec gwaltow nie przewiduje, chetnych i
      dostepnych finansowo dla GI dziewczyn w Polsce duzo.

Ja rozumiem stranger ze Amis nie lubisz. Ja tez. Ale to nie zwalnie od myslenia
      i nie pisania glupot.
      Ale Ty o tych ktorych nie lubisz tak juz i pisujesz. Bezmyslnie.
      Nie tylko o Amis.

Pozdrowienia
      • stranger.pl Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 02.03.07, 19:49
        1.
        jorl napisał:

Cyt.:"Ja rozumiem stranger ze Amis nie lubisz. Ja tez. Ale to nie zwalnie od
        myslenia i nie pisania glupot.
        Ale Ty o tych ktorych nie lubisz tak juz i pisujesz. Bezmyslnie.
        Nie tylko o Amis."

To tylko twój subiektywny punkt widzenia w dodatku zrobiony a la metoda: "to co
        ty (Jorl) głosi jest mądre a to co inni głoszą (przeciwne poglądy) jest głupie.

Z czymś takim ciężko polemizować choćby dlatego że to argument a la piaskownica
        dla ośmiolatków - (sorry dzieciaki za porównanie do Jorla:))

2.
        Twój cyt.: "Jezeli faktycznie na terenie Polski maja byc silosy z tymi
        rakietami doniszczenia rakiet miedzykontynentalnych jak sie ostatnio mowi to
        beda tylko uzyte w trakcie wielkiej wojny."

Wszędzie amerykańscy politycy podkreślają, że "tarcza" nie jest wymierzona w
        Rosję ale jest wymierzona w Iran i Koreę Płn - czyżby według ciebie kłamali czy
        tez uważasz że ew. wojna USA i reszty z jego bandy z np. Koreą Płn to będzie
        Wielka Wojna?
        • jj-kk belkot intelektualny... :))) 02.03.07, 19:57
          do czego to doszlo...
          ze ja sie zgadzam z Jorlem :)))

Wojny USA z Rosja nikt sobie nie wyobraza i nikt jej nie planuje...

Owszem, "wielka wojna" - to moga byc wlasnie te rakiety koreanskie, iranskie,
          lub inne za 10 lat...:)))
          • stranger.pl Re: belkot intelektualny... :))) 02.03.07, 20:04
            "Jotka" a czy przypadkiem twój drugi nick to nie jest "Jorl"?:)

Po raz trzeci zadaję ci proste pytanie - czy one jest za trudne dla ciebie że
            je ignorujesz?

Możesz mi to wyjaśnić?

Dodam inne - np. Jak to jest że Amerykańce pomogli powstać nazizmowi w
            Niemczech a potem "bronili" Świat przed nazizmem?
            • jj-kk powtarzam: - belkot intelektualny... :))) 02.03.07, 20:07
              stranger.pl napisał:
              > "Jotka" a czy przypadkiem twój drugi nick to nie jest "Jorl"?:)

1. zapewniam (grzecznosciowo), ze Jorl, to nie moj nick.
              2. na zaczepki zas, typu "jotka" - nie odpowiadam.
              • stranger.pl Re: powtarzam: - belkot intelektualny... :))) 02.03.07, 20:13
                Tiaa a gdzie odpowiedz na:

Jak to jest że Amerykańce pomogli powstać nazizmowi w Niemczech a
                potem "bronili" Świat przed nazizmem?

Możesz mi to wyjaśnić?

Twierdzi że polityka USA zmieniła się - moim zdaniem nie wiesz co mówisz.
                Bo polityka takich krajów jak np. Rosja, Niemcy czy USA nie zmienia się -
                zmieniają się "tylko" metody realizacji tej polityki!

Jak ty tego nie możesz wiedzieć?
    • jorl Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 02.03.07, 20:33
      stranger.pl napisał:

> Wszędzie amerykańscy politycy podkreślają, że "tarcza" nie jest wymierzona w
      > Rosję ale jest wymierzona w Iran i Koreę Płn - czyżby według ciebie kłamali czy
      >
      > tez uważasz że ew. wojna USA i reszty z jego bandy z np. Koreą Płn to będzie
      > Wielka Wojna?

Celem zbrojenia atomowego sie Korei Pn bylo ewentualne zabezpieczenie sie przed
      "jugoslawianska" napascia poprzez USA w latach 90 XXw. Ten cel juz teraz nie
      jest istotny bo USA nikogo juz nie napadna. Wystarczy Iraqu. Nastepnym celem
      jest, i to tym najwazniejszym, zmuszenie USA do podpisania z Korea Pn traktatu
      pokojowego, nawiazania stosunkow dyplomatycznych jak i zniesienia embarga. Cos
      jak z Wietnamem przed paru laty. I ten cel ostatnio Korea Pn osiagnela. Malo sie
      mowi ale wlasnie to ostatnio bylo ustalone. Naturalnie jest to proces na pare
      lat aby Amis zachowali twarz.

A teraz "tarcza rakietowa" USA w Polsce i w Czechach. Napewno nie jest przeciw
      Koreii Pn patrz wyzej. Iran? Ostatnio powiedziach prawde Chirac. Jak iranska
      rakieta bedzie na wysokosci 200m to juz bedzie Teheran zrownany z ziemia. To nie
      sa zarty.
      A wiec po co tarcza? Tylko dlatego aby rozbijac Unie i trzymac Polske i Czechy
      przy USA. Polscy politycy z winy czytania Czarnej Kasiazki Komunizmu zalapali
      sie na dozgonny sojusz z USA. W domyslniku a nawet przebakuja ze jest ona
      przeciw Rosji. A tak naprawde nie ma znaczenia dla Rosji. Ale daje poczucie sily
      Polsce i pozwala blokowac Unie. W koncu konkurenta USA.
      Coz polscy politycy sie na to zalapuja i jeszcze sa z tego zadowoleni.
      A Rosjanie? Wykorzystaja to aby gospodarczo dokopac Polsce.
      Wszystko przez kursy Radia Wolna Europa. I Czarna Ksiazka.
      Pozdrowienia

• gosc88 Tarcza ta Polsce jest zbedna z uwagi na to, ze 02.03.07, 21:55
      nikt Polsce rakietowo nie zagraza, przynajmniej obecnie. A jak bedzie w
      przyszlosci to ktoz to wie.

------
      Przyjaciol szukajmy wszedzie - a w szczegolnosci tuz za miedza.
      • naf-naf Re: Tarcza ta Polsce jest zbedna z uwagi na to, z 03.03.07, 10:01
        A masz watpliwosci, ze rownolegle do budowanej tarczy maja powstac odpowoednie
        instalacje po rosyjskiej stronie? Wiec, placz o "zagrozeniu rakirtowym" nie
        jest zupelnie bezpodstawny.Tyle ze jakos glupio plakac,otrzymujac wymarzone
        prezenty na wlasne zyczenie.
        • gosc88 Re: Tarcza ta Polsce jest zbedna z uwagi na to, z 03.03.07, 16:35
          naf-naf napisał:

> A masz watpliwosci, ze rownolegle do budowanej tarczy maja powstac odpowoednie
          > instalacje po rosyjskiej stronie?

A czy te rosyjskie instalacje nie sa przypadkiem reakcja na te polska tarcze ??
          Tak mi to wyglada. Wiec gdyby nie ta nasza tarcza to nie byloby rosyjskich
          instalacji.

> Wiec, placz o "zagrozeniu rakietowym" nie jest zupelnie bezpodstawny.Tyle ze
          > jakos glupio plakac,otrzymujac wymarzone prezenty na wlasne zyczenie.

Przciez w Polsce nikt nie placze, ze Polske ktos chce rakietowo zaatakowac. To
          tylko Amerykanie placza, ze ktos moze ich zaatakowac i chca by Polska
          nastawiala dla nich glowe.
    • urtic Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 02.03.07, 22:00
      no to jest tak jak sie staje pacholkiem, Pan kaze a ty musisz robic
      • jorl Re: Po co Polsce tzw. tarcza rakietowa (amerykańs 02.03.07, 22:06
        urtic napisał:

> no to jest tak jak sie staje pacholkiem, Pan kaze a ty musisz robic

gorzej, USA nie ma co Polsce zaproponowac. Gospodarczo. A wiec daje zludne
        wrazenie Polsce ze sie Polska opiekuje. Stawiajac sobie niepotrzebne rakiety.
        A Polska jak co jest zagrozona nie militarnie a gospodarczo. I rakiety na to nie
        pomoga.
        Za to podpuszcza polskich politykow do falszywych dzialan. Przeciw wlasnym tak
        naprawde interesom.
        Pozdrowienia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka