Dodaj do ulubionych

TeleNet Mielec - ZEC ESV Gwardia Wrocław 3:0

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.02.04, 19:10
A w ubiegłym roku w Mielcu w rundzie zasadniczej, to Gwardia wygrała 3:1 !!!
Sądze, że dziewczyny wezmą rewanż w Pucharze Polski 20 marca !!! A wogóle, to
w tym sezonie Gwardia /żeńska i męska/ "cieniuteńko przędzie". Jestem
optymistą, wszak przyjmujemy jeszcze we Wrocławiu: Muszynę, Gdańsk,
Bydgoszcz, Poznan. Faktem jest,że Gwardia to nie tylko najmłodsza, ale
i "najnizsza" drużyna w IA. Bielsko, Kalisz, średnia podstawowych szóstek
wynosi 189 i 190 cm.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zyczliwy Re: TeleNet Mielec - ZEC ESV Gwardia Wrocław 3:0 IP: *.srg.vectranet.pl / *.srg.vectranet.pl 15.02.04, 20:29
      Ja mam pytanie do szatni,czy mały czy duży wzrost pomaga w lepszym odbioże
      ZAGRYWKI i grze w OBRONIE.Patrz opis meczu tego i poprzednich.Problem istnieje
      w czym innym.
    • Gość: Szatnia Re: TeleNet Mielec - ZEC ESV Gwardia Wrocław 3:0 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.02.04, 21:03
      Znam technike pisania sprawozdań, szczególnie z meczów wyjazdowych,wiec do
      treści nie przywiązuje większej wagi. Ponieważ bywam na meczach /wyjazdowych
      również/ mam własną opinie z obserwowanego meczu, często rozbieżną z
      prezentowaną w prasie. "Żczliwy"- zgodzisz się ze mną, że w grze obronnej
      istotny jest odbiór, ale przede wszystkim skuteczny blok. A jak wygląda blok w
      Gwardii to mogłeś oglądać w meczch z Winiarami a wcześniej z Bielskiem.
      Szczególnie rozbawił mnie pojedynczy "blok" Ani Świętońskiej przy "gwożdziu"
      Podolec.
    • Gość: Zyczliwy Re: TeleNet Mielec - ZEC ESV Gwardia Wrocław 3:0 IP: *.srg.vectranet.pl / *.srg.vectranet.pl 15.02.04, 21:11
      Szatnia nie odpowiadasz merytorycznie to po pierwsze .po drugie czyżbyś uważał
      że w ostatnich meczach u siebie odbiór zagrywki i gra obronna były znakomite.Po
      trzecie zespół Stali mielec do wielkoludów naszej ligi raczej nie
      należy.Kończąc swoimi refleksjami chciałbym pomuc drużynie a nie szkodzić
      krytykując jakąkolwiek zawodniczkę.
      • Gość: Stal Re: TeleNet Mielec - ZEC ESV Gwardia Wrocław 3:0 IP: *.man.rsk.pl 16.02.04, 00:03
        Fakt. Mielec nie grzeszy wzrostem, wszystkie skrzydlowe ledwo przekraczaja 180
        cm. W sumie nie dziwie sie dziewczynom, ze przegraly tydzien temu z Pila, bo
        jak tu sie przebic przez blok, gdy skacze przed toba Skowronska, Karczmarzewska
        czy Orlowska (wszystkie prawie 190 cm). Ale to akurat nie jedyna przyczyna
        tamtej porazki (mnostwo prostch i glupich bledow wzielo gore).

Jednak odbior to podstawa i kazdy o tym wie. Nie przyjmiesz pilki = nie
        wyprowadzisz kontry, nie przyjmiesz serwisu = nie zaatakujesz.

W tym elemencie Gwardia zaprezentowala sie w Mielcu fatalnie. Na meczu tym
        razem nie bylem (chyba mialem nosa, bo bylem swiadkiem kilku maratonow z
        ostatnich sezonow konczonych t-breakami, a tym razem byl spacerek), ale kumple
        mowili mi, ze lepsza od Gwardi byla nawet slabiutka Gedania.
    • Gość: kacper_29 Re: TeleNet Mielec - ZEC ESV Gwardia Wrocław 3:0 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.02.04, 01:14
      Szkoda slow a tak z ciekawosci w 2 lidze też badze to najmłodszy
      zespół...........Skoro tylko to jest tłumaczeniem wynikow to brawo ....
      • Gość: kibic Re: TeleNet Mielec - ZEC ESV Gwardia Wrocław 3:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 16:33
        A ja bywam czasami na meczach Gwardii i co widzę tam, a widzę to że nie ma
        myśli taktycznej ani szkoleniowej. Zawodniczki od paru lat się nie rozwijają.
        Umiejętności są na poziomie z przed 3 lat. Ja wiem że brak jest kasy na trenera
        wysokiej klasy ale był Kłos i co puszczono go do zespołu męskiego. Z tym
        trenerem to nic nie zrobią. Takie jest moje zdanie. Co nie znaczy że nie będę
        chodzić na mecze. Bardzo lubię siatkówkę w damskim wykonaniu. I przyjemnie się
        patrzy na grę szczególnie jak przyjadą zawodniczki z lepszych klubów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka