Gość: Iks IP: *.cinci.rr.com 21.06.03, 13:31 Nie HERTZOWA tylko HERTZ!!!!!!! Skanczmy z tym nazewnictwem rodem z "Chlopow"!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamma Re: Zmarła Zofia Hertzowa IP: *.mad.east.verizon.net 21.06.03, 13:39 A wlasnie ze nie. Jezeli ta pani tak sobie zyczyla, to nalezy to uszanowac. Tak samo jak niektorzy posluguja sie na codzien drugimi imieniem, a nie pierwszym. A akcie zgonu moze i bedzie Hertz, w zyciu Hertzowa. Odszedl kawalek chodzacej hisorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hertzowa Re: Zmarła Zofia Hertzowa IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 21.06.03, 14:35 Z niczym nie będę kończyć, Hertzowa, Krallówna itp. Tu jest Polska, tu się mówi i pisze po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: Zmarła Zofia Hertzowa IP: *.daxnet.no 21.06.03, 15:15 Czionka Times new roman Kres Moja droga chwilę długa Poplątana życia pleciuga Dozgonnie mnie zmienia Nie widzę przeznaczenia Wiem, dokąd zmierzam Kroków nie wymierzam Koniec brzasku ten sam Bardzo dobrze go znam Nieodwołalnie na pewno Biała pani to życia sedno Cokolwiek nie uczynimy Ku rozstaniu się chylimy Tytus 03-03-27 09:04:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zmarła Zofia Hertzowa IP: 212.33.88.* 21.06.03, 19:35 Gość portalu: Iks napisał(a): > Nie HERTZOWA tylko HERTZ!!!!!!! > Skanczmy z tym nazewnictwem rodem z "Chlopow"!!!!!!! Nie!!! Do dziś brzmi mi w uszach głos automatycznej sekretarki: "Tu mieszkanie Pani i Pana Nowak". Nie mogę się z tym pogodzić choć wiem, że Nowakowie (po nowemu Państwo Nowak) mają prawo tak się nagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankieter Re: ale eva herzigova żyje! IP: 80.51.247.* 22.06.03, 00:46 Abstrahując w tym momencie od faktu, że Twój żart w kontekście śmierci wielkiej Polki jest co najmniej niesmaczny, informuję, że końcówka "-ova" ma nieco inne znaczenie w języku czeskim - doczepia się ją do nazwisk w formie męskiej (rzeczownikowej), żeby utworzyć formę męską. U nas "-owa", choć przez komunistów wyrugowana z dokumentow oficjalnych, oznacza żonę. W Czechach nie. Por.: Halinka Mlynkova - przeciez jest panną (obywatelka Republiki Czeskiej narodowości polskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja hertzowa umarla ale my zyjemy !!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 22:04 alleluja i do przodu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet - "zyjacy" bezmozgowiec???? IP: *.telia.com 21.06.03, 23:21 Gość portalu: ja napisał(a): > alleluja i do przodu !!!! =============================== ale eva herzigova żyje! Autor: Gość: pr Data: 21-06-2003 22:01 ----------------------------------------------------------- - Wyprodukowac degeneratow i kompletnych "pustakow" intelektualnych to tez sztuka.. Ale zenujaca to sztuka, tak jak i zenujacy sa ci pustoglowcy. Ty biedaku z bezzwojowym mozgiem, niestety nie "zyjesz" - choc tobie i tobie podobnej holocie tak to sie wydaje - ty ledwie wegetujesz.. I dobrze wam tak cwiercmozgowcy.. (Moze to i lepiej iz dzieki internetowi wylazi z katow i nor, cale to plebejskie plugastwo.. odrzuty spoleczne.. Przynajmniej myslacy, zaczna sie zastanawiac kiedys nad skala i rozmiarami degeneracji intelektualnej - i to w skali calego spoleczenstwa, a nie jakichs poszczegolnych grup spolecznych..) lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankieter niesmaczne... IP: 80.51.247.* 22.06.03, 00:51 Co trzeba sobą reprezentować intelektualnie, żeby robić sobie takie żarty ze śmierci wielkiej Polki? Wstyd!!! Admin "Gazety" powinien takie posty natychmiast kasować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamma Re: niesmaczne... IP: *.mad.east.verizon.net 22.06.03, 05:45 Gość portalu: Ankieter napisał(a): > Co trzeba sobą reprezentować intelektualnie, żeby robić sobie > takie żarty ze śmierci wielkiej Polki? Wstyd!!! Wstyd dla tego kto ma honor. Ten Michnikowiec go nie ma. Pani HertzOWA, skladam podziekowania za Pani prace. > Admin "Gazety" powinien takie posty natychmiast kasować! Chwileczke! Kazdy ma prawo byc idiota, gnojem, albo Michnikiem, jak sie mu podoba. To swiadczy wylacznie o nim. Natomisat Michnik tylko czeka na prosbe o usprawiedliwienie cenzury. Twierdze, ze Pani HertzOWA rowniez mialaby obiekcje co do cenzury pzez wykalaczke CIA nazwiskiem Michnik. Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Co dalej z Maisons-Laffitte? IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.06.03, 01:46 Olbrzymi polski dorobek intelektualny musi być zachowany. Tam - pod Paryżem. Apeluję do Ministra Kultury RP o zainteresowanie dalszym losem Instytutu. Dołóżmy wszelkich starań iżby ta enklawa polska we Francji żyła. Uszanujmy ostatnią wolę Wielkiego Polaka, Jerzego Giedroycia i Jego współpracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Co dalej z Maisons-Laffitte? IP: *.sympatico.ca 22.06.03, 03:19 Masz racje! Odchodzi powoli tamto pokolenie, tamte sprawy ... jednak dzieki tym ludziom Polska jest coraz bardziej namacalnym miejscem na mapie Europy ... dzieki takim ludziom jak Pani Hertz, czy Jerzy Giedroyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: Co dalej z Maisons-Laffitte? IP: *.216-194-6-76.nyc.ny.metconnect.net 22.06.03, 05:49 Gość portalu: gadula napisał(a): > Masz racje! Odchodzi powoli tamto pokolenie, tamte sprawy ... jednak > dzieki tym ludziom Polska jest coraz bardziej namacalnym miejscem na > mapie Europy ... dzieki takim ludziom jak Pani Hertz, czy Jerzy Giedroyc! > Nie zapominajmy rowniez,ze Jerzy Giedroyc byl rowniez Litwinem, na co wskazuje nazwisko ( po litewsku "giedroyc" oznacza ladna pogode). Mialem godnosc mu to powiedziec za jego zycia podczas jednej z jego prelekcji w Instytucie PAN na Rue Lauriston, 16-eme arrondissement, Paris w 1995 roku. Odpowiedz Link Zgłoś