wojciech.2345 20.10.08, 22:05 Chciałem podjąć pieniądze w bankomacie. Wyświetlił się komunikat: niewystarczające środki. Ciekaw jestem, czy chodziło o mnie, czy o bank? biznes.onet.pl/2,1847545,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Re: kryzys na wesoło 21.10.08, 06:34 Bank oczywiscie. Pani Lagarde (minister finansow) dala 10 mld Euro francuskim bankom zadajac by dawaly kredyty ludziom i firmom. PF Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 na wesoło 22.10.08, 11:44 o KE - Kabaret Moralnego Niepokoju ... :) pl.youtube.com/watch?v=49K3Vn0AGhQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: kryzys na wesoło 23.10.08, 09:57 ... po Rosji krąży dowcip. "Jest rok 2011 i minister finansów Aleksiej Kudrin ogłasza, że nie ma powodu, by się obawiać kryzysu finansowego. Obawiać trzeba się było wcześniej, teraz jest już za późno". biznes.onet.pl/0,1849216,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 siedli i płakali 04.11.08, 08:55 Co by się stało, gdybyś stracił miliardy dolarów grając na spadek akcji Volkswagena? Oto co zrobili w zeszłym tygodniu menedżerowie funduszy hedgingowych: siedli i płakali. To był najrozkoszniejszy szczegół w tej skądinąd cudownej historii. Niewątpliwie wielu ludzi czytających FT po drodze do pracy w ów zimny środowy poranek było zachwyconych na wieść o tym, że ci twardzi faceci płakali, bo nikt im wcześniej nie powiedział, iż Porsche wykupiło większe udziały w koncernie samochodowym. A mnie napełniło to szczególną satysfakcją, bowiem właśnie dopiero co dokonywałam szczegółowej analizy języka listów rozesłanych w ostatnich tygodniach przez fundusze hedgingowe, w celu wyjaśnienia klientom koszmarnych wyników III kwartału. ft.onet.pl/12,16633,piszcie_krotkie_listy_do_inwestorow,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś