bywszy2 14.02.08, 15:33 sie toto pomylilo?: www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4922133.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiekiera Re: Z kim im+ 14.02.08, 15:41 na szczescie maja bardzo sprawna policje:"Sprawą antypolskiej strony zajęła się islandzka policja. Wczoraj ze strony blogu zniknęły wpisy." Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Ale mają (młodzi Islandczycy) rację - w 14.02.08, 16:45 kontekście demograficznym. Islandia to mały kraj z ludnością ca. 300 tysięcy mieszkańców - w tym 96,3 % to Islandczycy (wł. Norwegowie bo Islandczycy to ludność pochodzenia norweskiego). Ponadto mieszkam tam trochę: Duńczyków, Amerykanów, Niemców i Szwedów. Kraj prawie jednolity narodowo - co jest ideałem w dzisiejszych czasach - bo wielonarodowość prowadzi do piekła... Kaukazu, Bałkanów, Holandii, Francji czy Palestyny. Mają rację bo gdyby tam było więcej Polaków należałoby z czasem zażądać (zgodnie z prawem do samostanowienia mieszkańców i karta ONZ) uznania języka polskiego za równorzędny (urzędowy) - a może z czasem specjalny status rejonu tam gdzie jest więcej Polaków. Oderwaliby coś od Islandii? Kto to wie? Więc niech lepiej pilnują czystości demograficznej swojej Ojczyzny. Ja ich rozumiem – natomiast nie podzielam ich opinii na temat pracy i uczciwości Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: pomieszkujesz tam?+ 14.02.08, 18:30 To co,niedlugo cie stamtad wywala`,do twojej jedynej monolitycznej? Islandia dla Islandczykow! Jak Polska dla Polakow,jak twierdzisz? Trza im cynk dac. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: pomieszkujesz tam?+ 14.02.08, 20:24 Rozni Polacy widac tam przyjezdzaja.Niestey i tacy ktorzy psuja opinie o Polakach. Ciekawe co by mial synus do napisania na swojej stronicy, gdyby przyjechal do panstwa wielokulturowego jakim jest aktualnie Szwecja tu tysiace otulonych od stop do glow muzulmanow chodzi po ulicach Sztockholmu. czlowiek sie pyta siebie samego:"Kurcze, gdzie ja jestem..." Odpowiedz Link Zgłoś