Gość: chińska IP: *.punkt.pl 14.12.08, 18:52 no nie, to już jest na prawdę nudne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opollanka Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: *.punkt.pl 14.12.08, 19:27 nie wiem, czy chińszczyzna jest zdrowa, ale chociaż szybka. I blisko dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapękł Re: Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:48 Trudno ocenić Polską-Opolską wersje chiszczyzny :) to poziom Kuk-su w fantazyjnej wersji cenowej dalekiego świata . :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: 77.252.18.* 14.12.08, 19:36 Gość portalu: chińska napisał(a): > no nie, to już jest na prawdę nudne To nie czytaj. Nie ma obowiązku czytania wszystkiego, jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAUS Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: *.41.169.65.sub.mbb.three.co.uk 14.12.08, 19:43 te artykuly to polaczenie banalu, i braku wiedzy kulinarnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: *.karoo.KCOM.COM 14.12.08, 19:47 Jesli tylko golebie i bezpanskie psy i koty sa zdrowe to i owszem chinszczyzna jest badzo zdrowa!W uk u chinczyka placisz 5 funtow i zresz ile dasz rade zjesc do wyboru jest tzw szwecki stol.Niektorzy siedza u chinczyka pol dnia i tylko zra i zra i wszystko to tylko za 5f czyli ok 22zl do wyboru jest wszystko nawet lody.A grube niech w koncu schudna he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekl Re: Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:08 * Schudnac o 5 lub 25 kilo? Zrzuć 5 kg tygodniowo korzystając z Trimgel, to niesamowite. www.TRIMGEL.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l.myczka Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 21:00 "Frytki nie pasują do chińszczyzny, makaron - średnio" trzeba Autorce wiedzieć,ze nie kto inny tylko właśnie Chińczycy wymyślili makaron - i prawdziwy chiński jest rewelacyjny. Pasuje do chińszczyzny nie tylko średnio.....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutri Re: Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: 78.8.142.* 14.12.08, 21:29 no to ten makaron z menu był chiński czy nie? ryż na pewno hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: *.airmax.pl 14.12.08, 22:18 Ten artykuł to jakiś strasznie płytki. Nie czytałem poprzednich. Może chcecie moją relację z wieczornych wypadów po opolskich knajpach? Tu wypiłem takie piwo, a tam siakie, ale było średnio schłodzone... ech, chcemy czegoś więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karambola Re: Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: 217.197.72.* 15.12.08, 09:49 Cytat z artykułu: " Biały ryż - w menu innego nie ma - na pewno nie jest al dente, a taki zdrowszy, ale z drugiej strony trudno pouczać Chińczyków, jak mają gotować ryż. Jemy więc mięciutki." Pierwsze słyszę o ryżu al dente i to w chińskiej kuchni. Paniom się tradycje kulinarne Włochów i Chińczyków pomieszały? Makaron z ryżem pomylił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Czy "Chińszczyzna" powinna być pisana... IP: *.punkt.pl 14.12.08, 22:42 ...z wielkiej litery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karambola Re: Czy "Chińszczyzna" powinna być pisana... IP: 217.197.72.* 15.12.08, 09:44 "Z wielkiej litery" na pewno nie. Jeżeli już, to "wielką literą". Co do sedna pytania: myślę, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Czy "Chińszczyzna" powinna być pisana... IP: *.punkt.pl 15.12.08, 11:10 al dente może być wszystko.I makaron, i ryż i warzywa.A nawet babka. Chodzi o trochę twarde, a nie rozmamłane. CHIŃSZCZYZNA, zdecydowanie z małej litery. Gdzie prowadzą kursy gramatyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Czy "Chińszczyzna" powinna być pisana... IP: *.punkt.pl 15.12.08, 11:12 Karambola.Jak napiszesz WIELKĄ LITERĄ, to skąd będziesz wiedzieć o którą literę chodzi.Tam jest ich 12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karambola Re: Czy "Chińszczyzna" powinna być pisana... IP: 217.197.72.* 15.12.08, 11:18 Zosiu, chodzi mi o poprawność gramatyczną: piszemy coś "wielką literą", a nie "z wielkiej litery". Co do ryżu: al dente czyli jędrny, lekko twardy i stawiający opór zębom. W kuchni chińskiej ryż ma być miękki i pozlepiany, by można go było zjadać pałeczkami ( w przeciwieństwie do warzyw, które gotowane w woku zachowują sprężystość). Al dente króluje raczej w kuchni włoskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Czy "Chińszczyzna" powinna być pisana... IP: *.punkt.pl 15.12.08, 13:30 W pierwszej sprawie mnie nie przekonałaś, a w drugiej-owszem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audibank Re: Czy "Chińszczyzna" powinna być pisana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 17:04 co do ryżu to ma być niedogotowany - lekko twardawy, bo wg Chińczyków kociołek ryżu ma wystarczyć na cały dzień, a tylko taki twardawy daje poczucie sytości. Nie bardzo też wiem co te panie "polecają" w zakończeniu tego frapującego tekstu: wyszłomi, że deser:pieczone jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opollanka Re: Czy Chińszczyzna jest zdrowa? IP: 77.252.18.* 16.12.08, 22:53 dla Chińczyków-zdrowa.Długo żyją. Ale czy są szczęśliwi Odpowiedz Link Zgłoś