Gość: Irc-Icq IP: *.acn.pl 08.07.03, 22:41 www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 22:45 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif Artiklo 12. Niu suferez arbitra interfero en lia privato, familo, homo or korespondo, nek atakos konter lia honoro or fameco. Ciu raytan ricevi jura protekto konter tia interferos or atakos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 22:48 DIspositis quindecim pleni systematis chordis secundum propria tetrachordorum loca: restat interferendum tetrachordum sinemenon quod coniunctum latine interpretatur: iccirco quod meses chordae adiaceat: mesen ipsam ut hypaten grauiorem continens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Wtrącalski IP: *.inter.net.il 08.07.03, 22:50 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif To nie private, to znany gosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 22:53 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif > > To nie private, to znany gosc www.interferno.org/movingobjects/movingimages/0000005.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 22:56 interfuro, ere : - intr. - exercer ses fureurs dans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 22:58 Nothing interferes with my concentration. You could put on an orgy in my office and I wouldn't look up. Well, maybe once. Isaac Asimov Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 23:02 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Nothing interferes with my concentration. You could put on an orgy in my office > and I wouldn't look up. Well, maybe once. > Isaac Asimov Do jutra Veronico! Spróbuję Cię jutro przekonać,że tylko w ... ~Thea ... nielicznych przypadkach wtrącacz może być intruzem. Ta Herbatka tak znajomo mi brzmi ;) Cieszę się, że się odezwałaś. Spokojnej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 23:03 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Nothing interferes with my concentration. You could put on an orgy in my o > ffice > > and I wouldn't look up. Well, maybe once. > > Isaac Asimov > > > Do jutra Veronico! Spróbuję Cię jutro przekonać,że tylko w ... > > ~Thea > > ... nielicznych przypadkach wtrącacz może być intruzem. Ta Herbatka tak znajomo > mi brzmi ;) Cieszę się, że się odezwałaś. Spokojnej nocy! No to spijmy moj Pawelku :-) Markiz jedzie dzis do Elku i nie bedzie nam przeszkadzal mącil, wtrącal sie i gadal ;p Chce sie wtulic teraz w Ciebie.. coby bylo nam jak w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.adsl.actcom.co.il 08.07.03, 23:13 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > Nothing interferes with my concentration. You could put on an orgy in > my o > > ffice > > > and I wouldn't look up. Well, maybe once. > > > Isaac Asimov > > > > > > Do jutra Veronico! Spróbuję Cię jutro przekonać,że tylko w ... > > > > ~Thea > > > > ... nielicznych przypadkach wtrącacz może być intruzem. Ta Herbatka tak zn > ajomo > > mi brzmi ;) Cieszę się, że się odezwałaś. Spokojnej nocy! > > > No to spijmy moj Pawelku :-) > Markiz jedzie dzis do Elku > i nie bedzie nam przeszkadzal > mącil, wtrącal sie i gadal ;p > Chce sie wtulic teraz w Ciebie.. > coby bylo nam jak w niebie. nu, to pewnie zapolska, bo przeciez nie asimow... :) Odpowiedz Link Zgłoś
galgenbaum Re: Wtrącalski 08.07.03, 23:19 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, to pewnie zapolska, bo przeciez nie asimow... :) fani sa zdesperowani prosze Pani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 08.07.03, 23:33 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > > > Nothing interferes with my concentration. You could > put on an orgy in > > my o > > > ffice > > > > and I wouldn't look up. Well, maybe once. > > > > Isaac Asimov > > > > > > > > > Do jutra Veronico! Spróbuję Cię jutro przekonać,że > tylko w ... > > > > > > ~Thea > > > > > > ... nielicznych przypadkach wtrącacz może być > intruzem. Ta Herbatka tak zn > > ajomo > > > mi brzmi ;) Cieszę się, że się odezwałaś. Spokojnej > nocy! > > > > > > No to spijmy moj Pawelku :-) > > Markiz jedzie dzis do Elku > > i nie bedzie nam przeszkadzal > > mącil, wtrącal sie i gadal ;p > > Chce sie wtulic teraz w Ciebie.. > > coby bylo nam jak w niebie. > > nu, to pewnie zapolska, bo przeciez nie asimow... :) Vivopo danale hufosi voguru joxafo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 07:16 Twój Niezwykły Urok Hej ślicznotko na wysokich obcasach Przyprawiasz mnie o dreszcze Jakich jeszcze nigdy nie miałem Jesteś po prostu przecudowna Podoba mi się twój chód Twoja mowa i twe ubranie Odczuwam dreszcze Wszędzie wokoło Podwiozę cię moim wozem I przemalujemy miasto Tylko pocałuj mnie kochanie I powiedz mi dwa razy Że istniejesz właśnie dla mnie Twój niezwykły urok Naprawdę mnie podnieca Twoja uroda odurza mnie Skończyły się samotne dni Uwielbiam uczucie którym mnie obdarzasz Tylko mnie przytul kochanie a wpadnę w ekstazę Będę pracować od dziewiątej do piątej I kupować Ci prezenty byleby zatrzymać cię przy sobie Nigdy nie byłem taki zakochany Tylko przyrzeknij kochanie że zawsze będziesz mnie kochać Przysięgam że cię zadowolę Bo jesteś dla mnie stworzona Twój niezwykły urok No dalej dziewczyno! No dalej! Hee! Hee! Aaow! No dalej dziewczyno! Nigdy nie byłem taki zakochany Przyrzeknij kochanie że zawsze będziesz mnie kochać Przysięgam że cię zadowolę Bo jesteś dla mnie stworzona Twój niezwykły urok Twój niezwykły urok Niech nikt się nie wtrąca Niech nikt się nie wtrąca (Twój niezwykły urok) Niech nikt się nie wtrąca Niech nikt się nie wtrąca to tylko nasza sprawa moja i mojej ukochanej (Naprawdę mnie podniecasz) Hee! Hee! (Twoja uroda odurza mnie) Hee! Hee! Ooh! (Skończyły się samotne dni) Daj mi to-daj mi trochę czasu (Twój niezwykły urok) Zostań moją dziewczyną-Chcę być z moją (Naprawdę mnie podniecasz) Niech nikt się nie wtrąca (Twoja uroda odurza mnie) Niech nikt się nie wtrąca / to tylko nasza sprawa No dziewczyno! Aaow! (Skończyły się samotne dni) Hee hee! Aaow! Kici-kici-kici-kici Dalej dziewczyno! Hee hee! Twój niezwykły urok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.bb.netvision.net.il 09.07.03, 07:28 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Twój Niezwykły Urok > > Hej ślicznotko na wysokich obcasach > Przyprawiasz mnie o dreszcze > Jakich jeszcze nigdy nie miałem > Jesteś po prostu przecudowna > Podoba mi się twój chód > Twoja mowa i twe ubranie > Odczuwam dreszcze > Wszędzie wokoło > Podwiozę cię moim wozem > I przemalujemy miasto > Tylko pocałuj mnie kochanie > I powiedz mi dwa razy > Że istniejesz właśnie dla mnie > > Twój niezwykły urok > Naprawdę mnie podnieca > Twoja uroda odurza mnie > Skończyły się samotne dni > > Uwielbiam uczucie którym mnie obdarzasz > Tylko mnie przytul kochanie a wpadnę w ekstazę > Będę pracować od dziewiątej do piątej > I kupować Ci prezenty byleby zatrzymać cię przy sobie > Nigdy nie byłem taki zakochany > Tylko przyrzeknij kochanie że zawsze będziesz mnie kochać > Przysięgam że cię zadowolę > Bo jesteś dla mnie stworzona > > Twój niezwykły urok > > No dalej dziewczyno! No dalej! Hee! Hee! Aaow! No dalej dziewczyno! > > Nigdy nie byłem taki zakochany > Przyrzeknij kochanie że zawsze będziesz mnie kochać > Przysięgam że cię zadowolę > Bo jesteś dla mnie stworzona > > Twój niezwykły urok > > Twój niezwykły urok > > Niech nikt się nie wtrąca > Niech nikt się nie wtrąca > (Twój niezwykły urok) > Niech nikt się nie wtrąca > Niech nikt się nie wtrąca to tylko nasza sprawa moja i mojej ukochanej > (Naprawdę mnie podniecasz) Hee! Hee! > (Twoja uroda odurza mnie) Hee! Hee! > Ooh! (Skończyły się samotne dni) > > Daj mi to-daj mi trochę czasu > (Twój niezwykły urok) > Zostań moją dziewczyną-Chcę być z moją > (Naprawdę mnie podniecasz) > Niech nikt się nie wtrąca > (Twoja uroda odurza mnie) > Niech nikt się nie wtrąca > / to tylko nasza sprawa > No dziewczyno! Aaow! (Skończyły się samotne dni) > > Hee hee! Aaow! Kici-kici-kici-kici > Dalej dziewczyno! Hee hee! > > Twój niezwykły urok jezusie nazarenski, to wyprodukowales w ciagu nocy???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 07:54 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Twój Niezwykły Urok > > > > Hej ślicznotko na wysokich obcasach > > Przyprawiasz mnie o dreszcze > > Jakich jeszcze nigdy nie miałem > > Jesteś po prostu przecudowna > > Podoba mi się twój chód > > Twoja mowa i twe ubranie > > Odczuwam dreszcze > > Wszędzie wokoło > > Podwiozę cię moim wozem > > I przemalujemy miasto > > Tylko pocałuj mnie kochanie > > I powiedz mi dwa razy > > Że istniejesz właśnie dla mnie > > > > Twój niezwykły urok > > Naprawdę mnie podnieca > > Twoja uroda odurza mnie > > Skończyły się samotne dni > > > > Uwielbiam uczucie którym mnie obdarzasz > > Tylko mnie przytul kochanie a wpadnę w ekstazę > > Będę pracować od dziewiątej do piątej > > I kupować Ci prezenty byleby zatrzymać cię przy sobie > > Nigdy nie byłem taki zakochany > > Tylko przyrzeknij kochanie że zawsze będziesz mnie kochać > > Przysięgam że cię zadowolę > > Bo jesteś dla mnie stworzona > > > > Twój niezwykły urok > > > > No dalej dziewczyno! No dalej! Hee! Hee! Aaow! No dalej dziewczyno! > > > > Nigdy nie byłem taki zakochany > > Przyrzeknij kochanie że zawsze będziesz mnie kochać > > Przysięgam że cię zadowolę > > Bo jesteś dla mnie stworzona > > > > Twój niezwykły urok > > > > Twój niezwykły urok > > > > Niech nikt się nie wtrąca > > Niech nikt się nie wtrąca > > (Twój niezwykły urok) > > Niech nikt się nie wtrąca > > Niech nikt się nie wtrąca to tylko nasza sprawa moja i mojej ukochanej > > (Naprawdę mnie podniecasz) Hee! Hee! > > (Twoja uroda odurza mnie) Hee! Hee! > > Ooh! (Skończyły się samotne dni) > > > > Daj mi to-daj mi trochę czasu > > (Twój niezwykły urok) > > Zostań moją dziewczyną-Chcę być z moją > > (Naprawdę mnie podniecasz) > > Niech nikt się nie wtrąca > > (Twoja uroda odurza mnie) > > Niech nikt się nie wtrąca > > / to tylko nasza sprawa > > No dziewczyno! Aaow! (Skończyły się samotne dni) > > > > Hee hee! Aaow! Kici-kici-kici-kici > > Dalej dziewczyno! Hee hee! > > > > Twój niezwykły urok > > jezusie nazarenski, to wyprodukowales w ciagu nocy???????????????? Michael Jackson (copyright MJ Polish Team) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:27 Oto diabeł wtrąci niektórych z was do więzienia, abyście byli poddani próbie, i będziecie w udręce przez dziesięć dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:29 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Oto diabeł wtrąci niektórych z was do więzienia, abyście byli poddani próbie, i > będziecie w udręce przez dziesięć dni. Pani Krystyna kończyła właśnie dwugodzinną rozmowę telefoniczną, bo zaczynał się odcinek siedemset czterdziesty ósmy jej ulubionego serialu, a była pewna, że będzie to kluczowy odcinek dla całej serii. Wciąż nie wiedziała, czy Ricardo w końcu wyzna miłość Luizie i czy Veronika nie wtrąci się jak zwykle. Poza tym nie była pewna czy zły brat bliźniak szwagra przyjaciela Ricardo, Albert nie namiesza w tym wszystkim. Z takimi oto głębokimi refleksjami pani Krystyna włączyła telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:41 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Oto diabeł wtrąci niektórych z was do więzienia, abyście byli poddani prób > ie, i > > będziecie w udręce przez dziesięć dni. > > Pani Krystyna kończyła właśnie dwugodzinną rozmowę telefoniczną, bo zaczynał si > ę odcinek siedemset czterdziesty ósmy jej ulubionego serialu, a była pewna, że > będzie to kluczowy odcinek dla całej serii. Wciąż nie wiedziała, czy Ricardo w > końcu wyzna miłość Luizie i czy Veronika nie wtrąci się jak zwykle. Poza tym ni > e była pewna czy zły brat bliźniak szwagra przyjaciela Ricardo, Albert nie nami > esza w tym wszystkim. > Z takimi oto głębokimi refleksjami pani Krystyna włączyła telewizor. Witraż to barwne szkła okienne ? (?Zaskakuje fakt, że barwne przeszklenie okien jest o wiele starsze od bezbarwnego?, wtrąci się już w tym miejscu tyleż pedantyczny, co znakomity historyk sztuki) ? ułożone w kompozycje ornamentalne lub figuralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:45 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > Oto diabeł wtrąci niektórych z was do więzienia, abyście byli poddani > prób > > ie, i > > > będziecie w udręce przez dziesięć dni. > > > > Pani Krystyna kończyła właśnie dwugodzinną rozmowę telefoniczną, bo zaczyn > ał si > > ę odcinek siedemset czterdziesty ósmy jej ulubionego serialu, a była pewna > , że > > będzie to kluczowy odcinek dla całej serii. Wciąż nie wiedziała, czy Ricar > do w > > końcu wyzna miłość Luizie i czy Veronika nie wtrąci się jak zwykle. Poza t > ym ni > > e była pewna czy zły brat bliźniak szwagra przyjaciela Ricardo, Albert nie > nami > > esza w tym wszystkim. > > Z takimi oto głębokimi refleksjami pani Krystyna włączyła telewizor. > > > Witraż to barwne szkła okienne ? (?Zaskakuje fakt, że barwne przeszklenie okien > jest o wiele starsze od bezbarwnego?, wtrąci się już w tym miejscu tyleż pedan > tyczny, co znakomity historyk sztuki) ? ułożone w kompozycje ornamentalne lub f > iguralne. Podstawą gry jest opowieść. Jak ją snuć? Ciekawie, to na pewno. Jednak kto zaczyna? Musicie to ustalić miedzy sobą. Rzut monetą lub coś innego. Kto wygra, snuje swoją wersję wydarzeń do momentu, aż wtrąci się przeciwne sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 11.07.03, 18:43 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > > > Oto diabeł wtrąci niektórych z was do więzienia, abyście byli po > ddani > > prób > > > ie, i > > > > będziecie w udręce przez dziesięć dni. > > > > > > Pani Krystyna kończyła właśnie dwugodzinną rozmowę telefoniczną, bo z > aczyn > > ał si > > > ę odcinek siedemset czterdziesty ósmy jej ulubionego serialu, a była > pewna > > , że > > > będzie to kluczowy odcinek dla całej serii. Wciąż nie wiedziała, czy > Ricar > > do w > > > końcu wyzna miłość Luizie i czy Veronika nie wtrąci się jak zwykle. P > oza t > > ym ni > > > e była pewna czy zły brat bliźniak szwagra przyjaciela Ricardo, Alber > t nie > > nami > > > esza w tym wszystkim. > > > Z takimi oto głębokimi refleksjami pani Krystyna włączyła telewizor. > > > > > > Witraż to barwne szkła okienne ? (?Zaskakuje fakt, że barwne przeszklenie > okien > > jest o wiele starsze od bezbarwnego?, wtrąci się już w tym miejscu tyleż > pedan > > tyczny, co znakomity historyk sztuki) ? ułożone w kompozycje ornamentalne > lub f > > iguralne. > > > Podstawą gry jest opowieść. Jak ją snuć? Ciekawie, to na pewno. Jednak kto zac > zyna? Musicie to ustalić miedzy sobą. Rzut monetą lub coś innego. Kto wygra, sn > uje swoją wersję wydarzeń do momentu, aż wtrąci się przeciwne sumienie. www.madblast.com/view.cfm?type=FunFlash&display=2319 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:48 Patrzyłam za małym, białym kundlem, jak biegł ulicą, ogon mu podskakiwał i uszy też. Obszedł dookoła słup i rytualnie go obsikał. Spojrzał wymownie w moją stronę. Drgnęłam. Ocknęłam się i wróciłam do lektury codziennej prasy. Nic nowego się nie dzieje, choć każdego dnia inne wydarzenie. Mam wrażenie, że czas się zatrzymał w pewnej sekwencji i brzmi jak echo w poszczególnych pętlach lekko zniekształcone efektem, jakiś flange i wah-wah. Pulsujące, pozorne zmiany tego samego układu. Wyjrzałam przez okno. Pies nadal tam stał i patrzył. Ubrałam buty, kurtkę i wyszłam na dwór, na pole. Nieustannie robimy to samo, w tej samej pustynnej scenerii kwarcu i waty. Jak dla mnie zbyt mdłej. Czynności też irytujące, schematyczne. Wstawanie, śniadanie, pracowanie, sen, wstawianie, siadanie, praca, spanie. Naśladowanie, bo nic swojego nie wymyślamy. Przedrzeźniamy naturę, podpatrujemy i używamy w swoich zagrodach. Oglądamy to z tak bliska, że potrafimy rozwlec w czasie coś interesującego. Ale to również zmyłka, wtręt, bzyczek, przelatujący z lewej na prawą tamburyn lub werbel z pogłosem. Śledzimy go czerwonymi, przepalonymi oczami i gęby rozdziawiamy w zachwycie. Ułamek sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:50 Topologia wbudowana w plik miała sens > wtedy, gdy moc obliczeniowa komputerów była niewielka i opłacało się raz > zbudowana topologię utrzymywać za wszelką cenę. obecnie możemy sobie > pozwolić na zbudowanie topologi wtedy, kiedy jest potrzebna a nwet tylko > tam, gdzie jest nam potrzebna (lokalnie). > > Przepraszam, za taki "wtręt" ale nie mogłem się pohamować. > > Zbyszek Malinowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.bb.netvision.net.il 09.07.03, 08:55 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Patrzyłam za małym, białym kundlem, jak biegł ulicą, ogon mu podskakiwał i uszy > też. Obszedł dookoła słup i rytualnie go obsikał. Spojrzał wymownie w moją str > onę. Drgnęłam. Ocknęłam się i wróciłam do lektury codziennej prasy. Nic nowego > się nie dzieje, choć każdego dnia inne wydarzenie. Mam wrażenie, że czas się za > trzymał w pewnej sekwencji i brzmi jak echo w poszczególnych pętlach lekko znie > kształcone efektem, jakiś flange i wah-wah. Pulsujące, pozorne zmiany tego same > go układu. Wyjrzałam przez okno. Pies nadal tam stał i patrzył. Ubrałam buty, k > urtkę i wyszłam na dwór, na pole. Nieustannie robimy to samo, w tej samej pusty > nnej scenerii kwarcu i waty. Jak dla mnie zbyt mdłej. Czynności też irytujące, > schematyczne. Wstawanie, śniadanie, pracowanie, sen, wstawianie, siadanie, prac > a, spanie. Naśladowanie, bo nic swojego nie wymyślamy. Przedrzeźniamy naturę, p > odpatrujemy i używamy w swoich zagrodach. Oglądamy to z tak bliska, że potrafim > y rozwlec w czasie coś interesującego. Ale to również zmyłka, wtręt, bzyczek, p > rzelatujący z lewej na prawą tamburyn lub werbel z pogłosem. Śledzimy go czerwo > nymi, przepalonymi oczami i gęby rozdziawiamy w zachwycie. Ułamek sekundy. nu, pisz dalej, szczegolnie o zagrodach, benadem juz zauwazyl, ze nie mam wyksztalcenia, wiec nie moge ciagnac watku... wyobrazni mi brakuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:00 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Patrzyłam za małym, białym kundlem, jak biegł ulicą, ogon mu podskakiwał i > > uszy > > też. Obszedł dookoła słup i rytualnie go obsikał. Spojrzał wymownie w moj > ą > str > > onę. Drgnęłam. Ocknęłam się i wróciłam do lektury codziennej prasy. Nic > nowego > > się nie dzieje, choć każdego dnia inne wydarzenie. Mam wrażenie, że czas s > ię > za > > trzymał w pewnej sekwencji i brzmi jak echo w poszczególnych pętlach lekko > > znie > > kształcone efektem, jakiś flange i wah-wah. Pulsujące, pozorne zmiany tego > > same > > go układu. Wyjrzałam przez okno. Pies nadal tam stał i patrzył. Ubrałam bu > ty, > k > > urtkę i wyszłam na dwór, na pole. Nieustannie robimy to samo, w tej samej > pusty > > nnej scenerii kwarcu i waty. Jak dla mnie zbyt mdłej. Czynności też > irytujące, > > schematyczne. Wstawanie, śniadanie, pracowanie, sen, wstawianie, siadanie, > > prac > > a, spanie. Naśladowanie, bo nic swojego nie wymyślamy. Przedrzeźniamy natu > rę, > p > > odpatrujemy i używamy w swoich zagrodach. Oglądamy to z tak bliska, że > potrafim > > y rozwlec w czasie coś interesującego. Ale to również zmyłka, wtręt, bzycz > ek, > p > > rzelatujący z lewej na prawą tamburyn lub werbel z pogłosem. Śledzimy go > czerwo > > nymi, przepalonymi oczami i gęby rozdziawiamy w zachwycie. Ułamek sekundy. > > nu, pisz dalej, szczegolnie o zagrodach, benadem juz zauwazyl, ze nie mam > wyksztalcenia, wiec nie moge ciagnac watku... wyobrazni mi brakuje.... Już na samym początku spotkania wypełniona po brzegi sala czytelni dla dzieci zamieniła się w teatr, gdzie wystawiony został "Kopciuszek". Pani Wanda nie pozostała bezczynna, wtrącając w trakcie przedstawienia wskazówki i porady reżyserskie. Zaskakujące nieco było też zakończenie bajki z mocnym, dydaktycznym przesłaniem: "... nie pomoże dobra wróżka, gdy u panny brudna nóżka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:54 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif Jak to jest możliwe?!?!?!?!? Kto brał udział w głosowaniu??!! Wtrącając się niegrzecznie powiem jedynie, że ja najbardziej nie lubię dreszczy obrzydzenia i tych, które miewam chorując na grypę ;-)) (~ana, 2002-12-02 14:01:31) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 08:56 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif > > > Jak to jest możliwe?!?!?!?!? Kto brał udział w głosowaniu??!! > > Wtrącając się niegrzecznie powiem jedynie, że ja najbardziej nie lubię dreszczy > obrzydzenia i tych, które miewam chorując na grypę ;-)) > > (~ana, 2002-12-02 14:01:31) Wpadłem niedawno na podobny pomysł. W konkretnej sytuacji, w której partnerzy mieli przed sobą negocjacje, zaproponowałem, by część z nich, dotyczącą zagospodarowania budżetu na przyszły rok, przeprowadzono w obecności konsultanta, będącego jednocześnie mediatorem. Osoba ta, nie wtrącając się w kwestie transakcji, robiłaby stop-klatki w momentach, gdy dostrzegałaby niebezpieczeństwo pojawiające się we wzajemnych relacjach, mogące spowodować np. usztywnienie stanowiska w kwestii ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:04 VyPinacz!!! - www.KURDE.pl Czy wiesz, że... wtrącając swoje 3 grosze możesz nie dostać reszty? Copyright 2000 - 3 ? www.kurde.pl. www.kurde.pl/katalog/vypinacz.php - 9k - 8 Lip 2003 - Kopia - Podobne strony ?Główne pytanie dotyczy oczywiście intencji i przesłania. Czy wtrącając Don Juana do piekła, autor przykładnie karze bohatera, którego potępia? Czy też jest to sztuczne i ?politycznie poprawne? zakończenie, nie osłabiające fascynacji postacią (co mogłoby być echem libertyńskich zainteresowań i koneksji młodego Moliera)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ir-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:08 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > VyPinacz!!! - www.KURDE.pl > Czy wiesz, że... wtrącając swoje 3 grosze możesz nie > dostać reszty? Copyright 2000 - 3 ? www.kurde.pl. > www.kurde.pl/katalog/vypinacz.php - 9k - 8 Lip 2003 - Kopia - Podobne strony > > > ?Główne pytanie dotyczy oczywiście intencji i przesłania. Czy wtrącając Don Jua > na do piekła, autor przykładnie karze bohatera, którego potępia? Czy też jest t > o sztuczne i ?politycznie poprawne? zakończenie, nie osłabiające fascynacji pos > tacią (co mogłoby być echem libertyńskich zainteresowań i koneksji młodego Moli > era)?? 18. Żaden się niech nie waży stanowić czego około was, z poddaństwa i chwały Aniołów, w ty się rzeczy wtrącając, których nie widział, a próżno się nadymając z umysłu ciała swego. 21. Nie dotykaj się, nie kosztuj, nie macaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:13 Tak więc dostałyśmy drinki, po łyczku ? hmmm.... dobre. No i tymi drinkami się dobiłyśmy obydwie. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak dotarłam do domu, ona też tego nie pamięta. Jedyne co zapadło nam w pamięć to chwila gdy zobaczyłyśmy się w żywopłocie. Jakoś tak chodnik się zakołysał i pierdut. Zielono mi.). Tak, to wyglądała moja znajomość z Moniką. Już z tego wyrosłam i unikam żywopłotów bo drapią jak cholera. To było takie małe wtrącenie. Może nie małe, ale zawsze wtrącenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:14 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Tak więc dostałyśmy drinki, po łyczku ? hmmm.... dobre. No i tymi drinkami się > dobiłyśmy obydwie. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak dotarłam do domu, ona też t > ego nie pamięta. Jedyne co zapadło nam w pamięć to chwila gdy zobaczyłyśmy się > w żywopłocie. Jakoś tak chodnik się zakołysał i pierdut. Zielono mi.). Tak, to > wyglądała moja znajomość z Moniką. Już z tego wyrosłam i unikam żywopłotów bo d > rapią jak cholera. To było takie małe wtrącenie. Może nie małe, ale zawsze wtrą > cenie. W takich zdaniach zaimek nie jest podmiotem, a wtrącenie określa kogo mamy na myśli, ponieważ podmiot nie jest precyzyjny ? właśnie ci ludzie, których wczoraj spotkałeś (a nie ci na ulicy), właśnie ten samochód, który sprzedałeś (a nie ten w salonie). Takie zdania nazywamy definiującymi (defining clauses). Nie stawiamy w nich przecinków oddzielających wtrącenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:18 Do obserwowania linii kontrolnych (18,19)o których pisze dwaserwis należy zastosować jedynie selektor linii podłączany do wyzwalania EXT. Na p.cz nic się nie obserwuje ponieważ każde wtrącenie jakiejkolwiek sondy powoduje rozstrojenie się obwodów (nawet SAW). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:22 k) w czasie wygłaszanej mowy przeciwnicy mogą zgłaszać uwagi i pytania do mówcy, ale tylko za jego zgodą. Dzieje się to w następujący sposób: przeciwnik kładzie prawą rękę na swej potylicy, a lewą unosi do góry i informuje - "Pytanie" albo "Uwaga", mówca może udzielić głosu pytającemu (mówiąc "Proszę") lub nie (mówiąc "Dziękuję"). W przypadku zgody na wtrącenie czas mówcy wydłuża się o czas zabrany przez pytającego; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:28 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Tak więc dostałyśmy drinki, po łyczku ? hmmm.... dobre. No i tymi drinkami > się > > dobiłyśmy obydwie. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak dotarłam do domu, ona > też t > > ego nie pamięta. Jedyne co zapadło nam w pamięć to chwila gdy zobaczyłyśmy > się > > w żywopłocie. Jakoś tak chodnik się zakołysał i pierdut. Zielono mi.). Tak > , to > > wyglądała moja znajomość z Moniką. Już z tego wyrosłam i unikam żywopłotów > bo d > > rapią jak cholera. To było takie małe wtrącenie. Może nie małe, ale zawsze > wtrą > > cenie. > > > W takich zdaniach zaimek nie jest podmiotem, a wtrącenie określa kogo mamy na m > yśli, ponieważ podmiot nie jest precyzyjny ? właśnie ci ludzie, których wczoraj > spotkałeś (a nie ci na ulicy), właśnie ten samochód, który sprzedałeś (a nie t > en w salonie). Takie zdania nazywamy definiującymi (defining clauses). Nie staw > iamy w nich przecinków oddzielających wtrącenie. Rozpoczęcie rozmowy - Breaking the Channel. Próba komunikacji rozpoczyna się zwykle od sprawdzenia, czy na danym kanale jest cisza. Oczywiście nie jest dobrze widziane wtrącanie się do cudzej rozmowy. Wtrącenie takie jest dopuszczalne wyłącznie w momencie, kiedy zapanuje chwilowa cisza. Możemy wtedy spróbować wtrącić się do rozmowy mówiąc: "Station on the side". Jeżeli jeden z rozmawiających zgodzi się na nasze wejście odpowiadając np. "Station on the side, go ahead", wtedy możemy zadać nasze pytanie lub włączyć się do rozmowy. Jeżeli natomiast, przez jakiś czas jest cisza w eterze, to możemy poszukać partnera słowami: "Break one-nine" (gdzie słowa one-nine oznaczają numer kanału, który używamy) lub słowami: "Radio check". W odpowiedzi powinniśmy usłyszeć: "Go, breaker". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:34 _hermenegilda napisała: > free.ngo.pl/pomoctel/ zgodnie z polską typografią obcojęzyczne wtrącenie w tekście wyróżniamy kursywą, np. open source Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 09:38 Tomasz Kandefer Jak tworzyć boty? Dialog to jedna z niewielu rzeczy, jakich ciągle jeszcze nie możemy w pełni zalgorytmizować. Choć wydawać by się mogło, że tzw. systemy, które z założenia mają prowadzić swobodną konwersację osiągnęły pewien poziom, to po każdej dłuższej, uważnej wymianie zdań, łatwo wyłapiemy błędny styl czy poziom "niski" poziom intelektualny. To dlatego żaden program do tej pory jeszcze nie przeszedł ostatecznego testu, czyli gry w imitacje, zaproponowanej przez Alana Turinga. Najczęstszym problemem lężącym na drodze do osiągnięcia płynności dyskursu we współczesnych chatterbotach jest ciągłość tematyczna poruszanych kwestii. Nie tylko chodzi o ścisłe przestrzeganie zasad prowadzenia dyskusji, lecz umiejętność uzasadnienia przez program kontekstu, w którym się ona odbywa (w klasycznym, testowym pytaniu do komputera "o czym teraz rozmawiamy?" albo "o czym rozmawialiśmy ?"). Tym ideałom, jak dotąd żaden bot pogawędkowy nie sprostał. Dużo także zależy od podejścia osoby, która testuje wybrany wirtualny byt. Obiektywne rozstrzygnięcie kwestii "program kontra człowiek", przy swobodnej wymianie zdań, zależy od samego testującego. Kobiety będą np. w większości przypadków zwracały na uwagę na inne aspekty rozmowy niż mężczyźni. W przypadku kobiet mogą to być pojęcia takie, jak duchowość, uczucia, uprzejmość itd. Można więc z dużym prawdopodobieństwem zbudować taki model istoty wirtualnej, który spełnia owe kryteria, i jest w stanie oszukać człowieka. Automatyczne manipulowanie symbolami oczywiście na niewiele się tutaj nada. Potrzeba nam będzie czegoś więcej, dlatego musimy dokładnie zinterpretować osobowość modelowego partnera dyskusji - człowieka. Styl, który zamierzamy wytropić, może być często błędnie zinterpretowany przez program, jeśli dana osoba go świadomie np. oszukuje. Nie powinno to jednak stanowić przeszkody, często błędnie zakfalifikownie przez system dane cechy osobowe mogą mieć w późniejszej konwersacji z tym samym algorytmem żartobliwą formę. Tego typu zabiegi tylko bardziej "uczłowieczą" naszego chatterbota. Należy pamiętać, że choć posługujemy się bazą danych słów (słownik), gotowych zwrotów i wtrąceń, to próżno oczekiwać, że bot wyciągnie z tych danych wnioski bez naszej ingerencji. Choćbyśmy zastosowali najbardziej zmyślną metodę poszukiwania informacji. Dobrze wypracowana i sprawdzona heurystyka pozwala usprawnić proces wyboru i powiązań zdań prostych w złożone. Jasnym jest, że takiej metody analizy nie możemy nazwać myśleniem, z pewnością nie holistycznym (choć kojarzenie faktów przy odpowiednich przesłankach może zaistnieć). Niemniej jednak współczesne algorytmy konwersacji bazują właśnie na powyższych modelach wyboru faktów ze swoich baz. Już słynna Eliza Weizenbauma, pomimo swojej prostoty, trzymała się tej konwencji. Aby przybliżyć ogólną zasadę działania tego typu schematu opisze Elizopodobną konstrukcję takiego hipotetycznego programu, lecz posługującego się językiem polskim. Zakładamy początkowe pytania, np.: "Jak się czujesz ?" "Jak ci leci ?" Następnie, w zależności od reakcji rozmówcy wchodzimy do "pola wyboru". Tu następuje wszelka analiza gramatyczna, fleksyjna, osobowa, semantyczna... Wyszukujemy słówka kluczowe, wskazujące na co zwrócić uwagę, i w którą z czterech stron się udać. Niech będzie dany jeden z wyborów + (patrz mapka 1). Punkt 2 wskazuje na generację wypowiedzi, jak i losowy wybór wypowiedzi 3 lub 4 (może również nie być żadnego z nich). Po wygenerowaniu zdania, bot wraca znów losowo do "pytania na temat" albo "pola wyboru". Objaśnienia punktów (mapki 1): PYTANIA NA TEMAT. REAKCJA NA ODPOWIEDŹ W TEMACIE. STWIERDZENIA W TEMACIE. LUŹNE WTRĄCENIE (NIBY W TEMACIE). REAKCJA NA PYTANIE ZROZUMIAŁE. PYTANIE AWARYJNE. STWIERDZENIE AWARYJNE. POWRÓT DO TEMATU. REAKCJA NA TRUDNE PYTANIE. Przykładowe, najczęściej wymijające odpowiedzi do powyższych zagadnień: Jak się dzisiaj czujesz ? Cieszę się, że wszystko OK. Nie można zbyt dużo pracować. Przynajmniej w weekendy trzeba odpocząć. Grunt to optymizm i dobry humor. U mnie wszystko OK. ... ? To ciekawe. {lub} Mów dalej. Ale chyba zboczyliśmy z tematu. Nie wiem. Zastosowanie generatora liczb pseudolosowych do tego schematu daje możliwość urozmaicenia reakcji programu. Z zamieszczonych pytań jesteśmy w stanie wygenerować taką oto hipotetyczną rozmowę (w nawiasach wskazano, z których punktów korzystał algorytm): Komputer: "Jak się dzisiaj czujesz?" [od. 1] Człowiek: "Jestem bardzo senny." Komputer: "Jesteś?" [od. 6] Człowiek: "Zarwałem noc." Komputer: "To ciekawe." [od. 7] Człowiek: "Myślę, że tej nocy się wyśpię." Komputer: "Ale chyba zboczyliśmy z tematu." [od. 8] Człowiek: "Nie jestem zboczony." Komputer: "Mów dalej." [od. 7] Człowiek: "A kto pali papierosy?" Komputer: "Nie wiem." [od. 9] Banalność i prostota tego algorytmu daje dość zadowalającą efektywność. Jednak dłuższa konwersacja stanie się nudna, gdyż wszystko zależne jest od wielkości bazy z jakiej korzysta chatterbot, odczytując wypowiedzi. Przy odpowiednio rozbudowanej bazie uzyskamy całkiem niezły elizopodobny model. Należy dodać, że wypowiedzi, jakie wpisuje się do programu, muszą być w miarę wyczerpujące i zwięzłe (psychologicznie dobrane), aby użytkownik za bardzo nie dopytywał się komputera o szczegóły. W krytycznych momentach możemy zastosować wymigujące odpowiedzi lub zadawać podchwytliwe pytania. Przez taką sztuczkę użytkownik zostanie zmuszony do zwierzeń, i nie będzie mógł zadać kolejnego pytania. Oto schemat, na podstawie którego można zbudować własny program pogawędkowy. Tylko od nas zależy, jak go urozmaicimy i rozbudujemy. Pamiętajcie, chodzi o to, aby umiejętnie zmylić rozmówcę. cromedia.qs.pl/si_beta/anabot/tech_boty.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.bb.netvision.net.il 09.07.03, 10:26 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Tomasz Kandefer > > Jak tworzyć boty? > > Dialog to jedna z niewielu rzeczy, jakich ciągle jeszcze nie możemy w pełni zal > gorytmizować. Choć wydawać by się mogło, że tzw. systemy, które z założenia maj > ą prowadzić swobodną konwersację osiągnęły pewien poziom, to po każdej dłuższej > , uważnej wymianie zdań, łatwo wyłapiemy błędny styl czy poziom "niski" poziom > intelektualny. To dlatego żaden program do tej pory jeszcze nie przeszedł ostat > ecznego testu, czyli gry w imitacje, zaproponowanej przez Alana Turinga. > > Najczęstszym problemem lężącym na drodze do osiągnięcia płynności dyskursu we w > spółczesnych chatterbotach jest ciągłość tematyczna poruszanych kwestii. Nie ty > lko chodzi o ścisłe przestrzeganie zasad prowadzenia dyskusji, lecz umiejętność > uzasadnienia przez program kontekstu, w którym się ona odbywa (w klasycznym, t > estowym pytaniu do komputera "o czym teraz rozmawiamy?" albo "o czym rozmawiali > śmy ?"). Tym ideałom, jak dotąd żaden bot pogawędkowy nie sprostał. Dużo także > zależy od podejścia osoby, która testuje wybrany wirtualny byt. Obiektywne rozs > trzygnięcie kwestii "program kontra człowiek", przy swobodnej wymianie zdań, za > leży od samego testującego. Kobiety będą np. w większości przypadków zwracały n > a uwagę na inne aspekty rozmowy niż mężczyźni. W przypadku kobiet mogą to być p > ojęcia takie, jak duchowość, uczucia, uprzejmość itd. Można więc z dużym prawdo > podobieństwem zbudować taki model istoty wirtualnej, który spełnia owe kryteria > , i jest w stanie oszukać człowieka. Automatyczne manipulowanie symbolami oczyw > iście na niewiele się tutaj nada. Potrzeba nam będzie czegoś więcej, dlatego mu > simy dokładnie zinterpretować osobowość modelowego partnera dyskusji - człowiek > a. > > Styl, który zamierzamy wytropić, może być często błędnie zinterpretowany przez > program, jeśli dana osoba go świadomie np. oszukuje. Nie powinno to jednak stan > owić przeszkody, często błędnie zakfalifikownie przez system dane cechy osobowe > mogą mieć w późniejszej konwersacji z tym samym algorytmem żartobliwą formę. T > ego typu zabiegi tylko bardziej "uczłowieczą" naszego chatterbota. Należy pamię > tać, że choć posługujemy się bazą danych słów (słownik), gotowych zwrotów i wtr > ąceń, to próżno oczekiwać, że bot wyciągnie z tych danych wnioski bez naszej in > gerencji. Choćbyśmy zastosowali najbardziej zmyślną metodę poszukiwania informa > cji. > > Dobrze wypracowana i sprawdzona heurystyka pozwala usprawnić proces wyboru i po > wiązań zdań prostych w złożone. Jasnym jest, że takiej metody analizy nie możem > y nazwać myśleniem, z pewnością nie holistycznym (choć kojarzenie faktów przy o > dpowiednich przesłankach może zaistnieć). Niemniej jednak współczesne algorytmy > konwersacji bazują właśnie na powyższych modelach wyboru faktów ze swoich baz. > Już słynna Eliza Weizenbauma, pomimo swojej prostoty, trzymała się tej konwenc > ji. Aby przybliżyć ogólną zasadę działania tego typu schematu opisze Elizopodob > ną konstrukcję takiego hipotetycznego programu, lecz posługującego się językiem > polskim. > > Zakładamy początkowe pytania, np.: > > "Jak się czujesz ?" > "Jak ci leci ?" > > Następnie, w zależności od reakcji rozmówcy wchodzimy do "pola wyboru". Tu nast > ępuje wszelka analiza gramatyczna, fleksyjna, osobowa, semantyczna... Wyszukuje > my słówka kluczowe, wskazujące na co zwrócić uwagę, i w którą z czterech stron > się udać. > > Niech będzie dany jeden z wyborów + (patrz mapka 1). Punkt 2 wskazuje na genera > cję wypowiedzi, jak i losowy wybór wypowiedzi 3 lub 4 (może również nie być żad > nego z nich). Po wygenerowaniu zdania, bot wraca znów losowo do "pytania na tem > at" albo "pola wyboru". > > Objaśnienia punktów (mapki 1): > > PYTANIA NA TEMAT. > REAKCJA NA ODPOWIEDŹ W TEMACIE. > STWIERDZENIA W TEMACIE. > LUŹNE WTRĄCENIE (NIBY W TEMACIE). > REAKCJA NA PYTANIE ZROZUMIAŁE. > PYTANIE AWARYJNE. > STWIERDZENIE AWARYJNE. > POWRÓT DO TEMATU. > REAKCJA NA TRUDNE PYTANIE. > > > > > > Przykładowe, najczęściej wymijające odpowiedzi do powyższych zagadnień: > > Jak się dzisiaj czujesz ? > Cieszę się, że wszystko OK. > Nie można zbyt dużo pracować. Przynajmniej w weekendy trzeba odpocząć. > Grunt to optymizm i dobry humor. > U mnie wszystko OK. > ... ? > To ciekawe. {lub} Mów dalej. > Ale chyba zboczyliśmy z tematu. > Nie wiem. > > Zastosowanie generatora liczb pseudolosowych do tego schematu daje możliwość ur > ozmaicenia reakcji programu. Z zamieszczonych pytań jesteśmy w stanie wygenerow > ać taką oto hipotetyczną rozmowę (w nawiasach wskazano, z których punktów korzy > stał algorytm): > > Komputer: "Jak się dzisiaj czujesz?" [od. 1] > Człowiek: "Jestem bardzo senny." > Komputer: "Jesteś?" [od. 6] > Człowiek: "Zarwałem noc." > Komputer: "To ciekawe." [od. 7] > Człowiek: "Myślę, że tej nocy się wyśpię." > Komputer: "Ale chyba zboczyliśmy z tematu." [od. 8] > Człowiek: "Nie jestem zboczony." > Komputer: "Mów dalej." [od. 7] > Człowiek: "A kto pali papierosy?" > Komputer: "Nie wiem." [od. 9] > > Banalność i prostota tego algorytmu daje dość zadowalającą efektywność. Jednak > dłuższa konwersacja stanie się nudna, gdyż wszystko zależne jest od wielkości b > azy z jakiej korzysta chatterbot, odczytując wypowiedzi. Przy odpowiednio rozbu > dowanej bazie uzyskamy całkiem niezły elizopodobny model. Należy dodać, że wypo > wiedzi, jakie wpisuje się do programu, muszą być w miarę wyczerpujące i zwięzłe > (psychologicznie dobrane), aby użytkownik za bardzo nie dopytywał się komputer > a o szczegóły. W krytycznych momentach możemy zastosować wymigujące odpowiedzi > lub zadawać podchwytliwe pytania. Przez taką sztuczkę użytkownik zostanie zmusz > ony do zwierzeń, i nie będzie mógł zadać kolejnego pytania. > > Oto schemat, na podstawie którego można zbudować własny program pogawędkowy. Ty > lko od nas zależy, jak go urozmaicimy i rozbudujemy. Pamiętajcie, chodzi o to, > aby umiejętnie zmylić rozmówcę. > > > cromedia.qs.pl/si_beta/anabot/tech_boty.php nu, a co robisz oprocz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Wtrącalski IP: *.inter.net.il 09.07.03, 10:32 Fajnie byc idiota. Zwlaszcza jak nikt nie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 10:53 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Fajnie byc idiota. > Zwlaszcza jak nikt nie patrzy. Żebyś wiedział. Grzebiąc w śmietniku czlowiek wiele się uczy. Nie na darmo archeolodzy uwielbiają eksplorację jam odpadowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 10:50 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, a co robisz oprocz tego? To co zwykle. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.bb.netvision.net.il 09.07.03, 10:56 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > nu, a co robisz oprocz tego? > > > To co zwykle. > > A Ty? nu, ja sie dziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 10:57 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > > > nu, a co robisz oprocz tego? > > > > > > To co zwykle. > > > > A Ty? > > nu, ja sie dziwie... Tak, świat jest przebogaty. Co jest cenne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.bb.netvision.net.il 09.07.03, 11:21 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Tak, świat jest przebogaty. Co jest cenne? zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 09.07.03, 11:30 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > Tak, świat jest przebogaty. Co jest cenne? > > zycie Swoje, jak nazupełniej własne, czy kolaż ze śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 10.07.03, 20:42 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif "Patrząc na księżyc widzę, że znów będę musiał coś wtrącić. Chodźmy do knajpy na rogu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 10.07.03, 21:06 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif > > > "Patrząc na księżyc widzę, że znów będę musiał coś wtrącić. > > Chodźmy do knajpy na rogu." www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine1.gif "Ponuro w tej mordowni. Moja stara fantastycznie gotuje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 10.07.03, 21:14 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif > > > > > > "Patrząc na księżyc widzę, że znów będę musiał coś wtrącić. > > > > Chodźmy do knajpy na rogu." > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine1.gif > > "Ponuro w tej mordowni. Moja stara fantastycznie gotuje" www.pastis.org/jade/bedetheque/piero/piero1.gif "E tam, będzie się wtrącać. Idę, nie mam pieniędzy na tramwaj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 10.07.03, 21:24 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif > > > > > > > > > "Patrząc na księżyc widzę, że znów będę musiał coś wtrącić. > > > > > > Chodźmy do knajpy na rogu." > > > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine1.gif > > > > "Ponuro w tej mordowni. Moja stara fantastycznie gotuje" > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/piero/piero1.gif > > > "E tam, będzie się wtrącać. Idę, nie mam pieniędzy na tramwaj". www.pastis.org/jade/bedetheque/crumb/crumb3.gif "W domu ja rządzę. Nikt mi się nie będzie wtrącać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 10.07.03, 21:30 Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: Irc-Icq napisał(a): > > > > > > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine3.gif > > > > > > > > > > > > "Patrząc na księżyc widzę, że znów będę musiał coś wtrącić. > > > > > > > > Chodźmy do knajpy na rogu." > > > > > > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/acquefaques/origine1.gif > > > > > > "Ponuro w tej mordowni. Moja stara fantastycznie gotuje" > > > > > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/piero/piero1.gif > > > > > > "E tam, będzie się wtrącać. Idę, nie mam pieniędzy na tramwaj". > > > > www.pastis.org/jade/bedetheque/crumb/crumb3.gif > > > "W domu ja rządzę. Nikt mi się nie będzie wtrącać". > > Fin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 11:01 Bardzo przepraszam, przeczytałem Państwa wymianę zdań i jestem pod wielkim wrażeniem. 1. Podgląd intymności zawsze fascynuje. 2. Zderzenie mentalności zawsze pociąga. 3. Pierwszy raz znalazłem w necie dyskusję na pewnym poziomie intelektualnym (a szukałem tylko frazy "wiersz lipcowy"... bo jakoś nie mogłem sobie przypomnieć z literatury polskiej odniesień do lipca). Jeżeli pozwolą Państwo, będę wtrącał swoje trzy grosze, choć na razie nie bardzo wiem, jak do Państwa dojść. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 11:13 Oczy wszystkich, a przed innemi oczy matki i córki zwróciły się teraz na Dołhańskiego. Ale jeśli Krzycki, który chciał się pomścić nad nim za "wtrącalstwo", liczył na to, że wprowadzi go w niespodziany kłopot, to się pomylił, gdyż Dołhański skłonił się z zimną krwią paniom z Górek i odrzekł. cedząc, jak zwykle, każde słowo: ? Z największą przyjemnością, ale musimy przeczekać deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 11:23 3. Interference Wtrącanie się. Czy prezes wtrąca się w sprawy transferowe, czy blokuje niepotrzebne, lub zbyt wysokie - jego zdaniem transfery, mogące przynieść kłopoty klubowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.jazo.org.il 15.10.03, 11:26 nu, zapomnialam zupelnie o tym watku, ale mi go przypomniales cccp. miales jakas fale tworzenia, tak jak teraz z tym podbojem kretynistow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 11:29 A w ogóle to wszędzie robią aferę z filmu co sie ma pojawić "Harry Potter i więzień Azkabanu", bo nowy reżyser wtrącił wątek miłosny i Hermiona z Ronem mają się w sobie zakochać i wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 11:40 Poza wywoływaniem tej pożałowania godnej sytuacji, państwo traktuje w dodatku nas wszystkich - zarówno nabywców jak i dostawców - jak małe dzieci, które nie mają na tyle dojrzałości, aby samodzielnie ocenić, czego potrzebują, i bez użycia przemocy lub oszustwa zwyczajnie zapytać, czy dana oferta nas interesuje. Państwo nie tylko narusza wolność rynku, ale wtrąca się z butami ze swoją przemocą (jedynym środkiem, którym tak naprawdę dysponuje) w handlowe konsensualne kontakty międzyludzkie, które nie powinny go w ogóle interesować. Ochrona danych osobowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Wtrącalski IP: *.jazo.org.il 15.10.03, 11:43 ochrona jest dobra i dziala. tylko, cholera, ten zydowski nos.... Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Wtrącalski 15.10.03, 11:33 www.angst-auskunft.de/AAA_Zivilcourage_entwickeln.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 11:46 {San}: Dlaczego si? wtr?ci?e?? Odpowiadaj nim zginiesz! {Ashitaka}: Nie chcia?em by ci? zabili. {San}: Kto si? boi ?mierci?! Moje ?ycie nic nie znaczy je?li nie mog? odp?aci? si? tym draniom! {Ashitaka}: Od pierwszej chwili gdy ci? ujrza?em... {San}: Za to, ?e si? wtr?ci?e?, jeste? tym który zamierza umrze? okryty ha?b?! {San}: Poder?n? ci gard?o i powstrzymam twe bezsensowne mamrotanie! {Ashitaka}: Przetrwa?... {San}: Nadal opowiadasz te bzdury?! Nie b?d? s?ucha? s?ów cz?owieka! {Ashitaka}: Jeste? pi?kna... {Wilk}: Co jest, San? Czy mam go rozszarpa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 11:55 Paul Heyman zakazał nWo wtrącania się do walki Lesnara z Bookerem T. doszłoby do rękoczynów pomiedzy Lesnarem i Nashem, ale Heyman w porę wyprowadził swego pupila z szatni nWo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 12:08 > Io crede que finalmente le plus grande parte del participantes al > discussion ha concludite que le "interferer" del IED es un error e que iste > forma debe esser reimplaciate per "interferir" (appoyate per espaniol, > portugese e italiano). No. A mi comprension del discussion, il ha accordo general solo re le etymologia del anglese 'interfere' ('inter' + 'ferire'). Al minus tres des participantes crede que le termination 'er' deberea star, pro plure rationes. Le derivationes - "interferentia, interferente, interferential" es probabilemente le ration principal. Sed io crede que il ha plure questiones a resolver ante un cambiametno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irc-Icq Re: Wtrącalski IP: *.acn.pl 15.10.03, 12:20 It's like the gun lobby guys say Odpowiedz Link Zgłoś