Dodaj do ulubionych

co ci francuscy studenci blokuja

10.05.07, 21:47
bo juz pikus mi zamotal w glowie.
oto Paris VI (gdzie nasz geniusz opisuje swe przygody)twierdzac,ze to Sorbonne
a tymczasem to

redirect.upmc.fr/jussieu.html
a Paris IV,czyli Sorbonne ma takie wydzialy

www.paris4.sorbonne.fr/en/rubrique.php3?id_rubrique=35
now wiec pikciu gdzie ty widziales tych studentow,bo znowu cos niejasno
powiedziales:))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=62106241&wv.x=2&a=62190250
Obserwuj wątek
    • superspec Bo to są studenci "skrajnej lewicy". 10.05.07, 21:53
      Szukaj takiego kierunku studiów- skrajna lewica.
      Dobranoc.
      • i-love-2-bike Re: Bo to są studenci "skrajnej lewicy". 10.05.07, 21:55
        superspec napisał:

> Szukaj takiego kierunku studiów- skrajna lewica.
        > Dobranoc.

no ale zanim pojdziesz spac moze ustalmy co i kto blokuje,bo inaczej znowu mi
        sie zrymuje,ze HUTZPUJE:)chyba z okna sali widac jaki gmach i GDZIE jest
        okupowany:))
        • superspec Dzień dobry. 11.05.07, 10:15
          Mogę tylko ogólnie się wypowiedzieć w tym temacie. Otóż dobrzy okupują złych lub źli dobrych to zależy od światopogladu obserwatora.:)A jeżeli o mnie chodzi to w sprawach Francji siedzę c i c h o.:)
    • picard2 Re: co ci francuscy studenci blokuja 10.05.07, 23:36
      i_love_2_bike napisała:

> bo juz pikus mi zamotal w glowie.
      > oto Paris VI (gdzie nasz geniusz opisuje swe przygody)twierdzac,ze to Sorbonne
      > a tymczasem to
      >
      > redirect.upmc.fr/jussieu.html
      > a Paris IV,czyli Sorbonne ma takie wydzialy
      >
      > www.paris4.sorbonne.fr/en/rubrique.php3?id_rubrique=35
      > now wiec pikciu gdzie ty widziales tych studentow,bo znowu cos niejasno
      > powiedziales:))
      >
      > <a
      href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=62106241&wv.x=2&a=62190250"
      target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=62106241&wv.x=2&a=62190250</a>

W końcu zal mi Ciebie bo nie tylko jesteś głupia jak "płaszcz deszczowy" ale nie
      zdajesz sobie zupełnie z tego sprawy.
      Oto w Paryżu nie ma oficjalnie Uniwersytetu pod nazwa Sorbony. Byl do roku 1968
      ale inwazja polskich żydów (o której słyszałaś)spowodowała manifestacje pod
      wodza niejakiego Cohn-Bendita.Wladze wiec podzieliły "Université Sorbonne" na
      kilka uniwerstytetow:Paris 1, Paris 2 ,..az dzisiaj do Paris 13.Około roku
      1990 niektóre uniwersytety (te najbardziej prestiżowe) zaczęły dodawać do swojej
      nazwy słowo Sorbonne.Tak wiec Cesiek czyli ja nalezę do uniwersytetu
      Pars VI-Sorbonne .Jussieu to ulica i metro gdzie znajduje się Paris VI
      posiadająca wydziały wyłącznie nauk twardych(poszukaj co to znaczy).Paris VI
      nazywa się tez UPCM(dziwne nie?).
      Powiedz chociaż dziękuje i przestań robić z siebie większej łajzy niż jesteś.
      Chris
      • i-love-2-bike Re: co ci francuscy studenci blokuja 10.05.07, 23:53
        picard2 napisał:

> W końcu zal mi Ciebie bo nie tylko jesteś głupia jak "płaszcz deszczowy" ale ni
        > e
        > zdajesz sobie zupełnie z tego sprawy.
        > Oto w Paryżu nie ma oficjalnie Uniwersytetu pod nazwa Sorbony. Byl do roku 1968
        > ale inwazja polskich żydów (o której słyszałaś)spowodowała manifestacje pod
        > wodza niejakiego Cohn-Bendita.Wladze wiec podzieliły "Université Sorbonne" na
        > kilka uniwerstytetow:Paris 1, Paris 2 ,..az dzisiaj do Paris 13.Około roku
        > 1990 niektóre uniwersytety (te najbardziej prestiżowe) zaczęły dodawać do swoje
        > j
        > nazwy słowo Sorbonne.Tak wiec Cesiek czyli ja nalezę do uniwersytetu
        > Pars VI-Sorbonne .Jussieu to ulica i metro gdzie znajduje się Paris VI
        > posiadająca wydziały wyłącznie nauk twardych(poszukaj co to znaczy).Paris VI
        > nazywa się tez UPCM(dziwne nie?).
        > Powiedz chociaż dziękuje i przestań robić z siebie większej łajzy niż jesteś.
        > Chris

ach chris coz ja bez twej sorbonneVI bym zrobila,ale,ale cholera ta Wikipedia
        tez glupia jak plaszcz deszczowy bo ni chu,chu nie chce tej VI dodac do
        Sorbonne:) by the way podaj mi website z sorbonneVI,bo nie moge nigdzie tej
        nazwy znalesc a znajomi frenchmeni tez nic nie wiedza o takowej,moze rowniez
        glupi jacys,bo nie znaja sie na twardosci nauk w UPCM.jak widzisz ile mozna sie
        nauczyc od ciebie pikus,no i dobrze,ze jeszcze nie spisz tylko zapewnie patrzysz
        na te demonstracje tylko z jakich okien:)
        ps.cesiek napisz do wikipedii aby uzupelnili wiadiomosci i nie gadali glupot.

For information on the historic University of Paris, its successor institutions
        (of which the University of Paris I: Panthéon-Sorbonne, the University of Paris
        III: Sorbonne Nouvelle, and the University of Paris IV: Paris-Sorbonne are
        relevant in this context) or the Collège de Sorbonne, please refer to those
        articles.
      • i-love-2-bike Re: co ci francuscy studenci blokuja 11.05.07, 00:55
        picard2 napisał:

>
        > Oto w Paryżu nie ma oficjalnie Uniwersytetu pod nazwa Sorbony. Byl do roku 1968
        > ale inwazja polskich żydów (o której słyszałaś)spowodowała manifestacje pod
        > wodza niejakiego Cohn-Bendita.Wladze wiec podzieliły "Université Sorbonne" na
        > kilka uniwerstytetow:Paris 1, Paris 2 ,..az dzisiaj do Paris 13.

now I got it,niezupelnie dobrze znasz te historie,ale jestesmy juz blizej
        prawdy. teraz wypada poszukac ceska:))

The historic University of Paris (French: Université de Paris) first appeared in
        the second half of the 12th century, but was in 1970 reorganised as 13
        autonomous universities (University of Paris I–XIII). The university is often
        referred to as the Sorbonne or La Sorbonne.
        • picard2 Re: co ci francuscy studenci blokuja 11.05.07, 02:30
          i-love-2-bike napisała:

> picard2 napisał:
          >
          > >
          > > Oto w Paryżu nie ma oficjalnie Uniwersytetu pod nazwa Sorbony. Byl do rok
          > u 1968
          > > ale inwazja polskich żydów (o której słyszałaś)spowodowała manifestacje p
          > od
          > > wodza niejakiego Cohn-Bendita.Wladze wiec podzieliły "Université Sorbonne
          > " na
          > > kilka uniwerstytetow:Paris 1, Paris 2 ,..az dzisiaj do Paris 13.
          >
          >
          > now I got it,niezupelnie dobrze znasz te historie,ale jestesmy juz blizej
          > prawdy. teraz wypada poszukac ceska:))
          >
          > The historic University of Paris (French: Université de Paris) first appeared i
          > n
          > the second half of the 12th century, but was in 1970 reorganised as 13
          > autonomous universities (University of Paris I–XIII). The university is o
          > ften
          > referred to as the Sorbonne or La Sorbonne.

Ostatnia pomoc bo potem ide spac.Zamiast szukac daleko uzyj Twoj pierwszy link
          gdzie uniwerstytet ParisVI ma WEB po angielsku.Czekam z zapartym tchem az mi
          wytlumaczysz historie uniwerstytetu gdzie studiowalem polonistke(nie pisze
          filologie bo bys musiala znowu dzwonic do znajomych) i gdzie wykladam od 10 lat.
          • i-love-2-bike Re: co ci francuscy studenci blokuja 11.05.07, 03:30
            picard2 napisał:

>
            > >
            >
            > Ostatnia pomoc bo potem ide spac.Zamiast szukac daleko uzyj Twoj pierwszy link
            > gdzie uniwerstytet ParisVI ma WEB po angielsku.Czekam z zapartym tchem az mi
            > wytlumaczysz historie uniwerstytetu gdzie studiowalem polonistke(nie pisze
            > filologie bo bys musiala znowu dzwonic do znajomych) i gdzie wykladam od 10 lat
            > .

a to ty studiowales "polonistke" i dlatego lubujesz sie w gwarze polskiej,ktora
            znasz lepiej niz ja rodowita Polka, potem myla ci sie zdziebko daty powstania 13
            poduniwersytetow Sorbonne,ale pal szesc w koncu mozna miec troche amnezji w
            wieku 37 lat. jedzmy dalej jako byly student humanistyki (na VI chyba z tego nie
            slyniecie) zajmujesz sie naukami "twardymi", tylko po ty by znac doskonale
            poezje polska i ja rozumiec,ale tu na forum nie wychodzi ci proste "z kad":))
            faktycznie pikus musze siegnac po pomoc kolezanki,ktora akurat kolo Ciebie
            pracuje,tyle,ze ona rodowita Polka i niestety Loregon nie jest bliskie jej
            sercu. ale,ale lajzo bylabym zapomniala znowu mnie zaciekawil ten ranking,bo
            wedlug paru roznych to me dziatki i ich college bija twa arystokratyczne d......
            o co najmniej 30 miejsc. powiedz no jak ty to zniesiesz,mimo tego,ze chodzisz
            strasznie pozno spac a i wczesnie wstajesz. rozumiem,ze ten klarynet jest troche
            wymagajacy,bo jednak nic nie zastapi prostych,acz zmudnych wstawek na instrument:))

nu trzym sie cesiek i zwolnij nieco tempo bo jeszcze w wieku 38 lat mozesz
            zawalu dostac a wtedy(ftedy) nie wiem czy medyczna galaz VI bedzie ci w stanie
            pomoc wirtualnie.dobranoc klaro na necie.
            • bam_buko Re: co ci francuscy studenci blokuja 11.05.07, 03:48
              nie co tylko kogo?
              wiec...te studenty blokujom picarda,biedny nie moze isc do domu
              godz.3.30 rano a on dalej nadaje..czasami do rzeczy,czasami marudzi
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=62044008&a=62207603
              • i-love-2-bike Re: co ci francuscy studenci blokuja 11.05.07, 19:30
                bam_buko napisał:

> nie co tylko kogo?
                > wiec...te studenty blokujom picarda,biedny nie moze isc do domu
                > godz.3.30 rano a on dalej nadaje..czasami do rzeczy,czasami marudzi
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=62044008&a=62207603

no o 3.30 w nocy to picard ma takie same problemy z dysleksja i chamstwem jak
                jego koles z mniej znanej instytucji. ach te niespelnione marzenia i do czego
                one moga pchnac starego chlopa:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka