niedo-wiarek 19.02.08, 10:45 Zawsze myślałem, że obaj panowie mają do władzy stosunek podobny - trwać na stanowisku do samego końca. Okazało się jednak, że Fidel jest inny. Pozytywne zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 [...] 19.02.08, 10:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: troll, troll, troll, hejaheja troll... 19.02.08, 10:53 Na zdrowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: troll, troll, troll, hejaheja troll... 19.02.08, 11:08 niedo-wiarek napisał: > Na zdrowie ;) No cóż, papież później zasmakował władzy i w tak młodym wieku nie mógł ot tak po prostu jej oddać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: troll, troll, troll, hejaheja troll... IP: *.pools.arcor-ip.net 19.02.08, 11:19 Niedo-wiarek i wszyscy inni uszanujcie pamięć o zmarłym, czy nie dosyć już tego żebyście z ludzi robili wycieraczki z pod drzwi a szczególnie z papieża i ludzi wierzących? Nie wstyd wam ze tak się obnażacie? Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: troll, troll, troll, hejaheja troll... 19.02.08, 11:31 Jan Paweł II był politykiem, czyli osobą publiczną. Czyli podlegającą krytyce. Wątek tek porównuje postawy dwóch przywódców państw. Dyskusja o sposobach sprawowania władzy jest chyba w demokratycznym państwie jak najbardziej na miejscu. A może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszek.modrzycki I czego sie wstydzisz niedowiarek? 19.02.08, 12:48 Wstydzisz sie powiedziec, ze Wojtyla, stary skostnaialy klamot, trzymal sie kurczowo wladzy, az do konca? Przykro bylo patrzec na to, jak ten stary pryk, z wscieklosci i z ciekanca po brodzie slina walil w oknie (w ostatnich swoich dniach zycia) swoja lapa po papieskim fotelu. Tak zaczal nia walic, ze musieli go z okienka wycofac... To sa moje ostatnie wrazenia o tym starym, schorowanym konserwatyscie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Dlazcego nie krytykujesz swoich idoli? 19.02.08, 17:56 Szerzacego demokracje przy pomocy bomb Georga Busha i niemal kazdego przywodcy Izraela. Wasza krytyka KK ma jeden cel: wasz faszystowski imperializm "demokratyczny". Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: wierzących ambitne trolowanie 19.02.08, 17:55 Gość portalu: Gosc987 napisał(a): > Niedo-wiarek i wszyscy inni uszanujcie pamięć o zmarłym, czy nie dosyć już tego > żebyście z ludzi robili wycieraczki z pod drzwi a szczególnie z papieża i ludzi > wierzących? Nie wstyd wam ze tak się obnażacie? Hhhmmm... Jeżeli jesteś gościu wierzącym, to uszanuj swoją wiarę rozumem i czynem a nie krzykiem. A superstar Jan Paweł II, to zupełnie inny problem. Poczynając od zadziwiającej jego śmierci wraz ze znikającymi papierami będącymi w jego rękach a kończąc na wzroście potęgi Opus Dei czy walce z teologią wyzwolenia nie wspominając już o negacji praw człowieka. Akceptując jego postawę przeciw prawu moralności sam się obnażasz w sposób wystarczający na tyle, by móc powtórzyć słuszne słowa Woltera nie tracące na aktualności do dzisiaj: "Boże strzeż nas przed Kościołem". Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: Fidel Castro i Jan Paweł II - odmienne postaw 20.02.08, 12:46 Ja tez jestem mile zaskoczony ze Fidel zrezygnowal z rzadzenia,chyba jednak woda sodowa mu do glowy nie uderzyla jak naszemu rodakowi,ale z drugiej strony on na zlotych tronach nie siedzial,moze prywatnie zyl w luksusie ale na codzien ubieral sie skromnie,potrojnych koron nie nosil i po palcach sie chyba lizac nie pozwalal.Nie widzialem na zadnym zdjeciu aby glowa jakiegos panstwa przed nim plackiem padala a nasz Karolek zawsze mogl tego doswiadczyc jak ktos z ojczyzny przyjechal.Fidel wierzyl w to co robil ludzie maja bezplatne szkoly bezplatna sluzbe zdrowia nikt nie umiera z glodu a Karolek umierac sie bal,gdyz zypa cytrynowa i niebianskie lenistwo to prawie raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś