samantha.1 17.11.09, 19:18 Ubrani w ciemną odzież bez żadnych odblasków są zupełnie nie widzialni na słabo oświetlonych drogach. Kuźwa!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota-s2 Re: Zmorą kierowców są piesi-duchy 17.11.09, 19:22 No właśnie,niedaleko mnie jest producent odblasków wybór ogromny i brak odbiorców.sklep firmowy sprzeda trochę odborcom indywidualnym,gminy,szkoły nie są zainteresowane Odpowiedz Link
amelkalexi Re: Zmorą kierowców są piesi-duchy 17.11.09, 19:33 szkoda... od razu mi się przypomniał dzieciaczek dzisiaj rano..gdy odprowadzałam moją do przedszkola... miał na kurtkę taką fajną wielką literę V założoną...taką wściekle żółtą i świecącą trudno było nie zauwyżyć Odpowiedz Link
zak-1 Re: Zmorą kierowców są piesi-duchy 18.11.09, 11:02 Gorsi od takich pieszych są nieoswietleni rowerzysci ! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zmorą kierowców są piesi-duchy 18.11.09, 11:05 Dokładnie , z tymi przypadkami wiele razy spotykałam się na tegorocznych wakacjach nad morzem , chyba miejscowi zalani jeździli ,drogi tam wąskie, oni nie oznakowani istny koszmar! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zmorą kierowców są piesi-duchy 18.11.09, 14:16 W takich miejscowościach jak Twoja malutkich , gdzie dzieciaczki do szkoły chodzą czasem dość daleko powinny takie odblaski być obowiązkowe !! Odpowiedz Link
rotman69 Re: Zmorą kierowców są piesi-duchy 18.11.09, 14:22 wogóle odblaski powinny być obowiązkowe dla dzieciaków a poza terenem zabudowanym wszyscy powinni mieć obowiązek noszenia odblasków Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Popieram zdanie Rotmana 18.11.09, 18:54 rotman69 napisał: > wogóle odblaski powinny być obowiązkowe dla dzieciaków a poza terenem > zabudowanym wszyscy powinni mieć obowiązek noszenia odblasków ----- Czy producenci odzieży nie powinni poczuć się w obowiązku zadbania o bezpieczeństwo ludzi, swoich potencjalnych odbiorców? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Popieram zdanie Rotmana 18.11.09, 18:57 Dzisiaj rano we Wrocławiu omal nie rozjechałem osoby "zamaskowanej" w ciemnej pelerynie, która znienacka weszła na jezdnię w miejscu o słabym oświetleniu. Na tle ciemnych murów zupełnie niewidoczna! Odpowiedz Link