antek.rozpylacz 30.12.03, 13:25 No i co z tego?? Póki co z Syrią chyba wolno handlować bronią. Czy może już małpka z Waszyngtonu nałożyła jednostronnie jakieś embargo (a nasze przydupasy z Warszawy) ochoczo przyklasnęły... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: freemason Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.chello.pl 30.12.03, 13:27 Antku, kto jest twoim "przydupasem z Warszawy", mógłbyś o tym opowiedzieć? Czekam w napięciu. Wiesz, a z tą "małpką" to chyba jakaś perwersja, ale ja się na tym nie znam za bardzo;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bon,James Bond Straszna sprawa.USA sprzedawały więcej! IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 14:45 Nie wspominając o Francuzach, Nemcach i Rosjanach. Gąównie via Turcja i Syria. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: freemason, czys ty taki PRZYGLUP?, czy tylko ... 30.12.03, 15:55 udajesz? :-) Gość portalu: freemason napisał(a): > Antku, kto jest twoim "przydupasem z Warszawy", mógłbyś o tym > opowiedzieć? Czekam w napięciu. Wiesz, a z tą "małpką" to chyba > jakaś perwersja, ale ja się na tym nie znam za bardzo;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: freemason, czys ty taki PRZYGLUP?, czy tylko 30.12.03, 16:07 Jeśli chcesz, mogę być dla Ciebie przygłupem, zawsze do usług;-))))) PS. Lepiej na forum udawać przygłupa, niż być nim w rzeczywistości i o tym nie wiedzieć;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak 30.12.03, 13:43 antek.rozpylacz napisał: > No i co z tego?? Póki co z Syrią chyba wolno handlować bronią. > Czy może już małpka z Waszyngtonu nałożyła jednostronnie jakieś > embargo (a nasze przydupasy z Warszawy) ochoczo przyklasnęły... Czy to niebyli wasue czalgi takenta z rocku 39 .))))))))))))))) albo polski karbin z tego czasu .))))))))))))) a mozeu konie ulanskie .))))))))))))))) a moze polek blondynek :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.gs.com 30.12.03, 15:37 fredzio54 napisał: > antek.rozpylacz napisał: > > > No i co z tego?? Póki co z Syrią chyba wolno handlować bronią. > > Czy może już małpka z Waszyngtonu nałożyła jednostronnie jakieś > > embargo (a nasze przydupasy z Warszawy) ochoczo przyklasnęły... > Czy to niebyli wasue czalgi takenta z rocku 39 .))))))))))))))) > albo polski karbin z tego czasu .))))))))))))) > a mozeu konie ulanskie .))))))))))))))) > a moze polek blondynek :))))))))))) A slyszales cos o czolgu Hardy? Pewnie kraje wschodniej europy go takze uzywaly. To byl polski czolg w oparciu o ruski. Wcale nie taki zly. Slyszales o polskich pistoletach i poslkiej amunicji? Jesli nie, no to malo slyszales. Oczywiscie ze niewiele polska produkowala wlasnej broni, ale za to trzeba dziekowac ZSRR i Ukladowi Warszawskiemu. Przed wojna, kolego, to biedna Polska miala tylko prototypy.... ale za to lepsze od tych niemieckich seryjnych, ktore rozjechaly prawie cala Europe... wlacznie z Twoim krajem. Natomiast nie slyszales o mysliwacach typu Wilk, bombowcu Los i paru innych rzeczach, bo o tym niewiele wie nawet przecietny Polak. Natomiast o wywiadzie to chociaz Polacy wiedza ze Enigme rozpracowali polscy matematycy jeszcze przed wojna podczas gdy kredyt probuja za to brac inni. Owszem Amerykanie dodali jedno kolko kodujace, ale system byl ten sam. Na razie wszyscy bedziemy latac na obcych samolotach, jezdzic na obcych czolgach i strzelac obca bronia. W Twopim kraju takze. Takie sa realia, koles. Wiele krajiow ciagle jezdzi na ruskim sprzecie. I co zly on taki? Kazdy kraj w Europie wschodniej go produkowal i uzywal. Pozdrawiam, M. P.S> No my to mamych chociaz blondynki... ale niektorzy to maja tylko kozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:03 Macku, w Enigme to ANGLICY, nie zas Amerykanie, swe paluszki wsadzaja... A Fredzio stuka z Izraela, ktorego w czasie II WW jeszcze nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@#$ Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.home.cgocable.net 31.12.03, 06:46 Masz racje, ale pamietac nalezy, ze pomysl,nawet prototyp, to jedno, a masowa produkcja na eksport to drugie. Dlatego tez pewnie wpierdalamy hamburgery z McDonalda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Fredziu, bedziesz pierwszym Zydem, ktorego w pusty IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:00 leb zdziele (bo wstyd pustym lbem Zydostwu przynosisz!): a AK-47 z Radomia w lapkach waszych Palestynczykow to znow dla was, Izraelitow, taka ogromna przyjemnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx I po co to rozdmuchiwać - sztuczna sensacja, bueee IP: *.medianet.pl 30.12.03, 13:53 Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Oby z naszej broni ubito jak najwięcej okupantów! 30.12.03, 13:57 Dobry okupant to martwy okupant! No ewentualnie może być okaleczony (trwale). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD O, znajomy z Militariów! IP: 212.33.88.* 30.12.03, 14:02 Cieszysz się - nareszcie polska broń strzela do obmierzłych Pindosów? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 14:45 To jest wielkie zaklamanie i zatarcie swoich sprawek/kontraktow/. Przeciez Niemcy/a odkryl to przeciez niemiecki dziennikarz/ i Francja sprzedawaly caly czas Irakowi caly arsenal zbrojeniowy. Wszyscy o tym wiedza ale przemilczaja nawet nasze Sluzby Wojskowe. Ameryka chce teraz wiedziec gdzie sa mld.§§§§ Sadama w ktorych bankach NIEMIECKICH i FRANCUSKICH zeby je skonfiskowac w ramach odszkodowan wojennych: Spor o Nice, teraz Bron do Iraku, wszystkiemujest winna Polska. Czy w naszym kraju Sluzby Wywiadowcze DZIALAJA . Przeciez innych krajow sluzby dzialaja bardzo dobrze - wlasnie to widac przez ostatie 9 miesiecy. Panowie politycy przestancie sie klucic bo NASZ KRAJ OBWINIAJA o ZDRADE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoll-Rojeschwanz Re: Uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 30.12.03, 22:00 OOOO Robaczku! Zapewne nie masz pojęcia jak hebronasze wywiadowcze służby działają. Jojne Gryngerg Onyszkiewicz, Szmajder-Szmajdzinski, Zemke, a nawet ci nieokrzesani hebro- fofumowicze dbają o te tajemnice. Nawiasem mówiąc Polacy do nich nie mają dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@#$ Re: Uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.home.cgocable.net 31.12.03, 06:49 Nie wiedza nawet, ze to USA sprzedawalo bron Irakowi. Teraz tego szukaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.03, 12:28 OOOO Robaczku! Zapewne nie masz pojęcia jak hebronasze wywiadowcze służby działają. Jojne Gryngerg Onyszkiewicz, Szmajder-Szmajdzinski, Zemke, a nawet ci nieokrzesani hebro- fofumowicze dbają o te tajemnice. Nawiasem mówiąc Polacy do nich nie mają dostępu. ................ A po co miec dostep skoro oni sami mowia o tym. Wczoraj sluchalem w TV /Wiadomosci/ jak sie chwalili o ekstradycji z Izraela /nie wazne kogo / Mowili ze podali policji Izraelskiej nr.paszportu poszukiwanego /a co moze mial falszywy /o laczniku z Berlina , jakim samochodem jezdzi itd. Przeciez ten poszukiwany staral sie o pobyt staly w Izraelu to musial podac gdzie mieszka stan majatkowy ,adres itp. Ale sie osmieszaja Sluzby Wywiadowcze POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boogieboy Re: Uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.50.13.* 31.12.03, 08:18 no co ty nie wiesz jak to jest zajżyj do historii zawsze byliśmy przyjaciółmi wszystkich pomagaliśmy, wierzyliśmy w obietnice i inne rzeczy a potem ładnie tylko dupy nadstawialiśmy żeby wszyscy mogli nas w nią bardzo mocno kopnąć...... teraz pewnie też połżomy uszy po sobie i przeprosimy za to że żyjemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Oby z naszej broni ubito jak najwięcej okupan IP: *.konin.tvknet.pl / 80.51.40.* 30.12.03, 14:37 Aleś ty głupi... aż słów brak, a może z tej broni do ciebie ktoś wypali pieseczku ? Puknij sie w łepek zanim od propagandy oczadziejesz. Amerykanin czy ktokolwiek inny... ludzi żal co zgineli, co mogą jeszcze zginąc... eh ty w (...) kopany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Oby z naszej broni ubito jak najwięcej okupan IP: *.bas.roche.com 30.12.03, 14:44 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Aleś ty głupi... aż słów brak, a może z tej broni do ciebie ktoś wypali > pieseczku ? Puknij sie w łepek zanim od propagandy oczadziejesz. Amerykanin > czy ktokolwiek inny... ludzi żal co zgineli, co mogą jeszcze zginąc... eh ty w > (...) kopany... Kuba nie denerwuj sie, szkoda nerwow na idiote.. nerwy stracisz a on i tak nie zrozumie bo mozdzek za maly a i szybkosc przerobu informacji znikoma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Oby z naszej broni ubito jak najwięcej okupan IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.03, 17:08 polaków mi nie żal, pojechali dla kasy, dla kasy mogą strzelac do kogo tylko mi każą,czy to amerykanie czy irakijczycy, bez znaczenia gdy zołądek pusty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od-nowa Re: Oby z naszej broni ubito jak najwięcej okupan IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 30.12.03, 21:19 Znowu Ty Kubo błądzisz w bezsensie. Gdyby rzeczywiście z tej broni zginęło jak najwięcej okupantów,czyli hebrolandronów, to Polska i Palestyna nie byłaby pod okupacją. Bronią handlowali, już od czasów Hendrona, sami hebrolandroni. W śród nich są: Stolcman, millerowskie hebro-gady, Szmajdzinski, Jojne Grynberg Onysz(kiewicz) i cała horda. Problem polega na tym, ze kolektyw hebRaju,czyli gracze w ruską ruletkę, robią giszeft na terenie i na konto Polski. Nie wiadomo nawet, czy pieniądze z giszeftu dotarły tam gdzie powinne i w jakiej kwocie? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 ja tez jestem zamieszany 30.12.03, 14:58 Tytul artykulu jest bardzo ladny. Ja np. jestem zamieszany w sprawe kradziezy roweru. Po prostu rower mi ukradli ale informacja poszla do akt pod takim wlasnie tytulem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat "Amerykańska" broń znaleziona w Iraku!!! :))) IP: 152.75.142.* 30.12.03, 15:15 toja3003 napisała: > Tytul artykulu jest bardzo ladny. > > Ja np. jestem zamieszany w sprawe kradziezy roweru. > Po prostu rower mi ukradli ale informacja > poszla do akt pod takim wlasnie tytulem. Problem w tym, że Polska, Słowenia, Rosja itd. nie KUPOWAŁY nielegalnie zakazanej broni z Iraku, tylko SPRZEDAWAŁY ją temuż w naruszeniu ONZEtowskiego embarga, podobnie jak największy przyjaciel i sojusznik Saddama Czyrak. P.S. A w jaką to AMERYKANSKA broń uzbrojona była armia i lotnictwo Saddama? Proszę o szczegóły! Do tej pory znaleźliśmy amerykańskie czołgi T-72, amerykańskie myśliwce Mirage 2000, amerykańskie śmigłowce szturmowe Gazelle, amerykańskie pociski przeciwlotnicze Roland-3, amerykańskie ręczne wyrzutnie rakiet przeciwlotniczych Igła, dziesiątki tysięcy pokrytych smarem amerykańskich AK-47, amerykańskie noktowizory z napisem "Sdiełano w Saratowie", amerykańskie zagłuszacze GPS z nadrugiem "Sdiełano w Rossiji", itd., itp. Tylko amerykańskich Gipenów nie było, bo saddamici nie chcieli ich wziąć nawet za darmo! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz Amerykańskie inwestycje w IRAKU a Polska broń. 30.12.03, 16:24 BANALNA SPRAWA. KOMU SPRZEDAWALIŚMY??? SYRII. I na tym sprawa powinna się zakończyć. Bo trudno winić nasz przemysł zbrojeniowy o to że ta broń została dalej odsprzedana np. do Iraku czy innych państw. Pretensje o to do Syryjczyków GŁUPIA GAZETO WYBIÓRCZA. Ciekawy jestem czy jeżeli MAN TRUCKS (dawny STAR) sprzedaje wojskowe ciężarówki do Jemenu i te wylądowały by np. u Bin Ladena to czy też wynilibyście za to Stara???? CZYSTA GŁUPOTA i niezrozumienie tematu. PS. Co do amerykańców meerkat, to zapoznaj się lepiej z raportem ONZu kto i w jakim wymiarze inwestował w Saddamowskim Iraku i dlaczego najwięcej Amerykanie (m.in. w przemyśle chemicznym - przecież tam robiono wąglika wg. prezydenta małpki, czyż nie tak???) w dalszej kolejności Francuzi (m.in w przemysł nuklearny i wojskowy) Szwedzi i Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gauss Re: Amerykańskie inwestycje w IRAKU a Polska broń 30.12.03, 18:47 antek.rozpylacz napisał: > BANALNA SPRAWA. KOMU SPRZEDAWALIŚMY??? SYRII. I na tym sprawa powinna się > zakończyć. Bo trudno winić nasz przemysł zbrojeniowy o to że ta broń została > dalej odsprzedana np. do Iraku czy innych państw. Pretensje o to do Syryjczyków > > GŁUPIA GAZETO WYBIÓRCZA. Ciekawy jestem czy jeżeli MAN TRUCKS (dawny STAR) > sprzedaje wojskowe ciężarówki do Jemenu i te wylądowały by np. u Bin Ladena to > czy też wynilibyście za to Stara???? CZYSTA GŁUPOTA i niezrozumienie tematu. > > PS. Co do amerykańców meerkat, to zapoznaj się lepiej z raportem ONZu kto i w > jakim wymiarze inwestował w Saddamowskim Iraku i dlaczego najwięcej Amerykanie > (m.in. w przemyśle chemicznym - przecież tam robiono wąglika wg. prezydenta > małpki, czyż nie tak???) w dalszej kolejności Francuzi (m.in w przemysł > nuklearny i wojskowy) Szwedzi i Niemcy. DOWODY, drogi misu, dowody. Jakis link to stwierdzenia, ze Amerykanie inwestowali w przemysl chemiczny w Iraku, jakis cytat? Gauss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Polska, francuska i rosyjska broń w Iraku!!! IP: 152.75.142.* 30.12.03, 19:23 Gauss! Daj spokój, przecież to po prostu drugie wcielenie paSYfa z Panstwa Zła połączone z Tysprawdą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliwy Re: Amerykańskie inwestycje w IRAKU a Polska broń IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.03, 19:26 Dowody mają w rękach Amerykanie, misiu. Zobaczymy, czy wypłyną na swiatlo dzienne. na razie to co mamy, to zdjęcia Rumsfelda i Saddama witających się serdecznie w Bagdadzie w 85 roku. Jak myslisz misiu, w jakim celu pojechał tam Rumsfeld - zwiedzać bagdadzkie muzeum ? Odpowiedz Link Zgłoś
gauss Re: Amerykańskie inwestycje w IRAKU a Polska broń 30.12.03, 22:40 Gość portalu: myśliwy napisał(a): > Dowody mają w rękach Amerykanie, misiu. Zobaczymy, czy wypłyną > na swiatlo dzienne. na razie to co mamy, to zdjęcia Rumsfelda i > Saddama witających się serdecznie w Bagdadzie w 85 roku. Jak > myslisz misiu, w jakim celu pojechał tam Rumsfeld - zwiedzać > bagdadzkie muzeum ? A to drogi misiu wierzysz w teorie spiskowa, bo caly ciag myslenia wynika wylacznie z twoich dywagacji, bez zadnych dowodow. To w takim razie mam dla ciebie lepsza teorie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@#$ Re: Amerykańskie inwestycje w IRAKU a Polska broń IP: *.home.cgocable.net 31.12.03, 06:54 Po tej wizycie USA znioslo embargo na smiglowce, Irak je szybko kupil, a pozniej uzyl do walki z Kurdami. Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz FAKTY PANOWIE FAKTY!!! 30.12.03, 23:28 Przecież to nawet dziecko wie. Wypłynął owego czasu pewien raport ONZ-tu dotyczący łamania embarga nałożonego podczas trwania wojny Iraku z Iranem (oraz inwestycji zagranicznych przedsiębiorstw w tych krajach). I kto sprzedawał swoje wyroby?? No nie bądźcie idiotami. To że broń do Iraku sprzedawali Francuzi, Rosjanie, drogi rozbudowywali Polacy, Amerykanie inwestowali w przemysł chemiczny a francuzi w atomowy to FAKT ZNANY I DAWNO ROZPOWSZECHNIONY I STARY JAK ŚWIAT!!!! A teraz myślicie że się wybielicie??? Że z gówna pianę zrobicie??? Ja rozumiem że to było w interesie ameryki. Ale chociaż mi gówna nie wciskajcie, bo ja go nie kupuję!!! 2 sprawa. Może powiesz misiu kto sprzedał zdjęcia satelitarne pozycji wojsk irańskich przed ofensywą armii irackiej??? No kto?? Przecież chyba nie aborygeni?! Skąd Irakijczycy mieli gaz bojowy do rozwalania Kurdów??? Przecież ESKIMOSI im go nie sprzedali, czyż nie tak??? Czy CIA nie miała również nic wspólnego z aferą IRAN-CONTRAS??? (oczywiście było to ciut wcześniej, przed sprzedażą zdjęć dla rewanżu...) Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz LINKI, PANOWIE, LINKI!!!! 31.12.03, 00:23 www.gulfweb.org/bigdoc/report/riegle1.html Raport z 1994 roku Komisji Senackiej jw. Może być??? Poczytaj pogadamy... Druga kwestia dlaczego kiedy na forum ONZ wiele państw domagało się wyjaśnienia kwestii wytrucia kurdów USA zgłosiły VETO??? Czyżby bali się że inspektorzy ONZ znaleźli by amerykańskie dowody w Irackich fabrykach??? Przecież wiadomo że później inspektorzy znajdowali półprodukty do produkcji broni chemicznej pochodzące z amerykańskich firm. Nie róbcie z tata wariata. I NIE RÓBCIE ZE MNIE PASYFA bo do wariatów ILKOWSKIEGO MI DALEKO. NIENAWIDZĘ TYLKO JAK JAKIŚ IDIOTA MI WCISKA BYLE KIT. Dalej, chcecie listę jakie firmy brały udział, proszę: A - nuclear K - chemical B - biological R - rockets (missiles) 1) Honeywell (R,K) 2) Spektra Physics (K) 3) Semetex (R) 4) TI Coating (A,K) 5) UNISYS (A,K) 6) Sperry Corp. (R,K) 7) Tektronix (R,A) 8) Rockwell )(K) 9) Leybold Vacuum Systems (A) 10) Finnigan-MAT-US (A) 11) Hewlett Packard (A.R,K) 12) Dupont (A) 13) Eastman Kodak (R) 14) American Type Culture Collection (B) 15) Alcolac International (C) 16) Consarc (A) 17) Carl Zeis -U.Ss (K) 18) Cerberus (LTD) (A) 19) Electronic Associates (R) 20) International Computer Systems 21) Bechtel (K) 22) EZ Logic Data Systems Inc. (R) 23) Canberra Industries Inc. (A) 24) Axel Electronics Inc. (A) Skąd ta lista??? Pamiętam że podała ją któraś z gazet (na podstawie któregoś z raportu ONZ). Z resztą sami sobie znajdźcie, nie mam zamiaru robić wszystkiego za ludzi niedoinformowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !@#$ Re: LINKI, PANOWIE, LINKI!!!! IP: *.home.cgocable.net 31.12.03, 06:57 Ci niedoinformowani pozostana niedoinformowanymi, bo tak im wygodnie. Tak jak kiedys Ziutek Sloneczko byl zawsze cacy, tak teraz Dzordz-Dabl-Ju jest zawsze cool. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaakblumenfeld Re: ZBYTECZNOŚĆ CZYRAKA IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 30.12.03, 21:30 TEN CZYRAK, to nawet na dupie jest zbyteczny, a co mówić o Polsce? Swoją drogą, co je(biedaczka) skuteczniej. Czy-rak, czy jewro-menda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: IP: *.sympatico.ca 30.12.03, 22:03 Zgadzam sie z toba Meerkat. Ktos wzial moj nick (Kuba) i postanowilem go zmienic. Widzisz sam ile tutaj jest roznych zdan. Az dziw bierze z jakiej przyczyny w wolnym kraju nazywany Polska, ktory byl przez wiele lat pod okupacja sowiecka, tyle jest tesknoty za tamtymi czasami, tylu obroncow komuchow. Wszystko co zle to USA, a Rosja, Francja i Niemcy to golabki pokoju. Meerkat, wytlumacz mi to , bo nic nie rozumiem. No i ta polityczna poprawnosc w stosunku do wyznawcow islamu, ktorzy to wyznawcy w dupie maja prawa innych wyznan. Maja oni za cel rozpowrzechnienie islamu na caly swiat, zniszczenie innych wyznan (to taki duchowy system totalitarny), a jedynym prawem, ktorym sie kieruja sa prawa zapisane w Koranie, a nie prawa panstwa, w ktorym akurat zyja. Jest to oczywiste niebezpieczenstwo dla spojnosci i bezpieczenstwa kazdego panstwa, w tym i Polski. Spodziewam sie, ze moje slowa spowoduja lawine odpowiedzi ludzi, ktorzy w swojej naiwnosci nie chca lub nie widza zagrozenia ze strony tych, ktorzy wlasnie za cel obrali sobie zniszczenie "cywilizacji zachodu:, w ktorej wlasnie zyjemy i do ktorej Polska nalezy. No wiec skad to sie bierze w Polsce. Meerkat, mam nadzieje, ze mi to wyjasnisz. I jeszcze jedno: z jakiej przyczyny panstwa Europy nie widza zadnego interesu w walce z terroryzmem. Chce dodac Meerkat, ze to forum, na ktorym obecnie jestesmy pelne jest dewiantow i zboczencow, wrecz wrogow Polski i Polakow bez wzgledu na obecne miejsce zamieszkania. Tak na przyklad sa zboczency, ktorzy twierdza, ze ktos, kto sie nie zgadza z nazywaniem zolnierzy polskich w Iraku jako "okupanci" jest "polaczkiem". Inni debile porownuja zolnierzy polskich do wojsk hitlerowskich okupujacych Polske. To tak wyglada, jakby nasi zolnierze robili lapanki na ulicach Bagdadu, zakladali obozy koncentracyjne i rozstrzeliwali zatrzymanych przechodniow. Skad sie tacy biora, Meerkat, bo to sie w glowie nie miesci ?owienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosierny Luk- swieta -litosc-zmilowanie: IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.03, 02:23 Gość portalu: Luk napisał(a): > Wszystko co zle to USA, a Rosja, Francja i Niemcy to golabki > pokoju. Meerkat, wytlumacz mi to , bo nic nie rozumiem. Ale Ty sobie biedaku umyslowy, w swej intelektualnej niewinnosci adres znalazles!!Meerkat ma ci wytlumaczyc! Czyli-mowiac jasno - skoro dotad byles na zero (nic nie rozumiem), bedziesz teraz na minusie (Meerkat wytlumaczy, a po tym to juz tylko czarna dziura) Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Anis ty KUBA, ani LUK,szybciej LOKO !!! 31.12.03, 20:16 Widzisz sam ile tutaj jest roznych > zdan. >Po to jest FORUM ! Az dziw bierze z jakiej przyczyny w wolnym kraju nazywany > Polska, ktory byl przez wiele lat pod okupacja sowiecka, tyle > jest tesknoty za tamtymi czasami, tylu obroncow komuchow. >Spoleczenstwo polskie wybralo w wolnych i niesfalszowanych wyborach postkomuchow i jest jak jest. > Wszystko co zle to USA, a Rosja, Francja i Niemcy to golabki > pokoju. Meerkat, wytlumacz mi to , bo nic nie rozumiem >Widzimy zlo w poczynaniach Rosji,Francji i Niemiec, ale na dzien dzisiejszy USA w tandemie z Izraelem, robi wiecej ZLA, niz pozostale panstwa razem wziete. Jezeli chodzi o osobe do wytlumaczenia tego stanu rzeczy, to wybrales najmniej kompetentna,gdyz jak najbardziej zaangazowana w proces krzewienia PROPAGANDY pro USA/mowie o Meerkacie/. >No i ta > polityczna poprawnosc w stosunku do wyznawcow islamu, ktorzy to > wyznawcy w dupie maja prawa innych wyznan. Maja oni za cel > rozpowrzechnienie islamu na caly swiat, zniszczenie innych > wyznan (to taki duchowy system totalitarny), a jedynym prawem, > ktorym sie kieruja sa prawa zapisane w Koranie, a nie prawa > panstwa, w ktorym akurat zyja. Jest to oczywiste > niebezpieczenstwo dla spojnosci i bezpieczenstwa kazdego > panstwa, w tym i Polski. >>Sympatia znaczacej wiekszosci panstw na swiecie , jest po stronie swiata arabskiego i palestynczykow ktorym ukradziono terytorium ich PANSTWA.Nie strasz Islamem i Koranem, bo oba istnieja tysiace lat i wiekszej szkody przez te tysiaclecia GIAUROM nie uczynily!!!Za 'duchowy system totalitarny', szybciej moze sluzyc religia zydowska z Tora i Talmudem. >>to forum, na ktorym obecnie jestesmy > pelne jest dewiantow i zboczencow, wrecz wrogow Polski i > Polakow bez wzgledu na obecne miejsce zamieszkania >>>A zastanawiales sie ze okreslenie wroga Polski jest dwuznaczne?.Po II WW komuchy za wrogow Polski uznawali zolnierzy AK... >>>I skad wiesz ze twoje myslenie i pojmowanie zachodzacych faktow w perspektywie bedzie KORZYSTNE dla Polski? >>twierdza, ze ktos, kto sie nie > zgadza z nazywaniem zolnierzy polskich w Iraku jako "okupanci" > jest "polaczkiem". Inni debile porownuja zolnierzy polskich do > wojsk hitlerowskich okupujacych Polske. To tak wyglada, jakby > nasi zolnierze robili lapanki na ulicach Bagdadu, zakladali > obozy koncentracyjne i rozstrzeliwali zatrzymanych > przechodniow. >>>Faktem jest ze obojetnie jakie wojsko znajdujace sie na terytorium innego SUWERENNEGO panstwa jest wojskiem OKUPACYJNYM, nie podlega zadnej dyskusji.Sposoby zachowania sie wojsk okupacyjnych moga byc rozne, i zaleza od wielu czynnikow.Wojska hitlerowskie robily lapanki i rozstrzeliwaly ludnosc cywilna w okupowanej Polsce.Wojska okupacyjne w Iraku , robia to co tam robia, a niepelne, segregowane i CENZUROWANE informacje docieraja do ludzi na swiecie. >>>Tak ze zanim chwycisz sie nastepnym razem za klawiature,Kubo,LUKU, a najtrafniej LOKO, pomysl ze inni maja prawo miec SWOJE zdanie na WYDARZENIA i FAKTY,i zdanie to wcale nie musi pokrywac sie z TWOIM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.parkowe.pol 30.12.03, 15:32 Umowa z Izraelem podpisana, to można głupiego polaczka trochę walnąć po łbie, bo po kieszeni dostaje caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.008.popsite.net 30.12.03, 15:43 Wszystkie zlo dotyczy ekipy trzymajacej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex Wolny handel gwarancja wolności narodów! IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 30.12.03, 15:48 . Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Wolny handel gwarancja wolności narodów! 30.12.03, 16:05 Pod tym adresem mozna sie dowiedziec o powiazaniach BUSHA z rodzina bin LADENA !!!! www.cbc.ca/fifth/conspiracytheories/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wolny handel gwarancja wolności narodów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 17:23 Droga GAZETO! Znowu piszecie językiem "uczonych w piśmie i faryzeuszy" tzn. jezykiem Moniki Olejnik. Przeciez w grudniu 2002 nie było embarga na handel bronią z Syrią. W podobny sposób pisza dzienniki okreslane w normalnym świecie jako "brukowce". Kiedyś byliście obiektywną gazeta opiniotwórcza. Dzisiaj stajecie się goniącą za sensacją tuba akcjonariuszy. Czyźby Polacy mieli szanse na kontrakty w Iraku i dlatego zaczyna sie robić złe powietrze wokół Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantsp Moze tak a moze nie - co to za pomowienia IP: *.ibch.poznan.pl 30.12.03, 16:16 "Część dostaw być może służy obecnie partyzantom" - pisze LAT - a czemu nie pisze o sprzecie ktory na pewno sluzy partyzantom i sluzyl armii Saddama - chyba znaleziono (i odkupiono) tego na dziesiatki ton. Jak mozna szkalowac polskie firmy na podstawie DOMNIEMANIA !!! Moze szefowie LAT sa pedofilami a moze nie, ale z gory nie mozna tego wykluczyc wiec mozna tak sobie o nich pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: Moze tak a moze nie - co to za pomowienia IP: *.swidnica.mm.pl 30.12.03, 16:34 Balcerowicz musi odejsc :) heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evax??????? Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.acn.waw.pl 30.12.03, 16:30 czyzby to byla to firma? owocowe rakiety??? evax.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry To jest polityka LA Times IP: *.tnt1.somerset-west.or.da.uu.net 30.12.03, 16:56 LA Times jest glownym przeciwnikiem republikanow w USA. Zatem nic dziwnego ze robi wszystko by oslabic wiezi miedzy obecnym rzadem USA i ich sojusznikami. Dwa z najmniejszych kontraktow (polskiej firmy i firmy z Poludniowej Korei) sa wspomniane zaraz na poczatku artykulu. Zatem artykul ten ma wymiar bardziej polityczny niz naukowy. Zobacz sam na www.latimes.com Ogolnie, powiazania polskich firm z Saddamem sa znikome w porownaniu z firmami Rosyjskimi, Niemieckimi i Francuskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.chello.pl 30.12.03, 16:57 "Uderz w stół a" polsko-języczne gazety będą potępiać to co w przypadku państw ich chlebodawców akceptują. Czy jest to przypadek Kalego czy bardziej perfidna gra. Handel bronią jest stary jak nasza cywilizacja i pojedynczymi akcjami nie wiele można zdziałać potępiając etc. jeden tylko państwo. Powinniśmy przy tym pamiętać o naszym narodowym interesie i uczyć się w tym względzie od innych żeby nie powtórzyła się sytuacja z 1989 gdy nałożyliśmy na siebie embargo handlu bronią a inni zawładnęli naszymi rynkami. Decyzje politykierów z tamtego okresu zniszczyły naszą bardzo dobrze prosperującą zbrojeniówke a robotników wyrzuciły na bruk. Obecnie niedouczeni lub świadomie ulegli dziennikarze dają sie ponownie wciągać w ten antypolski proceder i manipulować czytelikami w imię niby wzniosłych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tucci Wiecej niezaleznosci w mysleniu IP: proxy:* 30.12.03, 17:01 Niestety odnoszę wrażenia że wyborcza staje się bezkrytyczną tubą propagandową w rękach systemu kierowanego przez amerykanski establishment. Powiem tyle - Fuck off - wiecej wolności i niezależnosci by sie w waszym mysleniu przydalo. Kiedys byliscie gazeta opiniotworcza, Moze sie na tyle zmienilem, moze to wy sie zmieniliscie, moze daliscie sobie tak napruc w glowach globalnej propagandzie sprzyjacej interesom USA - nie wiem. Ale odnosze wrazenie ze schodzicie na psy, dryfujecie w strone trybuny ludu nowych czasow,gdy dominuje pewna grupa interesow, a wy zachowujecie sie jak jej klakierzy. Pamietajcie - imperium rzymskie upadalo wolniej bo przeplyw informacji byl wolniejszy. Humanizm jest niesmiertelny. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Tucci 30.12.03, 17:22 Gość portalu: tucci napisał(a): > Niestety odnoszę wrażenia że wyborcza staje się bezkrytyczną tubą > propagandową w rękach systemu kierowanego przez amerykanski > establishment. > Powiem tyle - Fuck off - wiecej wolności i niezależnosci by sie w > waszym mysleniu przydalo. Kiedys byliscie gazeta opiniotworcza, > Moze sie na tyle zmienilem, moze to wy sie zmieniliscie, moze > daliscie sobie tak napruc w glowach globalnej propagandzie > sprzyjacej interesom USA - nie wiem. Ale odnosze wrazenie ze > schodzicie na psy, dryfujecie w strone trybuny ludu nowych > czasow,gdy dominuje pewna grupa interesow, a wy zachowujecie sie > jak jej klakierzy. Pamietajcie - imperium rzymskie upadalo > wolniej bo przeplyw informacji byl wolniejszy. Humanizm jest > niesmiertelny. Ja bym wietrzył w tym podstęp masonerii, no bo przecież wiadomo, że Michnik, Gebert czy Beylin (wliczyłbym w to grono również redaktorów "Rzeczpospolitej") działają w wolnomularstwie na szkodę Narodu Polskiego. Pół biedy, jeśli by to robili na zlecenie postepowej Francji czy Belgii, ale oni śmią sprzyjać Waszyngtonowi! O hańbo! I jeszcze Izraelowi nie dokładają jak należy w codziennych komentarzach, to już sczyt politycznej ślepoty, wsteczniactwa i ulegania "globalnej propagandzie na usługach USA". Myślę, drogi Tucci, że również i wątek "międzynarodowej finansjery żydowskiej" byłby na miejscu, gdyby nie był tak zużyty przez propagandzistów III Rzeszy i ZSRR. Ale w imię postępu można odgrzebać stare slogany propagandowe, nawet jeśli wymyślił je Hitler, bo przecież Bush - jak każde "uświadomione międzynarodowo" dziecko wie - od obu panów jest postokroć gorszy. Z pozdrowieniem noworocznym, freemason Odpowiedz Link Zgłoś
gauss Re: Wiecej niezaleznosci w mysleniu 30.12.03, 18:46 Jak na humaniste to masz potwornie niewyparzona gebe. Poza tym olbrzymi slowotok, z ktorego nic nie wynika. Po przeczytaniu twojego emaila nie wiem, przeciwko czemu protestujesz. Generalnie nie lubisz USA - to jest jasne. To nie czyni cie jednak humanista, tylko zwyklym demagogiem. Gauss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degauss Re: Wiecej niezaleznosci w mysleniu IP: *.acn.waw.pl 30.12.03, 20:03 1) Humaniz to pojecie bardzo szerokie, ktore wydaje mi sie ze zawezyles jedynie na rzecz swojego krytycznego komentarza 2) Nikt nic nie musi tutaj uzasadniac ani przed toba, ani przed nikim, forum jest po to aby moc wyrazic swoje czysto subiektywne zdanie, a nie poszukiwac prawd jedynych 3) wydaje mi sie, ze niepotrzebnie jestes agresywny w swojej wypowiedzi i oceniasz dana osobe mianem demagoga w ogole jej nie znajac. Zlosc pieknosci szkodi, wiec lepszego humoru, wiecej tolerancji i najlepszego w nowym 2004 roku Odpowiedz Link Zgłoś
gauss Re: Wiecej niezaleznosci w mysleniu 30.12.03, 20:57 Gość portalu: degauss napisał(a): > 1) Humaniz to pojecie bardzo szerokie, ktore wydaje mi sie ze > zawezyles jedynie na rzecz swojego krytycznego komentarza > 2) Nikt nic nie musi tutaj uzasadniac ani przed toba, ani przed > nikim, forum jest po to aby moc wyrazic swoje czysto > subiektywne zdanie, a nie poszukiwac prawd jedynych > 3) wydaje mi sie, ze niepotrzebnie jestes agresywny w swojej > wypowiedzi i oceniasz dana osobe mianem demagoga w ogole jej > nie znajac. > Zlosc pieknosci szkodi, wiec lepszego humoru, wiecej tolerancji > i najlepszego w nowym 2004 roku I dalej nie odpowiedziales na ani jedno moje zastrzezenie. ty wyzywasz ludzi od przydupasow, ale mi mowisz, zebym mial wiecej humoru i tolerancji. Oczywiscie, ze cie nie znam, ale zeby kogos uznac demagogiem, nie trzeba go znac, wystarczy go czytac. Ty tez nie masz problemu z wyzywaniem ludzi, ktorych nie znasz. No i jeszcze jedno - jest zasadnicza roznica pomiedzy subiektywna opinia i ingorancja, ktora sie wykazales pieniac sie w sprawie, o ktorej nie masz pojecia. To nie jest opinia, to jest robienie z siebie durnia. Gauss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EOT Re: Wiecej niezaleznosci w mysleniu IP: *.acn.waw.pl 30.12.03, 22:32 Nigdzie nie zostalo uzyte slowo przydupas poza twoja riposta. Slowo duren i inne temu podobne takze nie zostaly uzyte, a tym bardziej w kierunku kogos konkretnego. Uzyles ich w osobistym kontekscie jedynie jak na razie ty. Widocznie taka jest twoja natura ze adwersarza ktorego zrozumiec nie mozesz, okreslasz w codziennym zyciu tymi slowami. Nie zazdroszcze Ci. Mimo wszystko pozdrawiam. I jeszcze raz dosiego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gauss Re: Wiecej niezaleznosci w mysleniu 30.12.03, 22:44 Gość portalu: EOT napisał(a): > Nigdzie nie zostalo uzyte slowo przydupas poza twoja riposta. > Slowo duren i inne temu podobne takze nie zostaly uzyte, a tym > bardziej w kierunku kogos konkretnego. Uzyles ich w osobistym > kontekscie jedynie jak na razie ty. > Widocznie taka jest twoja natura ze adwersarza ktorego zrozumiec > nie mozesz, okreslasz w codziennym zyciu tymi slowami. Nie > zazdroszcze Ci. Mimo wszystko pozdrawiam. I jeszcze raz dosiego > roku. Alez masz racje - ty pisales o klakierach, ktorzy sie maja "fuck off". No nie, to ja przepraszam - ty rzeczywiscie jestes humanista, erudyta i to wielojezycznym. Faktem jest, ze wyzywasz ludzi, po czym starasz sie byc uprzejmy i zyczysz mi dobrego roku. A piszac o "klakierach" i piszac fuck off, piszesz do mnie, bo ja jestem jednym z tych "klakierow". skoro juz zdecydowales sie byc demagogiem, to badz konsekwenty, napisz mi, zebys sie odpierdolil. Czy moze "fuck off" uwazasz za integralna czesc kazdego humanistycznego wywodu? Gauss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a HIPOKRYZJA TOW KWASNIEWSKIGO TUTAJ >>> IP: *.mad.east.verizon.net 30.12.03, 17:28 tajnedokumenty.com/irak_hipokryzja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: TO NIE POLSKA FIRMA TYLKO - SB... IP: *.proxy.aol.com 30.12.03, 18:12 ...podajcie zyciorysy kierownictwa firmy...evax...sb na sb- beku...daje reke do uciecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P64 drogi mee, dorwałem EVAXA.... rąsia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 18:27 EVAX – sklep dla Ciebie EVAX oferuje odzież, artykuły papiernicze i pasmanteryjne, ozdoby do mieszkań, wazony, szkło i wiele innych drobiazgów, a także wywoływanie zdjęć. Szczególnie polecamy efektowne pakowanie prezentów. W sklepie EVAX jest niemalże wszystko, co trudno dostać gdzie indziej. Można na przykład tu kupić prawdziwe chusteczki do nosa, szaliki, guziki ozdobne itp. Jeśli ktoś chce coś kupić, ale nie wie gdzie, niech najpierw podejdzie do EVAX. Kiedy tu tego nie będzie, co zdarza się rzadko, to dostanie informacje, gdzie to coś można kupić i to najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: drogi P 64, dorwałem EVAXA.... rąsia? IP: *.proxy.aol.com 30.12.03, 18:47 Gość portalu: P64 napisał(a): > > EVAX – sklep dla Ciebie > > EVAX oferuje odzież, artykuły papiernicze i pasmanteryjne, ozdoby do mieszkań, > wazony, szkło i wiele innych drobiazgów, a także wywoływanie zdjęć. > Szczególnie polecamy efektowne pakowanie prezentów. > > W sklepie EVAX jest niemalże wszystko, co trudno dostać gdzie indziej. Można > na przykład tu kupić prawdziwe chusteczki do nosa, szaliki, guziki ozdobne > itp. Jeśli ktoś chce coś kupić, ale nie wie gdzie, niech najpierw podejdzie do > EVAX. Kiedy tu tego nie będzie, co zdarza się rzadko, to dostanie informacje, > gdzie to coś można kupić i to najtaniej. > ...wlasnie...typowa "slodka" firama...hare hare ...hare kryszna...hare hare...hare...kryszna...zapewne sie zdziwisz a moze nie...,ale wlasnie w californii wykreowalo ...to ..kgb... (KGB)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berger Re: drogi mee, dorwałem EVAXA.... rąsia? IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 30.12.03, 22:03 A wibratorki do wspólnego użydku som? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony NIEMIECKI DZIENNIKARZ ?????? IP: *.piekary.net / 192.168.16.* 30.12.03, 18:18 Niemcy byliby debilami gdyby nie naprodukowali kilku ton dokumentów obciążających np. Polskę w oczach amerykanów, szczególnie w obecnej chwili. Pytanie czy niemcy mogą mieć swoich agentów w Iraku? Oczywiście, że tak bo mają ich kilkuset a wiekszość stanowią tzw. Niemieccy dziennikarze, którzy podrzucaja mieszaninę prawdziwych i fałszywych informacji amerykańskiej prasie. Za marne kilkaset Euro można osłabić Polskę na kilkaset milionów Euro. Przemyślana akcja !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: NIEMIECKI DZIENNIKARZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.03, 20:08 Uważaj bo za chwilę dojdziesz do wniosku, że to wszystko zrobili Niemcy. A Polska firma jest "jak zwykle" ofiarą. Pewnie polscy dziennikarze są "świętymi krowami" w stosunku do niemieckich kolegów po fachu. Ps. niemcy piszę się z dużej litery. Polska pępkiem świata - jak zwykle - dziewica wszystkich narodów ? MY JAKO NARÓD JESTEŚMY POZA WSZELKIMI PODEJRZENIAMI A ZA WSZYSTKO WINNI SĄ NIEMCY, ROSJANIE, CZESI, SŁOWACY etc. niezły kabaret ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Polski "byznesmen" i wlasna matke z corka sprzeda, IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:10 a zonke wypozyczy, oby tylko zarobic. Sam calkowicie w te historie wierze, bedac niegdys w polskim "byznesie". I tak to male piwo w porownaniu z tranzakcjami radomskiego Lucznika - KTO sie przejmuje embargo, gdy gra idzie o to, by nie tylko samemu zarobic, ale i zaklad utrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Szkocka "Black Watch" znalazla w Basrze BRYTYJSKIE IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:13 uzbrojenie. I to nie jakies czesci zamienne, czy noktowizory, ale RAKIETY. Kazdy handluje jak moze, i gdy moze, a embargo sie obchodzi w bialych rekawiczkach - sprzedaje sie Syrii czy Jordamii i ... nie odpowiada sie za przemytnikow!!! Nb. Szkoci w tym samym arsenale znalezli tez uzbrojenie produkcji USA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.chello.pl 30.12.03, 18:19 Moim zdaniem to dobrze ze mamy tak sprawne zarządy firm zbrojeniowych , które zdobywają nowe rynki zbytu dla naszej broni.A tak na maginesie stany zachowujom się jak by im wszystko było wolno , oni też sprzedawali broń do krajów które obecnie są uznawane za wspierające terroryzm , przykładem może być ąwganistan gdzie w latah 80 pchali mudżahedinom wszelkom broń , i szkolili partyzantów , nawiasem mówiąc to tak jakby sami sobie twożyli kłopoty ??? Dlaczego oni mogom zarabiać na wojnie a my nie . Czasami czeba patrzyć na własne dobro i interes , bo jak by nie było to my jesteśmy biednym krajem .!!!! A rząd polski nie powinien tak ostro lizać dupe temu zadufanemu w sobie buszowi Odpowiedz Link Zgłoś
gauss Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak 30.12.03, 18:40 Gość portalu: lukasz napisał(a): > Moim zdaniem to dobrze ze mamy tak sprawne zarządy firm > zbrojeniowych , które zdobywają nowe rynki zbytu dla naszej > broni.A tak na maginesie stany zachowujom się jak by im > wszystko było wolno , oni też sprzedawali broń do krajów które > obecnie są uznawane za wspierające terroryzm , przykładem może > być ąwganistan gdzie w latah 80 pchali mudżahedinom wszelkom > broń , i szkolili partyzantów , nawiasem mówiąc to tak jakby > sami sobie twożyli kłopoty ??? Dlaczego oni mogom zarabiać na > wojnie a my nie . Czasami czeba patrzyć na własne dobro i > interes , bo jak by nie było to my jesteśmy biednym > krajem .!!!! A rząd polski nie powinien tak ostro lizać dupe > temu zadufanemu w sobie buszowi EVAX NIE JEST FIRMA ZBROJENIOWA. KAZDA TRANSAKCJA ZBROJENIOWA BYLA WIEC NIELEGALNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: MOIM ZDANIE TRZEBA ROZLICZYC - SLD...PZPR... IP: *.proxy.aol.com 30.12.03, 18:27 ...polska jest krajem durzego ryzyka...amerykanskie banki traktuja poske na poziomie trzeciego swiata...i nic sie nie zmieni ...dpoki ..doputy w polsce sie nie zmieni...czy myslicie ,ze demokracja bedzie wam wytykac bledy wasze ...nie...a czy myslicie ,ze demokracja nie- zna "polskich' politykow skapromitowanych...czas sie wziasc za robate...czas sie obudzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat BRAVO EVAX! Bardzo żeście nam pomogli w ofensywie! IP: 152.75.142.* 30.12.03, 18:33 To, że Polska dostarczała Saddamowi uzbrojenie do samgo końca, należy jej zaliczyć jedynie na plus. Gdyby te silniki do Volga SA-2 działały, to nasze lotnictwo mogloby ponieść w Iraku straty, a tak g.... BRAVO EVAX!!!!!!!! P.S. Nota bene L.A. Times niczego w Bagdadzie nie odkrył, tylko cytuje dokumenty znalezione tam przez dziennikarza niemieckiego "Der STERN"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRUSZKÓW NEWS Niemieckie firmy zamieszane w zaopatrywanie mafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 18:56 Nie jest tajemnicą, że dostarczane przez niemieckie firmy porszaki, mercedesy, beemki, audi i volkswageny są ulubionymi pojazdami polskiego świata przestępczego. Los Angeles Times - jesli zechce - może się na tę wiadomość PRUSZKÓW NEWS powołać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Meerkat, no to brawo dla CIA, ze niemieckim pismakom IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:24 pozwala sie po archiwach poHussajnowskich bezkarnie szwedac... A mowiac serio: wiesz, ze juz w pierwszych tygodniach wojny szkocka "Black Watch" znalazla pewien arsenal w Basrze z bronia min. brytyjska i AMERYKANSKA. I mysle, ze - jako ci z normalnych gospodarczo krajow - powinnismy wytlumaczyc sierotkom po komunie, ze pan Smith ma prawo sprzedac produkowane przez siebie uzbrojenie Jordanii, nie pytajac o zgode pana Busha czy pana Blaira, i ze na tym polega wolnosc gospodarcza. I ze jesli CIA czy MI5 potrafi w tym ukladzie odkryc, ze pan Smith wiedzial, ze ta jego bron, niby sprzedana Jordanii, jest przemycana do panstw objetych embargo, ba - zdobywa faktury z ktorych wynika, ze te bron przeplacono (co wskazuje na zgode na dalszy przemyt i...udzial pana Smitha w przestepstwie), to naprawde duza sprawa, wskazujaca na duza troske pana Busha, Blaira i sluzb specjalnych o bezpieczenstwo swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat W Waszyngtonie duzy popyt na bieglych arabistow!! IP: *.cvx.algx.net 31.12.03, 00:06 Jesli jestes dobrym arabista, to CIA ma dla Ciebie dobrze platna prace. W Iraku, nie tylko w B, znalezlismy setki tysiecy rozmaitych dokumentow, z czego tysiace waznych! Chlopcy z Langley za Chiny nie sa tego w realistycznym czasie przerobic, bo choc czesc faktur i instrukcji jest po rosyjsku i francusku, to wiekszosc jednak po arabsku. FBI, choc z innych powodow, tez szuka ludzi znajacych biegle arabski. Kazdy kto jest legalnym rezydentem USA moze sprobowac! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ja pracuje od dawna dla MI, meerkat. A o braku IP: *.server.ntli.net 31.12.03, 02:42 arabistow w CIA i FBI, to juz u nas, w Brytanii, wroble conajmniej od 11 wrzesnia cwierkaja, niestety! Ponoc w owym czasie NIKT w CIA nie wladal zadnym arabskim (jest ich pare), za to kazdy bubek mial politically correct CV. Nie jestem rezydentem amerykanskim, jestem poddanym Jej Krolewskiej Mosci. Niemniej mozecie po sojuszniczej znajomosci jakies papierki do przekladow nam podeslac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat ARABISCI POSZUKIWANI!- PŁACE KONKURENCYJNE!!! IP: 152.75.142.* 31.12.03, 15:33 Może da się zrobić, bo MI6 jest zaprzyjaźniony! Arabistów, mówiąc poważnie, trochę w CIA było (gorzej z FBI), ale po 9/11 zrobiło się gorąco, a po wojnie z Irakiem całkiem źle, bo nawał dokumentów (nie mówiąc o jeńcach z nomenklatury Saddama) jest taki, że trzeba KILKUSET dodatkowych arabistów JUZ TERAZ!!! Dobrze, że przynajmniej fachowców znających farsi w Langley nie brakuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadrabin Re: MOIM ZDANIE TRZEBA ROZLICZYC - SLD...PZPR... IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 30.12.03, 21:53 mee! Ani cytaty, ani pisaty, ani rozumowaty, tylko zasyraty. Idz do swego rabina, którego myślenie też nie należy do mocnych stron, jednak może on ciebie namówi do kaleczenia w rodzimej hebroblużnierczej gazecie. Już nawet wasi: Berger, Bakuła, Bożena Ronowicz (kanalia) z Z.Góry, konduktor-prezydent z Rzeszowa, Sad-Berger Górowska sedzia-szmata, Błochowiak i inni z krainy hebRaju, których natura nie wyzwoliła z pazerstwa, widzą twoj analfabetyzm. Idz do twojego wujka Belzebuba i milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
gauss Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak 30.12.03, 18:37 antek.rozpylacz napisał: > No i co z tego?? Póki co z Syrią chyba wolno handlować bronią. > Czy może już małpka z Waszyngtonu nałożyła jednostronnie jakieś > embargo (a nasze przydupasy z Warszawy) ochoczo przyklasnęły... Drogi antku, zanim zaczniesz kogos wyzywac, zawsze sprawdz najpierw, czy sam przy tym nie wychodzisz na idiote. Handel bronia dziala bowiem tak, ze kazdy sprzedawca ma obowiazek sprawdzic kto bedzie OSTATECZNYM uzytkownikiem broni - temu sluzy znany w swiecie Certyfikat Ostatniego Uzytkownika. W przeciwnym razie wszystkie embarga bylyby bezsensowna strata czasu. Gdyby SES wystawil taki certyfikat dla syryjskiej armii, WSI by go zakwestionowal i nie zgodzilby sie na eksport, bo SES byl juz wowczas znany jako przykrywka dla Iraku. Pisze gdyby, bo Evax nie mial licencji na sprzedaz broni, nigdy nie pytal o nic WSI, bo handlowal zlomem, wiec tranksacja z jakimkolwiek krajem byla nielegalna. Takze, drogi Antku, mniej nerwow, bo wyjsc na idiote latwo, ale pozniej trudno sie od tego uwolnic. Gauss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Re: Kto tu rzadzi? IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 30.12.03, 18:51 Umowa SPIKE podpisana. Byl jeden przychylny artykul w NY Times. Teraz musicie kupic kilka tysiecy czolgow zeby o was dobrze pisac w LA Times. My mamy duzo gazet. To teraz zamknac sie i sluchac. Kto tu rzadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Polska przeszkadza ŻYDZIAKOM w handlu bronią IP: *.25.222.133.Dial1.Detroit1.Level3.net 30.12.03, 18:56 o to w tym wszystkim chodzi. Izrael po USA i Rosji ma najwieksze DOCHODY w handlu bronią na świecie. Handel branią jest jedna z najbardziej INTRATNYCH interesów handlowych, wiec Polacy i Polska NIE MOŻE PRZESZKADZAĆ żydom i Izraelowi w tym intratnym interesie i zabierać żydom rynków zbytu w tym biznesie. Żydowska Gazeta Wyborcza oczywiscie zawsze broniła, broni i bronić bedzie INTERESÓW ŻYDOWSKICH i zawsze gnoiła i gnoi Polskę i Polaków. Bardzo DOBRZE ŻE POLACY i POLSKIE FIRMY HANDLUJĄ BRONIĄ na świecie, gdzie się tylko da na tym zarobić robić, aby sie tam wzbogacić, a GW razem z żydem Michnikiem na czele niech pocałuje POLAKÓW PRODUCENTÓW BRONI czy Polskich pośredników w handlu bronią PROSTO w DUPE !!! Izrael i USA nie przestrzega BARDZO WIELU podpisanych konwencji genewskich oraz ONZ-u we WSZYSTKICH DZIEDZINACH i zarabia na tym wielkie pieniadze, przywłaszczaja sobie BEZPRAWNIE cudzą ziemie itd. "Umowami i zasadami" w handlu bronią żydy na świecie podcierają sobie osrane dupy. Polacy, SPRZEDAJCIE broń ,gdzie sie tylko da na TYM ZAROBIĆ i WZBOGACIĆ nie ogladając sie na co żydy SZCZEKAJĄ jak FAŁSZYWE psy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloubiboulga Message de France IP: *.proxy.aol.com 30.12.03, 19:35 Nie przejmowac sie! To sprawa Chirac'a i kontrwywiadu. Pétain poddal sie Niemcom, a teraz jego "syn" sprzedaje bron Ira(ko)(no)wi.... Wio koniku, a jak sie postarasz............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Re: Polska przeszkadza ŻYDZIAKOM w handlu bronią IP: *.co.us.ibm.com 30.12.03, 19:51 Iza ma racje ze Gazeta Wyborcza "zrobi z igly widly" by oskarzyc Polske i Polakow, tak jak w tym przypadku rozdmuchala blacha sprawe. Natomiast bardzo dba o interesy zydowskie i Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry IZRAELSKA Gazeta w jezyku polskim IP: *.co.us.ibm.com 30.12.03, 19:56 By zrozumiec Gazete Wyborcza wyobraz sobie ze jest to IZRAELSKA GAZETA W JEZYKU POLSKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robaczek Re: Jest temat......................... IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 20:09 To jest wielkie zaklamanie i zatarcie swoich sprawek /kontraktow/. Przeciez Niemcy/a odkryl to przeciez niemiecki dziennikarz/ i Francja sprzedawaly caly czas Irakowi caly arsenal zbrojeniowy. Wszyscy o tym wiedza ale przemilczaja nawet nasze Sluzby Wojskowe. Ameryka chce teraz wiedziec gdzie sa mld.§§§§ Sadama w ktorych bankach NIEMIECKICH i FRANCUSKICH zeby je skonfiskowac w ramach odszkodowan wojennych: Spor o Nice, teraz Bron do Iraku, wszystkiemu jest winna Polska. Czy w naszym kraju Sluzby Wywiadowcze DZIALAJA . Przeciez innych krajow sluzby dzialaja bardzo dobrze - wlasnie to widac przez ostatie 9 miesiecy. Panowie politycy przestancie sie klucic bo NASZ KRAJ OBWINIAJA o ZDRADE • NIEMIECKI DZIENNIKARZ ?????? IP: *.piekary.net / 192.168.16.* Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Tony 30.12.2003 18:18 odpowiedz na list Niemcy byliby debilami gdyby nie naprodukowali kilku ton dokumentów obciążających np. Polskę w oczach amerykanów, szczególnie w obecnej chwili. Pytanie czy niemcy mogą mieć swoich agentów w Iraku? Oczywiście, że tak bo mają ich kilkuset a wiekszość stanowią tzw. Niemieccy dziennikarze, którzy podrzucaja mieszaninę prawdziwych i fałszywych informacji amerykańskiej prasie. Za marne kilkaset Euro można osłabić Polskę na kilkaset milionów Euro. Przemyślana akcja !! Message de France IP: *.proxy.aol.com Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: gloubiboulga 30.12.2003 19:35 odpowiedz na list Nie przejmowac sie! To sprawa Chirac'a i kontrwywiadu. Pétain poddal sie Niemcom, a teraz jego "syn" sprzedaje bron Ira(ko)(no)wi.... No to mamy winnych calego handlu z Irakiem. Oni handluja a my jestesmy winni......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: IZRAELSKA Gazeta w jezyku polskim IP: *.proxy.aol.com 30.12.03, 20:14 Gość portalu: Gerry napisał(a): > By zrozumiec Gazete Wyborcza wyobraz sobie ze jest to IZRAELSKA > GAZETA W JEZYKU POLSKIM. ...dobrze, (dobrze... zaraz za ok ...najbardziej popularnym slowem na swiecie) Gerry...wejdz do swej ulubionej knajpy i zacznij nazekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . 'Iza' to paranoiczny antysemita,znany tu i pod innymi IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:34 ksywakami... A tekst swiadczy WYLACZNIE o bezgranicznej glupocie pismakow Wybiorczej... Podaje wyzej, ze armia brytyjska znalazla w Basrze BRYTYJSKIE RAKIETY. Kazdy orze jak moze, handel bronia drugim w poplatnosci po narkotykach, handlowaly firmy PRYWATNE, nie zas panstwa, etc.etc. A jesli chodzi o te firme brytyjska, to sie przed sadem JUZ wylgala: faktury byly na Syrie czy Jordanie. Co wiecej, nie bylo tez "dodatkowych korzysci materialnych" - rakiety sprzedano po zwyklej cenie, przynajmiej w dowodach rzeczowych. Nie brytyjskiego producenta wina, ze "ktos" te bron dalej przemycal... I takie sa fakty. Ale tumany maja "sensacje", z czego brukowa prasa (a GW zeszla do tego poziomu) zyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.pronet.lublin.pl / 192.168.41.* 30.12.03, 20:31 a ja nie wieze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 20:35 szukaliscie brudow u niemcow i francuzow / patriot/ , a macie je u siebie. ludzie co sie z polska dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.co.us.ibm.com 30.12.03, 20:44 Ta "Polska" tranzakcja byla 1000 (tysiac) razy mniejsza niz tranzakcje firm rosyjskich, francuskich czy niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Re: Polska firma zamieszana w sprzedaż broni Irak IP: *.co.us.ibm.com 30.12.03, 20:51 Napisze jeszcze inaczej by zrozumiec rozmiar "zamieszania polskiej firmy". Ta milionowa tranzakcja "polska" jest mniejsza niz 0.1% miliardowych tranzakcji firm rosyjskich, francuskich i niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gery: malo tego - odkryto i nowki broni UK i USA. IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:46 Przypominam to wyzej: znalazla te bron szkocka "Black Watch", na poczatku wojny, na przedmiesciach Basry...Firmy handluja jak moga, bo handel bronia prawie sie tak opaca, jak handel narkotykami. Tylko sprobuj tym firmom udowodnic, ze wiedzialy, ze sprzedaja Irakowi (czy innemu panstwu, objetemu embargo), a nie Syrii, Jordanii czy...Lotwie z Estonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salcia wg osranego Talmudu gówno żydowskie PACHNIE IP: *.25.211.55.Dial1.Detroit1.Level3.net 30.12.03, 20:56 a nie-żydowskie gówno - śmierdzi ! Wszystko, co robi żyd jest dobrym, kulturalnym i postępowym. To sami zaś jesli robią przeciwnicy żydów - jest nie ludzkim, nie czystym, barbarzynskim i średnowiecznym obskurantyzmem - OTO "moralność" żyda wychowanego na Talmudzie w kazdej dziedzinie. Taka jest mentalność, taką jest psychika i taką "etyka" żydowska wyrzeźbina na zasadch RASISTOWSKIEGO Talmudu. Rasizm żydowski wg. Talmudu jest REGUŁA religijną i prawną DLA ŻYDA, u obcych zaś narodów jest barbarzynstwem i bezprawiem oraz zasługuje na nagane lub karę. Oto cały FAŁSZ żydowskiego "skorpona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od-nowa Re: wg osranego Talmudu gówno żydowskie PACHNIE IP: *.ras10.nynyc-t.alerondial.net 30.12.03, 22:14 Salcia! To jest spostrzeżenie jest niezmiernie użytecze, ważne i budujące. Twoje cenne spostrzeżenia są w świecie, powiedzilbym katechzmem obrony człowieka. Przed takim oswieceniem stoi jeszcze prawie cały naród Polski. To jest niezmiernie ważne, gdyż w 2004 roku ostatecznie chcemy uporządkować Polskę i uwolnić ją od gówno-śmieci. Oczywiście musi być rozwiązany problem hebRajski, z opcją wyprowadzenia pasożydów do hebRaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Tos ty, "Iza", teraz juz "Salcia"? IDZ SIE LECZYC!!! IP: *.nott.cable.ntl.com 30.12.03, 22:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna_jl Re: Polska firma ...robila konkurencje ROLANDOM? IP: *.18.185.81.internet9tcollecte.9massy1-1-ro-bas-2.9tel.net 30.12.03, 20:39 ....CZY TA BRON SPRZEDANA PRZEZ POLSKE, MOZE ZRANIC LUB ZABIC POLSKIEGO ZOLNIERZA W IRAKU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: SKAD W IRAQU TE KM- 47.... IP: *.proxy.aol.com 30.12.03, 20:42 ...tu nikt nikomu nie zadaje pytania wlacznie z usa (ale czy o tym nikt nie wie)...wiec o czym to swiadzczy...o pawer-rze...kgb kontra sb... sb do kgb...ma sie tak jak kawior z szapanem do golonki w piwie... Odpowiedz Link Zgłoś