Dodaj do ulubionych

koncert U2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:45
Było za..wiesiście. najlepszy gig w moim długim życiu, koncert 100 razy lepszy
niż na Służewcu.
Czadzik!
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:48
      juz sie skonczyl?
      • wredotka1 pierwsze muchy przylecialy 05.07.05, 23:30
        • asdf401 Re: pierwsze muchy przylecialy 05.07.05, 23:34
          To jak z tą flagą wyszło? Chyba cieńko bo telewizja mówi o nie pokazuje.......
          • Gość: fania Re: pierwsze muchy przylecialy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 07:19
            flaga wyszła tak, ze bono sciągnał okaluary i głęboko sie ukłonił. rewelacyjnie
            • Gość: madi co do flagi IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 06.07.05, 08:26
              Media mogą byc na scenie tylko przez pierwsze 2 lub 3 utwory - dlatego pewnie
              flagi nie pokazano bo to chyba było później.
            • helga0 Re: Bono był zachwycony 06.07.05, 15:11
              Na oficjalnej stronie U2 nawet jest tekst o tym, i ze to rzecz, jaka się nie
              zadarza. I że są oni zachwyceni polskim pomysłem.
            • Gość: so so gesty IP: *.mediatv.com.pl / *.crowley.pl 06.07.05, 16:30
              w gestach to my jesteśmy mistrzami
      • Gość: jakklim Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:22
        Byłem nagłosnienie źle dobrane za głośno wokal niewyraźny całość OK wyraźny
        wpływ ostatniej płyty
        • Gość: SADUS Re: koncert U2 IP: 83.71.110.* 06.07.05, 10:25
          Jak donosi irlandzka prasa kazdy z czlonkow U2 na wystepach w dublinie zarabial
          okolo 7000 E na minute, co za wystep daje okolo 1 mln E na lep. W ubieglym
          tygodniu irskie media huczaly o tym, ze Bono zada 5000 E od kobiety, ktora
          podobno ukradla mu czapke( albo kapelusz), owa kabieta tlumaczy sie, ze dostala
          to w prezencie od Bono.
        • Gość: seler Re: koncert U2 IP: *.volkswagen.de 06.07.05, 13:51
          Podzielam opinie o naglosnieniu. Tylko trudno jest naglosnic taka wielka
          impreze.

Musze stwierdzic, ze koncert byl dobry, ale nie rewelacyjny.

Zrobilem wedrowke po plycie z lewej strony na prawa. W odleglosci ok. 50-80 od
          sceny, w ciagu calego wystepu U2. Moje wrazenia sa takie:

1. Fani U2 to fanatycy, jeden z nich chcial mnie nawet pobic, ze mu przechodze
          pod nosem, ze smiem mu przerywac tym odbior koncertu, no i ze moge miec za
          chwile lepszy widok. Fuck Off! Ja przyjechalem sie na koncert pobawic, a nie
          stac w miejscu jak slup soli i kontestowac znane slowa, zajebistych swoja
          droga, utworow.

2. Fani, ktorych spotkalem to statycznie bawiace sie kukly, cala polska natura
          z nich wychodzi, brudny smierdzacy Polaczek, ale z wlasna duma i przekonaniem o
          wlasnej wartosci.

3. Brakuje nam jeszcze bardzo duzo do publicznosci europejskiej czy swiatowej,
          ale moze kiedys uda nam sie dolaczyc. To bedzie jakies 15-20 lat. Ale przyjade
          to zobaczyc, nawet w podeszlym wieku...

pozdro
          • Gość: Tomek Re: koncert U2 IP: 213.25.181.* 06.07.05, 14:12
            Seler, powiedz mi przyjacielu jak wielkie jest Twoje mniemanie o sobie ?? Bo
            dajesz sobie prawo oceniania innych. Byłem na konercie i moim zdaniem
            publiczność była bardzo OK. O fladze pisze z zachwytem nawet oficjalna strona
            zespołu ( jest zdjęcie).
            A jeśli Ty jesteś na koncercie, żeby sobie pochodzić - to ja znam lepsze
            miejsca na ten sport. Nie będziesz przeszkadzał innym.
            • mathias_sammer Re: koncert U2 06.07.05, 14:20
              Koncert zespolu U2 to az takie wydarzenie? Phi. Wystarczy posluchac zajawki
              utworow z ostatniej plyty, zeby od razu przelaczyc na radyjko trazystorowe.
              Nigdy nie lubilem muzyki U2. Bez obrazy, jasne, ze de gestibus non disputandum
              est jaka mawiala Kargulowa.
              Mnie uciekl koncert Rammsteinow, podobno piekny i widowiskowy koncert.
              Moze ktos byl i ma zdjecia? smile

M.S.
            • Gość: seler Re: koncert U2 IP: *.volkswagen.de 06.07.05, 14:31
              Nie jestem Twoim przyjacielem, po pierwsze.

A po drugie, przyszedlem posluchac tam muzyki w dobrym wykonaniu i przede
              wszystkim dobrze sie przy niej zabawic, z ludzmi o ktorych myslalem, ze
              przyszli w takim samym celu.

Jestem fanem muzyki, nie tylko U2. Z calym poszanowaniem dla fanow tej grupy!

A moja opinia odzwierciedla moje emocje po koncercie.

Jak to moj dziadek, wylgarnie, acz dosadnie mowil:

"Co glowa to rozum, co dupa to smrod..."

Koniec Tematu !!!!
              • Gość: Tomek Re: koncert U2 IP: 213.25.181.* 06.07.05, 14:51
                Koniec tematu albo i nie koniec...
                Ja tak sobie myślę, że każdy ma prawo wydawania opinii - to jest racja.
                Ale Ty piszesz coś na zasadzie: :"brudne, śmierdzące polaczki".
                I uważasz, że to się mieści w kategoriach wyrażania opinii ???

Moim zdaniem, przyjacielu, takimi wypowiedziami obniżasz poziom naszego
                codziennego życia. Ty - a nie publika z wczoraj.

Ja widziałem wiele koncertów na Zachodzie, gdzie ludzie bawili się i
                zachowywali 100 razy gorzej.
                I, moim zdaniem oczywiście, warto żebyś pamiętał, że jeśli publiczność źle się
                bawi - to nie wina publiczności, tylko wykonawcy.
                Nie odwracajmy kolejności. Niezależnie od tego kto gra - my płacimy, żeby nas
                bawił.

Pozdrawiam serdecznie.

PS. Oczywiście jest to wypowiedź czysto teoretyczna, bo jeśli chodzi o U2 i
                wczoraj - to zespół był super, koncert też i bardzo mi się wszystko podobało. A
                co do nagłośnienia - to ja bardziej się nastawiam na emocje, a mniej na
                technikę. Jeśli mi nie przeszkadza - to już dobrze.

• Gość: seler Re: koncert U2 IP: *.volkswagen.de 06.07.05, 14:58
                  Szanuje Twoja opinie.

pozdro
                  • Gość: Tomek Re: koncert U2 IP: 213.25.181.* 06.07.05, 15:12
                    smile)))
                    • Gość: seler Re: koncert U2 IP: *.volkswagen.de 06.07.05, 15:16
                      no, ba!

smile))
                  • Gość: an Re: koncert U2 IP: *.j.pppool.de 06.07.05, 15:20
                    jeszcze do selera: na wszystkich koncertach w niemczech, na jakich bylem ludzie
                    stali jak kolki i nic sie nie bawili. o taka publike Ci chodzi?
              • Gość: majka Re: koncert U2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 17:25
                Zgadzam sie ze ludziom zaczely puszczac nerwy w pewnym momencie, ale to byla
                garstka. Na szczescie wiekszosc byla pozytywnie nastwawiona. Ja po prostu
                wyszlam z tlumu, kiedy zaczelo mi brakowac powietrza. Przy okazji tez mi sie
                oberwalo choc tlumaczylam, ze wychodze na zewnatrz... Seler, nie mozna
                generalizowac, ludzie w znakomitej wiekszosci byli OK. Bylo nas tam w koncu 70
                tys...
          • Gość: kasia Re: koncert U2 IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.05, 14:32
            eeeeee, co sie ludzmi przejmujesz, w koncu nie oni najwazniejsi, ja stałam koło
            takich dwóch dziwnych typków i sie zastanawiałam czy oni kiedykolwiek jakąs
            piosnkę U2 słyszeli, sztywniaki niesamowite, chyba im się stadiony pomyliły,
            ale i tak się bawiłam WYŚMIENICIE!!!!!!!!!!! NIESAMOWITE WRAŻENIA!!!!!!!!!!! U2
            NAJ ZESPÓŁ!!!!!!!!!!!
            • Gość: Gość- dżordż Re: koncert U2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 18:02
              oczywiście byłem na u2. było fantastycznie a co do innych to także się
              nieprzejmuje bo ja się wyszalałem na maxa .inni mnie nie obchodzą, ja też
              takich widziałem oni nie wiedzieli co to są za piosenki. jeśli chodzi o flagę
              to moim zdaniem wyszła fantastycznie a każde marudzenie olewam - że było za
              głośno albo za cicho, że im nagłośnienie nie wyszło to był najlepszy koncert w
              moim życiu.
              U2 - all because of you... i am , i będę na następnym koncercie zawsze( o ile
              będzie ich koncert - może nawet za granicą)
              THANK YOU U2
            • Gość: konrad Re: koncert U2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:22
              Koncert kosmos, bajka, cud.
              Chyba staliśmy niedalko. Bo też tych typków widziałem (chyab CIA lub FBI lub
              SB). A jak podnosiliśy flagi lub transparent (żona Kasia miała na koncercie
              swoje urodziny) z napisem (U2 - wellcome to Kasia's b-day" to nam go zrywali.
          • Gość: j Re: koncert U2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 20:01
            To sobie słuchaj koncertów na zachodzie, gdzie 'nic nikomu do niczego nie
            brakuje', nie przyjeżdżaj do Polski a będziesz szczęśliwy.... I sam jesteś
            Polaczkiem waląc takie teksty. Uogólniając sam wystawiasz sobie ocenę. Ja bym
            posłuchał ocen ludzi, którzy przyjeżdżają na koncerty do Polski (mam na mysli
            zespoły). Są i takie, które mają szczególny sentyment do Polski a ich koncerty
            bardzo się udają.
            Coś ci mówi nazwa Porcupine Tree? Krążek "Warszawa" może? A może zespół Pearl
            Jam i ich koncertowa płyta,która została nagrana własnie podczas koncertu w
            Polsce, a która była na liście najlepiej sprzedających się płyt koncertowych
            swego czasu??

Z drugiej strony, to są zespoły trochę wyższe poziomem od U2 ,które kiedyś mogło
            iść z nimi łeb w łeb, teraz jest pożywką dla mas...a więc możliwe,że spotkałeś
            jakiś buraków podczas koncertu. Łatwa muzyka, ot co...
      • Gość: kam vertigo dublin IP: 83.141.99.* 06.07.05, 00:48
        zazdroszcze tym ktorzy byli na u2 w chorzowie...po dublinskim koncercie i
        spotkaniu bono osobiscie...moge powiedziec tylko jedno...lubie te legende
        • Gość: kupsko [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: PIOTR Re: koncert U2 IP: *.mnc.pl 06.07.05, 04:22
        No mlodziak to juz nie jestem, ale koncert pozostaje w glowie i sercu - o
        nogach nie wspomne smile. Niesamowite przezycie. Dla mnie wrecz jak msza. Fakt -
        stare kawalki grzeja najbardziej! Wersje koncertowe paru z nich powalily mnie
        calkowicie (np.Bullet The Blue Sky). Nowe lepiej trafiaja do mlodych fanow i
        dlatego publika jest wielopokoleniowa. Przeslanie obrazu dla tych, ktorzy nie
        wiedza o co w ogole chodzi w tekstach - jednoznaczne. Dla niewtajemniczonych
        polecam poszukanie w necie czegokolwiek o hasle COEXIST! Uwazam, ze organizacja
        koncertu od strony technicznej jest super. Nie jest to chyba duze zaskoczenie
        zwazywszy jakim funduszem dysponuje BONO&company. Generalnie - koncert wart
        zobaczenia i posluchania za kazde pieniadze. W koncu goscilismy w Polsce nie
        byle kogo. Dojscie i wyjazd z parkingu to juz na prawde mozna przemilczec. Kto
        nie byl - niech sie pakuje do Berlina(juz jutro)! Warto!!!
        • Gość: bob Re: koncert U2 IP: 24.218.14.* 06.07.05, 04:41
          zazdroszcze z calego serca, widzialem koncert w bostonie ale to nie to samo kolo
          pani z puszka pop-cornu. kiedy sie koncert zacza to juz tego nie widzialem i
          bylo dwie godziny ekstzy!!! pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: koncert U2 IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.05, 08:49
        To Bylo straszne !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kutach Re: koncert U2 IP: *.welnowiec.net 06.07.05, 11:28
        niezla sciemniarasmile))))
      • Gość: 44 OCHRONIARZE!dzieki za mozliwosc ogladania u2 IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 12:31
        za darmo!!!smile)
        • Gość: zachwyconKoncerteM Re: OCHRONIARZE!dzieki za mozliwosc ogladania u2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:48
          I co sie chwalisz swoim cwaniactwem? Okradles zespol, ktory (niewykluczone,
          choc watpie) lubisz. Jestes cienki bolek. Skupiasz w sobie cechy, ktore
          powoduja, ze normalny Polak wstydzi sie swoich krajan za granica. I nie tylko.
          Wstyd...
        • Gość: ewtr Re: OCHRONIARZE!dzieki za mozliwosc ogladania u2 IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 19:42
          owszem okradlem ale nie tym razem (mam ich mp3 tak pewnie jak i TY wiec obaj
          jestesmy zlodziejami), wszedlem na ostanie 20 minut, okej pomysle i moze im
          wysle 30 zl.
          • pasek_xxl Re: OCHRONIARZE!dzieki za mozliwosc ogladania u2 21.08.05, 14:31
            Gość portalu: ewtr napisał(a):

> owszem okradlem ale nie tym razem (mam ich mp3 tak pewnie jak i TY wiec obaj
            > jestesmy zlodziejami), wszedlem na ostanie 20 minut, okej pomysle i moze im
            > wysle 30 zl.

No ale masz koleś usprawiedliwienie, niech cię.
    • Gość: pro5 Re: koncert U2 IP: *.elsat.net.pl 05.07.05, 23:38
      Przezycie nie do opisania!Trzeba po prostu byc tam, zobaczyc o posluchac.
      • Gość: stasio Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:40
        > Przezycie nie do opisania!Trzeba po prostu byc tam, zobaczyc o posluchac.

lol! nie ma to jak relacja dla tych, co nie byli.
        • Gość: kkk wy tam w polsce......... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 05.07.05, 23:49
          ......nawet takim gownem jak U2 zachwyceni jestescie
          • Gość: deadsoul Re: wy tam w polsce......... IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 05.07.05, 23:53
            Najważniejsze i jak dotychczas największe wydarzenie muzyczne będzie w ten
            weekend, w Gdyni.
            • Gość: baj Re: wy tam w polsce......... IP: *.columbuslibrary.org 06.07.05, 00:21
              Nastepny sped homosapiens
            • Gość: ania Re: wy tam w polsce......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 07:22
              nie byłeś, to nie wiesz, opener też wielki, ale się umywa, przykro mi. co tam
              taki snoop doggi, no co??
            • Gość: Maryjan Re: wy tam w polsce......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:12
              Czy mówisz o zjeździe szympansów z całego świata?
          • Gość: alex Re: wy tam w polsce......... IP: *.kalisz.mm.pl 06.07.05, 12:56
            Jeśli " w Polsce " piszesz młą literą , to cię po prostu olewamy , jasne ?
          • Gość: jul Re: wy tam w polsce......... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:44
            tkos powinien sie nauczyc wyrazac wlasne opinie nie obrazajac przy tym innych!!!
            nie lubie Mandaryny ale nie pisze ani nie mowie ze to gowno bi nie bawi mnie
            urazanie jej fanow(bo zapewne tacy sa) ani jej samej-bo nie znam osobiscie
            • Gość: Olala Re: wy tam w polsce......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 16:44
              Na koncercie było magicznie, warto było czekać w tej ulewie i wydać na bilet,
              aby to zobaczyć! Flaga wyszła znakomicie, aż zapierało dech w piersi na myśl,
              że tyle ludzi tak potrafi się zgrać!!!

A opinie krytykujące i wyśmiewające wynikają po prostu z typowej polskiej
              zawiści i zazdrości...

Nikt nie odbierze mi cudownych wspomnień z koncertu!
      • Gość: prawde powiem Re: koncert U2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:10
        jaka to legenda pedalskie wycie - to ma byc rock, oj ludziska
        • Gość: jul Re: koncert U2 IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:49
          apropo goscia co o pedalskim wyciu...powtarzam - nauczcie sie ludzie wyrazac
          wlasne opinie!!!!!!!!
    • Gość: Thorgal_ Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:48
      Nie wiem czy lepszy niż na Służewcu ... uważam, że inny. Poza tym o wiele mniej
      był na dzisiejszym koncercie efektów specjalnych, pod tym względem trasa POP-
      mart była o niebo lepsza ! Z drugiej strony wpływ na koncert miała przede
      wszystkim ostatnia pyta - która moim zdaniem do udanych nie należy. Ludzi
      przede wszystki bawili się na starych dobrych i sprawdzonych szlagierach typu
      sunday blody sunday ! Ale muszę przyznać, że 3 razy przeszły mnie ciarki na tym
      koncercie - pirwszy raz kiedy stadion zamienił się w biało-czerwoną flagę,
      drugi raz kiedy Bono opowiadął krtóką historię o człowieku, który niedaleko sta
      dorastał - czyli o Papieżu, a trzeci raz kiedy założył hustę z symbolami trzech
      religii i zaczął walić w bębny. Tego jak również wielkiego szacunku jakim
      obdarzył zgromadzoną na stadione publiczność i tego ciepła jakim emanował nigdy
      nie zapomnę. Mimo to oceniem dobrze ten koncert, mimo paru słów krytyki z mojej
      strony. Napewno jest to najważniejsze wydarzenie muzyczne tego roku.
      Pozdrowienia dla wszystkich fanów !
      • Gość: Lenya Re: koncert U2 IP: *.sasiedzi.pl 06.07.05, 01:59
        De gustibus jak to mówią... dla mnie osobiście najważniejszym wydarzeniem
        muzycznym tego roku był jednak koncert Dead Can Dance. Chylę czoła przed
        twórczością i działalnością Bono, ale muzycznie nie chwyta mnie aż tak za ucho
        i serce.
      • Gość: JA Re: koncert U2 IP: *.magma-net.pl 06.07.05, 03:23
        Byłem pozdrawiam. Było super!
      • Gość: napadalec Re: koncert U2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:58
        < Gość portalu: Thorgal_ napisał(a):
        < Ale muszę przyznać, że przeszły mnie ciarki kiedy Bono zaczął walić.

No to byla niezla zabawa.
      • Gość: ryhard Re: koncert U2 IP: *.rev112.brygge.net 06.07.05, 22:41
        I co tu dodac-masz racje.
    • Gość: JERZYANDRZEJ@GAZET Re: koncert U2 IP: *.columbuslibrary.org 05.07.05, 23:52
      Musisz bardziej cenic czas i pieniadz. A to idzie w parze i podwojnie tracisz.
      Kto tych dwoch nie docenia nazywa sie "moron". 70 tys. bylo tam na
      posmiechowisko madrzejszych.
      • Gość: wuł Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 03:55
        Staaary, naprawde dzieki za rade. Juz sobie zapisalismy z Violą i jutro zrobimy
        z tego gustowny obrazek na ścianę. Wam też radze drodzy czytelnicy: nigdy nie
        chodźcie na koncerty, bo tak to do żadnego majątku w życiu nie dojdziecie.
        Wiecie ile za te wasze bilety można kupić kilo kapusty???
        • Gość: ania Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 07:24
          prawdziwy wuł z ciebie jednak...
    • zaq28 Re: koncert U2 05.07.05, 23:52
      było supeeer smile
      • Gość: dredziarz Re: koncert U2 IP: *.comax.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:56
        ma ktoś setliste?????
        • Gość: SADUS Re: koncert U2 IP: 83.71.110.* 06.07.05, 10:35
          U2.COM

setlista tu www.u2.com/news/index.php?mode=full&news_id=1633
          • Gość: za setlist Re: koncert U2 IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 14:36
            Danke szen.
        • Gość: Pawiu Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:23
          ja mam oryginalną setlistę, którą dostałem od technicznego smile))))))
      • Gość: marcik Re: koncert U2 IP: *.toya.net.pl 06.07.05, 01:49
        Do tej pory przechodza mnie ciarki po plecach bo na prawdę było kilka
        rewelacyjnych momentów - nie sposób tego opisać !! warto oj warto było !
      • Gość: bob Re: koncert U2 IP: 24.218.14.* 06.07.05, 04:43
        zaqi jak to byles ty to cie pozdrawiam i zazdroszcz miblon z nantucket
        (aczkolwiek widzialem w bostonie
    • Gość: bono Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:54
      bylo dobrze choc nie rewelacyjnie ! koncert ac/dc 15 lat temu zrobil wieksze
      wrazenie
      • Gość: marianek Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 08:26
        ojej... to juz bylo 15-late temu??? smile
        • agnieszka785 Re: koncert U2 06.07.05, 08:45
          było cudownie...bosko...jeszcze mi się kręci w głowie ze szczęścia smile))
    • Gość: kaziom Re: ogary poszly IP: *.columbuslibrary.org 06.07.05, 00:10
      Lepiej isc na wyscigi psow lub innego kretynskiego zestawu.
    • nienautyzm glosno 06.07.05, 00:15
      bylo fajnie, ale oni jakos tak glosno spiewali. ja nie wiem co to sie porobilo
      z ta muzyka mlodziezowa. glosno strasznie. no za glosno. no nie moge, jak bylo
      glosno. nie moge dojsc do siebie przez te glosnosc. boli mnie wszystko. chyba
      jutro do lekarza pojde. od uszow. no ale nie moge kurde. no czemu tak glosno? i
      jeszcze ten bono z noga w gipsie i zlamanym nosem. o jezu, jakie w glowie
      piiiiii... no kurde czemu tak glosno? przeciez jutro do roby nie pojde i mnie
      znowu ten zaleski bedzie napastowal na komore po nocy, ze ze mnie len i swinia.
      mowi jedno, robi drugie. co za lipa. ja nie moge. kurde jak glosno.
    • Gość: jasio Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:53
      koncert jak koncert - na jedno kopyto ... stracony czas i kasa 2U ble...
      • Gość: littleacorn Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 06.07.05, 01:01
        a jak wypadli The killers? ciepłe przyjecie, czy jak zwykle w polsce - chlodna
        publicznosc dla supportu?
        • Gość: crey Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 01:53
          the killers przyjeci calkiem calkiem, tylko ze totalnie zwalony mieli dzwiek,
          praktycznie nie bylo slychac wokalu i przez to czuje duzy niedosyt
        • Gość: jałowy krzew ozdob Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 06.07.05, 01:58
          the killers. no jasne ze sie nikt nie napalał. ale az tak chłodno [oprócz
          deszczeu] nie było. no, ale tez nie było sie czym zachwycać. dość marni są. a te
          wstawki z organami to juz wogole kicha. jeszcze wygląd jak z las vegas// co do
          koncertu: to był mój pierwszy stadionowy koncert, było ok; ale byłem juz na
          lepszych koncertach. warto było ale nie wiem czy az tylu pieniędzy...
          • Gość: ja Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.chello.pl 06.07.05, 10:59
            >jeszcze wygląd jak z las vegas

bo oni są z las vegas.
            • Gość: leeloo Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 15:55
              Są,są,Polaczki lubią "brudnych" chłopaków,The Killers są ZA DOBRZY(te
              komentarze ludzi-np.pedały,fan u2 chyba jest tolerancyjny?smile.Uwielbiam u2,ale
              na killersow z przyjemnoscia przyszlam,A MAGIC NUMBERS-CO TO DO CHOLERY
              BYŁO????????????
              • Gość: kavi Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:04
                magic numbers..... kelly family-reaktywacja
                • Gość: we a slyszalej plyte magic n? wiec sie wypchaj ze swo IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 19:47
                  imi srednimi haslami
              • Gość: ty magic numbers tez sa super. trzeba sie troszke IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 19:47
                porozgladac muzycznie a nie tylko (bez zlosliwosci) u2
          • Gość: Rado Jurod Killers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:28
            Nie no sory, ale jeżeli ten zespół The Killers ma cokolwiek do zakomunikowania
            to powinien sie troche postarać współpracowac z akustykiem. To co usłyszałem to
            był to było cos okropnego. Chyba chłopaki bawili sie sprawdzając jakie
            nateżenie wysokich tonów wytrzymają ludzie pod sceną. Moja patelnia jak ją
            szoruję drapakiem wydaje milszy dźwięk niz gitara prowadząca The Killers. Ani
            to metal ani to grunge, po prostu wiocha i obciach. Organ tez nie wiadomo po co
            i do tego wyglądające jak sprasowana choinka z domu dziecka.
            Całosć występu the killers do kosza.
            • Gość: tt Re: Killers IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 19:51
              widac BONO widzi to troszke ianczej skoro ich zaprosil
              • Gość: ryhard Re: Killers IP: *.rev112.brygge.net 06.07.05, 22:53
                Bono, nie zaprasza lepszych przed swoim wystepem?
            • Gość: bivalvia Re: Killers IP: *.icpnet.pl 06.07.05, 23:08
              > Organ tez nie wiadomo po co
              smile
            • Gość: mask Re: Killers IP: *.met.pl / 217.153.166.* 07.07.05, 00:06
              Nie byłem.
              Czy mówimy o TYCH "The Killers", co popełnili płytę "Hot Fuss" - one of the
              hottest (współcześnie: zaje...ą)a na pewno przebojową płytę tego roku? Kurde
              faja, słucham jej co tydzień dwukrotnie i za kazdym razem morda i reszta ciałka
              (sporo tego, by the way) się tak cieszy , że kosmos... a w Chorzowie ch..owo
              wyszli - hmmm szkoda - jeśli to prawda.
              "Hot Fuss" to jedna z moich absolutnie ulubionych płyt ostatnio...słowo
              daję.. "Atomic bomb.." przesłuchałem z uczuciami porównywalnymi z emocjami przy
              czytaniu lektury szkolnej takiej jak "Nad Niemnem". Cała pociecha, że lepsza od
              poprzedniej...
              M
              Co innego czytać encyklikę, a co innego witaĆ Papę np. na lotnisku, ulicy,
              stadionie. Tak sadzę sobie.. a Wy?
          • Gość: mentos Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.interecho.com / *.interecho.com 06.07.05, 19:06
            te wstawki brzmialy zupelnie jak 'lombard' smile
          • Gość: tt the killers sa super nie znasz sie IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 19:46
      • Gość: Zeb Re: koncert U2 srutu tutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 01:06
        To byłom coś pieknego. Czad !!!
      • Gość: taaa Re: koncert U2 srutu tutu IP: 24.218.14.* 06.07.05, 04:44
        jasiociec!!!
    • Gość: bywalec... Koncert U2... IP: *.microchip.net.pl 06.07.05, 01:47
      Ale mnie jedna baba wku...ła. Macham czerwonym łachem nad głową (na płycie miejsce miałem jak łatwo sie domyśleć), raptem może przez trzy minuty z przerwami a ta mnie tyrpa i uwagę zwraca że telebimu nie widzi . Toć dla ogólnonarodowej ideii tom robił, a nie tak se. Jak sie ma metr pięćdziesiąt i swoje lata to się zakupuje bilet na trybuny. Zresztą ja też nic nie widziałem bo machali czerwoną materią i przedemną, a pretensji do nikogo nie miałem.
      Ne spodziewałem się, że koncert ten wywrze na mnie aż takie wrażenie. Wybaczam organizatorom wszelkie niedogodności (rozstanie z dwoma maleńkimi butelkami wody przed wejściem, traktowanie nieco po bydlęcemu przy wychodzenu), a także ordynarną ściemę (okazało się, że scena będzie mniejsza, więc na stadionie zmieści się 4000 publiki więcej; chciałbym zobaczyć kilkusetstronnicowy zapewne rider zespołu bez kartek dotyczących sceny właśnie) z biletami. Więc wybaczam im to wszystko bo to co płynęło ze sceny pozwoliło o tym zapomnieć i można sobie jedynie życzyć, aby zaistniała dla nich tzn. organizatorów jakaś poważna konkurencja coby ich zmiotła w cholerę...

• Gość: Grzesiek Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 01:49
      ...niesamowita atmosfera, U2 kolejny raz pokazal klase.
    • Gość: delma Re: koncert U2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 01:53
      Tego nie da się opisać,muszę się z tym przespać,ochłonąć i może wieczorem
      napiszę coś więcej.Pozdrawiam panią,która podzieliła się ze mną pożywieniem
    • Gość: Tomek Re: koncert U2 IP: *.vc.shawcable.net 06.07.05, 01:58
      Mialem okazje spotkac Bono kilka tygodni temu w Vancouver przed koncertem i
      musze powiedziec jest to spoko gosc i super sie z nim rozmawia.
      • Gość: napadalec [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:02
    • Gość: crey Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 02:01
      co tu duzo pisac? bawilem sie przednio, U2 pokazalo klase i ponioslo 70 tysiecy
      ludzi, czemu takie wspaniale wydarzenia maja miejsce w polsce co kilka lat??!! w
      uszach dalej mi szumi i przypominam sobie te dreszcze emocji kiedy bono
      przekazywal nam wszystkim tyle glebokich prawd zupelnie prostymi symbolami,
      wielkie dzieki
    • Gość: Magda Re: koncert U2 IP: 194.150.99.* 06.07.05, 02:04
      coś niesamowitego. ogromne emocje, wyciska łzy. przeżycie warte czekania w
      deszczu, wydanych pieniedzy, itd. w sekunde sie o tym zapomina. polskie akcenty
      też bardzo specjalne.
    • Gość: Bobsley Sam koncert niesamowity ale organizacja do du.y... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 02:12
      nigdzie nie znalazlem ani jednej malej tabliczki majacej rzekomo prowadzic do stadnionu o gliniarzach juz nie wspomne wiec sie bujalismy z tymi kartkami bialymi z przodu bo ponoc po tym nas mieli rozpoznawac i kierowac panowie policjanci licznie rozstawieni na calej trasie dojazdowej. Wielka lipa, krazyli ludzika po chorzowie i okolicach. Nigdzie tez nie bylo informacji zadnej ze nie mozna nic wniesc na stadion i tak ladowaly w koszach wody mineralne w plastikach wszelkiego rodzaju przekaski itp itd jak glodnys masz kupic w srodku i basta ........
      ALE KONCERT FANTASYCZNY!!
      • Gość: hepik Re: Sam koncert niesamowity ale organizacja do du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 05:57
        Kupując bilet zgadzałeś się z regulaminem a ten był na stronie organizatorów
        .Tam było tez o butelkach mineralnej.Poza tym trąbiło o tym radio i prasa.
        • Gość: fa_nka Re: Sam koncert niesamowity ale organizacja do du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:52
          to prawda, ze organizacja do d... nie dość,ze nie wadomo było jak dojechać, to
          policjanta ze świecą szukać, zeby dowiedzieć się jak trafić w okolice stadionu.
          Wyjazdem z parkingu już nikt, łącznie z "żółtymi", sie nie interesował. Umieli
          tylko zgarnąć forsę za wjazd. O tym,ze nie mozna soku w małym kartonie wnieść
          na stadion, nikt nie informował. Przepał na całego.
      • Gość: seba Re: Sam koncert niesamowity ale organizacja do du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:35
        No coz. Czekalem na to wiele lat i sie doczekalem. Piekny koncert, naprawde
        warto bylo isc nawet tylko dla jednej piosenki. Przy New Year's Day czy I Will
        Follow po prostu ciary mi przechodzily smile

ps
        wyjazd po koncercie z parkingu nr1 to normalnie koszmar. kto na tyle tysiecy
        aut wymyslil tylko 1 wyjazd!?
        • Gość: Pavik Re: Sam koncert niesamowity ale organizacja do du IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:36
          Jadąc na koncert bierze się mapę ze sobą!!! tak jak na każdy inny wyjazd w
          nieznany teren... Policjanci nie mieli być przewodnikami, tylko mieli kierować
          do wyznaczonych parkingów i tak też robili. Na stronach organizatora było
          wszystko pięknie rozrysowane, gdzie są parkingi, jak najlepiej dojechać, czego
          nie można wnosić (zasady są te same na każdy koncert - względy bezpieczeństwa)
          itp. itd.
          No a przy wyjeździe z parkingów tylu tysięcy aut wiadomo było, że będą korki i
          trzeba się uzbroić w cierpliwość, nie ma jeszcze latających samochodów, tylko
          jeżdżące po drogach, a one mają określoną przepustowość.

Pomyślcie zanim coś napiszecie, bo najlepiej jest marudzić ale trudniej
          zastanowić się, że w taką ilością ludzi i aut ciężko jest kierować, żeby
          wszyscy byli zadowoleni. Moim zdaniem organizacja była na dobrym poziomie, a
          sam koncert na super poziomie smile

pozdr. wszystkich fanów U2, narkaaaa
          • Gość: konrad Re: Sam koncert niesamowity ale organizacja do du IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:28
            Byłem tydzień temu w Dublinie - tam się odbywały w samym centrum miasta 3
            koncerty, każdy po ponad 80 tys. Nie było korków, nie było błądzenia (przecież
            mozńa było zadbać o oświetlenie parku w godz. 23:00-2:00), dobrze opisane
            kierunki wchodzenie/wychodzneia dla poszczególnych sektorów, :na stadionie
            można było mieć aparaty, kamery.

Na szczęście tylko organizacyjnie koncert w Chorzowie się nie udał. I za to
            Odyssey powinien dostać czerwoną kartkę.
      • Gość: konrad Re: Sam koncert niesamowity ale organizacja do du IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:24
        Popierem.

Odyssey nie nadaje się. Po parku można było chodzić do rana. Uważam, że od
        następnego koncertu U2 to Odyssey niech się odczepi bo są słabi w organizacji.

A zabieranie aparató fotograficznych to zwyczaje ze średniowiecza.
    • Gość: trooper Po ile woda? IP: *.sm-rozstaje.pl 06.07.05, 02:19
      W jakiej cenie była np. butelka mineralnej 1.5 litra?
      Pytam, bo handlarze-hieny przed miesiącem na Iron Maiden, w max upalny dzień
      (festiwal trwał od godz. 14., żar lał się z nieba), wywindowali ceny do 15 zł za
      1.5 litra wody "Aro" z hipermarketu :devil: Cholerni złodzieje - jak było tym razem?
      • kwiat_paproci Re: Po ile woda? 06.07.05, 02:43
        nie było chyba w butelkach, ale duże kubki z wodą były po 4 złote, co i tak
        uważam za zdzierstwo
      • Gość: walizeczka Re: Po ile woda? IP: 217.8.164.* 07.07.05, 10:49
        nie wiem, jak woda, ale za to można było kupić worek na śmieci za 4 zł. smile
        Śmialiśmy się, że ludzie i 10 zł by zapłacili... więc handlarze nie
        wykorzystali sytuacji najlepiej, jak można było wink
        Worek na śmieci miał służyć za płaszcz przeciwdeszczowy
      • Gość: Tomj Re: Po ile woda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:34
        5zl/05litra - przymiotnik
    • Gość: carola Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 02:46
      wlasnie wrocilismuy, bo troszke bladzilismy smile kocnert byl rewelacyjny, do
      zobaczenia za niedlugo ...
      • devote Re: koncert U2 06.07.05, 03:53
        wybieram sie na koncert do Filadelfi na jesien
        juz sie nie moge doczekac.oczywiscie bilety kupione na ebay bo koncerty juz
        dawno wyprzedane
    • qoles81 Idiotka na scenie 06.07.05, 04:11
      Caly koncert rewelacja, szczegolnie gdy zrobilismy bialo-czerwona flage! Ale za
      porazke roku uwazam ta dziewczyne ktora zglosila sie do tlumaczenia, nie dosc
      ze przez ta idotke prawie nikt nie zrozumial przeslania i historii ktora chcial
      opowiedziec Bono o JPII, no ale trudno wyrywala sie na scene to teraz bedzie
      miala epitet do konca zycia

Pozdrawiam
      qoles
      • Gość: fania Re: Idiotka na scenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 07:17
        nie rozumiesz, że taka była umoma. on jej powiedział, że to ma byc sekret,
        powtórzyła to, a dopiero póxniej przekazała, że nie umie po angielsku, moim
        zdaniem tak miało być. Ja zrozumiała co bono powiedział po angielsku, wiec sam
        nie znasz języka, jesli nie zakumałeś.
      • Gość: Vaterland Re: Idiotka na scenie IP: *.twi.tudelft.nl 06.07.05, 10:09
        No faktycznie, czemu w Polsce na koncertach na scene wywleka zawsze kompletna
        debilke? Zawsze wyjdzie takie glupie cos, pouwiesza sie na szyji, nie powie ani
        be, ani me po angielsku i pozniej wychodzi taka kupa. Ludzie, uczcie w koncu
        jezykow, a jak nie umiesz, nie pchaj sie idotko na sceen, bo robisz popeline.
        • Gość: andula Re: Idiotka na scenie IP: 213.241.40.* 06.07.05, 11:53
          myślę że gdyby Bono wyciągnął mnie na scenę też nie wydusiłabym z siebie ani
          słowa... a angielski znam bardzo dobrze....
          wyobraź sobie - twój idol obok a ty przed 70-tysięczną publicznościa
          • Gość: napadalec [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:05
          • Gość: moffo Re: Idiotka na scenie IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 14:41
            Trzeba trenowac smile
            Ale nie dziwie sie, na magisterce nogi z waty a co dopiero przed 70 tys ludzi i
            jeszce tlumaczyc ikone rocka, ktora mowi o najwiekszym Polaku.
        • Gość: ludwik Re: Idiotka na scenie - sam o sobie mówisz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 21:02
          Dzizas, człowieku, co ty możesz o tym wiedzieć. Tak się składa, ze czytałem
          relację tej dziewczyny, która jest z U2@pl. Pisze ona, że była absolutnie w
          szoku, kiedy ją wyciągnął na scenę, a angielski ona zna, przynajmniej rozumiała
          (zrozumiała, wiedziała o co chodzi, ale pogubiła się w tym, czy ma tłumaczyć
          jego słowa, czy mówić swoimi słowami. Zablokowało ją to, że Bono
          powiedział "it's a secret", więc już nie wiedziała, co może powiedzieć, a co
          nie). Jakby cię wyciągnął Bono na scenę to gwarantuję ci, że sam byś nie
          wiedział co powiedzieć.
          • Gość: napadalec Re: Idiotka na scenie - sam o sobie mówisz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 23:10
            A ja bym wiedzial. Powiedzialbym "dzien dobry". Mama mnie tak wychowala.
      • Gość: Małgosia Re: Idiotka na scenie IP: *.sns.pl 06.07.05, 11:15
        Uważam, że dziewczyna była sprytna (wykożystała moment), a porażka to po
        pierwsze, że przez dłuższą chwilę nie było chętnych do tłumaczenia- to świadczy
        że jednak w Polsce wsród młodych ludzi jest przewaga matołów, którzy nie znają
        podstawowego zachodniego języka, a po drugie ,że taki matoł jak TYY nie
        zrozumiał przesłania Bono.ja zrozumiałam, bo znam angielski! Więc Ty jestes
        diotą!!!
        • Gość: Vaterland Re: Idiotka na scenie IP: *.its-m.tudelft.nl 06.07.05, 18:16
          No tos sie popisala teraz. Pewnie, bylem na koncercie U2 w Chorzowie i nie znam
          angielskiego - obydwa twierdzenia nie poparte zadnymi dowodami. Wiec tak - nie
          bylem na koncercie (bede w Amsterdamie), znam angielski (ucze po angielsku).
          Patrz czasami skad ludzie pisza.
      • Gość: Anderl Idiotka na scenie IP: *.abc.com.pl 06.07.05, 15:41
        Koncert był wspaniały.
        A co do tej dziewczyny... - COEXIST...więc może powstrzymajmy się od epitetów
        pozdrawiam ją serdecznie, każdy by się stremował, bądźmy wyrozumiali. A
        przesłania JPII nie trzeba nikomu w Polsce tłumaczyć. Bono na pewno o tym wie.

Gdzie jest zdjęcie z flagą Solidarności??????
      • Gość: lisica Re: Idiotka na scenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 16:37
        Moim zdaniem postawa tej dziewczyny byla bardzo pozytywna i także miala wpływ
        na niepowtarzalną atmosferę koncertu.Teraz jest o czy opowiadać.To raczej Ci,
        co nie wyszli sie nie popisali. Pewnie potem żalowali. Przegapić taką okazję.
      • Gość: k. Re: Idiotka na scenie IP: *.aster.pl 06.07.05, 18:57
        Mnie też ona na początku wnerwiła, bo myślę, że zdecydowana większość osób na
        stadionie poradziłaby sobie z tym tłumaczeniem, a tak wyszła lekka
        kompromitacja. Ale potem sobie pomyślałem - nie ma co mieć pretensji do
        dziewczyny, miała okazję to skorzystała, pamiętać to będzie do końca życia i
        wnukom opowiadać. smile
        • Gość: napadalec Re: Idiotka na scenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 23:11
          Raczej nie bedzie. Podobno z wrazenia na dobre stracila mowe.
    • Gość: skalniak Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 04:12
      Zgadzam się. Coś niesamowitego, coś takiego, że ja pierdziu
    • Gość: rewor Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 04:18
      wlasnie wrocilem do domu i czego zaluje, ze skonczyl sie niesamowity koncert
      (muzyka, scenografia, czas 2,5h, atmosfera-uczestnicy i deszcz, ktory przegral)
      bylo wspaniale, nasza flaga i odpowiedz Bono - solidarnosc, dziekuje, dziekuje
      i jeszcze raz dziekuje.
    • Gość: McKarla You looked so beautiful... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 05:09
      Oglądałam przy egdowym walku z wysokości ramion mojego chłopaka cała publikę i
      chcę tylko krzyknąć "ohhh... you... looked... so... beautifulllll...". Daliśmy
      czadu, dzięki sektorom siedzącym (a właściwie siedząco-stojącym), były również
      niesamowite... no i falowanie na "Where the streets have no name" - to powinna
      być polska specjalność. Koncert więcej niż wspaniały, chociaż jestem przygłucha
      na lewe ucho...
    • Gość: Tomaschnikov Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 06:19
      Koncert wymiatający smile Tylko Walk On zabrakło ale i tak nie ma na co narzekać.
      Bez wątpienia wydarzenie roku! It was a Beautiful Day!!!
    • Gość: ola alien Re: koncert U2 IP: *.chello.pl 06.07.05, 06:53
      bylo rewelacyjnie.tego sie nie da opisac.flaga wyszla bardzo dobrze,ludzie sie postarali.do zobaczenia na nastepnym koncercie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka