Dodaj do ulubionych

She's Leaving Home

20.01.10, 16:55
Odsłuchałem sobie ja listę tych kawałków bitelsowskich i jakoś teraz do mnie
trafiła poezja tego utworu. To taki cukierek, ale bardzo gorzki.
Mrocznie-ironicznie-piękny...

Aaaa co prawda już było ale posłuchajta ze mną jeszcze raz!

www.youtube.com/watch?v=ukdvUknD2-M
Obserwuj wątek
    • basilisque Re: She's Leaving Home 21.01.10, 19:56
      Tak, to niesamowite jak te chłopaki, które tak trochę trywialnie-infantylnie
      podskakiwały na koncertach z jakimś She loves you, I want to hold your hand albo
      I feel fine, pod dwóch latach nagle tak dojrzeli. Przede wszystkim jako twórcy.
      "She's leaving home" - to Paul. Ile tu ironii w portretach poczciwych mieszczan,
      ktorym nie mieści się w głowie, że ich dzecko tak zakpiło sobie z ich autorytetu.
      • pomer_anya Re: She's Leaving Home 22.01.10, 21:41
        Zresztą, tak jak w przypadku "A Day in the Life" Lennona inspiracją była notatka
        prasowa o autentycznej dziewczynie (Marylin Coe), która opuściła swoich rodziców
        nie mogąc się z nimi porozumieć...
    • dziwny_ten_swiat Re: She's Leaving Home 24.01.10, 15:33
      Z tą poezją to przesada. Banalna historyjka: laska ucieka od rodziców. Nawet u
      bitelsów to bylo wcześniej: TICKET TO RIDE!
      • ilnyckyj Re: She's Leaving Home 28.01.10, 12:24
        Proste - może tak. Banalne? Nie zgadzam się. Tu nie chodzi tylko o to, że "laska
        ucieka z domu". Tu mamy portret rodziny, typowej klasy średniej, z dobrze
        poukładanym życiem, gdzie wszystko ma swoje miejsce (jak u strasznych mieszczan
        Tuwima), którym nagle świat tak niepostrzeżenie zaczyna się rozpadać... O tym
        jest ta opowieśc a ni.e o "lasce"
        • w.ell Re: She's Leaving Home 31.01.10, 17:55
          Też uważam, że genialna kompozycja z czymś-w-rodzaju kwartetu smyczkowego. A
          "Ticket" - to może ten sam temat, tylko z punktu widzenia dziewczyny? wink

DB. Well
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka