Dodaj do ulubionych

do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, werwa,

IP: *.adsl.actcom.co.il 13.05.03, 21:23
do fredzia, z daleka, do cccp i innych milych ludzi, ktorych poznalam na
forum w ostatnich miesiacach. bylo milo, czasem denerwujaco, czesto ciekawie,
rowniez interesujaco, bylo duzo smiechu i zabieralo mi mase czasu. ale mialam
nadzieje, ze moge pokazac israel jaki jest naprawde, kraj mlody, walczacy o
swoj byt fizyczny i ekonomiczny, kraj w nieustajacej wojnie, kraj otoczony
wrogami jak zaden inny kraj na swiecie, kraj pelen slonca i nadziei, kraj-
schronienie dla przesladowanych, kraj-przyszlosc dla naszych dzieci, kraj
ktory stal sie domem dla wszystkich zydow, skadby nie przyjechali, jakim
jezykiem by nie mowili, jakie roznice w kulturze by nie byly, kraj wspolny
dla nas wszystkich a przede wszystkim jedyny kraj dla zydow. nu, nie bardzo
mi to wyszlo. nie spodziewalam sie takiej nienawisci, takiej nietolerancji,
takiego braku szacunku dla mojego kraju i dla mnie osobiscie tez, takiej
wciaz zyjacej checi zniszczenia nas. was, moi drodzy, nie musze przekonywac,
albo zyjecie w tym naszym pieknym i trudnym kraju, albo jestescie uczciwie
zainteresowani, co sie u nas dzieje. inni nie sa zainteresowani. a ja nie w
ich nienawisci. wiec wracam do moich dzieci, do moich ksiazek i muzyki, i do
innych moich zainteresowan, ktore dosyc zaniedbalam w ostatnich miesiacach.
pozdrawiam was wszystkich najserdeczniej.
Obserwuj wątek
    • werw Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 13.05.03, 21:45
      Byłaby to na tyle duża strata dla forum, że wątpię czy wyszłoby z takiej
      operacji bez szwanku: dlatego mam nadzieję, że zmienisz Dana zdanie. A scumem
      nie warto się przejmować. Niestety takie miejsca przyciągają różnych dewiantów.
      Easy.
    • Gość: |v|rowa Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: 134.174.196.* 13.05.03, 22:33
      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> do fredzia, z daleka, do cccp i innych milych ludzi, ktorych poznalam na
      > forum w ostatnich miesiacach.

"fredzia...i innych milych ludzi" - hahhaa, dana - tu mnie zastrzelilas....
      zabroncie sie mu przyznawac, ze jest Zydem, to najlepiej przysluzy sie waszej
      sprawie

> nie spodziewalam sie takiej nienawisci, takiej nietolerancji,
      > takiego braku szacunku dla mojego kraju i dla mnie osobiscie tez, takiej
      > wciaz zyjacej checi zniszczenia nas.

No coz, czesto slysze wypowiedzi swoich rodakow, ze wszystkiemu sa winni Zydzi
      i jak to oni nienawidza tych Zydow - moja riposta brzmi zwykle: "A widziales ty
      kiedys prawdziwego Zyda na oczy?".

Antysemityzm polski nie jest nam wrodzony, przez stulecia Zydzi mieszkali w
      Polsce pokojowo, uciekajac czesto do nas przed nietolerancja innych krajow. Z
      moich szasunkow wynika, ze gdyby nie II WS, w tej chwili ludnosc wyznania
      mojzeszowego stanowilaby moze 35% moze 40% populacji Polski.

Niestety, "nasza" nienawisc zawdzieczacie dwom panom - Hitlerowi, a potem
      znacznie bardziej Stalinowi. Hitler zadziwiajaco skutecznie zaszczepil w nas
      zalazek mysli, ze Zyd jest "untermenschem" - ludzie inteligentni oczywiscie nie
      przyjeli tej idei, ale prosta holota przyswoila ja z radoscia, bo nareszcie byl
      ktos gorszy od nich. Z tego kretynstwa wyleczylibysmy sie jednak szybko...

... gdyby nie zostalo ono wyjatkowo skutecznie wykorzystane przez wladze
      radziecka. Wpadla ona na doskonaly pomysl, ze jesli w umysle polskiego robola
      zakwitnie mysl, ze cokolwiek zlego sie dzieje, to zydzi sa winni - sterowanie
      takim przyglupem bedzie znacznie prostsze. I tak bylo. Przez 50 lat debilizm
      ten pielegnowany byl pieczolowicie przez kolejne zastepy wladz naszych
      wschodnich okupantow, az mamy to co mamy, czyli: "przecietny Polak, zyda na
      oczy nie widzial, ale nienawidzi go z calego serca i wie, ze on jest jego nedzy
      winien".

Serdecznie Cie Dana za moich rodakow przepraszam, ale zrozum - to nie do konca
      nasza wina - glowne "podziekowania" naleza sie jednak Berlinowi i Moskwie.
      Niestety jesli chcecie, aby sytuacja sie nieco zmienila - potrzeba wiecej osob
      takich jak Ty, a ZDECYDOWANIE mniej takich jak Fredzio.....

• Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 13.05.03, 22:38
        Gość portalu: |v|rowa napisał(a):
        > Antysemityzm polski nie jest nam wrodzony,

Podobno winni sie tlumacza...jak mawiali Rzymianie...

• Gość: |v|rowa Re: IP: 134.174.196.* 13.05.03, 22:42
          Gość portalu: skromny napisał(a):

> Gość portalu: |v|rowa napisał(a):
          > > Antysemityzm polski nie jest nam wrodzony,
          >
          >
          >
          > Podobno winni sie tlumacza...jak mawiali Rzymianie...
          >

A co Ty, wujek, chciales przez to powiedziec? - bo zdaje sie, ja wyraznie
          twierdze w swoim poscie - NASZA WINA i nawet przepraszam... wiec po co to
          stwierdzenie o Rzymianach?

Stara prawda - jak ktos nie ma argumentow - szuka ucieczki w sentencjach.
          • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 13.05.03, 22:43
            I nawet przpraszasz.....ho,ho,ho a to ci forumowicz.)))))
            • Gość: |v|rowa Re: IP: 134.174.196.* 14.05.03, 01:04
              Gość portalu: skromny napisał(a):

> I nawet przpraszasz.....ho,ho,ho a to ci forumowicz.)))))

Owszem przepraszam - gdyz czuje sie niejednokrotnie zazenowany postawa swoich
              rodakow wobec ludzi, ktorzy nic im wlasciwie nie zrobili, ktorych nie znaja, z
              ktorymi w zyciu slowa nie zamienili, ale o ktorych wiedza, ze to ZYDY i oni sa
              wszystkiemu winni.

Znam wiele osob pochodzenia zydowskiego lub nawet wrecz twierdzacych o sobie,
              ze sa Zydami, niektore z nich sa nawet obywatelami Izraela. Podobnie jak wsrod
              znanych mi Rosjan, Ukraincow, Niemcow, Anglikow, Koreanczykow, Chinczykow,
              obywateli Zimbwabwe (tak, tez takich znam) i innych nacji, mam wsrod Zydow
              swoje sympatie i antypatie. Ale nie rozumiem jak mozna darzyc slepa
              nienawiscia, tak czesta wsrod polkiego plebsu, narod, ktorego sie kompletnie
              nie zna, bo od lat ponad trzydziestu kultura ta jest prawie nieobecna w Polsce.

Jak mam wytlumaczyc znanym mi Zydom, ze w Polsce slowo Zyd oznacza klamce albo
              jaki jest zrodloslow slowa "podjudzac"?

Twierdzi sie, ze Zydzi chca kierowac swiatem - a nam to nie marzy sie Polska od
              morza do morza? Wilno nie jest nasze? A Lwow? A Wroclaw, Szczecin, Opole, Slupk
              to chcemy oddac? Dlaczego uwazamy, ze ich parcie do kierowania swiatem to cos
              zlego, a nasza potrzeba "wielkiej RP" to po prostu patriotyzm? Byliscie kiedys
              za granica w polskiej dzielnicy. Porownajcie ja z pierwsza lepsza zydowska....

Czy rozmawialiscie kiedys z trzecim pokoleniem emigrantow polskich do USA lub
              Brazylii? Bo ja tak. Slowa po polsku nie znaja i nie chca znac. A Zydzi
              zachowali swoj jezyk i tradycje przez 50 pokolen.

Polacy zamiast nienawidzic bezpodstawnie Zydow powinni sie od nich wielu rzeczy
              nauczyc. Moze wtedy przestanoby opowiadac "Polock jokes".

• Gość: Wuj Ingmar I w tym właśnie problem IP: *.client.attbi.com 14.05.03, 18:59

> Czy rozmawialiscie kiedys z trzecim pokoleniem emigrantow polskich do USA lub
                > Brazylii? Bo ja tak. Slowa po polsku nie znaja i nie chca znac. A Zydzi
                > zachowali swoj jezyk i tradycje przez 50 pokolen.

Polak w Ameryce, po dwóch pokoleniach, jest Amerykaninem, z wyraźnie ukształtowaną lojalnościa wobec
                amerykańskiego państwa. A Żyd? Sam sobie odpowiedz. Jako lekturę dodatkową polecam Victora Ostrovskiego i jego
                relację o sposobach działania izraelskiego wywiadu.
                users.cyberone.com.au/myers/ostrovsky.html
                Ostrovsky, jako były agent Mossadu (zbrzydzony niemoralnością polityki państwa żydowskiego) raczej wie, co pisze.

> Polacy zamiast nienawidzic bezpodstawnie Zydow powinni sie od nich wielu rzeczy
                > nauczyc. Moze wtedy przestanoby opowiadac "Polock jokes".

Ja się pewnych rzeczy (takich, jak wspomniane powyżej) NIE CHĘ uczyć.
                • Gość: |v|rowa Re: I w tym właśnie problem IP: 134.174.196.* 14.05.03, 21:07
                  Gość portalu: Wuj Ingmar napisał(a):

> Ja się pewnych rzeczy (takich, jak wspomniane powyżej) NIE CHĘ uczyć.

Na szczescie inni chcieli i dzieki temu potomkowie XVIII-wiecznych Polakow nie
                  dziela sie na poddanych Prus, Rosji i Austrii.

Dlaczego cenimy Polakow z Kazachstanu za to, ze nie zapomnieli o swojej
                  polskosci? Dlaczego uwazamy Chopina, Marie Curie, Mickiewicza i Slowackiego za
                  Polakow, pomimo, ze opuscili kraj ojczysty?

Zydzi nie wyjechali tysiac lat temu z Izraela/Palestyny w celach zarobkowych,
                  tylko ich stamtad wyrzucono. JEDYNYM sposobem ich przetrwania jako nacji bylo
                  zachowanie tozsamosci narodowej. Dopiero teraz, kiedy od 50-lat moja swoje
                  panstwo, mozesz oczekiwac, ze wnuki emigranta zydowskiego do USA stana sie
                  Amerykanami. Tylko jak tak krotki okres moze zmienic 1000-letnia tradycje,
                  dzieki ktorej oni w ogole przezyli jako nacja? Nie wymagasz od nich za wiele?
                  • Gość: Wuj Ingmar Tak, tego właśnie oczekuję IP: *.client.attbi.com 15.05.03, 08:46

> Dopiero teraz, kiedy od 50-lat moja swoje
                    > panstwo, mozesz oczekiwac, ze wnuki emigranta zydowskiego do USA stana sie
                    > Amerykanami. Tylko jak tak krotki okres moze zmienic 1000-letnia tradycje,
                    > dzieki ktorej oni w ogole przezyli jako nacja? Nie wymagasz od nich za wiele?

Owszem, wymagam, żeby byli lojalnymi obywatelami kraju, w którym mieszkają. Skoro nie są w stanie, to jest to
                    smutne, ale nie zmienia faktu, że mamy do czynienia z piątą kolumną, dla której właściwszym miejscem byłby
                    Madagaskar. Lojalności nie można mieć podwójnej. Imigrant w USA składa przysięgę:
                    "I hereby declare, on oath, that I absolutely and entirely renounce and abjure all
                    allegiance and fidelity to any foreign prince, potentate, state or sovereignty, of
                    whom or which I have heretofore been a subject or citizen[...] "
                    Te same standardy powinny dotyczyć wszystkich obywateli, nie zdaje Ci się to naturalne? Niezależnie od "ciężkiego
                    dzieciństwa" narodowego.
                    • Gość: jarek Re: Tak, tego właśnie oczekuję IP: *.fastres.net 18.05.03, 09:31
                      Bravo, prawda jest ze czy mniej wiem tym wiecej moge obiektywny byc.Kiedy Zydzi byli w Rzeczypospolitej Obojga Narodow V kolumna, moze oni zalozyli konfederacje w Targowicach, mie mowiac juz o innych, co brali pieniadze od obcych rzadow za wybor krola.
                • Gość: jarek Re: I w tym właśnie problem IP: *.fastres.net 18.05.03, 09:27
                  Polak w Ameryce, po dwóch pokoleniach, jest Amerykaninem, z wyraźnie ukształtowaną lojalnościa wobec amerykańskiego państwa.

Oj,Oj moze jest tez WASP-em, to skad sie biora witze o Polakach?
                  Moze trzeba bylo napisac juz w drugim pokoleniu, on udaje Amerikana, ale nie wszyscy to rozumia, bo on czasu do czasu wyskakuje mu jego polskosc.
                  Czekamy na prezydenta z ...ski. Tak sa Amerykanami jak Berezinski, ze juz w 1 pokoleniu Polska go nie obchodzi.
      • Gość: Tanatos Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 23:34
        Szanowny Pan chyba raczyl pominac kilka dosyc istotnych faktow historycznych.
        Skoro, jak Pan mowi, w Polakach antysemityzm zaszczepili dopiero hitler i
        stalin, to skad np. pogromy dokonywane w latach 20-tych przez Polskiego
        bohatera narodowego i jego armie na Zydach, generala Hallera ? Skad pogromy w
        Krakowie w latach 30-tych, 40-tych, 50-tych i 60-tych XIX wieku ? Skad
        historia Mendla Gdanskiego ? Skad zlikwidowanie Sejmu Czterech Ziem ? Skad
        pogromy dokonywane przez Chmielnickiego ? Jest oczywiscie tego znacznie,
        znacznie wiecej, ale te przyklady sa najbardziej spektakularne. Nie probuje
        oczywiscie bronic tu tezy jakoby w Polakach zaszczepiona i wrozona byla
        nienawisc do Zydow. Sam jestem polskim Zydem i mieszkam w tym kraju cale swoje
        krotkie zycie, wiec wiem, ze "wordzony antysemityzm Polski" jest klamstwem.
        Wiele jest panstw na swiecie, a nawet w Europie w ktorych znacznie latwiej
        antysemitow znalezc. Ot Austria, Szwajcaria, Francja ...

BTW. Dana, czuje sie pominiety :(
        • Gość: |v|rowa Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: 134.174.196.* 14.05.03, 16:36
          Gość portalu: Tanatos napisał(a):

> Szanowny Pan chyba raczyl pominac kilka dosyc istotnych faktow historycznych.
          > Skoro, jak Pan mowi, w Polakach antysemityzm zaszczepili dopiero hitler i
          > stalin, to skad np. pogromy dokonywane w latach 20-tych przez Polskiego
          > bohatera narodowego i jego armie na Zydach, generala Hallera ? Skad pogromy w
          > Krakowie w latach 30-tych, 40-tych, 50-tych i 60-tych XIX wieku ? Skad
          > historia Mendla Gdanskiego ? Skad zlikwidowanie Sejmu Czterech Ziem ? Skad
          > pogromy dokonywane przez Chmielnickiego ?

Niezaleznie od przyczyn tych wszystkich wydarzen (np. pogromy XIX-wieczne byly
          skutkiem polityki zaborcow, powstanie Chmielnickiego bylo ANTYPOLSKIE, a samo
          ISTNIENIE Sejmu Czterech Ziemst, pozniej Sejmu Żydów Korony, swiadczy jak
          wielkie swobody mieli Zydzi w RP) - roznily sie one znacznie od sytuacji
          obecnej.

W tamtych czasach Zydzi w RP stanowili liczna mniejszosc, wiec napiecia i
          starcia byly po prostu naturalna koleja rzeczy koegzystencji dwoch kultur. Byly
          tez przeciez rownolegle pogromy Ukraincow przez Polakow, Polakow przez Rosjan,
          rugi pruskie itp. Polacy poniewaz posiadali armie gromili lub byli gromieni -
          zydzi, jej nie mieli, wiec tylko to drugie. Ale czy Polska byla jakims
          wyjatkiem wsrod innych krajow Europy, w ktorych rowniez mieszkali Zydzi?

Sytuacja obecna jest inna, gdyz kultura zydowska jest w Polsce wlasciwie
          nieobecna. W Krakowie np. gmina zydowska liczy ok 200 osob, (jak sie
          dowiedzialem w zeszlym roku Synagodze Postepowej). Dla porowniania mniejszosc
          arabska Krakowa liczy ok. 5000 osob. Chodzi mi wiec o to, ze obecny
          antysemityzm polski jest "slepy". Polscy antysemici nienawidza ludzi, o ktorych
          zyciu i kulturze nie maja zwykle pojecia, bo sie po prostu z nimi nie stykaja.
          I taka sytuacja jest dla mnie paranoiczna i niezrozumiala.

Jednak, aby wyleczyc Polakow z ich antysemityzmu, ze strony Zydow musza oni
          widziec wyciagnieta dlon. Czesto tak wlasnie ma miejsce, wielu Zydow pamieta
          dobre aspekty egzystensji w Polsce, rozumie sztuczne przyczyny obecnej niecheci
          Polakow do Zydow i dzieki takim ludziom mozliwa jest eliminacja "polskiego
          antysemityzmu". Niestety, takie osoby jak np. Fredzio54 wywoluja reakcje
          dokladnie odwrotna. Jak juz stwierdzilem, jesli chcecie aby sie przysluzyl
          waszej sprawie w Polsce - zabroncie mu przyznawac sie, ze jest Zydem :))).
          • Gość: Wuj Ingmar Sytuacja jest całkowicie zrozumiała IP: *.client.attbi.com 14.05.03, 19:57

> Polscy antysemici nienawidza ludzi, o ktorych
            > zyciu i kulturze nie maja zwykle pojecia, bo sie po prostu z nimi nie stykaja.
            > I taka sytuacja jest dla mnie paranoiczna i niezrozumiala.

Jak Żyd był sąsiadem, właścicielem sklepu, w którym się robiło zakupy, krawcem etc., to było raczej w porządku -
            Polacy z nimi się stykali i widzieli, że Żyd tez człowiek. A teraz? Teraz Żydzi, którzy narodowi temu wyrabiają opinię,
            to wyszczekani adwokaci, żądający odszkodowań za przedawnione bądź wręcz urojone krzywdy, działacze
            "przedsiębiorstwa Holocaust", lub osobnicy znani choćby z tego Forum, którzy byliby najszczęśliwsi na wieżyczce
            strażniczej w jakimś Auschwitz (gdyby więźniami byli Arabowie). Niechęć do takich indywiduów jest całkowicie
            uzasadniona i to jest właśnie wytłumaczenie "antysemityzmu" w każdym kraju świata (a zapewne i na Marsie).

> Niestety, takie osoby jak np. Fredzio54

Fredzio (i tu chyba po raz jedyny zgadzam sie z daną) dobrze się bawi i jest osobnikiem nawet sympatycznym. Ale
            popatrz na rozmaite pulsy, woje i podobną menażerię, piszącą całkiem na poważnie rzeczy, od których ciarki
            przechodzą: przecież to formacja duchowa Hitlerjugend.
          • patriota Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 15.05.03, 10:18

> Niezaleznie od przyczyn tych wszystkich wydarzen (np. pogromy XIX-wieczne
            > byly
            > skutkiem polityki zaborcow, powstanie Chmielnickiego bylo ANTYPOLSKIE

Z jednej strony piszesz o antysemityzmie (czesci) Polakow a zdrugiej strony
            twierdzisz, ze wine za ten antysemitynm zawsze ponosza inni. Trezba sie na cos
            zdecydowac. Najprosciej chyba byloby przyznac, ze istnienie antysemityzmu wcale
            nie musi wykluczac tolerancja wobec Zydow czy innych mniejszosci.

I jeszcze jedno. Powstanie Chmielnickiego wcale nie bylo ANTYPOLSKIE.
            Chmielnicki walczyl o prawa kozakow i przeciw lokalnej magnaterii, ciagle
            (przynajmniej do momentu szczytowych osiagniec militarnych) widzac w krolu
            polskim najwyzszy autorytet.

• Gość: |v|rowa Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: 134.174.196.* 15.05.03, 19:48
              patriota napisał:

> Z jednej strony piszesz o antysemityzmie (czesci) Polakow a zdrugiej strony
              > twierdzisz, ze wine za ten antysemitynm zawsze ponosza inni.

Hmmm, nie mam pojecia o co Tobie chodzi - przyczyny antysemityzmu,
              wystepujacego w Polsce do 30-tymi XX wieku byl prawie takie same jak w innych
              krajach europejskich, w ktorych mieszkali Zydzi - podstawowa z nich to
              koegzystencja dwoch dramatycznie roznych kultur i odmowa przez Zydow asymilacji
              w tych krajach. To o czym pisze to OBECNY "antysemityzm polski" - slepy, gdyz
              niektorzy Polacy nie maja okazji poznac Zydow, na oczy ich nie widzieli, ale
              ich winia za wszystko. Ten rzeczywiscie zostal na "zaszczepiony" przez naszych
              okupantow, dla ktorych istnienie Zydow jako "wroga publicznego numer 1", nawet
              jesli tak naprawde ich po prostu nie ma od kilkudziesieciu lat - bylo szalenie
              wygodne. Kilkadziesiat lat wciskania do glow tego kretynstwa owocuje
              obecnie "polskim (slepym) antysemityzmem.

Nie wierzysz? Polecam ponizsze:

Ja jesli chce sprawdzic nowych polskich znajomych czesto mowie, ze moja zona
              jest pochodzenia zydowskiego - i patrze na ich reakcje. Pozwala mi to bardzo
              latwo odroznic Polakow od "polaczkow" - radze Ci tez sprobowac...

Trezba sie na cos
              > zdecydowac. Najprosciej chyba byloby przyznac, ze istnienie antysemityzmu
              wcale
              >
              > nie musi wykluczac tolerancja wobec Zydow czy innych mniejszosci.

Takowej (mniejszosci) w Polsce prawie nie ma, wiec nie ma co wykluczac. Ale nie
              wiem co to ma do rzeczy?

> I jeszcze jedno. Powstanie Chmielnickiego wcale nie bylo ANTYPOLSKIE.
              > Chmielnicki walczyl o prawa kozakow i przeciw lokalnej magnaterii, ciagle
              > (przynajmniej do momentu szczytowych osiagniec militarnych) widzac w krolu
              > polskim najwyzszy autorytet.
              >

Krol Jan Kazimiesz akurat wiele polskiej krwi w sobie nie nosil - jednej
              czwartej by sie nawet nie doszukal. Wiec nie byl sensu stricto
              krolem "polskim". Nie byl tez nie wylacznie krolem Polski, lecz calej
              Rzeczpospolitej, w ktorej sklad wiele narodow wchodzilo. Chmielnicki buntowal
              glownie sie przeciw magnaterii, ktora byla albo rdzennie polska, albo znacznie
              spolszczona. Jego "holdy" wzgledem Warszawy byly tylko elementem gry
              politycznej. Zawieral tez pakty z Turkami i Rosja, obiecujac im tron w
              Warszawie. To nie jest wedlug Ciebie antypolskie????
              • patriota Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 16.05.03, 21:19

> Hmmm, nie mam pojecia o co Tobie chodzi - przyczyny antysemityzmu,
                > wystepujacego w Polsce do 30-tymi XX wieku byl prawie takie same jak w innych
                > krajach europejskich....

"np. pogromy XIX-wieczne byly skutkiem polityki zaborcow". O to mi chodzi.
                Obwinianie zaborcow o pogromy, ktorych dokonali Polacy jest niczym innym jak
                proba zdjecia odpowiedzialnosci naszych przodkow za nie.

> Takowej (mniejszosci) w Polsce prawie nie ma, wiec nie ma co wykluczac. Ale
                > nie wiem co to ma do rzeczy?

"Do rzeczy" bedzie mialo wtedy, jesli dyskutujemy o przeszlosci, co sam
                przeciez czynisz w Twoim liscie. Polska miala opinie kraju tolerancyjnego ale
                mimo to, mialy miejsce tez pogromy. Jedno zatem nie wykluczalo drugiego.

> Krol Jan Kazimiesz akurat wiele polskiej krwi w sobie nie nosil - jednej
                > czwartej by sie nawet nie doszukal. Wiec nie byl sensu stricto
                > krolem "polskim". Nie byl tez nie wylacznie krolem Polski, lecz calej
                > Rzeczpospolitej, w ktorej sklad wiele narodow wchodzilo.

No to odetchnalem, ze i on nie byl Zydem :o). Uprawiasz zupelnie niepotrzebna
                ekwilibrystyke. Mysle, ze bardzo znikoma mniejszosc kozakow lub Ukraincow znala
                chocby pobieznie detale genealogii krola polskiego. Najprawdopodobniej byly im
                one zupelnie obojetne. Jam Kazimierz byl dla nich przede wszystkim krolem
                Rzeczpospolitej, w ktorej "Lachy" byly nacja niewatpliwie dominujaca
                kulturalnie, militarnie i gospodarczo. Tak wiec byl "sensu stricto" przede
                wszystkim krolem polskim, "siedzacym" w administracyjnym i gospodarczym centrum
                Rzeczpospolitej, ktore znajdowalo sie nie bez przypadku w koronie.

> Chmielnicki buntowal
                > glownie sie przeciw magnaterii, ktora byla albo rdzennie polska, albo
                > znacznie spolszczona.

Bo jak napisalem wyzej, Polacy dominowali pod niemal kazdym wzgledem zycie
                polityczne, gospodarcze i kulturalne w Rzeczpospolitej. Wartwa ludnosci, ktora
                okresla sie obecnie jako "elitay" skladala sie w olbrzymiej wiekszosci z
                Polakow.
                Pojecie "narodowosci" mialo wtedy zupelnie drugorzedne i inne niz dzisiaj
                znaczenie. O wiele istotniejszy byl status spoleczny lub wyznanie. Po stronie
                magnaterii opowiedziala sie rowniez czesc szlachty ruskiej. Z drugiej zas
                strony kozactwo werbowalo sie z chlopow zbieglych zarowno z Rosji jak i z
                Rzeczpospolitej.

> Jego "holdy" wzgledem Warszawy byly tylko elementem gry politycznej.

A ja przypominam sobie cos zupelnie innego. Chmielnicki zdecydowal sie na
                otwarte wystapienie przeciw Rzeczpospolitej znacznie pozniej, dopiero po
                odniesieniu szeregu decydujacych zwyciestw.

> Zawieral tez pakty z Turkami i Rosja, obiecujac im tron w
                > Warszawie.

Wtedy kazdy zawieral pakty z kazdym, jesli bylo mu to na reke lub nie mial
                innego wyjscia. Kozacy zawierali tez pakty z krolem polskim przeciw Rosji i
                Turcji, jesli bylo im to na reke.

> To nie jest wedlug Ciebie antypolskie????

To bylo "antypanskie". Gdyby Chmielnicki byl "antypolski" wycinalby nie przede
                wszystkim polska szlachte ale i chlopow.
                • Gość: |v|rowa Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: 134.174.196.* 16.05.03, 21:56
                  Tak sie ciesze, ze tak duzo napisales, ale czego ty w ogole probujesz dowiesc?

Moze Ci przypomne - moja teza brzmi, ze OBECNY (2003 A.D) antysemityzm w Polsce
                  jest wynikiem sztucznego podtrzymywania i rozdmuchiwania przez okupantow Polski
                  (przez chwile III Rzeszy, potem kilkadziesiat lat ZSRR) antysemityzmu, jako
                  jednego z narzedzi wladania okupowanym narodem. Przez co "antysemityzm" lokuje
                  sie glownie w niskich klasach spolecznych, ktorych myslami latwiej kierowac.
                  Jednoczesnie zywie nadzieje, ze po zaniknieciu "bodzca" w postaci dzialanosci
                  okupanta i nieobecnosci drugiego w postaci licznej mniejszosci zydowskiej,
                  zjawisko antysmityzmu w Polsce bedzie stopniowo zanikac. Proses ten musi jednak
                  trwac dziesieciolecia. Wspolpraca Zydow, poprzez "wyciagniecie reki", moze ten
                  proces przyspieszyc. I to jest moim glownym przeslaniem dla Dany33.

Jak na razie zadna z Twoich wypowiedzi nie stanowi ani potwierdzenia ani
                  zaprzeczenia tej tezy. A o "d... Maryny" to mozemy jeszcze i dwa lata
                  rozmawiac ... tylko po co?

PS> Dlaczego Chwmielnicki nie wyrzynal chlopow? - Owczesne chlopstwo nie mialo
                  tozsamosci narodowej - chlop zapytany moglby Ci odpowiedziec, ze jest np.
                  Kurpem, Kujawiakiem itp., w ostatecznosci poddanym krola polskiego, ale tylko
                  niewielu z nich mialo swiadomosc bycia Polakiem. Odmiana tego stanu rzeczy
                  dopiero nastapila w czasach Powstania Kosciuszkowskiego - i to jest wlasnie
                  podnoszone jako jedna z glownych zaslug Kosciuszki - uswiadomienie chlopstwu,
                  ze tez wspoltworza narod polski. Chmielnicki wiec chlopow wycinac nie musial -
                  nie stanowili oni zadnej ostoi polskosci na Kresach Wschodnich, a szlachta
                  stanowila. Jakos widmo dominacji bojarow rosyjskich albo agow tureckich nie
                  odpychalo go - przeszkadzala mu tylko szlachta polska. A czemu? Bo widzial w
                  niej (w sumie nieco slusznie) okupantow i ciemiezycieli Ukrainy. Walczyl wiec
                  ze wszystkim, co moglo wspierac polskosc (czytaj: polska szlachte) na Kresach.

Z tego miedzy innymi powodu stanowczo przeciwstawiam sie zaliczeniu rzezi Zydow
                  dokonywanych przez Chmielnickiego jako przejawu POLSKIEGO antysemityzmu.

PPS> Nie wiem czy sie orientujesz, ale jedna z teorii brzmii, ze Chmielnicki
                  sam byl pochodzenia zydowskiego.
                  • Gość: Tanatos Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.03, 23:13

> Tak sie ciesze, ze tak duzo napisales, ale czego ty w ogole probujesz
                    dowiesc?
                    >
                    > Moze Ci przypomne - moja teza brzmi, ze OBECNY (2003 A.D) antysemityzm w
                    Polsce
                    >
                    > jest wynikiem sztucznego podtrzymywania i rozdmuchiwania przez okupantow
                    Polski
                    >
                    > (przez chwile III Rzeszy, potem kilkadziesiat lat ZSRR) antysemityzmu, jako
                    > jednego z narzedzi wladania okupowanym narodem. Przez co "antysemityzm"
                    lokuje
                    > sie glownie w niskich klasach spolecznych, ktorych myslami latwiej kierowac.
                    > Jednoczesnie zywie nadzieje, ze po zaniknieciu "bodzca" w postaci
                    dzialanosci
                    > okupanta i nieobecnosci drugiego w postaci licznej mniejszosci zydowskiej,
                    > zjawisko antysmityzmu w Polsce bedzie stopniowo zanikac. Proses ten musi
                    jednak
                    >
                    > trwac dziesieciolecia. Wspolpraca Zydow, poprzez "wyciagniecie reki", moze
                    ten
                    > proces przyspieszyc. I to jest moim glownym przeslaniem dla Dany33.
                    >
                    > Jak na razie zadna z Twoich wypowiedzi nie stanowi ani potwierdzenia ani
                    > zaprzeczenia tej tezy. A o "d... Maryny" to mozemy jeszcze i dwa lata
                    > rozmawiac ... tylko po co?
                    >
                    >
                    > PS> Dlaczego Chwmielnicki nie wyrzynal chlopow? - Owczesne chlopstwo nie mia
                    > lo
                    > tozsamosci narodowej - chlop zapytany moglby Ci odpowiedziec, ze jest np.
                    > Kurpem, Kujawiakiem itp., w ostatecznosci poddanym krola polskiego, ale
                    tylko
                    > niewielu z nich mialo swiadomosc bycia Polakiem. Odmiana tego stanu rzeczy
                    > dopiero nastapila w czasach Powstania Kosciuszkowskiego - i to jest wlasnie
                    > podnoszone jako jedna z glownych zaslug Kosciuszki - uswiadomienie
                    chlopstwu,
                    > ze tez wspoltworza narod polski. Chmielnicki wiec chlopow wycinac nie
                    musial -
                    > nie stanowili oni zadnej ostoi polskosci na Kresach Wschodnich, a szlachta
                    > stanowila. Jakos widmo dominacji bojarow rosyjskich albo agow tureckich nie
                    > odpychalo go - przeszkadzala mu tylko szlachta polska. A czemu? Bo widzial w
                    > niej (w sumie nieco slusznie) okupantow i ciemiezycieli Ukrainy. Walczyl
                    wiec
                    > ze wszystkim, co moglo wspierac polskosc (czytaj: polska szlachte) na
                    Kresach.
                    >
                    > Z tego miedzy innymi powodu stanowczo przeciwstawiam sie zaliczeniu rzezi
                    Zydow
                    >
                    > dokonywanych przez Chmielnickiego jako przejawu POLSKIEGO antysemityzmu.
                    >
                    > PPS> Nie wiem czy sie orientujesz, ale jedna z teorii brzmii, ze Chmielnicki
                    >
                    > sam byl pochodzenia zydowskiego.

Niewiem czy sie orientujesz, ale jedna z teorii glosi takze, ze Hitler i
                    Stalin byli Zydami. Co do powstania : badz co badz, Chmielnicki i wszyscy
                    kozacy byli poddanymi Krola Polskiego, a sam Chmielnicki byl nawet hetmanem
                    polowym. Co oznacza, ze byl jedna z kilkudziesieciu najwazniejszych osob w
                    Koronie. Co oznacza, ze mial spora kontrole nad panstwem [ mowie o wplywie, a
                    nie o wlasciwej wladzy ]. Co z kolei oznacza, ze jesli takowa osoba [jedna z
                    najwazniejszych w administracji panstwowej] prowadzi armie, ktora dokonuje
                    masowych rzezi na Zydach, to odpowiedzialnosc spada za takie wydarzenia na
                    cale panstwo. A tymsamym na narod. Oczywiscie jesli juz mowic o Polskim
                    antysemityzmie, to przyklad ten najlepszy nie jest skoro WOGOLE trzeba go
                    bronic. Znakomita wiekszosc przykladow, ktorych sa miliony, obroni sie sama.
                    • Gość: CCCP Kilka uwag IP: *.acn.waw.pl 18.05.03, 07:45

Co do powstania : badz co badz, Chmielnicki i wszyscy
                      > kozacy byli poddanymi Krola Polskiego, a sam Chmielnicki byl nawet hetmanem
                      > polowym. Co oznacza, ze byl jedna z kilkudziesieciu najwazniejszych osob w
                      > Koronie. Co oznacza, ze mial spora kontrole nad panstwem [ mowie o wplywie, a
                      > nie o wlasciwej wladzy ]. Co z kolei oznacza, ze jesli takowa osoba [jedna z
                      > najwazniejszych w administracji panstwowej] prowadzi armie, ktora dokonuje
                      > masowych rzezi na Zydach, to odpowiedzialnosc spada za takie wydarzenia na
                      > cale panstwo. A tymsamym na narod. Oczywiscie jesli juz mowic o Polskim
                      > antysemityzmie, to przyklad ten najlepszy nie jest skoro WOGOLE trzeba go
                      > bronic. Znakomita wiekszosc przykladow, ktorych sa miliony, obroni sie sama.

Zgodnie z logiką kolejnych "co oznacza", odpowiedzialność spada
                      również na Twoich przodków (jeśli żyli wówczas w Polsce). Bo niby
                      dlaczego miałbyś ich wyłączać z państwa i narodu? A może jesteś z tych,
                      co to, kiedy im wygodnie, włączają się do tych zbiorowości, a,
                      kiedy niewygodnie, wyłączają?

Miliony innych przykładów? Miliony? Dysponujesz jakimś udokumentowanym
                      spisem, czy operujesz tylko generalnymi odczuciami?

Żyję na tym świecie dość długo. Tak jakoś się złożyło, że w całym moim życiu
                      nie byłem świadkiem antysemickiego aktu. To może dziwne, ale tak się jakoś
                      złożyło. W '68 nie było mnie w kraju. Ale też nie jestem pewien, czy uznałbym
                      ówczesne zdarzenia za antysemickie.

(Nigdy, szanowny Tanatosie, nie obchodziły mnie ani wzruszały rozgrywki
                      między wysokopartyjnym towarzystwem. Takim, co to zawsze "Marks na ustach,
                      a <Kapitał> w kieszeni". Z miejsca, w którym pracuję, nie musiała wyjechać
                      i nie wyjechała żadna osoba pochodzenia żydowskiego.)

Ale. Ale doskonale pamiętam prześladowania kolegów szkolnych Niemców.
                      Pamiętam, co się w szkole działo z Ukraińcami. W jednej z bocznych gałęzi
                      mojej rodziny (o czym dowiedziałem się niedawno) 13letnia dziewczynka
                      została zmuszona w 1945 do niewolniczej pracy w chlewni w PGRze, bez żadnych
                      szans na naukę w szkole, i tak przez 11 lat.

Jest jeszcze jedno ale, szanowny Panie T.

W czasach, o których mowa, istniała w Rzeczypospolitej wielokrotnie
                      liczniejsza od Żydów grupa społeczna. Która jednak w odróżnieniu od
                      nich nie posiadała żadnych praw.

Chłopi pańszczyźniani.

Dlaczego nie mówimy o nich? Czy ich cierpienia były w jakiś sposób mniej
                      wartościowe?

Czy Twoi przodkowie w ogóle zauważali te cierpienia? Czy może raczej byli
                      po stronie tych, którzy tę grupę bezlitośnie eksploatowali?

C.

• Gość: |v|rowa Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: 206.112.74.* 18.05.03, 16:55
                      > Co do powstania : badz co badz, Chmielnicki i wszyscy
                      > kozacy byli poddanymi Krola Polskiego, a sam Chmielnicki byl nawet hetmanem
                      > polowym. Co oznacza, ze byl jedna z kilkudziesieciu najwazniejszych osob w
                      > Koronie. Co oznacza, ze mial spora kontrole nad panstwem [ mowie o wplywie, a
                      > nie o wlasciwej wladzy ]. Co z kolei oznacza, ze jesli takowa osoba [jedna z
                      > najwazniejszych w administracji panstwowej] prowadzi armie, ktora dokonuje
                      > masowych rzezi na Zydach, to odpowiedzialnosc spada za takie wydarzenia na
                      > cale panstwo. A tymsamym na narod. Oczywiscie jesli juz mowic o Polskim
                      > antysemityzmie, to przyklad ten najlepszy nie jest skoro WOGOLE trzeba go
                      > bronic. Znakomita wiekszosc przykladow, ktorych sa miliony, obroni sie sama.

Sam zastawiasz na siebie pulapke logiczna:
                      Jesli gromiacy Kozacy byli poddanymi krola polskiego i przez to automatycznie
                      ich pogromy obciazaja konto Polakow - uprzejmie prosze o skreslenie z
                      listy "polskich" pogromow WSZYSTKICH XIX-wiecznych pogromow krakowskich -
                      gromiacy byli poddanymi cesarza Austrii - zazalenia do Wiednia.

Ja raczej uwazam, ze pogrom dokonany przez Kozakow obciaza KOZAKOW i jesli juz
                      to Ukraine, nie Polske.
                  • patriota Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 19.05.03, 11:09

> Moze Ci przypomne - moja teza brzmi, ze OBECNY (2003 A.D) antysemityzm w
                    > Polsce jest wynikiem sztucznego podtrzymywania i rozdmuchiwania przez
                    > okupantow Polski (przez chwile III Rzeszy, potem kilkadziesiat lat ZSRR)
                    > antysemityzmu, jako jednego z narzedzi wladania okupowanym narodem.

A Ty w kolko to samo.... Niezaleznie od epoki wine za antysemityzm Polakow maja
                    ponosic inni. Oczywiscie, ze kazdy okupant we wlasnym interesie czy wrog
                    podtrzymuje wszelkie antagonizmy na terytorium okupowanym. I co z tego? To
                    jeszcze nie usprawiedliwia Polakow, ktorzy dokonali rzezi na Zydach.

> Przez co "antysemityzm" lokuje sie glownie w niskich klasach spolecznych,
                    > ktorych myslami latwiej kierowac.

Z przeproszeniem - gowno prawda i pseudoelitarne fanzolenie. Znam lekarzy
                    opowiadajacych swinskie dowcipy o Zydach w KZ-ecie i proste wiejskie kobiety,
                    ktore mimi swojej "niskiej klasy spolecznej" wychowaly swoje dzieci na ludzi
                    szanujacych innych niezaleznie od pochodzenia czy "klasy spolecznej".

> Jednoczesnie zywie nadzieje, ze po zaniknieciu "bodzca" w postaci dzialanosci
                    > okupanta i nieobecnosci drugiego w postaci licznej mniejszosci zydowskiej,
                    > zjawisko antysmityzmu w Polsce bedzie stopniowo zanikac.

W Polsce nie brakowalo nigdy antysemitow nawet w czasach, gdy nie bylismy pod
                    okupacja. Obecnie w Polsce, jak w malo ktorym kraju na kazdym kroku pelno jest
                    przejawowo antysemityzmu i to mimo to, ze w Polsce praktycznie nie ma Zydow.
                    Jak widac, znikniecie lub zredukowanie "bodzca" nie koniecznie ma zwiazek.

> Proses ten musi jednak trwac dziesieciolecia. Wspolpraca Zydow,
                    > poprzez "wyciagniecie reki",moze ten proces przyspieszyc. I to jest moim ´
                    > glownym przeslaniem dla Dany33.

Nie bardzo wiem, jak mialoby wygladac to "wciagniecie reki". Dana33, jak i
                    chyba olbrzymia wiekszosc Zydow definiuje sie poprzez swoj fanatzm i upojenie
                    nowo nabyta "sila". To nowa, nieodzowna czesc ich swiadomosci. Dla mnie takim
                    pomostem sa krytyczni Izraelczycy lub Zydzi, ktorzy naleza do znikomej
                    mniejszosci i przez fanatykow pokroju Dany okreslani jako "zdrajcy".
                    Prawde powiedziawszy nie widze szans na jakiekolwiek "wyciagniecie reki". Na
                    Bliskim Wschodzie jeszcze bardzo dlugo bedzie plynac krew po obu stronach z
                    wiadomymi skutkami dla stron walczacych i reszty swiata.

> PS> Dlaczego Chwmielnicki nie wyrzynal chlopow? - Owczesne chlopstwo nie mia
                    > lo tozsamosci narodowej -

Otoz to! Jak mozna mowic o narodzie, skoro - jak sam przyznajesz - 90% jego
                    masy swiadomosci narodowej nie posiadala? Kilka procent szlachty plus kler
                    katolicki to jeszcze nie "narod".
                    Powstanie Chmielnickiego bylo wymierzone nie przeciw Polakom jako narodowi (jak
                    np. podczas wojny na Wolyniu) lecz w owczesne ELITY stosujace wobec kozakow
                    swoisty apartheid. Tymi elitami w calej Rzeczpospolitej byli przede wszystkim
                    polscy magnaci i bedacy na jej uslugach kler katolicki, drobna szlachta i Zydzi.

"Swiadomosc narodowa" szlachty nie byla bynajmniej WOWCZAS wyzej rozwninieta.
                    Stad miedzy innymi mozna wytlumaczyc, latwosc, z jaka nasi sasiedzi dokonali
                    rozbiorow. Ale to juz inny temat.

> Chmielnicki wiec chlopow wycinac nie musial -
                    > nie stanowili oni zadnej ostoi polskosci na Kresach Wschodnich, a szlachta
                    > stanowila.

Komplena bzdura z ta "polskoscia". Kozacy nienawidzili szlachte nie za jej
                    (skadinad bardzo do ich wlasnego zblizony) jezyk czy (podobne) obyczaje lub
                    stroj ale za jej PRZYWILEJE i jej stosunek wobec kozakow, ktorzy mimo, ze
                    stanowili kolosalna wiekszosc na tych terenach, traktowana byla jak niewolnicy.

> Jakos widmo dominacji bojarow rosyjskich albo agow tureckich nie
                    > odpychalo go - przeszkadzala mu tylko szlachta polska. A czemu?

Co w tym takiego dziwnego? My tez nie mielismy nic przeciw temu, zeby Armia
                    Czerwona przepedzila Niemcow, mimo, ze wiekszosc Polakow doskonale wiedziala o
                    metodach i zbrodniach Stalina.

> Bo widzial w niej (w sumie nieco slusznie) okupantow i ciemiezycieli Ukrainy.

No wlasnie! "Okupanci" i "ciemiezyciele"! Dlatego kozacy walczyli przeciw nim a
                    nie dlatego, ze byli Lachami. Polskosc chlopow byla WTEDY kozakom nie zupelnie
                    obojena. Podczas wojny na Wolyniu sytuacja wygladala juz inaczej. To byly
                    rozruchy o podlozu NARODOWOSCIOWYM. Ukraincy walczyli przeciw wszystkiemu co
                    püolskie, Polacy przeciw wszystkiem co ukrainskie.

> Walczyl wiec ze wszystkim, co moglo wspierac polskosc (czytaj: polska
                    > szlachte) na Kresach.

A coz to takiego dla niepismiennego chlopa z Zaporoza byla ta "polskosc"?
                    Oni nie walczyli przeciw "polskosci" ale przeciw swoim ciemiezcom,
                    wszechwladnej, aroganckiej magnaterii i jej pomocnikom. Polacy wsrod
                    tych "elit" stanowili wiekszosc ale przeciez kozacy tak samo walczyli przeciw
                    szlachcie i magnaterii wywodzacej sie z rodow litewskich czy ruskich.

> Z tego miedzy innymi powodu stanowczo przeciwstawiam sie zaliczeniu rzezi
                    > Zydow dokonywanych przez Chmielnickiego jako przejawu POLSKIEGO antysemityzmu.

To przeciez ty sugerujesz, ze powstanie Chmielnickiego mialo
                    charakter "antypolski". Czy rzezie dokonywane na Zydach byly tez przejawm
                    tego "antypolonizmu" Chmielnickiego?

> PPS> Nie wiem czy sie orientujesz, ale jedna z teorii brzmii, ze Chmielnicki
                    > sam byl pochodzenia zydowskiego.

On tez? Ze Hitler i Stalin byli Zydami to juz slyszalem :o)

Nie wiem, czy sie orientujesz ale Chmielnicki byl ponoc Polakiem.
          • Gość: jarek Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.fastres.net 18.05.03, 09:52
            Ze wszystkim sie zgadzam, tylko z tym nie:
            Polacy poniewaz posiadali armie gromili lub byli gromieni -
            zydzi, jej nie miel- Zydzi musieli jak wszyscy mieszkancy miast Rzeczypospolitej brac czynny udzial w obronie murow i mieli czesc muru im przydzielony, mogli nosic bron i jezdzic konno, niestety Hitlerowcy spalili wszyskie dokumenty zydowskie i jeden z nielicznych ,ktory sie zachowal jest ze Przemysla, gdzie wyraznie sie mowi o utrzymywaniu 4 armat i dostarczeniu 52 wyszkolonych mustieterow.
          • Gość: jarek Kto ma interes w "antysemityzmie " w Polsce? IP: *.fastres.net 18.05.03, 10:20
            Sytuacja obecna jest inna, gdyz kultura zydowska jest w Polsce wlasciwie
            nieobecna. W Krakowie np. gmina zydowska liczy ok 200 osob, (jak sie
            dowiedzialem w zeszlym roku Synagodze Postepowej). Dla porowniania mniejszosc
            arabska Krakowa liczy ok. 5000 osob.

A ilu jest ich w innych Polskich miastach, ilu jest ich w Danii, Szwecji ( gdzie sie tez mowi o antysemityzmie polskim ) - Polska obudz sie , zanim ten arabski nowotwor cie zniszczy.
            Moze ich wklad do kultury Polskiej mozna porownac w wkladem Zydow, jedyny ich wklad , ktory sie widzi jest ich wklad miedzy nogami pewnych nieszczesliwych Polek, i wklad w ksztaltowanie falszywego pojecia o ich humanizmie.
            • Gość: CCCP Erwache! IP: *.acn.waw.pl 18.05.03, 12:29
              Gość portalu: jarek napisał(a):

> - Polska obudz sie , zanim ten arabs
              > ki nowotwor cie zniszczy.

> ich wklad miedzy nogami pewnych nieszczesliwych Po
              > lek, i wklad w ksztaltowanie falszywego pojecia o ich
              > humanizmie.

To mi jakoś przypomina jedną popularną pieśń. W pierwszej zwrotce
              motywy dokładnie te same.

1. Deutschland erwache aus deinem bösen Traum!
              Gib fremden Juden in deinem Reich nicht Raum!
              |: Wir wollen kämpfen für dein Auferstehn!
              Arisches Blut soll nicht untergehn! :|

To ciekawe, jak pewne poglądy uparcie wyłażą na powierzchnię
              i kręcą się - jak nie przymierzając g**no w przerębli.

Hasło dnia: Ziemia dla ziemniaków!!!
              • Gość: zbalansowany Re: Erwache! IP: *.mel.dialup.connect.net.au 18.05.03, 15:10
                Gość portalu: CCCP napisał(a):

> Gość portalu: jarek napisał(a):
                >
                > > - Polska obudz sie , zanim ten arabs
                > > ki nowotwor cie zniszczy.
                >
                > > ich wklad miedzy nogami pewnych nieszczesliwych Po
                > > lek, i wklad w ksztaltowanie falszywego pojecia o ich
                > > humanizmie.
                >
                >
                > To mi jakoś przypomina jedną popularną pieśń. W pierwszej zwrotce
                > motywy dokładnie te same.
                >
                > 1. Deutschland erwache aus deinem bösen Traum!
                > Gib fremden Juden in deinem Reich nicht Raum!
                > |: Wir wollen kämpfen für dein Auferstehn!
                > Arisches Blut soll nicht untergehn! :|
                >
                >
                > To ciekawe, jak pewne poglądy uparcie wyłażą na powierzchnię
                > i kręcą się - jak nie przymierzając g**no w przerębli.
                >
                >
                > Hasło dnia: Ziemia dla ziemniaków!!!

zaciekawiles mnie i sciagnalem ten kawalek z Kazaa (German Military Marches);
                postaram sie znalezc jeszcze tekst.
                • Gość: zbalansowany Re: Erwache! IP: *.mel.dialup.connect.net.au 18.05.03, 15:22

Znalazlem tylko niemiecki i hiszpanski tekst; rzeczywiscie budujacy!
                  (Nie znalem tego dziela CCCP)

Adolf Hitler gewidmet 1937
                  2. All diese Heuchler, wir werfen sie hinaus,
                  Juda entweiche aus unserm deutschen Haus!
                  |: Ist erst die Scholle gesäubert und rein,
                  Werden wir einig und glücklich sein! :|

3. Wir sind die Kämpfer der N.S.D.A.P.:
                  Treudeutsch im Herzen, im Kampfe fest und zäh.
                  |: Dem Hakenkreuze ergeben sind wir.
                  Heil unserm Führer, Heil Hitler dir! :|

--------------------------------------------------------------------------------
                  ¡Alemania, despierta de tu pesadilla!
                  ¡No des lugar a judíos extraños en tu reino!
                  ¡Queremos luchar por tu resurrección!
                  ¡La sangre aria no debe perecer!
                  A todos estos hipócritas les echamos fuera,
                  Juda: ¡vete de nuestra casa alemana!
                  ¡Cuando el terruño esté desbrozado y limpio,
                  seremos unidos y felices!

Somos los combatientes del NSDAP
                  fielmente alemanes en el corazón
                  en la lucha firmes y tenaces.
                  A la Svástica nos hemos consagrado.
                  Salve a nuestro conductor: ¡Heil Hitler!
                  • pro_wok Do wyboru do koloru 18.05.03, 15:33
                    Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

>
                    > Znalazlem tylko niemiecki i hiszpanski tekst; rzeczywiscie budujacy!
                    > (Nie znalem tego dziela CCCP)

To co powyzej
                    www.marsze.xo.pl/deuterwache.html
                    A tu ile chcesz
                    www.marsze.xo.pl/teksty.htm
                    • Gość: zbalansowany Re: Do wyboru do koloru IP: *.mel.dialup.connect.net.au 18.05.03, 16:07
                      pro_wok napisał:

> Gość portalu: zbalansowany napisał(a):
                      >
                      > >
                      > > Znalazlem tylko niemiecki i hiszpanski tekst; rzeczywiscie budujacy!
                      > > (Nie znalem tego dziela CCCP)
                      >
                      > To co powyzej
                      > www.marsze.xo.pl/deuterwache.html
                      > A tu ile chcesz
                      > www.marsze.xo.pl/teksty.htm

Dzieki pro_vok

Tekst niemiecki i Polski

2. All diese Heuchler, wir werfen sie hinaus,
                      Juda entweiche aus unserm deutschen Haus!
                      |: Ist erst die Scholle gesäubert und rein,
                      Werden wir einig und glücklich sein! :|

3. Wir sind die Kämpfer der N.S.D.A.P.:
                      Treudeutsch im Herzen, im Kampfe fest und zäh.
                      |: Dem Hakenkreuze ergeben sind wir.
                      Heil unserm Führer, Heil Hitler dir! :|

Niemcy obudźcie się
                      1. Niemcy obudźcie się ze swego złego snu!
                      Nie dajcie obcym Żydom w swojej Rzeszy miejsca!
                      My chcemy walczyć o wasze zmartwychwstanie!
                      Aryjska krew nie może zginąć!

2. Gdy wyrzucimy wszelkich obłudników,
                      Żyd ujdzie z naszego niemieckiego domu!
                      Gdy najpierw rola oczyszczona i bez skazy będzie
                      My zgodni i szczęśliwi będziemy!

3. Jesteśmy żołnierzami NSDAP
                      Duma niemiecka w sercach, w walce mocni i twardzi.
                      Swastyce oddaliśmy się.
                      Niech żyje nasz Wódz, Cześć Ci Hitlerze!

• Gość: jarek Re: Do wyboru do koloru IP: *.fastres.net 18.05.03, 21:26
                      Ten jest najlepszy!
                      O Deutschland hoch in Ehren
                      1. O Deutschland hoch in Ehren,
                      Du heiliges Land der Treu,
                      Stets leuchte deines Ruhmes Glanz
                      In Ost und West aufs neu!
                      Du stehst wie deine Berge
                      Fest gen Feindes Macht und Trug,
                      Und wie des Adlers Flug
                      Vom Nest geht deines Geistes Flug. 
                      |: Haltet aus! Haltet aus! :|
                      Lasset hoch die Banner wehn!
                      Zeiget ihm, |: zeigt dem Feind,:|
                      Daß wir treu zusammen stehn,
                      Daß sich unsre alte Kraft erprobt,
                      Wenn der Schlachtruf uns entgegen tobt!
                      |: Haltet aus im Sturmgebraus! :|
                      2. Gedenket eurer Väter!
                      Gedenkt der großen Zeit
                      Da Deutschlands gutes Ritterschwert
                      Gesiegt in jedem Streit!
                      Das sind die alten Schwerter noch,
                      Das ist das deutsche Herz:
                      Die schlagt ihr nimmermehr ins Joch,
                      Sie dauern fest wie Erz! 
                      Lasset hoch das Banner wehn!
                      Zeiget stolz, |: zeigt der Welt, :|
                      Daß wir treu zusammenstehn,
                      Daß sie alte deutsche Kraft erprobt,
                      Ob uns Friede strahlt, ob Krieg umtobt!
                      3. Zum Herrn erhebt die Hände:
                      Er schirm' es immerdar,
                      Das schöne Land, vor jedem Feind.
                      Hoch steige, deutscher Aar!
                      Dem teuren Lande Schirm und Schutz!
                      Sei, deutscher Arm, bereit!
                      Wir bieten jedem Feinde Trutz
                      Und scheuen keinen Streit. 
                      : Haltet aus! Haltet aus! :|
                      Lasset hoch das Banner wehn!
                      Lasset uns |: treu und kühn :|
                      Mit den ersten Völkern gehn!
                      Daß sich deutscher Geist und Kraft erprobt,
                      Wenn das Ungewitter uns umtobt!
                      4. Zum Herrn erhebt die Herzen,
                      Zum Herrn erhebt die Hand,
                      Gott schütze unser teures geliebtes Vaterland.
                      Es sind die alten Schwerter noch,
                      Es ist das deutsche Herz,
                      Man zwingt sich nimmermehr ins Joch,
                      Sie dauern aus wie Erz. 
                      Lasset hoch die Banner wehn!
                      Zeiget ihm, |: zeigt dem Feind,:|
                      Daß wir treu zusammen stehn,
                      Daß sich unsre alte Kraft erprobt,
                      Wenn der Schlachtruf uns entgegen tobt!
                    • Gość: jarek Re: Do wyboru do koloru IP: *.fastres.net 18.05.03, 21:28
                      A ten doskonaly.
                      de Polenland
                      Ade Polenland,
                      Ade weites Land,
                      Heim geht jetzt die Fahrt.
                      Wollen heimwärts ziehn,
                      Wo die Kirschen blühn,
                      Manches Mädel auf uns harrt.
                      He, bester Wirt, he, 
                      Schenk uns nochmals ein;
                      Nehmen jetzt Abschied 
                      Von dem rotgoldnen Wein.
                      Ade Polenland,
                      Ade weites Land,
                      Lebe nun Wohl.
                      Ja, das ist Soldatenleben,
                      Ob in Warschau oder Prag.
                      Müssen wir auch morgen kämpfen,
                      Heute lacht der helle Tag.
                      |: Haben wir auch Piwo getrunken
                      Und der feurighaar'gen Janka gewunken
                      Bis die letzte Streife kam
                      Und uns nach Hause nahm
                    • Gość: jarek Cos dla prawdziwych slazakow IP: *.fastres.net 18.05.03, 21:30
                      Oberschlesierlied
                      1. Oberschlesien ist mein liebes Heimatland,
                      wo vom Annaberg man schaut ins weite Land;
                      wo die Menschen bleiben treu in schwerster Zeit,
                      |: für dies Land zu kämpfen, bin ich stets bereit. :|
                      2. Wo die Schalen sausen in den Schacht hinein,
                      wo der rote Himmel glüht im Feuerschein,
                      wo die Häuser grau und hell die Herzen sind;
                      |: dahin geht mein Sehnen, bis ich Ruhe find'. :|

3. Wo der Kumpel schaut dem Tod ins Angesicht,
                      wo die Mädchen lieblich und die Frauen schlicht,
                      wo an dunkler Halde steht mein Vaterhaus;
                      |: da ist meine Heimat, da bin ich zu Haus. :|
                      4. Wo der Wind der weiten Wälder Wipfel wiegt,
                      wo verträumt und einsam manches Schlößchen liegt,
                      wo im Odertale liegt so manches Gut.
                      |: Heimat, liebe Heimat dir gehört mein Blut. :|
                      5. Bitter ist dein Leiden in der jetz´gen Zeit,
                      bis der Tag wird kommen, der auch dich befreit,
                      wahrt ihr nur die Treu im Oberschlesierland,
                      |: Oberschlesiens Menschen sind als treu bekannt! :|
              • Gość: jarek Re: Erwache! IP: *.fastres.net 18.05.03, 21:23
                Bylo tez takie haslo w GB na poczatku wojny, zalezy do kogo jest skierowane, nie spiewalo sie tez Polska obudz sie. A jezeli Polsce jest z tym dobrze to niech sobie dalej spi...
        • Gość: jarek Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.fastres.net 18.05.03, 09:44
          Antysemityzm zastrzepili ci co sobie Polske podzielili, a szczegolnie Rosja, choc juz w 1500 roku byly pewne zatargi miedzy zolnierzami zacieznymi i Zydami, ale gdyby np w miejscu Zydow byli Czesi to by tez do nich doszlo, za rzadow Zygmunta Wase, nucjat papieski zasial nienawisc do wszystkich niekatolikow i po powolny zniknieciu z terenow Korony niekatolikow zostali tam tylko Zydzi i bylo tez normalne ,ze kosciol katolicki musial miec wroga wewnwtrznego , aby dalej doprowadzac Rzeczypospolite do upadku i ciemnoty, co jak widac antysemityzm w Rzeczypospolitej byl przyniesiony przez innych i niestety czesc Polakow w niego wierzyla, ale moze nie wiedzac dokladnie dlaczego.
          W zaborach Pruskim i Austijackim, gdzie byly juz zniesione ograniczenia antyzydowskie, Zydzi bardzo szybko opanowali miejsce w spoleczenstwie ,ktore normalnie przysluguje osobow ,ktorzy od 2500 umieli pisac i czytac, mozna tez zauwarzyc np na Ziemi Cieszynskiej , ktora bedac luteranska ( obowiazek samemu czytac Biblie) byla bardziej rozwinieta, niz sasiednia Ziemia Zywiecka.
          W zaborze Carskim, oprocz Krolestwa Polskiego, bylo pelno zakazow antyzydowskich , ktore jezeli sie nie myle zniesiono w 1908 roku.
    • Gość: Andrzej a wiec do swidania... IP: *.acn.waw.pl 13.05.03, 23:11
      No to ja mam prośbę. Że jak już wracasz to żebyś wzięła ze sobą tych
      przygłupów typu Fredzio i Tomek, i z nim trochę się pobawiła w piaskownicy. My
      Europejczycy cenimy sobie kulturę osobistą i inteligencję, umiejętność
      współżycie ponad, a nawet przeciw konfliktom narodowym oraz urazom z
      przeszłości - wszystkie cechy których najwyraźniej większości Żydom brak. I
      dlatego Europa nie zaakceptuje Żydów, którzy przychodzą w gruncie rzeczy na
      fora dyskusyjne tylko po to, aby żadać, obrażać, i pleść nacjonalistyczne
      głupoty.
    • pro_wok Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 13.05.03, 23:14

> forum w ostatnich miesiacach. bylo milo, czasem denerwujaco, czesto ciekawie,
      > rowniez interesujaco, bylo duzo smiechu i zabieralo mi mase czasu. ale mialam
      > nadzieje, ze moge pokazac israel jaki jest naprawde, kraj mlody, walczacy o
      > swoj byt fizyczny i ekonomiczny, kraj w nieustajacej wojnie, kraj otoczony
      > wrogami jak zaden inny kraj na swiecie, kraj pelen slonca i nadziei, kraj-
      > schronienie dla przesladowanych, kraj-przyszlosc dla naszych dzieci, kraj
      > ktory stal sie domem dla wszystkich zydow, skadby nie przyjechali, jakim
      > jezykiem by nie mowili, jakie roznice w kulturze by nie byly, kraj wspolny
      > dla nas wszystkich a przede wszystkim jedyny kraj dla zydow. nu, nie bardzo
      > mi to wyszlo. nie spodziewalam sie takiej nienawisci, takiej nietolerancji,
      > wciaz zyjacej checi zniszczenia nas. was, moi drodzy, nie musze przekonywac,
      > albo zyjecie w tym naszym pieknym i trudnym kraju, albo jestescie uczciwie
      > zainteresowani, co sie u nas dzieje. inni nie sa zainteresowani. a ja nie w
      > ich nienawisci. wiec wracam do moich dzieci, do moich ksiazek i muzyki, i do
      > innych moich zainteresowan, ktore dosyc zaniedbalam w ostatnich miesiacach.
      > pozdrawiam was wszystkich najserdeczniej.

Droga Dano
      minal juz prawie rok jak z forum rozstal sie Yidele.
      Byl to czlowiek wyjatkowy, od ktorego mozna bylo sie bardzo duzo dowiedziec.
      Zostawil po sobie dziure, ktora dopiero Tobie udalo sie zalatac.
      Twoja rezygnacja bylaby ogromna strata dla forum.
      Wiem, ze aktywnosc na forum pochlania ogromnie duzo czasu i energii ale przeciez
      mozna ja ograniczyc do tematow, ktore sa warte by je poruszyc.
      Duzo czasu mozna zaoszczedzic pozostawiajac prymitywne zaczepki bez odpwiedzi.
      Oczywiscie nie pozostaje mi nic innego jak pogodzic sie z Twoja decyzja ale
      bylbym Ci wdzieczny gdybys sie jeszcze raz zastanowila.
      Chce bys wiedziala, ze bedzie mi ( ale napewno nie tylko mi ) Ciebie bardzo
      brakowalo.
    • wtracalski do Dany33 13.05.03, 23:29
      Dana,
      Az mi koszula zbielala z przerazenia. Co to za rejterada? Kapitan schodzi z
      pokladu ostatni!
    • Gość: CCCP Do Dany IP: *.acn.waw.pl 14.05.03, 06:25

> forum w ostatnich miesiacach. bylo milo, czasem denerwujaco, czesto ciekawie,
      > rowniez interesujaco, bylo duzo smiechu i zabieralo mi mase czasu. ale mialam
      > wciaz zyjacej checi zniszczenia nas. was, moi drodzy, nie musze przekonywac,
      > albo zyjecie w tym naszym pieknym i trudnym kraju, albo jestescie uczciwie
      > zainteresowani, co sie u nas dzieje. inni nie sa zainteresowani. a ja nie w
      > ich nienawisci. wiec wracam do moich dzieci, do moich ksiazek i muzyki, i do
      > innych moich zainteresowan, ktore dosyc zaniedbalam w ostatnich miesiacach.
      > pozdrawiam was wszystkich najserdeczniej.

Mnie, Dano, te kilka miesięcy dużo dało. Wiele się dowiedziałem.
      Wiele się nauczyłem.

Jesteś na tym Forum chyba najmniej wirtualną osobą, a to wywołuje reakcje;
      ludzie raczej niechętnie rozmawiają z kimś, kto jest tylko bladym duchem.
      Ja na przykład zatrzymałem się na tym Forum na dłużej tylko dlatego,
      że zacząłem czytać Twoje posty.

Oczywiście, denerwujesz wielu ludzi; mnie niektóre Twoje poglądy doprowadzają
      do rozpaczy. Rozczarowywało mnie wielokrotnie, że czytałaś posty
      po łebkach, że w sprawach ważnych pojawiały się zdawkowe odpowiedzi.
      Ale to nic w porównaniu z wrażeniem kontaktu z żywym człowiekiem.

I nie otrzymałem wciąż jeszcze odpowiedzi na nurtujące mnie od dawna pytanie:

Czy budujecie mur żeby oddzielić Palestyńczyków od siebie?
      Czy żeby oddzielić siebie od Palestyńczykow?

Dlatego podtrzymuję to, co napisali już poprzednicy, i dodam tylko jedno
      słowo - zostań!

Ale nie musisz angażować się w rozhowory z dewiantami. Forum można też
      przeglądać po południu, kiedy Admin usunie już wszystkie idiotyczne wpisy,
      a ładunek nowych, tych (zawsze) z Ameryki, jeszcze się nie pojawi.

Mam takie podejrzenie, że po Twoim odejściu krąg ludzi, których zacząłem
      jakoś uważać za przyjaciół i z którymi chętnie wymieniałem
      codziennie parę zdań czy opinii, się rozpadnie. Pro_wok nie na darmo założył
      Klub. Lubię czytać Twoje wymiany ze Zbalansowanym, może będziesz zaskoczona,
      ale właściwie to z nich dowiaduję się najwięcej. Czekam na listy tajemniczej
      Eleny - czy ona jeszcze cokolwiek napisze, jeśli zabraknie tu Ciebie?
      A =kapral=?

Więc - zostań. Ale zacznij się oszczędzać.

Pozdrawiam,

C.
      • Gość: zbalansowany Re: Do Dany IP: *.mel.dialup.connect.net.au 14.05.03, 06:41
        No i z kim ja sie bede teraz spieral??
        Bo przeciez nie z Fredziem !!!

Zdaje sie ze decyzja Dany ma cos troche wspolnego z moimi ostatnimi
        wypowiedziami. Kogo mialem przeprosic tego przeprosilem, a chcialbym tylko
        przypomniec ze dyskusja polega na scieraniu sie roznych racji i argumentow, a
        nie klepaniu po ramieniu. Moze wiec zmienisz decyzje?
        • net4 Re: Do Dany 14.05.03, 07:24

> No i z kim ja sie bede teraz spieral??
          > Bo przeciez nie z Fredziem !!!
          >
          > Zdaje sie ze decyzja Dany ma cos troche wspolnego z moimi ostatnimi
          > wypowiedziami. Kogo mialem przeprosic tego przeprosilem, a chcialbym tylko
          > przypomniec ze dyskusja polega na scieraniu sie roznych racji i argumentow, a
          > nie klepaniu po ramieniu. Moze wiec zmienisz decyzje?
          ===========================
          Ja wzialbym cie chetnie 'na strone' zeby ci glowke oswiecic ale dla dobra
          sprawy staje na uboczu
    • Gość: Tomek44 Re:do Dany IP: *.inter.net.il 14.05.03, 06:42
      Jezeli sie wycofasz, to ja sam tutaj nie zostane. Odpowiem na prosby naszych
      delikatnie mowiac przeciwnikow i zwijam zagle.
      Zastanow sie. Moze wtracalski ma racje?
    • Gość: hawk Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.vc.shawcable.net 14.05.03, 07:47
      Good Bye Dana!!
      No napewno bylo nieraz milo z Toba sie posprzeczac, ale nie trzymaj urazow ni
      do kogo. Najbardziej Cie bedzie chyba zalowla - Sovietskij Sojuz, bo nie bedzie
      mial z kim tak rzeczowo podyskutowac, chyba ze jutro przyjdziesz tutaj pod
      innym imieniem, zmiast nu, bedziesz mowic no, i nikt cie nie pozna.
      A wiec bywaj, i niestety ale Twoj klub sie rozpada.
    • kingfish Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 14.05.03, 16:45

> forum w ostatnich miesiacach. bylo milo, czasem denerwujaco, czesto
      ciekawie,
      > rowniez interesujaco, bylo duzo smiechu i zabieralo mi mase czasu. ale
      mialam
      > wciaz zyjacej checi zniszczenia nas.

Nie oceniaj ludzkosci na podstawie paru blaznow na tym forum. Mniejszosc
      zawsze najglosniej szczeka a brak konkretnych argumentow w obliczu logicznej
      osoby zmusza do wulgarnosci.

pzdr
    • Gość: polit Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.03, 18:16
      Idzcie sobie wszyscy do diabla i zostawcie wolne pole do popisu dla takich
      jak Fredzio a potem dziwcie sie ze Swiat jest taki a nie inny!Rozumie ze moze
      wzgledy rodzinne powoduja ze masz mniej czasu ( ja teraz tez mam z tym
      problemy)ale to nie znaczy ze wylaczam sie calkiem.Jednym slowem bedzie cie
      brakowalo na forum, chociaz jestes na moj gust za pyskata- przepraszam za
      wyrazenie- ale zawsze szukalem Twoich wypowiedzi bo byly rzeczowe!
    • Gość: babariba podpuszcza nas dana, IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 20:45
      eksperyment sobie zrobila, zeby sprawdzic, czy nadal jej fanclub funkcjonuje. Nie bardzo mi sie chce wierzyc, zeby raz zasmakowawszy forumowych dyskusji i pyskowek, tak latwo potrafila z tego zrezygnowac.
      W ciagu kilku miesiecy w nalog wpadla :))) z pewnoscia i 'glod' ja tu z powrotem przyprowadzi...
      Hle...
      i 'daj boh sztob nieposlednij'
    • patriota Re: do mnie tez? 15.05.03, 09:29
      Ale sie wzruszylem...
      Tak pieknie napisalas o tym "mlodym", "pelnym slonca" i "nadzieji" kraju .....
      i z drugiej strony oczywiscie o naszej "nienawisci", "nietolerancji" i "braku
      szacunku".
      Masz racje. Nie zslugujemy na Ciebie.

Tyle tylko, ze wiekszosc z nas tryskalaby "szacunkiem" a nawet sympatia do
      tego "pelnego slonca" i "nadzieji" kraju (jak ja sam jeszcze jakis rok temu),
      gdyby wlasnie nie tacy ludzie jak Ty i cala reszta "hucwy".

Problem w tym, ze tak wielu z nas (nie wszyscy) sa "uczciwie zainteresowani"
      waszym krajem ale tego uczciwego zainteresowania nijak nie mozna pogodzic ze
      sprzedawaniem nam najpodlejszych mordow dokonywanych na bezbronnych ludziach
      (czesto kobietach i dzieciach) jako "rownej walki" o "przetrwanie".
      Zbyt dlugo bylismy karmieni prymitywna propaganda nienawisci, zeby teraz
      jeszcze dobrowolnie dac karmic sie inna jej wersja.

Nie mozna brac powaznie tych, ktorzy kwestionuja wasze prawo do ziemi i obrony
      ale nikt trzezwo myslacy nie bedzie nigdy gotow brac powaznie fanatycznych
      frazesow, ktore prawem do obrony usprawiedliwiaja bestialskie egzekucje
      bezbronnych ludzi, tortury i najzwyklejasza i najprymitywniejsza zemste -
      okreslana jako "odwet".

Ta dyskusja i "caloksztalt" stosunkow na tym forum wygladalyby zupelnie
      inaczej, gdyby choc czesc z was choc po czesci zdobyla sie na odrobine
      krytycyzmu wobec METOD waszego rzadu, ktore w calym tzw. cywilizowanym swiecie
      budza odraze.

Nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie przytakiwal fanatykom. A jednym z takich
      fanatykow jestes wlasnie Ty.

• wtracalski Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 15.05.03, 13:52
      Patrioto
      Patrzysz na ziemie i widzisz ja jak ksiezyc - jedna strona swiatlo, a druga
      ciemna noc. Wada nerwu wzrokowego. Jest na to dobre lekarstwo - czosnek.
      Pozdrowienia z Tel-Awiwu. Slonecznie.
      • Gość: zbalansowany Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.mel.dialup.connect.net.au 15.05.03, 14:45

Trzeba postawic kropke nad "i".
        Cala tragedia polega na tym ze Dana i wiekszosc ludzi ktora ja popiera
        rzeczywiscie wierzy w to co mowi. Tzn oni rzeczywiscie widza Izrael jako oaza
        wolnosci, demokracji i cywilizacji w morzu dziczy; tu lezy caly problem.
        Niestety Dana jest produktem izraelskiej szowinistycznej propagandy i my mozemy
        pisac tomy na temat prawdziwego obrazu Izraela, ona i tak bedzie swoje
        wiedziec. Dla niej Izrael to niemalze religia a wszelka krytyka tego panstwa to
        profanacja i obraza majestatu.
        Dla niej nie jest waznym ze Izrael od 36 lat okupuje Palestyne, terroryzuje jej
        mieszkancow, zabija setki kobiet i dzieci rocznie; to wszystko splywa po niej
        jak woda po kaczce - Izrael ma racje.
        Niestety fanatykow nie da sie przekonac rzeczowymi argumentami.
        • Gość: mirmil masz 100% racji IP: *.uBRgrb01.supercable.es 15.05.03, 15:33
          to co sie tam dzieje jest zlem i zlo to trzeba pietnowac, tepic, ukazywac
          innym, bo propaganda izaelska z walczacych o swoja ziemie palestynczykow robi
          terrorystow, a z izraela ten wlasnie piekny i sloneczny kraj...

symptomatyczny jest fakt, ze dana napisala, ze jest to ziemia, ktora dla
          kazdego zyda moze byc domem... szkoda ze nie pamieta, ze setki tysiecy
          wypedzonych palestynczykow czeka na zworcenie im ojczyzny, ktora teraz ma
          byc "domem" dla zydow. zawsze w takich przypadkach mi sie przypominaja sceny z
          filmow, gdzie niemiec wchodzi do domu, gdzie jeszcze godzine wczesniej
          mieszkala zydowska rodzina. tepy i slepy nacjonalizm, nieczuly na krzywde
          innych.

no nic, przypomnijmy, jakie jest JEDYNE MOZLIWE ROZWIAZANIE TEGO PROBLEMU,
          popierane przez ONZ: granice z 67 (wliczona jerozolima), koniec z nielegalnymi
          osiedlami, rozwiazanie problemu uchodzcow - umozliwienie im powrotu lub
          odszkodowania.
          pamietajmy 100% ZIEMI = 100% POKOJU. CHCE IZRAEL MIEC POKOJ, NIECH ODDA
          WSZYSTKO, CO NIELEGALNIE (CYTAT ZA ONZ) OKUPUJE.
          • Gość: A.D. Re: masz 100% racji IP: *.mco.bellsouth.net 15.05.03, 16:43
            Gość portalu: mirmil napisał(a):

> to co sie tam dzieje jest zlem i zlo to trzeba pietnowac, tepic, ukazywac
            > innym, bo propaganda izaelska z walczacych o swoja ziemie palestynczykow
            robi
            > terrorystow, a z izraela ten wlasnie piekny i sloneczny kraj...
            >
            > symptomatyczny jest fakt, ze dana napisala, ze jest to ziemia, ktora dla
            > kazdego zyda moze byc domem... szkoda ze nie pamieta, ze setki tysiecy
            > wypedzonych palestynczykow czeka na zworcenie im ojczyzny, ktora teraz ma
            > byc "domem" dla zydow. zawsze w takich przypadkach mi sie przypominaja sceny
            z
            > filmow, gdzie niemiec wchodzi do domu, gdzie jeszcze godzine wczesniej
            > mieszkala zydowska rodzina. tepy i slepy nacjonalizm, nieczuly na krzywde
            > innych.
            >
            > no nic, przypomnijmy, jakie jest JEDYNE MOZLIWE ROZWIAZANIE TEGO PROBLEMU,
            > popierane przez ONZ: granice z 67 (wliczona jerozolima), koniec z
            nielegalnymi
            > osiedlami, rozwiazanie problemu uchodzcow - umozliwienie im powrotu lub
            > odszkodowania.
            > pamietajmy 100% ZIEMI = 100% POKOJU. CHCE IZRAEL MIEC POKOJ, NIECH ODDA
            > WSZYSTKO, CO NIELEGALNIE (CYTAT ZA ONZ) OKUPUJE.

>> Tylko niestety ci, ktorzy maja mniej pieniedzy i czolgow, rakiet, etc.,
            niestety nie maja racji.
            • Gość: zbalansowany Re: masz 100% racji IP: *.mel.dialup.connect.net.au 16.05.03, 17:17

Cos dla prawdziwego i wszystkich falszywych Fredziow na tym forum.
              Do poczytania dla relaksu

www.seruv.org/
              • Gość: A.D. Male a cieszy... IP: *.mco.bellsouth.net 16.05.03, 21:46

>
                > Cos dla prawdziwego i wszystkich falszywych Fredziow na tym forum.
                > Do poczytania dla relaksu
                >
                > www.seruv.org/

>> Szkoda tylko ze nie trafia nikt z tych sprawiedliwych zydow na to forum.
                Moze by ci zydzi noszacy brunatne koszule i pelegnujacy aby duch Adolfa
                Hitlera mial sie dobrze w zydowskim wydaniu, mieli szanse za cos mniej
                oblednego, czym teraz zyja.
                • Gość: mirmil male sa na to szanse IP: *.uBRgrb01.supercable.es 16.05.03, 22:37

> >> Szkoda tylko ze nie trafia nikt z tych sprawiedliwych zydow na to foru
                  > m.
                  > Moze by ci zydzi noszacy brunatne koszule i pelegnujacy aby duch Adolfa
                  > Hitlera mial sie dobrze w zydowskim wydaniu, mieli szanse za cos mniej
                  > oblednego, czym teraz zyja.

uczciwi ludzie pewnie tam maja dosc roboty, zeby jeszcze latac po forach na
                  swiecie... walczyc musza z brutalnoscia i nacjonalizmem u swoich sasiadow.

dlatego my tu mamy do czynienia z "nadwyzka" - nie sa potrzebni tam, bo
                  wiekszosc jest szaronowa, wiec zostali oddelegowani do dzialu spraw
                  zagranicznych.
                  • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 16.05.03, 22:46

>
                    > > >> Szkoda tylko ze nie trafia nikt z tych sprawiedliwych zydow na to
                    > foru
                    > > m.
                    > > Moze by ci zydzi noszacy brunatne koszule i pelegnujacy aby duch Adolfa
                    > > Hitlera mial sie dobrze w zydowskim wydaniu, mieli szanse za cos mniej
                    > > oblednego, czym teraz zyja.
                    >
                    > uczciwi ludzie pewnie tam maja dosc roboty, zeby jeszcze latac po forach na
                    > swiecie... walczyc musza z brutalnoscia i nacjonalizmem u swoich sasiadow.
                    >
                    > dlatego my tu mamy do czynienia z "nadwyzka" - nie sa potrzebni tam, bo
                    > wiekszosc jest szaronowa, wiec zostali oddelegowani do dzialu spraw
                    > zagranicznych -

>>>... - czyli w intytucie im. imc Goebelsa....
                    • wtracalski Dlaczego? 17.05.03, 00:59
                      Dlaczego kogut zamyka oczy, jak pieje?. Bo zna to na pamiec.
                      (przeczytane)
                      • Gość: zbalansowany Re: Dlaczego? IP: 61.68.205.* 17.05.03, 06:13
                        wtracalski napisał:

> Dlaczego kogut zamyka oczy, jak pieje?. Bo zna to na pamiec.
                        > (przeczytane)

Radosnie piejesz Wtracalski
                        Ze Izrael to wzor
                        I to samo za toba
                        Gdacze stado kur

Otworz oczy kolego
                        Rozejrzyj sie w kolo
                        Tam do dzieci sie strzelaja
                        Dalej ci wesolo?
                        • net4 Pospiewaj o tym 17.05.03, 08:05

> wtracalski napisał:
                          >
                          > > Dlaczego kogut zamyka oczy, jak pieje?. Bo zna to na pamiec.
                          > > (przeczytane)
                          >
                          >
                          > Radosnie piejesz Wtracalski
                          > Ze Izrael to wzor
                          > I to samo za toba
                          > Gdacze stado kur
                          >
                          > Otworz oczy kolego
                          > Rozejrzyj sie w kolo
                          > Tam do dzieci sie strzelaja
                          > Dalej ci wesolo?
                          • Gość: zbalansowany Re: Pospiewaj o tym IP: 61.68.205.* 17.05.03, 08:43
                            net4 napisał:

>
                            > > wtracalski napisał:
                            > >
                            > > > Dlaczego kogut zamyka oczy, jak pieje?. Bo zna to na pamiec.
                            > > > (przeczytane)
                            > >
                            > >
                            > > Radosnie piejesz Wtracalski
                            > > Ze Izrael to wzor
                            > > I to samo za toba
                            > > Gdacze stado kur
                            > >
                            > > Otworz oczy kolego
                            > > Rozejrzyj sie w kolo
                            > > Tam do dzieci sie strzelaja
                            > > Dalej ci wesolo?
                            >
                            >
                            www.palestyna.pl/index.php?idpage=10329724193d91e8835aebf
                            • net4 Re: Pospiewaj o tym 17.05.03, 08:50

> net4 napisał:
                              >
                              > > Gość portalu: zbalansowany napisał(a):
                              > >
                              > > > wtracalski napisał:
                              > > >
                              > > > > Dlaczego kogut zamyka oczy, jak pieje?. Bo zna to na pamiec.
                              > > > > (przeczytane)
                              > > >
                              > > >
                              > > > Radosnie piejesz Wtracalski
                              > > > Ze Izrael to wzor
                              > > > I to samo za toba
                              > > > Gdacze stado kur
                              > > >
                              > > > Otworz oczy kolego
                              > > > Rozejrzyj sie w kolo
                              > > > Tam do dzieci sie strzelaja
                              > > > Dalej ci wesolo?
                              > >
                              > >
                              > www.palestyna.pl/index.php?idpage=10329724193d91e8835aebf

=========================
                              Teraz wiem skad pochodzisz, skurwysynu zaklamany
                        • wtracalski Re: Dlaczego? 17.05.03, 08:49

> wtracalski napisał:
                          >
                          > > Dlaczego kogut zamyka oczy, jak pieje?. Bo zna to na pamiec.
                          > > (przeczytane)
                          >
                          >
                          > Radosnie piejesz Wtracalski
                          > Ze Izrael to wzor
                          > I to samo za toba
                          > Gdacze stado kur
                          >
                          > Otworz oczy kolego
                          > Rozejrzyj sie w kolo
                          > Tam do dzieci sie strzelaja
                          > Dalej ci wesolo?

-----------------------------------

Nie pieje, kolego
                          Ze Izrael to wzor
                          I nie wloke za soba
                          Gdakajacych kur

Otworz oczy, kolego
                          Rozejrzyj sie w kolo
                          Tu w Zydow strzelaja
                          Pewno ci wesolo
                          --------
                          Czyz dalej ten wierszyk
                          Kontynuowac mamy?
                          Latwo go pisac
                          Bo refren jest znany
                          • Gość: zbalansowany Re: Dlaczego? IP: 61.68.205.* 17.05.03, 09:09
                            wtracalski napisał:

>
                            > > wtracalski napisał:
                            > >
                            > > > Dlaczego kogut zamyka oczy, jak pieje?. Bo zna to na pamiec.
                            > > > (przeczytane)
                            > >
                            > >
                            > > Radosnie piejesz Wtracalski
                            > > Ze Izrael to wzor
                            > > I to samo za toba
                            > > Gdacze stado kur
                            > >
                            > > Otworz oczy kolego
                            > > Rozejrzyj sie w kolo
                            > > Tam do dzieci sie strzelaja
                            > > Dalej ci wesolo?
                            >
                            > -----------------------------------
                            >
                            > Nie pieje, kolego
                            > Ze Izrael to wzor
                            > I nie wloke za soba
                            > Gdakajacych kur
                            >
                            > Otworz oczy, kolego
                            > Rozejrzyj sie w kolo
                            > Tu w Zydow strzelaja
                            > Pewno ci wesolo
                            > --------
                            > Czyz dalej ten wierszyk
                            > Kontynuowac mamy?
                            > Latwo go pisac
                            > Bo refren jest znany

Kazde zycie jest swiete
                            roznicy nie widze
                            Bliscy placza tak samo
                            A ja tej mysli sie wstydze
                            Ze wcale bym nie plakal
                            i nie byloby krzykow
                            gdyby wszystkich na BWschodzie
                            wystrzelal ktos politykow.
                            Niewazne czy arafatka,
                            Niewazne czy jarmulka
                            Polityk,- miedzy oczka
                            Okragla mala kulka
                            • net4 Re: Dlaczego? 17.05.03, 09:29
                              zbalansowany napisal:
                              <Polityk,- miedzy oczka
                              <Okragla mala kulka

=====================================

Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,
                              ;
                              przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej czesci zlonemu z
                              ludzi jak Dana33, ktorzy chca pokoju i wspolzycia z Arabami, ktorzy
                              przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju. To jest ich najwieksze
                              pragnienie.
                              Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.
                              • Gość: zbalansowany Re: Net IP: 61.68.205.* 17.05.03, 09:50

Chociaz nie powinienem to raz ci odpowiem

net4 napisał:

> zbalansowany napisal:
                                > <Polityk,- miedzy oczka
                                > <Okragla mala kulka
                                >
                                > =====================================
                                >
                                > Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,

caly problem na BW to kto komu co ukradl, wiec dobrze zaczles.

> ;
                                > przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej czesci zlonemu z
                                > ludzi jak Dana33, ktorzy chca pokoju i wspolzycia z Arabami, ktorzy
                                > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju.

wyraznie moje "zyczenia" odnosza sie do politykow a nie do narodow, czytaj i
                                staraj sie zrozumiec

To jest ich najwieksze
                                > pragnienie.

Czego najwiekszy dowod dali wybierajac Szarona na premiera - no ten to w kazdym
                                zdaniu swej kampanii to tylko pokoj i pokoj obiecywal!

> Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.

Ja widze kto jest silniejszy, kto od 37 lat okupuje cudze tereny i kto z
                                poczatkowych 50% Palestyny ma dzisiaj 80% i jeszcze mu malo.
                                Skoncz z ta idiotyczna propaganda bo w swietle faktow to sie po prostu kupy nie
                                trzyma
                                PS
                                I troche kultury by nie zaszkodzilo
                                • net4 Re: Net 17.05.03, 10:00

>
                                  > Chociaz nie powinienem to raz ci odpowiem
                                  >
                                  > net4 napisał:
                                  >
                                  > > zbalansowany napisal:
                                  > > <Polityk,- miedzy oczka
                                  > > <Okragla mala kulka
                                  > >
                                  > > =====================================
                                  > >
                                  > > Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,
                                  >
                                  >
                                  > caly problem na BW to kto komu co ukradl, wiec dobrze zaczles.
                                  >
                                  > > ;
                                  > > przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej czesci zlonemu z
                                  >
                                  > > ludzi jak Dana33, ktorzy chca pokoju i wspolzycia z Arabami, ktorzy
                                  > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju.
                                  >
                                  > wyraznie moje "zyczenia" odnosza sie do politykow a nie do narodow, czytaj i
                                  > staraj sie zrozumiec
                                  >
                                  > To jest ich najwieksze
                                  > > pragnienie.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > Czego najwiekszy dowod dali wybierajac Szarona na premiera - no ten to w
                                  kazdym
                                  >
                                  > zdaniu swej kampanii to tylko pokoj i pokoj obiecywal!
                                  >
                                  >
                                  > > Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.
                                  >
                                  > Ja widze kto jest silniejszy, kto od 37 lat okupuje cudze tereny i kto z
                                  > poczatkowych 50% Palestyny ma dzisiaj 80% i jeszcze mu malo.
                                  > Skoncz z ta idiotyczna propaganda bo w swietle faktow to sie po prostu kupy
                                  nie
                                  >
                                  > trzyma
                                  > PS
                                  > I troche kultury by nie zaszkodzilo

==========================
                                  zbalansowany, czy zboczencowany, raczej
                                  1) Sharon to nie twoj bizness
                                  2) Dana33 dala ci o wiele za duzo kultury niz ty zaslugujesz, smieciu arabski!
                                  3) Jestes zboczonym pacSYFITA, z ktorym jakakolwiek diskusja jest w rzeczy
                                  samej jalowa.

Rozumiesz dostatecznie, skurwysynu?
                                  • Gość: zbalansowany Re: Net IP: 61.68.205.* 17.05.03, 10:24
                                    net4 napisał:

>
                                    > >
                                    > > Chociaz nie powinienem to raz ci odpowiem
                                    > >
                                    > > net4 napisał:
                                    > >
                                    > > > zbalansowany napisal:
                                    > > > <Polityk,- miedzy oczka
                                    > > > <Okragla mala kulka
                                    > > >
                                    > > > =====================================
                                    > > >
                                    > > > Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,
                                    > >
                                    > >
                                    > > caly problem na BW to kto komu co ukradl, wiec dobrze zaczles.
                                    > >
                                    > > > ;
                                    > > > przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej czesci zlon
                                    > emu z
                                    > >
                                    > > > ludzi jak Dana33, ktorzy chca pokoju i wspolzycia z Arabami, ktorzy
                                    > > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju.
                                    > >
                                    > > wyraznie moje "zyczenia" odnosza sie do politykow a nie do narodow, czytaj
                                    > i
                                    > > staraj sie zrozumiec
                                    > >
                                    > > To jest ich najwieksze
                                    > > > pragnienie.
                                    > >
                                    > >
                                    > >
                                    > > Czego najwiekszy dowod dali wybierajac Szarona na premiera - no ten to w
                                    > kazdym
                                    > >
                                    > > zdaniu swej kampanii to tylko pokoj i pokoj obiecywal!
                                    > >
                                    > >
                                    > > > Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.
                                    > >
                                    > > Ja widze kto jest silniejszy, kto od 37 lat okupuje cudze tereny i kto z
                                    > > poczatkowych 50% Palestyny ma dzisiaj 80% i jeszcze mu malo.
                                    > > Skoncz z ta idiotyczna propaganda bo w swietle faktow to sie po prostu kup
                                    > y
                                    > nie
                                    > >
                                    > > trzyma
                                    > > PS
                                    > > I troche kultury by nie zaszkodzilo
                                    >
                                    > ==========================
                                    > zbalansowany, czy zboczencowany, raczej
                                    > 1) Sharon to nie twoj bizness
                                    > 2) Dana33 dala ci o wiele za duzo kultury niz ty zaslugujesz, smieciu arabski!
                                    > 3) Jestes zboczonym pacSYFITA, z ktorym jakakolwiek diskusja jest w rzeczy
                                    > samej jalowa.
                                    >
                                    > Rozumiesz dostatecznie, skurwysynu?
                                    >

Porazony sila twoich argumentow jak i poziomem twych filozoficznych rozwazan
                                    przyznaje ci z gory we wszystkim racje i obiecuje nie pisac do ciebie aby
                                    ludzkosc nie stracila ktorejs z twych wiekopomnych uwag co lacno mogloby sie
                                    zdarzyc gdybym ci zaklocil spokoj i przerwal koncentracje.
                                    • net4 OK zbalansowany, decend to your cave, we have no 17.05.03, 10:43

> net4 napisał:
                                      >
                                      > > Gość portalu: zbalansowany napisał(a):
                                      > >
                                      > > >
                                      > > > Chociaz nie powinienem to raz ci odpowiem
                                      > > >
                                      > > > net4 napisał:
                                      > > >
                                      > > > > zbalansowany napisal:
                                      > > > > <Polityk,- miedzy oczka
                                      > > > > <Okragla mala kulka
                                      > > > >
                                      > > > > =====================================
                                      > > > >
                                      > > > > Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,
                                      > > >
                                      > > >
                                      > > > caly problem na BW to kto komu co ukradl, wiec dobrze zaczles.
                                      > > >
                                      > > > > ;
                                      > > > > przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej czesci
                                      > zlon
                                      > > emu z
                                      > > >
                                      > > > > ludzi jak Dana33, ktorzy chca pokoju i wspolzycia z Arabami, kto
                                      > rzy
                                      > > > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju.
                                      > > >
                                      > > > wyraznie moje "zyczenia" odnosza sie do politykow a nie do narodow, c
                                      > zytaj
                                      > > i
                                      > > > staraj sie zrozumiec
                                      > > >
                                      > > > To jest ich najwieksze
                                      > > > > pragnienie.
                                      > > >
                                      > > >
                                      > > >
                                      > > > Czego najwiekszy dowod dali wybierajac Szarona na premiera - no ten t
                                      > o w
                                      > > kazdym
                                      > > >
                                      > > > zdaniu swej kampanii to tylko pokoj i pokoj obiecywal!
                                      > > >
                                      > > >
                                      > > > > Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.
                                      > > >
                                      > > > Ja widze kto jest silniejszy, kto od 37 lat okupuje cudze tereny i kt
                                      > o z
                                      > > > poczatkowych 50% Palestyny ma dzisiaj 80% i jeszcze mu malo.
                                      > > > Skoncz z ta idiotyczna propaganda bo w swietle faktow to sie po prost
                                      > u kup
                                      > > y
                                      > > nie
                                      > > >
                                      > > > trzyma
                                      > > > PS
                                      > > > I troche kultury by nie zaszkodzilo
                                      > >
                                      > > ==========================
                                      > > zbalansowany, czy zboczencowany, raczej
                                      > > 1) Sharon to nie twoj bizness
                                      > > 2) Dana33 dala ci o wiele za duzo kultury niz ty zaslugujesz, smieciu arab
                                      > ski!
                                      > > 3) Jestes zboczonym pacSYFITA, z ktorym jakakolwiek diskusja jest w rzeczy
                                      >
                                      > > samej jalowa.
                                      > >
                                      > > Rozumiesz dostatecznie, skurwysynu?
                                      > >
                                      >
                                      > Porazony sila twoich argumentow jak i poziomem twych filozoficznych rozwazan
                                      > przyznaje ci z gory we wszystkim racje i obiecuje nie pisac do ciebie aby
                                      > ludzkosc nie stracila ktorejs z twych wiekopomnych uwag co lacno mogloby sie
                                      > zdarzyc gdybym ci zaklocil spokoj i przerwal koncentracje.

==============================================
                                      No I don't step down to the places you prefer to stay, but if you feel an
                                      urgent need to see me I can be reach easili using this this platform.
                                      Feel free.

• Gość: zbalansowany Re: OK zbalansowany, decend to your cave, we have IP: 61.68.205.* 17.05.03, 10:59
                                        net4 napisał:

>
                                        > > net4 napisał:
                                        > >
                                        > > > Gość portalu: zbalansowany napisał(a):
                                        > > >
                                        > > > >
                                        > > > > Chociaz nie powinienem to raz ci odpowiem
                                        > > > >
                                        > > > > net4 napisał:
                                        > > > >
                                        > > > > > zbalansowany napisal:
                                        > > > > > <Polityk,- miedzy oczka
                                        > > > > > <Okragla mala kulka
                                        > > > > >
                                        > > > > > =====================================
                                        > > > > >
                                        > > > > > Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,
                                        > > > >
                                        > > > >
                                        > > > > caly problem na BW to kto komu co ukradl, wiec dobrze zaczles.
                                        > > > >
                                        > > > > > ;
                                        > > > > > przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej c
                                        > zesci
                                        > > zlon
                                        > > > emu z
                                        > > > >
                                        > > > > > ludzi jak Dana33, ktorzy chca pokoju i wspolzycia z Arabami
                                        > , kto
                                        > > rzy
                                        > > > > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju.
                                        > > > >
                                        > > > > wyraznie moje "zyczenia" odnosza sie do politykow a nie do narod
                                        > ow, c
                                        > > zytaj
                                        > > > i
                                        > > > > staraj sie zrozumiec
                                        > > > >
                                        > > > > To jest ich najwieksze
                                        > > > > > pragnienie.
                                        > > > >
                                        > > > >
                                        > > > >
                                        > > > > Czego najwiekszy dowod dali wybierajac Szarona na premiera - no
                                        > ten t
                                        > > o w
                                        > > > kazdym
                                        > > > >
                                        > > > > zdaniu swej kampanii to tylko pokoj i pokoj obiecywal!
                                        > > > >
                                        > > > >
                                        > > > > > Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.
                                        > > > >
                                        > > > > Ja widze kto jest silniejszy, kto od 37 lat okupuje cudze tereny
                                        > i kt
                                        > > o z
                                        > > > > poczatkowych 50% Palestyny ma dzisiaj 80% i jeszcze mu malo.
                                        > > > > Skoncz z ta idiotyczna propaganda bo w swietle faktow to sie po
                                        > prost
                                        > > u kup
                                        > > > y
                                        > > > nie
                                        > > > >
                                        > > > > trzyma
                                        > > > > PS
                                        > > > > I troche kultury by nie zaszkodzilo
                                        > > >
                                        > > > ==========================
                                        > > > zbalansowany, czy zboczencowany, raczej
                                        > > > 1) Sharon to nie twoj bizness
                                        > > > 2) Dana33 dala ci o wiele za duzo kultury niz ty zaslugujesz, smieciu
                                        > arab
                                        > > ski!
                                        > > > 3) Jestes zboczonym pacSYFITA, z ktorym jakakolwiek diskusja jest w r
                                        > zeczy
                                        > >
                                        > > > samej jalowa.
                                        > > >
                                        > > > Rozumiesz dostatecznie, skurwysynu?
                                        > > >
                                        > >
                                        > > Porazony sila twoich argumentow jak i poziomem twych filozoficznych rozwaz
                                        > an
                                        > > przyznaje ci z gory we wszystkim racje i obiecuje nie pisac do ciebie aby
                                        > > ludzkosc nie stracila ktorejs z twych wiekopomnych uwag co lacno mogloby s
                                        > ie
                                        > > zdarzyc gdybym ci zaklocil spokoj i przerwal koncentracje.
                                        >
                                        > ==============================================
                                        > No I don't step down to the places you prefer to stay, but if you feel an
                                        > urgent need to see me I can be reach easili using this this platform.
                                        > Feel free.
                                        >

To zaproszenie odwolujesz?
                                • Gość: Tanatos Re: Net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.03, 23:40

>
                                  > Chociaz nie powinienem to raz ci odpowiem
                                  >
                                  > net4 napisał:
                                  >
                                  > > <Okragla mala kulka
                                  > >
                                  > >
                                  >
                                  >
                                  > caly problem na BW to kto komu co ukradl, wiec dobrze zaczles.
                                  >
                                  > > ;
                                  >
                                  > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju.
                                  >
                                  > wyraznie moje "zyczenia" odnosza sie do politykow a nie do narodow, czytaj i
                                  > staraj sie zrozumiec
                                  >
                                  > To jest ich najwieksze
                                  > > pragnienie.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > Czego najwiekszy dowod dali wybierajac Szarona na premiera - no ten to w
                                  kazdym
                                  >
                                  > zdaniu swej kampanii to tylko pokoj i pokoj obiecywal!

W CALYM IZRAELU NIE MA UGRUPOWANIA, KTORE GLOSI NIECHEC DO POKOJU. Przyczyny
                                  sa oczywiste. Owszem, sa rasisci, tkorzy mowia, aby deportowac Palestynczykow
                                  za Jordan etc, ale nikt nie zniecheca do pokoju. Chca go wszyscy, tylko na
                                  rozne sposoby. I owszem, najwazniejszym punktem programu wyborczego Szarona
                                  byl pokoj. Niewiem czy wiesz, ale Szaron wygral bo obiecal pokoj w 100 dni.
                                  Obietnicy nie spelnil, ale nie sadze, zeby to On ponosil za to w 100% wine ...

>
                                  >
                                  > Ja widze kto jest silniejszy, kto od 37 lat okupuje cudze tereny i kto z
                                  > poczatkowych 50% Palestyny ma dzisiaj 80% i jeszcze mu malo.
                                  > Skoncz z ta idiotyczna propaganda bo w swietle faktow to sie po prostu kupy
                                  nie
                                  >
                                  > trzyma
                                  > PS
                                  > I troche kultury by nie zaszkodzilo

W swietle jakich faktow, teza, ze chec pokoju powinna wyjsc ze strony
                                  Palestynskiej sie "kupy nie trzyma" ? W swietle faktow takich jak np :
                                  dzisiejszy zamach na 3 godziny przed rozpoczeciem negocjacji pokojowych miedzy
                                  premierami Izraela i Palestyny ? Takich jak co najmniej 20 ofiar zamachow w
                                  Casablance dzisiejszych ? Czy moze mowisz o jakis innych faktach ? Niewiem czy
                                  wiesz, ale w Palestynie, w przeciwienstwie do Izraela, ISTNIEJA organizacje
                                  gloszace niechec do pokoju. Malo tego - sa bardzo popularne. Glosza, zgodnie z
                                  mysla politykow Palestynskich wyglaszana poraz ostatni w latach 80-tych, ze
                                  chca Palestyny od Jordanu do morza. Nie musze chyba mowic, ze w takim
                                  rozkladzie nie ma miejsca na Izrael. Jeden z moich ulubionych i najprostszych
                                  zarazem argumentow : w historii po wojnie szesciodniowej bylo kilkaset
                                  momentow, kiedy to Izrael wycofywal CALA armie i zabieral sie za negocjacje
                                  oraz nie podejmowac zadnych akcji zbrojnych. Niemal wszystkie te proby
                                  konczyly sie razem z jakimis zamachami. Natomiast NIGDY w historii Palestyny
                                  nie bylo tak, zeby zaprzestano zamachow na co Izrael odpowiedzialby akcjami
                                  zbrojnymi. Mozna powiedziec w takim razie, ze zamachy nie sa odpowiedzia na
                                  dzialania Cahalu [hebrajska nazwa Izraelskich Sil Obronnych], a na istnienie
                                  osiedli Izraelskich na terenach "okupowanych". Sek w tym, ze zamachy sa
                                  organizowane po to, aby mordowac, aby osiedla po to aby np uprawiac drzewa i
                                  robic irygacje. To pierwsze wydaje mi sie ciut bardziej agresywne. Wszystkie
                                  moje argumenty sa oczywiscie dla antysemitow nic niewazne i ja sam jestem
                                  nieobiektywny, gdyz jestem Zydem. Tak, jestem jednym z ostatnich Polskich
                                  Zydow :) No nic, teraz tylko czekac na wyzwiska i dyskutowac dalej.
                                  • Gość: zbalansowany Re: Tanatos IP: 61.68.133.* 18.05.03, 08:53

>
                                    > >
                                    > > Chociaz nie powinienem to raz ci odpowiem
                                    > >
                                    > > net4 napisał:
                                    > >
                                    > > > zbalansowany napisal:
                                    > > > <Polityk,- miedzy oczka
                                    > > > <Okragla mala kulka
                                    > > >
                                    > > > =====================================
                                    > > >
                                    > > > Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,
                                    > >
                                    > >
                                    > > caly problem na BW to kto komu co ukradl, wiec dobrze zaczles.
                                    > >
                                    > > > ;
                                    > > > przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej czesci zlon
                                    > emu z
                                    > >
                                    > > > ludzi jak Dana33, ktorzy chca pokoju i wspolzycia z Arabami, ktorzy
                                    > > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju.
                                    > >
                                    > > wyraznie moje "zyczenia" odnosza sie do politykow a nie do narodow, czytaj
                                    > i
                                    > > staraj sie zrozumiec
                                    > >
                                    > > To jest ich najwieksze
                                    > > > pragnienie.
                                    > >
                                    > >
                                    > >
                                    > > Czego najwiekszy dowod dali wybierajac Szarona na premiera - no ten to w
                                    > kazdym
                                    > >
                                    > > zdaniu swej kampanii to tylko pokoj i pokoj obiecywal!
                                    >
                                    > W CALYM IZRAELU NIE MA UGRUPOWANIA, KTORE GLOSI NIECHEC DO POKOJU. Przyczyny
                                    > sa oczywiste. Owszem, sa rasisci, tkorzy mowia, aby deportowac Palestynczykow
                                    > za Jordan etc, ale nikt nie zniecheca do pokoju. Chca go wszyscy, tylko na
                                    > rozne sposoby. I owszem, najwazniejszym punktem programu wyborczego Szarona
                                    > byl pokoj. Niewiem czy wiesz, ale Szaron wygral bo obiecal pokoj w 100 dni.
                                    > Obietnicy nie spelnil, ale nie sadze, zeby to On ponosil za to w 100% wine ...
                                    >

Nie znam sie na tych wasych partiach, ale i partia osadnikow i kach nie widza
                                    miejsca dla Palestyny; jezeli twierdzisz ze oni pragna pokoju na grobach
                                    palestynczykow to faktycznie masz racje, oni tez pragna pokoju.

Szaro obiecal SPOKOJ a ni POKOJ w 100 dni, cos ci sie pomylilo!

>
                                    >
                                    > >
                                    > > > Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.
                                    > >
                                    > > Ja widze kto jest silniejszy, kto od 37 lat okupuje cudze tereny i kto z
                                    > > poczatkowych 50% Palestyny ma dzisiaj 80% i jeszcze mu malo.
                                    > > Skoncz z ta idiotyczna propaganda bo w swietle faktow to sie po prostu kup
                                    > y
                                    > nie
                                    > >
                                    > > trzyma
                                    > > PS
                                    > > I troche kultury by nie zaszkodzilo
                                    >
                                    > W swietle jakich faktow, teza, ze chec pokoju powinna wyjsc ze strony
                                    > Palestynskiej sie "kupy nie trzyma" ? W swietle faktow takich jak np :
                                    > dzisiejszy zamach na 3 godziny przed rozpoczeciem negocjacji pokojowych
                                    miedzy
                                    > premierami Izraela i Palestyny ? Takich jak co najmniej 20 ofiar zamachow w
                                    > Casablance dzisiejszych ?

A co ma do tego kasablanca?, ze tez muzulmanie????
                                    To tak jakbys Szwedow obarczal za Holokaust, bo tez chrzescijanie jak Niemcy.

Czy moze mowisz o jakis innych faktach ? Niewiem czy
                                    > wiesz, ale w Palestynie, w przeciwienstwie do Izraela, ISTNIEJA organizacje
                                    > gloszace niechec do pokoju. Malo tego - sa bardzo popularne. Glosza, zgodnie
                                    z
                                    > mysla politykow Palestynskich wyglaszana poraz ostatni w latach 80-tych, ze
                                    > chca Palestyny od Jordanu do morza.

Na tym forum jeden z waszych chcial Izraela od Wisly do Synaju, a i ja
                                    widzialem mapy tzw Wielkiego Izraela, wiec przyganial kociol garnkowi.

Nie musze chyba mowic, ze w takim
                                    > rozkladzie nie ma miejsca na Izrael. Jeden z moich ulubionych i najprostszych
                                    > zarazem argumentow : w historii po wojnie szesciodniowej bylo kilkaset
                                    > momentow, kiedy to Izrael wycofywal CALA armie i zabieral sie za negocjacje
                                    > oraz nie podejmowac zadnych akcji zbrojnych. Niemal wszystkie te proby
                                    > konczyly sie razem z jakimis zamachami. Natomiast NIGDY w historii Palestyny
                                    > nie bylo tak, zeby zaprzestano zamachow na co Izrael odpowiedzialby akcjami
                                    > zbrojnymi. Mozna powiedziec w takim razie, ze zamachy nie sa odpowiedzia na
                                    > dzialania Cahalu [hebrajska nazwa Izraelskich Sil Obronnych], a na istnienie
                                    > osiedli Izraelskich na terenach "okupowanych". Sek w tym, ze zamachy sa
                                    > organizowane po to, aby mordowac, aby osiedla po to aby np uprawiac drzewa i
                                    > robic irygacje. To pierwsze wydaje mi sie ciut bardziej agresywne. Wszystkie
                                    > moje argumenty sa oczywiscie dla antysemitow nic niewazne i ja sam jestem
                                    > nieobiektywny, gdyz jestem Zydem. Tak, jestem jednym z ostatnich Polskich
                                    > Zydow :) No nic, teraz tylko czekac na wyzwiska i dyskutowac dalej.

Czekam na te wyzwiska razem z toba tylko jakos doczekac sie nie moge!
                              • Gość: CCCP Re: Dlaczego? IP: *.acn.waw.pl 17.05.03, 10:00
                                net4 napisał:

> zbalansowany napisal:
                                > <Polityk,- miedzy oczka
                                > <Okragla mala kulka
                                >
                                > =====================================
                                >
                                > Zlodziej powiedzial ze mu portwel ukradli,
                                > ;
                                > przeciwko komu tacy jak ty sa? Przeciwko narodowi w duzej czesci zlonemu z
                                > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju. To jest ich najwieksze
                                > pragnienie.

Tak, tak, pewnie że tak. Oczywiście.

Tylko po drodze Deir Yassin. Qibya. I jeszcze parę takich tam.

> Tylko skurwiele moralni tacy jak ty nie chca tego widziec.

I nawzajem net4, i nawzajem.

Dobrze by było, gdyby obie strony, tak - obie, zechciały wykazać trochę pokory
                                w obliczu faktów.

Ktoś musi zacząć. Dlaczego nie Izrael? To państwo ma doświadczenie
                                w uzyskiwaniu przeprosin. Może nadszedł już czas, żeby zdobyło również
                                trochę doświadczenia w dziele przepraszania?
                                • net4 kogo ma przepraszac? 17.05.03, 10:06

> net4 napisał:
                                  >
                                  > > <Okragla mala kulka
                                  > >
                                  > >
                                  > > ;
                                  >
                                  > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju. To jest ich najwie
                                  > ksze
                                  > > pragnienie.
                                  >
                                  > Tak, tak, pewnie że tak. Oczywiście.
                                  >
                                  > Tylko po drodze Deir Yassin. Qibya. I jeszcze parę takich tam.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > I nawzajem net4, i nawzajem.
                                  >
                                  >
                                  > Dobrze by było, gdyby obie strony, tak - obie, zechciały wykazać trochę pokory
                                  > w obliczu faktów.
                                  >
                                  > Ktoś musi zacząć. Dlaczego nie Izrael? To państwo ma doświadczenie
                                  > w uzyskiwaniu przeprosin. Może nadszedł już czas, żeby zdobyło również
                                  > trochę doświadczenia w dziele przepraszania?
                                  • Gość: CCCP Re: kogo ma przepraszac? IP: *.acn.waw.pl 17.05.03, 10:15
                                    net4 napisał:

> Ktoś musi zacząć. Dlaczego nie Izrael? To państwo ma doświadczenie
                                    > w uzyskiwaniu przeprosin. Może nadszedł już czas, żeby zdobyło również
                                    > trochę doświadczenia w dziele przepraszania?

--
                                    *.*
                                    Jebanego kacapa, ktory stara sie uzasadnic swoje istnienie jakimis mrzonkami
                                    antysemickimi?

Jasne. Deir Yassin. Robota antysemitów.

PS. za krótki jesteś, żeby mnie obrazić, pajacu.

EoT
                                    • net4 Kto jest DEIR JASIN?? 17.05.03, 10:19

> net4 napisał:
                                      >
                                      > > Ktoś musi zacząć. Dlaczego nie Izrael? To państwo ma doświadczenie
                                      > > w uzyskiwaniu przeprosin. Może nadszedł już czas, żeby zdobyło również
                                      > > trochę doświadczenia w dziele przepraszania?
                                      >
                                      >
                                      > --
                                      > *.*
                                      > Jebanego kacapa, ktory stara sie uzasadnic swoje istnienie jakimis mrzonkami
                                      > antysemickimi?
                                      >
                                      >
                                      > Jasne. Deir Yassin. Robota antysemitów.
                                      >
                                      >
                                      > PS. za krótki jesteś, żeby mnie obrazić, pajacu.
                                      >
                                      >
                                      > EoT

-============================
                                      Halucynujesz teraz, kacapie? O co chodzi?
                                      *.*
                              • Gość: mirmil taaaak, najwieksze pragnienie... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 17.05.03, 18:18
                                Przeciwko narodowi w duzej czesci zlonemu z
                                > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju. To jest ich
                                najwieksze
                                > pragnienie

troche sie to kloci z tym, co sie dzieci RZECZYWISCIE uczy w szkolach... piekne
                                przygotowywanie do pokoju...

www1.gazeta.pl/swiat/1,34219,1469430.html
                                "Większość naszych dzieci jest indoktrynowana, mówi im się w szkołach
                                religijnych, że Arabowie są Amalekitami (plemię wrogie Hebrajczykom) i że
                                Biblia naucza, iż Amalekitów trzeba zgładzić. Pewien rabin (Israel Hess)
                                napisał kiedyś w dzienniku Uniwersytetu Bar-Ilan: powinniśmy dokonać
                                ludobójstwa, gdyż jego badania pokazały, że Palestyńczycy byli Amalekitami."

no ale nic, chcesz pokoju dla izraela:

1. niech izrael wycofa sie do granic z 67 (wliczajac w to wsch jerozolime)
                                2. niech izrael zlikwiduje nielegalne osiedla
                                3. niech izrale rozwiaze problem uchodzcow

100% ziemi za 100% pokoju. jesli izrael odda 95% nielegalnie okupowanych
                                terenow, dostanie 95% pokoju itd. nie domagamy sie niczego innego, jak
                                wypelnienia rezolucji ONZ, ktorych komplet jest na podanej nizej stronie.

historia konfliktu w palestynie na stronych ONZ:

www.un.org/depts/dpa/qpal/
                                • net4 Problem z wami Arabami 17.05.03, 22:37

> Przeciwko narodowi w duzej czesci zlonemu z
                                  > > przygotowuja swoje dzieci w szkolach do zycia w pokoju. To jest ich
                                  > najwieksze
                                  > > pragnienie
                                  >
                                  > troche sie to kloci z tym, co sie dzieci RZECZYWISCIE uczy w szkolach...
                                  piekne
                                  >
                                  > przygotowywanie do pokoju...
                                  >
                                  > www1.gazeta.pl/swiat/1,34219,1469430.html
                                  > "Większość naszych dzieci jest indoktrynowana, mówi im się w szkołach
                                  > religijnych, że Arabowie są Amalekitami (plemię wrogie Hebrajczykom) i że
                                  > Biblia naucza, iż Amalekitów trzeba zgładzić. Pewien rabin (Israel Hess)
                                  > napisał kiedyś w dzienniku Uniwersytetu Bar-Ilan: powinniśmy dokonać
                                  > ludobójstwa, gdyż jego badania pokazały, że Palestyńczycy byli Amalekitami."
                                  >
                                  > no ale nic, chcesz pokoju dla izraela:
                                  >
                                  > 1. niech izrael wycofa sie do granic z 67 (wliczajac w to wsch jerozolime)
                                  > 2. niech izrael zlikwiduje nielegalne osiedla
                                  > 3. niech izrale rozwiaze problem uchodzcow
                                  >
                                  > 100% ziemi za 100% pokoju. jesli izrael odda 95% nielegalnie okupowanych
                                  > terenow, dostanie 95% pokoju itd. nie domagamy sie niczego innego, jak
                                  > wypelnienia rezolucji ONZ, ktorych komplet jest na podanej nizej stronie.
                                  >
                                  > historia konfliktu w palestynie na stronych ONZ:
                                  >
                                  > www.un.org/depts/dpa/qpal/
                                  ==========================================

najsprwaniej moze byc rozwiazany przez uzycie wiekszych buldozerow. Tutaj
                                  przylacze sie do krytykow USA, Bush nie powinnien chronic Arafata kiedy ten
                                  skomlal o laske rok temu pod naciskiem IDF.
                                  Moze wreszcie przestaliby pieprzyc o tych procentach; 100%, 95%...
                                  *.*
                                  • Gość: pierrot Ty Niedobry, Niedobry, napisz do mnie IP: 213.133.123.* 17.05.03, 22:46
                                    na

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6071926&a=6077530

pzdr pierrot
                                • Gość: jarek Re: taaaak, najwieksze pragnienie... IP: *.fastres.net 18.05.03, 09:56
                                  Mozesz twoja arabsko propagande przenies na watek ,ktory ci specjalnie zalozelem.
                    • net4 Re: He,he... scieku 17.05.03, 08:20
                      tu sie teraz rozlewasz, sasiada sewer sie zapchal, ha?
    • Gość: Tomek44 Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we IP: *.inter.net.il 17.05.03, 19:14
      Nie jestem prorokiem, ale to co sie dzialo przez tyle lat w Izraelu
      przenioslo sie dalej i dojdzie do Europy, wczesniej czy pozniej.
      Nie jestem juz taki aktywny na forum, bo przyznam sie, ze stracilem motywacje,
      ale bynajmniej nie wycofuje sie i mysle, ze Dana tak jak ja sledzimy co sie
      tutaj pisze.
      To co sie stalo w Maroku swiadczy o tym, ze terror wymknal sie spod kontroli,
      nawet w jego wlasnym kregu.
      A na forum, pozostaja dzisiaj Polacy polskiego pochodzenia i Arabowie piszacy
      po polsku. Zydzi polskiego pochodzenia ku waszej uciesze stali sie mniej
      aktywni. Mysle, ze Dana tak jak i ja sledzi co sie pisze na forum. Wpisz sie
      od czasu do czasu. Rozumiem, ze tak jak ze mnie wyszlo Ci troche powietrza,
      ale czasami warto cos napisac. Wtracalski jeszcze sie dzielnie trzyma, ale i
      jego wkrotce dopadnie beznadzieja.
      Moze po urlopach bedzie weselej, a moze my bedziemy tymi, co beda spogladac
      jak nasz horror przenosi sie dalej.
      Ja wierze, ze u nas bedzie pokoj, ale nie wierze juz w spokoj w Europie.
      • goldbaum Re: do tomka, wtracalskiego, ojejku, pro_woka, we 19.05.03, 12:49
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Nie jestem prorokiem, ale to co sie dzialo przez tyle lat w Izraelu
        > przenioslo sie dalej i dojdzie do Europy, wczesniej czy pozniej.

I o to wlasnie chodzi hi hi hi hi.... przenosic bomby i terror do Europy,
        przenosic na caly swiat! Zeby goje wiedzialy co zawdzieczaja zydostwu!
        Udalo nam sie gupich gojow w to wciagnac!

> Ja wierze, ze u nas bedzie pokoj, ale nie wierze juz w spokoj w Europie.

Ja tesz wierze ze tak sie kiedys stanie. Swiat gojow pochlonie wyeksportowany
        od nas chaos a u nas bedzie wtedy pokoj! I wtedy wszystko bedzie NASZE!
        • Gość: z daleka Re: do Goldbauma IP: 80.230.216.* 19.05.03, 14:31
          Biedaku.Byc Zydem i do tego idiota to prawdziwe nieszczescie.
          • Gość: A.D. do pana Goldbauma IP: *.mco.bellsouth.net 19.05.03, 16:05
            Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Biedaku.Byc Zydem i do tego idiota to prawdziwe nieszczescie.

>> Drogi panie Goldbaum,

>> Podzielam panski smiech z tej reakcji. Oczywistym jest, ze gleboko
            filozoficzna mysl niekoniecznie moze sluzyc za ...siano dla tych, ktorzy
            sianem tylko zyja.

>> Wyrazy szacunku. A.D.

• Gość: Tomek44 Re: do pana Goldbauma IP: 213.8.97.* 19.05.03, 16:22
              Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: z daleka napisał(a):
              >
              > > Biedaku.Byc Zydem i do tego idiota to prawdziwe nieszczescie.
              >
              > >> Drogi panie Goldbaum,
              >
              > >> Podzielam panski smiech z tej reakcji. Oczywistym jest, ze gleboko
              > filozoficzna mysl niekoniecznie moze sluzyc za ...siano dla tych, ktorzy
              > sianem tylko zyja.
              >
              > >> Wyrazy szacunku. A.D.

Mowia, ze Zyd moze byc albo bardzo glupi, albo bardzo madry. Jeslis pan Zyd
              panie Goldbaum, to nie ten madry, ale ja smie watpic, zes pan Zyd, bos pan
              jeszcze glupszy niz ten bardzo glupi Zyd.

• Gość: A.D. Re: do pana Goldbauma IP: *.mco.bellsouth.net 19.05.03, 16:24

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: z daleka napisał(a):
                > >
                > > > Biedaku.Byc Zydem i do tego idiota to prawdziwe nieszczescie.
                > >
                > > >> Drogi panie Goldbaum,
                > >
                > > >> Podzielam panski smiech z tej reakcji. Oczywistym jest, ze glebok
                > o
                > > filozoficzna mysl niekoniecznie moze sluzyc za ...siano dla tych, ktorzy
                > > sianem tylko zyja.
                > >
                > > >> Wyrazy szacunku. A.D.
                >
                > Mowia, ze Zyd moze byc albo bardzo glupi, albo bardzo madry. Jeslis pan Zyd
                > panie Goldbaum, to nie ten madry, ale ja smie watpic, zes pan Zyd, bos pan
                > jeszcze glupszy niz ten bardzo glupi Zyd.
                >
              • Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 19.05.03, 16:27

>
                > > Gość portalu: z daleka napisał(a):
                > >
                > > > Biedaku.Byc Zydem i do tego idiota to prawdziwe nieszczescie.
                > >
                > > >> Drogi panie Goldbaum,
                > >
                > > >> Podzielam panski smiech z tej reakcji. Oczywistym jest, ze glebok
                > o
                > > filozoficzna mysl niekoniecznie moze sluzyc za ...siano dla tych, ktorzy
                > > sianem tylko zyja.
                > >
                > > >> Wyrazy szacunku. A.D.
                >
                > Mowia, ze Zyd moze byc albo bardzo glupi, albo bardzo madry. Jeslis pan Zyd
                > panie Goldbaum, to nie ten madry, ale ja smie watpic, zes pan Zyd, bos pan
                > jeszcze glupszy niz ten bardzo glupi Zyd.

>>Tradycje nalezy utrzymywac w narodzie, prawda? No wiec kolejnego
                proroka ...ukrzyzowac!
                >
                • Gość: Tomek44 Re: He,he... IP: 213.8.97.* 19.05.03, 16:34

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: A.D. napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: z daleka napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Biedaku.Byc Zydem i do tego idiota to prawdziwe nieszczescie.
                  > > >
                  > > > >> Drogi panie Goldbaum,
                  > > >
                  > > > >> Podzielam panski smiech z tej reakcji. Oczywistym jest, ze g
                  > lebok
                  > > o
                  > > > filozoficzna mysl niekoniecznie moze sluzyc za ...siano dla tych, kto
                  > rzy
                  > > > sianem tylko zyja.
                  > > >
                  > > > >> Wyrazy szacunku. A.D.
                  > >
                  > > Mowia, ze Zyd moze byc albo bardzo glupi, albo bardzo madry. Jeslis pan Zy
                  > d
                  > > panie Goldbaum, to nie ten madry, ale ja smie watpic, zes pan Zyd, bos pan
                  >
                  > > jeszcze glupszy niz ten bardzo glupi Zyd.
                  >
                  > >>Tradycje nalezy utrzymywac w narodzie, prawda? No wiec kolejnego
                  > proroka ...ukrzyzowac!
                  > >

Nie wysililes zbytnio swojego mozgu. Mam wrazenie, ze nigdy nie bedziesz
                  cierpial na bole kregow szyjnych, bo masz bardzo lekka glowe.
                  Dodaj jeszcze hi,hi,hi to juz zupelnie jak w zakladzie dla niedorozwinietych.
                  • Gość: A.D. Re: He,he,he... IP: *.mco.bellsouth.net 19.05.03, 16:52

>
                    > > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: A.D. napisał(a):
                    > > >
                    > > > > Gość portalu: z daleka napisał(a):
                    > > > >
                    > > > > > Biedaku.Byc Zydem i do tego idiota to prawdziwe nieszczesci
                    > e.
                    > > > >
                    > > > > >> Drogi panie Goldbaum,
                    > > > >
                    > > > > >> Podzielam panski smiech z tej reakcji. Oczywistym jest,
                    > ze g
                    > > lebok
                    > > > o
                    > > > > filozoficzna mysl niekoniecznie moze sluzyc za ...siano dla tych
                    > , kto
                    > > rzy
                    > > > > sianem tylko zyja.
                    > > > >
                    > > > > >> Wyrazy szacunku. A.D.
                    > > >
                    > > > Mowia, ze Zyd moze byc albo bardzo glupi, albo bardzo madry. Jeslis p
                    > an Zy
                    > > d
                    > > > panie Goldbaum, to nie ten madry, ale ja smie watpic, zes pan Zyd, bo
                    > s pan
                    > >
                    > > > jeszcze glupszy niz ten bardzo glupi Zyd.
                    > >
                    > > >>Tradycje nalezy utrzymywac w narodzie, prawda? No wiec kolejnego
                    > > proroka ...ukrzyzowac!
                    > > >
                    >
                    > Nie wysililes zbytnio swojego mozgu. Mam wrazenie, ze nigdy nie bedziesz
                    > cierpial na bole kregow szyjnych, bo masz bardzo lekka glowe.
                    > Dodaj jeszcze hi,hi,hi to juz zupelnie jak w zakladzie dla
                    niedorozwinietych.

>> A jakaz to byla Twoja odpowiedz aby wysilac...cokolwiek? Plujac na kogos,
                    kto jak pan Goldbaum, swoja gleboko przemyslana opinia zasluguje z Twojej
                    strony na bezmyslne, zydowskie oplucie, zasluguje na cos lepszego? W waszej
                    nienawisci do wszystkiego co sie nie zgadza z wasza faszystowska propaganda
                    ludobojstwa i szantazu, nie znalazlem tutaj nikogo z zydow. poza panem
                    Goldbaumem, kto nie zasluzylby na oplucie. Opluwasz siebie i oplutym cie widza
                    i pisza.... No ale coz Ty mozez przez te, plwocina zaplute oczy widziec?
                • Gość: CCCP Re: He,he... IP: *.acn.waw.pl 19.05.03, 16:40

Tradycje nalezy utrzymywac w narodzie, prawda? No wiec kolejnego
                  > proroka ...ukrzyzowac!
                  > >

Mocne słowa.

Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!!
                  • Gość: Tomek44 Re: smiech to zdrowie, ale zalezy jaki IP: 213.8.97.* 19.05.03, 17:04

>
                    > Tradycje nalezy utrzymywac w narodzie, prawda? No wiec kolejnego
                    > > proroka ...ukrzyzowac!
                    > > >
                    >
                    >
                    > Mocne słowa.
                    >
                    >
                    > Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!!

haslo dnia:
                    Glupota, jak smierdzace gowno.Gdy sie przyklei do czlowieka, podazanie za tym
                    nieszczesnikiem, to jak droga przez meke.

• Gość: Bnadem Re: Kradzione nie tuczy IP: *.krakow.pl 19.05.03, 22:23
      W Krakowie ludzie wykrztuszają powoli zagrabione kamienice pożydowskie. Izrael
      jeszcze nie próbuje rozliczyć się ze swoimi grabieżami. Okradzeni rzadko pałają
      miłością. Wyśniona utopia dzieciństwa to często koszmar dla innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka