Dodaj do ulubionych

Chronic Tomsona!

20.10.03, 22:13
Jest on reliktem PRL-u z czasow brezniewowskich. Wychowal sie na zebraniach
komorek partyjnych.
Jest takim skansenem realnego socjalizmu. Zawsze sie dziwilem gdzie ci
ludzie odeszli. Po 1989 nagle wszyscy byli bolszewicy przemalowali sie na
nowoczesnych socjaldemokratow i ta przemiana wydawala mi sie naciagana i nie
sadze aby objela wszystkich przedstawicieli bylego betonu.
Zawsze bylem ciekaw gdzie sie podzial ten prawdziwy i nieprzejednany beton,
w rodzaju Grabskiego, Olszowskiego i innych.
O Olszowskim wiadomo ze pilnuje wnukow, samemu siedzac na garnuszku swojego
syna ktory wyemigrowal do USA.
Pewnie jest tak samo zgorzknialy i zajadly jak Tomson.

Czesc betonu odeszla do biznesu, ale sadze ze jednak ta najbardziej
pryncypialna czesc zeszla do podziemia, gdzie teraz dostaje wrzodow z
bezsilnej nienawisci.

Podejrzewam ze Tomson jest jednym z nich.
Jest on dla mnie ciekawostka i zawsze z przyjemnoscia czytam jego posty. To
taki rarog, taki eksponat. Czyta sie jego tak samo, jak stare i wyblakle
strony dawnej Trybuny Ludu przypadkowo wygrzebane z jakiejs starej sterty
makulatury.
To jest zywa historia! Tomsona powinno sie wypchac i pokazywac w szkole
dzieciom na lekcjach historii.
Obserwuj wątek
    • swiatlo Re: Chronic Tomsona! 20.10.03, 23:57
      Powinien miec guzik ze jak sie przycisnie to Tomson mowi.
    • Gość: ? Re: Chronic Tomsona! IP: *.home.cgocable.net 20.10.03, 23:58
      morlock napisał:

> Jest on reliktem PRL-u z czasow brezniewowskich. Wychowal sie na zebraniach
      > komorek partyjnych.
      > Jest takim skansenem realnego socjalizmu. Zawsze sie dziwilem gdzie ci
      > ludzie odeszli. Po 1989 nagle wszyscy byli bolszewicy przemalowali sie na
      > nowoczesnych socjaldemokratow i ta przemiana wydawala mi sie naciagana i nie
      > sadze aby objela wszystkich przedstawicieli bylego betonu.
      > Zawsze bylem ciekaw gdzie sie podzial ten prawdziwy i nieprzejednany beton,
      > w rodzaju Grabskiego, Olszowskiego i innych.
      > O Olszowskim wiadomo ze pilnuje wnukow, samemu siedzac na garnuszku swojego
      > syna ktory wyemigrowal do USA.
      >>ACZYTYBYLWSUWALKACHCWOKU?
      > Pewnie jest tak samo zgorzknialy i zajadly jak Tomson.
      >
      > Czesc betonu odeszla do biznesu, ale sadze ze jednak ta najbardziej
      > pryncypialna czesc zeszla do podziemia, gdzie teraz dostaje wrzodow z
      > bezsilnej nienawisci.
      >
      > Podejrzewam ze Tomson jest jednym z nich.
      > Jest on dla mnie ciekawostka i zawsze z przyjemnoscia czytam jego posty. To
      > taki rarog, taki eksponat. Czyta sie jego tak samo, jak stare i wyblakle
      > strony dawnej Trybuny Ludu przypadkowo wygrzebane z jakiejs starej sterty
      > makulatury.
      > To jest zywa historia! Tomsona powinno sie wypchac i pokazywac w szkole
      > dzieciom na lekcjach historii.
    • marcus_crassus jest niesamowity.... 21.10.03, 00:02
      przyznam to szczerze...

najfajniejsze bylo jak pamietam jak sie go zapytalem ile amerykanskich
      samolotow walczylo podczas wojny z Hitlerem a on odpowiedzial zupelnie pewny
      siebie ze ZERO :))) i nic nie dalo pokazywanie linkow etc...:))))

wspaniale sa te teksty jak to solidarnosc spowodowala zapasc gospodarcza
      Polski,jak to koncerny wykorzystuja biednych,jak za komuny bylo dobrze,jak na
      bialorusi jest ok,jaki skok zrobila Polska za komuny,jaki mielismy wspanialy
      bogaty kraj i wielkie PKB,ile nam ruscy dawali...

ja po prostu nie wiem jak mozna w to wierzyc..sadze ze pewna wskazowka jest
      fatalna ortografia tomsona - to najwidoczniej straszliwy kretyn,wychowany w
      dobrej kolchozniczej rodzinie,obecnie czytujacy jedynie "fakty i mity" oraz
      nie"...swoja droga to jednak zabytek...:))
      • Gość: Tomson Wiesz co cieniasie nie masz pojęcia o asemblerze IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 17:28
        VHDLu czy każdym jednym języku do projektowania układów cyfrowych czy
        programowania kompów lub mikrokontrolerów. Ja czasem robię błędy ortograficzne,
        ale ty analfabeto wogóle nie znasz języka maszyn cyfrowych i w tak chwalonym
        przez ciebie świecie technologii i postępu jesteś analfabetą wtórnym. Nie
        potrafisz pewnie praw(n)iczku nawet zainstalować Windowsa, a ja za taki banał
        jaki robię w czasie trwania jednej tury w CM4 kasuję kilkadziesiąt złotych od
        takich bezmózgich kretyńskich analfabetów jak ty. :o)

marcus_crassus napisał:

> sadze ze pewna wskazowka jest
        > fatalna ortografia tomsona - to najwidoczniej straszliwy kretyn,wychowany w
        > dobrej kolchozniczej rodzinie,obecnie czytujacy jedynie "fakty i mity" oraz
        > nie"...swoja droga to jednak zabytek...:))

I nie czepaj się pedale mojej rodziny, bo to jest przegięcie. Ja dyskutuję na
        forum,ja przedstawiam SWOJE poglądy, a nie mojej rodziny.
        • marcus_crassus jak sie dobrze znasz na programowaniu tomsonik 21.10.03, 18:02
          a juz raz zapraszalem do malej wirtualnej "battle" :)))ale nie chciales - to
          bylo dawno temu kolo maja:)))) to podrzuc mi jakiegos swojego oryginalnego
          trojana :))))jak bedzie dobry bedziesz mial szanse rozwalic mi kompa :)))) -
          bo moze bedzie za dobry dla mnie :))

tylko nie pisz tego w asemblerze :)))))

ocenie obejrze i pogadamy :)))

a na razie jestes wol,wol do kwadratu :))))

• Gość: Tomson Re: jak sie dobrze znasz na programowaniu tomsoni IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 18:33
            marcus_crassus napisał:

> a juz raz zapraszalem do malej wirtualnej "battle" :)))ale nie chciales - to
            > bylo dawno temu kolo maja:)))) to podrzuc mi jakiegos swojego oryginalnego
            > trojana :))))jak bedzie dobry bedziesz mial szanse rozwalic mi kompa :)))) -
            > bo moze bedzie za dobry dla mnie :))
            Ja nie robię takich rzeczy, używam kompa do pracy twórczej, a nie destrukcyjnej.

> tylko nie pisz tego w asemblerze :)))))
            >
            > ocenie obejrze i pogadamy :)))
            >
            > a na razie jestes wol,wol do kwadratu :))))
            >
            I nawzajem.
    • Gość: jastrzab Re: Chronic Tomsona! IP: *.arc.nasa.gov 21.10.03, 01:51

jak wypchany to znaczy nie zywy - z tym sie zgadzam !
      • Gość: Oksana Re: Chronic Tomsona! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 21.10.03, 05:59
        Zawsze myslalam ze bezmozgowcy umieraja. Ale jednak zyja chyba niesmiertelnymi
        ideami lenina i innych.Mysle ze taki okaaz zoologiczny jak Tomson czy Pytak
        powinien byc pokazywany w zoo.
    • Gość: antypacyfa Da zdrastwujet sacjalizm! IP: *.client.attbi.com 21.10.03, 05:56
      Da zdrastwujet sacjalizm i aktiabrskaja rewaluca!!!
      • Gość: pacyfista Tomson, powiedz jakis slogan IP: *.client.attbi.com 21.10.03, 08:47
        • Gość: michal_pilot .. he, he, on wlasnie przerzuca .. IP: *.rev.o1.com 21.10.03, 09:36
          .. stosy zakurzonych Trybun Ludu z 1967 - zaraz bedzie gotowy slogan !
    • Gość: Janek Re: Chronic Tomsona! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 09:36
      Szkoda, że Tomsonowi wyraźnie brakuje pomysłów jak ogłupiać Polaków.
      Przecież nie można ciągle tylko podpuszczać lub odwracać kota ogonem.
      Ale w ramach oczekiwania na jakieś piękne salto Tomsona możemy sami z nudów
      napisać kilka tomsonków :
      1)Rewolucja październikowa była dla Polski dobrodziejstwem bo dzięki niej nasz
      kraj odzyskał niepodległość.
      2)Napoleon był tak samo niedobry dla Polaków jak Stalin bo jeden wysyłał na
      San Domingo a drugi na Syberię. Chyba to jednakowo daleko.
      3)W czasach komunizmu ludzie byli bardziej szczęśliwi, bo jak jechali
      pociągiem to rozmawiali i częstowali się jajami na twardo a teraz to milczą.
      4)Niemcy i Francja chcą wprowadzić konstytucję 3-maja w Uni a Polska pełni
      rolę Targowicy.
      • Gość: michal_pilot Re: a to moje tomsonki IP: *.rev.o1.com 21.10.03, 10:29
        Gratulacje, nawet zgrabne dzielka, ja dodam kila swoich tomsonkow:

5. Ustruj socjalistyczny w PRL rozkwital i dawal nowe nadzieje klasie
        robotniczej dopoki kilkunastu robotniczych sabotazystow (Solidarnosc),
        oplacanych przez CIA, zaczeli produkowac buble i doprowadzili do upadku tego
        wspanialego systemu.
        6. Prawdziwi komunisci potepili wybryki Stalina ale doszli do slusznego wniosku
        ze lepiej o tym duzo nie mowic a zwlaszcza unikac tego tematu na lekcjach
        historii - ostatecznie tow. Stalin mial zaszczytne intencje industrializacji
        tylko pare detali mu nie wyszlo. To byl ostatecznie swoiski chlop. Wszytkie
        pogloski o milionach umarlych z glodu to propaganda CNN.
        7. USA tylko dlatego przylaczyli sie do II wojny swiatowej aby hamowac
        sprawiedliwy pochod socjalizmu z ZSRR na zachod.
        8. W Korei Poludniowej jest pozorny dobrobyt bo Ameryka ich oglupila i rzucila
        im spora ilosc dolarow na pozarcie - a to tylko dlatgo zeby Korea Polnocna
        wygladala przy nich biednie.
        9. Rewolucja na Kubie wyzwolila kobiety kubanskie od prostytucji i wyzysku
        przez amerykanskich klientow - obecne prostytutki robia 'to' z wlasnej
        nieprzymuszonej ochoty.
        10. Socjalistyczna Polska wyprdukowala najlepszy na swiecie komputer Odra. Ale
        amerykanscy imperialisci z firm Microsoft i IBM ukradli wynalazek aby zarzucic
        Polski rynek swoimi drogimi produktami.
        • marcus_crassus heeh - 8 jest niezly :)) 21.10.03, 11:08
        • swiatlo Nie obrazac Odry 21.10.03, 16:24
          Gość portalu: michal_pilot napisał(a):

> 10. Socjalistyczna Polska wyprdukowala najlepszy na swiecie komputer Odra.
          > Ale amerykanscy imperialisci z firm Microsoft i IBM ukradli wynalazek aby
          > zarzucic Polski rynek swoimi drogimi produktami.

Sam na Odrze pracowalem, wiec nie obrazac. Pomorski Okreg Wojskowy nawet
          opieral na Odrze swoj system obronny.
          Zreszta starano sie sprzedac Odre Kadafiemum. Jednak w roku 1986 przyszly
          mikrokomputery marki Z-80 Spectrum i Odre wyparly.
          • marcus_crassus hehe,spectrum to bylo cos :)))az sie lezka w oku 21.10.03, 16:48
            kreci :)))))

• Gość: 9 Re: hehe,spectrum to bylo cos :)))az sie lezka w IP: *.home.cgocable.net 21.10.03, 17:20
              marcus_crassus napisał:

> kreci :)))))
              > >Rozumiem z tego tekstu, ze przyznajesz sie do swego debilstwa, to przyjemny
              gest.
            • swiatlo Re: hehe,spectrum to bylo cos :)))az sie lezka w 21.10.03, 17:29
              Sam pamietam jak general przez caly weekend gral w Rycerza Lohre. Tak sie
              rozochocil, ze postanowil skomputeryzowac caly sztab.
      • Gość: Tomson I to was tak boli postsaliduruchy,proamerykańści, IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 17:39
        fundamentaliści katoliccy i inne bydło które mnie, z wzajemnością zresztą, nie
        cierpi. :o)

Gość portalu: Janek napisał(a):

> Szkoda, że Tomsonowi wyraźnie brakuje pomysłów jak ogłupiać Polaków.
        > Przecież nie można ciągle tylko podpuszczać lub odwracać kota ogonem.
        > Ale w ramach oczekiwania na jakieś piękne salto Tomsona możemy sami z nudów
        > napisać kilka tomsonków :
        > 1)Rewolucja październikowa była dla Polski dobrodziejstwem bo dzięki niej
        nasz
        > kraj odzyskał niepodległość.
        > 2)Napoleon był tak samo niedobry dla Polaków jak Stalin bo jeden wysyłał na
        > San Domingo a drugi na Syberię. Chyba to jednakowo daleko.
        > 3)W czasach komunizmu ludzie byli bardziej szczęśliwi, bo jak jechali
        > pociągiem to rozmawiali i częstowali się jajami na twardo a teraz to milczą.
        > 4)Niemcy i Francja chcą wprowadzić konstytucję 3-maja w Uni a Polska pełni
        > rolę Targowicy.

Właśnie dlatego mnie tak nieudolnie oczerniacie (wasze epitety budzą we mnie
        głównie śmiech i politowanie nad waszymi kretyńskimi bytami). Moje wypowiedzi
        są wyważone i przemyślane, a nie takie kretyńskie jak te powyżej. Wy
        wolelibyście Tomsona który wygłaszałby takie kretynizmy, ale Tomson myśli,
        analizuje i ocenia inaczej niż ogólnokrajowa propaganda. I to was boli
        najbardziej, bo zawala wasz światopogląd. Mówicie "co za durnoty ten głupi
        komuch Tomson wypisuje", ale w duchu czujecie że to nie głupoty i że ten "głupi
        komuch" może mieć rację, a to jest wbrew fałszywym ideałom w jakie od lat
        wierzycie :o)
        • Gość: grg Re: I to was tak boli postsaliduruchy,proamerykań IP: *.artcom.pl / 192.168.32.* 21.10.03, 17:47
          Gość portalu: Tomson napisał(a):

> głównie śmiech i politowanie nad waszymi kretyńskimi bytami). Moje wypowiedzi
          > są wyważone i przemyślane, a nie takie kretyńskie jak te powyżej. Wy
          > wolelibyście Tomsona który wygłaszałby takie kretynizmy, ale Tomson myśli,
          > analizuje

Zajebiscie, zaczales mowic o sobie w 3 osobie. Czy masz rozdwojenie jazni,
          czy "Tomson" to jakas grupa ludzi/organizacja? :)
          • marcus_crassus ich jest wiecej :))))cala orgranizacja :)))) 21.10.03, 17:59
            przewodniczace tomson i sekretarz pstateista :))))
        • marcus_crassus ahhahaa,piekne,piekne :))) 21.10.03, 18:07
          czyz to nie urocze jak tomson o sobie sam mowi ze "tomson mysli" :)))))

sioooooooooooooooooostro!!!!zastrzyk!!!szyyyyybko!!!!
          • Gość: ? Re: ahhahaa,piekne,piekne :))) IP: *.home.cgocable.net 21.10.03, 22:23
            marcus_crassus napisał:

> czyz to nie urocze jak tomson o sobie sam mowi ze "tomson mysli" :)))))
            >
            > sioooooooooooooooooostro!!!!zastrzyk!!!szyyyyybko!!!!
            >>>>>>>>>>>>Czym Pan sie wlasciwie trudni, poza tym co u gory?
    • Gość: Tomson Dobre ;o} widzę że ostro zalazłem wam za skurę IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 17:14
      podlotki! :o)

morlock napisał:

> Jest on reliktem PRL-u z czasow brezniewowskich. Wychowal sie na zebraniach
      > komorek partyjnych.

> Jest takim skansenem realnego socjalizmu. Zawsze sie dziwilem gdzie ci
      > ludzie odeszli. Po 1989 nagle wszyscy byli bolszewicy przemalowali sie na
      > nowoczesnych socjaldemokratow i ta przemiana wydawala mi sie naciagana i nie
      > sadze aby objela wszystkich przedstawicieli bylego betonu.
      > Zawsze bylem ciekaw gdzie sie podzial ten prawdziwy i nieprzejednany beton,
      > w rodzaju Grabskiego, Olszowskiego i innych.
      > O Olszowskim wiadomo ze pilnuje wnukow, samemu siedzac na garnuszku swojego
      > syna ktory wyemigrowal do USA.
      > Pewnie jest tak samo zgorzknialy i zajadly jak Tomson.
      >
      > Czesc betonu odeszla do biznesu, ale sadze ze jednak ta najbardziej
      > pryncypialna czesc zeszla do podziemia, gdzie teraz dostaje wrzodow z
      > bezsilnej nienawisci.
      Komunistyczny beton był trzymany krótko przez kierownictwo partii jak
      Jaruzelski, Kiszczak czy Gierek. W każdej jednej partii znajdą się szuje,
      jednak poprzedni ustrój pozwalał by mądrzy ludzie trzymali ich krótko,ukrucając
      lub całkiem eliminując ich działalność. Dzisiejsze przekręty na jakie pozwala
      polska anarchia (nazywana szumnie demokracją) pokazuje słabość nowego ustroju.
      Dziś ten betom zajmuje się m.in. okradeniem państwa poprzez prywatyzację czy
      inne przekręty, robi tak bo pozwala im na to kapitalistyczny ustrój. Oczywiście
      wśród złodziei w garniturkach i tak więcej jest byłych solidaruchów.

> Podejrzewam ze Tomson jest jednym z nich.
      > Jest on dla mnie ciekawostka i zawsze z przyjemnoscia czytam jego posty. To
      > taki rarog, taki eksponat. Czyta sie jego tak samo, jak stare i wyblakle
      > strony dawnej Trybuny Ludu przypadkowo wygrzebane z jakiejs starej sterty
      > makulatury.
      Jasne cwelu! Jestem stary beton z czasów komuny, czyli mam niby conajmniej 50
      lat? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!! ;o) do łez mnie rozbawiłeś ;o)

"Gość: Tomson IP: *.ds.pg.gda.pl "
      No ale w sumie nie każdy kto nie wie, że "ds.pg" znaczy Dom Studencki
      Politechniki Gdańskiej, musi być od razu kretynem, tym bardziej że kolesiowi
      łażącemu w dresach i z bejsbolem jest to całkiem obcy termin.
      • Gość: diabelek Tomson glosem ludu pracujacego miast i miasteczek. IP: *.dial.allstream.net 21.10.03, 17:32
        Tomson , nie przejmuj sie gamoniami.
        Znacznie wiecej osob w kraju rozumie te sprawy podobnie jak Tomson, ale nie
        maja w domu komputerow i nie daja Tomsonowi wsparcia.
        PS. Obilo mi sie o ucho, ze niedawno w pewnej miejscowosci ludzie wybudowali
        sale gimnastyczna im. Edwarda Gierka.
        Czy to prawda jest, czy bajki ktos opowiada?
        • Gość: Tomson Ofiar transformacji ustrojowej i "wspaniałego" IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 17:51
          amerykańskiego kapitalizmu na ogół nie stać komputery, a niektórzy nie mają
          fizycznej możliwości się wypowiedzieć bo z biedy zamarzli na śmierć, albo
          umarli na dawno już całkiem uleczalne choroby, dzięki systematycznie
          prywatyzowanej po kapitalistycznemu służbie zdrowia. Największe ofiary
          "cudownej" demokracji dzięki jej głównym tworom (dresiarstwo,mafia) albo już
          nie żyją, albo pobici dogorywają jak warzywa. Dresiarskie mordy w telewizji
          nabijają się z policji i głośno mówią o swych wybrykach (wczoraj w TVN) i nikt
          im nic nie zrobi i jak w takim przypadku nie tęsknić za ZOMO,milicją czy
          eliminującym takie patologie nakazem pracy dla każdego.

Gość portalu: diabelek napisał(a):

> Tomson , nie przejmuj sie gamoniami.
          > Znacznie wiecej osob w kraju rozumie te sprawy podobnie jak Tomson, ale nie
          > maja w domu komputerow i nie daja Tomsonowi wsparcia.
          > PS. Obilo mi sie o ucho, ze niedawno w pewnej miejscowosci ludzie wybudowali
          > sale gimnastyczna im. Edwarda Gierka.
          > Czy to prawda jest, czy bajki ktos opowiada?
          Nie tylko sala, w innej wiosce zrobiono mu pomnik, który właściciel usunie ze
          swojej posesji dopiero wtedy gdy państwo zapewni każdemu obywatelowi darmowe
          szkoły i uczelnie,szpitale i przychodnie,weźmie pod opiekę młode małżeństwa z
          dziećmi i zapewni każdemu kto chce pracować pracę. Swego czasu zapytano się
          Polaków w jakich czasach najlepiej im się żyło, duża większość powiedziała że
          za Gierka. Takiego męża stanu nie było w Polsce od czasów Sobieskiego i widząc
          jakie kretyństwo wchodzi do sejmu i jak pożądni ludzie się zaprzedają (Kwachu,
          SLD), pewnie już nigdy nie będzie.
      • morlock Dac mu wodki! 21.10.03, 17:40

> Komunistyczny beton był trzymany krótko przez kierownictwo partii jak
        > Jaruzelski, Kiszczak czy Gierek. W każdej jednej partii znajdą się szuje,
        > jednak poprzedni ustrój pozwalał by mądrzy ludzie trzymali ich
        > krótko,ukrucając lub całkiem eliminując ich działalność. Dzisiejsze
        > przekręty na jakie pozwala polska anarchia (nazywana szumnie demokracją)
        > pokazuje słabość nowego ustroju.

Dobrze, dobrze, Tomson mow. Widze ze jestes znowu w formie. Powiedz cos o
        wiecej o Partii. Albo daj dzisiaj wyklad o ZMP.

A propos, "skóre" pisze sie przez "ó", a nie "skure". Jak juz dresiarze
        wytykaja ci bledy ortograficznie, to zle z toba.
        • Gość: Tomson Re: Dac mu wodki! IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 17:54
          morlock napisał:

> A propos, "skóre" pisze sie przez "ó", a nie "skure". Jak juz dresiarze
          > wytykaja ci bledy ortograficznie, to zle z toba.
          Ty mi napisz analfabeto jak przesłać liczbę bitową z rejestru do pamięci w
          assemblerze i założę się że nawet tak banalnej żeczy nie potrafisz dresie!
    • Gość: Tomson Kretyńskich kłamstw janka i crassuli nawet nie IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 17:18
      komentuję. Totalne przekręcanie moich wypowiedzi,lub wręcz kłamliwe oszczerstwa
      że napisałem coś czego nigdy nie napisałem, jest wielkim chamstwem. Podajcie
      linki do tych wypowiedzi albo przyznajcie się do kłamstw.
      • Gość: Tomson A, sorki światło z tą Odrą też palnąłeś niezłe IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 17:20
        kłamstwo, podaj link cwaniaczku zamiast tak kłamać. Owszem chwaliłem Odrę jako
        solidny sprzęt lat 60-ych i początku 70-ych, ale nie w taki sposób jak ty to
        kłamliwie napisałeś.
      • Gość: grg Re: Kretyńskich kłamstw janka i crassuli nawet ni IP: *.artcom.pl / 192.168.32.* 21.10.03, 17:40

> komentuję. Totalne przekręcanie moich wypowiedzi,lub wręcz kłamliwe
        oszczerstwa
        >
        > że napisałem coś czego nigdy nie napisałem, jest wielkim chamstwem. Podajcie
        > linki do tych wypowiedzi albo przyznajcie się do kłamstw.

Moje 3 ulubione twoje wypowiedzi to:
        - nedza w NK jako wina "amerykanskich sankcji"
        - zgodzenie sie z teza, ze "polscy oficerowie uciekli do Stalina, ciekawe
        dlaczego?"
        - LSAH, Hitlerjugend, Das Reich i inne "tylko sie tak groznie nazywaly"

Jesli chcesz, moge od dzisiaj zaczac dokladnie notowac, z linkami & all ;)
      • Gość: Janek Re: Kretyńskich kłamstw janka i crassuli nawet ni IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 21:52
        Rzeczywistość okazuje się aż tak odmienna od najśmielszych przewidywań, że
        moje wypowiedzi są co najmniej oszczercze i kłamliwe wobec Twoich.
    • Gość: Zajadly antykomuch Przeciez to dziecko! IP: *.client.attbi.com 21.10.03, 17:59
      Tomson napisal:

> Właśnie dlatego mnie tak nieudolnie oczerniacie (wasze epitety budzą we mnie
      > głównie śmiech i politowanie nad waszymi kretyńskimi bytami). Moje
      > wypowiedzi są wyważone i przemyślane, a nie takie kretyńskie jak te powyżej.
      > Wy wolelibyście Tomsona który wygłaszałby takie kretynizmy, ale Tomson
      > myśli, analizuje i ocenia inaczej niż ogólnokrajowa propaganda. I to was
      > boli najbardziej, bo zawala wasz światopogląd. Mówicie "co za durnoty ten
      > głupi komuch Tomson wypisuje", ale w duchu czujecie że to nie głupoty i że
      > ten "głupi komuch" może mieć rację, a to jest wbrew fałszywym ideałom w
      > jakie od lat wierzycie :o)

Jezus Maria, Tomson czy ty to na serio wypisujesz?

Tomson, ja myślałem ześ ty jakiś stary beton i juz chciałem ci oddac pełen
      szacunek z tego powodu, a ty okazuje się ze jesteś jakis szczyl z domu
      studenckiego? To ja tracę swoj cenny czas na gównaterie?
      • Gość: Tomson Komunistyczny beton to niewarte szacunku bydło, IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 18:36
        ja cenię ludzi jak Gierek,Jaruzelski,Urban czy Rakowski.

Gość portalu: Zajadly antykomuch napisał(a):

> Tomson napisal:
        >
        > > Właśnie dlatego mnie tak nieudolnie oczerniacie (wasze epitety budzą we mn
        > ie
        > > głównie śmiech i politowanie nad waszymi kretyńskimi bytami). Moje
        > > wypowiedzi są wyważone i przemyślane, a nie takie kretyńskie jak te powyże
        > j.
        > > Wy wolelibyście Tomsona który wygłaszałby takie kretynizmy, ale Tomson
        > > myśli, analizuje i ocenia inaczej niż ogólnokrajowa propaganda. I to was
        > > boli najbardziej, bo zawala wasz światopogląd. Mówicie "co za durnoty ten
        > > głupi komuch Tomson wypisuje", ale w duchu czujecie że to nie głupoty i że
        >
        > > ten "głupi komuch" może mieć rację, a to jest wbrew fałszywym ideałom w
        > > jakie od lat wierzycie :o)
        >
        > Jezus Maria, Tomson czy ty to na serio wypisujesz?
        Może dlatego że nie mam Boga w sercu ;o}

> Tomson, ja myślałem ześ ty jakiś stary beton i juz chciałem ci oddac pełen
        > szacunek z tego powodu, a ty okazuje się ze jesteś jakis szczyl z domu
        > studenckiego? To ja tracę swoj cenny czas na gównaterie?
        A co z betonem byś sobie pogadał jako stary solidaruch, jak złodziej ze
        złodziejem?
      • Gość: $ Re: Przeciez to dziecko! IP: *.home.cgocable.net 21.10.03, 22:01
        Gość portalu: Zajadly antykomuch napisał(a):

> Tomson napisal:
        >
        > > Właśnie dlatego mnie tak nieudolnie oczerniacie (wasze epitety budzą we mn
        > ie
        > > głównie śmiech i politowanie nad waszymi kretyńskimi bytami). Moje
        > > wypowiedzi są wyważone i przemyślane, a nie takie kretyńskie jak te powyże
        > j.
        > > Wy wolelibyście Tomsona który wygłaszałby takie kretynizmy, ale Tomson
        > > myśli, analizuje i ocenia inaczej niż ogólnokrajowa propaganda. I to was
        > > boli najbardziej, bo zawala wasz światopogląd. Mówicie "co za durnoty ten
        > > głupi komuch Tomson wypisuje", ale w duchu czujecie że to nie głupoty i że
        >
        > > ten "głupi komuch" może mieć rację, a to jest wbrew fałszywym ideałom w
        > > jakie od lat wierzycie :o)
        >
        > Jezus Maria, Tomson czy ty to na serio wypisujesz?
        >
        > Tomson, ja myślałem ześ ty jakiś stary beton i juz chciałem ci oddac pełen
        > szacunek z tego powodu, a ty okazuje się ze jesteś jakis szczyl z domu
        > studenckiego? To ja tracę swoj cenny czas na gównaterie?
        >>>Czas to tylko pieniadz niedotleniony gownozjadzie.
    • marcus_crassus prosze panstwa,nasz klub odwiedzil sam tomson:)))) 21.10.03, 18:06
      jak ktos ma jakies pytania do naszego chodzacego skansenu to nie marnowac
      czasu - pytac pytac,tomson na wszystko odpowie:))))

np ja mam pytanie co towarzysz tomson sadzi o kredytach nabranych przez gierka
      i jak mielismy to splacac jesli wszystkie kredyty zostaly przezarte :))))))

mam rowniez pytanie na kogo glosowal tomson w ostatnich wyborach
      parlamentarnych i jak podoba mu sie obecna poliyka SLD :)))))

*******************************************************************************

mam nadzieje ze tomson zrobi mi zaszczyt i odpowie na pytania :)))

ps do reszty - nie krzyczcie na tomsona bo sobie obrazi i sobie pojdzie :)))a
      przeciez tego nie chcemy :)))
      • Gość: Tomson Więc się ciesz. IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 18:46
        marcus_crassus napisał:

> jak ktos ma jakies pytania do naszego chodzacego skansenu to nie marnowac
        > czasu - pytac pytac,tomson na wszystko odpowie:))))
        No chyba że napiszecie jakiś totalny kretynizm.

> np ja mam pytanie co towarzysz tomson sadzi o kredytach nabranych przez gierka
        > i jak mielismy to splacac jesli wszystkie kredyty zostaly przezarte :))))))
        Ludzi nabierał AWS i jemu podobne bydło. Za Gierka miliony ludzi się dorobiło,
        a sam Gierek "odszedł w skarpetkach" (pokaż mi innego takiego władcę).
        Zbudowano pełno fabryk,byliśmy potęgą w przemyśle ciężkim,zbrojeniówce czy
        okrętownictwie, mieliśmy przemysł samochodowy,elektroniczy czy radiowo
        telewizyjny,były podwaliny pod przemysł komputerowy. Długi spłaconoby w kilka
        lat, jednak strajki solidaruchów zatrzymały nam produkcję przemysłową,
        późniejsze embargo na Polskę za stan wojenny i bandycki kurs dolara wobec
        złotówki jeszcze bardziej windujący nasze długi, dopełniły dzieła zniszczenia
        gospodarczego naszego państwa. Był jeszcze zapoczątkowany przez psychola
        Reagana wyścig zbrojeń,który zmuszał gospodarki Wschodniej Europy do ogromnego
        wysiłku zbrojeniowego.

> mam rowniez pytanie na kogo glosowal tomson w ostatnich wyborach
        > parlamentarnych i jak podoba mu sie obecna poliyka SLD :)))))
        Na mniejsze zło,czyli na SLD. Dzięki czemu zatrzymano AWSowskie unicestwianie
        państwa,nie staliśmy się drugą Argentyną,bezrobocie przestało rosnąć jak za
        AWSu i osiągamy ostatnio wzrost gospodarczy.

*******************************************************************************
        >
        > mam nadzieje ze tomson zrobi mi zaszczyt i odpowie na pytania :)))
        Ciesz się, Tomson zrobił ci ten zaszczyt.

> ps do reszty - nie krzyczcie na tomsona bo sobie obrazi i sobie pojdzie :)))a
        > przeciez tego nie chcemy :)))
        Najwyżej wyśmieje ;o}
        • morlock Re: Więc się ciesz. 21.10.03, 19:07

> Ludzi nabierał AWS i jemu podobne bydło. Za Gierka miliony ludzi się
          > dorobiło,
          > a sam Gierek "odszedł w skarpetkach" (pokaż mi innego takiego władcę).
          > Zbudowano pełno fabryk,byliśmy potęgą w przemyśle ciężkim,zbrojeniówce czy
          > okrętownictwie, mieliśmy przemysł samochodowy,elektroniczy czy radiowo
          > telewizyjny,były podwaliny pod przemysł komputerowy. Długi spłaconoby w kilka
          > lat, jednak strajki solidaruchów zatrzymały nam produkcję przemysłową,
          > późniejsze embargo na Polskę za stan wojenny i bandycki kurs dolara wobec
          > złotówki jeszcze bardziej windujący nasze długi, dopełniły dzieła zniszczenia
          > gospodarczego naszego państwa. Był jeszcze zapoczątkowany przez psychola
          > Reagana wyścig zbrojeń,który zmuszał gospodarki Wschodniej Europy do
          > ogromnego wysiłku zbrojeniowego.

To jest cudowne! Ja nawet nie wiedzialem ze tacy ludzie jeszcze istnieja!
          Przeciez to prawdziwy, zywy wskrzeszony dinozaur! To tak jakby ktos nagle
          wyciagnal z grobu Minca albo Bieruta!
          Tomsoniku, skad ty sie tego wszystkiego dowiedziales? Kto ci tego wszystkiego
          naopowiadal?

• Gość: Tomson Re: Więc się ciesz. IP: *.ds.pg.gda.pl 21.10.03, 20:00
            morlock napisał:

> Gość portalu: Tomson napisał(a):
            >
            > > Ludzi nabierał AWS i jemu podobne bydło. Za Gierka miliony ludzi się
            > > dorobiło,
            > > a sam Gierek "odszedł w skarpetkach" (pokaż mi innego takiego władcę).
            > > Zbudowano pełno fabryk,byliśmy potęgą w przemyśle ciężkim,zbrojeniówce czy
            >
            > > okrętownictwie, mieliśmy przemysł samochodowy,elektroniczy czy radiowo
            > > telewizyjny,były podwaliny pod przemysł komputerowy. Długi spłaconoby w ki
            > lka
            > > lat, jednak strajki solidaruchów zatrzymały nam produkcję przemysłową,
            > > późniejsze embargo na Polskę za stan wojenny i bandycki kurs dolara wobec
            > > złotówki jeszcze bardziej windujący nasze długi, dopełniły dzieła zniszcze
            > nia
            > > gospodarczego naszego państwa. Był jeszcze zapoczątkowany przez psychola
            > > Reagana wyścig zbrojeń,który zmuszał gospodarki Wschodniej Europy do
            > > ogromnego wysiłku zbrojeniowego.
            >
            > To jest cudowne!
            Jak jasna cholera. :o)

> Ja nawet nie wiedzialem ze tacy ludzie jeszcze istnieja!
            Znaczy się tacy co obiektywnie oceniają komunę? A o Urbanie nie słyszał?

> Przeciez to prawdziwy, zywy wskrzeszony dinozaur! To tak jakby ktos nagle
            > wyciagnal z grobu Minca albo Bieruta!
            Jaaasne,gadaj zdrów i dalesj się pogrążaj :o)

> Tomsoniku, skad ty sie tego wszystkiego dowiedziales? Kto ci tego wszystkiego
            > naopowiadal?
            Przecież nawet dziecko to wie. Łatwo można sprawdzić jaką mieliśmy pozycję w
            przemyśle ciężkim,zbrojeniówce czy okrętownictwie, początek Unimoru czy FSO
            (dziś unicestwionych przez wrogi naszej gospodarce zachód) to późny Gierek. Sam
            mam jeszcze na strychu polski mikrokomputer meritum z początku lat 80-ych, z
            procesorem opartym o intel8080. Nieudolne rządy IIIRP egzystowały dzięki
            pieniądzą ze sprzedaży gierkowsich fabryk.
            Co do upadku gospodarki,każdy kto żył w tych czasach powie tobie że
            zaopatrzenie na rynku szło ostro w dół raz z rosprzestrzenianiem się strajków.
            Bandycki kurs dolara według którego Polak zarabiał 40 dolarów miesięcznie (tyle
            co obywatele kilkunastokroć biednijszych od nas państw kapitalistycznych w
            Afryce) to też ogólnie znany fakt.
            Wszystko jest podane nawet w telewizyjnej papce propagandowej, wystarczy tylko
            wyciągać właściwe wnioski,zamiast zdawać się na podawane nam przez TV "na tacy"
            oeny.
            • Gość: grg Re: Więc się ciesz. IP: *.artcom.pl / 192.168.32.* 22.10.03, 15:30

> > Ja nawet nie wiedzialem ze tacy ludzie jeszcze istnieja!
              > Znaczy się tacy co obiektywnie oceniają komunę? A o Urbanie nie słyszał?

No, trzeba przyznac ze obiektywizmem mu dorownujesz, jesli nie przerastasz.
              • marcus_crassus nie licz na to ze mu cos wytlumaczysz :)))) 22.10.03, 15:51
                kiedys z uparciem udowadnial ze za PRL ludziom zylo sie znacznie lepiej niz
                teraz bo byla praca,rzad kochal jak przystalo na komuchow swoj kraj,mielismy
                wielkie :))) PKB,ludzim sie powodzilo swietnie,bylo spokojnie i
                bezpiecznie:))) bo zomo lapalo bandytow a dzieci pily butelke mleczka pomiedzy
                akcjami fluoryzacji :))))bo w sklepach to byla tylko pasta "bialy zabek" a ona
                byla troszke gowniana i trzeba bylo dzieciom pomoc no i mielismy
                Tomaszewskiego ktory zatrzymal Anglie :))))))

i za nic mu nie wytlumaczysz ze do dzis musimy splacac dlugi gierka,placic
                ogromne pieniadze na likwidacje kopaln i innych bzdurnych zakladow ktore
                produkowaly tabliczki z napisem "winda nie czynna" a ktore doladowywalo nam
                PKB :)))))

moja diagnoza jest taka - tomson to po prostu biedak - komuna rzeczywiscie
                wyrownywala poziom - dzis sa bogaci i biedni - komuna zrownala wszystkich do
                poziomu biedoty (no moze oprocz rzadzacych);))) ale w kazdym razie nierob jak
                tomson nie musial byc zazdosny :))))) ze on mieszka w akademiku i musi sie
                skubac z kasa a ktos inny rozbija sie w tym czasie sportowymi furami po
                miescie z fajnymi laskami :)))).na tej samej zasadzie tomson nie znosi USA bo
                wlacza sobie TV a tam leci serial USA a tomsona zzera zazdorsc ze inni maja
                tak fajnie...ot...a jaka dobra byla stara zasada ustroju - ci ktorzy cos robia
                placa na tych ktorzy przelewaja z pustego w prozne :)))czy sie stoi czy sie
                lezy 1000 zl sie nalezy...

wiec pogladow tomsona nie zmienisz:))))najwyzej czasem fajnie poczytac ze byly
                naprawde debile ktorym sie podobal ustroj "sprawiedliwej biedy spolecznej" :)))
                • Gość: ? Re: nie licz na to ze mu cos wytlumaczysz :)))) IP: *.home.cgocable.net 22.10.03, 16:16
                  marcus_crassus napisał:

> kiedys z uparciem udowadnial ze za PRL ludziom zylo sie znacznie lepiej niz
                  > teraz bo byla praca,rzad kochal jak przystalo na komuchow swoj kraj,mielismy
                  > wielkie :))) PKB,ludzim sie powodzilo swietnie,bylo spokojnie i
                  > bezpiecznie:))) bo zomo lapalo bandytow a dzieci pily butelke mleczka
                  pomiedzy
                  > akcjami fluoryzacji :))))bo w sklepach to byla tylko pasta "bialy zabek" a
                  ona
                  > byla troszke gowniana i trzeba bylo dzieciom pomoc no i mielismy
                  > Tomaszewskiego ktory zatrzymal Anglie :))))))
                  >
                  > i za nic mu nie wytlumaczysz ze do dzis musimy splacac dlugi gierka,placic
                  > ogromne pieniadze na likwidacje kopaln i innych bzdurnych zakladow ktore
                  > produkowaly tabliczki z napisem "winda nie czynna" a ktore doladowywalo nam
                  > PKB :)))))
                  >
                  > moja diagnoza jest taka - tomson to po prostu biedak - komuna rzeczywiscie
                  > wyrownywala poziom - dzis sa bogaci i biedni - komuna zrownala wszystkich do
                  > poziomu biedoty (no moze oprocz rzadzacych);))) ale w kazdym razie nierob
                  jak
                  > tomson nie musial byc zazdosny :))))) ze on mieszka w akademiku i musi sie
                  > skubac z kasa a ktos inny rozbija sie w tym czasie sportowymi furami po
                  > miescie z fajnymi laskami :)))).na tej samej zasadzie tomson nie znosi USA
                  bo
                  > wlacza sobie TV a tam leci serial USA a tomsona zzera zazdorsc ze inni maja
                  > tak fajnie...ot...a jaka dobra byla stara zasada ustroju - ci ktorzy cos
                  robia
                  > placa na tych ktorzy przelewaja z pustego w prozne :)))czy sie stoi czy sie
                  > lezy 1000 zl sie nalezy...
                  >
                  > wiec pogladow tomsona nie zmienisz:))))najwyzej czasem fajnie poczytac ze
                  byly
                  > naprawde debile ktorym sie podobal ustroj "sprawiedliwej biedy
                  spolecznej" :)))
                  >>>>CZYM PAN SIE WLASCIWIE TRUDNI?
                  • marcus_crassus to do mnie???:))chodzi o zawod??:) 22.10.03, 16:18
                    • Gość: ........ Re: to do mnie???:))chodzi o zawod??:) IP: *.home.cgocable.net 22.10.03, 16:34
                      .............no kazdy w koncu sie czyms trudni. To nie chodzi o zawod
                      milosny....
                      • marcus_crassus prawo i informatyka :))) 22.10.03, 16:40
                        z tym ze to drugie coraz mniej,ale tak zostalo z dawnych czasow :)))

tyle wystarczy jesli chodzi o wskazanie...gdzie nie powiem ;))
                • Gość: Tomson Crassul nie ośmieszaj się pisząc o rzeczach IP: *.ds.pg.gda.pl 22.10.03, 16:35
                  o których nie masz zielonego pojęcia.

marcus_crassus napisał:

> kiedys z uparciem udowadnial ze za PRL ludziom zylo sie znacznie lepiej niz
                  > teraz bo byla praca,
                  Zrozum kretynie że mówiłem o dysproporcjach między Polską a Zachodem, które
                  wtedy były kilkakroć niższe.

> rzad kochal jak przystalo na komuchow swoj kraj,mielismy
                  > wielkie :))) PKB,ludzim sie powodzilo swietnie,bylo spokojnie i
                  > bezpiecznie:))) bo zomo lapalo bandytow a dzieci pily butelke mleczka pomiedzy
                  > akcjami fluoryzacji :))))bo w sklepach to byla tylko pasta "bialy zabek" a ona
                  > byla troszke gowniana i trzeba bylo dzieciom pomoc no i mielismy
                  > Tomaszewskiego ktory zatrzymal Anglie :))))))
                  >
                  > i za nic mu nie wytlumaczysz ze do dzis musimy splacac dlugi gierka,placic
                  > ogromne pieniadze na likwidacje kopaln i innych bzdurnych zakladow ktore
                  > produkowaly tabliczki z napisem "winda nie czynna" a ktore doladowywalo nam
                  > PKB :)))))
                  Ja nic nie słyszałem o takich tabliczkach, słyszalem natomiast o tym jaką
                  byliśmy potęgą w zbrojeniówce,okrętownictwie czy przemyśle ciężkim, tak samo
                  jak o tym że wtedy produkowaliśmy polskie radioodbiorniki,telewizory, samochody
                  czy nawet komputery.

> moja diagnoza jest taka - tomson to po prostu biedak - komuna rzeczywiscie
                  > wyrownywala poziom - dzis sa bogaci i biedni - komuna zrownala wszystkich do
                  > poziomu biedoty (no moze oprocz rzadzacych);)))
                  Nie pierdol o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia,albo sprecyzuj co
                  dla ciebie jest biedą. Według tamtejszych ŚWIATOWYCH standardów w Polsce nie
                  było ludzi żyjących poniżej progu minimum socjalnego, dziś takich jest blisko
                  60% (a w Polsce liczymy według ostro zaniżonego progu).

> ale w kazdym razie nierob jak
                  > tomson nie musial byc zazdosny :)))))
                  Nie pierdol wieśniaku takich rzeczy o mnie, jak mnie nieznasz. Pisałem ci
                  kiedyś ciemna maso że płacenie nierobom było dla mnie największą wadą komuny,
                  którą pragnął wyeliminować rząd Rakowskiego. Miej też na uwadzę że te nieroby
                  tworzyły potem trzon solidarności, bo woleli strajkować i się opierdalać niż
                  pracować.

> ze on mieszka w akademiku i musi sie
                  > skubac z kasa a ktos inny rozbija sie w tym czasie sportowymi furami po
                  > miescie z fajnymi laskami :)))).
                  Ja nie potrzebuję wyścigowej fury do wyrywania lasek,tak wyrwiesz sobie tanią
                  ździrę. Żeby zbajerować studentkę musisz mieć choć trochę oleju w głowie. :o)

> na tej samej zasadzie tomson nie znosi USA bo
                  > wlacza sobie TV a tam leci serial USA a tomsona zzera zazdorsc ze inni maja
                  > tak fajnie...ot...a jaka dobra byla stara zasada ustroju - ci ktorzy cos robia
                  > placa na tych ktorzy przelewaja z pustego w prozne :)))czy sie stoi czy sie
                  > lezy 1000 zl sie nalezy...
                  Ile razy pisałem tobie ciemniaku że mi żyje się dobrze i nie mam żadnego powodu
                  by narzekać. Pisałem już tobie nieraz że ja sobie żyje jak na zachodzie i dużo
                  powyżej polskiej średniej, więc się nie ciesz,bo nie rozmawiasz z jakimś
                  dziadem,ale z człowiekiem który korzysta z możliwości dzisiejszego rąbniętego
                  ustroju, :o)
                  a mimo to go nienawidzi bo wydzi całe jego skurwysyństwo :o(

> wiec pogladow tomsona nie zmienisz:))))najwyzej czasem fajnie poczytac ze byly
                  > naprawde debile ktorym sie podobal ustroj "sprawiedliwej biedy spolecznej" :))
                  Tylko krowa nie zmienia poglądów (to nie była celowa aluzja,ale coś w tym jest,
                  no nie crassulo? :o)), jednak powtarzanie mi populistycznych regułek z TV,
                  rzepy czy tym podobnych środków masowego przekazu to za mało by przekonać kogoś
                  myślącego.
              • Gość: ! Re: Więc się ciesz. IP: *.home.cgocable.net 22.10.03, 16:14
                Gość portalu: grg napisał(a):

> Gość portalu: Tomson napisał(a):
                >
                > > > Ja nawet nie wiedzialem ze tacy ludzie jeszcze istnieja!
                > > Znaczy się tacy co obiektywnie oceniają komunę? A o Urbanie nie słyszał?
                > >>>>>>BOS W DUPIE SIEDZIAL I GOWNO WIDZIAL!
                > No, trzeba przyznac ze obiektywizmem mu dorownujesz, jesli nie przerastasz.
    • swiatlo To rzeczywiscie zagubione dziecko 22.10.03, 17:37
      Jest teraz w Polsce moda wsrod mlodziezy na fascynacje PRL-em. Dzieci te nigdy
      nie doswiadczyly PRL-u na wlasnej skorze, i dla nich PRL to obraz radosnej
      propagandy gierkowskiej, uluda pracy dla kazdego, prostota zyciowych wyborow,
      urocze filmy oraz Szurkowski i Dejna.
      Do tego dodaj bardzo modny anty-amerykanizm, i stad jest ten fenomen
      urzeczenia realnym socjalizmem. Nie przekonuja ich argumenty racjonalne tego
      typu ze niechby sprobowali zyc w tamtym systemie.
      Skonfrontowani z anarchia i relatywizmem dnia dzisiejszego latwo ulegaja
      urzeczeniu wszystkim tym, co wydaje sie proste i miec monopol na prawde.
      Zawsze tak bylo. Mlodziez lubi gotowe odpowiedzi czarne na bialym. A wobec
      niepewnosci dnia codziennego naszej przejsciowej wersji kapitalizmu, radosne
      kroniki filmowe i sloneczne Wyscigi Pokoju tamtego okresu wydaja im sie rajem.
      Nie widza ze to tylko trywialna propaganda. Podobnie jak propaganda masowych
      kolorowych pochodow na czesc Kima w Korei, podczas gdy sa one jedynie
      przykrywka smierci glodowych milionow obywateli.
      To mlodziez, oni mysla emocjami. Tak musi byc.
      Tomson to jeden z nich. Za powaznie go traktujecie.
      • marcus_crassus nie no ale jest roznica.... 22.10.03, 17:57
        roznica jest to ze wiele osob ktore tego nie przezylo po prostu ma do tego
        stosunek mniej emocjonaly i nieco "wybiela" komunizm a roznica jest sam tomson
        ktory z uporem gorliwego przodownika pracy twierdzi ze solidarnosc jest
        odpowiedzialna za kryzys w Polsce...

ps - tzn solidarnosc i Regan :)))))jakbym czytal ksiazke z dowcipami o
        komunie "zakazany witz" :)))
      • Gość: agnus dei Re: To rzeczywiscie zagubione dziecko IP: *.home.cgocable.net 22.10.03, 17:58
        swiatlo napisał:

> Jest teraz w Polsce moda wsrod mlodziezy na fascynacje PRL-em. Dzieci te
        nigdy
        > nie doswiadczyly PRL-u na wlasnej skorze, i dla nich PRL to obraz radosnej
        > propagandy gierkowskiej, uluda pracy dla kazdego, prostota zyciowych
        wyborow,
        > urocze filmy oraz Szurkowski i Dejna.
        > Do tego dodaj bardzo modny anty-amerykanizm, i stad jest ten fenomen
        > urzeczenia realnym socjalizmem. Nie przekonuja ich argumenty racjonalne tego
        > typu ze niechby sprobowali zyc w tamtym systemie.
        > Skonfrontowani z anarchia i relatywizmem dnia dzisiejszego latwo ulegaja
        > urzeczeniu wszystkim tym, co wydaje sie proste i miec monopol na prawde.
        > Zawsze tak bylo. Mlodziez lubi gotowe odpowiedzi czarne na bialym. A wobec
        > niepewnosci dnia codziennego naszej przejsciowej wersji kapitalizmu, radosne
        > kroniki filmowe i sloneczne Wyscigi Pokoju tamtego okresu wydaja im sie
        rajem.
        > Nie widza ze to tylko trywialna propaganda. Podobnie jak propaganda masowych
        > kolorowych pochodow na czesc Kima w Korei, podczas gdy sa one jedynie
        > przykrywka smierci glodowych milionow obywateli.
        > To mlodziez, oni mysla emocjami. Tak musi byc.
        > Tomson to jeden z nich. Za powaznie go traktujecie.

>>>Absolutnie sie nie zgadzam z tym poprawnie politycznym artykulikiem pisanym
        na zamowienie spolecznym. Ponad polowe doroslego zycia przezylem w SP. PRL i
        nie bedac czlonkiem zadnej partii pamietam doskonale polityczne i ekonomiczne
        realia z okresu Gierkowskiego.
        Polska w tedy byla KIMS i byly perspektywy.
        Dzisiaj mamy tylko kapitalizm bez kapitalu z kalibrowana propaganda jak na tym
        forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka