Dodaj do ulubionych

Glupota dnia:)

03.12.03, 22:01
wlasnie szedl w radiu wywiad z jakas sprzedawczynia z ksiegarni "antyk" w
jednym z warszawskich kosciolow...

ksiegarni zarzucono propagowanie ksiazek antysemickich,w tej sprawie do
prymasa wplynelu juz zreszta pismo podpisane przez 100 intelektualistow i
ludzi zwiazanych z kosciolem chyba w kwestii ze z ksiegarnia trzeba cos
zrobic bo ogolnie robi kosciolowi katolickiemu w Polsce "smrod".

na pytanie dziennikarza radia bodajze "zet" czy to prawda ze sprzedawane sa
tutaj ksiazki antysemickie sprzedawczyni odpowiedziala cos w stylu:

"panie,zadne ksiazki antysemickie,poza tym co to zydzi mysla ze sa jacys
wybrani???a kto zabil Jezusa dranie jedne"!!!!!!!!

po uslyszeniu tej wypowiedzi smialem sie z 10 minut :)))))

dawno nie uslyszalem czegos rownie idiotycznego i wypowiedzianego ze szczera
wiara...

mimo tego ze odwiedzam to forum gdzie pojawiaja sie rozne debilizmy :)))

ale takiego "mixu" nie slyszalem :)))
Obserwuj wątek
    • dwamiecze A głupota tysiąclecia to cenzurowanie wszystkiego 03.12.03, 22:12
      czego zacofani Żydzi nie lubią.

Ile to inteligencji trzeba aby zrozumieć ze owoc zakazany kosztuje najbardziej?
      Komuna na przykład zakazała czytać książki Orwella co umieściło je na liście
      swoistych „każdy musi to przeczytać.”

Pomimo ciężkiego totalitarnego polowania na „nielegalne” drukarnie nigdy się
      tego nie udało zdławić bo w Polsce nielegalne druki były takim samym interesem
      jak narkotyki w USA.

Cenzura jest ZAWSZE najlepszą reklamą – i na prawdę nieważne kto to robi –
      czyli czy robią to sami Żydzi, czy rząd, czy tylko jakieś głupie panienki
      którym ktoś pozawracał ciężko w głowie.
      • marcus_crassus ty jestes glupszy od tomsona 03.12.03, 22:39
        tomson to po prostu debil,natomiast ty jestes juz kwalifikowanym pojebem
        umyslowym...

nie mam pojecia jak mozna byc tak zdrowo jebnietym na umysle...

twoja glupota po prostu w pale sie nie miesci
        • dwamiecze Oj krasulko - gas ci znowu uderzyl? 03.12.03, 22:49
          Wiec pomyśl sobie trochę dalej niż swoje koryto.

Jak ta “antysemicka” księgarnia będzie w końcu zamknięta to nikt już tych
          książek nie będzie sprzedawał, tak?

Ale myśl tutaj nowa era - tyroz to my momy internet – dzieci wysyłające e-booki
          przez peer-to-peer i potem drukujące to aby babciom w lokalnych kościołach
          sprzedawać w kazda Niedziele.

„No wicie babciu – to ta książka co Żydy w Warszawie nie lubiały.”

Czy jest na świecie cos głupszego niż Żyd? Dlaczego komuś wadziła księgarnia?
          • marcus_crassus nie idioto,dzieci w Polsce maja w dupie takie 03.12.03, 22:58
            poglady a babcie z netu nie korzystaja...

kapisz???

zreszta podalem to tylko dla zabawy z glupoty tej baby oszolomie i z
            wyjatkowego debilizmu jaki powiedziala...

mnie ta ksiegarnia wali zupelnie - wiek przecietnego antysemity w Polsce to
            kolo 60 lat...

10 lat i problem antysemityzmu w naszym kraju sam sie rozwiaze..naturalnie
            • dwamiecze A czy ty palancie wiesz co się w Polsce ... 03.12.03, 23:12
              albo w kościele dzieje? A widzieles te szubieniczki z gwiazda Dawida malowane
              na mostach i domach?

Pre-Jedwabne to miałbyś racje – post Jedwabne – inna historia. Nikt się
              żydowskimi głupotami nie interesował zanim durniom typu Gross się zamarzyło
              odgrzebywać tego typu historie.

Tylko respekt dla JPII powstrzymuje rebelie. Zabawa się zacznie kiedy Papież
              mniej respektowany przez Polaków zajmie to miejsce. Może to nawet będzie ten
              Francuski ex-Żyd. Ale byłoby fajnie :)

Na prawde głupio bylo tą grę zaczynac. Można byłoby to wciąż odkręcić gdyby
              Żydowskie ścierwa odczepiły się od Polaków. Ale chyba tak nie będzie.
              • Gość: jarek Re: A czy ty palancie wiesz co się w Polsce ... IP: *.fastres.net 04.12.03, 13:09
                Kosciol Polski( bo tam sa przeciez ci najbardziej ineligentni na Swiecie) bedzie
                tez musial napisy Hebrajskie przetlumaczyc na jezyk najbardziej rozwinietej rasy
                na Swiecie( ktora nikt nie potrafi zrozumiec), na jezyk nadwislanski i da
                wspanialy przyklad wszystkim kosciolom swiatowym, jak z Zyda Jesusa mozna zrobic
                Polaka i jezeli jego matka jest krolowa Polski, to on conajmiej moze byc carem
                nadwislanskim......potem mu wrecza dwa miecze, i wysla na podboj
                Europy....Biedna Unia nie starczalo Francuzow jeszcze jeden narod przez siebie
                wybrany...
                • marcus_crassus co ja wiem o Polsce...;)))) 04.12.03, 13:13
                  urodzilem sie tu,mieszkam tu od X lat,jestem 100% Polakiem,mam tu znajomych
                  przyjaciol dziewczyny,rodzine...

chyba wiec sporo wiem o Polsce:)))))

w odroznieniu od zasrancow zza oceanu...;)))
                  • Gość: jarek Re: co ja wiem o Polsce...;)))) IP: *.fastres.net 04.12.03, 13:31
                    Przepraszam tego nie zrozumialem, urodzilem sie tu i mieszkam od 10 lat, chyba
                    masz troce wiecej lat niz 10...?
                    Ja moge powiedziec ,ze sie tam nie urodzilem , bylem tam prze prawie 12 lat ,
                    ostatni raz 3 dni w Poznaniu 11 lat temu i musze powiedziec, ze prawdziwych
                    "Polakow" poznaje na Forum i mi sie czasami do placzenia zbiera, ale od tego
                    mnie ratuje Tomson z swoimi doskonalymi statystykami i wkladami o raju utraconym.
                    • marcus_crassus to jest X czyli X..a nie X=10 ;)) 04.12.03, 13:44
                      nie widze sensu podawac mojego wieku...

ten kto zna moj wiek zna moj wiek ;)))))

ps do kogos innego -jakby ta osoba tutaj to czytala to ciekawi mnie
                      czy "bon_apetite" pojawi sie przed swietami...swieta ida a wiadomo ze na stole
                      powinno pojawic sie pare tradycyjnych potraw z arabka ;)))))(jarek - nie
                      staraj sie zrozumiec do kogo to bylo ani o co chodzi - to tekst wylacznie do
                      pewnej osoby);))))

pzdr :D
            • Gość: axx Re: pomylka IP: 207.191.243.* 04.12.03, 04:44
              Dlaczego 60 lat. Od 1945 roku minelo 58 lat .
          • Gość: jastrzab Re: Oj krasulko - gas ci znowu uderzyl? IP: *.arc.nasa.gov 03.12.03, 23:32
            > Jak ta "antysemicka" księgarnia będzie w końcu zamknięta to nikt .. tak ?

Nie sadze ze trzeba byc Einsteinem aby zrozumiec o co tu chodzi - albo jestes
            przyglupawy albi celowo grasz duraka. Tu nie chodzi o to ze ksiegarnia antyk
            sprzedaje literature anty-zydowska tylko ze ta ksiegarnia jest wewnatrz kosciola
            (na jego gruntach). Wiec zachodzi sluszne pytanie czy wladze kosciola to firmuja
            czy nie.

• dwamiecze Specjalnie dla Einsteinów :) 04.12.03, 00:02
              > Nie sadze ze trzeba byc Einsteinem aby zrozumiec o co tu chodzi - albo jestes
              > przyglupawy albi celowo grasz duraka. Tu nie chodzi o to ze ksiegarnia antyk
              > sprzedaje literature anty-zydowska tylko ze ta ksiegarnia jest wewnatrz
              kosciola
              > (na jego gruntach). Wiec zachodzi sluszne pytanie czy wladze kosciola to
              firmuja
              > czy nie.

Przeanalizujmy jeszcze raz sytuacje.

Mamy do czynienia z księgarnią w kościele jakich jest wiele – jedna w każdym
              dużym kościele zwłaszcza w miastach. Księża arystokraci oczywiście się takimi
              rzeczami nie zajmują wiec wynajmują jakąś klite jakiejś babci aby sprzedawała
              modlitewniki i inne książki. Nasza babcia z własnej inicjatywy albo na czyjeś
              żądanie zamawia pare „zakazanych” książek. Jakiś Żydek się o tym dowiaduje.
              Konstruktywnym podejściem do rzeczy byłoby:

A. zignorowanie sprawy
              B. po przyjacielsku zapytanie babci ile tak na prawdę tych książek jak dotąd
              sprzedała
              C. zrobienie z tego afery ogólnopolsko-światowej i oskarżenie kościoła o
              antysemityzm.

Skoro wybrano opcje C, i polowa gazet i stacji radiowych w Polsce sprawe
              poruszyła, rezultatem afery będzie:

A. wycofanie książek i przeprosiny dla przewrażliwionych. Spadek popytu na te
              książki.
              B. pozorne wycofanie wraz z 10000-krotnym wzrostem popytu na wszystkie
              wymienione „antysemickie” książki.

Czyli – nasze Żydowskie Eisteiny (i to z NASA :) znowu dały się wciągnąć w
              klasyczna prowokacje której rezultat będzie dalsze zaostrzenie sytuacji na
              każdym froncie. Oczywiście prawdopodobnie o to chodzi Żydowskim elitom gdyż
              Izrael potrzebuje więcej mięsa armatniego (czy raczej bombowego) na linii
              frontu i nic by nie przyśpieszyło popytu na Izrael jak trochę „antysemityzmu” w
              Polsce i Rosji.

Nie zapomnijcie przysłać kartki z Jerozolimy!!!

Czy Żydzi po prostu kiedyś mogą się nauczyć żyć normalnie z innymi? Zamiast
              zakazywać, oskarżać, itd. – po prostu pozwolić ludziom pisać/czytać co chcą
              tylko na przykład polemizować z autorami jak na przykład Polacy zrobili z
              kłamliwą świnią typu Jan Gross?
              • marcus_crassus wzrosla sprzedaz ksiazek o iraku jamochlonie??? 04.12.03, 00:06
                wzrosla mimo ze w mediach o iraku jest caly czas???

za chuj!!!

wiesz dlaczego???bo tematu walkowanego juz bardziej nie rozwalkujesz
                oszolomie...

z informacjami o "antysemickiej prasie" mamy w Polsce i na swiecie doniesienia
                od X lat...fakt ze bubel wydal dowcipy antysemickie za cholere nie poprawilo
                wyniku finansowego bubla jak ta ksiazke z dowcipami wycofywali z ksiegarni
                mimo ze bylo o tym w prasie tv i radiu...

wiesz dlaczego??

bo debilu o tym sie czyta w "gw" albo slucha podczas kolacji w radiu a potem
                idzie sie spac i wstaje kolejnego dnia do roboty..

dwamiecze,nic wam juz nie pomoze...zrozum to,wyzdychacie jak stonka pod koniec
                lata i juz :D
                • dwamiecze Napisz ze czytanie o Iraku to antysemityzm... 04.12.03, 00:15
                  wtedy wzrosnie :)

A potem popros Sharona i Amasadorow Izraelskich aby wyrazili to samo zdanie i
                  zażadali walki z "antysemityzmem" w Europie i w Polsce.

No cóż – widać ze osiągnęliśmy impas – ja cie teraz uważam za stworzenie 100
                  razy głupsze od mojego psa – i ty mi sie podobna opinia o mnie odwdzięczasz. No
                  i dobrze.
                  • Gość: ANka Dwa miecze IP: *.ifn-magdeburg.de 08.12.03, 23:04
                    to co napisales o tym co mozna bylo zrobic to b. prawdziwa obserwacja. Musze
                    przyznac, ze masz sporo racji. Naprawde takich spraw nie trafia sie wiele. Ja
                    mieszkam jedna noga w Polsce a calkiem do niedawna dwoma. Mam przyjaciol
                    katolikow. Masz racje- ta ´pompa´ to robienie niepotrzebnej sensacji. Typowe -
                    ale gorzej bo tak wlasnie gazety bawia sie w brzydka polityke.. A wszystko to
                    robi smrod Polakom. I Zydom mieszkajacym w Polsce tez nie pomaga. Ot
                    krotkowzrocznosc...
              • Gość: jastrzab Re: Specjalnie dla Einsteinów :) IP: *.arc.nasa.gov 04.12.03, 00:21
                poradz twojej babci aby zaczela sprzedawac kondony (niezly dochod) ... zobaczymy
                jak dlugo bedzie je sprzedawala z "wlasnej inicjatywy".

> po prostu pozwolić ludziom pisać/czytać co ch

bardzo dobre. powiedz to Polonii amerykanskiej (do ktore naleze) ktora
                natychmiast wali na alarm jak cokolwiek anty-polskiego (nawet tzw. polski
                "dowcip" ukaze sie w prasie amerykanskiej - i zgadzam sie z nimi tutaj. Juz
                widze jakbys sam sie wsciekal i piana plul jakbys przeczytal najmniejsze slowo
                anty-polskie w prasie/ksiazke zagranica. Nie udawaj wiec ze jestes z tych co to
                "drukujmy cokolwiek".

• Gość: ANka Jak brak wam argumentow to napadacie brzydko IP: *.ifn-magdeburg.de 08.12.03, 23:09
                  Dwa miecze ma racje. Realia polonii amerykanskiej to niestety nie realia Polski.
                  Pan Krawczyk, jest mily, czuje sie dobrze ale idolem ´koronowanym´ to byl tylko
                  w Chicago. U nas jest moze mile przyjmowany ale idoli mamy wielu. Niechze
                  Polonia od czasu do czasu poprzyjezdza do Polski inaczej jej wiedza nie bedzie
                  przekraczac wiedzy Francuzow o zbrodniach komunizmu. Albo Niemcow z zachodu o
                  tych ze wschodu. I cos w tym jest. Bo ta forumowa ´polonia´ juz Polakami gardzi
                  jak Niemcy swoimi rodakami ze wschodu.. Wstydzie sie Panowie. To takie male i
                  zalosne....
            • marcus_crassus o co chodzilo :)))) 04.12.03, 00:02
              z kolesiem pt "dwamiecze" nie bede sie wdawal w dyskusje,rownie dobrze mozna
              mowic do ukwialu :)))))

chodzilo o ten tekst:

"panie,zadne ksiazki antysemickie,poza tym co to zydzi mysla ze sa jacys
              wybrani???a kto zabil Jezusa dranie jedne"

przeciez ten tekst jest swietny:

a)cholera,jak ja czytalem biblie to zydzi byli jednak wybranym narodem i to
              walkuja w tej biblii to do znudzenia...;))))

b)jestem pewny ze ta babcia nie wie nawet albo nigdy nawet jej mozg nie
              zafunkcjonowal na takich obrotach zeby zdac sobie sprawe ze jezus byl rowniez
              zydem...maria byla zydowka etc...:))))))

ci ludzie sa tak ograniczeni ze po prostu mnie to powala :))))

jestem ciekawy co sie stanie jakby tej babci powiedziec ze jezus byl
              zydem..;)))pewnie przez kilka dni by spac nie mogla ;))))))))))

a swoja droga inna historyjka - ide po centrum ze znajomym przed referendum
              akcesyjnym,kumpel ma dosc aktywne spolecznie usposobienie i wlasnie mijalismy
              grupke sympatykow radia maryja albo czegos z transparentami "NIE dla UE",jakas
              babcia z dziadkiem siedzieli obok na murku i rozdawali plakaty,znajomy nie
              wytrzymal i wdal sie w gadke ;))))no i ta babcia wlasnie ze "panie,ta unia to
              zydzi,chca nas wykupic i polska ziemie chca zabrac"...moj kumpel sie pyta ze
              myslal ze UE to niemcy i francuzi a nie zydzi...a babcia na to ze cala unia
              steruje izrael...ja w tym momencie juz wlasciwie lezalem na chodniku ze
              smiechu szczegolnie ze kumpel dyskutowal robiac diabelnie powazna mine...no i
              sie jeszcze pyta : "izrael???prosze pani,ale izrael nie jest w UE"!!!babcia
              wtedy sie zirytowala "panie,co pan za bzdury wygaduje ze izrael nie jest w
              unii,izrael rzadzi cala unia i rzadzi bankami ktore chca nas ograbic.."
              etc..:)))))))

poziom wiedzy tych ludzi jest porownywalny z poziomem rozwoju stulbi
              modrej :))))(takie stworzonko morskie)

• Gość: ANka wojowniku w przykrotkiej spodniczce IP: *.ifn-magdeburg.de 08.12.03, 23:12
                jak mowila do Ciebie niejaka Gabi- co mi sie nawet spodobalo...
                Wyjasnij mi jakie znaczenie ma to jakiego pochodzenia byl Jezus? czy sadzisz ze
                dla polskich katolikow ma to jakiekolwiek znaczenie? Bredzisz czy o droge pytasz?
                Czego chcesz od ukwialow? Lepiej byc ukwialem spelniajacym dobrze swoja role niz
                zlym (niezbyt lotnym) propagandzista- nie sadzisz?
                Taki z ciebie Polak jak ze mnie chinka...
                • marcus_crassus z pewnoscia lepiej nie pierd0lic jak sie nie wie 08.12.03, 23:16
                  o czym sie chce napisac. <end>
                  • Gość: ANka Uprzejmoscia tez nie grzeszysz IP: *.ifn-magdeburg.de 08.12.03, 23:21
                    wiec sam widzisz- ty i babcia macie wiele ze soba wspolnego..
                    A ukwialy pelnia bardzo wazna funkcje. Zajmij sie lepiej swoja nienawiscia do
                    psow. I babc warszawskich. Bo to co z ciebie krzyczy gromkim glosem to twoja
                    niedojrzalosc spoleczna i wiek- widac ze to cie najbardziej boli...
                    • marcus_crassus polityka/swiat to nie jest miejsce na uprzejmosci 08.12.03, 23:26
                      ja tutaj nie prowadze filozoficznych gadek na 150 watkow o roznych
                      sratatajstwach rozwazajac co jest dobre a co zle etc.

polityka i swiat to wojny,najnowsze technologie,czolgi rozjezdzajace przegrane
                      armie,linux i windows,tybetanscy mnisi gnijacy w chinskich wiezieniach i
                      raporty wojskowych sporzadzane dla kongresu o koniecznosci opanowania
                      przestrzeni okoloziemskiej dla zapewnienia dominacji USA przez nastepne 100 lat

to jest swiat i polityka.

kwestie babc i uprzejmosci mnie nie interesuja

• Gość: ANka Ha to jestes jak najbardziej kiepskim politykiem IP: *.ifn-magdeburg.de 09.12.03, 00:11
                        Bo babcie musza politykow wybierac. I kobiety tez - gdzieniegdzie..
                        Wyobraz sobie, ze gdyby politycy bardziej zajeli sie sprawami globalnymi a nie
                        jednostkowymi - vide Irak bylby wspolny cel i ....moze mniej wojen. Z racji na -
                        kore przedczolowa i chlube ludzkosci- mowe.
                        Wlasnie zaczales watek filozoficzny. Interesujesz sie opinia pojedynczej babci-
                        to udowodniles - i rozdmuchujesz ja do poziomu stosunku do Zydow w calej Polsce.
                        Jaki to ma cel? Zastanow sie komu pomagasz i po co...
                        • marcus_crassus nie,zainteresowalem sie idiotycznym 09.12.03, 00:17
                          absurdem w wypowiedzianym zdaniu.kapisz???

cos w rodzaju "cofnalem sie do tylu"...

> Jaki to ma cel? Zastanow sie komu pomagasz i po co...

marsjanom,stoje na czele spisku obcych ktory ma za cel zawladnac cala planeta
                          a z was ludzi uczynic bezwolne warzywa...

odpowiedz zadowolila???
                          • Gość: ANka Zainteresowales sie ze Zydzi mieliby zamordowac IP: *.ifn-magdeburg.de 09.12.03, 02:57
                            Zyda, i w zwiazku z tym zalozyles caly nowy watek dla - irakijczykow, zydow,
                            bardzo zagozalych przeciwnikow Kosciola, Tomsonow.
                            Gdzie tu jest miejsce dla Polakow? Nieco wyzej jest watek niejakiego Jerzego
                            robiacy z powstania niepotrzebna kleske. Komu to przynosi zaszczyt.. Jerzy uwaza
                            sie za Zyda i zwalcza Irakijczykow. Czy to sa watki na forum polskie?
                            Chyba jednak jestes marsjaninem...:)
                            PS- Moje warzywa sa wolne- dopoki ich nie posiekam i nie ugotuje..
                            Dobranoc...
                            • marcus_crassus nie,zalozylem watek dla kazdego kto lubi 09.12.03, 12:31
                              czytac podobne debilzmy...

mam pytanie - pare dni temu byl koles ktory non stop cpal przed napisaniem
                              postu i pisal straszne bezsensy...

o czym ty w ogole piszesz??

wlaczylem radio,uslyszalem debilizm i go opisalem na forum.

bez kurwa ideologii,podtekstow etc.nie wiem jaki maja zwiazek z tym
                              zydzi,jakis jerzy,powstanie i irakijczycy...

odbilo ci czy co???<wow>????
                              • Gość: ANka Zajrzalam tu po przerwie IP: *.ifn-magdeburg.de 09.12.03, 16:21
                                i przeraza mnie po prostu przerost tej tematyki.
                                Dalam temu wyraz bo mam wrazenie, ze jeszcze jedna taka dyskusje sprowokowales..
                                No i nie pomylilam sie - bo czytalam odpowiedzi.
                                Watki niby rozne a tematyka walkowana wciaz ta sama- semityzm, antysemityzm..
                                Zniecierpliwic moze kazdego.
                                To wszystko.
                                Taki kolesi jest tu wiecej i nie powinno chyba to nikogo juz dziwic. Mnie dziwia
                                tylko proporcje.
                                Wyjasnienie przyjelam (bez slow na k)
                  • Gość: ANka Re: z pewnoscia lepiej nie pierd0lic jak sie nie IP: *.ifn-magdeburg.de 08.12.03, 23:24
                    I mam nadzieje, ze kierujesz ten tekst do siebie wlasnie. Spojrz jak nawazyles
                    bobu i dales szansa rozkrecenia sie niejakiemu jastrzebiowi.. Pozbieraj sie lepiej.
                    Na tym wlasnie polega znaczenie slow..
                • Gość: ANka Hm - lubie radio - bodajze zet IP: *.ifn-magdeburg.de 08.12.03, 23:18
                  tylko powiedz mi drogi i szanowny Marcussie czy przypadkiem nie ma jednak ono
                  cos wspolnego - choc tyciu - troszeczke z np taka gazeta wyborcza?
                  Jezeli katolicy sami sie sprawa zajeli to warto z tego robic atrakcje
                  polityczna? A moze Twoja wypowiedz niewiele rozni sie np od wypowiedzi takiej
                  babci? Ile jest takich babc? Wiesz ja tez mam kolegow. I tez chodze czasem po
                  Warszawie. Zwaz co mowisz i po co- bo to tu chyba jest najistotniejsze.
            • Gość: jarek Ide to sprawdzic we Wloszech... IP: *.fastres.net 04.12.03, 13:11
              Czy oni sie tez propaganda swiecka zajmuja,,,
        • Gość: Tomson Debil,pojeb umysłowy,pajac,.... IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.12.03, 23:01
          Jak wygląda crassulo twój ranking??? :oD
      • Gość: jarek To twoaj prawda, moze Zydzi sami te ksziazki ... IP: *.fastres.net 04.12.03, 13:03
        wydrukowali i uzywaja glipuch polakow,( bo tych bardzo inteligentnych prawie
        wszyscy uzywaja), aby je sprzedawac.

Witz to wszystko wyjasni:
        A story is told of a Jewish man who was riding on the subway reading a
        neo-Nazi newspaper.
        A friend of his, who happened to be riding in the same subway car, noticed
        this strange phenomenon.
        Very upset, he approached the newspaper reader: "Moshe, have you lost your
        mind? Why are you reading a Neo-Nazi newspaper?"
        Moshe replied: "I used to read the Jewish newspaper, but what did I find?
        Anti-Semitism in Europe, terrorism in Israel, Jews disappearing through
        assimilation and intermarriage, Jews living in poverty. So I switched to the
        Neo-Nazi newspaper. Now what do I find? Jews own all the banks, Jews control
        the media, Jews are all rich and powerful, Jews rule the world. The news is
        so much better!"
      • indris Cenzurowanie to głupota, ale... 04.12.03, 13:12
        Sygnatariusze wspomnianego listu (Bartoszewski i inni) protestowali nie przeciw
        istnieniu Antyku w ogóle, ale przeciw jego działalności na terenie kościelnym.
        A to jest ISTOTNA różnica. Antyk ma ofertę, powiedzmy, specyficzną. Spotkałem
        tam literaturę ewidentnie antysemicką, ale nie spotkałem dzieł Kołakowskiego,
        czy tygodnika Urbana, albo pisma Wolnomularz Polski. Oczywiście w wolnym kraju
        nikt nie powinien mieć prawa takiej właśnie oferty zabronić. Nie powinna ona
        jednak być wiązana z Kościołem.
      • Gość: Tomson Tym razem głupia krowa ma rację. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 08.12.03, 23:00
        Słyszałem o tej księgarni, książki tam sprzedawane nie mają nic wspólnego z
        krytykowaniem Szarona i jego faszyzmu, a służą jedynie do walki ideologicznej
        kościoła katolickiego.

Chociaż co do tej wypowiedzi sprzedawczyni, co by nie mówić debilnej i
        komicznej zarazem, crassula nieraz dawała nam więcej śmiechu ze swojego
        debilizmu.
    • annapanna Antysemityzm Crassula 04.12.03, 00:13
      marcus_crassus napisał:

> "panie,zadne ksiazki antysemickie,poza tym co to zydzi mysla ze sa jacys
      > wybrani???a kto zabil Jezusa dranie jedne"!!!!!!!!
      >
      > po uslyszeniu tej wypowiedzi smialem sie z 10 minut :)))))

Czy to z radosci, bo uslyszales bratnia ci dusze antysemicka? Czytuje czasem
      twoje antysemickie obelgi pod adresem Arabow, nie jestes lepszy od tej kobiety
      z RM.

Ania
    • kontrkultura widzialem reklame 04.12.03, 12:41
      niedaleko mojego domu wlasnie wisial taki bilbord z reklama tej "patriotycnej
      ksiegarni", z taka wyrafinowana babka z lewej strony...
    • schlagbaum Re: Glupota dnia:) 04.12.03, 13:12
      kundel napisał cos w stylu:

> wlasnie szedl w radiu wywiad z jakas sprzedawczynia z ksiegarni "antyk" w
      > jednym z warszawskich kosciolow...

Wywiady ze sprzedawczyniami maja zwykle krotkie nogi i daleko nie zajda.
    • hans2 Re: Glupota dnia:) 08.12.03, 22:49
      i tak mysla niestety cimniaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka