Dodaj do ulubionych

Angie vs. Jarek z Lechem

16.03.07, 19:21
wlasnie przeczytalem informacje, ze p. Merkel przylaciala z wizyta do
Warszawy:

tiny.pl/cnx4

W programie ma glownie przekonanie polskich partnerow do konstytucji
europejskiej.

Angie dmucha, jak czytam, na zimne by nie powiedziec slowa za duzo i nie
draznic wrazliwych interlokutorow.

Co do konstytucji, nie wchodzac w szczegoly, Angie reprezentuje glos postepu.
Europa musi isc do przody, aby nie upasc (jak rowerzysta). Dobrze byloby by
sie i Polacy do tego przekonali. Chociaz ich emocje sa, poki co, gdzie
indziej.

Ale przede wszystkim: herzlich Willkommen!

PF

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Angie 16.03.07, 19:28
      mowi na Uniwersytecie Warszawskim (nia dla fizykow):

"Merkel w pierwszych słowach nawiązała do postaci Adama Mickiewicza, patrona
      auli Uniwersytetu Warszawskiego. Mickiewicz, który urodził się w czasach, kiedy
      nie istniało polskie państwo, przez całe życie pisał o wolności i
      niepodległości - wartościach, z którymi kojarzy jej się Polska."

No to ja ja juz bede czcil i chwalil. Mnie przekonala. Mam nadzieje, ze Kaczory
      tez "Pana Tadeusza" czytuja!

PF
      • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 19:41
        polski_francuz napisał:

> mowi na Uniwersytecie Warszawskim (nia dla fizykow):
        >
        > "Merkel w pierwszych słowach nawiązała do postaci Adama Mickiewicza, patrona
        > auli Uniwersytetu Warszawskiego. Mickiewicz, który urodził się w czasach, kiedy
        >
        > nie istniało polskie państwo, przez całe życie pisał o wolności i
        > niepodległości - wartościach, z którymi kojarzy jej się Polska."
        >
        > No to ja ja juz bede czcil i chwalil. Mnie przekonala. Mam nadzieje, ze Kaczory
        >
        > tez "Pana Tadeusza" czytuja!
        >
        > PF

he,he a nie mowila dzieki komu to panstwo Polskie nie istnialo lub cierpialo
        tyle lat. moze troche powtorki z historii by sie przydalo dla niektorych,ktorzy
        uwazaja,ze pewne rzeczy nie zaszly. a co do fizykow to nie tylko im juz jedynie
        zaklad dla oblakanych zostal ze zgryzoty nad swoim totalnym upadkiem:)))
        • polski_francuz Re: Angie 16.03.07, 19:51
          To byly Prusy Rachel. Angie ma chyba korzenie w okolicach Hamburga. A tamci
          Niemcy sa i byli bardzo inni niz Prusacy...

PF
          • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 19:55
            polski_francuz napisał:

> To byly Prusy Rachel. Angie ma chyba korzenie w okolicach Hamburga. A tamci
            > Niemcy sa i byli bardzo inni niz Prusacy...
            >
            > PF

:)) a co prusy to nie niemcy. co mnie obchodzi skad ta tlusta merkelowna
            pochodzi,pare razy pokazala,ze interesy Polski to ona ma gleboko gdzies. jak
            mowie Polska nie powinna sie nikomu silniejszemu klaniac,nie ma po co.
            • polski_francuz Re: Angie 16.03.07, 19:59
              "tlusta merkelowna"

Ach te kobity, powierzchownie jeno widza:)

No mam nadzieje, ze sie Kaczory jak gentlemany znajda. W koncu kobieta do nich
              przyjechala.

Do konca chyba nie ufala (pewnie przewidziane jest spotkanie z ogierami z SO) i
              zabrala meza, Prof. Sauera.

PF
              • ariadna-enta Re: Angie 16.03.07, 20:05
                rachelka znowu swoje
                najlepiej odizolowała by Polskę od sąsiadów,nie rozmawiała z nimi.
                Coś na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy.
                Będziem biedni,ale dumni.
                • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 20:07
                  ariadna-enta napisała:

> rachelka znowu swoje
                  > najlepiej odizolowała by Polskę od sąsiadów,nie rozmawiała z nimi.
                  > Coś na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy.
                  > Będziem biedni,ale dumni.

:))) lidka,wiadomo niemcy zawsze mieli na wzgledzie dobro Polski,od wiekow
                  zreszta, dlatego pomimo calowania sie niemiaszkow z ruskimi za plecami Polski
                  powinnismy przygotowac wiaderko z wazelina i sprzedac sie im na rogu:))) he,he
                  ty chyba zaczniesz uwodzic cezarka,on jak wiesz lubi po niemiecku slazakow:))
                  • ariadna-enta Re: Angie 16.03.07, 20:27
                    rachelka
                    U ciebie nie ma nic pośrodku
                    dobrze wiesz,że cesara nie trawię,więc nie pisz bzdur.
                    Tu nie chodzi o wazelinę,ale o dogadanie się z nimi bo czy nam się to podoba
                    czy nie graniczymy ze sobą i trzeba współżyć.
                    Poczytaj sobie książki do historii.
                    Choćbyś nie wiem jak zaprzeczała to nie oni od nas,ale my od nich wiele
                    przejęliśmy w wielu dziedzinach.
                    I nie przypominaj mi o wojnach bo dobrze o nich wiem.
                    Specjalnie za nimi nie przepadam jako za nacją,ale daleko mi do twojej
                    nienawiści.

jeszcze wracając do cesara dobrze wiesz,że kiedyś mu nagadałam na forum
                    więc nie bądż lala taka bezczelna i nie uzurpuj sobie,ze tylko tu jedna
                    obrończyni polskośći.

i skończ z tym twoim hehe bo to prostackie i nie uchodzi kobiecie.
                    • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 20:33
                      ariadna-enta napisała:

>
                      >
                      > i skończ z tym twoim hehe bo to prostackie i nie uchodzi kobiecie.

plose mamusi cos nie tak w twym zrozumieniu tekstu,ze nic a nic nie lapiesz o
                      czym my tu nawijamy. nikt nie neguje,ze po wejsciu do EU Polska musi zmienic
                      polityke wobec sasiadow,ale zmiana nie ma polegac na czolobitnosci i zamykaniu
                      oczu na ewidentne zle posuniecia naszych milusinskich. tu chodzi o business i o
                      walczenie o rownouprawnienie a nie o to,by zamykac oczy jak dwaj nasi byli
                      wrogowie sobie po cichutku antypolsko mrucza. z tego co widze to silniejsze
                      panstwa unii chca sobie zrobic poddanymi te slabsze a to nie jest w naszym
                      interesie i tyle.
                    • splitme Re: Angie 16.03.07, 21:01
                      Nie wiem gdzie ty u niej widzisz nienawisc bo ja po 29-ciu latach za wielka
                      kaluza patrze podobnie jak Rachel ,... "Trust but verify" ,... To nam zostalo
                      po 8-miu latach z przezornym Reagan'em , zwlaszcza jesli chodzi o stosunki z
                      sasiadami z watpliwym bilansem w przeszlosci ,...
                      ==============================================================================
                      Specjalnie za nimi nie przepadam jako za nacją,ale daleko mi do twojej
                      nienawiści.
                      • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 21:03
                        splitme napisał:

> Nie wiem gdzie ty u niej widzisz nienawisc bo ja po 29-ciu latach za wielka
                        > kaluza patrze podobnie jak Rachel ,... "Trust but verify" ,... To nam zostalo
                        > po 8-miu latach z przezornym Reagan'em , zwlaszcza jesli chodzi o stosunki z
                        > sasiadami z watpliwym bilansem w przeszlosci ,...
                        >

no a czego sie spodziewasz po kims kto pada z zachwytu nad dana i jej
                        przydupaskami,przeciez nie normalnej oceny kogos kto chyba ma prawo do takiego
                        czy innego zdania. lidka jak mamusia,nie pozwala w majty siusiac a my mowimy
                        "takiego":)))
                        • ariadna-enta Re: Angie 16.03.07, 21:24
                          rachela chwilę mnie tu nie było i znowu się nagadałaś na mój temat.

po pierwsze mówię tu tylko i wyłącznie w swoim imieniu i nikt mi tu nie
                          matkuje.Niech to w końcu raz do twojej mózgownicy dotrze.Mam ci przypomnieć jak
                          tu się szczerzyrz do swojej ligi,jak kokietujesz męską część forum,łącznie z
                          absztyfem,który kpi z ciebie w żywe oczy.Komu ty chcesz przygadywać.

po drugie nie zawsze zgadzam się z emerytką i jej poglądy nie we wszystkim mi w
                          smak,ale to nie oznacza,że nie ma prawa tutaj pisać.

Jak chcesz,żeby wszyscy pisali tak jak się tobie podoba załóź sobie prywatne
                          forum i zaproś tylko tych ,którymi się zgadzasz i którzy będą ci kadzić.
                          Tu każdy pisze to co myśli.

• polski_francuz Re: Angie 16.03.07, 21:30
                            Nie denerwuj sie ariadno.

"sobie prywatne forum"

Sa juz prywatne watki na tym forum.

A szkoda, bo lepiej ze soba rozmawiac.

Pozdro

PF

• ariadna-enta Re: Angie 16.03.07, 21:36
                              chciałabym rozmawiać,ale czasami nie da rady.Z innymi jakoś umiem - z nią nie.
                              Jak nie myślisz jak rachelka jesteś jej wrogiem i koniec.
                              po co jej udowadniać,że nie jestem wielbłądem -już mi się nie chce.

• polski_francuz Zaden lew 16.03.07, 21:37
                                nie jest na tyle samobojca by sie miedzy lwice rzucal.

Pozdro

PF
                                • i-love-2-ski Re: Zaden lew 16.03.07, 21:40
                                  polski_francuz napisał:

> nie jest na tyle samobojca by sie miedzy lwice rzucal.
                                  >
                                  > Pozdro
                                  >
                                  > PF

he,he (zezloszcze lidke) pewnie,z nie lew tylko chicken:)))
                                  • ariadna-enta Re: Zaden lew 16.03.07, 22:01
                                    znowu to prostackie hehe co lala?

ty mnie zezłościć?
                                    ptaszyno marna jeszcze mnie nie znasz.

• rusek11 Re: Bardzo przepraszam 16.03.07, 22:06
                                      ariadna-enta napisała:

> znowu to prostackie hehe co lala?

dlaczego "hehe" jest prostackie?

he...he...
                              • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 21:39
                                ariadna-enta napisała:

> chciałabym rozmawiać,ale czasami nie da rady.Z innymi jakoś umiem - z nią nie.
                                > Jak nie myślisz jak rachelka jesteś jej wrogiem i koniec.
                                > po co jej udowadniać,że nie jestem wielbłądem -już mi się nie chce.
                                >

po prostu lidka placze,e tam nie placze, tylko wyje nad zmarnowana szansa
                                rozmowy z toba i sluchania na kazdym kroku co powinnam a czego nie inaczej
                                kuniec i kropka z bluzgietka:))
                                wez no ty sie naucz ,ze na forum nie potrzebujemy mamus i tatus:) my juz dorosle
                                i umiemy same wypowiadac sie tak jak chcemy a nie tak jak ty bys chciala. co
                                wpis to mnie rugujesz a jak ci odpyskne to bluzgasz,wez cos na wstrzymanie albo
                                mnie nie czytaj.
                                • ariadna-enta Re: Angie 16.03.07, 21:49
                                  rachelka ja tu nie płaczę tylko stwierdzam fakt.
                                  Popatrz ty raz w lustro i poczytaj swoje odzywki do innych ile tu
                                  bluzgów,chamstwa i nietolerancji dla innych.Nie pokazuj palcem ciągle na innych
                                  tylko walni się raz w pierś,że ty nie święta,a innych chcesz pouczać i
                                  grzeczności uczyć.
                                  Już raz pisałam masz tupet i hipokryzje jak Himalaje.
                        • splitme Re: Angie 16.03.07, 21:42
                          Czytajac ich odnosze wrazenie ze niezbyt im lezy niezalezna Polska - Podczas
                          zaborow niezle im sie wiodlo i nie moga zapomniec , malo , kosher "Polacy"
                          korzystajac z okazji wyslali wlasna delegacje na Kongres Wiedenski domagajac
                          sie ochlapa ,...

Na marginesie moja prababcia w Lwowie musiala robiac zakupy u Zyda rozmawiac po
                          rosyjsku , bo sku#wiel udawal ze nie rozumie , a babcia taty , w Galicji po tez
                          po niemiecku , bo taki byl prikaz od cysorza ,...
                          no a czego sie spodziewasz po kims kto pada z zachwytu nad dana i jej
                          przydupaskami,przeciez nie normalnej oceny kogos kto chyba ma prawo do takiego
                          czy innego zdania. lidka jak mamusia,nie pozwala w majty siusiac a my mowimy
                          "takiego":)))
                          • polski_francuz Byli tacy 16.03.07, 21:52
                            i byli inni. Zycie oddawali za nasz kraj.

Nie miej uprzedzen.

PF
                            • splitme Re: Byli tacy 16.03.07, 22:04
                              Heheh , widze ze ty juz po kolacji w pizamie i mellow z lampka w reku , a ja
                              przed pierwszym piatkowym bo zaledwie 2-ga po poludniu - Heheh , ale za to ja
                              mlodszy o 9 godzin :)))
                              i byli inni. Zycie oddawali za nasz kraj. Nie miej uprzedzen.
                              • polski_francuz Jasnowidz 16.03.07, 22:11
                                skubany!:)

Ale ja juz well into weekend mate!

PF
              • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 20:05
                polski_francuz napisał:

> "tlusta merkelowna"
                >
                > Ach te kobity, powierzchownie jeno widza:)

a moze widza tak jak jest naprawde:))
                >
                >
                > No mam nadzieje, ze sie Kaczory jak gentlemany znajda. W koncu kobieta do nich
                > przyjechala.
                >
                > Do konca chyba nie ufala (pewnie przewidziane jest spotkanie z ogierami z SO) i
                >
                > zabrala meza, Prof. Sauera.
                >
                > PF

mam nadzieje,ze przyjma ja lepiej niz jej kraj przyjal Kaczorow.Niech zabiera
                kogo chce tylko niech nie pierniczy glupot i rzewnych historyjek ala nasze
                forum,bo wiadomo na glupote nie ma leku,ale juz wystarczajaco wiele razy bylismy
                w przeszlosci glupi.
              • splitme Re: Angie 16.03.07, 20:42
                Heheh , nie mogla lepiej wybrac , (niezawodny) ja tez bez niego nie wychodze z
                z domu :))) ,...

www.gballard.net/port/product/sig229.jpg

Do konca chyba nie ufala (pewnie przewidziane jest spotkanie z ogierami z SO) i
                zabrala Sauera.

• emerytka2006 Re: Angie 16.03.07, 19:56
          i-love-2-ski napisała:

> he,he a nie mowila dzieki komu to panstwo Polskie nie istnialo lub cierpialo
          > tyle lat.

Masz na mysli Polaków?
          • i-love-2-ski Re: Angie 16.03.07, 19:58
            emerytka2006 napisała:

> i-love-2-ski napisała:
            >
            >
            > Masz na mysli Polaków?

yo babciu czyli nie ciebie,tys Polske sprzedala juz dawno,dawno temu razem ze
            swymi kumplami od pyfka,ktorzy tobie tu przyklaskuja:)
            • emerytka2006 a Polska to taki łatwy towar do sprzedania? 16.03.07, 20:06
              Zresztą komu miałabym sprzedać? Moja jest wciąż, mimo wszystko...
              • i-love-2-ski Re: a Polska to taki łatwy towar do sprzedania? 16.03.07, 20:09
                emerytka2006 napisała:

> Zresztą komu miałabym sprzedać? Moja jest wciąż, mimo wszystko...

no latwy babciu bo duzo wlasnie takich babc jak ty a te sprzedawaly bimber
                kazdemu kto reke wyciagnal skarbenko ty nasza milusia.
                • emerytka2006 Rachelciu, Racheleciu... 16.03.07, 20:10
                  Ty chyba sama po jakim bimberku dzisiaj, nie?
                  • i-love-2-ski Re: Rachelciu, Racheleciu... 16.03.07, 20:17
                    emerytka2006 napisała:

> Ty chyba sama po jakim bimberku dzisiaj, nie?

babciu a gdzie mysmy brudzia pily bo nie przypominam sobie? a jesli chodzi o
                    spoldzielnie ucho (to wieksze) to mnie nigdy nie rajcowaly babcie klozetowki
                    podsluchujace czy juz wode ktos spuszcza czy jeszcze toaleta bedzie zajeta jakis
                    czas. wez ty kotus pojdz i obsluguj te toalety na innym forum,tu dosyc mamy
                    geriatrii rodzimej i nie potrzebujemy jej pozyczac z innego forum. milego
                    kablowania babci zycze i jak zwykle:proletariusze wszystkich krajow laczcie sie...
                    • ariadna-enta Re: Rachelciu, Racheleciu... 16.03.07, 20:31
                      rachelka znowu zaczyna dyktować kto może,a kto nie pisać na forum.
                      Tobie się chyba coś pomyliło.
                      Nie podoba się co ludzie piszą to nie czytać,albo na rowerek.

co za tupet.
                      • i-love-2-ski Re: Rachelciu, Racheleciu... 16.03.07, 20:35
                        ariadna-enta napisała:

>
                        >
                        > co za tupet.

e tam lidka,ja kopiuje tylko twoich liderkow,nie boj bidy dziolcha.ta czerwona
                        babcia ma takie teksty,ze lepiej jej nie czytac a ty mamusiu jak nie wiesz o
                        czym nawijamy to lepiej nie dawaj mnie rad,bo ja ich tak czy tak nie slucham.
              • polski_francuz Re: a Polska to taki łatwy towar do sprzedania? 16.03.07, 20:15
                Tzn do korzystnego zaprezentowania?

I tak i nie.

Sadzac z tego co o nas pisza, to pomagaja nam bardzo wyniki sportowe. Siatka,
                Malysz, szczypiorniak...

Politycznie biora nas za narod szczery, taki co jak ma problem to go atakuje.
                Powazne czasopisma bardzo powaznie analizuja polskie lustracje i widza w nich
                poczatek trendu.

Ekonomicznie to nas dosc szanuja. Ostatni wywiad Der Spiegel z p. Bartoszewskim
                zaczynalem sie od slow, cytuje "Eigentlich den Polen geht nicht so schlecht...".

Ale dojrzlych Polakow jak ci 50 and 60 something nie da sie tak latwo
                oszukac..dobrze jeszcze nie jest.

PF
                • polski_francuz Errata 16.03.07, 20:17
                  ...zaczynal sie...cytuje z pamieci...dojrzalych...jak tych...

Sorry

PF
                • i-love-2-ski Re: a Polska to taki łatwy towar do sprzedania? 16.03.07, 20:37
                  po tym kto w niej nwestuje wyglada na to,ze nie tylko polska ma co sprzedac ale
                  rowniez ma i komu sprzedac,tyle,ze nie powinna nic robic za darmo ani ulegac
                  presji silniejszych.
              • w_ojciech Re: a Polska to taki łatwy towar do sprzedania? 16.03.07, 21:09
                emerytka2006 napisała:
                > Moja jest wciąż, mimo wszystko...
                ================================================
                Piszesz ciągle jak Geremek. Widzisz ją z zewnątrz.
    • piotrgdansk6 Frau Aniela dała dziś wyjątkową plamę 16.03.07, 20:39
      zachwycając się na UW kapusiem raczej podłego sortu, peerelowskim Pawlikiem
      Morozowem, niejakim Szczypiorskim. Miejmy nadzieję, że to ostatnie jej faux pas
      podczas tej wizyty!
      • i-love-2-ski Re: Frau Aniela dała dziś wyjątkową plamę 16.03.07, 20:43
        piotrgdansk6 napisał:

> zachwycając się na UW kapusiem raczej podłego sortu, peerelowskim Pawlikiem
        > Morozowem, niejakim Szczypiorskim. Miejmy nadzieję, że to ostatnie jej faux pas
        > podczas tej wizyty!

no frau aniela pochodzi zdaje sie z DDR a wiec do kapusiowania chyba byla
        przyzwyczajona,jak kazdy dobry niemiec z tej okolicy:))dlatego nasza babcia taka
        zachwycona:))
      • w_ojciech Re: Frau Aniela dała dziś wyjątkową plamę 16.03.07, 21:11
        piotrgdansk6 napisał:
        > zachwycając się na UW kapusiem raczej podłego sortu, peerelowskim Pawlikiem
        > Morozowem, niejakim Szczypiorskim. Miejmy nadzieję, że to ostatnie jej faux pas
        > podczas tej wizyty!
        =================================================
        Szypiorski nagrywał dla UB swoje rozmowy z matką.
        On chyba przebił Pawkę.
        • i-love-2-ski Re: Frau Aniela dała dziś wyjątkową plamę 16.03.07, 21:14
          w_ojciech napisał:

> Szypiorski nagrywał dla UB swoje rozmowy z matką.
          > On chyba przebił Pawkę.

:)) no to bohater nie tylko dla naszej frau anielci ale i lidki,ze o babci
          emerytce nie wspomne:))
    • jorl Ariadna i -2- 16.03.07, 22:20
      Juz sie dziewczyny czubicie.
      Stwierdzilem ze kobiety jakos o sobie potrafia powiedziec z takiego punktu
      widzenia ze czasami mnie zaskakuja. I to raczej nie czasami a czesciej.
      I raczej paskudnie i bez litosci.

Ale prawda, ja mezczyzn tez traktuje bez litosci. Tylko brak czasu mnie
      powstrzymuje.

A nasza -2- jak zwykle nosi. Jak sie nie da inaczej to po klawiaturze.
      A ja musze isc spac. Jutro ciezki dzien. Wstac trzeba wczesnie prawie jak na
      ryby. Trudno.

Dobranoc.
      Pozdrawiam
      • i-love-2-ski Re: Ariadna i -2- 17.03.07, 00:14
        jorl napisał:

>
        > A nasza -2- jak zwykle nosi. Jak sie nie da inaczej to po klawiaturze.
        > A ja musze isc spac. Jutro ciezki dzien. Wstac trzeba wczesnie prawie jak na
        > ryby. Trudno.
        >
        > a spij spij mieczaku,rzeczywiscie niezle mnie nosilo dzisiaj po sniegu,ale
        wyrobilam chociaz kolano mocno nadwyrezylam,czyli danowa pulsa bez denury jednak
        dziala:)
    • jorl -2- 18.03.07, 22:11
      i-love-2-ski napisała:

> jorl napisał:
      >
      > >
      > > A nasza -2- jak zwykle nosi. Jak sie nie da inaczej to po klawiaturze.
      > > A ja musze isc spac. Jutro ciezki dzien. Wstac trzeba wczesnie prawie jak
      > na
      > > ryby. Trudno.
      > >
      > > a spij spij mieczaku,rzeczywiscie niezle mnie nosilo dzisiaj po sniegu,al
      > e
      > wyrobilam chociaz kolano mocno nadwyrezylam,czyli danowa pulsa bez denury jedna
      > k
      > dziala:)

Dlaczego zaraz mieczak. Mialem jechac i pojechalem naturalnie do Olsztyna. To
      trzeba bylo wczesnie wstac.
      I tam napewno nie bylem mieczakiem. Gwarantowanie.
      Przy okazji pomagalem przy ukladaniu SMSow dziewczyny do chlopakow. Do czego to
      juz dochodzi!
      Taka subkultura te SMSy.
      Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka